Shownieuws


Plaatsing  
 
01-09-2012  

Beelden rond de Profronde 2012

 

ALMELO – Het zat de organisatoren van de 30e Profronde Almelo niet mee. Ondanks een begroting van 225.000 euro waren er amper toprenners beschikbaar vanwege de concurrentie van de Vuelta en de nieuwe tweedaagse wielerkoers Rotterdam-Antwerpen-Rotterdam. Johnny Hoogerland en Lieuwe Westra waren al gecontracteerd maar moesten toch in Rotterdam starten van de ploegleiders. De tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen Stijn DeVolder kon op het laatste moment nog worden gecontracteerd om het gedevalueerde rennersveld aan te vullen. De organisatoren grepen ook terug op talentvolle geselecteerde topamateurs en talentvolle zonen van toprenners van weleer.
Ook de regen speelde de organisatie voor het derde jaar op rij parten. Pas na afloop van de dameskoers, met Olympisch goud winnaar Marianne Vos als trekpleister, trok het publiek massaal de stad in nadat het weer was opgeklaard. Hoogtepunt voor vooral de jeugd is jaarlijks de reclamekaravaan. Het verzamelen van ‘hebbedingetjes’ die worden uitgestrooid is een ware sport geworden voor de ‘kids’ en sommige volwassenen.
Volgend jaar wordt het voor de organisatoren dus puzzelen met het vinden van een goeie datum om een adequaat rennersveld te kunnen presenteren.

Fotoimpressie: Jan Bril, Coen Mulder, Nick Zweers Fotografie
Kort filmpje optreden Jan Smit.

Fotoreportage (191 foto's)...

 
03-09-2012  

Fotograaf Stefan Schipper heeft zijn eigen glossy

 

VRIEZENVEEN - Een fotograaf met een eigen glossy. De bekende fotograaf Stefan Schipper uit Vriezenveen heeft zijn eigen tijdschrift. Het gaat om een eenmalige uitgave ter gelegenheid van zijn twintigjarig jubileum als zelfstandig fotograaf.
Stefan Schipper is niet alleen een grote naam in deze regio, maar geniet bekendheid tot ver buiten de grenzen van 'Tukkerland'. Met name in de wereld van muziek, sport en andere BN'ers maakte hij de afgelopen twee decennia naam en faam.
In samenwerking met AlienTrick en Graphic Improvements heeft hij nu een glossy uitgegeven, dat gisteren werd gepresenteerd aan pers en andere genodigden. Dat gebeurde in het pand van mediabureau AlienTrick in Hengelo.
In dit 68 pagina's tellende magazine uiteraard uitgebreid aandacht voor het werk van Stefan, die in het verleden reeds drie lijvige fotoboeken uitbracht. Er zijn interviews te lezen met bekende klanten van Schipper, onder wie deejay Edwin Evers, de allereerste BN’er voor wie de Vriezenvener ooit in opdracht een reportage moest maken. Maar ook Bløf en voetbalanalist Johan Derksen doen een boekje open over Schipper.
Naast deze BN’ers komen ook onbekende 'fotomodellen' uitgebreid aan het woord. ,,Er wordt weleens gedacht dat ik alleen maar beroemde muzikanten of sporters fotografeer, maar niets is minder waar”, aldus Stefan Schipper. ,,Ook ‘de man en vrouw in de straat’ zijn voor mij zeer dankbare fotomodellen. Of mensen nu bekend zijn of niet, vind ik totaal onbelangrijk.
Het is voor mij telkens weer een uitdaging alle portretten die ik maak te voorzien van mijn typische ‘Stefan Schipper-signatuur’.”
In de glossy onder meer een striptekening, diverse acties en een speciaal samengesteld portfolio met het werk van Schipper.
De glossy is gratis af te halen bij de fotozaak van Stefan Schipper aan het Westeinde 85 in Vriezenveen.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
04-09-2012  

Knallend debuut Almelose Renee Bakker op 3FM

 

ALMELO – De uit Almelo afkomstige zangeres Renee Bakker maakt haar muziekdebuut. Samen met haar band E-Royal and the Kingsz heeft ze haar eerste, knallende single ‘In de wolken’ uitgebracht.

E-Royal and the Kingsz is een unieke Nederlandstalige hiphopformatie uit Almelo. De 7-man en 1 vrouw sterke formatie maakten onlangs reeds hun debuut op radiozender 3FM, waar ze hun single ‘In de wolken’ met veel succes ten gehore brachten aan het Nederlandse publiek.

Renee Bakker zal naar verwachting op korte termijn samen met haar band de volledige EP uitbrengen. Een aanstekelijke mix ontstaan uit een smeltkroes van stijlen waarbij de term hiphop een geheel nieuwe lading krijgt.

Om de single te downloaden en meer informatie over Renee Bakker en E-Royal and the Kingsz kijk op: www.thekingsz.nl
 

 
17-09-2012  

The Interns met eerste demo release

 

ALMELO - De rockformatie “The Interns” met muzikanten uit Almelo, Tubbergen en Enschede, heeft zaterdag jl. hun eerste demo track vrijgegeven via hun Facebook pagina.
Het nummer is opgenomen in de studio van de bekende Hilversumse band “Only Seven Left”. The Interns leadzanger Martijn van den Broek deed eind vorig jaar mee met de “zanger gezocht” wedstrijd van “Only Seven Left” (OSL). Niet Martijn uit Almelo, maar Bjørgen van Essen uit Nieuwegein werd toen de nieuwe leadzanger van deze band. Hierdoor bleef er echter een goed contact tussen de Hilversummers en de nieuwe Twentse band en werd deze samenwerking een feit.
Het nummer “Little Bird” geschreven door Martijn is geproduceerd en opgenomen door Jochem Winterwerp en Bjørgen van Essen van “OSL” terwijl Bjørgen ook verantwoordelijk was voor het afmixen en masteren.
The Interns zijn er blij met het resultaat dat vanaf dit weekend te downloaden is via Facebook. Jorrit, drummer: “Een vet nummer dat boven verwachting goed gelukt is. Dat helpt ons om verder te komen en smaakt naar meer…”

De bijbehorende videoclip is ook via Facebook en Youtube te zien.

http://www.theinterns.nl
http://www.facebook.com/theinternsnl
http://www.youtube.com/theinternsnl

 
21-09-2012  

VV Party, Iers oktoberfeest in de Achterhoek

 

HEELWEG (N18) (Varsseveld), De Radstake Oktoberfeesten 5/6/7 oktober

Dat men in de Achterhoek kan feesten is nationaal bekend. Bij de Radstake doet men dat naast de hengstenhouderij al jaren en ook de Oktoberfeesten hebben naam en faam.
Toch weet men bij de Radstake telkens wel iets anders te bedenken en dat is op de openingsavond een Ierse party in schril contrast met de gewoontes van onze oosterburen waar de meeste oktoberfeesten van zijn afgekeken.

Vennebulten Valley vrijdag 5 oktober, aanvang 20.00 uur, entree 10 euro v.v.p.p.
Een Irisch Music Party met echte Ierse bands, Ierse dancers in de traditie van "Riverdance" en "Lord of the Dance", Bagpipes. En natuurlijk in een echte Radstake traditie gaan we er een groot feest van maken met het Ierse folkgroep CLOGGY DEW en de band SCRUM. Scrum brengt overal een powerfolkfeest, geïnspireerd door o.a. The Dubliners, Flogging Molly en Dropkick Murphys. Wie durft er naar De Radstake in een Kilt???

Tiroler Party zaterdag 6 oktober, aanvang 20.00 uur, entree 15 euro v.v.p.p.

Johan van de Radstake presenteert een avond voor fijnproevers van de beste Tiroler muziek in een exclusief concert met comfortabele zitplaatsen. Live in de Graanschuur van De Radstake:
ORIGINAL TIROLER ECHO, DIE GRAZER SPATZEN en EDELWEISS KAPELLE

Achterhoeks Oktoberfeest zondag 7 oktober, aanvang 11.00 uur, entree 15 euro v.v.p.p.

Immer Wieder Sonntags, dat zongen Cindy & Bert al tientallen jaren geleden. Het populaire schlagerduo van weleer was al geboekt voor het mooiste feest van de Achterhoek. Door het plotselinge overlijden van zanger Bert stond de schlagerwereld onlangs even stil. CINDY staat er nu alleen voor en komt toch naar Varsseveld om alle grote hits van het legendarische duo in de oktoberfeesttent te laten horen. Groot respect voor een groot artieste die tijdens het Oktoberfeest voor een uniek optreden zal zorgen! Mis het niet.
Naast CINDY staan optredens van DIE ISARTALER HEXEN, ORIGINAL TIROLER ECHO, DIE GRAZER SPATZEN en natuurlijk ons enige echte huisorkest DE GRENSLANDKAPEL op het programma die de stemming naar ongekende hoogte zullen brengen. En bijzonder spannend wordt de verkiezing van MISS OKTOBERFEEST 2012.

Kom PROOSTEN OP 'T OOSTEN !

 
23-09-2012  

Bomvol Paco Plumtrek voor Kelly Joe Phelps

 

ALMELO - In het kleinste theatertje van Almelo, Paco Plumtrek, was afgelopen weekend een optreden van Kelly Joe Phelps. De Amerikaan geldt toch als een van de betere gitaristen in de scene. Paco Plumtrek barstte dan ook uit haar voegen waarbij Phelps luisterliedjes ten gehore bracht van zijn in augustus jl. uitgebrachte nieuwe CD ‘Brother Sinner & The Whale’ en folk traditionals en bluesnummers van o.a. Robert Johnson (Hellhound On My Trail) en als toegift een ingetogen versie van Leadbelly’s Goodnight Irene.

‘Brother Sinner and the Whale’ bevat twaalf liedjes, waarvan de helft op een National slide guitar wordt gespeeld, en de andere helft op een Martin D-35 (het zwarte Johnny Cash-model). Tien liedjes zijn gezongen, twee zijn instrumentaal. ” Kelly Joe Phelps is al bijna twintig jaar actief in de jazz en bluesscene van Amerika en heeft tien albums op zijn naam staan.

Wie het optreden bij Paco Plumtrek heeft gemist, kan nog op 30 september terecht in de kleine zaal van Paradiso Amsterdam.

Klik hier voor een fotoreportage van Jozef Scuric

Archief
Terug naar vorige pagina