Shownieuws


Plaatsing  
 
01-09-2012  

Beelden rond de Profronde 2012

 

ALMELO – Het zat de organisatoren van de 30e Profronde Almelo niet mee. Ondanks een begroting van 225.000 euro waren er amper toprenners beschikbaar vanwege de concurrentie van de Vuelta en de nieuwe tweedaagse wielerkoers Rotterdam-Antwerpen-Rotterdam. Johnny Hoogerland en Lieuwe Westra waren al gecontracteerd maar moesten toch in Rotterdam starten van de ploegleiders. De tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen Stijn DeVolder kon op het laatste moment nog worden gecontracteerd om het gedevalueerde rennersveld aan te vullen. De organisatoren grepen ook terug op talentvolle geselecteerde topamateurs en talentvolle zonen van toprenners van weleer.
Ook de regen speelde de organisatie voor het derde jaar op rij parten. Pas na afloop van de dameskoers, met Olympisch goud winnaar Marianne Vos als trekpleister, trok het publiek massaal de stad in nadat het weer was opgeklaard. Hoogtepunt voor vooral de jeugd is jaarlijks de reclamekaravaan. Het verzamelen van ‘hebbedingetjes’ die worden uitgestrooid is een ware sport geworden voor de ‘kids’ en sommige volwassenen.
Volgend jaar wordt het voor de organisatoren dus puzzelen met het vinden van een goeie datum om een adequaat rennersveld te kunnen presenteren.

Fotoimpressie: Jan Bril, Coen Mulder, Nick Zweers Fotografie
Kort filmpje optreden Jan Smit.

Fotoreportage (191 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina