Sportberichten


Plaatsing  
 
11-11-2018  

Heracles vergeet te scoren tegen Feyenoord

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft tegen het bezoekende Feyenoord ondanks een gelijk opgaande strijd geen punten gepakt. De Rotterdammers grepen na een uur speeltijd binnen vijf minuten de 0-2 overwinning na vooral de eerste helft flink onder druk te hebben gestaan waarbij doelman Bijlow de hulp van de paal nodig had om het Rotterdamse doel schoon te houden.

Feyenoord begon onzeker en voelde zich meteen klem gezet door de Heraclieden die vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Lindhout vol op de aanval speelden. Met Peterson en kuwas op de vleugels hadden de Feyenoord-backs  Nieuwkoop en Verdonk een zware middag evenals het centrale duo Van Beek en Van der Heiden die telkens de gaten moesten vullen om de Heraclieden van scoren af te houden.  Zo moest Duarte zijn meerdere erkennen in de Rotterdamse doelman nadat Peterson Duarte vrij voor Bijlow zette. Even daarna gaf Osman de bal aan Duarte die spits Dalmau richting Bijlow stuurde maar ook toen pareerde Bijlow het gevaar. In de rebound had Heracles pech toen Peterson diagonaal de paal trof. De mee opstomende Van Hintum was niet zuiver in de eindpass en ook zo verdween een kans. Peterson raakte nog een keer het zijnet en was ook onzuiver bij een kopbal tot opluchtig van de Rotterdammers die daar maar één echt gevaarlijk moment van Vilhena tegenover stelden. Zijn schot werd uitstekend gepareerd door doelman Blaswich. Een eerste helft waarin Heracles het overwicht had maar vergat zich te belonen.

Trainer Van Bronckhorst stelde in de rust orde op zaken. Feyenoord begon gelijk fel vooruit te verdedigen, nam rust in balbezit en zag Balswich een schot van Berghuis over de lat tikken. Het bleek een voorbode voor onheil ondanks het venijnige afstandsschot van Osman dat door Bijlow onschadelijk werd gemaakt. Met bijna een uur speltijd op de klok sloeg Feynoord onverhoeds toe, toen Sama even niet scherp was en Jørgensen koppend Blaswich passeerde. De op de doellijn staande Merkel keerde nog wel de bal maar die stuiterde via de rug van de al geslagen Blaswich alsnog over de doellijn. De aftrap duurde nog even vanwege de VAR en voordat de Heraclieden weer bij hun positieven kwamen loodste Berghuis de Feyenoorders met een splijtende pass en snelle combinatie in veilige haven door een simpele intikker van Toornstraa.
Vanaf dat moment waren bij de Rotterdammers de zenuwen onder controle, tikte het bewust op balbezit en liet het de Almeloërs kansloos jagen.
Trainer Wormuth bracht nog wel drie frisse spelers in maar ook dat deed het tij niet meer keren. Met de 0-2 overwinning op zak namen de Rotterdammers in punten afstand van Heracles dat nog wel op de vierde plek blijft staan maar over twee weken in Sittard toch trefzekerder moet zijn om geen plek op de ranglijst te verliezen.

Zwei Herzen
Wormuth na afloop; ‘Ich habe zwei Herzen im Brust. Wir machen den letzten Wochen eine gute Entwicklung durch aber wir haben heute uns selber nicht belohnt. Heracles ist einen Klub die Spieler besser macht und dann verkauft, im Gegenteil von Feyenoord. Das unterschied war heute nicht Grosz, aber Feyenoord war mehr clever, Komplimente!‘
Van Bronkhorst erkende dat Heracles in de eerste helft sterker was maar zag beide teams in de tweede helft gelijk op gaan tot een betere fase aanbrak waarin Feyenoord zichzelf wel beloonde. Hij nam waar dat die kentering al gelijk na de rust inzette.

Heracles Almelo – Feyenoord 0-2
(0-0)
Nicolai Jørgensen 0-1 (59), Jens Toornstra 0-2 (62)
Toeschouwers: 11754

Scheidsrechter Lindhout

geel: Bart van Hintum, Alexander Merkel, Bart Nieuwkoop

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Stephen Sama, Dario van den Buijs, Bart van Hintum, Mohammed Oman, Alexander Merkel, Lerin Duarte (71.Jesper Drost), Brandley Kuwas, Adrian Dalmau (80.Vincent Vermeij) en Kristoffer Peterson (71.Dabney Dos Santos).
Feyenoord: Justin Bijlow, Bart Nieuwkoop, Sven van Beek, Jan-Arie van der Heijden, Calvin Verdonk, Jordy Clasie, Tonny Vilhena, Jens Toornstra, Steven Berghuis, Nicolai Jørgensen (81.Dylan Vente) en Sam Larsson (86.Mohammed El Hankouri).

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (23 foto's)...

 
11-11-2018  

Live Heracles Almelo - Feyenoord Rotterdam 0-2

 

In blessuretijd lijkt Feyenoord zeker van de overwinning. Kuwas mag van net buiten de zestien nog een keer vrij aanleggen. Via de muur corner gevolgd door een corner aan de andere kant die ook niets oplevert.

Feyenoord was in de tweede helft wel gevaarlijk omdat het vanaf achteren meer grip op balbezit kreeg.
Na een uur spelen heeft Feyenoord overwicht en zet dat om in 2 doelpunten via Jorgensen en Toornstra.

De eerste helft was overtuigend voor Heracles dat veel meer kansen kreeg dan de Rotterdammers. Peterson was het dichtste bij een doelpunt met een schot op de paal.

Scheidsrechter is Allard Lindhout. Vanuit Zeist verzorgt Kevin Blom de VAR.
Feyenoord zonder Van Persie die ook niet op de bank zit wegens een kleine kuitblessure. In het hart van de defensie van de Rotterdammers kreeg Van Beek de voorkeur boven Bottteghin die op de reservebank zit. Bij de Almeloërs ontbreekt centrale verdediger Rossmann. De Duitser liep in de wedstrijd tegen NAC een enkelblessure op. Duarte kreeg van trainer Wormuth de voorkeur boven Drost.

ALMELO: 16.45 UUR
OPSTELLINGEN
HERACLES ALMELO: Blaswich, Breukers, Van den Buys, Sama, Van Hintum, Duarte, Osman, Merkel, Kuwas, Peterson.
FEYENOORD ROTTERDAM: Bijlow, Nieuwkoop, Van Beek, Van der Heijden, Verdonk, Toornstra, Clasie, Vilhena, Berghuis, Jorgensen, Larsson.

 
11-11-2018  

Hendrik-Jan Schuttert wint Indoor Wierden

'Wierden moet je eens gewonnen hebben'

Hendrik-Jan Schuttert met Balboa HS (FotoTrailer)
 

WIERDEN - Bizar is de juiste omschrijving hoe de barrage van de Grote Prijs van Indoor Wierden op zaterdagavond verliep. Onvoorspelbaar ook. Favorieten streden te fanatiek. Balken vielen en de laatste starter was zelfs de weg kwijt. De mannen die het rustigst bleven, stonden bovenaan in de NIJWA Groep Prijs: Hendrik-Jan Schuttert (28) en Peter Geerink (55). Daarnaast reed alleen nog Aniek Diks foutloos van de veertien barragekandidaten.

Black-out
Als een schot in eigen doel in de Champions League, zo moet Henri Stegeman zich deze avond voelen. Voor de springruiter uit het nabijgelegen Daarle, bekend als vakkundige opleider van paarden, ging Indoor Wierden allesbehalve als een nachtkaars uit. Als laatste deelnemer met zicht op een mooie klassering zo dicht bij huis op Endeavour (v. Cantos) reed hij, ondanks inmenging van het publiek, de verkeerde hindernis aan en werd gediskwalificeerd. Overspoeld door emoties trilde hij na op het voorterrein, terwijl zijn collega’s van alle kanten de felicitaties in ontvangst namen.
“Ja, ik heb me wel eens beter gevoeld”, zegt Henri Stegeman enigszins timide. “Ja, inderdaad, ik kan wel janken, maar dat brengt me niet verder. Ik had een black-out. Ik wist het niet meer en ik had nog wel andere ruiters de barrage zien rijden. Ik had hier echt heel graag goed willen rijden.”

Wens

Die wens hadden er meer. Remco Been hoopte op een herhaling van 2016 met zijn succespaard Holland van den Bisschop (v. Heartbreaker), maar ook Sander Geerink had wel zin in een feestje op Donner IK (v. Deauville Van T&L). Allebei een fout, net als de nog snellere Siebe Kramer op Evermeta (v. Mr.Blue) die in 41.24 seconden finishten.
Hendrik-Jan Schuttert reed zijn nulronde in 44.35 seconden en voerde de druk op bij de Grote Prijs-winnaar van vorig jaar, Willem Greve op Formidable (v. Carambole). Ook bij hen ging de insprong van de dubbel eraf, wat een achtste plek betekende. Daarmee kon Schuttert Indoor Wierden van zijn wensenlijstje afstrepen. “Echt blij mee, want Indoor Wierden moet je eens in je leven gewonnen hebben.”
Het concours kon al niet stuk na een (gedeelde) overwinning in de Puissance de avond ervoor. Bangelo (v. Tangelo van de Zuuthoeve) sprong onder Hendrik-Jan Schuttert foutloos over de muur van 2.10m hoogte. “Echt bijzonder. Elk paard heeft z’n specialiteit. Bangelo hoef ik geen Grote Prijs te laten lopen en Balboa hoef je niet op zo’n muur af te sturen”, lacht de ruiter uit Ommen.

Manegepaard

Bangelo doet zijn werk als gelegenheidspaard goed. “Overdag loopt hij in de manege en als er een Puissance wedstrijd is, mag ik hem een week van tevoren ophalen om wat te trainen hiervoor. In Ommen en Birmingham reed ik hem ook in de Puissance. Hij vindt dat echt mooi. Door de weeks 50 - 60 centimeter hoog springen met lesklanten en af en toe op die hoge muur aflopen. Hij gaat er steeds harder naar toe, ik moet ‘m gewoon tegenhouden.”
Balboa HS, zelf opgeleid door Hendrik-Jan Schuttert, mag inmiddels een geroutineerd Grand Prix-paard genoemd worden. “Hij springt altijd op z’n eigen manier, zijn voorbenen niet zo mooi gevouwen, maar hij legt veel foutloze rondes af. Ik probeerde Willem Greve niet teveel speling te geven. Ik zat er hier al vaak vooraan bij, maar nu is het dan gelukt. Indoor Wierden blijft een speciaal concours met een eigen karakter. Het is hier anders dan anders. De hindernissen dicht langs de kant, veel de hoek in springen en met het publiek dicht aan de ring. Veel paarden vinden dat moeilijk, maar ik ga hier elk jaar graag heen. Elke avond is er topsport en er komt veel volk op af. Wierden leeft enorm hier.”

Geloof houden

Peter Geerink verbaasde zichzelf met zijn tweede prijs op de pas achtjarige Florijn W (v. Carthino Z), die twee prachtige foutloze omlopen sprong. “Ik dacht: Als ik mag terugkomen voor de prijsuitreiking, dan ben ik tevreden. Maar de anderen wilden te graag en maakten fouten. Dat was mijn geluk. Dit is toch mooi. Ik kocht Florijn als driejarige op basis van vrijspringen, maar het bleek best wel een speciaal paard te zijn. Mijn vriendin heeft er ongelooflijk veel tijd ingestopt. Het verliep echt niet makkelijk, maar hij weigerde nooit voor de hindernissen en hij liet de palen liggen. Ik heb geloof in hem gehouden, heel belangrijk!
Zijn ogen rolden er hier bijna uit, zo onder de indruk was hij van de hal, maar zodra je naar de eerste hindernis galoppeert is hij er voor je. Fijn dat ons werk zo beloond wordt.”

Gezellige, oude toko

Veel tevreden ruiters, maar ook een trotse voorzitter. Edwin Maatkamp ziet een hoop lichtpuntjes voor de 43 e editie in 2019. “Ik denk Gezellige, oude toko Veel tevreden ruiters, maar ook een trotse voorzitter. Edwin Maatkamp ziet een hoop lichtpuntjes voor de 43 e editie in 2019. “Ik denk dat deze editie weer wat beter is dan vorig jaar. Sportief gezien alleen al, want we hadden wat meer ruiters. We hebben ook positief commentaar ontvangen op verbeterde uitstraling van de bak en ik verwacht een financieel plusje. Dat de menavond niet doorging was toch een aderlating. Er zijn nog wel wat dingen die we willen aanpakken voor de toekomst, maar deze editie was mooi. We hebben misschien een oude toko, het is er altijd wel gezellig!"

Red. Wendy Scholten
Foto: Hendrik-Jan Schuttert met Balboa HS
(FotoTrailer)

Fotoreportage (1 foto's)...

 
03-11-2018  

NAC verslaat bezoekende Heracles

 

BREDA – Heracles Almelo is er niet in geslaagd om in Breda opnieuw NAC te verslaan. De hekkensluiter bezorgde de Almeloërs in de slotfase alsnog een een minieme nederlaag van 2-1.
Met Kuwas en Peterson als aanvalsduo en Jesper Drost als vierde middenvelder, gokte trainer Wormuth op een overwicht, maar het was NAC dat overwicht toonde door goed druk naar voren te zetten, zonder echter grote kansen te creeren. Sterker het eerste gevaar kwam van de Heraclieden via Peterson maar zijn schot werd tot corner verwerkt terwijl Kuwas even later naast schoot.
Terwijl Heracles zich langzaam aan de Brabantse druk ontworstelde, was er dan plots toch de voorsprong voor de thuisclub toen Iljic de bal ontving uit een hoekschop, weinig in de weg werd gelegd en haast vanaf de achterlijn doelman Blaswich verraste door de bal tussen de benen door in het net te schieten (1-0).

Na rust was Heracles meer bij de les en zocht het meer de aanval. Een afketsende voorzet van Breukers dwong doelman Van Leer tot ingrijpen. Een tweede punt dat emotie opriep bij de toeschouwers was de harde charge van Kali op Peterson. Tot verrassing van ieder werd het slechts geel terwijl toch een rode kaart werd verwacht. Maar ook de VAR liet het lopen in deze ruwe speelfase.
Het was Kuwas die de Almeloërs weer op koers bracht door op avontuur te gaan en met een geplaatst hard schot doelman van Leer het nakijken gaf (1-1). Heracles wilde meer en voerde de druk vervolgens op. De kansen kwamen er maar in de afronding faalden Peterson (schot op de paal) en de in de tweede helft voor Drost ingevallen Dalmau die Van Leer redding zag brengen voor de thuisploeg. In de slotfase leken beide teams genoegen te nemen met een gelijkspel, maar het was Te Vrede die alsnog de winnende treffer voor de hekkensluiter liet aantekenen.
Wacht Heracles komende zondag de thuiswedstrijd tegen Feyenoord waarmee het de vierde plek in de tussenstand deelt.

NAC Breda - Heracles Almelo 2-1
(1-0)
1-0 Ilic (21), 1-1 Kuwas (60), 2-1 Te Vrede (88)

Scheidsrechter: Makkelie

geel: Van den Buijs, Osman, Kali

OPSTELLINGEN
NAC Breda: Van Leer; Sporkslede, Koch, Palmer-Brown, Carolina; Reuvers (Verschueren/69), Ilic (Korte/58), Kali; Rosheuvel, Te Vrede, El Allouchi (Van Hooijdonk/89).
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann (Sama/41), Van den Buijs (Vermeij/89), Van Hintum; Duarte, Osman, Drost (Dalmau/46), Merkel; Kuwas, Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (30 foto's)...

 
31-10-2018  

Vitesse wipt Heracles uit de bekerstrijd

 

ALMELO – Heracles Almelo is er niet in geslaagd de volgende ronde om de TOTO KNVB Beker te bereiken. Het Arnhemse Vitesse bleek net als in de competitiewedstrijd twee weken eerder, te sterk met doelpunten van Real Madrid-huurling Ødegaard en de in de slotfase voor Darfalou ingevallen Buitink.

Trainer Wormuth zette Brouwer in voor Blaswich. In de aanloop naar de bekerstrijd noemde de Duitse trainer de reservedoelman al nagenoeg evengoed als Blaswich en dat toonde Brouwer ook gaande de wedstrijd.

Het was Heracles dat in de beginfase het meeste balbezit had. Toch waren de Arnhemmers na een kwartier het eerst gevaarlijk.  Ødegaard schoot van afstand maar zag Brouwer de bal net uit de hoek tikken. De corner leverde niets op. Het was ook Brouwer die met een verre uittrap Kuwas aan het werk zette. De uitgelopen Vitesse-doelman Eduardo had het nakijken maar zag vervolgens hoe Kuwas de voorsprong voor Heracles verspeelde door de bal in het zijnet te deponeren. Ook Peterson kreeg een kans maar diens schot ging nipt voorlangs het doel van Eduardo. Daarna was Vitesse gevaarlijk via Linssen en Darfalou (kopbal) maar beide keren hield Brouwer zijn doel schoon. Het was Ødegaard die Brouwer alsnog voor rust het nakijken gaf met een geplaatst onbereikbaar schot in de verre hoek (0-1).

Met Dalmau als vervanger van spits Vermeij wilde trainer Wormuth de defensie van Vitesse meer onder druk zetten, maar Heracles was veel te slordig in de passing. Daar bracht het inbrengen van Duarte wel enigszins verbetering in, maar ook Vitesse zette een tandje bij. Het was oud- Heraclied Linssen die het houtwerk boven de al verslagen Brouwer testte en ook Darfalou was oog in oog met Brouwer niet zorgvuldig genoeg. Aan de andere kant zag Kuwas een venijnig schot gepareerd door Eduardo en in de rebound kwam Dalmau een teen tekort. Ook het vizier van Peterson stond even later niet scherp om de Arnhemmers pijn te doen. Het was het spannendste deel van de wedstrijd waarin de bezoekers overeind bleven om vervolgens in blessuretijd met een uitval via Buitink alsnog de zege helemaal veilig te stellen (0-2) en verder te bekeren.   

Heracles Almelo – Vitesse 0-2
(0-1)
Ødegaard 0-1 (40), Buitink 0-2 (90)

Scheidsrechter:

geel: Czyborra, Osman

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Brouwer, Droste, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra, Drost (58. Duarte), Osman, Merkel (79. Dos Santos), Kuwas, Vermeij (46. Dalmau), Peterson.
Vitesse: Eduardo, Karavaev, Doekhi, Salter, Clark, Serero, Ødegaard, Foor, Bero, Darfalou (85. Buitink), Linssen (90+2.Hilary Gong).

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

 
27-10-2018  

PEC en Heracles gelijk op in Overijsselse derby


1. Kuwas concentreert zich op een doeltreffende pegel
2. Dalmeau kopte de van de lat kaatsende bal in het net
3. Scheidsrechter Van de Graaf lijkt Peterson al rennend toe te juichen
(Foto's: Harry Broeze)
 

ZWOLLE – In de Overijsselse derby zaterdagavond tussen PEC Zwolle en Heracles Almelo was het verschil van de klassering in de competitie niet af te lezen. Het tot nu teleurstellende PEC, dat al vijf nederlagen leed in de nog prille competitie, deed er vanaf het startsignaal van scheidsrechter Van de Graaf alles aan om de hoog geklasseerde Heraclieden een voet dwars te zetten.  Het resulteerde in de eerste minuten al in kansrijke situaties voor Namli en Flemming maar beiden lieten het na de Almeloërs op achterstand te zetten. Pas na een kwartier kreeg Heracles meer grip op de wedstrijd en kwamen er ook dreigende situaties voor het Zwolse doel. Een vrije trap van Kuwas ruim buiten het strafschopgebied luidde zelfs een Almelose voorsprong in. De pegel van Kuwas spatte op de lat uiteen boven de kansloze doelman Van der Hart. De altijd scherp staande Spaanse spits Dalmeau was er als de kippen bij om de kaatsende bal alsnog in het net achter Van der Hart te koppen (0-1). De ‘blauwfingers’ leken even van slag en Heracles toonde daarop meer aanvallende aspiraties. Tot de rust werd echter niet meer gescoord, mede ook om dat Heracles-doelman Blaswich geen krimp gaf bij een afstandsschot van de Zwolse spits Van Duinen.

Na rust verzuimde oud- Zwollenaar Drost, alleen voor Van der Hart, om de Heraclieden op 2-0 te zetten. In plaats van te schieten kwam er een te zachte pass richting Kuwas waardoor de Zwolse defensie kon opruimen. Langzamerhand ontwikkelde PEC een licht overwicht en toen de Zwolse back Ehizibue vrijuit kon opstomen, luidde dat de gelijkmaker in via de afrondende Van Duinen (1-1).
Het maakte vereende krachten los bij het team van trainer Van ’t Schip. Doelman Blaswich wist ternauwernood een inzet van Hamer onschadelijk te maken en had tevens het geluk aan zijn zijde toen Lachman de bal tegen de lat kopte.  Trainer Wormuth zette aan Almelose kant nog wel Osman, Duarte en Vermeij in om alsnog alle puntjes uit Zwolle mee te kapen, maar ook dat lukte niet zodat beide teams zich met een ‘draw’ tevreden moesten stellen in de aanloop naar de midweekse bekerwedstrijden tussen Heracles en Vitesse (woensdag 18.30 uur) en De Graafschap (dinsdag) tegen het bezoekende PEC Zwolle.

PEC Zwolle - Heracles Almelo 1-1 (1-0)
0-1 Dalmau (17), 1-1 Van Duinen (72)

Scheidsrechter: Van de Graaf
Geel: Dekker, Ehizibue; Breukers, Rossmann, Van Hintum

OPSTELLINGEN
PEC Zwolle: Van der Hart; Ehizibue, Lachman, Lam, Paal; Leemans (Genreau/60), Hamer, Dekker (Bouy/69); Namli, Van Duinen, Flemming.
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Van Hintum; Drost, Merkel, Van Nieff (Osman/72), Peterson; Kuwas (Duarte/69), Dalmau (Vermeij/84).

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
21-10-2018  

Heracles zet Groningen met 4-1 opzij

 

ALMELO – In het duel tussen Heracles Almelo en FC Groningen ging de hoofdrol naar scheidsrechter Van den Kerkhof en zijn collega’s van de VAR in Zeist. Liefst twee keer wees Van den Kerkhof naar de stip maar evenzoveel werd de beslissing herroepen door de VAR. Eerlijk verdeeld over beide teams, dat dan weer wel.
Het kwakkelende FC Groningen zocht in Almelo eerherstel met de van een blessure terugkomende Mahi die zich wel als beste Groningse aanvaller ontpopte maar toch niet het verschil kon maken tegen een fel strijdend Heracles dat van meet af aan de aanval zocht. Dalmau had al in de tweede speelminuut de thuisclub op voorsprong kunnen zetten maar stiftte niet alleen over de Groningse doelman Padt, maar ook langs de verkeerde kant van de paal. Ook de mee opgestoomde Van Hintum probeerde de Heraclieden op voorsprong te zetten maar zijn droge knal scheerde de lat boven Padt. De Groningers moesten dus alle zeilen bijzetten om in de wedstrijd te komen. Dat leek na dik tien minuten te lukken toen Doan van afstand op de paal mikte en vervolgens even later Mahi wel Heracles-doelman Blaswich in de korte hoek het nakijken gaf (0-1).
De Heraclieden raakten echter niet van de kook en bleven de Groningers onder druk zetten. Merkel testte doelman Padt van afstand die de bal niet onder controle kreeg en Dalmau was er als de kippen bij om de gelijkmaker koppend te laten aantekenen (1-1). Even later leek Dalmau in een duel met oud- Heraclied Te Wierik een strafschop binnen te halen, maar de VAR ‘floot’ Van den Kerkhof terug. Tien minuten later herhaalde dit ‘circus’ zich voor het Almelose doel toen Doan onderuit ging maar kort daarvoor de bal met de hand meenam. Tot de rust zat Groningen dus nog op koers met 1-1.

Na de pauze sloeg Heracles echter direct toe toen Padt een schot van Kuwas niet onder controle kreeg en Dalmau voor de tweede keer kon profiteren (2-1). De Groningers probeerden het spel wel te verleggen, maar het was Heracles dat gevaar stichtte.  Van Nieff lobte nipt naast het doel van Padt en Merkel zag de Groningse doelman met moeite redden op zijn knal van afstand. En Doan zag een pegel op de paal van het Almelose doel eindigen. Toch kwam Heracles in veilige haven toen Peterson op pad werd gestuurd en de mee opgekomen Kuwas een niet te missen kans bood (3-1). Een inzet van Peterson werd nog door Padt onderschept. De voorsprong betekende in de slotfase dat Erkilinc zijn debuut mocht maken nadat eerder al Duarte en  Czyborra mochten aantreden.
Toch bood de blessuretijd nog een verrassing voor de Almelose aanhang toen Kuwas vanuit een vrije trap buiten de zestien mocht aanleggen op het Groningse doel. Doelman Padt stond er bij en keek er naar 4-1.

Heracles Almelo – FC Groningen 4-1
(1-1)
Mahi 0-1 (14), Dalmau 1-1 (25), Dalmau 2-1 (47), Kuwas 3-1 (78), Kuwas 4-1 (90+)

Scheidsrechter: Van den Kerkhof

Geel: Rustic, Warmerdam

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich, Breukers, Rossmann, Van den Buijs (46. Czyborra), Van Hintum, Drost, Van Nieff, Merkel, Kuwas, Dalmau (76. Duarte) en Peterson (90. Erkilinc).
FC Groningen: Padt, Te Wierik, Memisevic, Chabot, Handwerker (80. Mendes), Zeefuik, Warmerdam, Hrustic (66. Freriks), Antona (55. Cassiera), Doan en Mahi.

Fotoreportage: Harry Broeze (volgt)

 
19-10-2018  

Lucas Porter dwarsboomt plan Jeroen Dubbeldam


Lucas Porter tijdens zijn overwinningsrit met Daimonte Darco op de openingsdag van Jumping Zwolle 2018.
Fotocredit: Digishots/Jumping Zwolle
 

ZWOLLE - De aftrap van Jumping Zwolle afsluiten met een eigen zege. Zo was het plan van concoursambassadeur Jeroen Dubbeldam, maar zijn eigen pupil Lucas Porter stak daar donderdagavond een stokje voor. “Jeroen kan niet alles winnen, nu is het mijn beurt. Hij wordt oud en langzaam”, geint de pas 21-jarige Amerikaan die bij hem naast de deur woont in Weerselo. “Onacceptabel”, lacht de trainer als hij zijn paard naar stal brengt.

Dubbeldam en de organisatoren werden op de openingsdag overladen met complimenten over het evenement in de IJsselhallen. “Het is een super concours. Jeroen heeft er veel werk ingestoken samen met de andere organisatoren en alles is tot in de perfectie voorbereid. Jeroen was gemotiveerd om hier te winnen, maar ik ook”, vertelt Lucas Porter, die samen met zijn broer Wilton bijna drie jaar bij de topruiter traint.

Living Legend
“Als we iets bij Jeroen geleerd hebben is dat we zelf een paard kunnen klaarmaken voor een wedstrijd die we willen winnen. Jeroen kan dat als geen ander. Een Living Legend van een coach. Hij plant maanden, zo niet jaren vooruit om een rubriek of medaille te winnen en brengt dat over op ons. Zo wilde ik graag hier een rubriek winnen en dat is dan gelukt. Mijn paard Diamonte Darco is in supervorm en ik kon hier en daar een galopsprong minder rijden. Nu nog kijken welk paard ik in de Grote Prijs op zondagmiddag ga rijden, want C Hunter sprong hier ook heel goed.”

In de 1.50m Brink Stables Prijs pakte Porter 2.500 euro mee. Voor Dubbeldam op Roelofsen Horse Trucks Gioio van het Neerenbosch (v. Nagano) lag er 2.000 euro klaar. Michael Greeve op Big Star Jr. KZ (v. Big Star) werd derde, voor de Ieren Michael Hughes en Bertram Allen.

Schuttert
In de 1.40/1.45m NIJWA Groep Prijs werd gewonnen door de Ier Richard Howley met Farianne (v. Indoctro), gefokt door de Achterhoekse dierenarts Jeroen Smak. Tweede werd Hendrik-Jan Schuttert uit Ommen, die veel bewondering heeft voor het organisatieteam. “Het is hier schitterend. Zelf organiseren wij ook een internationaal concours, CSI Ommen, en je weet hoeveel werk er bij komt kijken en hoe moeilijk het is om de begroting sluitend te krijgen. Ja, het is een toplocatie, maar het is ook wel een hele opdracht. En dan kom je hier binnen. Van een kale hal naar warm en sfeervol, echt prachtig. Twee voorterreinen om de paarden te trainen, perfecte stallen en een geweldige piste. Je hebt het gevoel alsof je binnenkomt bij Indoor Brabant of Jumping Amsterdam.”

Hendrik-Jan Schuttert behaalde zijn tweede prijs met Farmers Proud HS (v. Verdi), die tot een half jaar geleden gereden werd door zijn vader Jan Schuttert. “Hij reed er tot 1.40m nvieau mee. Ik had niet gedacht dat ik ‘m mocht overnemen, maar hij wilde wel weer opnieuw beginnen met een zesjarige. Ik ben er blij mee, want het is een competitief paard waar je snel mee kan rijden.”

Overige winnaars
Voor Bart Bles uit Babberich was er een zege in de 1.35/1.40m Van der Sluis Transport Prijs met Evabellie W (v. Colman). De Duitser Felix Hassmann won de Bouwbedrijf Van Grunsven Prijs voor zes- en zevenjarige springpaarden, de Australiër James Paterson Robinson won de 1.35m Roelofsen Horse Trucks Prijs en Tonny Leeuwen de 1.25m Sale of the Rising Stars Prijs.

Jumping Zwolle vervolgt vrijdag met vijf springrubrieken, die om 21.30 uur opgevolgd worden door de Sale of the Rising Stars, een veiling van tien jonge talentvolle springpaarden en een feestavond. www.jumpingzwolle.nl 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
17-10-2018  

Reggeborgh sponsort schaatssprintteam

 

RIJSSEN - Investeringsmaatschappij Reggeborgh uit Rijssen helpt het sprintteam van schaatscoach Gerard van Velde op weg naar de Winterspelen van Peking in 2022. Het team van Van Velde met sprinters als de gebroeders Ronald en Michel Mulder, Dai Dai Ntab, Kai Verbij, Gerben Jorritsma, Pim Schipper en Wesly Dijs kan zo dankzij het exclusieve hoofdsponsorschap van Reggeborgh gerust werken aan haar doelstelling, Olympisch succes. De sprintkanonnen zaten na het afhaken van hoofdsponsor Plantina aan het begin van de zomer nog zonder sponsor en werden de afgelopen maanden ondersteunt door de schaatsbond KNSB en NOC/NSF.

Van Velde is dolgelukkig met de komst van de nieuwe teamsponsor. ,,Gelukkig komt er nu vlak voor de start van het nieuwe seizoen rust in de ploeg. Met Reggeborgh Beheer krijgen we een betrokken partner voor de lange termijn. Hierdoor kunnen we ons onbekommerd focussen op topprestaties. Ik ben supertrots dat ik deze hoofdsponsor mag presenteren.’'

Reggeborgh Beheer overweegt naast het sponsorschap voor het team van Van Velde ook schaatsen als breedtesport te ondersteunen met name in Oost Nederland. De sprinttoppers in het team van sprintcoach Van Velde vormen dan de boegbeelden voor de jeugd. ‘Wij waren vroeger ook al onder de indruk van de Nederlandse topprestaties en zagen onder andere de geweldige gouden race van Gerard van Velde. Op deze wijze kunnen we nu iets terugdoen voor Gerard en zijn ploeg en ondertussen vanuit onze maatschappelijke rol het schaatsen in de breedte ondersteunen’, aldus de woordvoerder van Reggeborgh, de investeringsmaatschappij van de bouwfamilie Wessels uit Rijssen.
Met Reggeborg Beheer komt er een eind aan ‘kommer en kwel’ door het ontbreken van sponsors in het topschaatsen. Eerder nam de Twentse investeerder Infestos de schaatsters Ireen Wüst, Esmee Visser en Lotte van Beek onder de arm. Jorien ter Mors en Suzanne Schulting vonden onderdak bij Team IKO en het team van schaatscoach Jillert Anema met o.a. Jorrit Bergsma en Irene Schouten vond onderdak bij easyJet.

 
14-10-2018  

Lips verzaakt op slotdag Military Boekelo


Julia Krajewski werd met Samourai de Toth winnares van de Military Boekelo 2018.
 

BOEKELO – Het springen als slotnummer van de Internationale Military in Boekelo vormde de ‘scherprechter’ voor de Nederlander Tim Lips die uitzicht had om historie te schrijven. Sinds de opening met de dressuur zette Lips zich met Bayro aan de leiding, gaf die niet af in de door de Britse Sue Benson voor het laatst gebouwde cross country, zodat de eerste eindoverwinning  voor een Nederlander in beeld kwam. Het eenvoudig ogende M-parcours van parcoursbouwer Jos Brinkman, die ook de derby tijdens de Almelose Ruiterdagen vorm geeft op Z/ZZ niveau, bleek Lips echter te machtig en dat resulteerde in twee springfouten.
De dit jaar ernstig gedevalueerde military telde maar 76 deelnemers. De gehele internationale top liet het afweten na het echec van de Wereldruiterspelen vorige maand in de USA. Voor Lips, die wel kwam, derhalve de kans om na zijn goede tweede plek vorig jaar, de eindzege eens op naam te schrijven. Zijn derde plek was wel goed voor prolongatie van de Nederlandse titel en een cheque van 1750 euro, met Sanne de Jong  met Enjoyals reservekampioen en Andrew Hafferman met Castle View Larry als derde.
De Duitse amazone Julia Krajewski werd met Samourai  de Toth door de springfouten van Lips eerste ‘overall’ en ook de Britse Laura Collet met London 52 ging Lips nog voorbij in het eindklassement.

 
12-10-2018  

CSI Twente 2019 gaat hogerop

Almelose Ruiterdagen moeten verschuiven

Ter illustratie de Alu Globe van tentenbouwer Neptunus
 

GEESTEREN/ROTTERDAM/ALMELO – Het verzetten van de FEI Nations Cup 2019 voor landen van het CHIO Rotterdam naar het CSI Twente in Geesteren,  betekent dat de organisatie van het CSI in Geesteren eenmalig CHIO wordt en daarvoor ook de gastenontvangst op een hoger plan gaat tillen. Zo oriënteert de organisatie zich op het plaatsen van etagetenten met skyboxen op de bovenste etage om de ‘supersponsors’ en internationale gasten te ontvangen. Nu werd er in Geesteren toch al niet bespaart op tijdelijke onderkomens maar in 2019 gaat het dus dubbelop naar boven met tenten en sportieve wedstrijd. Het is de derde keer dat het CSI Twente zich CHIO mag noemen. Eerder was dat In 1989 toen het EK Springen ook in Rotterdam plaatsvond en in 1994, het jaar dat in Den Haag de Wereldruiterspelen afgewerkt werden. Het CHIO Twente 2019 wordt van 17 t/m 23 juni gehouden, zijnde de normale data van het CHIO Rotterdam dat vanwege het te organiseren EK van datum verschuift naar 19 t/m 25 augustus.
Door deze verschuivingen moet ook de 53e Almelose Ruiterdagen haar data aanpassen. Normaal gesproken zijn de Almelose Ruiterdagen gelijk met het CHIO in Rotterdam dat echter niet als een te zware belemmering werd gezien , maar nu in Geesteren in 2019 de traditionele Rotterdamse cq Almelose data worden gehanteerd, ziet de organisatie van 10 dagen Almelose Ruiterdagen, als een in omvang een van de grootste hippische evenementen in ons land, zich genoodzaakt om dit nationale evenement te verplaatsen naar de data 30 mei t/m 9 juni. De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond moet nog wel met die verschuiving instemmen.

 
11-10-2018  

Proces om verkoop hengst Kaiser Milton

 

KIEL (D) – Voor het Landesgericht in Kiel dient momenteel een proces over de vordering na verkoop van de hengst Kaiser Milton. Kaiser Milton werd vorig jaar door dressuurruiter Laurens van Lieren en mede-eigenaar Jan Pieter Dalsum verkocht aan het Gestüt Klosterhof Medingen in het Duitse Bad Bevesen. Kaiser Milton behaalde een jaar eerder nog de titel tijdens de Trakehner Hengstmarkt in Neumünster en ging voor een bedrag van 320.000 euro ex btw ‘over de toonbank’. Betaling bleef echter uit omdat de hengst kreupel zou zijn bij aflevering. Dat werd door de Hollandse eigenaren betwist, waarna de hengst onder veterinair toezicht werd gesteld. In december vorig jaar keerde de hengst terug in de stallen van het Gestüt in Bad Bevesen. Sindsdien wordt de jonge hengst wel ter dekking aangeboden voor een bedrag van 900 euro en via kunstmatige inseminatie voor 600 euro. Van Lieren en Dalsum wachten echter nog steeds vergeefs op betaling van de koopsom, zodat nu de rechter in het Noordduitse Kiel zich in enkele weken moet uitspreken omdat verkoper en koper het 'op de gang' niet eens konden worden.
Van Lieren en Dalsum kochten de hengst als veulen in 2015 tijdens de Prinsjesdagveiling van fokker Aan de Stegge uit Enter.

 
10-10-2018  

Een Duitser als trainer bij Heracles Almelo

Fox Sports 1 geeft blik op trainer Frank Wormuth

In Mohammed Osman ziet Wormuth wel progressie
 

ALMELO – Heracles Almelo is een der oudere voetbalclubs van Nederland. In een ver verleden gesierd met twee nationale titels en na vele ups en downs al weer jaren een vaste waarde in de eredivisie. Waren het in vroegere tijden vooral Engelse trainers die als buitenstaanders naar Almelo kwamen op voorspraak van de textielbaronnen van Ten Cate, dit jaar heeft Heracles Almelo de geboortige Berlijner Frank Wormuth weten te strikken voor mogelijk een volgende stap in de ontwikkeling van de Almelose club.
Wormuth is voor velen in Nederland een onbekende maar in het Duitse voetbal heeft hij een grote naam als ontwikkelingstrainer bij de nationale jeugd en bij het opleiden van jonge ambitieuze trainers. Bondscoach Löw haalde hem bij de DFB om de aanstormende talenten te begeleiden en dat met succes.
Voor Wormuth is Heracles niet alleen een buitenlands avontuur maar ook een uitdaging. Een club met een beperkt budget waar het er om gaat om spelers beter te maken. In de documentaire op Fox Sports 1 aanstaande zondag om 22.00 uur, wordt u een kijkje gegund hoe Wormuth zijn spelers begeleid en coacht tegen o.a. Fc Volendam  en ADO Den Haag. Van dichtbij op en rond het veld tot achter de coulissen in de kleedkamer. Wie pakt zijn boodschap op? Wie laat zijn carrière versloffen? Botsende karakters?  En vooral de passie van Wormuth voor het spelletje dat hem naar de Nederlandse competitie bracht. Een competitie waarin het ‘Total Fußbal’ begon en waar Wormuth nog verdieping in ziet.  ‘Ich bin ein Berliner in Almelo’, dat mag u niet missen!

 
07-10-2018  

Vitesse geeft Heracles les in verliezen


'Op de bank geen oplossing', lijkt Heraclestrainer Wormuth hier te denken.
 

ARNHEM – Na de vlotte winst tegen Fc Emmen en de goede seizoenstart, verzuchtte Heraclestrainer Wormuth dat een nederlaag wel eens goed kon zijn voor zijn team. Een dag later herriep hij dat, maar bij Vitesse was dat kennelijk wel goed opgepikt. Vitesse-trainer Leonid Slutskiy had in ieder geval de kwetsbaarheden van Heracles goed bestudeerd.
Al direct was Vitesse de bovenliggende partij en kwam het gevaar ook uit Arnhemse hoek.
De Algerijn Darfalou kopte als vervanger van de langdurig geblesseerde Matavz buiten bereik van doelman Blaswich tegen de paal, anders hadden de Heraclieden al na vijf minuten achter gestaan.
Heracles kreeg de ‘zaak niet dicht’ en na dik elf minuten was het wel raak voor de Vitessenaren. Foor trof vanaf afstand doel, de kansloze Blaswich het nakijken gevend (1-0). Even leek het er op dat de Almeloërs meer grip op het spel kregen maar dat was schijn wan aanvallend kwam het tot niets. Het was Linssen die zijn oude teamgenoten schrik aanjoeg maar voor hem helaas belandde de bal in het zijnet. Toch wist Vitesse de voorsprong nog voor rust te vergroten. De uitblinkende Darfalou liep goed weg van de Heracles-verdedigers en gaf Blaswich met een schuiver opnieuw het nakijken (2-0).

Na de pauze bleef Blaswich geblesseerd in de kleedkamer en maakte doelman Brouwer zijn competitiedebuut in de eredivisie voor de Almeloërs. Hij kon onmiddellijk aan de bak met Karavaev van het scoren af te houden. Toen daarna Rossmann ook nog met de brancard van het veld moest, werd de Arnhemse hemel nog donkerder voor de Almeloërs. Darfalou zag het gaatje in de korte hoek en liet vervolgens ook Brouwer de gang naar het net maken. De aanvallende aspiraties van Heracles ebden weg ondanks een bevlieging van Kuwas die zijn schot gekeerd zag. De Heraclieden liepen achter de feiten aan, probeerden wel overeind te blijven maar de overtreding van Duarte was kenmerkend. Büttner tekende vanaf de stip voor het vierde Arnhemse doelpunt. Daarna was de wedstrijd qua kijkspel wel over evenals de motivatie van de spelers. Dat Büttner in blessuretijd nogmaals mocht aanleggen vanaf de stip, maakte het duidelijk door hoog over het doel van Brouwer te schieten.
Voor de internationals is er komende week geen pauze, maar qua blessureleed is rust even welkom. Zowel in Arnhem als Almelo.  

Vitesse – Heracles Almelo 4-0
(2-0)
11.Navarone Foor 1-0, 42.Oussama Darfalou 2-0, 66.Oussama Darfalou 3-0, 73.Alexander Büttner 4-0

Scheidsrechter: J. Kamphuis

Geel: Mohammed Osman, Adrian Dalmau (op scherp), Brandley Kuwas, Lerin Duarte, Jake Clarke-Salter

OPSTELLINGEN
Vitesse: Eduardo, Vyacheslav Karavaev, Maikel van der Werff, Jake-Clarke Salter, Alexander Büttner, Thulani Serero, Martin Ødegaard, Navarone Foor, Matus Bero (85.Thomas Buitink), Oussama Darfalou (90+1.Mukhtar Ali) en Bryan Linssen (90+1.Max Clark).
Heracles Almelo: Janis Blaswich (46.Michael Brouwer), Tim Breukers, Maximilian Rossmann (53.Stephen Sama), Dario van den Buijs, Bart van Hintum, Lerin Duarte (81.Jesper Drost), Mohammed Osman, Alexander Merkel, Brandley Kuwas, Adirian Dalmau en Kristoffer Peterson.

Fotoreportage Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
21-09-2018  

Historisch WK-teamgoud para-dressuurruiters!

 

TRYON (USA) – De door orkaan en regen geplaagde Wereldruiterspelen in de Amerikaanse staat North Carolina brachten Nederland tot dusverre geen min of meer verwachte medailles bij het springen en de reguliere dressuur, maar het para-dressuurteam bestaande uit  Sanne Voets, Rixt van der Horst, Frank Hosmar (Haarle) en Nicole den Dulk zorgde al individueel voor brons, zilver en twee keer goud.
Met de teamoverwinning van vandaag zette het zelfs een historische overwinning neer.

 “De enige medaille die nog niemand van ons had: teamgoud!”, reageert bondscoach Joyce Heuitink heel blij zodra bekend is dat de titel het Nederlandse team niet meer kan ontgaan.

“Toen ik zes jaar geleden deze baan kreeg, toen wist ik wel wat van para-dressuur. Ik was namelijk naar de Paralympische Spelen in Londen geweest als privétrainer. Toen wist ik al dat Engeland heel erg goed was. Daarna ga je ieder jaar naar een internationaal kampioenschap, en staan ze iedere landenwedstrijd weer voor je. Dat gat was zo groot, in Caen wonnen we met bijna 20 punten achterstand teamzilver. Een jaar later op het EK in Deauville in 2015 was de afstand al een stuk kleiner. Toen zei ik al ‘Ooit gaan we dat gat dicht rijden!’ Dat voelde al goed. Vorig jaar op het EK in Gothenburg was het best wel pittig en hadden we teambrons. Maar dit jaar had ik vooraf al het gevoel dat we hele goede ruiters hadden. Alle vier de ruiters kun je op een wedstrijd met een taak de ring in sturen. Ze hebben alle vier op het juiste moment hun vorm te pakken. Dat is zoiets bijzonders. Ook voor degenen die zelf rijden en voor mij als coach. Het is zo moeilijk om dat voor elkaar te krijgen, precies op het juiste moment.”

“We zijn naar Tryon gekomen met een missie. Namelijk de kwalificatie voor de Paralympische Spelen in Tokyo 2010. Dat betekent dus bij de eerste drie eindigen. Bij de olympische disciplines is dat top zes en bij ons top drie. Dat is een harde eis. Van tevoren wist ik al dat Engeland sterk en in vorm is zoals altijd, maar ook Denemarken is sterk, en Duitsland en Amerika. Die landen hebben flink geïnvesteerd, dus ik wist dat het nog wel eens een zware dobber zou kunnen worden. De dag voor de landenwedstrijd hebben we het nog naar elkaar uitgesproken: ‘We kunnen ook zomaar vijfde worden, die mogelijkheid bestaat ook’. Dan kom je de eerste dagen individueel zo goed voor de dag. Toen heb ik ook gedacht, ‘Het kan, we gaan voor goud’.”

Gisteren waren de eerste drie Nederlandse ruiters al heel goed op dreef. “Vandaag maakte Rixt de taak compleet af. En dan zit je te wachten, want ze moest als eerste van vandaag. Dat duurt dan zo lang. Dit resultaat is gewoon niet te geloven, het was zo spannend. Ik ben zo ontzettend trots op allemaal, en niet alleen op de ruiters, maar op het hele team.”     

Historisch teamgoud
In Kentucky 2010 stond voor het eerst ook het WK Para-dressuur op het programma van de Wereldruiterspelen en ging de winst naar Groot-Brittannië. Nederland haalde toen alleen individuele medailles. Vier jaar later was het team van Joyce Heuitink op de WEG in Caen (Frankrijk) ongekend succesvol en wonnen de Nederlandse para-dressuurruiters vele individuele medailles en teamzilver. Ook toen ging de winst in de landenwedstrijd naar Groot-Brittannië. Voor het eerst in de geschiedenis heeft Nederland in Tryon WK-teamgoud gewonnen en Groot-Brittannië verslagen.

Uitslag landenwedstrijd WK para-dressuur Tryon:
GOUD - Nederland 223.597
Frank Hosmar (Haarle) - Alphaville N.O.P., 73.488%
Nicole den Dulk (Elen, België) - Wallace N.O.P., (72.939%)
Sanne Voets (Berghem) - Demantur N.O.P., 76.550%
Rixt van der Horst (Nistelrode) – Findsley, 73.559%
ZILVER - Groot-Brittannië - 222.957
BRONS - Duitsland - 219.001

 
21-09-2018  

Heracles zet De Graafschap met 4-0 op zij


Adrian Dalmau claimt vergeefs een strafschop.

Kristoffer Peterson viert zijn eigen feestje en 'solliciteert' naar het Zweedse elftal.

Peterson evenaarde het Heracles-clubrecord van zeven doelpunten in zes wedstrijden van vijfvoudig 'Oranje-spits' Hennie van Nee uit 1964.
 

ALMELO – ‘Ein punkt gegen Ajax und gewinnen in Heerenveen sagt nichts wenn wir es Freitag liegen lassen gegen De Graafschap’, was een van de opmerkingen die trainer Wormuth zijn spelers voorhield in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen De Graafschap.  De Heraclieden knoopten het in de oren en direct na het startsignaal van debuterend scheidsrechter Blank werd de verdediging van de ‘boeren’, zoals de aanhang van de Doetinchemmers zichzelf graag noemt, al op de proef gesteld. Spits Dalmau drong zich met de bal tussen twee verdedigers door en kon nog net worden afgestopt. Dalmau claimde wel een penalty, maar de VAR (video-scheidsrechter) in Zeist adviseerde scheidsrechter Blank dit te negeren. Het werd derhalve geen snelle openingstreffer vanaf de stip tot teleurstelling van het goed bezette (19.847) Polman Stadion.

Heracles bleek wel meteen overheersend, ondanks dat de in het vorig seizoen uitblinkende Kuwas weer op de bank begon.  Et waren Osman en Dalmau die Graafschap-doelman Jurjes als eerste testen terwijl de Achterhoekers daar nauwelijks iets tegenover stelden. Na bijna een half uur doorbrak op aangeven van Petersen de mee opgekomen Van Hintum de ban door bijna vanaf de achterlijn hard in te schieten. Via twee verdedigers van De Graafschap bleek de laatste ‘touch’ van verdediger Vet fataal en kon de 1-0 op het scorebord. 

Heracles zocht de ruimere voorsprong, maar Jurjes bleek als enige attent bij een doelpoging van Dalmau. Op slag van rust dan toch de rentree van Kuwas. De voor hem in de plaats startende Van de Water moest met vermoedelijk een liesblessure van het veld.

Na de pauze leek Kuwas meteen op een treffer af te stevenen maar zijn schot vanuit goede positie, ging hoog en voorlangs het doel van Jurjes. Het was Peterson die daarop als eerste weer dreigend werd met een schot van afstand dat kon worden gepareerd. Even later echter pikte de Zweed de bal op aan de zijlijn na slecht uitverdedigen, toog naar binnen met de bal aan de voet en schoot de bal in de verre hoek buiten het bereik van Jurjes. Het tweede doelpunt in de wedstrijd en de zevende van Peterson die nog geen enkele wedstrijd in deze competitie droog stond.  Slechts 10 minuten later leek Heracles op rozen te zitten toen Dalmau goed doorging op een diepe bal en in de scrimmage met een verdediger en de doelman al liggend de bal toch richting de doellijn tikte. Het was Kuwas die nog net voor de streep het laatste zetje gaf. Dat nu bleek funest, want terwijl de bal al weer op de middenstip lag, kwam vanuit Zeist het bericht dat Kuwas daarbij in buitenspelpositie stond.

Heracles verslapte daarna en zowaar zocht De Graafschap opportunistisch meer de aanval. Toch bleef ook Heracles kansen krijgen via Kuwas en Osman die zijn cornerbal op de lat boven Jurjes zag eindigen. Aan de andere kant pareerde Blaswich een schot van ex- Heraclied Van Mieghem.
Met een kleine 10 minuten op de klok loodste Kuwas zijn team alsnog in veilige haven door de bal onder Jurjes door te schuiven. Even later moest De Graafschap met 10 man door omdat de VAR constateerde dat de overtreding van Serrarens op de goed spelende Duarte, ontgaan bij scheidsrechter Blank, rijp was voor rood en dus een aftocht.
De in de slotfase invallende Vermeij kon in de extra tijd nog de door Osman genomen vrije trap een laatste zetje geven tegen zijn oude club. Daarmee de eindstand bepalend van 4-0.

Graafschap trainer Henk de Jonge gaf na afloop alle ‘credits’ aan de thuisploeg: ‘Ik heb hier 20 jaar geleden als assistent van Fritz Korbach wel eens blijer gestaan. Het eerste half uur ging nog redelijk. Bij de 1-0 was het eigenlijk al over en bij 2-0 was het helemaal klaar. De 4-0 was terecht maar ik heb mijn twijfels bij de rode kaart?’.
Heracles-trainer Frank Wormuth blikte tevreden terug: ‚Ich bin absolut zufrieden. Zuerst mit den nul (tegen red.) und auch mit die 4 Tore. Wie ich es wollte, etwas abwarten und dann slagartig übernehmen. Alleine haben wir etwas zu lange gewartet.’ 


Met de eerste zin van dit schrijven nog in het geheugen, wacht dinsdag 25 september de uitwedstrijd tegen Den Bosch en zondag 30 september de thuiswedstrijd tegen het eveneens gepromoveerde Fc Emmen.

Heracles Almelo – De Graafschap 4-0 (1-0)
27.Vet (e.d.) 1-0, 58.Peterson 2-0, 81.Brandley Kuwas 3-0, 90+3.Vermeij 4-0

Scheidsrechter: Blank

rood: Serrarens (De Graafschap)
geel: Dalmau, Van Hintum, Klaasen (De Graafschap)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Bart van Hintum, Lerin Duarte (89.Dabney Dos Santos), Mohammed Osman, Alexander Merkel, Silvester van der Water (45.Brandley Kuwas), Adrian Dalmau (75.Vincent Vermeij) en Kristoffer Peterson.
De Graafschap: Hidde Jurjus, Myenty Abena, Javier Vet, Bart Straalman, Leeroy Owusu, Erik Bakker (69.Frank Olijve), Stef Nijland (63.Delano Burgzorg), Robert Klaasen, Daryl van Mieghem, Fabian Serrarens en Youssef El Jebli ((80.Jordy Thomassen)

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

 
19-09-2018  

Zilver Frank Hosmar op Wereldruiterspelen


Frank Hosmar hier op archieffoto tijdens de Almelose Ruiterdagen 2016
 

TRYON (USA) – Tijdens de Wereldruiterspelen in Tryon heeft Frank Hosmar uit Haarle zilver behaald met zijn dressuurpaard Alphaville NOP in de para-dressuur klasse grade V. De meerkoppige jury beoordeelde de gereden proef met een score van 73,167 procent. De Engelse Sophie Wells reed met Fatal Attraction naar het goed in een score van 75,429 procent. De Duitse amazone Regine Mispelkamp moest met haar paard Look At Me Now en een score van 71,452 procnt genoegen nemen met brons.
In de klasse grade II was er bron voor de Nederlandse Nicole den Dulk met haar paard Wallace NOP.

Goud (Double Dutch)
Daarmee was het nog niet gedaan voor de Nederlandse para-dressuur afvaardiging want gouden medailles en dis wereldtitels werden behaald door Sanne Voets met haar paard Demantur NOP in de klasse gradeIV door een juryscore van 73,927 procent. Zilver en goud gingen respectievelijk naar de Braziliaan Rodolpho Riskalla met Don Henrico (73,366) en de Deense Susanne Jensby Sunnesen met CSK`s Que Faire (73,146).
De uit Nistelrode afkomstige amazone Rixt van der Horst wist haar titel zelfs te prolongeren. De wereldtitel staat eens per vier jaar vacant en net zoals vier jaar geleden reed ze haar Findsley naar de hoogste klassering in de klasse grade III met een score van 73,735 procent van het maximum. De Britse Natasha Baker pakte nipt het zilver met Mount St John Diva Dannebrog (72.471). Het brons werd een prooi van de Amerikaanse Rebecca Hart met El Corona Texel (72,235).
 

 
16-09-2018  

Heracles op schot in Heerenveen

 

HEERENVEEN – Heracles Almelo ontwikkelt zich de laatste jaren tot ‘angstgegner’ van Sc Heerenveen. Sinds 2013 zegevierden de Almeloërs in het Friese ‘Haagje’ vier keer, behaalde het een gelijk spel en leed het een keer een nederlaag. Na vandaag kan daar een vijfde overwinning worden bijgeschreven want de Heraclieden bleken goed op schot en wonnen met 3-5 door doelpunten van Peterson (2x), Dalmau, Duarte en Osman. De Friezen scoorden drie keer via Lammers (2x) en Thorsby.

Heracles Almelo zette vanaf het begin het slot op de deur, liet de Friezen uitrazen en werd na dik 10 minuten voor het eerst gevaarlijk via snelle ‘break-outs’. Na twaalf minuten leidde dat tot een doelpunt van de Spaanse spits Dalmau die de voorzet van van Hintum eenvoudig kon binnentikken (0-1). Een standaardsituatie leidde op slag van rust tot de gelijkmaker. Lammers kon keeper Blaswich het nakijken geven uit een vrije trap van Zeneli (1-1).

Na rust werd het een waar spektakel in het Abe Lenstra Stadion. Dalmau zette Peterson vrij maar diens schot werd nog beroerd door doelman Hahn die geen kans meer zag om Duarte het scoren te beletten (1-2).
Opnieuw kwamen de Friezen langszij. Nu vanaf de penaltystip na een overtreding van Pröpper die bij de actie zwaar geblesseerd raakte en per brancard het veld moest verlaten. Lammers kon vanaf de stip zijn tweede doelpunt van de avond laten bijschrijven (2-2).
Heerenveen kreeg daarna het overwicht maar zag Blaswich redden op een schot van Zeneli en Thorsby miste precisie en schoot rakelings over het doel van de Almelose doelman. Het was Heracles Almelo dat opnieuw de voorsprong pakte in dit aantrekkelijke kijkspel.  Peterson schoot een vrije trap via een tegenstander in het doel achter de kansloze Hahn (2-3). De Friezen gaven zich opnieuw niet gewonnen en kwamen amper vijf minuten later weer langszij via een koptreffer van Thorsby die goed anticipeerde op de vrije trap van Kobayashi (3-3).
Heracles voelde echter dat er meer in zat en het was amper drie minuten later Peterson die bij een uitbraak de uitgelopen Friese doelman Hahn het nakijken gaf (3-4). De Heraclieden bleven verder bij de les en braken het Friese verzet in de slotfase toen Osman zijn vrije trap fraai achter doelman Hahn krulde en daarmee de eindstand op 3-5 zette.

Sc Heerenveen – Heracles Almelo 3-5 (1-1)
12.Adrian Dalmau 0-1, 45.Sam Lammers 1-1, 49.Lerin Duarte 1-2, 53.Sam Lammers 2-2, 63.Kristoffer Peterson 2-3, 68.Morten Thorsby 3-3, 71.Kristoffer Peterson 3-4, 87.Mohammed Osman 3-5

Scheidsrechter: Van Boekel

Geel:Mohammed Osman, Adrian Dalmau, Michel Vlap

OPSTELLINGEN
Sc Heerenveen: Warner Hahn, Sherel Floranus, Daniel Hoegh (45.Nicolai Naess), Dave Bulthuis, Kik Pierie (21.Lucas Woudenberg), Morten Thorsby (80.Mitchell van Bergen), Yuki Kobayashi, Ben Rienstra, Arber Zeneli, Sam Lammers en Michel Vlap.
Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Maximilian Rossmann, Robin Pröpper (53.Dario van den Buijs), Bart van Hintum, Lerin Duarte (90.Stephen Sama), Mohammed Osman, Alexander Merkel, Silvester van der Water (64.Jesper Drost), Adrian Dalmau en Kristoffer Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze (volgt)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
15-09-2018  

Everton Ramos Da Silva naar Cinf√£es Portugal

 

CINFAES / ALMELO – Ex- topscorer van Heracles Almelo Everton Ramos Da Silva (35) is er in de nadagen van zijn carrière toch in geslaagd emplooi te vinden in Europa. Zijn succesjaren bij Heracles Almelo maakten dermate indruk dat hij voor altijd heimwee heeft naar Europa en Almelo in het bijzonder, ondanks een verdere carrière in Saudi Arabië, China en thuisland Brazilië. Zo zond Fox Sport afgelopen zomer al een special uit waarin hij de liefde verklaart aan vrouw, kinderen en Almelo. Begin september was hij wederom even op ‘oale groond’, shopte bij zijn ‘club voor het leven’wat shirts voor zijn kids, speelde en passant een wedstrijdje bij kleinere broer Avc Heracles en keek ondertussen uit of hij toch nog in Europa emplooi kon vinden.
Reeds terug bij zijn gezin in Brazilië kwam er vanuit Portugal belangstelling door Clube Desportivo Cinfães. De club op het derde niveau maakte een dramatische seizoenstart met 1 punt uit vier wedstrijden. Een scorende spits was derhalve nog gewenst voor de Portugese transfermarkt dicht ging. Kortom Everton Ramos is in Europa en bij gelegenheid op reisbare afstand om in Almelo wat ‘oale kunnigheid’ te bezoeken.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
03-09-2018  

Wereldruiterspelen gigantische transportopgave

 

ERMELO – De Wereldruiterspelen, FEI World Equestrian Games (WEG), die van 11 tot en met 24 september worden gehouden in  Tryon North Carolina (USA), vergt een enorme transportopgave om paarden en goederen van de deelnemers uit totaal 70 landen naar Amerika te transporteren.  In totaal gaat het om 550 paarden uit alle delen van de wereld via de lucht terwijl over land ook nog eens 270 paarden arriveren in Tryon.
De luchthaven Luik (B) speelt een belangrijke rol voor deelnemers uit o.a. Nederland, Bahrein, België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Oman, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Zweden en Zwitserland. Voor Azië en het Midden Oosten is dat de luchthaven van Dubai (VAE) waarvan 11 vluchten worden ondernomen.
Vanuit Luik vertrekken 23 vluchten. “Het is het grootste commerciële luchttransport ooit die militaire precisie vraagt in de logistiek”, vertelt de Belgische voorzitter van de FEI Ingmar de Vos. “De paarden zijn net als hun ruiters absolute topatleten die in topconditie moeten arriveren.”
De paarden vliegen met een special uitgeruste Boeing 777 van Emirates Sky Cargo. De temperatuur in het vliegtuig bedraagt tussen de 14 en 17 graden.
Naast de paarden die in gewicht variëren tussen de 450 (endurance) en 840 (grootste voltigepaarden) kilo, gaat er ook enorm veel bagage de plas over. Alleen al vanuit Europa gaat er 123.500 ton aan goederen mee. Die enorme hoeveelheid bestaat onder meer uit zadels, hoofdstellen, dekens, poetspullen, kruiwagens en ander stalmateriaal. Daarnaast ook 51 ton aan voer en 20 liter water per paard voor onderweg gedurende een vlucht van 8 uur en 50 minuten.
Daarnaast is voor de Nederlandse delegatie ongeveer 4.500 kg aan voer, 10.000 kg hooi, 500 kg zadelkisten, zes dressuurkoetsen en marathonwagens en 5.000 kg aan overige benodigdheden per boot de oceaan over gegaan.
Her aantal Nederlandse paarden dat in Tryon aan de start verschijnt bedraagt 46. Het gaat dan om voltigepaarden (3), dressuurpaarden (4), para-dressuurpaarden (4), springpaarden (5), reiningpaarden (5), endurancepaarden (5), eventingpaarden (5) en menpaarden (15). Daarmee is de Nederlandse afvaardiging een van de grotere van de 70 deelnemende landen.
Onder de deelnemers aan de WEG 2018 geen bekende Overijsselaars als springruiters Gerco Schröder en Jeroen Dubbeldam. Zij beschikken momenteel niet over absolute toppaarden. Wel bij de springruiters Marc Houtzager uit Rouveen (gem. Staphorst) en Frank Schuttert uit Ommen. Als teamveterinair bij het springen is Arie Hoogendoorn uit Haaksbergen aanwezig. Bij de para-dressuur is Frank Hosmar uit Haarle de deelnemer uit Overijssel.

Programma FEI Wereldruiterspelen 2018:

Dinsdag 11 september:
Openingsceremonie
Woensdag 12 september:
Endurance (medaille-uitreiking)
Reining (medaille-uitreiking)
Dressuur
Donderdag 13 september:
Endurance (medaille-uitreiking)
Dressuur (team medaille-uitreiking)
Eventing dressuur
Reining
Vrijdag 14 september:
Eventing dressuur
Dressuur (individuele medaille-uitreiking)
Zaterdag 15 september:
Eventing cross country
Reining (medaille-uitreiking)
Zondag 16 september:
Dressuur (individuele medaille-uitreiking)
Eventing springen (team en individueel medaille-uitreiking)
Maandag 17 september:
Rustdag
Dinsdag 18 september:
Para-dressuur
Voltige
Woensdag 19 september:
Para-dressuur
Voltige
Springen
Donderdag 20 september:
Para-dressuur (medaille-uitreiking)
Springen
Voltige (medaille-uitreiking)
Vrijdag 21 september:
Para-dressuur (medaille-uitreiking)
Mennen dressuur
Springen (medaille-uitreiking)
Zaterdag 22 september:
Para-dressuur (medaille-uitreiking)
Mennen marathon
Voltige (medaille-uitreiking)
Zondag 23 september:
Mennen vaardigheid (team en individueel medaille-uitreiking)
Springen (individuele medaille-uitreiking)
Sluitingsceremonie

Wil je de Nederlands teams in Amerika volgen? Dat kan via de livestream op www.feitv.org en verslaggeving op www.knhs.nl, en @ruitersinoranje op Instagram en Facebook! #TeamNL
Officiële website WEG 2018:
www.tryon2018.com

Fotoreportage (20 foto's)...

 
02-09-2018  

Heracles verslaat AZ na debacle Willem II


1/2/3: Osman, Peterson en Duarte vieren feest na hun doelpunten tegen AZ.
4: Trainer Frank Wormuth laat zijn waardering zien aan Osman.
Foto's: Harrie Broeze
 

ALMELO – Heracles Almelo is er in geslaagd de knop om te zetten na de dramatische nederlaag tegen Willem II. In het Polman Stadion werd AZ het slachtoffer in een boeiend kijkspel waarin AZ goed begon, maar uiteindelijk het onderspit dolf door de op dreef zijnde Heraclieden. Met de 3-2 zege op de Noordhollanders werd tevens een keerpunt gezet in een onderlinge reeks waarin AZ al acht overwinningen boekte en Heracles tot vandaag niet verder kwam dan 3 overwinningen en drie gelijke spelen.
AZ begon degelijk en zette al in de tweede minuut een voorsprong in de boeken door de prima acterende 17-jarige spits Boadu die zijn directe tegenstander en doelman Blaswich van dichtbij het nakijken gaf (0-1). De Noordhollanders heersten op het middenveld maar na twintig minuten kenterde dat beeld. In tegenstelling tot het ‘verspeelde’ duel tegen Willem II bleef Heracles er in geloven. Met hard werken werd onder de druk uitgespeeld en toen de vrijstaande Osman op maat werd bediend loste deze van zeker 25 meter een fraai schot waarbij doelman Bizot volkomen kansloos was (1-1). Heracles werd er noch sterker door en won vooral op het middenveld de slag waarbij Osman de schrik werd van de Alkmaarse doelman. Met vier uiterste reddingen op rij hield deze zijn team in de race en ook collega Blaswich maakte in het Almelose doel een kans van de Alkmaarders ongedaan. Ook ontsnapte AZ bij hands van Vlaar, zodat de rust aanbrak met een gelijke doelstand.

Na de pauze nam Heracles de draad weer op. Vanuit een gesloten verdediging werd vooral de snelle omschakeling een wapen waar AZ grote moeite mee had. AZ-coach van der Brom had Seuntjes al in de kleedkamer achter gelaten om met Rutariu meer stootkracht te ontwikkelen, maar ook dat hielp de Noordhollanders niet echt. Het was Heracles dat via een schot van Merkel opnieuw Bizot tot het uiterste dwong en ook Blaswich was attent bij een inzet van spits Boadu. Een corner leidde feitelijk het derde doelpunt van de Heraclieden in. De bal werd door de defensie van AZ niet goed weggewerkt en het was Petersson die bekeken de bal achter Bizot in het net deponeerde. Daarmee zijn totaal op vier doelpinten in deze nog prille competitie zettend. Het gaf Heracles vleugels, want toen enkele minuten later Drost langs de zijlijn de goed acterende Duarte de diepte instuurde toog deze met de bal frivool naar binnen, zette twee AZ’ers op het verkeerde been en gaf hij de uitblinkende doelman Bizot geen kans met een wonderschoon doelpunt van buiten de zestien in de verre hoek (3-1).

Van der Brom ‘offerde’ Vlaar voor Gudmonsson om meer voetballend vanuit de defensie zijn team op de rails proberen te krijgen, zoals hij dat na afloop uitlegde. Ook Indrissi, die in de tang zat bij Drost, werd gewisseld tegen Johnson als extra spits om meer dreiging voor het Almelose doel te ontwikkelen.
Heracles bleef echter onverstoord als collectief en kreeg zelfs meer kansen vanuit de counter zoals Kuwas die opnieuw doelman Bizot tot een uiterste inspanning dwong om AZ ‘in de race’ te houden.
Een verdedigend slordigheidje zorgde vijf minuten voor tijd toch voor een aansluittreffer via Johnson (3-2). Heracles hield echter het hoofd koel in de slotfase en gaf geen kans meer weg. Beide teams staan nu met gelijke winstpunten achter de top 3 PSV, Ajax en Feyenoord.

Van der Brom noemde de nederlaag na afloop onnodig. Vooral zonder bal had zijn team volgens hem niet goed gespeeld waardoor het weinig in de duels kwam. Al met al vond Van der Brom de overwinning van Heracles terecht. Heracles-trainer Wormuth was dat laatste met hem eens. ’Von Anfang an gespielt gegen einen der besten. Daß war im Anfang gut zusehen aber die Jungs haben Charakter gezeicht. Man kann auch zusammen brechen. Unterm Strich ist denn Sieg verdient.“  

Zondag 16 september moet Heracles naar het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.
De eerstvolgende thuiswedstrijd is vrijdag 21 september tegen De Graafschap om 20.00 uur.
Ticketservice klik hier.


Heracles – AZ  3-2 (1-1)
2. Boadu 0-1, 21. Osman 1-1. 49. Peterson 2-1, 59. Duarte 3-1, 85. Johnsen 3-2

Scheidsrechter: Manschot

geel: Duarte, Merkel, Van der Water, Til, Boadu

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Droste, Rossmann, Pröpper, Van Hintum; Merkel (84. Van Nieff), Osman, Duarte (86.Sama);  Kuwas, Dalmau 78. Van der Water), Peterson
AZ: Bizot; Svensson, Vlaar (59.Gudmundsson), Hatzidiakos, Ouwejan; Midtsö, Til, Koopmeiners; Seuntjes ( 46. Rotariu), Boadu, Idrissi ( 63.Johnsen)

Fotoreportage: Harrie Broeze (volgt)

Fotoreportage (26 foto's)...

 
31-08-2018  

Talent Tolbroek wint Profronde Almelo

Tankink in laatste rondje Almelo derde

Twitterfoto - Profronde Almelo
 

ALMELO – Met Tom Jelte Slagter, ‘good old’ Bram Tankink, Nikki Terpstra en Jumbo/Lotto-talent Antwan Tolbroek  zijn de renners met naam en faam in het deelnemersveld van de 36e Profrondo Almelo wel genoemd. Als outsiders contracteerde de organisatie  de Paralympisch kampioen wielrennen 2016 Daniel Abraham Gebru en tweevoudig Olympisch schaatskampioen Kjeld Nuis die er niet vies van is eens een andere uitdaging aan te gaan. In Almelo koerste hij op het puntenklassement dat hij dan ook op zijn naam schreef. Een gooi naar de eindzege was teveel want dat vochten Tolbroek, Terpstra en Tankink in de eindspurt onderling uit. Voor Tankink waren er al bloemen vooraf. De in Lanaken (B) wonende wereldkampioen in het twitteren onder de profrenners fietste vorig jaar zijn laatste Tour de France en rijdt dit jaar in elke koers waar hij aan de start komt zijn laatste, om eind dit jaar op zijn veertigste verjaardag zijn racefiets voor goed in de wilgen te hangen. In Almelo won ‘De Tank’ in 2005 en haalde hij meerdere keren het podium net zoals vanavond op het derde treetje achter de als tweede geëindigde Terpstra die Tolbroek net iets teveel ruimte gaf om als eerste over de meet op het Waagplein te gaan.

 
30-08-2018  

Heracles haalt ook Jesper Drost binnen

 

ALMELO/GRONINGEN - Na de verrassende overname eerder vandaag van AZ-speler Dabney dos Santos is Heracles Almelo op de voorlaatste dag van de transferperiode ook rond met FC Groningen en middenvelder Jesper Drost. De voormalige speler van PEC Zwolle kwam in 2015 voor een bedrag van 1,5 miljoen euro over naar FC Groningen en gaat nu transfervrij naar Heracles Almelo omdat hij bij de Groningse club in onmin geraakte met de trainer. De uit Nunspeet afkomstige Drost gooide eerder deze week de knuppel in het Groningse ‘hoenderhok’ nadat hij werd gepasseerd voor de wedstrijd tegen De Graafschap. ‘Dit is er wel eentje die pijn doet’, zei directeur Nijland van FC Groningen in het Dagblad van het Noorden. ,,Het is zuur zoals het is gelopen’’, beseft Nijland. ,,We hebben er intern lang over gesproken en kwamen tot de conclusie dat dit in de huidige situatie uiteindelijk de beste oplossing is voor alle partijen. Het ging hem niet meer worden bij FC Groningen. Het is niet altijd bingo. Dat zal je moeten accepteren. Wij wensen Drost heel veel succes bij Heracles. Het zou mij niet verbazen als hij daar wel tot bloei komt. Dat gun ik hem van harte.’’
Volgens Nijland gaat de Groningse club nog wel op zoek naar een opvolger. Daarbij zijn de ogen gericht op de oud-Heraclied Illias Bel Hassani (AZ), de topscorer van het vorig seizoen bij Heracles Reuven Niemeijer en PSV’er Bert Ramselaar. Binnen de begrensde financiële mogelijkheden van de Groningers wordt dat koop of huur. Daarbij lijkt Wierdenaar Thomas Bruns volgens Nijland in het DvhN geen optie te zijn.  

Bij Heracles is men content met de komst van de 25-jarige middenvelder die voor twee jaar tekende met een optie voor een derde jaar. „Hij is flexibel, dat zie ik graag”, zegt Heracles-trainer Frank Wormuth over Drost.

Heracles werd het
In de onderhandelingen koos Jesper Drost voor een overgang naar Heracles boven FC Emmen dat ook naar zijn gunsten dong. „Ik wil weer veel aan voetballen toekomen. Ik had direct een goed gevoel bij Heracles, het is een warme club. Mijn persoonlijke doel is om mezelf belangrijk te maken voor het team. Ik kijk uit naar mijn tijd hier”, zei Drost in Tubantia. Hij sprak er veel over met zijn maat Mike te Wierik. „Hij was alleen maar positief over Heracles. Mike mist Heracles nog steeds een beetje.”

In zijn nopjes
Technisch manager Mark Jan Fledderus is in zijn nopjes met de komst van Drost naar Heracles. “Jesper neemt veel ervaring mee. We kennen en volgen hem al lang. Jesper is een goede aanvallende middenvelder en beschikt over een goede techniek. Daarmee is hij een aanwinst voor het team. We zijn dan ook blij dat hij bij Heracles Almelo heeft getekend”, aldus Fledderus die ook nog eens wees op de 88 officiële duels voor FC Groningen en de eerdere 123 wedstrijden die hij in actie kwam bij PEC Zwolle.

Nog meer verrassingen?
Bij Heracles is het de gewoonte dat niet wordt ingegaan op geruchten, maar het zingt rond dat de club ook op de allerlaatste dag nog transfers verwacht. Zo is er grote belangstelling voor Kristoffer Peterson. Met de komst van Dabney dos Santos zouden de Almeloërs daarin al voorzien hebben. Maar de 115-jarige club schijnt ook nog een extra spits op het oog hebben uit AJAX-gelederen waarbij de naam van Kaj Sierhuis rond zingt.
Verder lijkt een mogelijke overgang van oud- Heraclied Bryan Linssen van Vitesse naar Feyenoord nog gepland te zijn op de laatste transferdag. Dat zou kunnen resulteren in een vertrek van Brandly Kuwas bij de Heraclieden naar het Arnhemse Gelredome. Kortom de laatste transferdag zou nog voor meerdere verrassingen kunnen zorgen.

 
30-08-2018  

Heracles haalt Dabney dos Santos van AZ

 

ALMELO/ALKMAAR – Heracles Almelo is op de laatste twee dagen van de transferperiode nog actief om zich te versterken. Zo aast men op Jesper Drost van FC Groningen en kwam men vandaag rond met AZ over de overname van het jeugdige talent Dabney dos Santos. De 22-jarige geboortige Amsterdammer met een Kaapverdische achtergrond geldt al jaren als groot talent en doorliep vanaf C2 de hele jeugdopleiding van AZ. Ook speelde de jongeling al 100 eredivisiewedstrijden, maar de laatste tijd zat hij in een sportieve dip ook bij Sparta waaraan hij het laatste halve seizoen was verhuurd. Bij Heracles Almelo hoopt de technisch begaafde aanvaller op een tweede kans om zijn carrière een goede wending te geven. In Almelo schuwt men dat risico niet, zo bleek eerder bij het halen van Oussame Tannane die via Heracles toch richting Frankrijk ging en nu uitkomt voor FC Utrecht. Zo ook Lerin Duarte die als talent van Heracle naar Ajax vertrok, daar op een zijspoor belandde en vorig jaar terugkeerde naar Almelo. Ook hij ontwikkelde zich sindsdien weer tot een eerste selectiespeler.
In Almelo krijgt Dos Santos een tweejarig contract waarin hij als opvolger van de naar NEC vertrokken Brahim Darri de kans krijgt zich te bewijzen door de concurrentie met Kristoffer Peterson aan te gaan.

Kwaliteiten
Technisch manager Mark-Jan Fledderus is tevreden met het vastleggen van Dos Santos. “Dabney beschikt over de kwaliteiten die wij graag in een aanvaller zien. Hij heeft een goede techniek, is creatief en bovendien super snel. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al bijna honderd eredivisiewedstrijden gespeeld. Dat Dabney nu voor ons haalbaar bleek mogen we zien als een buitenkans. Dat zou een jaar geleden niet zijn gelukt.” 

Uitdaging

“Deze stap zie ik als een nieuwe uitdaging om mezelf te bewijzen”, vertelt Dos Santos over zijn komst. “Heracles Almelo is in mijn ogen een mooie club. Ik heb altijd goede herinneringen overgehouden aan de momenten die ik in dit stadion heb beleefd. Ook van Iliass Bel Hassani heb ik veel positieve verhalen gehoord. Ik heb er echt zin in en kan niet wachten om te beginnen.”

Meer in het vat
Bij Heracles lijkt er op de vooravond van het sluiten van de transferperiode nog meer in het vat te zitten. Naar verluidt is Jesper Dros vanmiddag medisch gekeurd. De middenvelder van FC Groningen lijkt dus op weg te zijn naar Heracles Almelo indien alle plooien worden glad gestreken.

 
30-08-2018  

Heracles wil middenvelder Jesper Drost


Jesper Drost en Thomas Bruns uit de gratie bij hun club door trainerswissel.
 

ALMELO/GRONINGEN – Heracles Almelo wil zich voor het sluiten van de transfermarkt nog versterken met middenvelder Jesper Drost (25), zo is vernomen in de wandelgangen van het Polmanstadion. De speler van FC Groningen wil weg vanwege onvrede bij zijn huidige club en zou vanmiddag nog medisch worden gekeurd in Almelo. Beide clubs lijken het derhalve eens te zijn.
Heracles liet eerder weten om de bij Vitesse op het zijspoor belandde Thomas Bruns (26) terug te laten keren als te duur te beschouwen.
De Wierdenaar lijkt mogelijk een alternatief voor FC Groningen indien Drost naar Almelo vertrekt. Mocht het zover komen, wordt Bruns weer voetbalmaatje van Erik te Wierik (26) die een jaar geleden van Heracles overstapte naar de Groningse club. Te Wierik op zijn beurt, staat echter ook in de belangstelling van AA Gent, maar FC Groningen sloeg in de afgelopen weken herhaaldelijk een bod af omdat het de Tukker niet zomaar de poort wil laten uitlopen. 

Archief
Terug naar vorige pagina