Sportberichten


Plaatsing  
 
19-01-2019  

Heracles nog in winterslaap, Groningen wint


De ex- Heraclieden Bruns, Bel Hassani en Te Wierik zorgden voor een Groningse revival! Gladon (onder) moest nog van de bank toekijken.
Terwijl de Almeloërs nog verdwaast ronddolen, beent Heracles-doelman Blaswich al woedend naar de kleedkamer (midden).
 

GRONINGEN – De winterstop is al jaren een probleem voor Heracles Almelo. Of men in Spanje overwintert of thuis zoals deze keer, het blijkt niet uit te maken. Fc Groningen was er op gebrand om van de bezoekers te winnen, zeker nu Thomas Bruns en Aliass Bel Hassani in het groen-wit hun opwachting maakten in de Euroborg tegen hun oude club Heracles. Tel daarbij Paul Gladon op de bank en Mike te Wierik als aanvoerder van de Groningers en het leek wel een onderlinge oefenwedstrijd voor alles wat Heracles is.
Trainer Wormuth had al in de aanloop laten weten dat niet alle spelers goed waren omgegaan met hun trainingsschema tijdens de vakantieweek. De Duitsers onder hen dan wel weer als positief plichtsbesef. Kortom de ‘kenner’ voorspelde dan ook een lastige uitwedstrijd en zij kregen gelijk.
Met Van Nieff in de basis voor de net teruggekeerde Osman wegens interlandverplichtingen, dos Santos in de spits en verder Drost en Czyborra in de basis, begon Wormuth met zijn zoveelste basis-elf. Groningen zette Bel Hassani en Bruns gelijk in de basis en trok vanaf het begin fel van leer. Heracles kreeg nauwelijks grip op het fanatiek strijdende Groningen dat gelijk ook al kansen kreeg. Warmerdam verzaakte en Mahi kwam alleen voor doelman Blaswich ten val. Pas in de 12de minuut dan toch de eerste treffer vanaf de penaltystip. Czyborra schijn teen abonnement te hebben op reflex bij gevaarlijke schoten en maakte hands.  Memisevic maakte geen fout en liet 1-0 noteren. Was Blaswich bij de penalty kansloos, daarna voorkwam hij meerdere keren een grotere achterstand. Duarte leek nog even voor een opleving te zorgen op slag van rust maar doelman Padt keerde in een uiterste reflex de kopbal van de Almeloër.

Na rust opnieuw een strijdend Groningen en een wanhopig naar vorm zoekend Heracles. Van Nieff, de gehele eerste helft geen bal geraakt, was al in de kleedkamer achtergebleven en vervangen door Osman om enige lijn in het spel van de Heraclieden te krijgen. Het was echter Blaswich die het meeste werk moest verrichten om de Almeloërs nog overeind te houden. Ook Peterson en Kuwas zouden het einde niet halen, vergeefs zoekende naar vorm. Het was Wierdenaar Bruns die het in het shirt van de tegenstander op zijn heupen kreeg. Met een fraaie krul liet hij Blaswich kansloos (2-0) en gaf hem vlak daarop nogmaals het nakijken (3-0). Daarmee stond ook de einduitslag op het scorebord tegen een machteloos Heracles.

‘Het was de slechtste wedstrijd van Heracles onder mijn leiding’, mokte trainer Wormuth nadien. Er zal dus uit een ander vaatje getapt moeten worden, want de puntendeling in de stand is niet groot. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen het onder Jaap Stam opgeleefde PEC Zwolle. De Overijsselse derby zal de test zijn of de Heraclieden zijn ontwaakt uit hun winterslaapje.

FC Groningen - Heracles Almelo 3-0
(1-0)
Score: 12. Memisevic 1-0 (pen.), 74. Bruns 2-0, 78. Bruns 3-0
Scheidsrechter: Blom
geel: Zeefuik, Handwerker

OPSTELLINGEN
FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker, Bel Hassani, (59. Hrustic) Memisevic, Bruns (85. Van de Looi), Warmerdam, Sierhuis (67. Reis), Mahi
Heracles Almelo: Blaswich, Droste, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra,Merkel, Duarte, Dos Santos, Van Nieff, (46. Osman), Peterson (71. Dalmau), Kuwas (78. Konings)


Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (9 foto's)...

 
17-01-2019  

Mats Knoester van Feyenoord naar Heracles


Mats Knoester (20) - foto: Heracles Almelo
 

ALMELO/ROTTERDAM – Nog maar eergisteren verkondigde algemeen directeur Toussaint tijdens de nieuwjaarsreceptie dat Heracles Almelo geen plannen had tijdens deze transferwindow en zie, vandaag tekende Feyenoord-jongeling Mats Knoester zijn 2,5 jarige verbintenis met de Heraclieden die ook nog eens een optie van een jaar bedongen.
De linksbenige verdediger is amper met Feyenoord terug van het trainingskamp in het Spaanse Marbella. Vanaf zes jaar doorliep hij de Feyenoordschool op Varkenoord en hij stond nog onder contract bij de Rotterdamse club tot medio 2020. Heracles telde dus wel een afkoopsom neer maar zegt niet hoeveel. Toch heeft Knoester een schatting van een euroton achter zijn naam staan. In ieder geval staat Knoester ook als talent te boek bij Heracles waar hij tijd en gelegenheid krijgt zich rustig in de eerste selectie te spelen.  
De 1.84 meter metende Knoester stond in alle nationale jeugdselecties sinds zijn vijftiende levensjaar en kwam 21 keer in Oranje uit. ‘Ik was toe aan nieuwe energie aan iets nieuws. Toen Heracles kwam, was het voor mij direct duidelijk. Ze staan bekend als club waar jonge jongens zich kunnen ontwikkelen’, aldus de op 19 november 1998 in Alphen aan de Rijn geboren Knoester.

 
15-01-2019  

Contractverlenging Pröpper bij Heracles


Robin Pröpper is in zijn nopjes met de contractverlenging.
Foto: Harry Broeze
 

ALMELO – ‘Bloed, zweet en tranen’, die songtekst van André Hazes is ook van toepassing op Heraclied Robin Pröpper (25). Dagelijks werkt de aanvoerder in Zeist aan een herstel na zijn afgescheurde knieband in september vorig jaar in de wedstrijd tegen Heerenveen. ‘Ik raakte geblesseerd in het seizoen dat mijn contract afloopt, dan maak je je ergens toch een beetje zorgen’, erkende Pröpper nadat algemeen directeur Rob Toussaint tijdens de druk bezochte nieuwjaarsreceptie bekend maakte dat de club het contract met de talentvolle centrumverdediger heeft verlengd tot medio 2020 met een optie van een jaar. Dit ondanks de zware blessure want de club heeft vertrouwen in een volledig herstel. ‘Misschien nog wel aan het eind van deze competitie’, opperde Toussaint hoopvol. Robin Pröpper hield het voor alle zekerheid maar op de start van het volgende seizoen. ‘Het is fijn dat Heracles met me door wil, want ik wil ook met Heracles door’, aldus een blije Pröpper die luid applaus kreeg van de gasten en zijn teamgnoten. Pröpper wordt namelijk gemist, in de kleedkamer en op het veld!

Toch ziet de clubleiding geen aanleiding om de transfermarkt op te gaan. ‘We hebben vertrouwen in onze selectie en de trainersstaf’, verkondigde Toussaint. Maar ook hij sluit niet uit dat Heracles nog actief wordt voor het eind van deze maand indien er alsnog tijdens deze transferwindow  bij de club geshopt wordt. Spits Vermeij is inmiddels verhuurd aan Den Bosch.
Toussaint liet al even trots weten dat de club het jaarboek heeft afgesloten met een winst van 2,6 miljoen euro. Daarmee behoort de club tot de toppers van het Vaderlands voetbal. Het had nog een kwart miljoen euro meer kunnen zijn indien Heracles als negende in de ranglijst van verlopen seizoen was geëindigd. Het verschil één duur doelpunt.

Toussaint gaf ook nog eens tekst en uitleg over het mislukte overleg inzake uitbannen van kunstgras. Het aanbod van Ajax en PSV achtte de club veel te mager en onzeker. Met het huidige succes van Europese deelname was dat een schijntje van de extra inkomsten voor beide nationale tpppers. Toussaint wil dat de TV-gelden over de competitie een andere verdeling krijgen. Een verdeling die meer in de lijn ligt met het buitenland. ‘Nu moet je als eredivisieclub vrezen of je een degradatie financieel overleeft. In het buitenland is dat niet gelijk het geval door een betere verdeelschaal van TV-gelden’, aldus Toussaint.
Heracles op natuurgras zal nog wel even duren, maar hybride-grass lijkt aan een opmars in Nederland bezig en vroeg of laat zal ook Heracles overstag moeten gaan. PSV gaat inmiddels op trainingscentrum De Herdgang over op hybride. In het buitenland wint vooral hybride-grass aan terrein.   

Het overleg ging ook over het aanpassen van de competitie als middel tot een hoger niveau. Toussaint was er bondig over; 'Alle voorstellen waren veel te vrijblijvend en dan is het eigenlijk niets.' Ook is hij van mening dat het overkoepelend bestuurlijke van de Bvo's uit eredivisie en keukendivisie tot één algemeen gremium zou moeten overgaan voor betere en snellere besluitvorming.

 
14-01-2019  

NK goud voor Taekwondo Oude Luttikhuis

 

DEN HAAG - Met 21 inschrijvingen was TKD Oude Luttikhuis goed vertegenwoordigt tijdens de Nationale Kampioenschappen Taekwondo op zaterdag 12 januari in De Haag.

Jessie Vorderman uit Hengelo won zowel de halve finale als de finale met grote overmacht en beide partijen werden voortijdig beëindigd door de scheidsrechter door een te groot puntenverschil van 20. Goud voor Jessie.

Niek Klein Nagelvoort uit Vriezenveen begon dit toernooi goed en wist zijn eerste partij te winnen. In de finale trof hij een zeer ervaren tegenstander. Helaas wist Niek deze finale niet te winnen, maar won toch de tweede plaats.

Isabeau van Droffelaar uit Hengelo wist met grote overmacht haar partijen te winnen. En wist wederom haar nationale titel te prolongeren.

Stan Klein Nagelvoort uit Vriezenveen wist zowel zijn eerste als zijn tweede partij op een mooie wijze te winnen, waarna hij in de finale moest aantreden tegen clubgenoot Ted. Deze finale ging erg gelijk op en het kwartje had beide kanten op kunnen vallen. Deze viel helaas, voor Stan, de andere kant op, waardoor Stan een verdiende tweede plaatst opeiste.

Ted Brilhuis uit Oldenzaal wist zijn eerste partij gecontroleerd te winnen en zijn tweede tegenstander met overmacht uit te schakelen. In de finale moest hij tegen clubgenoot Stan. Ted had in deze finale de langste adem waardoor hij het goud mee naar huis mocht nemen.
Naast het feit dat Ted bij de junioren uitkwam, deed hij dat ook bij de senioren. Doel is om op dit niveau ervaring op te doen. Dat deed Ted erg goed. Zowel zijn eerste als tweede partij wist hij op mooie wijze te winnen. De finale ging erg gelijk op en na de reguliere tijd stond het gelijk. De Golden Point moest de beslissing brengen. Helaas werd deze door zijn tegenstander gemaakt, maar toch een mooie zilveren plaats met een gouden randje voor Ted bij de senioren.

Jaden Rumokoy uit Almelo wist in de halve finale zijn tegenstander goed weerstand te geven en qua punten uit te lopen. Zijn tegenstander in de finale was nog fris, want hij had nog geen wedstrijd gedraaid. Toch wist Jaden ook deze partij gecontroleerd en met een groot puntenverschil te winnen. Ook goud voor Jaden.

Siem van den Berg uit Lochem kwam ook dit jaar uit bij de Para, een klasse waarbij de deelnemers een lichamelijke beperking hebben. In dit geval een amputatie van één van de armen. De twee sporters waren erg aan elkaar gewaagd en zijn tegenstander wist op het laatste moment nog een punt te maken, waardoor hij helaas met 1 punt verschil verloor. Toch zilver voor Siem.

Joyce van Baaren uit Almelo deed weer mee na ruim een jaar afwezig te zijn geweest op wedstrijdniveau. Ze waren erg aan elkaar gewaagd en na de reguliere tijd was er nog niet gescoord. Ook in de ronde waar de Golden Point de winnaar moest bepalen werd er niet gescoord. Dan wordt er gekeken naar wie het meeste hitlevels had in de wedstrijd en dat was in dit geval Joyce, die ook met het goud naar huis ging.

Rick Baks uit Hengelo De eerste partij moest Rick er nog in komen en wist deze te winnen. De halve finale werd met een Golden Point beslist en ook door rick gewonnen, waarna hij in de finale mocht aantreden. Zijn tegenstander was een zeer ervaren vechter op het internationale niveau. Helaas wist deze uit te lopen en de partij te winnen, maar wel een zeer verdiende zilverenplak voor Rick.

Ronald Folson uit Zwolle deed ook dit jaar mee bij de senioren en hij wist zijn eerste partij op zijn bekende manier te winnen. In de halve finale moest hij tegen Pascal Niks, een clubgenoot. Omdat beiden elkaar erg goed kennen, werd er niet veel gescoord en Pascal wist met een verschil van 1 puntje te winnen. Ook voor Ronald een mooie derde plaats.

Pascal Niks uit Almelo stond na een vrijloting direct in de halve finale, waar hij aan mocht treden tegen clubgenoot Ronald Folson. Zoals hierboven aangegeven, werd er niet veel gescoord, maar kwam Pascal als winnaar uit deze wedstijd, met een mager verschil. In de finale ging het erg gelijk op en over en weer werd er gescoord en tot het eind was het spannend. Helaas wist zijn tegenstander net 1 puntje meer te maken, waardoor Pascal een mooie en verdiende tweede plaats opeiste.

Patrick Jonker uit Almelo mocht direct in de halve finale aantreden. Hij wist goed te scoren en wist zijn voorsprong mooi uit te breiden. In de finale was het beeld niet anders en zijn tegenstander was o.a. op het EK onder de 21 uitgekomen. Patrick wederom gecontroleerd uit te lopen met als gevolg ook goud voor Patrick.

Goud en daarmee Nationaal Kampioen       
Jessie Vorderman, Cadetten Female -55kg, Hengelo
Jaden Rumokoy,  Cadetten Male +78kg, Almelo
Isabeau van Droffelaar, Junioren Female +68kg, Hengelo
Ted Brilhuis, Junioren Male -68kg, Oldenzaal
Joyce van Baaren, Senioren Female -73kg, Almelo
Patrick Jonker, Senioren Male -87kg, Almelo
           
Zilver           
Niek Klein Nagelvoort, Cadetten Male -45kg, Vriezenveen
Sarah Doornekamp, Junioren Female +68kg, Hengelo
Stan Klein Nagelvoort, Junioren Male -68kg, Vriezenveen
Samantha Boomsma, Senioren Female +73kg, Hengelo
Rick Baks, Senioren Male -63kg, Hengelo
Ted Brilhuis,  Senioren Male -68kg, Oldenzaal
Pascal Niks, Senioren Male -80kg, Almelo
Siem van de Berg, K44 Male -62kg, Lochem
           
Brons           
Famke Kloosterman, Junioren Female -68kg, Hengelo
Delano Risakotta, Junioren Male -59kg, Nijverdal
Ronald Folson, Senioren Male -80kg, Zwolle

Fotoreportage (1 foto's)...

 
14-01-2019  

Nieuw honkbalcomplex in Almelo?


ter illustratie
 

ALMELO – De Almelose wethouder van sport Arjen Maathuis lijkt gehoor te geven aan de grote wens van de Almelose Honk en Softbalvereniging Uitmijters ‘55 om voor de club een nieuw honkbalcomplex te laten inrichten. Uitsmijters zit al sinds jaar en dag op sportcomplex ’t Maatveld ver buiten de bebouwde kom.
Dit complex wordt al sinds 2005 marginaal onderhouden en eerder vertrokken er al de atletiekclub SISU en voetbalclub DVO’71 onder dwang door huuropzegging van de gemeente. DVO’71 fuseerde met Rietvogels tot sportvereniging DRC 2012 dat speelt op sportcomplex DeRiet.
Drie opeenvolgende wethouders van sport braken zich het hoofd om ’t Maatveld leeg te krijgen en Uitsmijters onder dak. In 2017 sneuvelde een beoogde verhuizing van de honkballers naar de Ossenkoppelerhoek waar voetbalclub La Première ruimte over heeft. De eis was wel een kunstgrasveld (hoofdveld) als compensatie. Dat bleek in de gemeenteraad een brug te ver, maar de ‘raad’ regelde wel een reservering van 250.000 euro als financiering voor een nieuw veld voor honk- en softbal.

Uitsmijters had al meerdere locaties in de stad laten onderzoeken door de KNBSB en voegde daar nu na dit laatste echec het sportcomplex De Riet aan toe, waar DRC 2012 eveneens tot overleg bereid bleek. Dat leek er goed uit te zien. Nadien was het een jaar stil tot frustratie van Uitsmijters dat in het najaar opnieuw contact zocht met de raadsfracties.
Sindsdien lijkt het snel te gaan, want de nieuwe wethouder van sport Arjen Maathuis komt plotsklaps met het voorstel om Uitsmijters alsnog richting La Première te verhuizen. Ter compensatie van La Première nu wel een kunstgrasveld om ruimte te scheppen voor Uitsmijters. Heracles Almelo dat er zelf een door La Première buiten gebruik gesteld natuurgrasveld onderhield ter voorbereiding van competitiewedstrijden op natuurgras, verhuisde al op voorhand na voorspraak van de wethouder naar een natuurgrasveld bij buur Oranje Nassau.
Of de gemeenteraad nu wel instemt met de ruim 800.000 euro kostende operatie wordt duidelijk op 22 januari in een politiek beraad waar dit voorstel voor het eerst op tafel komt.

 
22-12-2018  

Heracles kan ook winnen op Woudestein

 

ROTTERDAM – Negen keer eerder speelde Heracles op Woudestein tegen Excelsior. Dat beeld gaf vooraf nauwelijks een positief gevoel want Heracles verloor er al vijf keer en pakte maar twee keer de volle buit tegen de club waar het Brandley Kuwas in 2016 als groot talent weghaalde.
Kuwas was er dus op gebrand goed voor de dg te komen en net zo Kristoffer Peterson die weer snakt naar wat doelpunten. Beiden scoorden deze uitwedstrijd evenals Mohammed Osman en daarmee met 0-3 de volle buit mee terug naar Almelo haalden in de laatste wedstrijd voor de winterstop.
Dat het in uitwedstrijden dit seizoen onder de maat is, uitwinst tegen Heerenveen en gelijk tegen Ajax, staat in schril contrast met de successen in thuiswedstrijden. ‘Dat zit vooral tussen de oren’, merkte Peterson na de winst op Woudenstein op.

Vandaag was het ‘gevoel’ er dus wel tegen de Rotterdamse talentenclub die elk seizoen wel voor verrassende uitslagen zorgt. De Kralingers kregen in het begin ook kansen maar de IJslander Omarsson schoot of over of naast en moest ook zijn meerdere erkennen in Heraclesdoelman Blaswich. Dat deed ook Van Nieff al in de vijfde minuut met een schot naast het doel van Damen. 
Qua spelbeeld was Heracles sterker en dat betaalde zich uit in de slotfase van de eerste helft. Ex- Spartaan Duarte mikte nog over, maar even later stuurde Kuwas Peterson de diepte in en die maakte geen fout tegen de uitkomende Damen(0-1). Twee minuten later lag nummer twee in de touwen toen Kuwas een combinatie met Duarte afrondde (0-2).

Na rust had Heracles wederom de overhand. Duarte kopte rakelings over en in de tegenaanval zocht Bruins het doel te hoog. Ook Blaswich was attent bij een afstandsschot van Messaoud. Met nog zo’n 20 minuten speeltijd gooide Osman de deur in het slot door de voorzet van Kuwas treffend af te ronden (0-3) nadat eerder al Osman zelf Duarte en Merkel dit verzuimden. Freewheelend sloot Heracles het duel af mede omdat Blaswich attent was bij een schot van Omarsson en Edwards het vizier niet scherp had.

Heracles staat bij de aanvang van de winterstop stevig op zes in de ranglijst. Toch zijn de Heraclieden nog wel op zoek naar versterking. Het duo Fledderus/Reekers keek afgelopen week twee dagen rond in Engeland op zoek naar een centrale verdediger als vervanger van de langdurig geblesseerde Robin Pröpper (kruisband). Ook wezen de Almeloërs ‘buur’ Fc Twente de deur toen nadrukkelijk werd geïnformeerd naar spits Vincent Vermeij, zo werd in de ‘wandelgang’ vernomen.
De Almelose club gaat niet ‘overwinteren’ in warme oorden als voorbereiding voor de tweede competitiehelft. De club gunt de spelers een rustige periode op het thuisfront en pakt daarna de zaken weer op ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Dit zonder de Syriër Osman die interlandverplichtingen heeft en pas later aansluit.   


Excelsior – Heracles Almelo 0-3
(0-2)
35. Peterson 0-1, 43. Kuwas 0-2, 66. Osman 0-3

Scheidsrechter: Bax

geel: Kristoffer Peterson, Jurgen Mattheij

OPSTELLINGEN
Excelsior: Alessandro Damen, Jeffry Fortes, Jurgen Mattheij, Herve Matthys, Lorenzo Burnet, Dogucan Haspolat (64.Marcus Edwards), Ali Messaoud, Ryan Koolwijk, Denis Mahmudov (64.Mounir El Hamdaoui), Elias Omarsson, Luigi Bruins.
Heracles Almelo: Janis Blaswich, Wout Droste, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Bart van Hintum, Mohammed Osman (82.Tim van de Berg), Alexander Merkel, Yoëll van Nieff, Lerin Duarte (89.Dabney Dos Santos), Brandley Kuwas, Kristoffer Peterson (83.Silvester van der Water).

Fotoreportage: Harry Broeze volgt…

Fotoreportage (28 foto's)...

 
19-12-2018  

Ontslag John van 't Schip bij PEC Zwolle

 

ZWOLLE – Anderhalf jaar duurde het trainerschap van John van ’t Schip bij PEC Zwolle. De dikke 5-0 nederlaag in het bekertoernooi tegen AZ betekende het definitieve einde voor de eenenveertigvoudig oud- international die al met al een dramatisch slecht 2018 meemaakt als coach. Stelde hij na de wedstrijd nog dat hij de handdoek niet in de ring zou gooien, het bestuur van PEC dacht daar anders over en zette hem vanochtend op non-actief. In 2018 verloor PEC maar liefst 20 competitieduels over de tweede helft van vorig seizoen en de eerste helft van dit lopende seizoen. Hoewel kundig als trainer, kreeg de in St. John Canada geboren Van ’t Schip zijn team niet ‘aan de praat’, maar het geduld is in Zwolle nu eindig. In overleg werd het aflopende contract afgekocht en gaat PEC nu op zoek naar en opvolger die nog voor de aanstaande trainingsstage in het Spaanse Mijas gevonden moet worden.
Tijdens de laatste wedstrijd voor de winterstop vrijdag in Venlo tegen VVV neemt assistent-trainer Gert Peter de Gunst het stokje tijdelijk over.

 
17-12-2018  

ASV '57 huldigt 40 jaar vrijwilligerswerk


De dames Diny Brinkman, Joke Smit en Dirkje Veldman zijn al ruim veertig jaar als vrijwilliger betrokken bij het wel een wee van ASV '57.
 

AADORP - Wethouder Maathuis die onder meer sportzaken onder zich heeft in de gemeente Almelo benoemde het de afgelopen tijd nog eens volmondig in dagblad Tubantia dat een sportvereniging niet kan functioneren zonder vrijwilligers.
Ook ASV ’57 kan niet zonder die vrijwilligers bestaan en de club prijst zich gelukkig dat velen in Aadorp nog bereid zijn iets te doen voor de club en voert daarop ook een actief beleid. Dat legt de club geen windeieren want alleen al dit seizoen werden er 37 nieuwe vrijwilligers geworven.

Drie van die vrijwilligers werden afgelopen zaterdag gehuldigd voor al die werkzaamheden. De dames Diny Brinkman, Joke Smit en Dirkje Veldman zijn al ruim veertig jaar als vrijwilliger betrokken bij het wel een wee van ASV ’57.  De drie hebben allerlei functies bekleed en ook allerlei taken verricht maar de meeste tijd waren zij gebroederlijk naast elkaar werkzaam in de kantine. Eerst op de zaterdagochtend toen hun kroost in de jeugd speelde en later op de zaterdagmiddag bestierden zij gedrieën jarenlang het kantinegebeuren van ASV ’57.
Nu op leeftijd, alle drie boven de zeventig, doen de dames het iets rustiger aan. Ze bezetten enkel nog de koffiekraam voor en in de rust als het eerste team van ASV ’57 thuis speelt maar blijven zo toch betrokken bij het reilen en zeilen van de kantinegebeuren.

Voor al die inzet werden zij dus zaterdag- onder grote belangstelling- gehuldigd door de kantinecommissie van ASV ’57. De dames kregen naast een dankwoord voor al hun inzet ook een ludiek cadeau aangeboden bestaande uit een bloemstuk dat was opgemaakt op één van de heet waterketels waarin de dames zo vele keren de thee hebben gezet voor al die teams die in de rust van een wedstrijd weer beetje moesten bijkomen van al hun inspanningen.

Dat ASV ’57 niet alleen blij is met deze drie unieke vrijwilligers maar met al haar vrijwilligers blijkt ieder jaar opnieuw als de club rond de Kerst die vrijwilligers beloond met een leuke attentie en zo haar dankbaarheid uit voor al die inspanningen die de vrijwilligers elke week weer belangeloos verrichten voor de vereniging.
Immers ASV ’57 kan niet functioneren zonder deze vrijwilligers.

 
15-12-2018  

PSV benut de kansen, Heracles niet

Twee keer rood voor Heracles na ingrijpen VAR
 

ALMELO – Dat Ajax en PSV op afstand staan ten opzichte van de rest in de eredivisie staat als een paal boven water. Dat beiden soms wel het tienvoudige jaarbudget hebben eveneens. En dat elke opponent hoopt op een stunt, evenzo. Ook Heracles Almelo, dat koploper PSV op bezoek kreeg, hoopte op een stunt. Na het puntje in de openingswedstrijd tegen Ajax in de Johan Cruyff Arena ook de Eindhovenaren wat puntjes pogen af te snoepen was vooraf het credo bij de Heraclieden. Trainer Wormuth offerde Van den Buys ten faveure van Sama die wat meer defensieve kracht werd toegeschreven. Het werd een mislukking. Juist Sama schitterde door niet goed ingrijpen of geheel niet ingrijpen met drie doelpunten voor PSV tot gevolg in de met 0-4 verloren wedstrijd.

Goed begin Heracles

Het begon nog zo hoopvol. Al in de vierde minuut kon Kuwas de Heraclieden van dichtbij op voorsprong zetten. Maar zijn schot ging over het doel van keeper Zoet. Enkele minuten later bereikte Kuwas medespeler Peterson die op zijn beurt de mee opgekomen Van Hintum bediende waarna de voorzet richting de inkomende Duarte ging. De goed meeverdedigende Hendrix voorkwam onheil door een corner weg te geven. Maar ook dat leverde niets op.
Na pakweg 12 minuten opnieuw een rol van Hendrix die Bergwijn de diepte instuurde. De mee sprintende Sama verzuimde echter in tegrijpen en liet zich op simpele wijze de bal ontfutselen, waarna ook doelman Blaswich het nakijken had (0-1).
Qua spel was het nog aardig gelijk op en rond speelminuut 20 was het alle hens aan dek bij PSV tegen het opdringende Heracles dat twee keer verzuimde afte drukken en waarna Osman over schoot.
PSV had buiten het doelpunt van Bergwijn om nog weinig aanvallends laten zien. Een corner werd Heracles zoals vaker fataal. De mee opgekomen Schwaab kon ongehinderd laag inkoppen waardoor ook de tweede doelpoging van PSV doeltreffend was (0-2).
Nog liet Heracles het kopje niet hangen. Vastbesloten ook tegen PSV te laten zien dat het wel degelijk kan voetballen en het linker rijtje niet onverdiend is. Op slag van rust wederom een kans voor de Heraclieden. Peterson stuurde Kuas de diepte in die alleen voor Zoet links voorbij de doelpaal schoot en dus vergat de aansluitingstreffer te laten aantekenen. Dat deed even eerder ook Gutierrez oog in oog met Blaswich. Vlak voor het rustsignaal dan een slordige overtreding van Dost die balverlies leed tegen Rosario en de Mexicaan fors raakte met gestrekt been. Hereacles kreeg weliswaar de vrije trap, maar Dost kon op aangeven van de VAR wel met rood van het veld.

Tweede helft nauwelijks aantrekkelijk

Na rust een freewhelend PSV dat de bal achterin risicoloos rond speelde tegen de 9 resterende veldspelers van de Almeloërs die vanuit een defensieve ring nog probeerden met uitbraken een aansluittreffer te verkrijgen. Het leverde de Eindhovenaren wel het meeste balbezit op.  Achtereenvolgens Kuwas en Merkel probeerden het en toen Kuwas even later een ziedend schot op het doel van Zoet ook nog eens geblokt zag door het lichaam van medespeler Duarte leek het kruit wel verschoten en bood het verdere spel nauwelijks nog enig aanzien.
Toch was het wederom PSV dat doelpuntte via een koppende Dumfries uit een corner terwijl Sama niet eens mee sprong (0-3). Toen even later opnieuw de VAR scheidsrechter Higler naar binnen riep, verloren de heraclieden opnieuw mankracht door een rode kaart. Deze keer invaller Czyborra die staande op de doellijn een poeier met de hnden voor de borst opving. Ook voor Czyborra dus een trieste afgang want hij kon er nauwelijks iets aan doen. “De Schiedsrichter hatte ein wenig Spitzengefühl, aber mann kan Sie geben“, merkte trainer Wormuth na afloop hierover droog op. Pereiro mocht het vonnis voltekken vanaf de stip maar Blaswich ‘ahnte’ de goede hoek. Het was uitstel van executie. Vlak daarop kon Pereiro hard uithalen zonder dat Sama maar enige beweging maakte en vervolgens ook Blaswich het antwoord schuldig moest blijven. Kortom een wedstrijd die vooral in de tweede helft kijkplezier miste en ook Konings nog wat minuten mocht maken tegen zijn oude uiterst efficiënt spelende club dat de  weinige kansen wel bijna allemaal benutte. Vooral dat laatste was naar de zin van trainer Van Bommel die bij Heracles ook nog even Merkel ontmoette. Beide kennen elkaar uit hun gezamenlijke periode bij AC Milan.

Voor Heracles is de laatste wedstrijd voor de winterstop uit tegen Excelsior nog van belang of het in het linker rijtje blijft. Bij winst is dat zeker. Of Heerenveen of VVV kunnen de Almeloërs bij winst passeren indien Heracles zonder Drost en Czyborra ook op het kunstgras in het Kralingse Bos de punten laat liggen.

Heracles Almelo - PSV 0-4
(0-2).
12 Bergwijn 0-1, 33. Schwaab 0-2, 79. Dumfries 0-3, 93. Pereiro 0-4.

Scheidsrechter: Higler

geel: Rosario (PSV), Duarte, Sama, Blaswich, Merkel (Heracles Almelo).
rood: Drost, Czyborra (Heracles Almelo).
bijzonderheden: Blaswich stopt strafschop Pereiro en twee keer rood na ingrijpen VAR.

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich, Breukers, Rossmann, Sama, Van Hintum (62. Czyborra 90+2 rood), Osman, Drost, Merkel, Duarte (75. Dos Santos), Kuwas, Peterson (82. Konings)
PSV: Zoet, Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño, Rosario, Gutiérrez, Hendrix, Lozano, De Jong, Bergwijn.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
09-12-2018  

Utrecht rekent in paar minuutjes af met Heracles

 

UTRECHT – Een uitoverwinning blijkt voor Heracles moeilijk te zijn. In Utrecht behaalden de Heraclieden nog nooit een overwinning maar louter wat gedeelde puntjes. Vooraf dus al wat scepsis bij de buitenwereld omdat het ook dit seizoen nog niet wil vlotten in uitwedstrijden.

Toch wilde Heracles wel wat laten zien na de ruime winst op VVV. Een dag eerder vertrokken vanwege de vroege wedstrijd op zondag en derhalve vol elan bij het startsignaal van scheidsrechter Blom.
Drie minuten later al de domper.  Utrechtspeler Letschert struikelt over de omhoog staande grote teen van centrale verdediger Rossmann. Blom legt de bal op de stip en Gustafson geeft doelman Blaswich het nakijken (1-0). Even later kan Blaswich wel het lobje van Kerk wel onschadelijk maken.

Heracles hervindt zich combineert vast niet minder dan Utrecht maar toch kan de man van het scorebord binnen één minuut de 3-0 tonen. Kerk kreeg op rechts wat teveel vrijheid en poeierde van afstand de bal haarfijn in de kruising (2-0) en Emanuelson schoot nog in dezelfde speelminuut met zijn ‘chocoladebeen’ van buiten de zestien de derde bal in de touwen (3-0). Met nog 25 minuten op de klok voor rust leek Heracles geslacht te worden. Het gebeurde niet. Petersson toog tegen zijn oude club ten aanval, zette prima voor maar spits Dalmau kwam een teenlengte te kort. Utrecht leunde wat achterover om vanuit de counter gevaarlijk te blijven. Oud- Heraclied Tannane probeeerde het met een verre knal maar Blaswich stond op zijn post zodat ook bij rust de stand 3-0 nog op het scorebord stond omdat ook de poging van Duarte strandde omdat Jensen redding bracht.

Na rust een behoudend Utrecht en een combinerend Heracles maar wel zonder dreiging en derhalve weinig beleving voor de toeschouwers. Na een kwartiertje dan toch een treffer van Heracles toen de mee opgekomen Rossmann in een scrimmage het laatste tikje gaf (3-1). Tannane had even later de marge weer kunnen vergroten, maar diens schot scheerde de lat. Met de ingebrachte Vermeij probeerde Heracles de bakens nog te verzetten maar ook Vermeij verzaakte toen Peterson de bal voor gaf.

Geen goede generale nu zaterdag a.s. PSV op bezoek komt in Almelo. Maar zeker is dat de ‘mindset’ op het thuisfront weer goed zal staan om het PSV lastig te maken en om mogelijk net zo als in 2015 de Eindhovenaren puntloos huiswaarts te sturen. Vorig seizoen stal PSV in de laatste seconde van de wedstrijd alsnog een 1-2 overwinning door een doelpunt van de Jong.

FC Utrecht – Heracles Almelo 3-1
(3-0)
4.Simon Gustafson 1-0, 19.Gyrano Kerk 2-0, 20.Urby Emanuelson 3-0, 75.Maximilian Rossmann 3-1
Scheidsrechter: Blom
geel:Mohammed Osman, Maximilian Rossmann, Willem Janssen

OPSTELLINGEN
FC Utrecht: David Jensen, Emil Bergström, Timo Letschert (76.Lukas Görtler), Willem Janssen, Nicolas Gavory, Joris van Overeem, Simon Gustafson, Urby Emanuelson, Sander van der Streek (61.Nick Venema),Gyrano Kerk (97.Othmane Boussaid), Oussama Tannane.
Heracles Almelo: Janis Blaswich, Wout Droste, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs (80.Yoëll van Nieff), Bart van Hintum, Mohammed Osman, Lerin Duarte (64.Jesper Drost), Alexander Merkel, Brandley Kuwas, Adrian Dalmau (61.Vincent Vermeij) en Kristoffer Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (29 foto's)...

 
05-12-2018  

Oud- preses Heracles Vermeulen Bondsridder


Ger Vermeulen wordt geridderd door bondsvoorzitter Van Praag - foto: KNVB
 

ZEIST – De KNVB heeft dinsdagavond de oud- trainers Foppe de Haan en Bert van Lingen benoemd tot bondsridder evenals Mr. Ger Vermeulen uit Almelo vanwege de vele verdiensten voor het voetbal en de KNVB in het bijzonder.
Ger Vermeulen was in roerige tijden voorzitter van Heracles Almelo van 1981 tot 1985 en gedurende 25 jaar actief bij de tuchtcommissie van de KNVB. Ook was hij vele jaren lid van de Raad van Commissarissen van de nationale voetbalbond waar hij evenals zijn medecommissarissen in 2016 aftrad vanwege een vertrouwensbreuk met de clubs uit het betaalde voetbal.
De trainers Foppe de Haan en Bert van Lingen dienden naast diverse clubs in binnen- en buitenland ook de KNVB als assistent-trainer bij de nationale teams van de jeugd en senioren en/of het nationale vrouwenteam. In 2007 werd Foppe de Haan tevens gekozen tot coach van het jaar samen met honkbaltrainer Robert Eenhoorn
Bondsvoorzitter Michael van Praag spelde het drietal de bijbehorende speld op.
Zie KNVB

 
02-12-2018  

Heracles weer op 4 na winst op VVV

 

ALMELO – Na 3 competitienederlagen op rij en ook nog eens bekerverlies tegen Vitesse morde de aanhang van de Almeloërs ook al hing er een groot spandoek ‘In goede maar ook in slechte tijden steunen wij jou me heel ons Hart’ van de supportersclub Hart voor Heracles voor aanvang van de wedstrijd tegen VVV Venlo.
De Limburgers staan bekend als een goed verdedigend team dat in deze competitie nog maar 14 doelpunten om de oren kreeg in tegenstelling tot Heracles dat tot dusverre met een negatief doelsaldo van 25-27 in verhouding hoog op de ranglijst staat en door VVV serieus bedreigd werd om te worden gepasseerd.

De ‘mazzel’ was misschien wel dat scheidsrechter Björn Kuipers af moest zeggen en werd vervangen door Jochem Kamphuis. De Oldenzaler is namelijk altijd scherp indien hij een wedstrijd tegen clubs uit Overijssel fluit.
In ieder geval had het groepsgesprek van de Heraclieden eerder deze week de neuzen dezelfde kant opgezet  waardoor de Venloërs meteen met de rug tegen de muur werden gezet. Het was doelman Unnerstall die van quitte een hard schot van Peterson grabbelend tegen hield en ook Dalmau miste het geluk in de rebound. Twee minuten later dan toch de openingstreffer via Dalmau op aangeven van Kuwas (1-0).  Kansen om de voorsprong te vergroten volgden via schoten van Osman en opnieuw Dalmau. VVV zag pas kans halverwege de eerste helft dreigend te worden via spits  Mlapa maar deze schoot alleen voor doelman Blaswich hoog en naast het doel. Heracles was de bovenliggende partij die vergat door te drukken. Goed dat van Hintum op het nippertje nog de gelijkmaker door Opuku voorkwam van de overigens matig scorende Limburgers en Heracles met voorsprong aan de thee kon gaan.

Na rust opnieuw een fel Heracles dat bovendien de mazzel had dat Kamphuis de snelle treffer van Grot afkeurde bij buitenspel. Met VAR-beelden had dat ook anders kunnen aflopen. In de tegenstoot velde Duarte als ‘man of the match’ het vonnis door de Heraclieden op 2-0 te zetten met een intikker. De daarop volgende toegekende penalty wegens het onderuit halen van Peterson werd door de Almelose topscorer zelf bezegeld door Unnerstall de verkeerde kant op te sturen en zelf door het midden schietend de 3-0 te laten aantekenen. Terwijl Heracles daarna overstapte op ‘galery play’ gooide VVV alle remmen los in de jacht naar een beter resultaat.  Het was invaller Röseler die VVV dichterbij bracht door van dichtbij Blaswich bij de eerste paal te verrassen 3-1). Het was Duarte die het ‘koppie’er goed bijhield en goed de ruimte indook om vervolgens van afstand de bal fraai achter Unnerstall in het net te deponeren tot 4-1. VVV was murw geslagen en liet het verder lopen. Dat deden ook de Heraclieden die verzuimden nog ruimer afstand te nemen via een schot op de lat, en goed werk van doelman Unnerstall bij een kansje van invaller Konings en een prima een op een kans van Duarte. Het kon de vreugde in het Polmanstadion niet temperen.

Trainer Wormuth gaf tegenstrever Steijn beleefdheidshalve ‘alle credits’ bij zij analyse van de wedstrijd. Dit vast en zeker m zijn eigen plan te trekken in de komende uitwedstrijd tegen Fc Utrecht a.s. waarbij opnieuw plek 4 ter discussie staat. De Almeloërs speelden in Utrecht 6 keer gelijk en won 2 keer van de totaal 15 ontmoetingen op Utrechtse bodem. Het wordt bovendien een strijd met Tanane in de Utrechtse gelederen na zelf 53 keer in het shirt van Heracles te hebben gespeeld met de doelpuntenteller op 16 voordat hij overstapte naar St. Etienne en nu is gehuurd. Peterson maakte een omgekeerde beweging van Utrecht naar Almelo. In Utrechtse dienst scoorde hij 3 keer. Dit seizoen staat zijn teller voor de Almeloërs al op 9.     

Heracles Almelo - VVV-Venlo 4-1
(1-0)
1-0 Dalmau (3), 2-0 Duarte (49), 3-0 Peterson (55/pen), 3-1 Röseler (65), 4-1 Duarte (69)

Scheidsrechter: Kamphuis

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Van Hintum; Osman (Van Nieff/73), Duarte, Merkel; Kuwas, Dalmau (Konings/83), Peterson (Dos Santos/85)
VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Promes (Joosten/61), Röseler, Borgmann; Seuntjens, Van Bruggen, Susic; Opoku (Samuelsen), Mlapa, Grot

Fotoreportage: Harry Broeze

 

Fotoreportage (30 foto's)...

 
29-11-2018  

Fikse stadionverboden na Den Bosch - Fc Twente


Dat men fout zit bij ongeregeldheden weten de 'fans' zelf ook donders goed. Niet voor niets worden mutsen en capuchons tot over het gezicht getrokken om herkenning tegen te gaan. De op komst zijnde 'Wet Gezichtsbedekking' kan mogelijk ook zijn nut bewijzen om vermeende verhullend geklede 'fans' vooraf al op te pakken, te bekeuren en vast te houden tot ver na de wedstrijd.
Via sociale media maken zich supporters noemende lieden in 'vereniging' al vaak afspraken met de 'clubs' van de tegenstander voor het houden van een flinke matpartij. Stadionverboden, 'kaalplukken' en meldingsplicht zou dan gewoon moeten zijn om dat in te dammen. Een eigen 'supportershome' in het stadion eveneens!
 

ZEIST – De KNVB hakt er in met stadionverboden voor ‘fans’ van Fc Twente die na de met 2-1 verloren wedstrijd in en tegen Den Bosch op 9 november jl via het speelveld de confrontatie zochten met supporters van Fc Den Bosch en daarbij tevens de nodige schade aanbrachten aan de bording en omheining. Liefst 11 Twente-fans kregen te horen dat de KNVB stadionverboden heeft opgelegd voor de duur van 5 tot 7 jaar. Vier hunner kregen het maximum van 7 jaar mede vanwege de vernielingen de anderen zijn 5 jaar niet welkom in een Nederlands stadion onder supervisie van de KNVB.
 De openbaar aanklager van de KNVB doet verder nog onderzoek naar andere supporters die mogelijk betrokken waren bij de ongeregeldheden.
Dit alles ook in het belang van FC Twente. De Enschedese club werd door Fc Den Bosch aansprakelijk gesteld voor de geleden schade aan het stadion De Vliert. Ook deed men aangifte bij justitie in Den Bosch. Mogelijk dat ook het openbaar ministerie mogelijk nog tot strafvervolging overgaat vanwege de schade en openbare orde tegen de relschoppers. Fc Twente wil op haar beurt de schade verhalen bij de onverlaten die zich supporter noemen.

Binnen het betaald voetbal hebben diverse supportersclubs zich beklaagd over de gevoerde procedures en de strafmaten via de KNVB. Volgens die bezwaren zouden vaak opgelegde stadionverboden zijn opgelegd zonder wettelijk bewijs. Het privaatrecht geeft de bond wat meer ruimte indien supporters het veld betreden of zich niet aan de orde en aanwijzingen houden. In elk stadion is het betreden van het speelveld verboden voor, tijdens en direct na de wedstrijden. Een stadionverbod kan derhalve niet via de burgerrechter ongedaan worden gemaakt.

Bij Heracles Almelo is het altijd feest na de wedstrijd. Zodra spelers en officials van het veld zijn en in de catacomben, wordt het veld vrijgegeven en 'bestormt' door de kleintjes onder de supportersschare om met pappa en/of opa nog een balletje te trappen. In Almelo noemt men dat klantenbinding evenals gratis koffie met een broodje als ontvangst van supporters van de tegenpartij in het bezoekersvak.

 
24-11-2018  

Fortuna geeft Heracles een zeperd

 

SITTARD – Wat is er met Heracles aan de hand? Dat is de logische vraag na de ‘zeperd’ van 3-0 in Sittard tegen het gepromoveerde Fortuna. De nummer 4 van de eredivisie is in een vrije val beland na 3 competitienederlagen op rij. De club telt momenteel een aantal internationals maar dat wordt bij de wedstrijden van de club amper nog getoond.
Osman kwam zelfs te laat terug van zijn interlandverplichting en begon daarom op de bank in Sittard. Czyborra kreeg van trainer Wormuth de voorkeur boven routinier Van Hintum om samen met Breukers op rechts voor meer aanvallende impulsen te zorgen terwijl Sama, Van den Buys en de van een blessure herstelde Rossmann het centrale verdedigingstrio vormde. Het eerste gevaar kwam weliswaar via Peterson maar zoals vaker de laatste wedstrijden is de scherpte er af en staat de Zweedse international nu al weken achtereen op 8 doelpunten. Fortuna zette daar een kans via Lamprou tegenover maar Blaswich kon erger voorkomen. Diezelfde Blaswich was na een kwartier de oorzaak voor de 1-0 achterstand door Diemers vanaf de penaltystip. Hij werkte Ninaj tegen de grond. Geel bleef de Duitse doelman echter bespaard. Heracles probeerde wel de bakens te verzetten via opnieuw Peterson maar deze faalde oog in oog met doelman Kosolev. Het spel van Heracles was dan ook weinig inspirerend terwijl Fortuna er juist voor ging om de Heraclieden aan de zegekar te binden. Na een half uur keek Heracles al tegen een 2-0 achterstand aan toen Stokkers de doorgekopte corner omzette in een doelpunt. Dat de achterstand voor de rust niet verder opliep mag een wonder heten, want Semedo en Rodríguez misten opgelegde kansen voor Fortuna.

Na rust mocht Osman dan toch zijn opwachting maken voor meer aanvallende impulsen en ten koste van Sama in het hart van d e verdediging. Ook Kuwas die niet in zijn normale doen was, mocht eveneens plaatsmaken ten faveure van Jesper Drost. Even leek het er op dat de Almeloërs beter gingen draaien. Dalmau en Peterson faalden echter in de afwerking. Het was het in de verdediging teruggetrokken Fortuna dat bij een uitval het scorebord nog een mooier aanzien gaf want El Messaoudi let Blaswich de derde gang naar het net maken.

Heracles zit dus in een dip en moet dat zondag 2 december in de wedstrijd tegen het bezoekende VVV weten te keren om niet nog meer naar beneden op de ranglijst te moeten kijken. De beuk er in alle wedstrijdminuten lang is dan gevraagd met natuurlijk een ‘volle bak’ als steun in de rug!  

Fortuna Sittard – Heracles Almelo 3-0
(2-0)

Scheidsrechter: Gözübüyük 


OPSTELLINGEN
Fortuna Sittard: Koselev, Essers, Dammers, Ninaj, El Messaoudi (72. Smeets), Diemers, Semedo (85. Vidigal), Stokkers, Pinto (79. Ospitalieri), Rodriguez, Lamprou.
Heracles Almelo: Blaswich, Breukers, Sama (46. Osman), Rossmann, Van den Buijs, Czyborra, Merkel, Duarte (64. Vermeij), Kuwas (46. Drost), Dalmau, Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
11-11-2018  

Heracles vergeet te scoren tegen Feyenoord

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft tegen het bezoekende Feyenoord ondanks een gelijk opgaande strijd geen punten gepakt. De Rotterdammers grepen na een uur speeltijd binnen vijf minuten de 0-2 overwinning na vooral de eerste helft flink onder druk te hebben gestaan waarbij doelman Bijlow de hulp van de paal nodig had om het Rotterdamse doel schoon te houden.

Feyenoord begon onzeker en voelde zich meteen klem gezet door de Heraclieden die vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Lindhout vol op de aanval speelden. Met Peterson en kuwas op de vleugels hadden de Feyenoord-backs  Nieuwkoop en Verdonk een zware middag evenals het centrale duo Van Beek en Van der Heiden die telkens de gaten moesten vullen om de Heraclieden van scoren af te houden.  Zo moest Duarte zijn meerdere erkennen in de Rotterdamse doelman nadat Peterson Duarte vrij voor Bijlow zette. Even daarna gaf Osman de bal aan Duarte die spits Dalmau richting Bijlow stuurde maar ook toen pareerde Bijlow het gevaar. In de rebound had Heracles pech toen Peterson diagonaal de paal trof. De mee opstomende Van Hintum was niet zuiver in de eindpass en ook zo verdween een kans. Peterson raakte nog een keer het zijnet en was ook onzuiver bij een kopbal tot opluchtig van de Rotterdammers die daar maar één echt gevaarlijk moment van Vilhena tegenover stelden. Zijn schot werd uitstekend gepareerd door doelman Blaswich. Een eerste helft waarin Heracles het overwicht had maar vergat zich te belonen.

Trainer Van Bronckhorst stelde in de rust orde op zaken. Feyenoord begon gelijk fel vooruit te verdedigen, nam rust in balbezit en zag Balswich een schot van Berghuis over de lat tikken. Het bleek een voorbode voor onheil ondanks het venijnige afstandsschot van Osman dat door Bijlow onschadelijk werd gemaakt. Met bijna een uur speltijd op de klok sloeg Feynoord onverhoeds toe, toen Sama even niet scherp was en Jørgensen koppend Blaswich passeerde. De op de doellijn staande Merkel keerde nog wel de bal maar die stuiterde via de rug van de al geslagen Blaswich alsnog over de doellijn. De aftrap duurde nog even vanwege de VAR en voordat de Heraclieden weer bij hun positieven kwamen loodste Berghuis de Feyenoorders met een splijtende pass en snelle combinatie in veilige haven door een simpele intikker van Toornstraa.
Vanaf dat moment waren bij de Rotterdammers de zenuwen onder controle, tikte het bewust op balbezit en liet het de Almeloërs kansloos jagen.
Trainer Wormuth bracht nog wel drie frisse spelers in maar ook dat deed het tij niet meer keren. Met de 0-2 overwinning op zak namen de Rotterdammers in punten afstand van Heracles dat nog wel op de vierde plek blijft staan maar over twee weken in Sittard toch trefzekerder moet zijn om geen plek op de ranglijst te verliezen.

Zwei Herzen
Wormuth na afloop; ‘Ich habe zwei Herzen im Brust. Wir machen den letzten Wochen eine gute Entwicklung durch aber wir haben heute uns selber nicht belohnt. Heracles ist einen Klub die Spieler besser macht und dann verkauft, im Gegenteil von Feyenoord. Das unterschied war heute nicht Grosz, aber Feyenoord war mehr clever, Komplimente!‘
Van Bronkhorst erkende dat Heracles in de eerste helft sterker was maar zag beide teams in de tweede helft gelijk op gaan tot een betere fase aanbrak waarin Feyenoord zichzelf wel beloonde. Hij nam waar dat die kentering al gelijk na de rust inzette.

Heracles Almelo – Feyenoord 0-2
(0-0)
Nicolai Jørgensen 0-1 (59), Jens Toornstra 0-2 (62)
Toeschouwers: 11754

Scheidsrechter Lindhout

geel: Bart van Hintum, Alexander Merkel, Bart Nieuwkoop

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Stephen Sama, Dario van den Buijs, Bart van Hintum, Mohammed Oman, Alexander Merkel, Lerin Duarte (71.Jesper Drost), Brandley Kuwas, Adrian Dalmau (80.Vincent Vermeij) en Kristoffer Peterson (71.Dabney Dos Santos).
Feyenoord: Justin Bijlow, Bart Nieuwkoop, Sven van Beek, Jan-Arie van der Heijden, Calvin Verdonk, Jordy Clasie, Tonny Vilhena, Jens Toornstra, Steven Berghuis, Nicolai Jørgensen (81.Dylan Vente) en Sam Larsson (86.Mohammed El Hankouri).

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (23 foto's)...

 
11-11-2018  

Live Heracles Almelo - Feyenoord Rotterdam 0-2

 

In blessuretijd lijkt Feyenoord zeker van de overwinning. Kuwas mag van net buiten de zestien nog een keer vrij aanleggen. Via de muur corner gevolgd door een corner aan de andere kant die ook niets oplevert.

Feyenoord was in de tweede helft wel gevaarlijk omdat het vanaf achteren meer grip op balbezit kreeg.
Na een uur spelen heeft Feyenoord overwicht en zet dat om in 2 doelpunten via Jorgensen en Toornstra.

De eerste helft was overtuigend voor Heracles dat veel meer kansen kreeg dan de Rotterdammers. Peterson was het dichtste bij een doelpunt met een schot op de paal.

Scheidsrechter is Allard Lindhout. Vanuit Zeist verzorgt Kevin Blom de VAR.
Feyenoord zonder Van Persie die ook niet op de bank zit wegens een kleine kuitblessure. In het hart van de defensie van de Rotterdammers kreeg Van Beek de voorkeur boven Bottteghin die op de reservebank zit. Bij de Almeloërs ontbreekt centrale verdediger Rossmann. De Duitser liep in de wedstrijd tegen NAC een enkelblessure op. Duarte kreeg van trainer Wormuth de voorkeur boven Drost.

ALMELO: 16.45 UUR
OPSTELLINGEN
HERACLES ALMELO: Blaswich, Breukers, Van den Buys, Sama, Van Hintum, Duarte, Osman, Merkel, Kuwas, Peterson.
FEYENOORD ROTTERDAM: Bijlow, Nieuwkoop, Van Beek, Van der Heijden, Verdonk, Toornstra, Clasie, Vilhena, Berghuis, Jorgensen, Larsson.

 
11-11-2018  

Hendrik-Jan Schuttert wint Indoor Wierden

'Wierden moet je eens gewonnen hebben'

Hendrik-Jan Schuttert met Balboa HS (FotoTrailer)
 

WIERDEN - Bizar is de juiste omschrijving hoe de barrage van de Grote Prijs van Indoor Wierden op zaterdagavond verliep. Onvoorspelbaar ook. Favorieten streden te fanatiek. Balken vielen en de laatste starter was zelfs de weg kwijt. De mannen die het rustigst bleven, stonden bovenaan in de NIJWA Groep Prijs: Hendrik-Jan Schuttert (28) en Peter Geerink (55). Daarnaast reed alleen nog Aniek Diks foutloos van de veertien barragekandidaten.

Black-out
Als een schot in eigen doel in de Champions League, zo moet Henri Stegeman zich deze avond voelen. Voor de springruiter uit het nabijgelegen Daarle, bekend als vakkundige opleider van paarden, ging Indoor Wierden allesbehalve als een nachtkaars uit. Als laatste deelnemer met zicht op een mooie klassering zo dicht bij huis op Endeavour (v. Cantos) reed hij, ondanks inmenging van het publiek, de verkeerde hindernis aan en werd gediskwalificeerd. Overspoeld door emoties trilde hij na op het voorterrein, terwijl zijn collega’s van alle kanten de felicitaties in ontvangst namen.
“Ja, ik heb me wel eens beter gevoeld”, zegt Henri Stegeman enigszins timide. “Ja, inderdaad, ik kan wel janken, maar dat brengt me niet verder. Ik had een black-out. Ik wist het niet meer en ik had nog wel andere ruiters de barrage zien rijden. Ik had hier echt heel graag goed willen rijden.”

Wens

Die wens hadden er meer. Remco Been hoopte op een herhaling van 2016 met zijn succespaard Holland van den Bisschop (v. Heartbreaker), maar ook Sander Geerink had wel zin in een feestje op Donner IK (v. Deauville Van T&L). Allebei een fout, net als de nog snellere Siebe Kramer op Evermeta (v. Mr.Blue) die in 41.24 seconden finishten.
Hendrik-Jan Schuttert reed zijn nulronde in 44.35 seconden en voerde de druk op bij de Grote Prijs-winnaar van vorig jaar, Willem Greve op Formidable (v. Carambole). Ook bij hen ging de insprong van de dubbel eraf, wat een achtste plek betekende. Daarmee kon Schuttert Indoor Wierden van zijn wensenlijstje afstrepen. “Echt blij mee, want Indoor Wierden moet je eens in je leven gewonnen hebben.”
Het concours kon al niet stuk na een (gedeelde) overwinning in de Puissance de avond ervoor. Bangelo (v. Tangelo van de Zuuthoeve) sprong onder Hendrik-Jan Schuttert foutloos over de muur van 2.10m hoogte. “Echt bijzonder. Elk paard heeft z’n specialiteit. Bangelo hoef ik geen Grote Prijs te laten lopen en Balboa hoef je niet op zo’n muur af te sturen”, lacht de ruiter uit Ommen.

Manegepaard

Bangelo doet zijn werk als gelegenheidspaard goed. “Overdag loopt hij in de manege en als er een Puissance wedstrijd is, mag ik hem een week van tevoren ophalen om wat te trainen hiervoor. In Ommen en Birmingham reed ik hem ook in de Puissance. Hij vindt dat echt mooi. Door de weeks 50 - 60 centimeter hoog springen met lesklanten en af en toe op die hoge muur aflopen. Hij gaat er steeds harder naar toe, ik moet ‘m gewoon tegenhouden.”
Balboa HS, zelf opgeleid door Hendrik-Jan Schuttert, mag inmiddels een geroutineerd Grand Prix-paard genoemd worden. “Hij springt altijd op z’n eigen manier, zijn voorbenen niet zo mooi gevouwen, maar hij legt veel foutloze rondes af. Ik probeerde Willem Greve niet teveel speling te geven. Ik zat er hier al vaak vooraan bij, maar nu is het dan gelukt. Indoor Wierden blijft een speciaal concours met een eigen karakter. Het is hier anders dan anders. De hindernissen dicht langs de kant, veel de hoek in springen en met het publiek dicht aan de ring. Veel paarden vinden dat moeilijk, maar ik ga hier elk jaar graag heen. Elke avond is er topsport en er komt veel volk op af. Wierden leeft enorm hier.”

Geloof houden

Peter Geerink verbaasde zichzelf met zijn tweede prijs op de pas achtjarige Florijn W (v. Carthino Z), die twee prachtige foutloze omlopen sprong. “Ik dacht: Als ik mag terugkomen voor de prijsuitreiking, dan ben ik tevreden. Maar de anderen wilden te graag en maakten fouten. Dat was mijn geluk. Dit is toch mooi. Ik kocht Florijn als driejarige op basis van vrijspringen, maar het bleek best wel een speciaal paard te zijn. Mijn vriendin heeft er ongelooflijk veel tijd ingestopt. Het verliep echt niet makkelijk, maar hij weigerde nooit voor de hindernissen en hij liet de palen liggen. Ik heb geloof in hem gehouden, heel belangrijk!
Zijn ogen rolden er hier bijna uit, zo onder de indruk was hij van de hal, maar zodra je naar de eerste hindernis galoppeert is hij er voor je. Fijn dat ons werk zo beloond wordt.”

Gezellige, oude toko

Veel tevreden ruiters, maar ook een trotse voorzitter. Edwin Maatkamp ziet een hoop lichtpuntjes voor de 43 e editie in 2019. “Ik denk Gezellige, oude toko Veel tevreden ruiters, maar ook een trotse voorzitter. Edwin Maatkamp ziet een hoop lichtpuntjes voor de 43 e editie in 2019. “Ik denk dat deze editie weer wat beter is dan vorig jaar. Sportief gezien alleen al, want we hadden wat meer ruiters. We hebben ook positief commentaar ontvangen op verbeterde uitstraling van de bak en ik verwacht een financieel plusje. Dat de menavond niet doorging was toch een aderlating. Er zijn nog wel wat dingen die we willen aanpakken voor de toekomst, maar deze editie was mooi. We hebben misschien een oude toko, het is er altijd wel gezellig!"

Red. Wendy Scholten
Foto: Hendrik-Jan Schuttert met Balboa HS
(FotoTrailer)

Fotoreportage (1 foto's)...

 
03-11-2018  

NAC verslaat bezoekende Heracles

 

BREDA – Heracles Almelo is er niet in geslaagd om in Breda opnieuw NAC te verslaan. De hekkensluiter bezorgde de Almeloërs in de slotfase alsnog een een minieme nederlaag van 2-1.
Met Kuwas en Peterson als aanvalsduo en Jesper Drost als vierde middenvelder, gokte trainer Wormuth op een overwicht, maar het was NAC dat overwicht toonde door goed druk naar voren te zetten, zonder echter grote kansen te creeren. Sterker het eerste gevaar kwam van de Heraclieden via Peterson maar zijn schot werd tot corner verwerkt terwijl Kuwas even later naast schoot.
Terwijl Heracles zich langzaam aan de Brabantse druk ontworstelde, was er dan plots toch de voorsprong voor de thuisclub toen Iljic de bal ontving uit een hoekschop, weinig in de weg werd gelegd en haast vanaf de achterlijn doelman Blaswich verraste door de bal tussen de benen door in het net te schieten (1-0).

Na rust was Heracles meer bij de les en zocht het meer de aanval. Een afketsende voorzet van Breukers dwong doelman Van Leer tot ingrijpen. Een tweede punt dat emotie opriep bij de toeschouwers was de harde charge van Kali op Peterson. Tot verrassing van ieder werd het slechts geel terwijl toch een rode kaart werd verwacht. Maar ook de VAR liet het lopen in deze ruwe speelfase.
Het was Kuwas die de Almeloërs weer op koers bracht door op avontuur te gaan en met een geplaatst hard schot doelman van Leer het nakijken gaf (1-1). Heracles wilde meer en voerde de druk vervolgens op. De kansen kwamen er maar in de afronding faalden Peterson (schot op de paal) en de in de tweede helft voor Drost ingevallen Dalmau die Van Leer redding zag brengen voor de thuisploeg. In de slotfase leken beide teams genoegen te nemen met een gelijkspel, maar het was Te Vrede die alsnog de winnende treffer voor de hekkensluiter liet aantekenen.
Wacht Heracles komende zondag de thuiswedstrijd tegen Feyenoord waarmee het de vierde plek in de tussenstand deelt.

NAC Breda - Heracles Almelo 2-1
(1-0)
1-0 Ilic (21), 1-1 Kuwas (60), 2-1 Te Vrede (88)

Scheidsrechter: Makkelie

geel: Van den Buijs, Osman, Kali

OPSTELLINGEN
NAC Breda: Van Leer; Sporkslede, Koch, Palmer-Brown, Carolina; Reuvers (Verschueren/69), Ilic (Korte/58), Kali; Rosheuvel, Te Vrede, El Allouchi (Van Hooijdonk/89).
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann (Sama/41), Van den Buijs (Vermeij/89), Van Hintum; Duarte, Osman, Drost (Dalmau/46), Merkel; Kuwas, Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (30 foto's)...

 
31-10-2018  

Vitesse wipt Heracles uit de bekerstrijd

 

ALMELO – Heracles Almelo is er niet in geslaagd de volgende ronde om de TOTO KNVB Beker te bereiken. Het Arnhemse Vitesse bleek net als in de competitiewedstrijd twee weken eerder, te sterk met doelpunten van Real Madrid-huurling Ødegaard en de in de slotfase voor Darfalou ingevallen Buitink.

Trainer Wormuth zette Brouwer in voor Blaswich. In de aanloop naar de bekerstrijd noemde de Duitse trainer de reservedoelman al nagenoeg evengoed als Blaswich en dat toonde Brouwer ook gaande de wedstrijd.

Het was Heracles dat in de beginfase het meeste balbezit had. Toch waren de Arnhemmers na een kwartier het eerst gevaarlijk.  Ødegaard schoot van afstand maar zag Brouwer de bal net uit de hoek tikken. De corner leverde niets op. Het was ook Brouwer die met een verre uittrap Kuwas aan het werk zette. De uitgelopen Vitesse-doelman Eduardo had het nakijken maar zag vervolgens hoe Kuwas de voorsprong voor Heracles verspeelde door de bal in het zijnet te deponeren. Ook Peterson kreeg een kans maar diens schot ging nipt voorlangs het doel van Eduardo. Daarna was Vitesse gevaarlijk via Linssen en Darfalou (kopbal) maar beide keren hield Brouwer zijn doel schoon. Het was Ødegaard die Brouwer alsnog voor rust het nakijken gaf met een geplaatst onbereikbaar schot in de verre hoek (0-1).

Met Dalmau als vervanger van spits Vermeij wilde trainer Wormuth de defensie van Vitesse meer onder druk zetten, maar Heracles was veel te slordig in de passing. Daar bracht het inbrengen van Duarte wel enigszins verbetering in, maar ook Vitesse zette een tandje bij. Het was oud- Heraclied Linssen die het houtwerk boven de al verslagen Brouwer testte en ook Darfalou was oog in oog met Brouwer niet zorgvuldig genoeg. Aan de andere kant zag Kuwas een venijnig schot gepareerd door Eduardo en in de rebound kwam Dalmau een teen tekort. Ook het vizier van Peterson stond even later niet scherp om de Arnhemmers pijn te doen. Het was het spannendste deel van de wedstrijd waarin de bezoekers overeind bleven om vervolgens in blessuretijd met een uitval via Buitink alsnog de zege helemaal veilig te stellen (0-2) en verder te bekeren.   

Heracles Almelo – Vitesse 0-2
(0-1)
Ødegaard 0-1 (40), Buitink 0-2 (90)

Scheidsrechter:

geel: Czyborra, Osman

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Brouwer, Droste, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra, Drost (58. Duarte), Osman, Merkel (79. Dos Santos), Kuwas, Vermeij (46. Dalmau), Peterson.
Vitesse: Eduardo, Karavaev, Doekhi, Salter, Clark, Serero, Ødegaard, Foor, Bero, Darfalou (85. Buitink), Linssen (90+2.Hilary Gong).

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

 
27-10-2018  

PEC en Heracles gelijk op in Overijsselse derby


1. Kuwas concentreert zich op een doeltreffende pegel
2. Dalmeau kopte de van de lat kaatsende bal in het net
3. Scheidsrechter Van de Graaf lijkt Peterson al rennend toe te juichen
(Foto's: Harry Broeze)
 

ZWOLLE – In de Overijsselse derby zaterdagavond tussen PEC Zwolle en Heracles Almelo was het verschil van de klassering in de competitie niet af te lezen. Het tot nu teleurstellende PEC, dat al vijf nederlagen leed in de nog prille competitie, deed er vanaf het startsignaal van scheidsrechter Van de Graaf alles aan om de hoog geklasseerde Heraclieden een voet dwars te zetten.  Het resulteerde in de eerste minuten al in kansrijke situaties voor Namli en Flemming maar beiden lieten het na de Almeloërs op achterstand te zetten. Pas na een kwartier kreeg Heracles meer grip op de wedstrijd en kwamen er ook dreigende situaties voor het Zwolse doel. Een vrije trap van Kuwas ruim buiten het strafschopgebied luidde zelfs een Almelose voorsprong in. De pegel van Kuwas spatte op de lat uiteen boven de kansloze doelman Van der Hart. De altijd scherp staande Spaanse spits Dalmeau was er als de kippen bij om de kaatsende bal alsnog in het net achter Van der Hart te koppen (0-1). De ‘blauwfingers’ leken even van slag en Heracles toonde daarop meer aanvallende aspiraties. Tot de rust werd echter niet meer gescoord, mede ook om dat Heracles-doelman Blaswich geen krimp gaf bij een afstandsschot van de Zwolse spits Van Duinen.

Na rust verzuimde oud- Zwollenaar Drost, alleen voor Van der Hart, om de Heraclieden op 2-0 te zetten. In plaats van te schieten kwam er een te zachte pass richting Kuwas waardoor de Zwolse defensie kon opruimen. Langzamerhand ontwikkelde PEC een licht overwicht en toen de Zwolse back Ehizibue vrijuit kon opstomen, luidde dat de gelijkmaker in via de afrondende Van Duinen (1-1).
Het maakte vereende krachten los bij het team van trainer Van ’t Schip. Doelman Blaswich wist ternauwernood een inzet van Hamer onschadelijk te maken en had tevens het geluk aan zijn zijde toen Lachman de bal tegen de lat kopte.  Trainer Wormuth zette aan Almelose kant nog wel Osman, Duarte en Vermeij in om alsnog alle puntjes uit Zwolle mee te kapen, maar ook dat lukte niet zodat beide teams zich met een ‘draw’ tevreden moesten stellen in de aanloop naar de midweekse bekerwedstrijden tussen Heracles en Vitesse (woensdag 18.30 uur) en De Graafschap (dinsdag) tegen het bezoekende PEC Zwolle.

PEC Zwolle - Heracles Almelo 1-1 (1-0)
0-1 Dalmau (17), 1-1 Van Duinen (72)

Scheidsrechter: Van de Graaf
Geel: Dekker, Ehizibue; Breukers, Rossmann, Van Hintum

OPSTELLINGEN
PEC Zwolle: Van der Hart; Ehizibue, Lachman, Lam, Paal; Leemans (Genreau/60), Hamer, Dekker (Bouy/69); Namli, Van Duinen, Flemming.
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Van Hintum; Drost, Merkel, Van Nieff (Osman/72), Peterson; Kuwas (Duarte/69), Dalmau (Vermeij/84).

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
21-10-2018  

Heracles zet Groningen met 4-1 opzij

 

ALMELO – In het duel tussen Heracles Almelo en FC Groningen ging de hoofdrol naar scheidsrechter Van den Kerkhof en zijn collega’s van de VAR in Zeist. Liefst twee keer wees Van den Kerkhof naar de stip maar evenzoveel werd de beslissing herroepen door de VAR. Eerlijk verdeeld over beide teams, dat dan weer wel.
Het kwakkelende FC Groningen zocht in Almelo eerherstel met de van een blessure terugkomende Mahi die zich wel als beste Groningse aanvaller ontpopte maar toch niet het verschil kon maken tegen een fel strijdend Heracles dat van meet af aan de aanval zocht. Dalmau had al in de tweede speelminuut de thuisclub op voorsprong kunnen zetten maar stiftte niet alleen over de Groningse doelman Padt, maar ook langs de verkeerde kant van de paal. Ook de mee opgestoomde Van Hintum probeerde de Heraclieden op voorsprong te zetten maar zijn droge knal scheerde de lat boven Padt. De Groningers moesten dus alle zeilen bijzetten om in de wedstrijd te komen. Dat leek na dik tien minuten te lukken toen Doan van afstand op de paal mikte en vervolgens even later Mahi wel Heracles-doelman Blaswich in de korte hoek het nakijken gaf (0-1).
De Heraclieden raakten echter niet van de kook en bleven de Groningers onder druk zetten. Merkel testte doelman Padt van afstand die de bal niet onder controle kreeg en Dalmau was er als de kippen bij om de gelijkmaker koppend te laten aantekenen (1-1). Even later leek Dalmau in een duel met oud- Heraclied Te Wierik een strafschop binnen te halen, maar de VAR ‘floot’ Van den Kerkhof terug. Tien minuten later herhaalde dit ‘circus’ zich voor het Almelose doel toen Doan onderuit ging maar kort daarvoor de bal met de hand meenam. Tot de rust zat Groningen dus nog op koers met 1-1.

Na de pauze sloeg Heracles echter direct toe toen Padt een schot van Kuwas niet onder controle kreeg en Dalmau voor de tweede keer kon profiteren (2-1). De Groningers probeerden het spel wel te verleggen, maar het was Heracles dat gevaar stichtte.  Van Nieff lobte nipt naast het doel van Padt en Merkel zag de Groningse doelman met moeite redden op zijn knal van afstand. En Doan zag een pegel op de paal van het Almelose doel eindigen. Toch kwam Heracles in veilige haven toen Peterson op pad werd gestuurd en de mee opgekomen Kuwas een niet te missen kans bood (3-1). Een inzet van Peterson werd nog door Padt onderschept. De voorsprong betekende in de slotfase dat Erkilinc zijn debuut mocht maken nadat eerder al Duarte en  Czyborra mochten aantreden.
Toch bood de blessuretijd nog een verrassing voor de Almelose aanhang toen Kuwas vanuit een vrije trap buiten de zestien mocht aanleggen op het Groningse doel. Doelman Padt stond er bij en keek er naar 4-1.

Heracles Almelo – FC Groningen 4-1
(1-1)
Mahi 0-1 (14), Dalmau 1-1 (25), Dalmau 2-1 (47), Kuwas 3-1 (78), Kuwas 4-1 (90+)

Scheidsrechter: Van den Kerkhof

Geel: Rustic, Warmerdam

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich, Breukers, Rossmann, Van den Buijs (46. Czyborra), Van Hintum, Drost, Van Nieff, Merkel, Kuwas, Dalmau (76. Duarte) en Peterson (90. Erkilinc).
FC Groningen: Padt, Te Wierik, Memisevic, Chabot, Handwerker (80. Mendes), Zeefuik, Warmerdam, Hrustic (66. Freriks), Antona (55. Cassiera), Doan en Mahi.

Fotoreportage: Harry Broeze (volgt)

 
19-10-2018  

Lucas Porter dwarsboomt plan Jeroen Dubbeldam


Lucas Porter tijdens zijn overwinningsrit met Daimonte Darco op de openingsdag van Jumping Zwolle 2018.
Fotocredit: Digishots/Jumping Zwolle
 

ZWOLLE - De aftrap van Jumping Zwolle afsluiten met een eigen zege. Zo was het plan van concoursambassadeur Jeroen Dubbeldam, maar zijn eigen pupil Lucas Porter stak daar donderdagavond een stokje voor. “Jeroen kan niet alles winnen, nu is het mijn beurt. Hij wordt oud en langzaam”, geint de pas 21-jarige Amerikaan die bij hem naast de deur woont in Weerselo. “Onacceptabel”, lacht de trainer als hij zijn paard naar stal brengt.

Dubbeldam en de organisatoren werden op de openingsdag overladen met complimenten over het evenement in de IJsselhallen. “Het is een super concours. Jeroen heeft er veel werk ingestoken samen met de andere organisatoren en alles is tot in de perfectie voorbereid. Jeroen was gemotiveerd om hier te winnen, maar ik ook”, vertelt Lucas Porter, die samen met zijn broer Wilton bijna drie jaar bij de topruiter traint.

Living Legend
“Als we iets bij Jeroen geleerd hebben is dat we zelf een paard kunnen klaarmaken voor een wedstrijd die we willen winnen. Jeroen kan dat als geen ander. Een Living Legend van een coach. Hij plant maanden, zo niet jaren vooruit om een rubriek of medaille te winnen en brengt dat over op ons. Zo wilde ik graag hier een rubriek winnen en dat is dan gelukt. Mijn paard Diamonte Darco is in supervorm en ik kon hier en daar een galopsprong minder rijden. Nu nog kijken welk paard ik in de Grote Prijs op zondagmiddag ga rijden, want C Hunter sprong hier ook heel goed.”

In de 1.50m Brink Stables Prijs pakte Porter 2.500 euro mee. Voor Dubbeldam op Roelofsen Horse Trucks Gioio van het Neerenbosch (v. Nagano) lag er 2.000 euro klaar. Michael Greeve op Big Star Jr. KZ (v. Big Star) werd derde, voor de Ieren Michael Hughes en Bertram Allen.

Schuttert
In de 1.40/1.45m NIJWA Groep Prijs werd gewonnen door de Ier Richard Howley met Farianne (v. Indoctro), gefokt door de Achterhoekse dierenarts Jeroen Smak. Tweede werd Hendrik-Jan Schuttert uit Ommen, die veel bewondering heeft voor het organisatieteam. “Het is hier schitterend. Zelf organiseren wij ook een internationaal concours, CSI Ommen, en je weet hoeveel werk er bij komt kijken en hoe moeilijk het is om de begroting sluitend te krijgen. Ja, het is een toplocatie, maar het is ook wel een hele opdracht. En dan kom je hier binnen. Van een kale hal naar warm en sfeervol, echt prachtig. Twee voorterreinen om de paarden te trainen, perfecte stallen en een geweldige piste. Je hebt het gevoel alsof je binnenkomt bij Indoor Brabant of Jumping Amsterdam.”

Hendrik-Jan Schuttert behaalde zijn tweede prijs met Farmers Proud HS (v. Verdi), die tot een half jaar geleden gereden werd door zijn vader Jan Schuttert. “Hij reed er tot 1.40m nvieau mee. Ik had niet gedacht dat ik ‘m mocht overnemen, maar hij wilde wel weer opnieuw beginnen met een zesjarige. Ik ben er blij mee, want het is een competitief paard waar je snel mee kan rijden.”

Overige winnaars
Voor Bart Bles uit Babberich was er een zege in de 1.35/1.40m Van der Sluis Transport Prijs met Evabellie W (v. Colman). De Duitser Felix Hassmann won de Bouwbedrijf Van Grunsven Prijs voor zes- en zevenjarige springpaarden, de Australiër James Paterson Robinson won de 1.35m Roelofsen Horse Trucks Prijs en Tonny Leeuwen de 1.25m Sale of the Rising Stars Prijs.

Jumping Zwolle vervolgt vrijdag met vijf springrubrieken, die om 21.30 uur opgevolgd worden door de Sale of the Rising Stars, een veiling van tien jonge talentvolle springpaarden en een feestavond. www.jumpingzwolle.nl 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
17-10-2018  

Reggeborgh sponsort schaatssprintteam

 

RIJSSEN - Investeringsmaatschappij Reggeborgh uit Rijssen helpt het sprintteam van schaatscoach Gerard van Velde op weg naar de Winterspelen van Peking in 2022. Het team van Van Velde met sprinters als de gebroeders Ronald en Michel Mulder, Dai Dai Ntab, Kai Verbij, Gerben Jorritsma, Pim Schipper en Wesly Dijs kan zo dankzij het exclusieve hoofdsponsorschap van Reggeborgh gerust werken aan haar doelstelling, Olympisch succes. De sprintkanonnen zaten na het afhaken van hoofdsponsor Plantina aan het begin van de zomer nog zonder sponsor en werden de afgelopen maanden ondersteunt door de schaatsbond KNSB en NOC/NSF.

Van Velde is dolgelukkig met de komst van de nieuwe teamsponsor. ,,Gelukkig komt er nu vlak voor de start van het nieuwe seizoen rust in de ploeg. Met Reggeborgh Beheer krijgen we een betrokken partner voor de lange termijn. Hierdoor kunnen we ons onbekommerd focussen op topprestaties. Ik ben supertrots dat ik deze hoofdsponsor mag presenteren.’'

Reggeborgh Beheer overweegt naast het sponsorschap voor het team van Van Velde ook schaatsen als breedtesport te ondersteunen met name in Oost Nederland. De sprinttoppers in het team van sprintcoach Van Velde vormen dan de boegbeelden voor de jeugd. ‘Wij waren vroeger ook al onder de indruk van de Nederlandse topprestaties en zagen onder andere de geweldige gouden race van Gerard van Velde. Op deze wijze kunnen we nu iets terugdoen voor Gerard en zijn ploeg en ondertussen vanuit onze maatschappelijke rol het schaatsen in de breedte ondersteunen’, aldus de woordvoerder van Reggeborgh, de investeringsmaatschappij van de bouwfamilie Wessels uit Rijssen.
Met Reggeborg Beheer komt er een eind aan ‘kommer en kwel’ door het ontbreken van sponsors in het topschaatsen. Eerder nam de Twentse investeerder Infestos de schaatsters Ireen Wüst, Esmee Visser en Lotte van Beek onder de arm. Jorien ter Mors en Suzanne Schulting vonden onderdak bij Team IKO en het team van schaatscoach Jillert Anema met o.a. Jorrit Bergsma en Irene Schouten vond onderdak bij easyJet.

 
14-10-2018  

Lips verzaakt op slotdag Military Boekelo


Julia Krajewski werd met Samourai de Toth winnares van de Military Boekelo 2018.
 

BOEKELO – Het springen als slotnummer van de Internationale Military in Boekelo vormde de ‘scherprechter’ voor de Nederlander Tim Lips die uitzicht had om historie te schrijven. Sinds de opening met de dressuur zette Lips zich met Bayro aan de leiding, gaf die niet af in de door de Britse Sue Benson voor het laatst gebouwde cross country, zodat de eerste eindoverwinning  voor een Nederlander in beeld kwam. Het eenvoudig ogende M-parcours van parcoursbouwer Jos Brinkman, die ook de derby tijdens de Almelose Ruiterdagen vorm geeft op Z/ZZ niveau, bleek Lips echter te machtig en dat resulteerde in twee springfouten.
De dit jaar ernstig gedevalueerde military telde maar 76 deelnemers. De gehele internationale top liet het afweten na het echec van de Wereldruiterspelen vorige maand in de USA. Voor Lips, die wel kwam, derhalve de kans om na zijn goede tweede plek vorig jaar, de eindzege eens op naam te schrijven. Zijn derde plek was wel goed voor prolongatie van de Nederlandse titel en een cheque van 1750 euro, met Sanne de Jong  met Enjoyals reservekampioen en Andrew Hafferman met Castle View Larry als derde.
De Duitse amazone Julia Krajewski werd met Samourai  de Toth door de springfouten van Lips eerste ‘overall’ en ook de Britse Laura Collet met London 52 ging Lips nog voorbij in het eindklassement.

 
12-10-2018  

CSI Twente 2019 gaat hogerop

Almelose Ruiterdagen moeten verschuiven

Ter illustratie de Alu Globe van tentenbouwer Neptunus
 

GEESTEREN/ROTTERDAM/ALMELO – Het verzetten van de FEI Nations Cup 2019 voor landen van het CHIO Rotterdam naar het CSI Twente in Geesteren,  betekent dat de organisatie van het CSI in Geesteren eenmalig CHIO wordt en daarvoor ook de gastenontvangst op een hoger plan gaat tillen. Zo oriënteert de organisatie zich op het plaatsen van etagetenten met skyboxen op de bovenste etage om de ‘supersponsors’ en internationale gasten te ontvangen. Nu werd er in Geesteren toch al niet bespaart op tijdelijke onderkomens maar in 2019 gaat het dus dubbelop naar boven met tenten en sportieve wedstrijd. Het is de derde keer dat het CSI Twente zich CHIO mag noemen. Eerder was dat In 1989 toen het EK Springen ook in Rotterdam plaatsvond en in 1994, het jaar dat in Den Haag de Wereldruiterspelen afgewerkt werden. Het CHIO Twente 2019 wordt van 17 t/m 23 juni gehouden, zijnde de normale data van het CHIO Rotterdam dat vanwege het te organiseren EK van datum verschuift naar 19 t/m 25 augustus.
Door deze verschuivingen moet ook de 53e Almelose Ruiterdagen haar data aanpassen. Normaal gesproken zijn de Almelose Ruiterdagen gelijk met het CHIO in Rotterdam dat echter niet als een te zware belemmering werd gezien , maar nu in Geesteren in 2019 de traditionele Rotterdamse cq Almelose data worden gehanteerd, ziet de organisatie van 10 dagen Almelose Ruiterdagen, als een in omvang een van de grootste hippische evenementen in ons land, zich genoodzaakt om dit nationale evenement te verplaatsen naar de data 30 mei t/m 9 juni. De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond moet nog wel met die verschuiving instemmen.

Archief
Terug naar vorige pagina