Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
03-07-2015  

Tijdcapsule ingegraven in tuin stadsmuseum.

Fotoreportage Jan Bril
  Fotoreportage volgt.
Lees verder...

 
02-07-2015  

Uitsmijters naar Ossenkoppelerhoek

 

ALMELO – Met enig politiek krachtspel van D66, LAS en VVD kan honk- en softbalvereniging Uitsmijters de verhuizing naar het sportcomplex Ossenkoppelerhoek tegemoet zien. Wethouder Jan van Marle (financiën en sport) moet daarvoor een half miljoen euro vrijmaken. Ook met hij een extra miljoen euro bezuinigen om de weerstandskas te verhogen en dient het college een voorstel voor te bereiden om het gemeentelijk ingenieursbureau af te stoten.
Vooral het CDA moest in het stof bijten omdat D66-voorman Fred Gerritsen de aangekondigde moties van LAS/VVD bleef steunen. Even dreigde dan ook een crisis in de coalitie CDA, PvdA, D66 en SP. Coalitieoverleg tot in de late uurtjes woensdagavond was dan ook nodig om die crisis te bezweren en ook donderdag sputterde Van Marle nog wat tegen door maximaal een euroton beschikbaar te willen stellen voor de Uitsmijters om de huidige accommodatie op ’t Maatveld nog wat op te knappen. Het wordt dus het volle pond voor de honkballers die al vele jaren weg willen van het buitenaf gelegen en uitgeklede sportaccommodatie ’t Maatveld.

 
02-07-2015  

Veel koel water op Almelose Ruiterdagen

 

ALMELO – Met water weet de organisatie van de Almelose Ruiterdagen wel om te gaan. Voor jaren werd al op 2,5 ha een allweater-bodem aangelegd om wedstrijden te kunnen laten doorgaan bij hevige regenval. Dit omdat het financiële risico van afgelasting met meer dan tweeduizend paarden en pony’s op de startlijsten moest worden ingedamd. Maar ook met de huidige hittegolf weet de organisatie van het grootste hippische evenement in West Europa goed om te gaan. Om paard en ruiter te ontzien werd het dagelijkse programma van een siësta voorzien op de warmste uren. Maar bovenal werd met behulp van waterbedrijf Vitens het aantal paardendouches en drinkplaatsen uitgebreid op het totaal zo’n 5 ha grote terrein rond het Twents Hippisch Centrum. In de stallen werden bovendien grote ventilatoren van een meter doorsnee geplaatst om de temperatuur in de hallen en staltenten te temperen en op de website, facebook en met posters worden de deelnemers geattendeerd op voorzorgsmaatregelen om oververhitting te voorkomen. De genomen maatregelen krijgen dan ook veel goede reacties van ruiters en amazones die nog t/m zondag in Almelo zijn. De entree van de Almelose Ruiterdagen is gratis.
Meer info: http://www.almelose-ruiterdagen.nl/programma
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
29-06-2015  

Hitte noopt tot aanpassing ruiterdagen

 

ALMELO – Met ingang van woensdag gaat de organisatie van de Almelose Ruiterdagen het dagprogramma aanpassen vanwege de verwachtte hitte. Het 49e hippische megafestijn probeert de heetste uren van de dag te mijden door het programma vroeger in de ochtend te laten starten en ’s avonds wat later te eindigen. Bovendien is met behulp van waterbedrijf Vitens gezorgd voor extra punten voor drinkwater op het 5 ha grote terrein bij het Twents Hippisch Centrum. Ook is de capaciteit van de paardendouche vergroot en zijn grote ventilatoren aangebracht voor vele honderden paarden in de stallen . De organisatie geeft deelnemers en publiek bovendien het advies om voldoende water te drinken. Grooms wordt gewezen op de extra waterpunten om de paarden te laten drinken.
Meer info: www.almelose-ruiterdagen.nl
 

 
29-06-2015  

Gevarieerd muziekprogramma bij Kunstmarkt.

Fotoreportage Jan Bril
 

Fotoreportage (49 foto's)...

 
28-06-2015  

Kunstmarkt in het Beeklustpark.

Fotoreportage Jan Bril
 

Fotoreportage (92 foto's)...

 
27-06-2015  

Culivent Hagenborgpark 2015.

Fotoreportage Jan Bril
 

Fotoreportage (33 foto's)...

 
27-06-2015  

Kleurrijke objecten in het Wevershuisje.

Fotoreportage Jan Bril
 

Fotoreportage (17 foto's)...

 
25-06-2015  

Nieuwe moskee in Bellevistagebied


De nieuwe Moskee komt wat zuidelijker te liggen.
 

ALMELO – De bestaande Moskee Yunus Emre in het Bellavistagebied aan De Kreek langs de Wierdensestraat wordt vervangen door een grotere. De moslimgemeenschap in Almelo is dermate gegroeid dat de eerste moskee die in Nederland nieuw gebouwd werd, te klein is geworden. Vooral het parkeren is een crime. In overleg met de gemeente Almelo is de keuze gevallen op het braakliggende terrein aan de Bellavistastraat achter de Gereformeerde Kerk langs de Almelose Aa en de Nieuwe Sligtestraat.
Het Almelose college van B&W wil medewerking verlenen en heeft daarvoor een ontwerpbestemmingsplan voorbereid. Daarin is vastgelegd dat de nieuwe moskee een hoogte mag hebben van 14 meter. De minaretten mogen maximaal 30 meter hoog worden met een doorsnee van 3 meter. De capaciteit van de moskee bedraagt 600 personen op een terrein van 5.832 m2 waar tevens 120 parkeerplaatsen worden gerealiseerd. De oude moskee aan De Kreek blijft waarschijnlijk in gebruik als gemeenschapsruimte maar verliest de status als moskee.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
25-06-2015  

Madison gaat naar XL Businesspark Twente


Ontwerp: EVE Architecten - Nijverdal
 

ALMELO – Er komt beweging op het XL Businesspark Twente in Almelo. Na eerder deze week de overeenkomst met VDR Vastgoed voor het ontwikkelen van een groot logistiek centrum, is nu de vestiging aangekondigd van tuinkussenproducent Madison. Het familiebedrijf is aan de Einsteinstraat (bedrijvenpark Bornsestraat) volkomen uit haar jasje gegroeid en heeft het onafgebouwde project van ADA Autodemontage gekocht van de schuldeisers. Het ADA-pand naast Vivochem werd nooit geheel afgebouwd en wordt volledig gesloopt. De ADA-kavel omvat 10.000 m2 waarop Madison haar distributiecentrum en kantoor vestigt op de zichtlocatie langs de A35 en de Pastoor Ossestraat. Ook de nog vrij liggende strook grond aan de achterzijde is aan Madison verkocht.
De productie van tuinkussens vindt grotendeels in Polen plaats en het is nog even overwogen het gehele bedrijf daar te vestigen. Het familiebedrijf geeft er echter de voorkeur aan om thuis te blijven in Almelo en daar is wethouder van economische zaken Jan van Marle zeer content mee vanwege de werkgelegenheid.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
25-06-2015  

Zeer drukke Braderie Sluitersveld.

Fotoreportage Jan Bril
 

Fotoreportage (98 foto's)...

 
23-06-2015  

ZorgPlus investeert in Alzheimer woonvoorziening

 

ALMELO – ZorgPlus Twente gaat miljoenen euro’s investeren in de huisvesting voor patiënten met Alzheimer. In Almelo en Haaksbergen wil ZorgPlus-directeur Jan Torny tehuizen realiseren voor zorg op maat voor ongeveer 25 patiënten. In Almelo betreft het een investering van zo’n 4,5 miljoen euro. De plek is nog onbekend maar volgens Torny zijn er meerdere locaties in beeld en lopen de besprekingen met de gemeente Almelo voorspoedig.
Torny die zijn kapitaal verdiende met de oprichting en verkoop van kraamzorgorganisaties en thuiszorgorganisatie TSN maakte met ZorgPlus Twente opnieuw expansie door een naar 10 miljoen euro verdubbelde omzet in 2014.
Momenteel verbouwt ZorgPlus Twente de voormalige kantoorlocatie van TenCate aan de Egbert Gorterstraat tot nieuw onderkomen van de eigen kantoororganisatie. Voorheen was dat gevestigd in een bedrijfspand op het Bedrijvenpark Twente.

 
22-06-2015  

Almelose tijdcapsule in Stadsmuseum

 

ALMELO – In het Stadsmuseum wordt momenteel de Almelose tijdcapsule tentoongesteld waaraan leerlingen van diverse middelbare scholen hebben meegewerkt aan de inhoud.De tijdcapsule geeft een digitaal beeld anno 2014 onder de titel ‘Dit is zóóó 2014‘ en wordt op 3 juli a.s. om 14.00 uur precies begraven in de tuin van het Stadsmuseum. Pas in 2030 wordt de capsule weer uitgegraven voor een terugblik naar 2014.
Het initiatief voor de tijdcapsule is van IJver filmeducatie en is aangemeld bij de International Time Capsule Society in Atlanta. Deze Amerikaanse instelling houdt een databank bij van alle tijdcapsules in de wereld.

De onderwerpen in de capsule:
Bomen en beschermde dieren
Enzo Knol en andere bloggers
Het idee van duurzame energie
Netflix, het kijken van tv on demand
Downloaden van muziek
Selfies maken
Het Almelose of het Twentse accent
De Vietnamese loempiakraam op de markt
Echte winkels in Almelo in plaats van alleen maar webwinkels
De zorg voor mensen
Social media, zoals Facebook
Hardstyle muziek
De musical van Katoen en nu
Heracles
Vespa, rijden op een scooter
Vuurwerk afsteken tijdens oudjaar
Smartphones
Zwarte Piet
McDonalds, het eten van fastfood
Uitgaan in Almelo
Het beschikken over voldoende geld
Het spelen van games

 
21-06-2015  

Feest in Salzbergen 150 jaar spoor naar Almelo

 

SALZBERGEN (D) – In het Duitse Salzbergen werd dit weekend met een Holland Markt uitbundig gevierd dat er 150 jaar geleden een spoorverbinding met Almelo in gebruik werd genomen. De verbinding van 59 km moest kolen aanvoeren voor de textielfabrieken in de stad en dat was destijds een dagreis.
De vergunning voor de aanleg dateert uit 1861 maar de samenwerkingsovereenkomst in 1864 van bracht het plan van NV Spoorweg Maatschappij Almelo-Salzbergen en de Maatschappij tot Exploitatie van Staatsspoorwegen in een stroomversnelling. Het werkkapitaal bedroeg 21 miljoen Hollandse guldens, een vermogen in die tijd.
De officiële opening door minister Thorbecke volgde in 1895 waardoor de industrialisatie en mechanisatie van de textiel in Almelo en Twente grote vormen aannam. De periode van kolen en stoom duurde echter maar kort door elektrificatie.
In Salzbergen desondanks wel reden voor een groots herdenkingsfeest maar kennelijk nauwelijks voor Almelo dat slechts een tentoonstelling wijdt aan de spoorverbinding in het Stadsmuseum van 15 oktober 2015 tot en met 13 februari 2016.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
20-06-2015  

Brocante wasdag rond 't Wevershuisje

 

ALMELO – Bij de uit het begin van de 16e eeuw stammende stadsboerderij ’t Wevershuisje en het Kerkplein werd zaterdag i.s.m. de nabijgelegen De Zoete Bezigheid een brocante wasdag georganiseerd. De vrijwilligsters van ’t Wevershuisje lieten zien hoe vroeger de was met de hand werd geschrobd en De Zoete Bezigheid verzorgde de koffie en thee met zelfgebakken taart om het ‘gesnuffel’ op de kramen met brocante goederen te veraangenamen. Shantykoor 'De Schellevissen' zongen in boeren kledij de liedjes van toen en fotograaf Jan Bril nam een kijkje voor de bijgaande reportage.
 

Fotoreportage (54 foto's)...

 
19-06-2015  

Kim Schurink Profronde Miss 2014

 

ALMELO – Het Hengelose fotomodel Kim Schurink (27) fungeert op vrijdag 28 augustus als Profronde Miss 2014. De Beauty Queen heeft veel ervaring in publieke optredens en de Rondemiss zelf, hoopt als event-organisator veel op te steken van het grootste wieler- en familie-evenement in de regio. Het wielrennen is haar niet vreemd, haar vader was een begeesterd amateurwielrenner en ze stond ook regelmatig langs het parcours bij wedstrijden van haar nicht Hanneke en neef Tom Schurink. Ook oud- profrenner en huidig ploegleider Rudi Kemna is familie en wel een achterneef.
Zelf houdt ze het liever bij paardrijden en ze kan dus deze weken haar hart ophalen bij de Almelose Ruiterdagen en het CSI Twente.
Op jeugdige leeftijd deed Kim Schurink al mee aan Miss verkiezingen en dat bleef uiteindelijk niet onopgemerkt. In 2011 won ze de titel Queen of the Benelux en eindigde vervolgens op een eervolle tweede plek bij de Queen of de World verkiezing in Berlijn.
Als freelance werkt ze voor gerenommeerde bureaus zoals o.a. Emef en ze is tevens actief als organisator van de ‘Miss Beauty of Overijssel’ waarvan de winnares is geplaatst voor de finale van de ‘Miss Beauty of the Netherlands’ verkiezing. Naast Profronde Miss 2014 komt ze dus ook graag in de keuken kijken van de organisatie voor het opdoen van bagage voor haar eigen events.

 
19-06-2015  

Opening Idylle en Groene Loper in Almelo N/O

 

ALMELO – Ydille Noord Oost en de Groene Loper is een initiatief van de nog weinige bewoners die de villawijk met grote woonkavels benoorden Almelo kent. De crisis is een van de oorzaken waarom nog maar weinig werd gebouwd rond het bijbehorende park en dat zette de huidige bewoners aan het denken. De oplossing was de nog niet verkochte kavels te laten onderhouden door grazende schapen sinds 2012, hetgeen een vervolg kreeg in de nieuwe wijk in wording bezuiden de Ootmarsumsestraat. Op kleinere schaal werden ook natuurprojectjes gestart zoals het poten van aardappelen, groente en fruit en het planten van 20.000 bloembollen, waarvan de bewoners hun vruchten kunnen plukken. De initiatieven van de bewoners trokken de aandacht van o.a. de Vlinderstichting en de Nederlandse Bijenstichting die zijn gaan participeren volgens de landelijke Ydille-formule. Sinds dit jaar zijn ook de provincie Overijssel, Landschap Overijssel en IVN participant onder de noemer De Groene Loper om meer stadslandbouw te kunnen realiseren met diversiteit van gewassen onder ecologisch beheer.
Ir. Godelieve Wijffels, directeur van Natuur en Milieu Overijssel zou vandaag de Groene Loper door de totaal 80 ha. omvattende toekomstige villawijk van Almelo openen, maar haar taak werd waargenomen door karin Wagenaar van Landschap Overijssel.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (46 foto's)...

 
19-06-2015  

Kara Systems sluit megacontract in Oekraïne

 

ALMELO – Als alles volgens plan verloopt, sluit het Almelose Kara Energie Systems maandag een megacontract in Oekraïne voor het leveren van boilersystemen voor een nieuwe energiefabriek bij de stad Browory. De fabriek verwerkt biomassa voor de productie van biobrandstof die weer moet worden verbrand voor de productie van elektriciteit. Met de boilersystemen van Kara kan de verbranding van biobrandstof die elektriciteit leveren. De fabriek in Browory heeft al afnemerscontracten voor 900 megawatt stroom. De licentieovereenkomst brengt KARA een percentage van het aantal verkochte megawatts gedurende 20 jaar.
Eerder leverde Kara in de Oekraïne al een warmwaterboiler voor een producent van houten vloeren. Kara Energy Systems bestaat meer dan 100 jaar en exporteert wereldwijd en behoort tot de Reinders Groep.

< Een KARA-stoomketel van 25 bar.

 
15-06-2015  

Auto Haarlemse burgemeester in vlammen op

 

HAARLEM/ALMELO – De Haarlemse burgemeester Bernt Schneiders is vannacht ruw gewekt omdat zijn auto in brand stond. De geparkeerde auto stond aan het Diaconessenplein en brandde geheel uit ondanks dat de brandweer snel ter plekke was. Brandstichting is vermoedelijk de oorzaak van de brand. De politie geeft geen informatie of de auto mogelijk een specifiek doelwit. Burgemeester Schneiders heeft aangifte gedaan en een verklaring afgelegd.

Bernt Schneiders groeide in Almelo op als zoon van wijlen burgemeester Frits Schneiders die van 1970 tot 1988 het bestuur van de stad voorzat. Zoon Bernt werd in 2006 burgemeester van Haarlem en was dat voordien van Landsmeer en Heemskerk.
 

 
15-06-2015  

Tweede plan zonnepark in Almelo gesneuveld

 

ALMELO – Er komt geen 20 ha groot zonnepark naast het industriegebied Turfkade in Almelo. Het bedrijf ‘Stap in de zon’ trok de stekker uit het plan om middels zonnepanelen energie op te wekken.
Eerder dit jaar besloot de gemeente Almelo geen medewerking te verlenen aan een groot zonnepark op het XL Businesspark bij Bornerbroek. Dat plan bleek toen niet haalbaar en zou te langdurig beslag leggen op toekomstige ontwikkelingen op het XL Businesspark.

De gemeente Wierden startte onlangs een onderzoek om een zonnepark binnen de gemeentegrenzen te realiseren. Daarover zijn nog geen concrete gegevens beschikbaar.

<<  In de buurt van het Duitse stadje Senftenberg staat een van de grootste zonneparken ter wereld. De realisatie door het Britse Unlimited Energy en ontwikkelaar Saferay vond mede plaats door crowdfunding. Het park bij Senftenberg heeft een totale capaciteit van 166 megawatt, goed voor het gebruik van 25.000 gezinnen.

Het Volendamse bedrijf Alleco Energy Group ontwikkelt een plan om een zonnepark met 24.000 zonnepanelen te laten verrijzen bij Purmerend. Ook hier is crowdfunding mogelijk voor particulieren door 5.000 euro te investeren. Dat levert ca. 400 tot 500 euro aan jaarlijkse besparing op voor de deelnemers.

 
14-06-2015  

Wijkfestival Schelfhorst met vele Culturen

 

ALMELO – Net zoals Rembrandt Fiësta kent ook het wijkfestival op de Schelfhorst een multi- cultureel karakter. Genoten werd van vele hapjes uit Antilliaanse, Aziatische en Mediterrane huiskeukens waarbij de liederen van de Schellevissen en de Oostvaarders over het wijkplein bij wijkcentrum De Schelf schalden.
Fotograaf Jan Bril maakte bijgaande reportage voor een terugblik voor hen die het hebben gemist.

Fotoreportage (112 foto's)...

 
13-06-2015  

Canadese robot HitchBOT op bezoek in Almelo

 

ALMELO – De maand juni is de maand dat de Canadese robot HitchBOT uit Ontario een bezoek brengt aan Nederland om cultuur te snuiven en alle ditjes en datjes op te slaan in zijn geheugen. Zaterdag deed hij Almelo aan na eerder al in Enschede, Diepenheim, Ambt Delden, Ootmarsum en natuurlijk ook Amsterdam te hebben bezocht om diverse evenementen te bekijken. 
Eerder al zwierf HitchBOT door Duitse steden als Keulen, Hamburg, München en Berlijn en ook in thuisland Canada werd al zo’n 10.000 km afgelegd.

Lees meer over HitchBOT.

Fotoreportage: Jan Bril

 

Fotoreportage (9 foto's)...

 
13-06-2015  

All Mellow 7 is ongedwongen genieten

 

ALMELO – De Almelose straatmuzikant Henk Lammers is niet alleen de motor achter het alternatieve podium Paco Plumtrek maar doet zo in zijn tochten door Europa ook voldoende contacten op om van het Straatmuziekfestival All Mellow een succes te maken.
Één kilometer muziek door de binnenstad van Almelo met bands als De Kift, Awkward I en Csókolom, The Beggars Clan, the Bottleneck Rockers, Freilach (klezmer), Mad Tea Party (jazz) en The Given Horse en uit Almelo het Jeugdorkest Wilhelmina, Whatever en This Is How We Rock met als uitsmijter een band als Crawfish Fiësta later op de middag op het Amaliaplein.
Genoeg om duizenden bezoekers in de binnenstad te laten genieten en ook genoeg om robot HitchBOT nieuwsgierig te maken om bij All Mellow 7 te gaan kijken.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (55 foto's)...

 
12-06-2015  

Netwerken is Haringhappen bij Bolk Transport


Directieleden Bolk Transport en CTT met grondlegger Henk Bolk.
v.l.n.r.: Joop Savenije, Henk Bolk, André Pluimers en Gerco Linthorst.
 

ALMELO – Rond de tijd van de nieuwe haring zijn er alom haringparty’s in den lande waar ondernemers en bestuurders elkaar treffen. Allemaal belangrijk voor de contacten want ondernemers willen vooruit en hebben daarbij bestuurders op gemeentelijk, provinciaal en nationaal niveau nodig om voorwaarde scheppend beleid rond te krijgen. Neem in de transportsector de binnenhavensamenwerking van gemeenten in Twente onder de noemer Port of Twente. Één gebundeld havenbeheer van de gemeenten die langs het Twentekanaal liggen met als doelstelling om van Twente de derde logistieke hotspot van Nederland te maken. Het moet leiden tot € 1,5 miljard nieuwe toegevoegde waarde en 13.000 nieuwe arbeidsplaatsen in 2020.
Het ontwikkelen van Port of Twente is nu definitief meldde André Pluimers, directeur Bolk Transport, tijdens het 21e Haringhappen van Bolk Transport en CTT Hengelo. Daarmee is vergaande samenwerking met de Rotterdamse haven verzekert voor het uitbouwen van Synchromodale oplossingen voor transportland Twente. Goede verbindingen via weg, water en spoor zijn daarin van belang net zoals de containeroverslag door CTT in Hengelo en XL Businesspark Twente in Almelo en de spoorterminal net over de grens bij Bad Bentheim.
Pluimers vertelde nog iets dat tegenwoordig opmerkelijk genoemd kan worden; ‘Bij Bolk Transport en CTT zijn we één familie. Een familie waarin het belang van het bedrijf en de werknemers synchroon lopen. Minder onzekerheid over de toekomst betekend dat werknemers meer presteren en wij als werkgever dat waarderen met vaste banen.’ Pluimers sprak ook over de oplopende economie die bij Bolk Transport en CTT duidelijk te merken is. ‘Onze investeringen in materieel, de opslaghal in Hengelo bij CTT, de spoorterminal in Bentheim en de investeringen in de CTT-vestiging in de Rotterdamse haven beginnen hun vruchten af te werpen. Dat laatste is ook Shell opgevallen waardoor we Shell nu ook tot onze opdrachtgevers kunnen rekenen.’
Kortom bij Bolk Transport en CTT (Bolk / Nijhof Wassink) ziet men de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Het was koren op de molen voor VVD fractievoorzitter in de Tweede Kamer Halbe Zijlstra en oud- minister Ivo Opstelten die eveneens haring hapten bij Bolk net zoals Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik, CdK Ank Bijleveld, Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt, Eerste Kamerleden Frank de Grave en Menno Knip en tal van burgemeesters en wethouders van Twentse gemeenten. Zelfs Peter den Oudsten, nu burgemeester in Groningen, wilde niet wegblijven bij Bolk waar hij al vaker haring hapte als burgemeester van Enschede.

Grondlegger Henk Bolk die zijn bedrijven acht jaar geleden overdroeg aan het driemanschap André Pluimers, Joop Savenije (beiden Bolk Transport) en Gerco Linthorst (CTT) is de grote motor achter die ontwikkelingen en ‘meester’ in het leggen van netwerken. Bolk gaf aan dat hij geen enkele spijt had, dat het drietal nu de bedrijven in handen heeft. Als president-commissaris is Bolk nog volop betrokken ondanks dat hij naar eigen zeggen nog maar halve weken werkt (altijd nog 40 uur). Als netwerker gaf Bolk dan ook nog even demonstratie door Halbe Zijlstra te vragen waarom hij wat laat was en tegelijk de vraag stelde of het niet tijd werd om de A1 te verbreden.
Voor Zijlstra was het de eerste keer dat hij het ‘Haringhappen’ bij Bolk bezocht. Veel had hij er al over gehoord in het Haagse waar men massaal graag op de uitnodiging ingaat van Bolk. Het prikkelde hem tot de uitspraak; ‘Wie niet in de telefoon van Henk Bolk staat, hoort eigenlijk niet in de Haagse politiek thuis’.
Zo’n uitspraak betekent in feite dat ‘Haringhappen bij Bolk’ in 21 jaar is uitgegroeid tot het netwerk van Twente voor goede contacten met de Haagse overheid. De capaciteitsvergroting van het Twentekanaal onderstreept dat nog eens. En de bredere A1? Dat zit ongetwijfeld al in de pen!

Fotoreportage: Jan Bril

Het zakelijke 'Haringhappen' van Bolk Transport / CTT wordt een dag later traditioneel gevolgd door de 'Familiedag' met alle medewerkers en naaste familie. Tal van artiesten traden op waaronder als 'kraker' Dannie Christian. Kijk naar de reportage van Coen Mulder.

Fotoreportage (97 foto's)...

 
12-06-2015  

Uitbreiding op til Kees Smit Tuinmeubelen


De vestiging van Kees Smit Tuinmeubelen langs de A1 bij Amersfoort.
 

ALMELO – Na de realisatie van een tweede vestiging langs de A1 bij Amersfoort gaat Kees Smit Tuinmeubelen in Almelo fors uitbreiden. De showroom op de zichtlocatie langs de H.R. Holstlaan wordt twee keer zo groot en krijgt aan de buitenzijde hetzelfde aanzien dan in Amersfoort. Het bedrijf won de laatste jaren herhaaldelijk prestigieuze prijzen voor de tuinmeubelhandel en wil die voorsprong behouden. Ook won men onlangs de Magento Community-award samen met telemarketeer Adwise voor de webshop van Kees Smit Tuinmeubelen.

Kees Smit Tuinmeubelen heeft op het industrieterrein Twentepoort Oost een groot centraal magazijn en afhaalpunt van 15.000 m2. Ook is daar de eigen fotostudio gevestigd die de foto’s verzorgd voor de eigen webshop. De showroom aan de Ambachtstraat wordt straks 9.000 m2.
 

Archief
Terug naar vorige pagina