Shownieuws


Plaatsing  
 
23-09-2012  

Bomvol Paco Plumtrek voor Kelly Joe Phelps

 

ALMELO - In het kleinste theatertje van Almelo, Paco Plumtrek, was afgelopen weekend een optreden van Kelly Joe Phelps. De Amerikaan geldt toch als een van de betere gitaristen in de scene. Paco Plumtrek barstte dan ook uit haar voegen waarbij Phelps luisterliedjes ten gehore bracht van zijn in augustus jl. uitgebrachte nieuwe CD ‘Brother Sinner & The Whale’ en folk traditionals en bluesnummers van o.a. Robert Johnson (Hellhound On My Trail) en als toegift een ingetogen versie van Leadbelly’s Goodnight Irene.

‘Brother Sinner and the Whale’ bevat twaalf liedjes, waarvan de helft op een National slide guitar wordt gespeeld, en de andere helft op een Martin D-35 (het zwarte Johnny Cash-model). Tien liedjes zijn gezongen, twee zijn instrumentaal. ” Kelly Joe Phelps is al bijna twintig jaar actief in de jazz en bluesscene van Amerika en heeft tien albums op zijn naam staan.

Wie het optreden bij Paco Plumtrek heeft gemist, kan nog op 30 september terecht in de kleine zaal van Paradiso Amsterdam.

Klik hier voor een fotoreportage van Jozef Scuric

Archief
Terug naar vorige pagina