Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-08-2016  

Huttenland in de fik.

Fotoreportage: Jan Bril
  Fotoreportage volgt.
Lees verder...

 
22-08-2016  

Brand in woning aan De Eese

 

ALMELO – Om 02.18 uur in de nacht van zondag op maandag kreeg de brandweer een melding van brand in een woning aan De Eese (Schelfhorst). De brandweer zette twee autotankwagens in uit Almelo en Vriezenveen en een hoogwerker uit Almelo. Voor zover bekend zijn er geen gewonden.
 

 
17-08-2016  

Brandweer Almelo houdt actie bij Huttenland.

Fotoreportage: Jan Bril
 

Fotoreportage (104 foto's)...

 
15-08-2016  

Het ‘succes´ van afvalinzamelpunten

 

ALMELO – Volgens wethouder van duurzaamheid, milieu en afval Javier Cornelissen (SP) zijn de aanloopperikelen bij de binnenstedelijke afvalinzamelpunten achter de rug. Althans dat beweerde Cornelissen maanden geleden in de gemeenteraad. Niets is echter minder waar weet de Almelose burger. Elk weekend zijn bij diverse winkelcentra de containers overvol en wordt het afval naast de containers op straat gedeponeerd. Met enige regelmaat ontvangt de redactie hierover foto’s. Deze keer wederom van het afvalinzamelpunt bij winkelcentrum De Gors op het Windmolenbroek (zondagmiddag rond 17.45 uur), de voorbeeldwijk waar gescheiden inzameling begon, maar uit eigen waarneming was het dit weekend ook weer mis bij het winkelcentrum Schelfhorst.
Volgens Cornelissen zijn op de bekende knelpunten containers bijgeplaatst om de capaciteit te vergroten. Deze keer zal het dus wel aan vakantieperikelen bij Twente Milieu liggen. Hoe lang wordt de burger nog voor de gek gehouden en wanneer hakt de gemeenteraad knopen door om te erkennen dat de zogenoemde afvalinzamelpunten alleen maar een bron van ergernis zijn waarvoor de burger nota bene verplicht aan het sjouwen wordt gezet en ook nog eens fors moet betalen?
 

Fotoreportage (4 foto's)...

 
14-08-2016  

Catsburg wil uitbreiden en Duitse vestiging


Het tankstation Kalken bij Gent (B)
 

ALMELO – Catsburg Dak- en Gevelbeplating aan de Buitenhaven in Almelo is op zoek naar een nieuwe uitvalsbasis in Nederland en Duitsland, meldt De Roskam. Het bedrijf krijgt steeds meer opdrachten in zowel Nederland als Duitsland.
Als voorbeeld noemt grondlegger en adviseur Henk Catsburg de futuristische vestiging van Aldi in Solingen (D) en Lidl in Huizen en de beplating van een tankstation bij Gent (B) dat men samen uitvoert met de Almelose bouwonderneming Löwik Bouw en Beton.
Catsburg Dak- en Gevelbeplanting is gespecialiseerd in het ontwerpen, leveren en monteren van metalen en aluminium dak- en gevelbekledingen, zowel voor nieuwbouw als voor renovatie. Ook levert men kunststof- en bitumineuze dakbedekkingen en plaats men zonnepanelen.
Bij Catsburg werken 12 mensen in vaste dienst en heeft tevens een pool van vertrouwde inleners die bij montagewerkzaamheden worden ingezet.

 
13-08-2016  

Herdenking bij Indie monument Hagenborgpark

Fotoreportage: Jan Bril
 

Fotoreportage (80 foto's)...

 
10-08-2016  

Er wordt flink getimmerd op Huttenland.

Fotoreportage: Jan Bril
 

Fotoreportage (45 foto's)...

 
05-08-2016  

Almelose Roots in Olympisch Rio

 

ALMELO – De Olympische Spelen in Rio de Janeiro zijn begonnen. Voor Nederland komen 241 sporters in actie. Onder hen een viertal sporters met Almelose ‘Roots’ zoals wielrenster Kirsten Wild die op de baan in actie komt, bokser Peter Mullenberg, volleybalster Maret Grothues en Teakwondoka Reshmie Oogink.
Daarmee zijn niet allen met Almelose ‘Roots’ genoemd die in Rio in actie komen. Zo heeft chef de equipe Maurits Hendriks ook een verleden in Almelo. De geboortige Amsterdammer verhuisde in zijn jeugd naar Almelo, studeerde o.a. aan het Erasmus en hockeyde bij de Mixed Hockey Club Almelo. En dan is er nog de jeugdige Charlotte de Jager die tot een van de 221 is verkozen om in het Holland Heineken House actief te zijn als gastvrouw. Zij bericht vanuit Rio de ‘nieuwtjes’ aan het Almelo’s Weekblad.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
29-07-2016  

Van Ardenne nieuwe gemeentesecretaris Almelo

 

ALMELO – Het Almelose college van B&W heeft de heer F.W. (Frederik) van Ardenne per 1 september a.s. benoemd tot gemeentesecretaris van Almelo. Van Ardenne heeft jarenlange ervaring met ingrijpende en complexe veranderingen in het publieke domein, zo staat in het persbericht van de gemeente Almelo. Ervaring die hij op deed bij de Regio Holland Rijnland (2014-2015) en de gemeenten Apeldoorn (1998 - 2014) en Den Haag (1990 - 1998). Hij was onder meer directiesecretaris en bestuursadviseur en bekleedde in Apeldoorn diverse directiefuncties waaronder directeur grote projecten en openbare werken. Momenteel is hij als eigenaar van een advies- en interim-managementbureau ingehuurd als secretaris-directeur van DUO+, de samenwerk- en uitvoeringsorganisatie van de gemeenten Ouder-Amstel, Diemen en Uithoorn. De 58-jarige Van Ardenne zocht eigenlijk meer een vaste verbinding bij een gemeente om samen met inwoners en organisaties te komen tot invulling van gemeentelijke opgaven in een ‘krimpende’ gemeentelijke organisatie die bovendien minder beschikbare financiële middelen heeft, zo wordt in het persbericht omschreven.

Dat gaat echter niet zover dat Van Ardenne ook naar Almelo wil verhuizen. Een gevoelige politieke zaak zoals eerder bleek bij de wethouders-kandidatuur van de Deventernaar Jos Pierey als opvolger van de vertrekkende Anja Timmer.
Voor ambtenaren geldt echter geen woonplicht en dus is de keuze in deze voor Van Ardenne als gemeentesecretaris geen beperking.
Van Ardenne is gehuwd en woont in de fraaie buurtschap Tonden, behorende tot de Gelderse gemeente Brummen.

 
24-07-2016  

Open Huis eerste appartement V&D gebouw

 

ALMELO – Op zaterdag 30 juli a.s. kunnen belangstellende kandidaat-huurders een kijkje nemen in het eerste woonappartement dat klaar is in Het Warenhuis, de nieuwe naam voor het vroegere V&D complex op de hoek Werfstraat / Waagplein.
Woningstichting Beter Wonen realiseert op de bovenverdiepingen van het gebouw 30 woonappartementen voor de sociale verhuur. In samenwerking met aannemer AKOR stelt Beter Wonen het eerste appartement open voor een ‘quick view’ tussen 11.00 uur en 15.00 uur. Belangstellenden moeten er rekening mee houden, dat de lift nog buiten gebruik is. De ingang naar het te bezichtigen appartement op de eerste verdieping is via de Werfstraat.

De appartementen hebben twee slaapkamers. Huurders kunnen eventueel een parkeerplek huren voor de auto in de nabijgelegen parkeergarage onder Albert Heijn. Huurprijzen en inkomensgrenzen staan regelmatig op www.woonburoalmelo.nl
Via deze website kunnen geïnteresseerden zich inschrijven als woningzoekende en reageren op deze woningen.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
23-07-2016  

Het Kunsttorentje met Teun te Velthuis.

Fotoreportage Jan Bril
 

Fotoreportage (19 foto's)...

 
22-07-2016  

Foto-expo topseizoen Heracles Almelo

 

ALMELO – In het Huis van Katoen en Nu aan de aan de Rosa Luxemburgstraat is vanaf vandaag een expositie te zien over het succesjaar van Heracles Almelo waarin de ‘Trots van Almelo’ zich voor het eerst in haar bestaan plaatste voor Europees voetbal. Sjaaltjes, spandoeken maar vooral veel foto’s van Bert Letteboer die de club al vele jaren volgt en niet voor niets de naam ‘Mister Heracles’ kreeg opgeplakt.
Een moment van herbeleven dus en voor anderen misschien een eerste kennismaking met Heracles Almelo dat in de vorige eeuw ook al eens twee keer het nationale kampioenschap behaalde. De expositie duurt twee maanden.
Openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

 
16-07-2016  

Van der Elst preses huurdersbelang Beter Wonen

 

ALMELO – Mr. W.P. van der Elst is per 27 juni benoemd tot voorzitter van de stichting Huurdersbelangen Beter Wonen(SHBW). Van der Elst is in het Almelose geen onbekende. Zo was hij eerder voorzitter van de Profronde Almelo, het MKB Almelo en de lokale afdeling van de VVD. Eerder was hij perschef van Urenco en na zijn pensioen runde hij nog het adviesbureau Elicit en tekstbureau Wordpower.
Van der Elst volgt bij de stichting Huurdersbelangen Beter Wonen de heer Lambeek op. Ook trad de heer Kamst af als bestuurder.
De SHBW behartigt de belangen van de huurders bij de woningbouwcorporatie Beter Wonen en heeft naast het adviesrecht ook het instemmingsrecht over het te voeren sociale woningbeleid. Het bestuur houdt spreekuur op afspraak en kent wekelijks telefonische advies-uren.

 
15-07-2016  

De Karelskamp voortdurend onder vuur

 

ALMELO – De overcapaciteit in het gevangeniswezen blijft als een zwaard van Damocles hangen boven de penitentiaire inrichting De Karelskamp in Almelo. Het ministerie van Veiligheid en Justitie moet bezuinigen en doet dat door samengevoegde rechtbanken en sluitingen van gevangenissen, ondanks dat er nog meer dan 10.000 criminelen met een veroordeling vrij rondlopen.
Zo dreigde de rechtbank in Almelo een eenvoudig kantongerecht te worden, sneuvelde al de open penitentiaire inrichting De Niendure en overleefde De Karelskamp tot nu toe de dans door hardnekkig verzet uit de Twentse regio en ingrijpen door de Tweede Kamer.
Toch gaat het ministerie door op de ingeslagen weg. Tal van taken van de rechtbank Almelo zijn al overgeheveld naar de rechtbank in Zwolle en ook werd in Zwolle een te grote gevangenis gebouwd die half leeg staat maar met doel om de functie van Almelo over te nemen. De stadsregio Twente met ruim 600.000 inwoners dreigt daarmee haar regionale gevangenis kwijt te raken.
De kleinere De Karelskamp in Almelo is echter een winstgevende penitentiaire inrichting die jaarlijks geld terugstort naar het ministerie vanwege de arbeidsafdeling waar gedetineerden werken aan opdrachten uit het bedrijfsleven. Nog maar onlangs werd op het Bedrijvenpark Bornsestraat een nieuwe bedrijfshal in gebruik genomen.
Dat alles maakt bij het ambtelijk apparaat van het ministerie geen indruk. Nu voor de derde keer op rij wordt ambtelijk voorgesteld om de inrichting in Almelo te sluiten. Dit nadat voormalig minister van Justitie Ivo Opstelten bij de fusie van de rechtbanken in Almelo al eerder stelde dat de rechtbank Almelo en De Karelskamp onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn.  Daarmee zij hij geen woord teveel maar schoof de ontmanteling van de rechtbank Almelo en de sluiting van De Karelskamp voor zich uit.
Vanuit Twente werd de laatste jaren flink aan de bel getrokken in het Haagse circuit om deze negatieve spiraal voor Twente te doorbreken met jongstleden maart een motie in de Tweede Kamer tot gevolg. Volgens het voorstel van de Dienst Justitiële Inrichtingen moet het echter geen afstel zijn maar hooguit uitstel. De ambtelijke dienst heeft recent vijf gevangenissen in Nederland voorgedragen voor sluiting met wederom voor de vierde keer De Karelskamp. Als dat wordt doorgezet, is de ontmanteling van functies voor de rechtbank in Almelo, de volgende stap in het ‘spoorboekje’ van het ministerie van Veiligheid en Justitie dat er prat op gaat dat Nederland een stuk minder crimineel is geworden door het beleid van de opeenvolgende VVD-bewindslieden. Niets is echter minder waar werd deze week uit onderzoek publiekelijk. De hervorming van de politie tot één nationaal korps heeft alleen maar gezorgd voor meer afstand tot de burger met minder aangiftebereidheid tot gevolg.

 
14-07-2016  

Wijkplatform Centrum dreigt zich op te heffen

 

ALMELO – Het Wijkplatform Almelo Centrum heeft de gemeente gedreigd met opheffing. Reden o.a. de gemeentelijke aankondiging tot het afbouwen tot nul van de jaarlijkse subsidie en de ‘onmin’ die is ontstaan tussen het bestuur van het wijkplatform en de gemeentelijke coördinator over opgelegde regels waaraan het wijkplatform moet gaan voldoen. Aanleiding tot de opheffing ziet het bestuur van het wijkplatform in een mail van de gemeentelijke wijkcoördinator waarin wordt gemeld dat de gemeente het wijkplatform niet meer ziet als overlegpartner voor de herontwikkeling van het centrum.
Voorzitter Harry Lucassen van het Wijkplatform Almelo Centrum voelt zich, na vele jaren als overlegpartner te hebben gefungeerd, geschoffeerd door de inhoud van de gemeentelijke email en heeft nu het stadsbestuur en de gemeenteraad per brief laten weten dat het bestuur het bijltje er bij neer gooit, indien niet voor 1 september a.s. andere signalen uit het stadhuis komen. De opheffingsdatum staat gepland  voor 12 september a.s.

 
13-07-2016  

Opnieuw First Lego Leaque bij De Telgenborch

 

ALMELO – Leerlingen van groep 7 en 8 van Basisschool De Telgenborgh nemen ook dit jaar weer deel aan de internationale First LEGO League (FLL) waaraan wereldwijd zo’n 290.000 kinderen deelnemen om robotachtige technieken te bedenken. Bij De Telgenborgh werd deze week het startsein gegeven, gesteund door het Almelose bedrijfsleven, want men heeft de eer van eerdere prestaties hoog te houden.   
De regionale finale staat gepland op zaterdag 19 november a.s. in het Saxion te Enschede waar de teams van De Telgenborgh zich kunnen plaatsen voor de Benelux-finale die op 4 februari 2017 op de agenda staat in het Deltion College te Zwolle.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (69 foto's)...

 
11-07-2016  

Negen jubilarissen bij Van de Bosch Beton

 

ALMELO – Bij Van de Bosch Beton in Almelo aan de Wentholtweg, werden vrijdag jl. maar liefst negen jubilarissen gehuldigd. Zo zijn dit jaar Jan en Hans Hoekman 40 jaar in dienst, Gerrit Leemhuis, Ronald Boon en Henk Meinderink 25 jaar en Gerrit Hospers, Roy Niks, Lars Leemhuis en Thijs Wanningen 12,5 jaar. Voor hun trouwe dienst werden de jubilarissen toegesproken door algemeen directeur Jan Dirk Staman die hen ook een flinke bos bloemen overhandigde en het toepasselijk bijbehorende cadeau. Aansluitend werd er in de kantine van Van de Bosch Beton nog ‘geproost’ met alle collega’s.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
09-07-2016  

Pleinconcert goed bezocht

 

ALMELO – Het jaarlijkse Pleinconcert op de Koornmarkt heeft zaterdag zo’n 1.500 geïnteresseerde bezoekers opgeleverd. Te genieten viel er van muziek van o.a. The Big Basement Band van de Kaliber Kunstenschool, het leerorkest Music2gether en het Twents Jeugd Symfonie Orkest. Een centrale rol was er voor orkestleider en pianist Cor Bakker die met de jeugdige orkesten aan de slag ging en er een ware belevenis van maakte voor de muzikanten van de toekomst.
 

 
07-07-2016  

Enternaar Arjen Gerritsen burgemeester in Almelo

 

ALMELO – De opvolger van de vroegtijdig vertrekkende burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld wordt opnieuw een VVD’er. Voorgedragen is de geboortige Enternaar Arend Jan (Arjen) Gerritsen (46). De Tukker is nu nog burgemeester van de Utrechtse gemeente De Bilt dat bestaat uit zes dorpen en 42.000 inwoners telt en waar hij in 2007 aantrad. Voordien was Gerritsen burgemeester van het Groningse Haren van eind 2002 tot zijn promotie naar De Bilt. Ook was hij voordien vier jaar wethouder in de gemeente Wierden. Gerritsen studeerde fiscale economie aan de toenmalige Hogeschool Enschede.

Gerritsen heeft twee nevenfuncties naast de Biltse ambtgebonden nevenfucties. Zo is hij voorzitter Vereniging van afnemers van producten van diensten van Centric BV (Gebruikersvereniging Centric BV) - 4 dagdelen p.m. en bestuurslid van de VVD Bestuurdersvereniging - 2 dagdelen p.m

De voordracht van de Almelose gemeenteraad moet nog worden bekrachtigd door de ministerraad. Zijn officiële benoeming wordt in het najaar verwacht.


< Arjen Gerritsen - Foto: gemeente De Bilt

 
02-07-2016  

Stemmig HobNob Festival Schelfhorstpark

 

ALMELO - Een buitenactiviteit als het HobNob Festival in het Schelfhorstpark is altijd afhankelijk van weersinvloeden. Vorig jaar kampte de organisatie met de hitte en ontstond er discussie over gratis drinkwater tijdens het toch al gratis toegankelijke evenement. Zaterdagmiddag stond het bezoekersaantal onder druk vanwege regenbuien maar ‘s avonds stroomde het festivalterrein in het Schelfhorstpark mooi vol met toeschouwers die genoten van de hoofdacts Mooi Wark, Hanssome Poets en Dilana SHI. Kortom een geslaagd muziekfestival.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (139 foto's)...

 
01-07-2016  

Drukke Braderie Sluitersveld maar nat op vrijdag

 

ALMELO – Op het Sluitersveld geen discussie over een te lange winkelstraat. De Braderie trok donderdag massaal publiek langs zo’n 170 kramen die over een lengte van bijna 2 km waren neergezet met tal van koopjes, snuisterijen en lekkere snacks. Onderwijl werd er ook genoten van diverse optredens en werd er eveneens hevig gehapt in kippenpoten bij de poelier om het kampioenschap van ’t Sluitersveld en was er ook een titel pakketten stapelen te vergeven.
Vrijdag werkte het weer niet geheel mee, maar tussen de buien door was er toch nog behoorlijk volk op de been,want op 't Veld is parkeren gratis.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (74 foto's)...

 
30-06-2016  

Mosselparty Theaterhotel levert flinke donatie op

 

ALMELO – De jaarlijkse Mosselparty bij het Theaterhotel leverde 20.000 euro op voor onderzoek naar de nu nog ongeneeslijke Ziekte van Huntington. De Almelose broer en zus Frank en Melanie Kroezen hebben beide de erfelijke ziekte en hebben de stichting ‘Doodgezwegen’ in het leven geroepen om de ziekte meer in de publiciteit te brengen ten bate van het onderzoek van Dr. Eric Reits, medisch-bioloog en onderzoeker en docent verbonden aan het Amsterdams Medisch Centrum  (AMC) en de Universiteit van Amsterdam (UvA).
Theaterhotel-directieleden Esther Hammink en Jan-Willem Holtmaat togen samen met een begeleidingsteam per Veloretti-fiets van Yerseke naar Almelo, een afstand van ruim 250 km, om de mosselen aan te leveren bij chef-kok René Bosch die met zijn brigade weer een waar feestmaal bereidde voor de gasten die sponsorden om de Ziekte van Huntington te kunnen bestrijden.

 
26-06-2016  

All Mellow Straattheaterfestival druk bezocht

 

ALMELO - Tangarine, Pine Needle Miners, Simply Strings, Noa Bambur en veel andere straatmuzikanten speelden zaterdag en zondag op het All Mellow Straatmuziek Festival van Almelo 2016. Ondanks de regen maakte de schitterende muziek op de elf plaatsen in de binnenstad veel goed. In de video's waren impressies van optredens zoals die van Weima en Van der Werf. Het Friese duo uit Leeuwarden liet in de Friese taal enkele fraaie nummers horen. Blue Grass Boogiemen trad even later op in de Grotestraat met veel succes. Tangarine was zaterdag de grootste verrassing op het All Mellow Straatmuziek Festival. Veel mensen bleven in de regen staan om naar deze broers uit Drenthe te luisteren.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (31 foto's)...

 
26-06-2016  

Prima Culivent 2016 in Hagenpark

 

ALMELO - Het afgelopen weekend vond de vierde editie van het succesvolle culinaire evenement CULIVENT plaats in het Hagenpark in hartje Almelo. In een prachtige entourage van pagodetenten, verlichte bomen en tuinen en eigentijdse terrassen presenteerden restaurateurs en traiteurs uit de regio hun lekkernijen en nieuwe trends op culinair gebied onder het motto ‘proeven, eten en beleven´. Het regende veel, maar dat kon de pret niet drukken.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (17 foto's)...

 
25-06-2016  

Een evenement heeft met veel regeltjes van doen


Deze grote professionele evenemententent - op deze foto nog in opbouw - mag in heel Europa staan, maar niet in Almelo!!!
  ALMELO - De ‘regelneven´ van de gemeente en andere ambtelijke toezicht-diensten hebben de organisatie van de Almelose Ruiterdagen weer de nodige ‘last´ bezorgd. In de 50 jaar van haar bestaan heeft de organisatie een fraai draaiboek ontwikkeld dat jaarlijks wordt aangescherpt en dat door Almelo Promotie als vergunning-verstrekker dankbaar wordt omarmd om andere organisaties van evenementen aan een leidraad te helpen. Toch weten de toezichthouders elk jaar wel weer wat te bedenken tot verrassing van de organisatie. Zo werd de grote feesttent, die jaarlijks wordt ingehuurd, dit jaar plotsklaps afgekeurd tot verbazing van de organisatie. De verhuurder zet die deze grote ‘TÜV geprüfte´ evenemententent in heel Nederland en de rest van Europa wel neer. Noodgedwongen werd dus weer een ouder exemplaar opgetuigd en keurig voorzien van noodverlichting ondanks dat twee hele zijden continu open zijn en de UIT-bordjes dus geen enkele functie hebben.
Lees verder...

Archief
Terug naar vorige pagina