Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
06-02-2016  

Brand in bovenwoning Dartscafé Memory

 

ALMELO – Zaterdagavond laat kreeg de brandweer een brandmelding van brand bij Dartscafé Memory aan de Bornerbroeksestraat. Bij aankomst bleek er brand te zijn in de bovenwoning van eigenaar M. van de Velde. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle maar moest wel een deel van de gevelbetimmering aan de achterzijde van het pand verwijderen om het vuur definitief te doven. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Fotoreportage: Patrick Weegink
klik hier

 
05-02-2016  

Provincie ‘verlost´ Almelo van 173 ha Waterrijk

 

ZWOLLE/ALMELO – De provincie Overijssel wil van de gemeente Almelo 173 ha grond kopen in het vroegere stadsuitbreidingsplan Waterrijk, meldt De Roskam. De gemeente kocht de vroegere agrarische grond om er watergebonden woningen te bouwen voor mensen met een ‘dikkere knip’. In het plan werd ook voorzien in het realiseren van een roeibaan op internationaal wedstrijdniveau.
De gemeente werd echter ingehaald door de realiteit en leed miljoenen euro’s verlies op dit te ambitieuze plan. Het gemeentelijk grondbedrijf zit sindsdien opgescheept met grond waar het niets mee kan. De provincie Overijssel wil de grond nu kopen van de gemeente om drie grote boerenbedrijven elders uit de provincie te laten verhuizen naar de tussen Vriezenveen en Almelo liggende onbenutte grond. Eerder vertrokken agrariërs juist naar o.a. Drenthe om ruimte te maken voor de toen gewenste stadsuitbreiding. Met de beoogde verhuizing van drie agrariërs naar Almelo wil de provincie elders ruimte maken voor beschermde gebieden in het kader van Natura 2000, het landelijk beleid ten aanzien van uitbreiding van natuurgebieden. Door de benodigde grond van de gemeente Almelo te kopen, zet de provincie ook een slot op de deur voor eerder gelanceerde ideeën als de vestiging van een  Agro Food-farmfabriek of de ontwikkeling van een Dorpslandgoed.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
05-02-2016  

Overval op Lidl Bornsestraat

 

ALMELO – De vestiging van Lidl aan de Bornsestraat is vrijdagavond overvallen. De politie werd gealarmeerd maar de ‘vogel’ was al gevlogen.

Het signalement:
Man
Lengte ± 1.90 m.
Slank postuur
Zwarte kleding, bivakmuts en rode plastic tas.
Iets gezien? Bel 0900-8844

Reportage: Alwin Winkel Fotografie Lees meer...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
02-02-2016  

Showroom Kees Smit na metamorfose weer open


Eigenaar-directeur Henk Smit in de totaal vernieuwde en verdubbelde showroom.
 

ALMELO – De showroom van Kees Smit Tuinmeubelen is na een forse uitbreiding en metamorfose weer geopend. Op liefst 8.000 m2 showt Kees Smit Tuinmeubelen meer dan 500 tuinsets en daarmee is het moederbedrijf aan de Ambachtsstraat in Almelo net zo omvangrijk dan de markante vestiging langs de A1 bij Amersfoort. De reden voor de uitbreiding was eenvoudig: ,,Kees Smit Tuinmeubelen was uit zijn jasje gegroeid maar er was nog ruimte voor uitbreiding naast de huidige plek’’, aldus directeur-eigenaar Henk Smit die vanuit het centraal magazijn op Twentepoort Oost ook de vestiging in Amersfoort van voorraad voorziet. Vanuit Almelo wordt ook de online-verkoop uitgevoerd en daarom werd ook een heuse fotostudio ingericht om de recreatieve handelswaar goed te presenteren. De online-verkoop is een sterk groeiende activiteit binnen Kees Smit Tuinmeubelen maar eigenaar-directeur Henk Smit ziet met zijn grote assortiment ook kansen voor andere doelgroepen zoals horeca en zorgcentra.
De showroom in Almelo is elke werkdag open van 10.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag is men een uurtje eerder present maar sluit men ook een uurtje eerder. Kees Smit Tuinmeubelen heeft 100 parkeerplaatsen naast de showroom.

Fotoreportage (12 foto's)...

 
02-02-2016  

In 2015 honderd incidenten in AZC Almelo

 

ALMELO – Alle publiciteit rond asielzoekers die Europa instromen op zoek naar een betere toekomst of puur vluchtend vanuit een oorlogssituatie, betekent tevens dat er meer nieuwsgierigheid ontstaat naar eventuele misdragingen. Landelijk waren de cijfers al bekend, maar nu is dat ook geopenbaard op lokaal niveau per AZC.
In het AZC te Almelo, waar zo’n 370 asielzoekers zijn gehuisvest, werd vorig jaar 100 keer de hulp ingeroepen van de plaatselijke ‘Hermandad’, zo blijkt uit cijfers van de korpsleiding van de politie.


De meldingen zijn naar aard en omvang divers. Bij 10 gevallen ging het om geweld, bedreiging of mishandeling, in 20 situaties betrof het zaken als (fietsen)diefstal, vernieling of huisvredebreuk.

Er moest 19 keer ingegrepen worden bij ruzies en twisten. Daarbij ging het vaak om ruzies tussen personen of groepen van verschillende herkomst (Syriërs en Eritreeërs). Het oplopen van dergelijke spanningen lijkt onder meer het gevolg te zijn van onzekerheid, uitzichtloosheid en verveling. Bij overige meldingen betrof het zaken als overlastmeldingen, assistentieverlening bij personen met gezondheidsproblemen of bij overplaatsingen en gesprekken met de wijkagent.

Het aantal meldingen is vanaf september 2015 opgelopen. Tot en met augustus zaten in het AZC voornamelijk uitgeprocedeerde gezinnen, sinds september wordt de locatie gebruikt voor nieuwkomers en is de populatie gevarieerder qua samenstelling. Nadat geconstateerd is dat daarmee het aantal incidenten toenam, heeft het gemeentebestuur er bij het COA op aangedrongen aanvullende (veiligheids)maatregelen te nemen. Sindsdien lijkt er een daling te zijn in het aantal meldingen.

De 100 AZC-gerelateerde meldingen maken deel uit van een totaal aantal incidenten van 13.900 in de gemeente Almelo (± 72.000 inwoners) waarbij de politie werd ingezet.

 
02-02-2016  

Onmin en kort geding volkstuin Schelfhorst


Volkstuinvereniging Schelfhorst aan de Veenelandenweg.
 

ALMELO – Vorig jaar trokken drie leden van de tuintechnische commissie van volkstuinen op de Schelfhorst aan de bel over discriminatie bij de toewijzing van tuinen aan belangstellenden. De tuintechnische commissie bestaande uit vijf personen, hield een wachtlijst bij en deed de voordrachten maar merkte dat het 3-koppige bestuur onder voorzitterschap van voorzitter H. van den Brink met enige regelmaat medelanders van buitenlandse afkomst ‘passeerde’ ten faveure van Hollanders en vindt dit niet acceptabel. Het drietal werd vervolgens geschorst en stapte daarop naar het College voor de Rechten van de Mens. Deze concludeerde dat belangstellenden uit het AZC eerst een gesprek met het bestuur kregen en dat dit een onwenselijke en verboden drempel vormde voor het lidmaatschap.
Gedurende de onmin zou voorzitter H. van den Brink onjuiste informatie aan de leden hebben verkondigd en daar diende het drietal een klacht over in bij de politie wegens laster. Van den Brink ontkende in het Almelo’s Weekblad dat er een klacht was ingediend en merkte toen ook op dat de schorsing van het drietal al was opgeheven.
Dat blijkt nu anders te zijn. Het drietal ‘lastige’ leden dat streed tegen bevoordeling, werd inmiddels door het bestuur het lidmaatschap ontzegd en zij dienden voor 1 februari hun tuinen te hebben ontruimd. Maandag jl. werd de ‘onmin’ dus vervolgd in een kort geding in de rechtbank te Almelo om het royement en de ontruiming van tafel te krijgen. Ook wil het drietal 'klokkenluiders' een algemene ledenvergadering afdwingen zodat het geschil met alle leden kan worden besproken. Rechter G. Vermeulen doet over twee weken uitspraak.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
31-01-2016  

Drukke kijkdagen appartementen in pand V&D


Zicht op Waagplein met vernieuwbouw V&D pand
illustratie: Aws Beter Wonen / Urban Interest
 

ALMELO – Na de officiële bouwstarthandeling van de verbouwing van het vroegere V&D tot woonappartementen en winkels, was de publieke belangstelling groot om zaterdag en zondag een kijkje te gaan nemen hoe de Almelose woningstichting Beter Wonen de appartementen vorm gaat geven. De woonappartementen met sociale huurprijzen rond de 640 euro per maand hebben een variërende oppervlakte van 80 tot 100 m2. Voor een parkeerplaats van de auto is voorzien in de parkeerkelder van de nabije Albert Heijn.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (54 foto's)...

 
30-01-2016  

Inzamelingspunt mobiele telefoons voor KWF

 

ALMELO – Landelijk wordt actie gevoerd om ‘werkloze mobieltjes’ en lege inktcartridges in te zamelen ten bate van het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) dat de strijd tegen kanker financieel ondersteunt. De mobiele telefoons en cartridges worden gerecycled en de opbrengst gaat naar KWF.

In Almelo is sinds kort een inzamelpunt bij Drogisterij Hondebrink aan de Ootmarsumsestraat 246. Laat de nog waardevolle ongebruikte ‘spullen’ niet ongebruikt in de kast liggen, maar lever ze in ten bate van de bestrijding tegen kanker.

Wilt u meer weten over de inzamelingsactie? Kijk dan op www.mobieltegenkanker.nl of op www.kwf.nl

 
 

 
29-01-2016  

FNV afd. Almelo helpt met belastingaangiftes

 

ALMELO – FNV Almelo start binnenkort met het verlenen van hulp voor het invullen van de jaarlijkse belastingaangifte. De eerste zittingsdagen/uren zijn op zaterdag 13 februari van 10 tot 12.00 uur en dinsdag 16 februari van 19 tot 20.00 uur in wijkcentrum Erve Noordik aan de Bosrand 33.
Vanaf 15 februari kunt u een afspraak maken via www.afspraakmakenfnv.nl 
 

 
29-01-2016  

Starthandeling verbouwing voormalige V&D


Zicht op Waagplein met vernieuwbouw V&D pand
illustratie: Aws Beter Wonen / Urban Interest
 

ALMELO – Zaterdag en zondag van 12 tot 16.00 uur staan de deuren open van de in 2004 gesloten V&D-vestiging in Almelo. Het pand aan het Waagplein ondergaat een ware metamorfose zodat er nieuwe winkelruimtes ontstaan op de begane grond en 30 woonappartementen in de sociale huursector op de etages. Partners in de herontwikkeling zijn projectontwikkelaar Urban Interest en de Almelose woningstichting Beter Wonen. De appartementen variëren van 80 m2 tot 100 m2 en de gemiddelde huur is 640 euro per maand. Huurders met een auto moeten een stukje lopen om hun voertuig te stallen in de parkeerkelder van de nabije vestiging van Albert Heijn. Beter Wonen heeft de inschrijving geopend maar u kunt zich zaterdag en zondag eerst informeren hoe het er allemaal uit gaat zien. U moet dan wel trappen lopen, want de liften zijn buiten gebruik en de roltrappen zijn al langer verdwenen. De ingang is aan de Werfstraat (achterzijde).

De officiële starthandeling van de al reeds in gang gezette verbouwing werd vrijdagmiddag verricht met medewerking van acteur Laurens ten Den en een deel van de musical-crew ‘Huis van Katoen’. De verbouwing is het eerste onderdeel van de totale vernieuwing rond het Marktplein waar sinds 2004 veel over werd gedebatteerd en plannen bij herhaling moesten worden bijgesteld omdat opeenvolgende colleges van B&W het te hoog in de bol hadden en de bouwcrisis uiteindelijk de dwingende factor was tot realiteitszin.

Fotoreportage: Ben Konings

Fotoreportage (47 foto's)...

 
27-01-2016  

Strukton Rail maakt werk af op Station NS De Riet

 

ALMELO – In het weekend van 12 tot 15 februari gaat Strukton Rail in opdracht van ProRail verder met de renovatie van het perron op NS Station De Riet. Vorige zomer werd het werk onderbroken vanwege de grote hitte. Nu wordt het laatste deel van het perron in de richting Borne voorzien van nieuwe damwanden, bestrating en energiezuinige verlichting. De spoorovergang Rietstraat is van vrijdag 12 oktober om 23.00 uur tot maandagmorgen 15 februari om 07.00 uur gesloten.
In de nacht van zondag 6 op maandag 7 maart vinden vervolgens nog wat opruimingswerkzaamheden plaats.

 
26-01-2016  

Reumafonds zoekt collectanten in Almelo

 

ALMELO - Wilt u zich inzetten voor de reumabestrijding in Almelo en heeft u daarvoor een paar uur per jaar beschikbaar?
Word dan collectant of medeorganisator voor de collecteweek van het Reumafonds van 21 t/ maart 2016.  U kunt hiervoor contact opnemen met Willy Visscher 0546 491288

Televisiepresentatrice Anita Witzier ondersteunt de oproep van Het Comité Almelo.
“Toen het Reumafonds mij vroeg om ambassadeur te worden, heb ik meteen ‘ja’ gezegd. Ik zet mij graag in voor de bijna 2 miljoen mensen in Nederland die leven met reuma, zoals artrose. Ouderen, maar ook jonge, werkende mensen of zelfs kinderen kunnen reuma krijgen. Hun aandoening is niet altijd zichtbaar; voor de buitenwereld lijkt er vaak niets aan de hand. Uit eigen ervaring weet ik dat  reuma een wrede ziekte is: de ene dag kan je alles en de volgende dag doet alles pijn. Leg dat maar eens uit! Inmiddels heb ik goede medicijnen en is mijn reumatoïde artritis onder controle, maar niet bij iedereen gaat dat zo. Het kan een jarenlange zoektocht zijn, vol pijn en frustraties.”

Reumafonds
De afgelopen 90 jaar heeft het Reumafonds al veel bereikt in de strijd voor een beter leven met reuma nu en een leven zonder reuma in de toekomst. We financieren onderzoek naar betere behandelmethoden en naar de oorzaak van reuma. We geven voorlichting, ondersteunen patiëntenactiviteiten en komen op voor de belangen van mensen met reuma bij politiek en zorg. Het fonds krijgt hiervoor geen subsidie van de overheid en is dus volledig afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven.
Als collectant of mede-organisator van de collecteweek bent u dan ook van groot belang.
Geef het Reumafonds zo snel mogelijk door dat u wilt meehelpen aan ons doel om mensen met reuma een beter leven te geven.

Bel of mail voor meer informatie met:Willy Visscher 0546 491288.
willyvisscher51@gmail.com of lmengberts@hotmail.com

 
25-01-2016  

Lintje voor M.A. Hammink-Zeeuw van der Laan

 

ALMELO – Waarnemend burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld heeft maandag Mevr. M.A. Hammink-Zeeuw van der Laan namens Zijne Majesteit Willem-Alexander geridderd in de Orde van Oranje Nassau voor haar vele verdiensten voor de cultuur in Almelo.
Vijfentwintig jaar geleden begon het echtpaar Hammink-Zeeuw van der Laan aan een avontuur in Almelo door de exploitatie van de gemeentelijke schouwburg De Hagen over te nemen. Daarmee werd de gemeente Almelo verlost van een oplopend jaarlijks verlies van toen 2,2 miljoen guldens. De cultuurwereld sprak er schande van maar de grootste tegenstanders in de stad liepen na een paar jaar voorop om de loftrompet te blazen over het Theaterhotel. Belangrijk in dat geheel was Marianne Hammink die ‘waakte’ over het culturele programma, terwijl haar man Han meer de horeca-exploitatie voor zijn rekening nam.
Na 25 jaar doen beide een stapje terug om de leiding geheel in de handen van de kinderen te geven.   

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (31 foto's)...

 
24-01-2016  

Expo om Herman Krikhaar Prijs op eigen benen

 

ALMELO – Onlangs werd bekend dat de jaarlijkse  Atelieroute langs ateliers van Almelose kunstenaars, na 24 edities definitief wordt beëindigd. Onderdeel van de jaarlijkse Atelierroute was ook de expositie om de Herman Krikhaar Prijs ter nagedachtenis aan de geboortige Almelose kunstenaar en wereldberoemde atelierhouder.
Dit onderdeel blijft echter bestaan. De organisatie van de expositie en de verkiezing tot de prijzen, wordt verder georganiseerd onder de paraplu van de stichting Nieuwe Twentse Kunst (NTK). De organisatieovergang is met instemming van de familie van de overleden kunstenaar en voormalige galeriehouder. Voor de expositie om de Herman Krikhaar Prijs wordt een eigen website ontwikkeld door NTK dat in Almelo o.a. ook de exposities organiseert in het Torentje van TenCate aan de Egbert Gorterstraat. NTK is tevens de organisator van het jaarlijkse Media Art Flow Festival (MAFF).
Projectleider van de expositie om de Herman Krikhaar Prijs wordt de Almelose Hilde Klaassens. Zij is al sinds de ouverture van de Herman Krikhaar Prijs in 2008, bij de jaarlijkse organisatie betrokken.

 
23-01-2016  

Schaatsplezier in wijkcentrum De Schelf

 

ALMELO – In wijkcentrum De Schelf beleeft de jeugd schaatsplezier in de ontmantelde ruimte van de bibliotheek. De ‘ijspret’ wordt gecompleteerd met verkrijgbare koek en zopie aan de bar van De Schelf. Schaatsen kan elke dag tot en met 7 februari tussen 14.00 en 19.00 uur voor 2,50 euro inclusief huurschaatsen.

Fotoreportage: Jan Bril

 

Fotoreportage (25 foto's)...

 
23-01-2016  

Atelierroute stopt, Theaterroute gaat door


In 2011 ging de Fanfare voorop tijdens de Atelierroute.
 

ALMELO – Er komt geen 25e Theaterroute Almelo. Bij de laatste editie in september jl. werd al aangekondigd dat de Atelierroute niet zou kunnen voortbestaan indien het subsidiebeleid niet zou worden herzien en dat gebeurd dus niet.
Al een aantal jaren werd de Stichting Atelierroute Almelo herhaaldelijk gekort op de gemeentelijke subsidie waardoor de bodem van de kas werd bereikt en de stichting nu definitief de Pijp aan Maarten geeft omdat de gemeente Almelo geen aanleiding ziet om de Stichting Almelo Promotie op haar verdeling van de gemeentelijke subsidiestroom aan te spreken.
Onderdeel van de jaarlijkse Atelierroute was ook de expositie om de Herman Krikhaar Prijs ter nagedachtenis aan de geboortige Almelose kunstenaar en wereldberoemde atelierhouder.
Aan de Atelierroute namen vorig jaar nog 41 kunstenaars deel.

Theaterroute
Wat wel blijft bestaan is het onderdeel Theaterroute, maar dan als aparte stichting. Reddende engel was hier de samenwerking met de Bibliotheek Almelo. Op de laatste zaterdag van september vinden ook dit jaar dus weer optredens plaats op verrassende locaties in de stad.

 
21-01-2016  

Verkoop Urenco op de lange baan

 

DEN HAAG/ALMELO – De verkoop van de aandelen van uraniumverrijker Urenco is voorlopig van de baan. Minister Dijsselbloem liet de Tweede Kamer weten dat daarvoor eerst een wetswijziging nodig is om te voorkomen dat de aandelen in verkeerde handen kunnen komen. Het internationale Urenco is voor een derde in het bezit van de Nederlandse Staat, een derde is in bezit van de Britse Staat en de Duitse energiegiganten RWE en Eon bezitten de rest. De Duitse aandeelhouders willen van de aandelen af omdat Duitsland geheel uit atoomenergie stapt. Ook de Britten willen wel verkopen, maar Nederland BV wil de aandelen pas slijten als bepaalde voorwaarden kunnen worden geborgd. Daarvoor moeten onderhandelingen worden gevoerd en de wet worden gewijzigd en dat kan zich jaren voortslepen. De grootste productiecapaciteit van verrijking van uranium heeft Urenco in Almelo. Voormalig wethouder Jan van Marle pleitte vorig jaar dan ook in de Tweede Kamer om Urenco niet te verkopen. Het leidde tot Kamervragen, waarop minister Dijsselbloem (Financiën) nu heeft geantwoord.

 
19-01-2016  

Zoekactie brandweer en politie in Twentekanaal

 

ALMELO – De ‘reddingstroepen’ van politie en brandweer zijn vandaag langdurig ingezet bij en speurtocht op en langs het Twentekanaal bij de Leemslagen in Almelo. De brandweer zette duikers in en ook werd per boot gezocht naar een vermist persoon.
Voor het eerst werd door de brandweer ook een drone ingezet om vanuit de lucht te speuren, maar er is nog niemand gevonden.
De politie kon nog geen verdere inlichtingen geven.

Update:
De zoektocht is rond 16.00 uur afgebroken. Naar verluidt ging het om loos alarm. Verder zijn geen bijzonderheden gemeld.

Fotoreportage: Alwin Winkel
 

Fotoreportage (15 foto's)...

 
19-01-2016  

Slinger-match voor Sensata en Galerie Groeneveld

 

ALMELO - De onderscheiding voor de meest bijzondere Match van de Maand januari 2016 is vorige week donderdag door match-organisator De Slinger Almelo uitgereikt aan Galerie Groeneveld en Sensata Technologies. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Galerie Groeneveld kwam projectleider Cock Anchelon van De Slinger persoonlijk langs om de awards uit te reiken aan Marie-Louise Kersbergen van de galerie en Edwin Vonk van Sensata Technologies. De match die de twee partijen gemaakt hebben tijdens de Slingerbeurs 2015 begin juni in het ROC van Twente betrof een inzet van 30 uur en vertegenwoordigde een waarde van 1500 euro. Het internationale technologiebedrijf hielp Galerie Groeneveld in oktober vorig jaar met het onderhoud van de beeldentuin. Hiervoor zijn 5 medewerkers 6 uur ingezet.

Bron: Eddy Kolfoort

 
17-01-2016  

Tweehonderd lopers in Winterloop Schelfhorst

 

ALMELO – De Stichting Schelfhorstpark kon zich als mede-organisator van de 11e Winterloop 2016 geen betere weersomstandigheden wensen. Liefst 200 deelnemers liepen het parcours over meerdere afstanden door het Schelfhorstpark waar de route op sommige plekken met zout minder glibberig werd gemaakt.
De wedstrijdleiding lag in handen van atletiekvereniging SISU dat op haar website ook de uitslag zal melden.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (84 foto's)...

 
17-01-2016  

Kortsluiting veroorzaakt autobrand

 

ALMELO – Twee inzittenden van een auto bemerkten vanavond, rijdende in de Alidastraat hoek Aastraat, dat de ramen van hun auto besloegen. Na te zijn gestopt en uitgestapt, bleek dat de auto brandde. De gealarmeerde brandweer kon niet voorkomen dat de auto nog enige waarde overhield. De inzittenden bleven ongedeerd.

 
16-01-2016  

Prins Rob 1 regeert over de Heerlyckheid Almelo

 

BORNERBROEK – Tijdens de gala-avond van carnavalsvereniging De Knoll’ntrekkers werd zaterdagavond Rob Workel verkozen tot Prins Rob de Eerste.
Hij regeert vanaf nu over het Knoll'ntrekkersdorp Bornerbroek en na de overhandiging van de stadssleutel in het stadhuis van Almelo, straks over de gehele Heerlyckheid Almelo.
Dat doet Rob de Eerste samen met Prinses Anke en met ondersteuning van de adjudanten Renzo en Monique Slot onder het motto; ‘Aj niks wilt missen en alles met wilt maak’n, dan möj as leste ofhaak’n!’

 
13-01-2016  

Oplevering Q Impuls, Zittend Boertje terug

 


Fotoreportage Jan Bril

Fotoreportage (45 foto's)...

 
13-01-2016  

Verbitterd afscheid van Van Marle en Bruggink

 

ALMELO – Waarnemend burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld had het woensdagmiddag niet makkelijk tijdens het ‘afscheidsfeestje’ van de afgetreden wethouders Jan van Marle (CDA) en Claudio Bruggink (D66). ‘We nemen afscheid van twee prima bestuurders, wethouders die hier in het stadhuis, in de raad en zeker in de stad, duidelijk aanwezig waren en vooral ook werden gewaardeerd’, aldus de burgemeester die ook aangaf dat het afscheid een 'raar, ongemakkelijk gevoel' met zich meebracht.

De wethouders ‘sneuvelden’ nadat ex- D66 voorman Fred Gerritsen de knuppel in het hoenderhok gooide om meer D66-beleid in het college-handelen te krijgen en daarbij wethouder Van Marle stevig bekritiseerde. Daarop ‘bedankten’ zowel Van Marle maar ook partijgenoot Bruggink. Beiden beschouwden de ‘aanval’ als een motie van wantrouwen door een coalitiepartner. De actie van Gerritsen leidde ook tot een breuk in de fractie.
Bruggink sloeg in zijn afscheidsspeech zijn ex-partijgenoten Gerritsen en Isendoorn om de oren en vond dat beiden hun zetels aan D66 terug moeten geven.
Ook Van Marle toonde zich ‘not amused’ over de houding van zijn partijgenoten. Hij stelde dat het CDA, na de aanval van Gerritsen, meer oog had om nog met één zetel (Ten Seldam - red.) in het college te kunnen blijven zitten dan dat het ook maar één hand uitstak om hem te steunen.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (45 foto's)...

 
11-01-2016  

Dood brengt even leven in De Bokkesprong

 

ALMELO – Veel Almeloërs hebben café De Bokkesprong en uitbaatster Jeanette Gouman wel gekend. Het café aan de Grotestraat Zuid begon ooit onder de naam "Elckerlijck, drink, gelag en de muziek" maar in de zeventiger en tachtiger jaren maakte het naam als De Bokkesprong. Lokaliteit voor het kunstzinnige alternatieve publiek met een kasteleinsvrouw die er altijd voor haar klanten was.
Al jaren waren de deuren gesloten, maar uitbaatster Jeanette Gouman (70) bleef er wonen en liet de inventaris zoals het was.
Vorige week overleed ze en maandag werd de deur van De Bokkesprong nog één keer geopend door de zonen Iwan en Roman Veneman om voor de laatste keer te klinken op de zielenrust van moeder Jeanette.
 

Archief
Terug naar vorige pagina