Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
22-11-2014  

Open avond First Lego Leaque de Telgenborch

Fotoreportage Jan Bril.
 

ALMELO – Op de Telgenborch werd vrijdagavond een open avond gehouden over de First Lego League, het jaarlijkse project waar de basisschool al in een reeks van jaren hoge ogen gooit. Ook dit jaar zullen leerlingen van de Telgenborch deelnemen aan de Regiofinale die wordt gehouden op zaterdag 29 november bij Saxion Hogeschool in Enschede. Doel is uiteraard plaatsing voor de Benelux-finale op 7 februari 2015 in Almere.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (26 foto's)...

 
22-11-2014  

Lintjesregen bij Brandweer Almelo

Fotoreportage Jan Bril
 

ALMELO – Waarnemend burgemeester Wim Urlings heeft vrijdagavond tijdens een feestelijke bijeenkomst in de brandweerkazerne aan de Brugstraat de brandweerlieden C. Schlosser (1980-2014), E.G. Kamp (1983-2014) en J.A.G. Weerink (1984-2014) wegens hun jarenlange inzet als vrijwillige brandweerman, de versierselen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau opgespeld. De heren namen inmiddels afscheid uit de actieve dienst.
Ook tal van anderen werden gehuldigd i.v.m. jubilea als brandweerman.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (38 foto's)...

 
22-11-2014  

Heropening Mans Kapbaarg Mozaïek

Fotoreportage Jan Bril
 

ALMELO – Het mozaïek in de tunnel in de Wierdensestraat is de kunstzinnige weergave van het verhaal van ‘meester’ Gerard B. Vloedbeld, geboren en getogen in de Krommendijk in Ambt Almelo. Het verhaal dat Vloedbeld schreef, deels berust op waarheid en aangevuld met verzinsels, gaat over een eerdere buurtgenoot uit de Krommendijk, Mans Kaapberg die samen met twee leeftijdsgenoten en geronseld voor het leger van Napoleon, ten strijde trok in o.a. Spanje, de Baloren en Rusland.
Het idee en de eerste uitvoering als wandmozaïek kwam tot stand op initiatief van Ineke Pezie die samen met haar leerlingen van de kunstzinnige opleiding aan het ROC van Twente in een aantal jaren vorm gaf aan de mozaïekafbeeldingen in de Mans Kapbaargtunnel zoals deze nu genoemd wordt. Het mozaïek bleek niet tegen de tand des tijds bestand. Gelijmde stukjes lieten los en ook de ‘watervaste’ houten platen bleken minder watervast dan gedacht.
Een restauratie zou flink in de ‘papieren’ gaan lopen, zo werd berekend. Door sponsoring, bijdragen in natura en de inzet van veel vrijwilligers kon dat echter fors worden beperkt tot zo’n twee euroton. De gemeente subsidieerde de helft.
Kunstenaar Iwam Veneman kreeg de leiding over het project maar paste wel zijn eigen visie toe zoals eerder Ineke Pezie ook deed. Nu na jaren van restauratie is het mozaïek nagenoeg compleet en weer te bewonderen. De stichting Stadsherstel nam daarvoor het voortouw en richtte voor de restauratie specifiek de stichting Herstel mans Kapbaargtunnel op. Een trotse voorzitter Miel Westenberg kwam dus woorden tekort om alle vrijwilligers en projectleider Veneman te bedanken. Zij het met een ondertoon, want het project is nog niet geheel af. Daarvoor ontbreken echter de centen. Reden dus voor een oproep om ook dat laatste stukje werk nog te financieren.
Wilt u helpen?
Stuur een email naar: info@stichtingstadsherstel.nl

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (53 foto's)...

 
21-11-2014  

Na Sitel ook UWV weg uit Twenthe Centrum


Toenmalig wethouder Theo Schouten tekende het huurcontract voor een periode van 10 jaar.
 

ALMELO – Het aangekondigde vertrek van het UWV uit het Werkplein in het industrieel erfgoed Twenthe Centrum heeft mogelijk ook financiële gevolgen voor de gemeente Almelo. De gemeente huurde voor een periode van 10 jaar 2.962 m2 in het Twenthe Centrum om de bemiddelingstaken voor werk van de gemeentelijke sociale dienst te bundelen met die van het UWV. Het UWV vertrekt echter eind 2015 uit het Werkplein in het Twenthe Centrum. Toen al waren er signalen van op til zijnde bezuinigingen bij het UWV en verdere concentratie van kantoren. UWV houdt in Oost Nederland slechts drie kantoren, Apeldoorn, Zwolle en Enschede. Werkzoekenden zijn dus steeds meer aangewezen op zelfredzaamheid en internet voor het vinden van een baan. Voor het deelnemen aan workshops, speeddates en sollicitatietrainingen of simpel een gesprek met de accountmanager moet door velen dus langere reistijden voor lief genomen worden.

Ook voor Snippe Projecten BV, eigenaar van het Twenthe Centrum, is het vertrek van het UWV per eind 2015 een nieuwe aderlating. Volgende maand vertrekt de grootste gebruiker, callcenter Sitel uit het Twenthe Centrum en eerder al sloot huiscateraar Micaffe haar deuren.

 
20-11-2014  

CTT en Eurol kunnen door op XL Businesspark

 

ALMELO - De Raad van State ziet geen bezwaren in de ontwikkeling van tranche 3A van XL Businesspark Twente. Met die uitspraak van woensdag jl. staat het licht definitief op groen voor bedrijven die zich op dit gedeelte van het bedrijventerrein willen gaan vestigen. Ook de aanleg van de laad- en loskade kan hierdoor onverminderd doorgaan.
Daarmee kan Container Terminal Twente (CTT) door met de bouw van een terminal voor de overslag van containers. CTT bereikte ook met de gemeente Almelo een akkoord over het te realiseren kantoorgebouw.
De uitspraak van de Raad van State betekent eveneens dat smeermiddelenproducent Eurol zich definitief mag vestigen op dit deel van het XL Businesspark. Voor beide bedrijven is de laad en loskade aan het Twentekanaal van groot belang.
Tegen de ontwikkeling van tranche 3A verzette zich een ondernemer met een agrarisch bedrijf. Het verzet faalde bij de Raad van State op alle fronten. Temeer daar een onteigeningsprocedure is gestart waarbij ook de gronden van de agrariër buiten het gebied zijn geborgd voor overname.

 
19-11-2014  

Pannenbier bij nieuwbouw Eugeria

 

ALMELO – Bij de nieuwbouw in de eerste fase van verpleeghuis Eugeria aan de Vriezenveensestraat is het hoogste punt bereikt. Reden voor een feestje en ‘pannenbier’ en stamppot voor de bouwvakkers van aannemer Hegeman BV. CarintReggeland Eugeria denkt dat de nieuwbouw in de eerste fase in februari volgend jaar in gebruik kan worden genomen. Daarna komt de grote verhuizing om het deel aan de Ootmarsumsestraat te slopen en nieuw te bouwen. Begin 2916 moet het nieuwe Eugeria gereed zijn. Er is dan plek voor totaal 156 bewoners, 36 plaatsen voor ouderen met dementie (ZorgZekerWonen Als Thuis), 36 plaatsen voor ouderen met psychiatrische problematiek (ZorgZekerWonen Als Thuis) en 60 plaatsen voor mensen met lichamelijke beperkingen (ZorgZekerWonen Verzorgd). Daarnaast komen er 24 revalidatiekamers met behandelfaciliteiten.

Foto: Eric Brinkhorst

 
19-11-2014  

Dimence wil buurtcommissie voor overleg

 

ALMELO – Met de berichtgeving over de komst van een beperkt aantal tbs’ers in het nieuwe onderkomen van Dimence aan de Haven NZ groeide de onrust onder buurtbewoners. Medewerkers van Transfore, onderdeel van Dimence, erkenden woensdagavond dat de communicatie over de forensisch psychiatrische afdeling beter had gekund en dat het hier om een viertal patiënten gaat in de laatste fase van de behandeling. Op een totaal van 16 bedden in de nieuwe vestiging van Dimence nam dat de onrust niet geheel weg. Reden voor Dimence/Tranfore om een buurtcommissie Westerdok in het leven te roepen voor regelmatig overleg. In de commissie is plek voor vijf tot tien buurtbewoners die zich bij Dimence kunnen aanmelden.

 
19-11-2014  

Mark Rutte op sociale tour in Almelo

 

ALMELO – Minister-president Mark Rutte heeft vandaag een werkbezoek afgelegd in Almelo. Hij bezocht daarbij diverse sociale projecten om zich te informeren hoe de gemeente Almelo dat aanpakt.
De premier was dinsdagavond laat aangekomen in de stad en overnachtte in het Huis van Bewaring in de Marktstraat, het hotel dat in mei jl. nog de Pieter van Vollenhoven Herbestemmingsprijs in de wacht sleepte.
Woensdagmorgen woonde de premier een multidisciplinair overleg bij, waarna de lunch werd gebruikt in Lunchroom Feijn aan het Kerkplein. Een project van de stichting Aveleijn voor mensen met een beperking.
Na de lunch was er het persmoment in de Poulinkstraat waar (ex-) verslaafden uitvoering gaven aan het Dagloonproject middels het aanharken en vegen van blad, Voor die deelnemers was het een totale verrassing dat Mark Rutte kwam kijken en met hen uitvoerig in gesprek ging en geduldig poseerde voor het maken van selfies en foto’s door de pers. Het Dagloonproject moet de deelnemers een zinnige dagbesteding geven i.p.v. doelloos in de binnenstad rond te hangen. In ruil daarvoor krijgt men een kleine dagvergoeding.
Vandaar ging de premier naar Magna Porta voor een uitvoerig gesprek met sociale rechercheurs die vanuit deze kantoortoren langs de A35 in Twents verband opereren.

Fotoreportage: Jan Bril


Fotoreportage (18 foto's)...

 
18-11-2014  

Brug Nachtegaalstraat eind dit jaar klaar

 

ALMELO – Op 17 december vorig jaar werd de brug in de Nachtegaalstraat over het riviertje de Aa na een grondige inspectie als gevaarlijk voor instorting verklaard. De gemeente dacht nog even dat een blokkade voor vracht- en busverkeer nog enig soelaas zou bieden maar bij nadere inspectie werd nog dezelfde dag de brug uit 1954 voor alle verkeer gesloten vanwege de desolate toestand. ‘Betonrot is dermate gevorderd dat acuut instortingsgevaar dreigt’, was de melding uit het stadhuis. 'Maar in februari wordt er een noodbrug geplaatst om de verkeersoverlast via omleiding zoveel mogelijk te beperken', was de begeleidende boodschap. Daar kwam het niet van, vanwege de hoge extra kosten en dat kon de armlastige gemeente zich niet permitteren.

Nu bijna een jaar later is het einde van deze blokkade in deze belangrijke binnenstedelijke verkeersader in zicht. Waterbouwkundig aannemer Platenkamp uit Borne plaatste vandaag de liggers van gewapend beton voor de nieuwe brug. Liefst 25.000 kg aan licht gebogen liggers vormen de overbruggende fundering, leunend op rubberblokken om teveel trilling tegen te gaan. Met staalkabels worden de liggers aan elkaar getrokken voordat de betonvulling kan worden gestort. Pas daarna volgen de lagen asfalt voor het wegdek. Voor de jaarwisseling moet de klus zijn geklaard, zodat het verkeer weer haar normale weg kan vervolgen. Dit tot genoegen van de bewoners aan de Berlagelaan en de Willem de Clercqstraat.

Fotoreportage (4 foto's)...

 
18-11-2014  

25 aanbieders huishoudelijke hulp in 2015 in Almelo

Keuze uit 25 zorgaanbieders huishoudelijke hulp in Almelo
  ALMELO - De gemeente Almelo doet niet kinderachtig met het aantal aanbieders van huishoudelijke hulp in 2015 in Almelo. Inwoners die een indicatie hebben voor huishoudelijke hulp, mogen maar liefst kiezen uit de volgende 25 aanbieders; Aster Zorg, Attent BV, Attent Wmo, Beter Thuis Wonen Thuiszorg, BiOns BV, BTK Zorg, Deva Zorg en Welzijn, Harmonie Zorg, Kristal Welzorg Groep, Madeliefje Thuiszorg, Nederlandse Provincie Karmelieten, Olcea Nieuwe Zorglandschap BV, Solace ATC, Stichting Skoel, Stichting Wijk-Zorg, Thuisteam Twente / ICare4U Zorg BV, Thuiszorg Anahid BV, Thuiszorg Longlife, TSN Thuiszorg BV, Tzorg, Vitaal Thuiszorg, Zorg en Plezier, ZorgAccent, Zorggroep Manna en ZorgPlus Twente.
Lees verder...

 
16-11-2014  

Info-avond over wegafsluiting XL Businesspark

 

BORNERBROEK – De directie van het XL Businesspark bij Bornerbroek houdt dinsdagavond om 19.30 uur een informatiebijeenkomst in ’t Brookshoes te Bornerbroek voor belanghebbenden over het plan de bestaande wegen over het bedrijvenpark af te sluiten middels slagbomen en/of verzinkbare palen. Het betreft de wegen Derksweg, Hoeselderdijk, Wolbeslanden en de tunnel onder de A35 in de Huttendijk. Na invoering is alleen nog bestemmingsverkeer mogelijk middels een pasje of een speciale sleutel.

 
15-11-2014  

Almeloër gepakt voor autodiefstal in Winterswijk

  ALMELO – De politie heeft een 39-jarige Almeloër aangehouden voor een autodiefstal in Winterswijk. De diefstal werd in de nacht van vrijdag op zaterdag ontdekt rond 03.30 uur en bij de politie gemeld door een vrouw die even daarvoor door de man was thuisgebracht. De Almelose ‘charmeur’ was er vervolgens in een onbewaakt ogenblik tussenuit geknepen met medeneming met medeneming van haar mobieltje en auto.
Lees verder...

 
15-11-2014  

Dode vrouw gevonden in flat Rossinistraat

 

ALMELO - In een flat in de Rossinistraat in Almelo is zaterdagavond een overleden vrouw gevonden. De vrouw werd dood gevonden in een woning op de tweede etage. De straat is afgezet voor nader onderzoek door de technische recherche en kan de gehele nacht voortduren. Ook werd een auto afgevoerd voor nader onderzoek. Over de identiteit en de doodsoorzaak zijn nog geen mededelingen gedaan. Pas zondagmorgen denkt de politie met nadere berichtgeving te komen.
Buurtbewoners gissen naar de omstandigheden en naar de identiteit van de dode vrouw.

Update: 16-11-2014
Het forensisch team van de politie zet het onderzoek voort. Wel werd kort na de melding van zaterdagavond een man aangehouden die ook de melding had doorgegeven. Tevens is een buurtonderzoek gestart. Verder doet de politie nog geen mededelingen.


Fotoreportage: Alwin Winkel
 

Fotoreportage (4 foto's)...

 
15-11-2014  

Intocht Sinterklaas in stadshaven Almelo


Tijdens de landelijke intocht in Gouda werden tientallen arrestaties verricht onder demonstrerende tegenstanders van 'Zwarte Piet' en publiek dat zich tegen hen keerde. Die arrestaties haalden wereldwijd de nieuwszenders. Hoe stompzinnigheid een kinderfeest kan bederven!

In Almelo geen wanklanken, maar stond het kinderfeest voorop net zoals in andere Twentse plaatsen. Zo liet cabaretier en geboortige Almeloër Herman Finkers vrijdag in De Wereld Draait Door nog weten dat in Twente al jaren geleden een zwarte Sinterklaas en witte Pieten werden gesignaleerd zonder dat dit tot commotie leidde.
 

ALMELO – In Almelo is de jaarlijkse intocht van Sinterklaas op traditionele manier verlopen. De Pieten waren zwart als roet zoals ’t heurt en onder het publiek geen wanklank of protest. Duizenden kinderen met hun ouders, opa’s en oma’s woonden de intocht bij in de haven en bij de officiële aankomst in het stadhuis waar locoburgemeester Claudio Bruggink de Sint en zijn gevolg ontving. Daarna kon de tocht door het centrum beginnen.

Fotoreportage: Jan BrilDe historie


Sint Nicolaas is een fictief figuur en een legendarische versmelting van twee historische personen, namelijk Nicolaas de bisschop van Myra die waarschijnlijk heeft geleefd rond het jaar 400 na Christus en de gelijknamige Abt van Sion die bisschop was van Pinora die stierf op 10 december in het jaar 564 na Christus in Lycië, het zuidelijke kustgebied in het huidige Turkije.
Uit deze twee personen ontwikkelde zich vanaf het jaar 600 na Christus de legende van de gavenbrenger van Myra die in de christelijke wereld Sint Nicolaas wordt genoemd en in de orthodoxe kerk Justinianus I. In Constantinopel, het huidige Istanboel, werd een naar hem vernoemde kerk gebouwd.
Rond het jaar 1100 kwam de Nicolaas-cult overwaaien naar West Europa. Rond 1700 werden aan de cultfiguur afschrikkende knechten toebedeeld om mensen beter in het gareel te krijgen en dus waardig om beloond te worden.
In Duitsland noemt men die knecht ‘Knecht Ruprecht’, in Zwitserland ‘Schmutzli’, in Oostenrijk ‘den Krampus’, in Luxemburg ‘den Housecker’ en in Nederland en Vlaanderen ‘Zwarte Piet’.
Ten tijde van de opkomst van het Lutheranisme werd de cultfiguur afgeschaft, maar het verdween nooit uit het burgerlijk gebruik en werd zelfs wereldwijd een begrip onder diverse namen. Zo wordt Sint Nicolaas o.a. genoemd; Klass, Sint Nicolaas, Sveti Nikola (Servië), Sinterklaas (Nederland, Vlaanderen), Samichlaus (Zwitserland), Kleeschen (Luxemburg), Father Christmas (Engeland), Père Noël (Frankrijk), Noel Baba (Turkije), Santa Claus (Noord-Amerika), Papai Noel (Brazilië).

Bron: Wikipedia

Fotoreportage (150 foto's)...

 
12-11-2014  

Canisius, Pius X en ´t Noordik genomineerd

 

ALMELO - De middelbare scholen Canisius, Pius X en ’t Noordik hebben de tweejaarlijkse Onderwijsprijs van de provincie Overijssel gewonnen. De scholen kregen de prijs voor de muzieklessen met repetities met HET Symfonieorkest en een concert in het muziekcentrum Enschede.
Met het winnen van de provinciale prijs zijn de scholen ook genomineerd voor de finale van de nationale Onderwijsprijs die op 25 maart 2015 in Rotterdam wordt uitgereikt.

De provinciale prijs voor basisscholen ging naar de Oldenzaalse school De Leemstee met het leesproject en een volwaardige bibliotheek op de school doe door ouders van leerlingen wordt gerund.

 
12-11-2014  

Bouwrijp maken Indië gestart

“woningbouw start rond jaarwisseling”
 

ALMELO - Ook Ter Steege Bouw Vastgoed merkt dat de woningmarkt aantrekt. Via de inzet van Kamphuis makelaars zijn de eerste koopcontracten voor nieuwbouw woningen en bouwkavels een feit! Binnenkort start de bouw van de eerste woningen op Indië.

Bouwrijp maken
Eerst moet het bouwterrein ‘bouwrijp gemaakt worden, dat wil zeggen te voorzien van bouwwegen, watergangen, riolering en nutsvoorzieningen. Hiermee is Roelofs Wegenbouw uit Den Ham inmiddels gestart. Het betreft het gebied aan de Vissedijk, het groene deel van Indie, achter de booghallen. Rond de jaarwisseling zijn werkzaamheden gereed en start Ter Steege met de bouw van de eerste woningen.

Naast projectmatige woningen worden ook bouwkavels aangeboden waarop vrije bouw mogelijk is. Ook deze kavels worden bouwrijp gemaakt, zodat aansluitend de bouwvakkers aan de slag kunnen.

Verkoopsucces
De reden voor het verkoopsucces is volgens Ter Steege haar marktbenadering. “Wij waren al langer in gesprek met een groep potentiële kopers en hebben zo afgetast wat de wensen van belangstellenden zijn. Wij hebben daar maximaal op ingespeeld en helpen hiermee om ieders woondroom waar te maken. Hiervoor maken wij gebruik van onze Leef!STIJL PLanner®. Vanachter hun computer kunnen gegadigden zelf de woning samenstellen op basis van hun leefstijl. Interieurdeskundigen, verkoopbegeleiders en andere professionals hebben verrassende plattegronden en woonideeën bedacht die belangstellenden inspireren en informeren over alle mogelijkheden. Deze werkwijze is uniek”, aldus Peter Bolink, verantwoordelijk voor de verkoop bij Ter Steege.

Omdat de animo boven verwachting is, worden binnenkort ook meer woningtypes ontwikkeld en in verkoop gebracht. In eerste instantie zal dat gaan om grote tweekappers, stadsvilla`s en senioren woningen. De uitgifte verloopt uiteraard via Kamphuis makelaars uit Almelo. Verder wil Ter Steege vrije sector huurwoningen realiseren in de karakteristieke booghallen, zodra de afspraken met investeerders hiervoor zijn afgerond.

Indië leeft!
Nu de panden, die niet van historische waarde zijn, onder de slopershamer zijn verdwenen, zijn op het vrijgekomen terrein tijdelijke wandelpaden aangelegd. De resterende gebouwen zijn tijdelijk in gebruik door ondermeer kunstenaars, fotografen, ontwerpers en het Stadslab @Indie.

Er worden regelmatig evenementen georganiseerd, waaronder de stadsmusical ‘Van Katoen en Nu’ en op 1 november j.l. de ‘Worst day Almelo’. Dit evenement was direct een groot succes. Ter Steege vindt het belangrijk dat de locatie in gebruik blijft. “We laten Indië alvast leven, ook op deze manier”, aldus Erwin Tijhof,gebiedsontwikkelaar bij Ter Steege.

Kijk voor meer informatie op www.indie.nl. Geïnteresseerden kunnen zich via deze site aanmelden om op de hoogte te worden gehouden van dit bijzondere woonproject. Via de social media www.facebook.com/indiealmelo en het Twitter account @indie_almelo worden geïnteresseerden ook op de hoogte gehouden.
 

 
11-11-2014  

Zestien basisscholen bij Week van de Techniek

 

ALMELO – Liefst 16 Almelose basisscholen hebben deelgenomen aan de jaarlijkse Week van de Techniek. Doel het laten wat techniek inhoud en welke toekomstperspectieven dat met zich meebrengt. Vooral met dat laatste zit het wel goed, want in de techniek zijn vele banen voorhanden die amper gevuld kunnen worden ondanks dat de beloning naar behoren is.
Reden voor de bedrijven Boessenkool BV, Bolletje, Cogas, Dumocom, BVFalco, Groothuis Woningbouw, Loohuis-Meulenbelt, Munsterhuis, Sensata Technologies Holland, BVSpit, en Urenco om deze vijfde Week van de Techniek te organiseren waarbij de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen een kijkje konden nemen in de bedrijven en zelf aan het werk konden met de opdracht bruggen te ontwerpen en te bouwen. De resultaten werden tentoongesteld op het Pius X College aan de Van Renneslaan, waar uiteindelijk na jurering wethouder Claudio Bruggink de prijzen mocht uitreiken.

De prijs voor de origineelste brug werd gewonnen door Daphne Gierveld uit groep 6C van basisschool De Mare.
De prijs voor de brug waarin technisch vakwerk aanwezig is ging naar basischool De Fakkel.
De prijs voor het groepswerkstuk ging naar SBO De Oosteres.
In de categorie Sketch-Up wonnen Iris Ruepert, Amber Hermelink, Emma Morsing van basisschool De Noorderborch met een complexe brug, geschikt voor zowel auto’s als voetgangers, waarbij ook nog gedacht werd aan mensen die slecht ter been zijn.

 

 
10-11-2014  

Luctor zet zich in voor strijd tegen kanker

 

ALMELO – De voetbalvereniging Luctor et Emergo heeft zich het afgelopen weekend onder de noemer “Luctor staat op tegen kanker” ingezet om geld in te zamelen voor het KWF Kankerfonds.
Organisator Edwin Vagevuur kijkt tevreden terug op een zeer geslaagd weekend. De aftrap op vrijdagavond was al overweldigend. De opkomst van 300 jeugd(leden) en vrijwilligers was ver boven verwachting en gedurende het weekend de hoeveelheid volwassenen en kinderen die de actie steunden door of een gift te doen, of door met de bussen tijdens de wedstrijden rondom het veld te lopen, om nog meer geld binnen te halen voor dit goede doel was hartverwarmend aldus Edwin. Als dan maandagavond de bussen samen met Gerda Zanting van KWF oost worden geledigd en geteld wordt hij emotioneel. Toen wij de overstap naar Luctor maakten, wisten we dat het een warme club was. Maar dit overtreft al mijn verwachtingen aldus Edwin. Ik ben trots op de club Luctor et Emergo.

Gerda Zanting Boertien Voorzitter KWF regio Almelo Oost:
Als KWF Kankerbestrijding afdeling Almelo zijn we onder de indruk van dit initiatief en de opbrengst. Met waardering kijken we richting Edwin Vagevuur, als initiator van dit evenement in het kader van ‘Sta op tegen Kanker. Het doet ons, samen met hem, goed om te zien dat er zoveel leden van Luctor et Emergo hebben bijgedragen door op vrijdagavond met een blauw shirt aan op hoofdveld te verschijnen en het hele weekend door geld te doneren aan ons goede doel: minder kanker en betere kwaliteit van leven voor de overlevenden. De opbrengst van 872,16 is een fantastisch resultaat. Het is mooi dat voetbalvereniging Luctor et Emergo geheel vrijwillig zijn medewerking hieraan heeft verleend.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
10-11-2014  

Kunstmarkt in wijkcentrum De Schelf

 

ALMELO – In wijkcentrum De Schelf werd zondag de jaarlijkse kunst- en nijverheidsmarkt georganiseerd. Daarnaast was ook het filiaal van de bibliotheek geopend en waren er afgeschreven boeken te koop. Bovendien kon men met reductie een leesabonnement afsluiten.
Fotograaf Jan Bril maakte voor u de bijgaande impressie.

Fotoreportage (64 foto's)...

 
10-11-2014  

Open dag Trein Hobby Club Almelo

 

ALMELO - In Jeugd- en Wijkcentrum Sint Egbertus, het thuisdomein van de club, aan de Arendsboersweg hield de Trein en Hobby Club Almelo zondag haar jaarlijkse show. De wekelijkse clubavond is op woensdag.
Meer weten? Klik hier.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (17 foto's)...

 
08-11-2014  

Fiber.nl wil op de kabel van Cogas

 

ALMELO – Het Almelose mediabedrijf HNDB Media heeft het initiatief genomen om al in januari een volledig met Caiway concurrerend dienstenpakket via het glasvezelnetwerk van Cogas aan te bieden. Daarvoor werd contact gezocht met Fiber.nl als provider en met netwerkbeheerder Cogas.
Technisch is het mogelijk en glasvezel biedt vooral een betere kwaliteit en hogere snelheden dan bijvoorbeeld een alternatief als Coax of  ADSL, is de conclusie.
Fiber.nl wil echter eerst een inventarisatie naar de belangstelling en heeft daarvoor op haar website een speciale pagina aangemaakt voor klanten in het Cogas-gebied. Tot donderdag 13 november kunnen potentiële klanten zich aanmelden zonder een verplichting aan te gaan.
Fiber.nl biedt naast TV ook telefonie, internet en energie, een bundeling die financieel flink voordeel kan opleveren.

 
07-11-2014  

Koninklijk lintje voor Rita Elhorst-Bloemhof

 

ALMELO – Waarnemend burgemeester Wim Urlings heeft vrijdagavond een koninklijk lintje uitgereikt aan Rita Elhorst-Bloemhof (1932). Haar hele leven heeft zij zich ingezet voor de medemens. Zo was zij 31 jaar actief als wijkhoofd van KWF Kankerbestrijding, ondersteunt ze al sinds 1955 met woord en daad het Almelo’s Mannenkoor waar haar man voorzitter is en heeft ze al 61 jaar zitting in het Palmpasen Comité dat de jaarlijkse Palmpaasoptocht organiseert.
Tijdens het Benefietconcert van het Almelo’s Mannenkoor in de Sint Georgius Basiliek aan de Boddenstraat werd ze dus totaal verrast toen burgemeester Urlings haar naar voren riep om haar het lintje als Lid in de Orde van Oranje Nassau op te spelden.

 
07-11-2014  

24 mille van Soweco voor Kans voor een Kind

 

ALMELO – Het 45-jarig bestaan van Soweco was voor de medewerkers aanleiding om in de afgelopen maanden allerlei activiteiten te ontwikkelen voor een goed doel. Zo was er o.a. het Soweco-Dinner, een fietstocht over 100 km en viswedstrijden. De keuze voor een goed doel viel op de stichting Kans voor een Kind dat wensen van zieke kinderen vervult en vrijdagmiddag werden de activiteiten afgerond met het overhandigen en bekend maken van de totale opbrengst.
Joke Mengerink, voorzitter van de stichting Kans voor een Kind, kreeg derhalve een cheque overhandigd van 24.000 euro door Soweco-directeur Reinier van Broekhoven.

 
05-11-2014  

Food Connect winnaar anti-stress test

 

ALMELO – Het Almelose Food Connect is de winnaar geworden van de Goede Praktijken Competitie 2014 in de categorie van bedrijven tot honderd werknemers. Het bedrijf investeert al jaren in werkplezier en stelt de menselijke maat voorop. Werkoverleg vindt er plaats tijdens het koffie-uurtje en functioneringsgesprekken één op één zijn er taboe. Dit alles om stress op het werk te voorkomen. Het woord ziekteverzuimpercentage wordt bij Foodconnect niet gebezigd en bij verjaardagen stuurt het bedrijf een kaartje aan de werknemers.
De Goede Praktijken Competitie is in het leven geroepen om stress op het werk te voorkomen. Jaarlijks lopen bijna 1 miljoen mensen risico op een burn-out. Reden voor minister Asscher om de prijs te overhandigen. Asscher riep werkgevers op om tijdig en zonder taboes met werknemers te praten over werkdruk.

 
04-11-2014  

Soweco Diner doneert aan Kans voor een Kind


v.l.n.r.: Reinier van Broekhoven (directeur SOWECO), Evelien Harberink en Willem Hoevers (bestuur Kans voor een Kind)
 

ALMELO - Het BuitenGewone Kans voor een Kind diner van Soweco heeft een bedrag van € 7.385,-- opgebracht. Afgelopen vrijdag 31 oktober waren ca. 100 gasten aanwezig bij dit diner dat georganiseerd werd door SOWECO. Het doel was zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor de actie Kans voor een Kind.

Relaties van SOWECO konden kaarten kopen voor dit diner. Onder leiding van drie koks uit de regio werd een smakelijk vijf-gangen diner geserveerd. Naast het diner werd er op deze avond een veiling gehouden met diverse veilingitems. Van een rondleiding door de stallen van de familie Schröder, een excursie door Staatsbosbeheer in de Weerribben tot een vip-arrangement van een wedstrijd van Heracles Almelo.

Op ludieke wijze brachten gastvrouw Evelien Harberink, ambassadeur van de Stichting Kans voor een Kind, en veilingmeester Jan Meen de veilingitems onder de aandacht van de gasten. Hierdoor kan de organisatie terugkijken op een zeer geslaagde activiteit voor het goede doel. “We zijn heel blij met dit geweldige resultaat en heel veel dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd om deze avond zo succesvol te laten verlopen!”, aldus Anneke Scheurink, voorzitter van de werkgroep BuitenGewone actie Kans voor een Kind van SOWECO.

Eind deze week staat de laatste activiteit gepland en dan word ook het totale bedrag bekend gemaakt van alle acties die medewerkers van SOWECO hebben georganiseerd. Medewerkers organiseerden deze acties om een maatschappelijk betrokken invulling te geven aan het 45-jarig jubileum van SOWECO.

De Stichting Kans voor een Kind is een Twentse Stichting die individuele wensen vervult van kinderen uit Twente. Deze kinderen hebben het niet gemakkelijk door een lichamelijke of psychische ziekte, of door sociale of maatschappelijke omstandigheden. Ook deze kinderen hebben recht op geluk. De Stichting Kans voor een Kind wil aan dat geluk bijdragen door een hartenwens in vervulling te laten gaan en daarmee een kind gelukkig maken.

Naast de vele activiteiten die SOWECO organiseert, kan iedereen helpen door ook een bijdrage te storten op rekeningnummer IBAN: NL 12 ABNA 0501 3533 80 ten name van SOWECO o.v.v. actie Kans voor een Kind.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina