Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
05-12-2016  

Kleiner en groter leed, politie zoekt getuigen

 

ALMELO – In het weekend viel weer kleineren groter leed te bespeuren. Aan het Radboud ontstond brand in de keuken door kortsluiting in de elektrische frituurpan. De brandweer  kon grotere schade voorkomen.

Twee 18-jarige stadgenoten werden zaterdagnacht rond 04.00 uur opgepakt omdat men een 27-jarige stapper uit Zwolle had mishandeld bij het uitgaansgebied aan de Grotestraat. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis en de daders gingen de cel in in het arrestantencomplex te Borne.

Vrijdagavond werd een 36-jarige stadgenoot in zijn huis gearresteerd wegen het in brand steken van een geparkeerde auto aan de Constantijn Huygenstraat. De auto ging door de brand vanzelf rijden en botste tegen een andere geparkeerde auto die ook in brand geraakte. De vermoedelijke dader werd wegens brandstichting, bedreiging en vernieling opgesloten in het arrestantencomplex te Borne. Hij wordt nog deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De beroving van een handtas had voor een 79-jarige vrouw ernstige gevolgen. Zij liep zaterdagmiddag aan de Ootmarsumsestraat een hersenkneuzing op toen zij door vermoedelijk twee daders op een scooter van de fiets werd getrokken. Een duidelijk signalement ontbreekt. Reden voor de politie om via twitter een getuigenoproep te doen. Tips zijn welkom via 0900-8844.

 
02-12-2016  

Dasko neemt vriestransport Bakker Logistiek over

 

ALMELO / WIETZENDORF (D) - Diepvriestransporteur Dasko uit Almelo neemt het diepvriestransport van de vestiging van Bakker Logistiek in het Duitse Wietzendorf over, meldt De Roskam.
Het moederbedrijf Bakker Logistiek uit Zeewolde stoot de Duitse vestiging af om zich verder te concentreren op de warehousing (in diverse koelklasses) en ambient-, geconditioneerd en gekoeld transport in de Benelux en Duitsland.

Voor Dasko is het een verdere uitbreiding van het specialisme diepvries-opslag en transport. 'Wij hebben een netwerk waarbij de overgenomen activiteiten perfect aansluiten', aldus algemeen directeur Dasselaar van de Dasko Groep. De diensten zullen als gezegd worden aangestuurd vanuit de vestiging in Wietzendorf waarbij tevens gebruik gemaakt wordt van een hub in Rheine.
Dasko heeft naast de hoofdvestiging in Almelo ook vestigingen in Zwolle, Etten-Leur, Waddinxveen en Nieprusziewo  (Polen).
Dasko zal geen personeel en/of materieel overnemen. 'Wij zetten zelf nieuw materieel in vanuit de vestiging Duitsland', openbaart Dasselaar zijn strategische afwegingen.

 
02-12-2016  

Restauratie Oude SociŽteit kost ruim 3 euroton

 

ALMELO – In 2017 wordt het Rijksmonument ‘De Oude Sociëteit’ in de Grotestraat Zuid gerestaureerd. Het Oldenzaalse restauratiebedrijf Vattentorn voert de werkzaamheden uit zoals het vernieuwen van het dak, het restaureren van pleisterwerk, het behandelen van door boktor aangetaste houten balken en het vervangen van door houtrot aangetaste houtconstructies. De  restauratie valt onder de voorschriften voor het behoud van Rijksmonumenten. De kosten worden begroot op ruim 3 euroton. Het Rijk en de provincie Overijssel dragen 144.000 euro bij. De meerkosten komen voor rekening van eigenaar Theaterhotel die in het oude sociëteitsgebouw een restaurant exploiteert.

 
01-12-2016  

Cas kreeg 375 kg pepernoten van Bolletje

 

ALMELO/AALSMEER – Bolletje, Neerlands grootste bakker van kruid- en pepernoten in Almelo is elk jaar wel goed voor een stunt in de Sinterklaastijd. Zo werd al eens massaal de ‘omgekeerde’ paraplu op de markt gebracht om het strooigoed van de Sint op te vangen en dit jaar schreef het een fotowedstrijd uit via de facebookpagina van Bolletje. Voor de winnaar had Bolletje een zak van een kubieke meter met kruidnoten klaarstaan, zo’n 375 kg in gewicht.

Cas ter Horst uit Aalsmeer maakte handig gebruik van de al decennia bekende kreet ‘Ík wil Bolletje’ van de grootbakker van beschuit, koek en dies meer zij.
Cas had van de hulp-Sint in Aalsmeer al kruidnoten gekregen, maar dat waren volgens Cas niet de goeie. Toch kwamen die kruidnoten nog te pas voor de foto met Cas zelf in de rol van het boze fotomodel. Met de winnende zak van 375 kg kruidnoten kan Cas nu aardig uitdelen op school.

 

 
30-11-2016  

Piet Talamini op 82-jarige leeftijd overleden

 

ALMELO – In de nacht van dinsdag op woensdag is de Italiaanse ijsmeester Piet Talamini op 82-jarige leeftijd overleden. Piet Talamini was een bekende Almeloër vanwege de gelijknamige ijssalon die de familie bestierde aan de City Promenade en waar in 75 jaar miljoenen Italiaanse ijsbolletjes over de toonbank gingen.

GianPièro (Piet) Talamini kwam op 6-jarige leeftijd in het oorlogsjaar 1941 met zijn vader Vittore Talamini van Middelburg naar Almelo. De reden was een simpele, hun ijssalon Venetia Talamini lag in puin door bombardementen, iets dat de familie ook al in 1940 was overkomen met hun ijssalon aan de Coolsingel in Rotterdam.
In de Grotestraat Noord (City Promenade) vond vader Vittore een geschikt pand toen hij tegenover in het toenmalige Hotel Centraal 2 dagen verbleef met de hoop dat het in Almelo er minder ernstig aan toeging dan de bombardementen in het westen.

Vanaf 1970 zwaaide Piet Talamini de ‘roerstok’ zelfstandig toen vader Vittore een stapje terug deed. Piet deed elf jaar geleden een stapje terug vanwege een herseninfarct. Sindsdien staat de derde generatie aan het roer met Giancarlo. Zijn leven was een stuk beperkter zeker na het overlijden van zijn echtgenote Massimina 3 jaar geleden. Voor Piet restte het dagelijkse moment van een krantje lezen, wat praten met vaste bezoekers en het familiare zakelijke advies aan zijn zoon Giancarlo, maar ook onverbloemde kritiek in brieven aan het gemeentebestuur over de ontwikkeling van ‘zijn stad’ Almelo. ‘Jullie hebben de stad vermoord’, schreef hij eens na in zijn ogen ongewenste ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld nu nog in pers-artikelen wordt omschreven als het ‘gat van Talamini’, het al vele jaren braakliggende stuk grond tegenover de ijssalon.
Vijf jaar geleden bij het 70-jarig jubileum van de ijssalon kwam een delegatie van B&W daar mede om maar eens bijpraten.

 
30-11-2016  

Druk bezochte presentatie vernieuwd centrumplan

 

ALMELO - Dinsdagavond presenteerden de Almelose stedenbouwkundigen en betrokken architecten tijdens een Stadsgesprek in het stadhuis de plannen voor de vernieuwde Almelose binnenstad: van de haven en het plein tot de appartementen en de stadstuin aan de Wierdensestraat.

Binnenstad
“Deel complimenten uit als u het mooi vindt, maar ziet u ruimte voor verbetering, laat dat dan ook weten. De vernieuwde aantrekkelijke binnenstad is immers van én voor ons allemaal”, benadrukte verantwoordelijk wethouder Christien van Wijk. De ruim 150 aanwezigen reageerden heel gevarieerd op de plannen: van enthousiasme voor de haven en ‘ik vind alles best’ tot te weinig contrast tussen de verschillende plandelen. Inwoners vroegen aandacht voor de levendigheid van het plein, ook ’s avonds en in de winter. Ook was er de oproep om aan jongeren te denken, die moeten óók hun plek krijgen in de stad.

Fotoreportage: Jan Bril


Meer informatie
Bekijk de presentaties van de architecten en stedenbouwkundigen. Meer informatie over de haven, de appartementen rondom de haven en het havenblok staat op www.onscentrumvoorelkaar.nl.
Daar vindt u ook de planning.

Fotoreportage (33 foto's)...

 
27-11-2016  

Hieperdebieb 100 jaar levert 600 nieuwe leden op

 

ALMELO – Met het eerste Groot Almelo’s Boekenbal werd zaterdagavond de feestweek van de 100-jarige openbare bibliotheek afgesloten. Zo’n 200 belangstellenden woonden de literaire avond en het afsluitende boekenbal bij. Eerder in de week werd een beeld van de dichter Adriaan Roland holst onthult, werd er Italiaans gedineerd aan lange tafels en droegen Nyk de Vries en Ellen Deckwitz samen met Almelose dichters gedichten voor. Ook werden dia’s en films getoond over Almelo Toen en voor de kinderen was er een feestmiddag met Hakim van Sesamstraat.

Aan de zakelijke kant werd door de 100-jarige bibliotheek de hele week nieuwe leden een jaarlang gratis abonnement aangeboden en dat bleek een succes met 600 nieuwe ingeschreven leden. Een actie die jaren geleden al eens eerder werd gehouden i.s.m. de woningstichting St. Joseph.
 

 
27-11-2016  

Politie Almelo al in kerstsfeer

 

ALMELO – Terwijl de politie nog op haar hoede is om confrontaties tussen voor en tegenstanders van Zwarte Piet te voorkomen, heeft de Almelose politieman Adrie samen met echtgenote al weken gefröbeld om in het ‘Huis van Hermandad’  een fraaie miniatuurwinterkermis te bouwen. De wip, de draaimolen, het reuzenrad en de botsauto’s, het beweegt allemaal net zoals ook alle lampjes branden.
De politie laat een filmpje zien op de facebookpagina, maar kijken in het echt mag ook!
 

 
24-11-2016  

Almelose Floortje Young Tailer Talent 2016

 

ALMELO/UTRECHT – De Almelose Floortje Steen heeft tijdens de nationale modevakwedstrijd voor 3e en 4e jaars MBO-leerlingen in Utrecht  zowel de juryprijs als de publieksprijs gewonnen met een eigen creatie. De leerlinge van het ROC van Twente mag zich door deze overwinning tijdens Modevakdag van branchevereniging Mode Ambachten, voor een periode van 2 jaar ‘Young Tailor Talent’ noemen.

Voor het eigen ontwerp kregen alle deelnemers dezelfde twee stoffen van 2 bij 2 meter toebedeeld. Floortje maakte van de barokke stof met bloemmotieven het lijfje van de jurk en gebruikte de gestreepte stoffen voor de toegevoegde kubussen om het geheel een wat stoerder uiterlijk te geven.

De vakjury was vooral onder de indruk van de vaktechnische verwerking van de stof terwijl het publiek vooral het avontuurlijke ontwerp waardeerde.  Floortje Steen volgt de mode-opleiding van het ROC van Twente aan locatie De Maere in Enschede.

 

 
24-11-2016  

Overval woning De Haere in Opsporing Verzocht

 

ALMELO – Volgens de politie in Oost Nederland lijkt de overval op een bejaarde man op 11 oktober in een woning aan De Haere (Schelfhorst) op die van een overval op een bejaard echtpaar op 24 oktober aan de Korianderhof in Wierden waarbij een slachtoffer door een kogel werd geraakt. Ook lijkt er een verband met een eerdere overval in Zwolle. Bij alle drie overvallen waren twee mannen betrokken.
Reden voor de politie om een reconstructie te laten filmen voor het TV-programma Opsporing Verzocht aan de Korianderhof in Wierden. Samen met beelden van het RTV-Oost programma Onder de Loep van de overval in Almelo, wordt dinsdagavond 29 november op TV-zender NPO1 om 20.30 uur aandacht besteed aan de overvallen.
 

 
17-11-2016  

Tegelzetter Scholten naar EuroSkills Zweden

 

ALMELO – Volgens leermeester Gerrit Brokelman van opleidingsinstituut Bouwmensen Twente in Almelo, is zijn pupil Wilhelm Scholten helemaal klaar voor de vakwedstrijd Euroskills 2016 op 2 en 3 december in het Zweedse Göteborg.
In het dagelijks leven is Scholten werkzaam bij tegelzettersbedrijf Rietmeijer in Almelo en aan het opleidingsinstituut Bouwmensen Twente worden hem de ‘fijne kneepjes’ bijgebracht.
Tijdens de EuroSkills neemt Scholten het op tegen vakgenoten uit geheel Europa. Leermeester Brokelman heeft vertrouwen in zijn pupil en onderstreept dat met; ‘Wilhelm is rustig en beheerst, maar snel en precies. Allemaal eigenschappen die tijdens een wedstrijd heel belangrijk zijn. Zijn werkstukken zien er altijd picobello uit’.

< Tegelzetter Willem Scholten en zijn leermeester Gerrit Brokelman

 
16-11-2016  

Nutuurhus wil renteloze lening

 

ALMELO – De stichting Natuurhus heeft de gemeente Almelo gevraagd om een renteloze lening van 180.000 euro voor het realiseren van een Natuurhus in het Hagenpark. Eerder gooide de stichting de handdoek in de ring nadat het Almelose college van B&W geen subsidie wilde verstrekken. Een meerderheid van de gemeenteraad vond dat te kort door de bocht en gaf het college de opdracht om tijdens de Voorjaarsnota 2017 toch middelen vrij te maken. De bij de Natuurhus betrokken zes groenverenigingen voeren namens de gemeente namelijk ook een aantal wettelijke educatieve taken uit. De gemeente besloot onlangs de vereiste bouwprocedures gewoon in werking te zetten,om niet meer tijd te verliezen. Naast de renteloze lening heeft de stichting een subsidieaanvraag ingediend bij de provincie Overijssel. Mocht de gemeenteraad in het voorjaar besluiten tot een renteloze lening, is de stichting Natuurhus ook verzekerd van de eerder toegezegde sponsorbedragen van Almelose en regionale bedrijven.

Lees ook: 'Stekker definitief uit plan nieuw Natuurhus'

 
14-11-2016  

Inbrekers slaan slag tijdens intocht Sinterklaas

 

ALMELO – Op zaterdagmiddag tijdens de Sinterklaasintocht, sloegen inbrekers maar liefst vijf keer hun slag in Almelo. Het waren niet de enige inbraken in de stad de afgelopen week. Maar liefst 14 keer sloeg het inbrekersgilde toe waarbij meestal een raam of deur werden geforceerd.
De politie denkt aan meer dan één dader of dadersgroep, omdat meerdere werkwijzen werden gebruikt, meldt het op facebook. Een oproep om deuren en ramen goed te sluiten voordat men de woning verlaat, werd door de politie eveneens gepubliceerd.
Door meer onopvallend te surveilleren, hoopt de politie het aantal stijgende inbraken van de laatste weken beter in kaart te kunnen brengen.

 
12-11-2016  

Intocht Sinterklaas in Centrumhaven.

Fotoreportage: Jan Bril
 

Fotoreportage (152 foto's)...

 
11-11-2016  

Herfstbok Almelose brouwer aan de tap in BelgiŽ

 

ALMELO – Je bent fervent bierliefhebber, struint proeverijen af en uiteindelijk komt er een begin als huisbrouwer. Voor de Almeloër Freek Keijzer gaat dat verhaal helemaal op. Zijn brouwsels werden geproefd op proeverijen en voorzien van prima commentaren. Dan pak je het uiteindelijk wat groter aan. Keijzer, inmiddels lid van het ‘Twents Brouwersgilde’ en ingeschreven bij de KvK onder de naam Brouwerij Rubelijn, liet zijn brouwsels volgens eigen recept brouwen bij o.a. de ambachtelijke brouwerijen Rigtersbier in Enschede en de Sallandse Brouwerij in Raalte met brouwsels van 850 liter elk. Vier brouwsels per jaar laat de ICT’er van professie nu buiten de  deur maken. Naast het ontwikkelen van recepten is Keijzer ook nog wel eens actief als bottelaar en zorgt hij ook voor de distributie. In Almelo zijn de bieren van Rubelijn te verkrijgen bij o.a. Knol Drankenservice en Plus Cornelis (stadion Heracles). Het smakelijke iets minderzoete Herfstbok is zelfs aan de tap verkrijgbaar van café België.

 
09-11-2016  

Nomen Nescio in actie voor kerstpakket minima

 

ALMELO – De Almelose stichting Nomen Nescio (Ik ken de naam niet) komt ook dit jaar weer in actie om minder bedeelden te helpen voor de Kerst. Nomen Nescio, dat ook al de stichting Boodschappenmand ondersteunt, wil dit jaar weer enkele honderden gezinnen in de bijstand van een nuttig kerstpakket voorzien. Elk pakket heeft een waarde van 25 euro en een bijgevoegde waardebon van 100 euro te besteden aan huishoudelijke artikelen bij de HEMA.
In aanmerking komen gezinnen die al 4 jaar een uitkering krijgen van de gemeentelijke sociale dienst Almelo. De gemeentelijke dienst maakt tevens de selectie.

In de sponsorbrief van Nomen Nescio aan het Almelose bedrijfsleven, vraagt de stichting om financiële ondersteuning en om het sponsorformulier te verspreiden om zoveel mogelijk arme Almelose gezinnen te helpen. Vorig jaar konden 240 gezinnen geholpen worden. Nomen Nescio heeft een ANBI-verklaring zodat giften fiscaal aftrekbaar zijn.

Wilt u helpen met een donatie?
Meldt u aan via
info@nomennescioalmelo.nl

 
08-11-2016  

Carnegie heldenteken voor Bart Snellink

 

ALMELO – Nijverdaller Bart Snellink is door de Almelose burgemeester Gerritsen de Carnegie Heldenfonds Medaille opgespeld voor zijn moedig optreden bij een ongeval op de Van Rechteren Limpurgsingel. Beroepsmilitair Snellink wist toen het slachtoffer Mart Jeths uit het brandende autowrak te halen na een botsing met een boom.
De uitreiking vond plaats in het gemeentehuis van Almelo in het bijzijn van het geredde slachtoffer en familie en een vertegenwoordiging van het ministerie van defensie, de politie en de brandweer.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (20 foto's)...

 
08-11-2016  

Data-lek gemeente Almelo lijkt loos alarm

 

ALMELO – Volgens het politieonderzoek van het team Digitale Opsporing Oost Nederland lijkt her op dat het in september naar buiten gebrachte data-lek bij de sociale dienst van de gemeente Almelo toch geen data-lek was. Het onderzoeksteam kan het niet voor 100 procent uitsluiten maar uit niets is gebleken dat de gegevens de ‘firewall’ zijn gepasseerd. Daardoor kan ook geen strafbaar feit worden gconstateerd.
Eerder schreef de gemeente enkele honderden cliënten aan dat mogelijk hun persoonsgegevens waren gelekt. Daardoor zou misbruik gemaakt kunnen worden door ‘het overnemen van de identiteit’. De gemeente beloofde toen alles in het werk te stellen om de cliënten te helpen indien dat het gevolg zou zijn.
Nu het ‘lek’ er waarschijnlijk geen is, krijgen de betrokkenen opnieuw een schrijven van de gemeente Almelo. Omdat er geen 100 procent zekerheid is, lijkt verdere waakzaamheid voor misbruik toch nog van belang. De gemeente Almelo scherpte eerder al de IT-protocollen aan.

 
03-11-2016  

Steun voor gemeentebegroting 2017


De Hyperloop is een concept voor een toekomstig transportsysteem uit de koker van SpaceX-ondernemer Elon Musk. Het is bedacht als transportsysteem in een luchtdrukbuis, en enigszins vergelijkbaar met buizenpost.
SpaceX bouwt een testbaan op halve schaal van 1,6 km lang, naast hun hoofdkantoor in CaliforniŽ. Studententeams, maar ook bedrijven kunnen meedoen aan deze competitie met een hyperloop-pod op halve schaal. Vanuit Nederland doet de Universiteit Delft mee.
Het concept bestaat uit twee bijna luchtledige pijpen, gedacht wordt aan 1/1000 atmosfeer. In een buis worden capsules geplaatst waarin goederen en/of mensen met hoge snelheid vervoerd kunnen worden.
Er wordt beoogd de capsules met een frequentie van 0,5 tot 2 per minuut te laten vertrekken. Het systeem zou vooral op afstanden onder de 1000 kilometer interessant zijn. Op langere afstanden is vliegen efficiŽnter.
 

ALMELO – Lichte tariefstijgingen meldt de gemeentebegroting 2017 voor zaken als een bouwvergunning, paspoort e.d. Ook de OZB gaat licht omhoog zonder de vijf procent extra opgeld van de laatste jaren. Een uitzondering is de verhoging van de rioolbelasting met 7,1 procent omdat de gemeente de komende jaren voor forse uitgaven komt te staan wegens achterstallig onderhoud.
Niet alle raadsfracties stonden te juichen maar gaven toch steun aan de eerste presentatie van een jaarbegroting door wethouder Alex Langius. De wethouder schetste een reeel beeld van de gemeentelijke financiële huishouding en hield de hand op de knip voor nieuwe plannen. Wel werd een toezegging gedaan om in het voorjaar te kijken of het stilgelegde project Natuurhus nieuw leven kan worden ingeblazen met een financiële injectie. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad omarmde het voorstel van LAS omdat anders het project volledig van de baan is en de gezamenlijke organisaties binnen het Natuurhus toch een aantal wettelijke taken uitvoert in opdracht van de gemeente.
Kortom realiteitszin overheerste en daar was Langius blij mee, want schuldaflossing krijgt prioriteit.

Het CDA en Leefbaar Almelo hadden echter de realiteitszin nog niet geheel onder controle. Gepleit werd voor een pilot – samen met de Twentse gemeenten – om de komst van een Hyperloop naar Twente mogelijk te maken. De Hyperloop is een tekentafelproject van een buisverbinding om pakketjes en mensen snel te vervoeren. Amsterdam-Berlijn moet volgens dat concept mogelijk zijn in een half uurtje. Twente moet volgens de indieners van de motie een ‘tussenstop’ worden. De raad steunde in meerderheid dit voorstel en het college moet dus de Twentse gemeenten vragen of verdere gezamenlijke uitwerking realiteitszin heeft .
In vroegere jaren had toenmalig wethouder Anthon Sjoers (CDA) zijn zinnen gezet op een Monorail als openbaar vervoer om stadswijken met elkaar te verbinden. Het project kostte duizenden euro's aan onderzoekskosten maar kwam nooit van de grond.
Meer praktijkzin legde PVA aan de dag met een motie voor een openbaar toilet in de binnenstad. De raad steunde dat voorstel en zet het college daarvoor aan het werk.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
27-10-2016  

Koninklijk paar op werkbezoek in Almelo


Met een vuist in de lucht en een lach op het gezicht begon het Koninklijk werkbezoek aan Twente in Almelo
 

ALMELO – Het werkbezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima aan Twente begon vandaag in Almelo waar duizenden stadgenoten langs de kant stonden bij het nieuwe stadhuis, de Hagedoornschool in het Goossenmaatspark en bij het Polman Stadion van Heracles Almelo.
Voor het stadhuis handjes schudden met belangstellende stadgenoten,  een muzikale serenade en in het stadhuis een korte kennismaking met de nieuwe Almelose burgemeester Arjen Gerritsen. Het gezelschap onder aanvoering van CdK Ank Bijleveld trok al snel verder naar de Hagedoornschool waar het Koninklijk paar werd bijgepraat over het Nieuwstraatkwartier en haar specifieke kenmerken. Een pluim op de hoed was er voor de veerkracht van de burgers in de wijk die het niet makkelijk hebben maar toch maar met elkaar het gehele Goossenmaatspark hebben opgeknapt. In de leegstaande Hagedoornschool gaan binnenkort projecten van start voor de wijk.
In het stadion van Almelo’s trots Heracles, maakte het Koninklijk paar kennis met het gedetineerdenproject dat Heracles uitvoert in samenwerking met de leiding van de met sluiting bedreigde gevangenis De Karelskamp. Het samenwerkingsproject moet gedetineerden helpen terug te keren in het maatschappelijk patroon. Koning Willem Alexander en Koningin Maxima onderhielden zich hier met twee gedetineerden, de projectleider,  clubvoorzitter Jan Smit en algemeen directeur Nico Jan Hoogma. Ook werd er kort geluncht voordat het werkbezoek zicht voortzette bij wasserij Springendal in Oud Ootmarsum, Erve Meinders in Tilligte en het hippische domein van springruiter Gert-Jan Bruggink in De Lutte.

Fotoreportage Jan Bril

Fotoreportage (128 foto's)...

 
23-10-2016  

Ruiterdagen schenkt nieuwe koets Gravenruiters


Als passagiers in de 'bak' reden Henk Bolk (zittend) en Ruiterdagen-voorzitter RiŽl Klumper (staand) de hal van het Twents Hippisch Centrum binnen met de nieuwe koets voor de Gravenruiters, de paardensportvereniging voor mensen met een beperking.
 

ALMELO – De collecte  tijdens de kerkdienst van de jubileumeditie in juni jl. van de 50e Almelose Ruiterdagen, de stichting zelf en een groep sponsoren hebben voldoende geld opgebracht om De Gravenruiters voor gehandicapten een nieuwe koets te overhandigen. De koets is geschikt voor één rolstoelplek op de bok en extra plek voor mensen met een handicap die evenwichtig moeten kunnen zitten tijdens rondritten die de Gravenruiters wekelijks houdt.
Vrijdag werd de nieuwe koets officieel overhandigd door stichtingsvoorzitter Riël Klumper namens de Almelose Ruiterdagen en de heer Henk Bolk namens de groep sponsoren (Transport bedrijf Bolk, Container Terminal Twente, Nijhof Wassink BV,  Transport bedrijf van Opijnen, KARA Energy Systems en Brandstofstation Sluitersveld ), die het benodigde bedrag rond maakten.
Gravenruiters-lid Sascha Lambregts-Franken hield een emotioneel betoog uit dank namens alle Gravenruiters en ook namens haar zelf omdat zij door een handicap haar geliefde paardensport niet meer kon uitvoeren en nu doormiddel van deze koets toch weer van paarden kan gaan genieten.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
21-10-2016  

Eenjarige proef, auto door de Grotestraat


De proef zou gisteren al ingaan, maar vandaag waren medewerkers van de gemeente nog koortsachtig bezig met de aanleg van 7 parkeerplaatsen.
 

ALMELO – De Citypromenade en een deel van de Grotestraat Zuid zijn sinds jaar en dag autovrij voor winkelend publiek, maar daar komt een kentering. Al langer werd geopperd om in het Noordelijk deel van de Citypromenade weer éénrichtingsverkeer in te voeren van Oranjestraat tot Hagengracht maar een eerste proef begint volgende week in de Grotestraat Zuid tussen de Bavinkstraat en de Hofkampstraat. Voor de bewoners aan de Bavinkstraat, Looleestraat en Vechtstraat een hele opluchting want sinds de afsluiting eindjaren ’80 van het nu weer open te stellen deel van de Grotestraat Zuid heeft men alleen maar meer overlast gekregen van auto’s in de smalle woonstraten. Minder blij zijn weer bewoners in de Hofkampstraat hoewel de straat nu vaak verkeer in twee richtingen te verwerken krijgt door automobilisten die even een snelle boodschap willen doen in dit deel van de binnenstad.
Minder blij met de proef is ook woningstichting Beter Wonen dat met het complex Manchester tal van huurappartementen heeft in de Grotestraat. Henk ter Horst Mode, de kartrekker in dit deel van de Grotestraat Zuid, zit ook niet te wachten op de proef en stelt dat de openstelling nauwelijks van invloed zal zijn op de verkoopcijfers. Daar staat tegenover dat andere ondernemers in dit deel van de straat wel hogere omzetcijfers verwachten. De éenjarige proef moet nu gaan bewijzen of er meer klantgerichte reuring ontstaat. Chinees restaurant Hong Hua kon wel eens de lachende derde worden maar dan moeten de paaltjes wel langer naar beneden dan 19.00 uur ’s avonds. De eindconclusie kan ook weleens worden dat het éénrichtingsverkeer in de Grotestraat Zuid via de Hofkampstraat een betere en veiliger afwerking krijgt dan via de smalle Bavinkstraat. Over een jaar weten we meer!

 
20-10-2016  

Hagenees vervolgt voor Turkse demonstratie

 

ALMELO – Een 51-jarige Hagenees moet zich op 6 december a.s. voor de rechtbank Almelo verantwoorden wegens grensoverschrijdende uitlatingen tijdens een demonstratie in Almelo op 1 juni 2014 tegen het onthullen van een herdenkingsmonument bij de Armeens Apostolische Kerk in Almelo. De Armenen installeerden het monument ter nagedachtenis aan de Armeense genocide in Turkije tijdens de Eerste Wereldoorlog. De genocide wordt te vuur en te zwaard ontkent door de Turkse overheid.
In Almelo werd daarom een tegendemonstratie gehouden die werd bijgewoond door zo’n 3.000 tot 4.000 Turkse medelanders zwaaiend met Turkse vlaggen.
De Hagenees zou daarbij dreigend geroepen hebben 'Karabach zal het graf van de Armeniërs worden'. O.a. die uitlating is voor het Openbaar Ministerie de aanleiding deze zaak voor de meervoudige kamer van de rechtbank Almelo te brengen.

< Foto archief: AlmeloNieuws - Jan Bril

 
17-10-2016  

Ontwerp het Heracles-shirt 2017-2018

 

ALMELO – Heracles Almelo geeft de fans opnieuw de gelegenheid om nieuwe voetbalshirts te ontwerpen. De basisvoorwaarde is zwart-wit verticaal gestreept en op de voorzijde ruimte voor het logo van hoofdsponsor Asito evenals een kleinere plek voor hetzelfde logo op de achterzijde tussen de schouderbladen. Het betreft twee nieuwe thuistenues en twee uittenues voor het seizoen 2017-2018.
In de jury zitten algemeen directeur Nico Jan Hoogma, assistent-trainer Peter Reekers, aanvoerder Thomas Bruns namens de spelers en twee vertegenwoordigers van de diverse supportersclubs.

Klik voor alle bijzonderheden hier.

 
15-10-2016  

Opnieuw reuze carrouselbank voor Boessenkool

 

ALMELO – In de onlangs gereed gekomen derde nieuwe productiehal van Machinefabriek Boessenkool in Almelo is eind deze week de grootste carrouseldraaibank van Nederland geplaatst. Het ruim 100-jarige Boessenkool is een der innovatiefste maakbedrijven van Oost Nederland en timmert als zodanig onder directie van de heer E.M. Osse met regelmaat op de trom. Het is de tweede precisiecarrouselbank van die grootte, na een eerdere plaatsing in 2011. De machine kan CNC carrouseldraaiwerk produceren tot een doorsnee van 5,5 meter, een hoogte van 4 meter en met een max. gewicht van 60.000 kg.
Onder de afnemers van de OEM-Group, waartoe Boessenkool behoort, o.a. bekende namen als General Electric, Siemens, Stork, energiemaatschappijen en bedrijven in de petrochemie en (internationale) onderzoekcentra als bijvoorbeeld CERN in Geneve en ESO in Garching.  

Boessenkool heeft deze tweede nieuwe Hankook Carrrouselbank aangeschaft ten behoeve van de nieuwe onderneming S4 Manufacturing B.V.  – een samenwerking met S4 Energie – in de productiehal aan de Plesmanweg in Almelo.

S4 Energy, is specialist in energieopslag voor industriële- en infrastructurele toepassingen, onder de noemer KINEXT, het innovatieve,  zelfontwikkelde medium voor energieopslag met een unieke combinatie aan eigenschappen zoals o.a. het vliegwiel voor 'peakshaving and energystorage'.

De Almelose transportonderneming en specialist in het plaatsen van machines Rensink BV, had voor het transport van de Koreaanse Hancook VTC 40/50 CNC maar liefst 12 trucks nodig.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina