Sportberichten


Plaatsing  
 
21-02-2018  

Sport in Twenterand moet dokken

 

TWENTERAND – De gemeente Twenterand staat onder financieel toezicht van de provincie Overijssel. Reden voor het college van B&W om te schrapen in het subsidiebeleid en hogere kosten voor de sportverenigingen.

Twenterand is niet de enige gemeente die moet bezuinigen. ‘Buur’ Almelo, eveneens onder provinciaal toezicht, schrapte al eerder in subsidies voor de sport. Ook werden hogere tarieven berekend voor sportaccommodaties. Vooral de buitensport werd in Almelo de dupe met fors hogere OZB-heffingen en hogere veldhuren. Liefst een half miljoen euro kostte het het georganiseerde Almelose sportleven. Een tweede bezuinigingsronde van eveneens een half miljoen euro, werd door de gemeenteraad gecanceld. Lokaal Almelo Samen (LAS) zocht een meerderheid in de raad en kreeg dat uiteindelijk voor elkaar.
Een andere onduidelijkheid in Almelo is de sinds 2016 ingevoerde HARVO-heffing via het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente over opstallen op sportcomplexen. De sportclubs trokken massaal schriftelijk aan de bel bij het Almelose gemeentebestuur over uitleg van deze nieuwe heffing. Sinds 2012 liepen de gemeentelijke heffingen/kosten voor buitensportaccommodaties op naar bijna het dubbele. 

In Twenterand gaat het nu om 50.000 euro jaarlijks ingaande 2019. Zaalhuren worden met 10 procent extra verhoogd bovenop de jaarlijkse indexering. Ook wil men korten op de jaarlijkse vrijwilligersvergoeding voor het plegen van onderhoud op en rond sportvelden. Sportplatform Twenterand is duivels, omdat het aantal vrijwilligers al onder druk staat en hogere huurtarieven steeds moeilijker op te brengen zijn omdat de inkomsten van sportverenigingen in de afgelopen jaren juist zijn gedaald.
 

 
17-02-2018  

Van Persie matchwinner tegen Heracles

 

ROTTERDAM – De wedstrijd in de Rotterdamse kuip tussen Feyenoord en Heracles Almelo was er een van de gemiste kansen. Had Feyenoord meer balbezit, de kansen waren het meest voor de Almeloërs. De Rotterdammers waen niet in goeden doen en zochten wanhopig naar de goede vorm terwijl de Heraclieden, straf in de dekking, de meeste kansen kregen in de eerste helft. Breukers schoot naast, Kuwas verprutste een fraaie kans en Vermeij reageerde niet adequaat. Tot de rust bleef het derhalve 0-0 omdat Castro de afstandschoten van de regerend kampioen pareerde.
Na rust opnieuw Feyenoord met meer balbezit. De Rotterdammers drongen weliswaar meer aan, maar de kansen waren voor de Almeloërs, waabij Peterson pech had met een schot op de lat. Heracles leek soeverein terwijl ‘De Kuip’ begon te morrelen. Toch waren het de Rotterdammers die op voorsprong kwamen. Uit de rebound kreeg Van Persie de ruimte voor een schot dat via het uitstekende been van Pröpper alsnog langs de kansloze doelman Castro in het net verdween. Even leek Feyenoord door te drukken, maar Castro ontnam ook Jörgensen zijn haast zeker lijkende treffer. Met hart en ziel gingen de Heraclieden op jacht naar de gelijkmaker. Invaller Gladon was nog het dichtste bij maar doelman Jones hield de Feyenoorders op een geflatteerde winst.

Het pakken van punten moet dus weer in Almelo gebeuren. Op zaterdag 24 februari om 19.45 uur de Overijsselse derby tegen het goed presterende PEC Zwolle, de eerste maar naar verwachting toch zware kans. Op vrijdag 9 maart de Twentse derby tegen Fc Twente om 20.00 uur. Voor toegang biedt Heracles Almelo passe partout korting voor nog beschikbare plaatsen.

Feyenoord - Heracles Almelo 1-0
(0-0)
1-0 Van Persie (59)

Scheidsrechter: Janssen

geel: Baas (op 4), Diks, Nieuwkoop

OPSTELLINGEN
Feyenoord: Jones; Nieuwkoop, Van Beek, Van der Heijden, Diks; El Ahmadi (Amrabat/85), Van Persie (Toornstra/73), Vilhena; Berghuis, Jørgensen, Boëtius (Botteghin/90+1).
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Wuytens (Droste/68), Pröpper, Baas; Van Ooijen (Osman/68), Jakubiak (Gladon/83), Monteiro; Kuwas, Vermeij, Peterson.  

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
15-02-2018  

Midweekteam CKV Achilles Kampioen

 

ALMELO - Woensdag jl. is het midweekteam van de Almelose korfbalvereniging Achilles in de zaal kampioen geworden. Tegen NKC’51 mw 2 uit Nijverdal kwam het midweek team van de Almeloërs geen moment in de problemen. Door de 11- 19 overwinning is het team onbereikbaar geworden voor de concurrenten. 

Het midweekteam van Achilles speelt op doordeweekse avonden competitiewedstrijden. Het team is een mix van jong en oud en ervaren en minder ervaren korfballers. Plezier staat voorop bij deze gezellige groep.
Naast deze recreatieve korfbalgroep biedt de vereniging met Fit en More ook de mogelijkheid om zonder competitie op een laagdrempelige wijze actief te zijn. Op donderdagavonden wordt er op sportcomplex in de Ossenkoppelerhoek getraind waarbij ontspannen sporten en samen actief zijn centraal staan. 

Interesse? Kom eens langs of neem contact op via
fitenmore@ckv-achilles.nl
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
14-02-2018  

Heracles en Stegeman na 10 jaar uit elkaar

Stegeman zoekt zijn plafond als trainer

Foto: Harry Broeze
 

ALMELO – Trainer John Stegeman (41) vertrekt aan het einde van het lopende seizoen bij Heracles Almelo. In de afgelopen maanden werd door directie en bestuur van Heracles met Stegeman al vaker gesproken over een toekomstbeeld, maar vandaag werd in goed overleg besloten dat de club en Stegeman uit elkaar gaan.

Aan het eind van dit seizoen is Stegeman 10 jaar in dienst geweest bij de Heraclieden. Stegeman werd hoofdtrainer na het tussentijdse vertrek van trainer Jan de Jonge vier jaar geleden. Stegeman behoede de club toen voor degradatie, behaalde daarna Europees voetbal waarin het na twee gelijke spelen werd uitgeschakeld door het Portugese FC Arouca en herhaalde bijna opnieuw dat kunststukje in het vorige seizoen. Stegeman zag in die jaren ook talenten als Wout Weghorst (AZ), Oussama Tannane (St. Etienne),  Robin Gosens (Atalanta), Justin Hoogma (Hoffenheim), Samuel Armenteros (Portland Timbers), Thomas Bruns (Vitesse), Mike te Wierik (FC Groningen) en Joey Pelupessy (Sheffield Wednesday) vertrekken bij de Almelose club.

Stegeman zelf ziet na 10 jaar Heracles het aanstaande vertrek ook als mogelijkheid om zijn plafond als trainer te zoeken. Een club als Vitesse noemt hij bijvoorbeeld een uitdaging.

Doelman Bram Castro roemt Stegeman. De Belg noemt hem een van de trainers met wie hij het beste heeft samengewerkt en een trainer die bovendien correct en eerlijk is en met wie hij alles kan bespreken. Castro somt tevens de resultaten op ondanks dat veel spelers tijdens zijn periode als trainer zijn verkocht. Hij ziet dat als bewijs dat Stegeman het goed heeft gedaan. De Belg zelf vertrekt naar alle waarschijnlijkheid ook einde seizoen. Vorig jaar ging op het laatste moment een transfer niet door. Castro wil dichter bij huis voetballen vanwege zijn gezin.

 
14-02-2018  

Jorien ter Mors pakt goud op de 1.000 meter

 

PYEONGCHANG - Na het verrassende goud van Carlijn Achtereekte uit Lettele op de Olympische 5.000 meter schaatsen, zorgde de Enschedese Jorien ter Mors er op de 1.000 meter voor dat er een  tweede gouden medaille in Overijssel eindigt. Voor Ter Mors is het de derde Olympische gouden medaille na haar twee zeges vier jaar geleden in Sotchi op de 1.500 meter en de teamachtervolging.
Ter Mors heeft een kwakkelend seizoen achter de rug met fysieke klachten als rug en knie, maar kon zich door krachttraining alsnog kwalificeren voor Team.nl dat lopende de Spelen hard op weg is om weer in de buurt te komen van de successen in Sotchi.

Ging het voor ter Mors nog mis bij de shorttrack, bij de 1.000 meter langebaan was ze ongenaakbaar met een Olympisch record in een tijd van 1.13.56 voor de Japanse concurrenten Nao Kodaira en Miho Takagi.
In een directe race versloeg Ter Mors de Amerikaanse Brittany Bowe, de oud-wereldrecordhouder op de kilometer. Ter Mors achterhaalde haar in de slotronde met een tijd van 28,5 seconden waardoor en passant ook het oude Olympische record van Chris Witty uit 2002 (1.13,83) uit de boeken kon.
 

 
10-02-2018  

Heracles houdt de nul en wint van Willem II

 

ALMELO – Na het midweekse debacle uit tegen NAC Breda waren de zorgen bij Heracles groot. Tweemaal geel voor Breukers, blessures bij Van den Buijs, Hardeveld en van Hintum betekende dat trainer John Stegeman creatief moest zijn bij het vormen van de verdedigingslinie voor de wedstrijd tegen Willem II met topscorers als Fran Sol en Bartholomew Ogbeche. Naast vaste keus Robin Pröpper daarom deze keer Dries Wuytens, en de jongelingen Tim van de Berg en Roland Baas, waarbij vooral mentale veerkracht getoond moest worden door het team.

Vanaf het begin dan ook werd voorwaarts gedacht om de defensie zoveel mogelijk te ontzien. Brandley Kuwas, Kristoffer Peterson en Jamiro Monteiro waren de ‘zwervers’ om Wilem II te ontregelen met Vincent Vermeij als aanspeelpunt in de spits. Reuven Niemeijer en Peter van Ooijen de waterdragers en Bram Castro op zijn vertrouwde plek onder de lat.
Willem II werd dus onder druk gezet en daar hadden de Tilburgers moeite mee. De eerste doelpoging van Willem II kwam pas na een kwartier van de voet van Ben Rienstra, bij Heracles ook geen onbekende. Zijn afstandsschot hield echter geen gevaar in. Aan de andere kant maakte Mattijs Branderhorst met de vuist een kopbal van de Heraclieden onschadelijk en zag hij doelpogingen van Vermeij, Monteiro en Peterson voorbij het doel gaan.
Na dik 35 minuten dan de eerste grote kans voor Willem II. Met een voorzet van Sol werd de volkomen voor het doel vrijstaande Ogbeche bereikt maar deze schrok er kennelijk zoveel van dat hij de bal slecht raakte en het doel van Castro miste.
De rust leek dan ook met 0-0 in te gaan, maar Vermeij dacht daar op slag van rust anders over, zette zelf de aanval op en kreeg van Kuwas de bal op een presenteerblaadje en liet vervolgens Branderhorst kansloos (1-0).

Na de pauze zette Willem II meer voorwaartse druk. Het leverde kansen op voor opnieuw Ogbeche en Croux maar Baas en Castro voorkwamen erger. Tegen het eind van de wedstrijd kreeg Heracles wat meer grip en dat leverde ook gelijk kansen op. Monteiro zag een schot onschadelijk gemaakt door de vuisten van Branderhorst en schoot vlak daarop nipt voorlangs het Tilburgse doel. Willem II nam nog meer risico’s maar werd bijna met de neus op de feiten gedrukt toen Kuwas vrij voor Brandenburg werd gezet. Het schot miste echter de goede richting waardoor Heracles uiteindelijk de nul vasthield en aan het doelpunt van Vermeij genoeg had voor de punten.

Tilburg-trainer Erin van de Looi toonde zich na afloop wat ‘zurig’ met uitspraken van eerst wennen aan kunstgras en we hebben op basis van de wedstrijd meer verdiend . Overigens erkende hij wel dat het doelpunt van Vermeij een goeie was.
Volgens John Stegeman hadden zijn jongens het goed gedaan na de optater in en tegen NAC Breda. Toch vindt hij dat er meer voetbal zit in zijn team maar hadden Baas en de debuterende van de Berg zich van hun beste kansen laten zien. 

Heracles Almelo - Willem II 1-0 (1-0)
1-0 Vermeij (45)

Scheidsrechter: Van Boekel

geel: Baas; Ogbeche, Heerkens

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Wuytens, Van de Berg, Pröpper, Baas; Niemeijer (Osman/64), Monteiro, Van Ooijen (Jakubiak/87); Peterson, Vermeij en Kuwas.
Willem II: Branderhorst; Heerkens, Lachman, Meissner, Tsimikas; Rienstra, Chirivella (El Hankouri/77), Haye (Lewis/68), Croux; Sol en Ogbeche.

 

 
07-02-2018  

Afstraffing voor Heracles bij NAC Breda

 

BREDA – Heracles Almelo zit deze week in de hoek waar de klappen vallen. Zaterdagavond liet het punten liggen tegen ADO Den Haag (1-1), dinsdag verloor de club haar algemeen directeur Nico-Jan Hoogma aan de KNVB en vanavond kon het team van trainer John Stegeman met een dikke 6-1 nederlaag de bus pakken naar huis....

later meer...

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
07-02-2018  

Neerlands beste marathonschaatsers in Enschede

 

ENSCHEDE- Of er nu nog een marathon op natuurijs vooraf komt, of niet. De sterke marathonschaatsers staan vrijdag 9 februari aan de start op IJsbaan Twente voor de KPN Marathon Cup. Prominenten als Gary Hekman, Erik Jan Kooiman, Frank Vreugdenhil, Lisa van der Geest zijn er bij in Enschede.
Met de massasprint op de Weissensee nog vers in het geheugen, zal de strijd zeker losbarsten. De stoerste schaatsers van het land rijden elkaar momenteel elke week de vernieling in. Al verschillende keren haalde niet eens de helft van het peloton de finish, zo gruwelijk hard wordt er gekoerst. De dertiende race in de KNSB/KPN Marathon Cup en dé kans voor Twentenaren om deze toppers live en in de buurt te zien strijden. 
Mis het spektakel van de schaatsers met de lange adem niet. Kom vrijdag 9 februari naar IJsbaan Twente in Enschede voor 125 ronden lang actie. Het programma begint om 17.45 uur met de Beloften Divisie in een wedstrijd over 100 ronden. Vervolgens zijn op 19.15 uur de dames Top Divisie aan de beurt. Zij rijden 80 ronden. Om 20.30 uur volgt de hoofdschotel: de mannen van de Top Divisie, die 125 ronden afwerken.
 

 
06-02-2018  

Opvolgers Hoogma uit eigen Heracles-gelederen

 

ALMELO – ‘Doe maar gewoon en houdt risico’s buiten de deur’, dat is er bij Heracles Almelo helemaal ingeslepen tijdens de jaren dat  Jan Smit de voorzittershamer hanteerde. Smit werd al snel na zijn afscheid de KNVB  ‘ingetrokken’. Zijn no nonsens beleid bij de Heraclieden was niet onopgemerkt gebleven, zodat de geboortige Almeloër nu leiding mag geven aan de raad van commissarissen om de ‘zwalkende beleidsmakers’ in Zeist in het juiste spoor te krijgen.

Amper een half jaar later, haalt de eveneens nieuwe KNVB-directeur Eric Gudde, die eerder succesvol Feyenoord uit het financiële dal haalde, ook Nico-Jan Hoogma weg uit Almelo. De algemeen-directeur van Heracles en Jan Smit vormden sinds begin 2007 het duo dat vooral aan talentontwikkeling dacht in plaats van het binnenhalen van dure spelers. Al tijdens het ‘winterkamp’ van Heracles in Estepona begon het geroezemoes in de Heracles-gelederen.  Vorige week dan, kwamen de signalen echt naar buiten dat ook Hoogma naar de Zeister bossen zou verkassen. Eerst nog ontkent, maar zaterdag tijdens de wedstrijd tegen ADO Den Haag, kon er in de 'wandelgangen' al worden verteld dat Hoogma definitief de overstap zou maken, maar niet opeens de deur achter zich dicht zou trekken. De in Oldenzaal woonachtige geboortige Fries, zou bedongen hebben dat hij in ieder geval tot het einde van de lopende competitie zijn opvolger(s) bij de club met raad en daad kon blijven bijstaan.
Gudde kon daar wel mee leven en RvC-voorzitter Smit natuurlijk ook. Zo wordt de oud- profvoetballer van achtereenvolgens SC Cambuur, FC Twente, HSV Hamburg en Heracles de topsportdirecteur van de KNVB, waarbij Hoogma de leiding krijgt over alle nationale vertegenwoordigende elftallen inclusief de ‘meiden’ als regerend Europees titelhouder.  Hoogma wordt derhalve de ‘sparringpartner’ van alle bondscoaches en zal de trainersopleiding van de KNVB ook op een hogere leest moeten schoeien.

Vandaag werd Hoogma (49) dan ook samen met  Ronald Koeman (54) gepresenteerd in het Zeister bos en konden de contracten worden getekend. Hoogma voor 4 jaar evenals Koeman, zodat beiden t/m het WK in Quatar van hun job zijn verzekerd.
Bij Heracles blijft men echter nuchter nu het feit op tafel ligt. Geen avontuur gezocht buiten de club, maar commercieel directeur Rob Toussaint wordt nu algemeen directeur bij het Almelose Heracles en de begin dit seizoen als directie-assistent gestarte Mark-Jan Fledderus maakt tot zijn eigen verbazing een snelle doorstart als technisch manager. Voor de komende maanden met Hoogma nog als vraagbaak op de achtergrond.

 
03-02-2018  

Heracles en ADO in alles gelijkwaardig

 

ALMELO – In de lange reeks van onderlinge wedstrijden tussen Heracles en ADO kwam het maar zelden voor dat er niet werd gescoord (4x). Op voorhand verwacht je dan strijd maar dat viel vooral in de eerste helft wat tegen. Al in de tweede minuut verzuimde Lex Immers de Heraclieden op achterstand te zetten toen hij uit een corner buiten bereik van doelman Castro tegen de paal schoot. Heracles raakte er door van slag, liet een gat vallen op het middenveld waardoor ADO de bovenliggende partij was zonder groots te voetballen. Pas na 20 minuten kwam uit het niets de bal voor de voeten van de vrijstaande lange Haagse spits Björn Johnson die verwoestend uithaalde en Bram Castro kansloos liet. ADO verprutste een paar kansen om verder afstand te nemen en Heracles zag Brandley Kuwas langszij het doel van Robert Zwinkels schieten. Daarmee is de eerste helft qua kijkspel wel verteld.

Na rust bracht ‘offerde’ trainer John Stegeman Dries Wuytens om met Dario van der Buys meer rust in het hart van de defensie te bewerkstelligen. Heracles ging daarop beter voetballen en zocht meer en meer de aanval. Het was spits Vincent Vermeij die na een kleine tien minuten de inkomende Reuven Niemeijer op maat bediende. De Oldenzaler liet met een droge knal de gelijkmaker en zijn achtste treffer van het seizoen aantekenen en Zwinkels de gang naar het net maken. Heracles drong meer aan, maar zag stopper Tom Beugelsdijk wel de bal in de handen van doelman Castro koppen. Het bleek niet de aanzet tot een Haags kwartiertje. Het was Heracles dat de kansen afdwong. Zwinkels hield de Hagenezen in de race op een prachtig schot van Jamiro Monteiro door met een fraaie zweef de bal met de vuist over het doel te stompen. Spits Vermeij zag in de slotfase tot zijn teleurstelling nog drie gerichte kopballen net langs de verkeerde kant van de paal gaan, tot opluchting van al wat Haags was.

Trainer Fons Groenendijk gaf als commentaar dat wedstrijden tegen Heracles altijd moeilijk zijn. (In de uitwedstrijd was Heracles driekwart van het spel de betere, maar liet alsnog het in de slotfase met 4-1 negatief uit de hand lopen) Groenendijk vond dat zijn team in de eerste helft verzuimd had het af te maken. ‘Maar als ik morgenvroeg wakker wordt, dan denk ik wel dat ik blij zal zijn met dit puntje’, relativeerde Groenendijk, waarop college John Stegeman dit eveneens beaamde. Stegeman vond dat op basis van de tweede helft Heracles misschien wel ietsje meer had verdiend. Toch was ook hij er zich van bewust dat hij nog niet die stabileit ziet waarnaar hij al het hele seizoen met zijn team naar op zoek is.
Rest Heracles, gelet op de competitiestand, komend weekend thuis wel de volle winst te pakken tegen het bezoekende Willem II.

Heracles Almelo - ADO Den Haag 1-1
(1-0)
0-1 Johnsen (21), 1-1 Niemeijer (54)

Scheidsrechter: Lindhout

geel: Niemeijer, Immers, B. Kuipers

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Pröpper, Wuytens (v.d.Buijs/46), Hardeveld; Niemeijer, Jakubiak, Monteiro; Kuwas, Vermeij en Peterson (Navrátil/78).
ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Beugelsdijk, Pinas (N.Kuipers/87), B.Kuipers; Bakker, El Khayati (Gorter/ 78), Immers; Becker, Johnsen en Hooi (Falkenburg/58).


Historie
Heracles (1903) en ADO (1905) vochten in hun bestaan in totaal 98 duels uit. Historisch gezien was 1941 daarvan het belangrijkste jaar toen de districtskampioenen ADO, Be Quick Groningen, PSV en VSV (nu Telstar) streden om de nationale titel. ADO was op doelgemiddelde toen de mindere tegen Heracles. De Almeloërs behaalden uiteindelijk, na eerder in 1927, haar tweede nationale kampioenschap door zes van de acht wedstrijden te winnen waaronder twee tegen PSV met liefst 5-1 en 6-1.
In 1954 werd gestart met (semi) profvoetbal. Lang was de NVB onwillig, maar steeds meer clubs schoven geld onder de tafel door en de 'groten' waren maar wa welkom in het buitenland.
Onderling voert ADO de boventoon over Heracles door in al die wedstrijden 16 keer meer te scoren dan Heracles, hetgeen zes winstpartijen meer opleverde.
(Uit de clubgegevens van Heracles)

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
01-02-2018  

Oud-trainer Hennie Hollink (86) overleden

 

ALMELO – Oud- profvoetballer en trainer Hennie Hollink is in zijn woonplaats Almelo op 86-jarige leeftijd overleden. Geboren in Glanerbrug, waar hij zijn voetbalcarrière bij Avanti Wilskracht begon, doorliep hij de regionale jeugdselecties en werd hij opgeroepen voor de Nationale jeugdselectie. Als profvoetballer speelde hij o.a. voor Helmondia ’55, Rapid JC en DFC vanwege zijn scorend vermogen.
Als trainer begon Hollink zijn carrière bij de amateurs van Bekkerveld in het Limburgse Heerlen waarna het pad achtereenvolgens leidde langs Fc Eindhoven, HVC, Roda JC (promotie), Racing Straatsburg (F), Heracles Almelo, Fc Twente (Europees voetbal), FC Tours (F) en RBC voordat hij bij Heracles terugkeerde als technisch manager. Als trainer bij Heracles werkte hij o.a. met spelers als Bert Prijs, Marc de Clerck, Kalle Oranen, Ruud Geestman, Jo Lempers, Guus Hoevenberg, Sunday Manara, Ton van Duiven, Hans Bekkenutte, Rob Poell en Warry Grobben.
Fysiek ongemak leidde er echter toe dat Hollink het voetbalvak vaarwel zei. Wel bleef Hollink in Almelo woonachtig en werd hij actief kaarter bij de lokale bridgeclub samen met zijn vriend en vroegere voorzitter van Heracles Almelo Bertus ter Beek die hem af en toe ook nog eens meenam naar thuiswedstrijden van Heracles Almelo.

Minuut stilte ter herdenking
Zaterdagavond vooraf aan de wedstrijd Heracles Almelo – ADO Den Haag wordt wegens het overlijden van Hennie Hollink één minuut stilte betracht ter nagedachtenis.

 
31-01-2018  

Nico-Jan Hoogma in ‘Der Kapitän´ op Fox Sports

 

ALMELO – Algemeen directeur van Heracles Almelo Nico-Jan Hoogma is de hoofdpersoon in een documentaire op Fox Sports. De documentaire heeft de naam ‘Der Kapitän’ gekregen. Het is een verwijzing naar zijn voetbalcarrière die hem via Fc Cambuur, Fc Twente en Hamburger Sv uiteindelijk naar Heracles Almelo bracht.
In Hamburg wordt de geboortige Heerenvener nog steeds als een leider gezien die zijn team beter liet voetballen. Met Hamburger Sv speelde Hoogma in de Champions League en behaalde hij in 2003 de Duitse beker. In 2004 kwam Hoogma, inmiddels 35, naar Heracles Almelo, behaalde er in 2005 het kampioenschap van de eerste divisie met promotie naar de eredivisie en sloot er zijn voetbalcarrière in 2006 af.
Hoogma werd bij zijn club hoofd technische zaken en is inmiddels algemeen directeur van Heracles Almelo waarin hij jaren nauw samenwerkte met Jan Smit, de laatste onbezoldigde en smaakmakende voorzitter in het betaald voetbal.
Als algemeen directeur van Heracles Almelo blijft Hoogma zoeken naar nieuwe talenten in plaats van naar dure spelers. In de documentaire komt e.e.a. over zijn dagelijkse ‘beslommeringen’ in beeld maar ook een ‘inkijkje’ in zijn familieleven, waarbij natuurlijk ook het talent van zoon Justin Hoogma bij TSG Hoffenheim aan bod komt.
De uitzending is op 11 februari a.s.

In Hamburg bij HSV  is Nico-Jan Hoogma nog steeds een gewild persoon om de club uit het huidige moeras te trekken. Vorig jaar wist hij die roep voor de tweede keer te weerstaan. Nu trekt de KNVB aan hem als technisch directeur, zo onthulde zondagavond NOS Sportstudio. Mocht Hoogma daarop ingaan, is dat een zeer grote aderlating die voor Heracles op het verkeerde moment lijkt te komen. Met het eerdere vertrek van voorzitter Jan Smit zou daarmee de tweede cultuurbewaker de poort uitlopen richting de KNVB.

 
30-01-2018  

Heracles zet Darri op non-actief. Osman komt!

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft problemen met Ibrahim Darri en heeft hem tot 12 februari weggestuurd. Het talent van Darri wordt breed gedeeld, maar de speler kan kennelijk niet goed met tegenslagen omgaan. Op de training misdroeg hij zich vandaag en dat was reden om hem een tijdje op non-actief te stellen. Wat er precies gebeurde wil de clubleiding niet bekend maken. Darri mist in ieder geval de wedstrijden tegen ADO Den Haag, NAC Breda en Willem II.

Het is niet de eerste keer dat Heracles disciplinair spelers ‘buitenspel’ zet. In februari 2015 werden Illias Bell Hassani en Oussama Tannane voor twee wedstrijden op non-actief gesteld na onderlinge onenigheid. Bell Hassani mocht redelijk snel weer aansluiten, maar Tannane werd verplicht de hulp in te roepen van een sportpsycholoog, waarna hij uiterst succesvol zijn taak bij de club weer op nam. Voor beiden was het wel een start naar de uitgang. Tannane werd een jaar later aan St. Etienne verkocht en Bell Hassani werd in de zomer verkocht aan AZ.

Heracles kwam vandaag ook definitief rond met de overgang van Bo Osman van Telstar naar Heracles. De middenvelder tekende voor 2,5 jaar bij de Heraclieden.  Osman had nog wel even advies gevraagd aan Marino Pusic die zijn jeugdtrainer was bij Vitesse. Pusic is nu assistent van Verbeek bij Fc Twente.

 
29-01-2018  

Heracles aast op middenvelder Mo Osman

 

ALMELO/VELSEN – De Syrisch/Nederlandse middenvelder Mo Osman (24) lijkt op weg van Telstar naar Heracles Almelo. Volgens NH Nieuws heeft Osman al met Heracles aan tafel gezeten voor een mogelijke directe overstap. Osman stapte in september contractvrij over van Vitesse naar het Velsense Telstar waar hij zich dit seizoen positief in de kijker speelt van meerdere clubs. Hij heeft nog een lopend contract tot deze zomer.  In de lopende Jupiler-competitie scoorde hij tot nu 7 keer en gaf hij 6 doeltreffende assists. 
Osman werd in 1994 ‘weggeplukt’ bij het Duivense DVV voor de opleiding van de voetbalacademie Vitesse/AGOVV.
 

 
27-01-2018  

Groningen ziet Heracles langszij komen

 

GRONINGEN – Bij Heracles Almelo zijn de uitwedsstrijden dit seizoen niet om over naar huis te schrijven. Toch togen de Almeloërs naar Groningen met de intentie om voor het eerst in een uitwedstrijd winst te behalen. Fc Groningen is dit seizoen kwetsbaar en wisselvallig en ook maakte de club bekend dat het na dit seizoen niet doorgaat met trainer Ernst Faber. Kortom het geloof was er, zeker na het goede spel maar verloren duel tegen koploper PSV.

Fc Groningen kwam echter dominanter uit de startblokken en zette de Heraclieden al vroeg vast op eigen helft. Het was Van Weert die dat uitdrukte met de eerste treffer en de Groningers verdient  op een 1-0 voorsprong zette. Heracles probeerde het wel, maar had een vrije trap nodig om na een half uurtje de gelijkmaker te laten aantekenen. Monteiro pikte de korte vrije trap op en kreeg alle gelegenheid om aan te leggen om zijn schot doeltreffend te laten eindigen in de lange hoek (1-1).  Toch gingen de Groningers halverwege de wedstrijd met een voorsprong de kleedkamer in. In slechts twee slotminuten schoten de vrijstaande Drost en Mahi de Noordelingen naar een 3-1 voorsprong. 

Na rust bracht een woedende trainer Stegeman Gladon in als extra spits en kwam Kuwas voor Darri om meer aanvallende opportunistische impulsen te bewerkstelligen. Groningen werd in het defensief gedrongen, Kuwas snelde over links zijn directe tegenstander voorbij en bediende de inkomende Vermeij op maat om de aansluitingstreffer op het scorebord te laten zetten. Even later zag Kuwas zijn inzet maar net voorlangs het Groningse doel gaan. Heracles liet de kop niet hangen, speelde lange ballen en ook vanuit de laatste linie werd meer en meer de aanval gezocht. Met nog een dikke tien minuten op de klok was het de mee opgestoomde Pröpper die vanaf de zijlijn poogde Vermeij bij de tweede maal te bereiken, maar tot schrik van doelman Padt ging de voorzet via binnenkant paal het Groningse doel in.  De ‘wereldtreffer’ haalde uitgebreid de TV-uitzendingen. In de slotfase drong Heracles nog wel aan op de volle buit, maar doelman Padt wist de alleen voor hem opduikende Vermeij het scoren toch te beletten. Een puntendeling tussen beide teams die elkaar niet veel ontlopen en daarmee moest Stegeman genoegen mee nemen.

FC Groningen – Heracles Almelo 3-3
(3-1)
28. Van Weert 1-0, 33. Monteiro 1-1, 43. Drost 2-1, 45. Mahi 3-1, 63. Vermeij 3-2, 78. Pröpper 3-3

Scheidsrechter: Higler.

Geel: Doan, Memisevic (FC Groningen) Breukers, Hardeveld, Van Ooijen (Heracles Almelo).

OPSTELLINGEN
FC Groningen: Padt, Te Wierik, Memisevic, Van Nieff (66. Larsen), Warmerdam, Drost, Reis, Mahi (61. Bacuna), Van de Looi, Doan (82. Veldwijk), Van Weert.
Heracles Almelo: Castro, Breukers Pröpper, Wuytens, Hardeveld, Monteiro (46. Gladon), Jakubiak, Van Ooijen, Darri (46. Kuwas), Vermeij, Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
21-01-2018  

Koploper PSV mazzelt tegen Heracles Almelo

 

ALMELO – Het verhaal van de wedstrijd Heracles Almelo tegen koploper PSV is er een van de laatste speelseconden. Luuk de Jong voltrok in de laatste seconde het vonnis over de Heraclieden door de winnende 1-2 treffer in het doel van Castro te tikken. Scheidsrechter Jansen liet niet meer aftrappen.

In de eerste helft had PSV het betere van het spel. Toch was de eerste kans voor de Almeloërs maar Niemeijer, vrij voor het doel van Zoet, verslikte zich in de bal op maat van Vermeij. PSV zag daarop via Bergwijn en Mauro hun kansen gekeerd door Castro die ook de bal van de schoen van Lozano plukte.
Daarna beet Heracles meer van zich af via een vrije trap van Darri die net over schoot en Peterson die net naast het doel mikte. Even later dwong hij doelman Zoet gestrekt naar de linkerbovenhoek om zijn pegel van afstand onschadelijk te maken. Darri verzuimde even later de bal binnen te schieten na een combinatie tussen Peterson en de mee opgestoomde Beukers. De eerste helft leek in de beginstand te eindigen, maar in de slotseconden pakte PSV toch de voorsprong toen de bij de tweede paal staande De Jong een vrije trap voor de voeten van Bergwijn kopte en deze doelman Castro kansloos liet.

In de tweede helft was Heracles gelijkwaardig en gevaarlijker dan de Eindhovenaren. Vooral via de vleugels bleek het team van coach Philip Cocu kwetsbaar. Via de counter probeerde PSV meer afstand te nemen maar Castro bleek opnieuw op zijn post te staan, terwijl Lozano zij koptreffer zag afgekeurd wegens duwen. PSV had meer overtredingen nodig om Heracles van zich af te houden. Vooral Peterson en Darri zochten switchend het avontuur in aanvallende zin en Monteiro probeerde het van afstand maar schoot rakelings naast. Toen Darri door Vermeij de diepte werd ingestuurd, leek hij alleen door te kunnen gaan op doelman Zoet maar Arias ging daarbij te fel van leer volgens scheidsrechter Jansen. Een gele kaart was het gevolg en de bal op de stip waarbij Hardeveld onberispelijk doelman Zoet het nakijken gaf en Heracles op 1-1 zette.
De Heraclieden wilden meer en bleven aanvallen. Vooral Peterson was een plaag voor de defensie van de Eindhovenaren. Darri had de kans om de Almeloërs op voorsprong te zetten. Hij zette echter een stap teveel waardoor doelman Zoet hem alsnog een voet dwars kon zetten. Even later behoede Zoet zijn team opnieuw voor een achterstand door in een reflex de kopbal van Robin Pröpper onschadelijk te maken. De wedstrijd leek een zesde gelijkspel in de negentiende speelronde op te leveren, tot de voor Vermeij ingevallen Gladon al te nonchalant de bal in de voeten van  Brenet tikte waardoor deze de bal in de diepte kon geven. De voorzet van Gudmunsson was op maat, waarbij Luuk de Jong alsnog in minuut 94 het kleine gaatje vond om treffer 100 voor PSV te laten aantekenen. Gedesillusioneerd bleven de Heraclieden op het veld liggen terwijl scheidsrechter Jansen niet meer liet aftrappen en naar de kleedkamer wees. Het was de derde keer dat de koploper in deze competitie in blessuretijd alsnog de winst pakte en ook de zoveelste nederlaag van de Almeloërs in de slotfase.

Trainer Philip Cocu von zijn team dominant in de eerste helft met veel beweging. ‘Ik heb mijn spelers in de rust gewaarschuwd voor de kleine marge want dan blijft het tegen Heracles een wedstrijd. De penalty heb ik nog een op beeld bekeken maar die was onterecht. Daarna werd het een open wedstrijd met de betere kansen voor Heracles. Toch liet mijn team zien dat ook in de slotfase dan een wedstrijd gewonnen kan worden’.
Trainer John Stegeman vond de nederlaag zuur. ‘Mijn team moet beter beseffen dat wedstrijden tot en met het eindsignaal duren, ook bij de rust. Dat is nodig op punten binnen te halen. Over die twee doelpunten ben ik dus boos. Wel ben ik tevreden over hoe het verlies van de aanvoerder (Pelupessy / Sheffield W.)  is opgevangen en het PSV moeilijk hebben gemaakt’.

Heracles Almelo - PSV 1-2
, (0-1)
0-1 Bergwijn (45+1), 1-1 Hardeveld (strafschop/66), 1-2 De Jong (90+3)

Scheidsrechter Jansen

geel: Lozano, Arias

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Pröpper, Wuytens, Hardeveld; Niemeijer (Van Ooijen/58), Jakubiak, Monteiro; Peterson, Vermeij (Gladon/86), Darri.
PSV: Zoet, Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet, Mauro Júnior (Pereiro/74), Hendrix, Ramselaar, Lozano, De Jong, Bergwijn (Gudmunsson/84).

Fotoreportage: Harry Broeze
klik hier

 
18-01-2018  

Pelupessy tekent bij Sheffield Wednesday


Joey Pelupessy in zijn nieuwe 'outfit' in de kleedkamer van de roemrijke Britse club.
Foto: Sheffield Wednesday
 

ALMELO/SHEFFIELD (GB) – De overstap van Joey Pelupessy (24) van Heracles Almelo naar Sheffield Wednesday is definitief. De Nijverdaller tekende vandaag na de medische keuring. Gisteren al kwamen zoals gemeld door AlmeloNieuws.nl , de clubs tot een akkoord. Nu is ook Pelupessy financieel rond met de club uit de Championship. Volgens Transfermarkt is met de overstap zo’n 1,5 miljoen euro gemoeid. Beide clubs zeggen daar echter niets over.

Pelupessy kwam in de zomer van 2014 over van de gezamenlijke jeugdopleiding van FC Twente en Heracles Almelo waar hij in 3,5 jaar uitgroeide van talent tot vaste waarde als controlerende middenvelder en aanvoerder. Voor Heracles speelde de geboren Almeloër 119 wedstrijden. Hij scoorde 5 keer voor de Heraclieden. Bij Sheffield Wednesday is succescoach Jos Luhukay sinds kort de manager. Samen met Joost van Aken en Glen Loovens telt de club uit 1867 nu een viertal Nederlanders.

Luhukay is blij met de komst van Joey Pelupessy naar Hillsborough waar hij mogelijk zaterdag al zijn debuut maakt tegen Cardif. De overstap betekent ook dat Sheffield Wednesday de selectie compleet heeft voor het tweede deel van het seizoen. Pelupessy op zijn beurt: 'I am ready.'

Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma ziet Pelupessy node vertrekken. “We verliezen in Joey een goede voetballer en een goed mens. Vanuit zijn status als jong talent heeft hij zich doorontwikkeld tot bepalende speler. De kans die wij hem hebben geboden heeft hij de afgelopen jaren met beide handen aangegrepen. Joey zelf wilde de overgang naar Sheffield Wednesday graag maken en dat gunnen wij hem”, aldus Hoogma die nog niet aangaf dat de club alsnog een vervanger zoekt.

Kijktip
De supporter en zijn verzamelwoede

 
17-01-2018  

Dertiende Winterloop in Schelfhorstpark Almelo

 

ALMELO - Op zondag 21 januari 2018 wordt voor de dertiende keer de Schelfhorstpark Winterloop gehouden. De organisatie is in handen van de Stichting Schelfhorstpark, in nauwe samenwerking met de Almelose Atletiekvereniging SISU. De organisatie verwacht het succes van de Winterloop van afgelopen jaren te overtreffen. “Wij hopen op mooi loopweer met ook veel jeugdige hardlopers.”

Om 13:30 uur zal na het openingswoord van wijkwethouder Javier Cornelissen de jeugd tot en met 11 jaar de jeugdloop van 2 kilometer lopen. Het startschot zal gedaan worden door Herbert Halfman van Atletiekverenging SISU.
De officiële wedstrijdspeaker is de heer Eric Dogger, die net als afgelopen jaren de supporters van informatie over de loop zal voorzien.
Om 14.05 gaat de zes kilometer van start, gevolgd door de 4 en 10 kilometer om 15.00uur!

Inschrijven voor de winterloop kan vanaf 12:00 uur en tot en met 30 minuten voor aanvang van de te lopen afstand in Huize Friso tegenover het park. De inschrijfkosten zijn 3 euro.

Iedere loper ontvangt na afloop een herdenkingsvaantje en rondom de start/finish zal er een gezellige startersarea zijn met verschillende producten die worden aangeboden door ondernemers uit de wijk Schelfhorst! Voor de snelste lopers is er natuurlijk een mooie beker of medaille te winnen.

De organisatie is trots en blij dat ook voor de dertiende keer Huize Friso als ‘gastheer’ zal optreden en tevens zeer dankbaar voor de ondersteuning van Atletiekvereniging SISU en de lokale ondernemers.

De uitslagen zullen z.s.m. na de wedstrijd bekend worden bekend gemaakt op www.stichtingschelfhorstpark.nl en www.sisu.nl

 
17-01-2018  

Heracles en Sheffield akkoord over Pelupessy

 

ALMELO – In de aanloop naar de wedstrijd tussen de beloften van Heracles Almelo en Feyenoord vanmiddag in het Polman Stadion werd bekend dat Heracles Almelo en Sheffield Wednesday een akkoord hebben bereikt over de transfer van Joey Pelupessy. De 24-jarige middenvelder moet nog wel zelf tot een akkoord komen met de club uit de Engelse Championship en is inmiddels afgereisd voor die besprekingen. Komt Pelepessy tot een salarisovereenstemming, wordt tevens de medische keuring uitgevoerd zodat de overstap snel kan worden afgerond.
Heracles wilde de transfer niet blokkeren vanwege de verdiensten van de Nijverdaller voor de club. Of Heracles nog dit transferblok een vervanger zoekt, is ongewis. In de ‘wandelgang’ gaat het gerucht dat  mogelijk Justin Hoogma wordt ‘losgeweekt’ bij FC Hoffenheim voor een huurperiode tot het einde van dit seizoen. Hier zou een voorkeur voor zijn omdat de vorig zomer verkaste Justin Hoogma snel weer inpasbaar zou zijn in het team van de Heraclieden.

Heracles - Feyenoord (beloften)
In de wedstrijd tussen de beloften van Heracles en Feijenoord met in de basis de van een blessure terugkerende Eric Bottegin, Ridgeciano Haps en Kevin Diks, kwam Heracles snel op stoom door doelpunten van Paul Gladon en Reuven Niemeijer in de vierde en zesde minuut. Beide doelpunten op aangeven van uitblinker Zeki Erkilinc die zelf fraai de 3-1 liet aantekenen nadat Dylan Vente de aansluitingstreffer scoorde. Paul Gladon zette al even fraai de Heraclieden nog voor rust op een 4-1 voorsprong.

Na rust sudderde de wedstrijd naar het einde. Dylan Vente kon in de 63e minuut nog wel zijn tweede teffer laten aantekenen via de strafschopstip, waardoor de eindstand op 4-2 kwam.

Heracles Almelo 2 - Feyenoord 2 //  4-2 (4-1)
3. Paul Gladon 1-0, 7. Reuven Niemeijer 2-0, 22. Wouter Burger 2-1, 25. Zeki Erkilinc 3-1, 39. Paul Gladon 4-1, 63. Dylan Vente 4-2.

Scheidsrechter: Van der Laan
Geel: Kai Huisman

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo 2: Michael Brouwer, Gor Agbaljan (46. Ayadele Kwidama), Tim van de Berg, Roland Baas (73. Adelghani el Bachir), Stan Wonnink, Reuven Niemeijer, Kai Huisman, Sebastian Jakubiak (73. Redouan Taha el Idrissi), Jaroslav Navratil, Paul Gladon, Zeki Erkilinc.
Feyenoord 2: Justin Bijlow, Kevin Diks, Eric Botteghin, Noah Lewis, Ridgeciano Haps, Wouter Burger, Bilal Basacikoglu, Orkun Kökcü, Achraf el Bouchattaoui, Dylan Vente, Emil Hansson.

Fotoreportage

 
17-01-2018  

Armenteros mag alleen spelen voor Heracles

 

ALMELO/UTRECHT – Een overstap van Samuel Armenteros van Benevento Calcio uit de Italiaanse serie A naar FC Utrecht stuit op reglementaire problemen. De oud- spits van Heracles Almelo speelde aan het begin van dit seizoen nog een wedstrijd in Jong Heracles tegen Jong Heerenveen (2-2) en mag daarom reglementair niet binnen het lopende seizoen voor een derde club uitkomen.
Benevento bevestigde de huurovereenkomst maar wordt nu geconfronteerd met de geldende FIFA/UEFA reglementen. In feite kan de spits alleen dit seizoen of voor Benevento Calcio of Heracles Almelo uitkomen.
FC Utrecht en Benevento hebben nu dispensatie aangevraagd bij de FIFA/UEFA. Beide clubs vinden dat de wedstrijd in het beloftenteam van Heracles op 21 augustus jl. niet zou moeten meetellen in de reglementen.

 
16-01-2018  

Pelupessy niet naar New York maar Sheffield?

 

ALMELO – New York City FC besprak met Heracles Almelo de overstap van Joey Pelupessy (24) naar de American Professional Soccer Competition. De Heraclieden zagen de aanvoerder node gaan ondanks zijn aflopende contract in de zomer. De vraagprijs was dus hoog en wellicht te hoog want New York City FC contracteerde inmiddels de voormalige Franse jeugdinternational en verdediger Cedric Hountondji (23) en  haalde tevens aanvallende middenvelder Ismael Tajouri (23) van Austria Wien voor elk 1 miljoen euro.

Toch is de kans groot dat Pelupessy alsnog deze winterstop vertrekt bij de Heraclieden. Sheffield Wednesday heeft zich namelijk gemeld bij de Almelose club. Ook die club zal een flink bedrag moeten neertellen, want Heracles wil Pelupessy feitelijk niet kwijt en mogelijk zelfs het contract verlengen.
Trainer Jos Luhukay werd door Sheffield onlangs gecontracteerd na zijn prima prestaties als trainer in de Duitse competities. Luhukay ziet in Pelupessy een welkome aanwinst voor zijn selectie en hoopt dat beide clubs er uit komen.
Probleem is wellicht de vraagprijs, want Heracles geeft aan dat vraag en aanbod nog flink uit elkaar liggen. De poging van Sheffield lijkt dus serieus. Pelupessy is in ieder geval geïnteresseerd in een nieuw voetbalavontuur.  
 

 
16-01-2018  

Jan Smit erevoorzitter van Heracles

 

ALMELO – Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van Heracles Almelo werd oud- voorzitter Jan Smit benoemd tot erevoorzitter. Smit leidde de club 19 jaar vanuit het dal naar een gedegen eredivisieclub waar in het land rekening mee gehouden wordt. Smit, nu voorzitter van de Raad van Commissarissen van de KNVB, toonde zich geemotioneerd; “Toen ik vroeger als kind met mijn vader naar de Bornsestraat ging, had ik nooit durven dromen dat ik ook erevoorzitter zou worden van deze mooie club. Ik kijk met genoegen terug op negentien jaar voorzitterschap. Dit is de kers op de taart."
Tot zijn zegeningen telde hij het kampioenschap van de eerste divisie in 2005, het bereiken van de KNVB Bekerfinale in 2012 en het realiseren van de ‘voetbaltempel’ die de club nu rijk is.
Smit was de laatste onbezoldigd voorzitter in het betaalde voetbal. Bij zijn afscheid vorige zomer werd hij al benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau en Lid van Verdienste van de KNVB. Ook werd hem de Erepenning van de stad Almelo toegekend.
Smit werd bij Heracles opgevolgd door toenmalig penningmeester Hans Bredewoud die Smit nu uitriep tot erevoorzitter van de Heraclieden.

 
29-12-2017  

Orion en Lycurgus in finale Topvolley Almelo

 

ALMELO - Tijdens het Topvolleybaltoernooi Almelo in de IISPA bereikten Orion en Lycurgus de finale die zaterdag om 16.00 uur wordt gespeeld. Voorafgaand om 14.00 uur strijden het Duitse Svg Lüneburg en het Belgische Par-ky Menen om plek 3 en 4.
Orion zette vrijdagmiddag in een spannende strijd in vijf sets Svg Lüneberg opzij en Lycurgus versloeg in 3 sets de Belgische herfstkampioen Par-ky Menen.

 
17-12-2017  

Heracles pakt puntje in en tegen Utrecht


In de slotminuut haalt Paul Gladon verwoestend uit voor de gelijkmaker.
Fc Utrecht doelman Marsman staat er beteuterd bij.
 

UTRECHT – Na de zwaar bevochten thuiszege op Sparta Rotterdam volgde voor Heracles Almelo de uitwedstrijd tegen Fc Utrecht. In De Galgenwaard won Heracles sinds 2004 maar twee keer en speelde het vier gelijk. Vooraf bezien dus een zware wedstrijd waarin elk puntje winst betekent.

Uitrecht was ook zondagmiddag de bovenliggende partij. Heracles speelde met een gesloten defensie en hoopte op de counter. De eerste kansen waren voor Utrecht via Labyad. Hij was het die de Utrechters met nog tien minuten speeltijd voor de thee uit een vrije trap Ayoub bediende om in te koppen.

Na rust en zelfde beeld met een wat meer uitvallend Heracles waardoor ook Marsman in het doel van de Utrechters wat meer werk kreeg. Ook Castro bleek opnieuw een betrouwbare sluitpost en behoede de Heraclieden voor een grotere achterstand door een schot van Van der Streek onschadelijk te maken.  Kuwas testte nog eens Marsman van afstand, maar de ex- Twente doelman pakte ook die bal. Utrecht leek de zege zonder al teveel inzet binnen te halen. Hetrekende echterniet op de getergde en gepasseerde Gladon die vijf minuten voortijd zijn opwachting mocht maken. In blessuretijd nam hij de bal uit de draai op de slof om deze in het net achter doelman Marsman te laten eindigen. Voor de Utrechters een bittere pil maar het betekende vreugde in het Almelose kamp.
Rest de Heraclieden voor de winterstop nog de uitwedstrijd tegen VVV Venlo.

FC Utrecht - Heracles Almelo 1-1 (1-0)
1-0 Ayoub (34), 1-1 Gladon (90+2)

Scheidsrechter: Mulder

geel: Baas, Emanuelson

OPSTELLINGEN
FC Utrecht: Marsman; Van der Maarel, Leeuwin, Janssen, Emanuelson; Klaiber, Strieder, Van de Streek, Ayoub; Kerk (Dessers/81), Labyad.
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Droste, Wuytens, Baas; Niemeijer (Darri/69), Pelupessy, Monteiro (Jakubiak/85); Kuwas, Vermeij, Peterson (Gladon/85).

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
15-12-2017  

Oud- Heraclied Dick Reekers overleden

 

LOSSER/ALMELO – Oud- Heraclesspeler Dick Reekers is dinsdag 12 december op 77-jarige leeftijd plotseling overleden. De in Losser woonachtige Reekers kwam in 1960 over van Sportclub Enschede naar Heracles waar hij speelde als buitenspeler en vooral ex- international Hennie van Nee en topscorer allertijden Joop Schuman van bruikbare ballen voorzag. Snelheid en een prima passeerbeweging waren zijn kenmerken. Reekers speelde tot medio 1968 voor de Almelose club waarna nog clubs volgden als Zwolsche Boys en Sportclub Drenthe, de voorloper van Fc Emmen.
Bij Heracles leverde Reekers o.a. zijn bijdrage aan het kampioenschap van de eerste divisie B, de promotiewedstrijd tegen Fc Vlaardingen, kampioen van de eerste divisie A  in het seizoen 1961-1962 en na de promotie in de eredivisie tot 1966 toen degradatie volgde.

Later was Reekers nog actief als trainer in de amateurwereld bij o.a. Sportclub Enschede, Achilles ’12 en HSC’21. Ook volgde hij vol belangstelling de voetbalcarriëre van zoon Rob die voornamelijk in de Duitse competities voetbalde en één keer uitkwam voor het Nederlands elftal. Dick Reekers stond verder bekend als een goede verhalenverteller en moppentapper en was eiegenlijk dagelijks nog te vinden in het familiebedrijf Reekers Tweewielers in Enschede waar zoon Dick Jr’. de scepter zwaait.

Archief
Terug naar vorige pagina