Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
22-07-2014  

Gemeente koopt Huize Alexandra voor sloop

 

ALMELO – De leegstaande gebouwen van de justitiële inrichting voor meisjes Huize Alexandra is door de gemeente Almelo gekocht van eigenaar stichting Horizon voor één symbolische euro. Daarbij gaat het college van B&W er vanuit dat de gebouwen gesloopt gaan worden en dat kost 225.000 euro. De vrijkomende grond wordt dan toegevoegd als strategische voorraad voor stadsuitbreiding.
Eerder al poogde Marquette Detachering de opstallen te kopen voor het huisvesten van Poolse gastarbeiders. Nu worden deze nog gehuisvest in recreatiepark ‘t Lageveld in Wierden. De gemeente Almelo werkte echter niet mee voor deze ‘overstap’ zodat Marquette Detachering achter het nest vist.

Lees ook: Kapitaalvernietiging ‘rond’ Huize Alexandra

 

 
20-07-2014  

Almelose doden bij rampvlucht MH17 stijgt naar 4

 

ALMELO – Het aantal Almeloërs dat is omgekomen bij de ramp met vlucht MH17 van Malaysia Airlines die boven het oosten van Oekraïne werd neergeschoten, is opgelopen naar vier. Het nieuws werd bekend gemaakt door burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld die vandaag daarover werd geïnformeerd. Het betreft het jonge Surinaamse/Hindoestaans echtpaar Rishi Jhinkoe (Den Haag) en Nisha Binda (Leeuwarden) dat een dag voor het vertrek van de rampvlucht in het huwelijk was getreden en zich nog maar kort geleden in Almelo hebben ingeschreven als inwoner.
Burgemeester Hermans liet verder weten dat zij de familie van de slachtoffers bijstaat, daar waar mogelijk.
De gemeente Almelo opent maandagmorgen vanaf 09.00 uur in de publiekshal van het Stadhuis een condoleanceregister voor hen die uiting geven aan hun verdriet en betrokkenheid bij dit tragische ongeluk. Het condoleanceregister in de stadhuishal kan op werkdagen getekend worden van 9 tot 17 uur.

 
18-07-2014  

Twee Almelose slachtoffers bij rampvlucht MH17

 

ALMELO – In het boven Oost Oekraïne uit de lucht geschoten vliegtuig van Malaysia Airlines zijn twee Almelose slachtoffers te betreuren. Het betreft de van Bali afkomstige jonge vrouw Pris Rangin (33) die eerder op de dag van de ramp nog haar vliegticket op facebook zette met de vakantiegroet ‘Bye bye’ en de oud- Almelose Karlijn Keijzer (25) die na haar studie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, anorganische chemie studeert aan de Indiana University Bloomington in de Verenigde Staten en daar ook als een groot roeitalent wordt beschouwd. Zij zat met haar vriend Laurens van der Graaff uit Noord Holland in het vliegtuig.
Bij de ramp die wereldwijd tot grote verontwaardiging en woede leidt, kwamen alle 298 inzittenden om het leven. Onder hen 192 Nederlanders. In het vliegtuig zaten in totaal ook 80 kinderen.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
16-07-2014  

Opening Almelose Havendagen.

Fotoreportage Jan Bril.
 

Fotoreportage (56 foto's)...

 
14-07-2014  

Carbage Run voor Preston Palace begonnen

 

ALMELO – Voor de drie deelnemende teams van het Almelose hotel en uitgaanscentrum Preston Palace is vanmorgen de Carbage Run over 3.000 km naar de Oekraïne begonnen vanuit het drentse Erm. Het uit zes personen bestaande team rijdt onder de bezielende leiding van directeur Carlo Slag met 3 oude Volvo’s 850 naar de finish waar de oude ‘barrels’, die niet meer dan 500 euro mogen kosten, zullen worden verkocht voor een goed doel. Om toch enigszins voorbereid aan de lange rit te beginnen, heeft de onderhoudsploeg van Preston Palace de wagens geprepareerd, zodat de kans op technische ‘panne’ zoveel mogelijk wordt voorkomen. Autoliefhebber en crossfanaat Carlo Slag heeft er dus alle vertrouwen in dat de opvallende wagens van Preston Palace de eindstreep zullen halen. Uiteraard zijn de voertuigen ook voorzien van allerlei ‘gags’ die bij een uitgaanscentrum passen, zoals de van kleur wisselende plintverlichting. Hey kan echter gekker. Zo rijdt er een tot Piratenschip omgebouwde 'Benz' mee, waarvan de snelheid niet hoger kan dan 75 km per uur.

Volgen
Op de hoogte blijven van het allerlaatste nieuws? Like Preston Palace op Facebook: www.facebook.com/prestonpalace

Fotoreportage (1 foto's)...

 
14-07-2014  

Staverse Jol op Almelose Havendagen

 

ALMELO – De Almelose Havendagen van 16 t/m 20 juli beloven een schouwspel met een grote diversiteit aan boten te worden. De organisatoren hebben de deelname dit jaar vrij gegeven voor alle typen recreatievaartuigen. Gedurende het vijfdaagse evenement willen de organisatoren de bezoekers aan de haven in de binnenstad kennis laten maken met dat wat op het water zich recreëert. Dat neemt niet weg, dat ook het varend erfgoed weer een prominente plek heeft naast de modernere vaartuigen. De Staverse Jol uit 1900 van de Almelose familie Hondebrink is een van de pronkstukken tijdens de Almelose Havendagen.
Lees verder in AW

Fotoreportage (1 foto's)...

 
14-07-2014  

Vegro schenkt rollators aan het goede doel

  ALMELO - De maand mei stond bij Vegro Thuiszorgwinkels in het teken van mobiliteit. Klanten konden gedurende deze maand onder andere meedoen aan de rollator inruilactie. In ruil voor hun oude rollator kregen zij maar liefst 25% korting op een nieuw model. Een groot aantal rollators werd ingeruild in ruim 90 thuiszorgwinkels van Vegro. In Almelo o.a. aan de Ootmarsumsestraat. Uiteindelijk werden alle inruilrollators verzameld op het hoofdkantoor te Lisse. Na een controle hebben deze rollators een nieuwe bestemming gekregen. Ze gaan via Stichting Werkgroep de Ruyter naar hulpbehoevende mensen in Oost-Europa.
Lees verder...

 
10-07-2014  

Johan Boessenkool Prijs voor Tom Nijhof


Tom Nijhof wordt gefeliciteerd door directeur Eelco Osse met zijn Johan Boessenkool Prijs.
  ALMELO Ė Al 45 jaar reikt Machinefabriek Boessenkool in Almelo de Johan Boessenkool Prijs uit een de beste leerling van de opleiding metaaltechniek aan het Pius X College te Almelo. De uitdijende Almelose onderneming die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan, kende deze keer de prijs toe aan Tom Nijhof (Zenderen), die bovenmatig scoorde als junior professional. Hij mocht de eer en de gevulde gereedschapkist die bij de prijs hoort, ontvangen van de heer Eelco Osse, algemeen directeur van Machinefabriek Boessenkool.
Lees verder...

 
09-07-2014  

Kinderdagverblijf De Blokkendoos failliet

 

ALMELO – Kinderdagverblijf De Blokkendoos in Almelo is vandaag door de rechtbank failliet verklaard. De kinderopvang verkeert al langer in zwaar weer door Rijksbezuiniging en het vaker in huis houden van kinderen. Ook voor De Blokkendoos viel het doek, nadat in mei al per direct werd gestopt met peutergym wegens te lage deelname.
De rechtbank sprak ook het faillissement uit over Roelofs winkel- en projectinrichting BV te Nijverdal, Mountie Holding BV in Heino met dochteronderneming De Ruiter Graphics BV en Nederveen Wapeningsstaal te Enschede.

Update: 11-07-2014

Doorstart De Blokkendoos Aadorp
ALMELO – De Aadorpse vestiging van het failliete Kinderdagverblijf De Blokkendoos is overgenomen door Kinderdagverblijvenorganisatie De Cirkel. Deze wil De Blokkendoos Aadorp op dezelfde wijze voortzetten.

 
09-07-2014  

Pius X reikt Pius-Awards 2014 uit

 

ALMELO - Het Pius X College heeft onlangs voor het tweede jaar achtereen de Pius X Awards uitgereikt aan leerlingen en personeel die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd. Zo kreeg Pius X-leerling Alexander Haas (locatie Aalderinkshoek) een award voor z’n uitzonderlijke goede examenresultaten - hij had met een 8,9 het hoogste gemiddelde van alle examenkandidaten - én voor zijn grote bijdrage aan de leerlingenraad en medezeggenschapsraad.
Op de locatie Van Renneslaan ontvingen docenten Harry Nijkamp en Veronique Kleinjan een award, omdat zij volgens locatiedirecteur Pieter van Schilt ‘het beste uit leerlingen weten te halen, door een niet kletsen maar poetsen mentaliteit’. De awards worden jaarlijks uitgereikt om talentonwikkeling binnen het Pius X College te stimuleren.

<< Alexander Haas ontvangt de award uit handen van Frans Schoondermark, locatiedirecteur Pius X Aalderinkshoek.
Foto: Tom Mistrate Haarhuis

 
06-07-2014  

Minder toeschouwers HobNob Festival 2014

 

ALMELO – Het tiende HobNob Festival had duidelijk last van mindere weersomstandigheden en het WK-voetbal, ondanks dat de organisatoren wel een goot scherm hadden laten neerzetten. Enkele duizenden toeschouwers trok het gratis toegankelijke muziekfestival in het Schelfhorstpark, waardoor toch ook de omzet onder druk stond. De drankverkoop is een belangrijke financiële poot van het festival. Toch vermaakten zich de bezoekers wel met o.a. optredens van The Baggers Clan, Jan Akkerman, Douwe Bob, Bert Heerink en Taymir.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (74 foto's)...

 
05-07-2014  

Zwaar hoofdletsel na val met scooter

 

ALMELO – De Almeloër H.B. (48) is vrijdagnacht zwaargewond geraakt na een ongeval op de Wierdensestraat. De man werd door een voorbijganger zwaargewond in de berm gevonden. Vlakbij hem lag een scooter. De naar alcohol ruikende Almeloër is met ernstig hoofdletsel opgenomen in het Medisch Spectrum Twente te Enschede. De politie denkt aan een eenzijdig ongeval, maar verzoekt eventuele getuigen zich te melden.

 
05-07-2014  

Gewonde bij camperbrand na ontploffing gasfles

 

ALMELO – Een ontploffende gasfles was zaterdag aan het eind van de ochtend de aanleiding waarbij een camper in brand raakte op de Plesmanweg. De eigenaar van de camper liep daarbij brandwonden op en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
Door de brand ging de camper spontaan weer rijden, maar bleef uiteindelijk steken op een lantaarnpaal. De brandweer kreeg de brand snel onder controle, waarna bleek dat er nog meer gasflessen in de camper stonden, die niet tot ontploffing gekomen waren.

Fotoreportage: Patrick Weegink
(klik hier)
 

 
03-07-2014  

Goud voor Ketelaar Accountancy Bornerbroek

  ALMELO - Ketelaar Accountancy & Belastingadviseurs uit Bornerbroek heeft vanmorgen in Capelle a/d IJssel een gouden predicaat ontvangen uit handen van het FinanciŽle Rapportages CoŲperatief (FRC).
Het kantoor ontvangt dit predicaat omdat het de zogeheten integrale ketentest ĎSBR voor bankenī glansrijk heeft doorstaan. Een mooie waardering voor Ketelaar Accountancy, dat al jaren stevig aan de weg timmert op het gebied van SBR. Dit staat voor Standard Business Reporting. Kort gezegd: een universele, digitale uitwisselingstaal voor financiŽle informatie, die ook wordt ingezet richting Belastingdienst, Kamer van Koophandel en het CBS.
Lees verder...

 
02-07-2014  

Prins Bernardfonds deelt 185.000 euro uit

 

ALMELO/ZWOLLE – Het Prins Bernard Cultuurfonds Overijssel te Zwolle verdeelt over het eerste halfjaar van 2014 een bedrag van ruim 185.000 euro onder 78 culturele projecten in Overijssel. Culturele instellingen in Almelo krijgen een karige bijdrage van totaal 3.300 euro. Daarvan gaat 1.150 euro naar de Muziekvereniging De Eendracht voor het Midzomeravond Concert. Toonkunstkoor Almelo ontvangt 1.000 euro voor het Passie Concert en de Stichting Paco Plumtrek krijgt 1.150 euro voor het organiseren van het Liedjesmakers Festival.
Organisaties uit Deventer (36.050 euro) en Hof van Twente (30.950 euro) weten heel wat meer uit de ruif te halen.

 
02-07-2014  

Ontruiming Vivochem op XL Businesspark

 

ALMELO – Een geknapt vat met 1000 liter waterstofperoxide was vanavond de aanleiding om het chemiebedrijf Vivochem te ontruimen en de omgeving op het XL Businesspark af te zetten. Het vat dat in een afzonderlijke ruimte stond, knapte door een instabiele reactie van het waterstofperoxide. In combinatie met andere stoffen kan dat zelfs explosief worden.
Omdat het geknapte vat in een afzonderlijke ruimte stond, was dat niet aan de orde. Toch werd uit veiligheidsoverwegingen het gebouw ontruimd zodat zeven werknemers het gebouw moesten verlaten. Na overleg tussen brandweer en Vivochem konden verdere stappen worden genomen om de zaak te normaliseren. Rond 20.00 uur werd de afzetting op het XL Businesspark opgeheven.
Waterstofperoxide wordt gebruikt onder meer als ontsmettingsmiddel bij ontstekingen, voor het ontsmetten van drinkwater en als bleekmiddel bijvoorbeeld bij het bleken van stoffen, tanden, botten en haar.
Volgens directeur IJzer van Vivochem hebben de werknemers adequaat gehandeld en was er feitelijk geen gevaar doordat de BHV van Vivochem het vat met waterstofperoxide wist te isoleren. De oproep richting brandweer was daarom louter een formaliteit. Toch hoopt IJzer dat dit nooit weer gebeurd. Het was voor het eerst in 25 jaar sinds IJzer bij Vivochem zit, dat iets dergelijks is voorgevallen.

Fotoreportage: Alwin Winkel

Fotoreportage (11 foto's)...

 
29-06-2014  

Oranjefeest bij Nederland-Mexico op Amaliaplein

Fotoreportage Jan Bril
 

Fotoreportage (73 foto's)...

 
25-06-2014  

Aankoop voor uitbreiding alg. begraafplaats


De oude ingang aan de Wierdensestraat, wordt nog maar zelden gebruikt.
 

ALMELO – De gemeente koopt van de B.V. Maatschappij tot instandhouding van Landgoed Bellinckhof een perceel grond ter grootte van ca. 2.973 m² voor een prijs van € 44.610,--, inclusief alle vergoedingen, vrij van hypotheek, huur en gebruik, kosten koper.

Daar staat tegenover de verkoop van een perceel grond van 1.991 m² gelegen aan de Willem de Clercqstraat en een perceel grond van 545 m² aan de Bellinckhofsweg, tegen een totaal prijs van € 1.992,-- en vrij van hypotheek, huur en gebruik, kosten koper.

De aankoop is nodig voor uitbreiding van de algemene begraafplaats ‘Groenendael’.

 
25-06-2014  

Teller Almeloopers staat op 178.950,05 euro

 

ALMELO – De teller van de Almeloopers staat na vijf jaar deelname aan de Roparun voor Palliatieve Zorg op maar liefst 178.950,05 euro. Bij de jongste editie van de run van Hamburg naar Rotterdam haalden de Almeloopers een score van 30.150,30 euro.
In die etappe was Almelo opnieuw etappeplaats en dat heeft de palliatieve zorg in de regio geen windeieren gelegd. De voorgaande twee jaar werd Almelo door de deelnemers verkozen tot mooiste etappeplaats vanwege de beleving die de doortocht in Almelo en Bornerbroek ervoer. Daardoor kende de stichting Roparun twee keer opeenvolgend 50.000 euro toe die in de regio aan palliatieve zorg kon worden besteed.
Aan de estafetteloop tussen Hamburg en Rotterdam en Parijs en Rotterdam namen in totaal 8.000 lopers deel. De totale opbrengst van de editie 2014 was maar liefst 5.103.992 euro opgebracht. Sinds de start van Roparun in 1992 is meer dan 62 miljoen euro bij elkaar gelopen.
In 2015 start de Roparun op zaterdag 23 mei wederom in Hamburg en Parijs. Dan is ook team 260 (Almeloopers) weer van de partij.

 
25-06-2014  

Eikenprocessierups rukt op in Almelo

 

ALMELO – Volgens wethouder Anja Timmer doet de gemeente wat ze kan om de opmars van de Eikenprocessierups te stuiten. “Er staan 12.000 eiken in Almelo we moeten dus een keuze maken waar ze worden bestreden”, gaf ze als antwoord op vragen van BBA’er Louis Kampman die als vice-fractievoorzitter van LAS vragen stelde n.a.v. overlast van de beruchte beestjes met brandharen bij het hertenkamp aan de Sweelincklaan/Apollolaan. Het TV-programma ‘Hart van Nederland’ maakte daar een reportage over en daarin werd beweerd dat de gemeente niets doet.
Volgens wethouder Timmer is dat dus niet waar, maar feitelijk gaf ze toe dat de gemeente niet overal het akelige rupsje kan bestrijden. Volgens haar omdat er te weinig firma’s in Nederland zijn die dit uitvoeren. De Eikenprocessierups heeft dus feitelijk vrij spel in Almelo en daar kan een krappe gemeentelijke knip ook wel eens iets mee te maken hebben.
In 2010 riep de gemeente de burgers nog op om de Eikenprocessierups te melden.
 

 
24-06-2014  

OPOA dreigt actievoerders Obs De Tandem

 

ALMELO – De directie van het overkoepelende Openbaar Onderwijs Almelo (OPOA) dreigt ouders van leerlingen van Obs De Tandem die actie voeren om directrice Yvonne Huurneman terug te krijgen, met het van school sturen van hun kinderen. OPOA stuurt tenminste brieven met die strekking en dat hakt er flink in bij actievoerende ouders die zich geïntimideerd voelen.
AlmeloNieuws.nl onthulde vorige week de onmin die leeft bij ouders wegens het op non-actief stellen van directrice Yvonne Huurneman door interim-directeur Riet Voets van OPOA, dat onder verantwoordelijkheid valt van wethouder van Onderwijs Claudio Bruggink (D66).
Boze ouders begonnen op Petitie.nl een handtekeningactie om Huurneman terug te krijgen op Obs De Tandem. Huurneman leeft in onmin met de directie van OPOA en zit noodgedwongen thuis. De actievoerende ouders zijn echter dik tevreden met Huurneman als opvolger van de in 2007 met pensioen gegane Leo Bosch. Volgens de boze ouders is er geen enkele aanleiding om Huurneman de laan uit te sturen. Citotoets-resultaten zijn goed net zoals het rapport van de Onderwijsinspectie. Zij zien in interim-directeur Riet Voets de kwade genius om Huurneman buitenspel te zetten. Huurneman is zelf niet bij de actie betrokken. Opmerkelijk is de steun die zij ontvangt van oud- collega’s. Zowel oud-directeur Leo Bosch en oud- adj. Directeur Wim van Dooren, die tevens oud- staffunctionaris is van OPOA, steunen de ouders in hun verzet tegen het ‘kalt’ stellen van Huurneman. Ruim 40 handtekeningen werden al genoteerd. De meeste anoniem maar diegenen die wel met naam ondertekenden, vrezen dat hun kinderen nu de dupe worden door de OPOA-brief met dreigende taal. De redactie ontving al een brief dat de geuitte klacht werd ingetrokken. Daar schijnt de intimidatie van OPOA alles mee te maken te hebben.

< Interim- Riet Voets, die 3 dagen per week werkt bij OPOA, was voordien interim directeur van de Stichting S.O. Amersfoort en heeft een eigen bedrijf Voets Consultancy. In de politiek is zij actief voor D66.
Ingrijpen van Bruggink (ook D66), als verantwoordelijk wethouder Onderwijs, is dus gevraagd om te pogen er samen uit te komen!


Lees ook: Ouderprotest directievertrek Obs De Tandem
 

 
24-06-2014  

Zorgen over koers volkshuisvesting

 

ALMELO – Directeur Jan Kamst van Woningstichting St. Joseph laat zich in het jaarverslag 2013 kritisch uit over de volkshuisvestingskoers van het kabinet. Volgens Kamst is het koersen op beperktere taken met uitsluitend huisvesting voor de bevolkingsgroep die het niet zo breed heeft, niet zonder risico omdat het segregatie in de hand werkt en er zelfs mensen uit de boot kunnen vallen. Ook zouden investeringen in het vergroten van de leefbaarheid en maatschappelijke activiteiten afnemen.
Lees verder in Almelo's Weekblad 

 
24-06-2014  

Cluster in Energie Samenwerking Almelo

 

ALMELO – Broekhuis Techniek in Almelo, ETS Isolatie in Enter, Mulder Schilders Twente in Almelo en Oosterveld Bouw in Bornerbroek hebben hun krachten gebundeld in een totaalaanpak voor energiebesparingsmaatregelen voor bestaande woningen onder de naam Energie Samenwerking Almelo (www.energiesamenwerkingalmelo.nl)

Clustering
“De clustering voor een totaalaanpak was het idee van Bouwend Nederland, Uneto VNI, provincie Overijssel en gemeenten, waaronder de gemeente Almelo”, vertelt installatiespecialist Ep Broekhuis (Broekhuis Techniek) die in Michael Oostveen (ETS Isolatie), Maurits Jansen (Mulder Schilders Twente) en Dennis Oosterveld (Oosterveld Bouw) medestanders vond om energiebesparende maatregelen in clustervorm aan te bieden.
“Er bestaan vele mogelijkheden om energie te besparen. Isolatie, zonnepanelen, zonneboiler, isolatieglas e.d. maar consumenten zien door de diverse regelingen door de bomen het bos niet meer”, zegt Ep Broekhuis.
Met energiesamenwerkingalmelo.nl hebben we niet alleen de krachten gebundeld, maar kunnen we uw huis eerst door een onafhankelijke deskundige laten inspecteren op nut en noodzaak. De Wierdenaar Tonnie Kroeze, die jarenlang bij Cogas werkzaam was, kan als energiedeskundige uw woning inspecteren en een Energiebesparingsadvies uitbrengen. Dat kost weliswaar zestig euro, maar Kroeze garandeert, dat dit met eenvoudige gedragsaanpassingen zichzelf al terug laat verdienen en dan hebben we het nog niet over echt fysieke isolatiemaatregelen”, aldus Dennis Oosterveld.

Subsidie en offerte
Als cluster van bedrijven hebben wij tevens inzicht in de verschillende subsidiemogelijkheden die rijk, provincie en gemeente bieden. Bijvoorbeeld bij twee besparingsmaatregelen is dat al 700 euro en naast subsidie zijn ook overheidsleningen met looptijden van 10 tot 15 jaar tegen en laag rentetarief van 1,5 procent mogelijk”, vult Maurits Jansen aan. Hij wijst tevens op de geclusterde offerte-aanvraag die bij elk van de vier deelnemende bedrijven kan worden aangevraagd of via de website www.energiesamenwerkingalmelo.nl . Dat geeft bovendien het voordeel dat de verschillende werkzaamheden op elkaar worden afgestemd waardoor de uit te voeren werkzaamheden niet teveel tijd in beslag nemen.

Inloopspreekuur energiebesparing in de bibliotheek
Ep Broekhuis wijst in deze ook op het inloopspreekuur van de gemeente. De gemeente Almelo heeft Remco Jansen en Chris Bloemen van Triple R ingehuurd om een inloopspreekuur te houden over energiebesparende maatregelen. Het inloopspreekuur in de bibliotheek aan Het Baken wordt vrijdag 27 juni van 16.00 uur tot 20.00 uur gehouden Jansen en Bloemen geven antwoord op al uw vragen over zonenergie en isoleren van uw woning en subsidiemogelijkheden daarvoor.

De cluster EnergieSamenwerkingAlmelo wordt gesteund door de provincie Overijssel via Slim Energie Thuis Overijssel. Kijk voor info over de clustersamenwerking op: www.energiesamenwerkingalmelo.nl
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
23-06-2014  

WaWollie wil niets meer en gaat dicht


TV-personality Loretta Schrijver en ondernemer Hans Messie bij de opening van WaWollie in Almelo in oktober 2012.
Foto: Jan Bril
 

ALMELO – Kringloop WaWollie aan de Plesmanweg gaat met onmiddellijke ingang sluiten. Op een schoolbord bij de kassa staat ‘Op last van de gemeente’ maar dat is bezijden de waarheid. Wel voeren omwonenden een procedure tegen de gemeente over de verleende omgevingsvergunning. Dit werd vooral ingegeven door de rommelige aanblik rond het pand waar eens luxe automobielen aan de man werden gebracht. Ook zou WaWollie niet voldoen aan de gestelde criteria inzake de aangeboden goederen. De procedure tussen gemeente en omwonenden heeft echter nog niet geleid tot een definitief verbod. Wel moet de gemeente bij de Raad van State de vergunningsverlening beter onderbouwen. Ook trok de gemeente de tewerkstelling in van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit omdat WaWollie niet voldeed aan de arbeidsvoorwaarden en begeleiding.
Ondernemer Hans Messie wacht echter niet langer en laat de handelsvoorraad in tweedehands goederen overbrengen naar Utrecht waar hij een nieuwe WaWollie Kringloopwinkel wil openen. Ook in Haaksbergen en Goor zijn vestigingen van WaWollie.
Messie, die duizenden euro’s aan fooiengeld van de medewerkers schonk aan dierenwelzijn, beweert dat de vestiging in Almelo verliesgevend is.

Lees ook: "WaWollie een rommelig bestaan op zich"

 
22-06-2014  

Wijkfestival Schelfhorst 2014.

Fotoreportage Jan Bril.
 

Fotoreportage (96 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina