Sportberichten


Plaatsing  
 
09-07-2019  

Dalmau naar Utrecht, Dessers naar Heracles

Van Nieff voetbalt verder in Hongarije
 

ALMELO – De Spaanse spits Adrian Dalmau kan na bejubeld te zijn, nu door de Heraclesfans worden gehekeld. Op het dieptepunt van zijn carrière gaf Heracles Almelo hem een kans. Ooit als jongeling door Real Madrid binnengehaald als groot talent maar afgezakt tot het derde niveau in Spanje. In Almelo kreeg hij een nieuwe kans met een 2-jarig contract en zowaar, schopte de soms te fanatieke (9x geel) en gedreven spits er in zijn eerste seizoen in de eredivisie 19 in. Slechts De Jong en Tadic gingen hem nog voor. Dan zingt zijn naam rond en anders zorgt daar zijn management wel voor. In thuisland Spanje zong rond dat Leganes en Granada interesse hadden, Heerenveen werd afgewimpeld en Macabi Tel Aviv deed zelfs een zeer fors salarisaanbod, hetgeen Dalmau’s hoofd op hol deed slaan. Heracles en Macabi werden het niet eens. Vraag en aanbod lagen te ver uit elkaar. De topscorer van Heracles gooide daarop de kont tegen de krib en weigerde zelfs werk, het geen hem op een schorsing van de club kwam te staan.

Kruisbestuiving
Bij Heracles Almelo weten ze dat het kwaad kersen eten is met spelers die in het hoofd ontsporen en daarbij eerder een last dan een lust worden. Kortom er diende zich een ontsnappingsroute aan. Bij Fc Utrecht bleek Cyriel Dessers eventueel los te weken. De Belg van Nigeriaanse afkomst schopte het in zijn thuisland tot de nationale jeugd onder de 21. Utrecht nam de tweebenige spits in 2017 over van NAC . In Utrecht maakte Dessers zijn verwachtingen niet geheel waar op het hoogste niveau maar wist toch regelmatig het net (12x) te vinden ondanks een flinke blessureperiode. In die tijd leerde hij tevens Robin Pröpper en Sebastian Jakubiak kennen tijdens de revalidatie in de Zeister bossen. Ook landgenoot Dario van der Buijs kende hij al van eerdere duels. Dessers komt dus niet helemaal als een vreemde eend in de bijt bij Heracles binnen en sloot in Almelo al een overeenkomst af voordat Dalmau in Utrecht rond kwam. Dessers reisde maandag al gelijk af met zijn nieuwe club naar het trainingskamp in Billerbeck (D) waar hij liet weten vertrouwen te hebben in zijn kans bij Heracles Almelo. ‘Er schijnt bij deze club iets in de lucht te zitten dat spitsen doet bloeien. Ik wil dus ook in het rijtje van goede spitsen bij Heracles’, zo zijn ontboezeming in Billerbeck.

Van Nieff naar Hongaarse Puskás Akademia FC
Heraclesmiddenvelder Yoëll van Nieff (26) vervolgt zijn voetbalcarrière in Hongarije. Al aan het einde van het seizoen werd duidelijk dat in Almelo geen verdere toekomst gloorde. Van Nieff mocht derhalve transfervrij vertrekken. Van Nieff vond zijn heil onder de rook van Budapest in het stadje Felcsút waar in 2005 de club Puskás Akademia FC werd opgericht en vernoemd naar de beroemdste speler die Hongarije ooit kende.

 
07-07-2019  

Heracles huurt Mauro Jr en contracteert Szöke

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft opnieuw haar slag geslagen op de transfermarkt. Van PSV komt Mauro Junior over. De Braziliaan is gehuurd voor de periode van één seizoen om meer speelervaring op te doen in de eredivisie. De jongeling geldt als een groot talent en tekende in 2017 bewust voor 4 jaar bij PSV met de wil om te slagen.

Van Fc Köln komt de Serviër Adrian Szöke over. Hij speelde al in het Servisch nationale team onder de 18. Bij Fc Köln fungeerde hij vaak als schaduwspits op het tweede niveau waarin hij vorig seizoen 12 keer tot scoren kwam.

Eerder al haalde Heracles Almelo Navajo Bakboord en Teun Bijleveld van Jong Ajax binnen waarvoor zij uitkwamen in de Keukendivisie.
De Almelose club shopte ook in Zuid Duitsland bij SpVgg Unterhaching waar het de Griek Orestis Kiomourtzoglo wist te strikken. Op Mauro Junior na die werd gehuurd, tekenden alle jonge talenten voor twee jaar met de optie van een verlenging van een jaar.  

Heracles Almelo maakte de overeenkomsen met Mauro Jr en Adrian Szöke officieel bekend tijdens de familiedag van Heracles Almelo. Naar schatting kwamen daar vandaag zo'n 15.000 bezoekers op af. De club bereikte ook een nieuw record bij de verkoop van seizoenkaarten.

 
07-07-2019  

Mulder wint ook de derby Almelose Ruiterdagen


Pim Mulder was de meest succesvolle deelnemer bij het springen. Hij won ook de derby om de Bolk Transport Prijs met een Kylix paardensolarium als ereprijs naast de gevulde envelop.
 

ALMELO – De derby in het springen is een der zwaarste onderdelen van de paardensport. In Almelo al 34 jaar verreden. Jos Brinkman uit Albergen is als internationaal 3* parcoursbouwer al sinds jaren verantwoordelijk voor het ontwerp van deze wedstrijd over een lengte van ruim 1300 meter met 23 sprongen over natuurlijk ogende hindernissen waaronder de fameuze Irish Wall.
De derby in Almelo onder de naam Trial Jumping is derhalve alleen voor de best geklasseerden uit de dagen vooraf in de klassen Z en ZZ weggelegd. Dat ruiters deze derby tijdens de Almelose Ruiterdagen vaker dan een keer winnen is dan ook op een hand te tellen. Grote namen als Hans Brugman en Wim Schröder uit het verleden lukte dat maar een keer evenals de nog actieve Gert Jan Bruggink die tijdelijk wat met fysiek ongemak tobt.
Wie het wel lukten waren o.a. Eric Wiefferink en Pim Mulder die het beiden zelfs in twee opeenvolgende jaren lukte. Ook Tom Brinkman, zoon van de parcoursbouwer, schreef de derby in Almelo al twee keer op naam, evenals Eric ten Cate, maar sinds zondag is Pim Mulder de absolute alleenheerser. Hij reeg de successen aaneen tijdens de 53e Almelose Ruiterdagen en won ook het fameuze slotnummer, de derby. Slechts drie deelnemers wisten de eerste omloop foutloos te blijven en in de noodzakelijke barrage was Pim Mulder met Gondola B ongenaakbaar. Hessel Hoekstra was met Diazetta 1,68 seconden langzamer. De winnares van vorig jaar Melissa Maatkamp kwam met Celvana nog wel foutloos door de eerste lange omloop maar zag in de barrage af van verdere strijd na een afgeworpen balk om haar paard verder te sparen. Ook dat behoort bij de paardensport. Winnaar Mulder had met BCO Furioso nog een tweede troef in dit zwaarste nummer van de Almelose Ruiterdagen. Met een springfout in de eerste omloop zette hij de wteede tijd neer, goed voor een vijfde plek overall achter de als vierde geëindigde Koen Westendorp met Celano die eveneens met een springfout nipt sneller was dan Mulder op de rug van BCO Furioso.

Alle uitslagen paarden dressuur en springen klik hier

 

 
06-07-2019  

Rom Vermunt scoort op Almelose Ruiterdagen

 

ALMELO – In de ZZ-licht dressuur, de zwaarste dressuurproef tijdens de Almelose Ruiterdagen,  reed Rom Vermunt met Haciëndo naar een eerste en derde plek in de vrijdag twee verreden proeven. De rij-instructeur uit Geesteren hield daarmee de Twentse eer hoog in het nationale veld van concurrenten.
In rubriek 115A behaalde Vermunt een score van 250,5 punten, goed voor een derde plek achter Margreet Prosman (Harmelen) met Hublot die nipt 2 punten hoger scoorde. De Brabander Lars op ’t Hoog behaalde in deze rubriek met Handretti de hoogste dagscore die door de jury werd beloond met 266,5 punten.
In rubriek 116A reed Vermunt zijn paard Haciëndo voor een andere jury naar een winnende score van 139 punten. Prosman werd hier met Hublot (233 pnt.) wederom tweede voor de Rijssense Ashly Langevoort die met Happy Dancer 230,5 punten kreeg toebedeeld.

<< In de Fairfax finale Kür op Muziek werd Annemieke Vincourt (Zuidwolde) met High Sociëty de winnares van het Fairfax dressuurzadel. Zij reed een gemiddelde van 75 procent. Lars op ’t Hoog werd met Handretti als tweede geklasseerd met een gemiddelde score van 73,38 procent. De Brabantse Rosalie Mol werd met minder dan eenprocentpunt minder derde op Indigo, het paard waarmee ze vorig jaar in Almelo nog derde werd in de klasse M

< Annemiek Vincourt ontvangt hier het fraaie dressuurzadel beschikbaar gesteld door de Britse fabrikant Fairfax.

Klik hier voor alle uitslagen in dressuur en springen (paarden en pony's)
 

 
06-07-2019  

Pim Mulder wint GP van Almelo

 

ALMELO – Een dag na zijn fraaie zege over 1.40 meter sloeg Pim Mulder opnieuw toe tijdens de 53e Almelose Ruiterdagen. Met Freedom Again troefde hij Wessel Hoekstra af die met Comme Prévu langdurig aan kop stond en bijna zeker leek van zijn overwinning om de Grote Prijs van de stad Almelo. Oud- Almeloër Don Willmsen behoorde met Corazon eveneens tot de twaalf foutlozen in de eerste omloop. Hij zette in de barrage de derde tijd neer voor de Zweedse Erika Lickhammer op Jazou die met Flyer S zich ook nog als zesde kwalificeerde.
Lees meer op HippischTwente.nl

<< Wethouder Jan-Martin van Rees en burgemeester Arjen Gerritsen overhandigden Pim Mulder een tuinset van Kees Smit en de fraaie bokaal naast de gebruikelijke envelop met inhoud.

 
05-07-2019  

Bas van der Aa op dreef tijdens Ruiterdagen

 

ALMELO – Albergenaar Bas van der Aa liet zich vrijdag van zijn goede kant zien op de Almelose Ruiterdagen. Met Danga WS won hij de ZZ-rubriek klassiek door in de barrage concurrent Jan Diepman op Favorite met 0,34 seconden nipt voor te blijven. De Zweedse amazone Erika Lickhammer - een dag eerder ook al succesvol - met Eclipse legde eveneens foutloos beslag op de derde plek over het door internationaal parcoursbouwer Jos Brinkman gebouwde parcours.
In het ZZ-2 fasen moest Van der Aa met Danga WS genoegen nemen met een vierde plek achter winnaar Robert Vos met Diabeau. Pim Mulder met BCO Furioso en Hessel Hoekstra met Condavel werden respectievelijk tweede en derde.

In het nationaal 1.40 m behaalde Van der Aa met Cartoon HL een tweede plek achter de winnaar in de barrage Pim Mulder op BCO Milton Z. Eric ten Cate eindigde met Lacoste 145 in de derde tijd voor Vincent Geerink met Fity-Fifty terwijl Robert Vos op Chappeau als vijfde eindigde door tegen een balkje op te lopen.

Het Z-klassiek leverde in de barrage een overwinning op voor de Brabander Marwin van den Nieuwenhuijzen met E-jopieR. Jan Diepman reed Godon naar de tweede tijd terwijl de eveneens foutloze Erika Lickhammer haar Nick naar de derde tijd reed. Vincent Geerink plaatste zich met twee troeven voor de barrage maar met zowel Iniesta als Elamé viel er wel een balk uit de beugels waardoor de snellere tijden niet meer betekenden dan de plaatsen 4 en 5.  
Het Z-2 fasen werd gewonnen door Hessel Hoekstra met Diazetta. Daarmee werd Melissa Maatkamp met Celvana en Koen Westerndorp met Durano verwezen naar de plaatsen 2 en 3.

 
04-07-2019  

Zweedse Lickhammer wint eerste ZZ Ruiterdagen

 

ALMELO – Het eerste ZZ parcours klassiek tijdens de 53e Almelose Ruiterdagen werd een prooi voor de Zweedse amazone Erika Lickhammer. Met haar paarden Eclipse (0-34,0) en Jazou (0-37,52) legde zij in de barrage beslag op de plaatsen 1 en 2 voor Pim Mulder met Ferano (0-38,42). Als beste Tukker reed Lars Wigger met Foline foutloos naar plek 4 in een tijd van 41,42 seconden daarmee de Finse Evaliine Talvio met Glock's Champions Ludwig (47,43), rijdend voor BWG Stables van de gebroeders Schröder, ruim voorblijvend met eveneens  nul fouten in de barrage.

De 53e Almelose Ruiterdagen Op het Twents Hippisch Centrum aan De Bosrad zijn vrij toegankelijk en sluiten zondag af met de finales in de dressuur en springen met als hoogtepunt de zware derby die Pim Mulder ook al eens op naam schreef. Fotosessie RTV Oost: https://www.flickr.com/photos/rtvoost/albums/72157709483611411

Klik hier voor alle uitslagen paarden.
 

 
30-06-2019  

Van Dis wint Hartog Lucerne Trophy in Almelo


De Zuidhollandse Yvonne van Dis won met haar pony Emilinda tijdens de Almelose Ruiterdagen de nationale finale om de KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2019.
 

ALMELO – Tijdens de Almelose Ruiterdagen die vrijdag begonnen en op zondag 7 juli eindigen, werd de jeugdige amazone Yvonne van Dis overall winnaar van de nationale competitie-finale om de KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2019.
De Zuidhollandse voerde met haar pony Emilinda het klassement al aan na zeven wedstrijden en wist in Almelo over twee springproeven beslag te leggen op een eerste plek in het dag-klassement en als winnaar overall over acht wedstrijden waarbij de beste drie resultaten tellen. Al met al genoeg om zich een jaar lang als Hartog Lucerne Rising Star te laten betitelen.
Yvonne was heel erg blij na haar succesvolle dag in Almelo: “Ik begon wel wat rustig maar kwam later in het parcours steeds beter in het ritme. Het ging echt heel erg goed!” De 15-jarige amazone durft na haar winst ook te hopen op meer succes in de toekomst. “Over twee weken ga ik internationaal starten en het lijkt mij heel erg leuk om zo’n wedstrijd te winnen”, aldus de winnares van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2019.
Voor de finale om de Hartog Lucerne Trophy 2019 tijdens de 53e Almelose Ruiterdagen hadden zich 16 combinaties weten te plaatsen. Bondscoach Edwin Hoogenraat was lovend over het niveau van de finalisten: “Het is prachtig om te zien dat een aantal ruiters echt goed met het spel bezig is. Hier zaten wel talenten bij waar ik in de toekomst wat aan heb”.

Uitslag over 2 proeven tijdens Almelose Ruiterdagen:
1. Yvonne van Dis (Stad Aan ’t Haringvliet) – Emilinda (4 punten)
2. Quinty Keur (Bloemendaal) – Kinka’s Boy (8 punten)
3. Mel van der Kamp (Nieuwleusen) – Garfield (8 punten)
4. Jaydee Janssens (Reuver) – Kyrian van Orchids (8 punten)
5. Lily van der Knaap (Nijkerk) – Tiësto (9 punten

Eindklassement: KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2019
1. Yvonne van Dis (Stad Aan ’t Haringvliet) – Emilinda (82 punten)
2. Mel van der Kamp (Nieuwleusen) – Garfield (73,5 punten)
3. Quinty Keur (Bloemendaal) – Kinka’s Boy (70,5 punten)
4. Geertje van Aarle (Dinther) – Kaspar van Orchid’s (67,5 punten)
5. Myla van Andel (Leeuwarden) – Je T’aime DMM (62 punten)

Klik hier voor alle uitslagen tijdens de 53e Almelose Ruiterdagen, het grootste hippische evenement van Nederland met ruim 2.300 combinaties aan de start in de dressuur en het springen.

bron: KNHS/Almelose Ruiterdagen

 
06-06-2019  

FEI Nations Cup™ tijdens 45e CSI Twente

Oranje met sterkst mogelijke teams aan start

Harrie Smolders (boven) en Edward Gal zijn de ruiters die momenteel voor Nederland het 'meest aan de weg timmeren'.
Fotobron: KNHS/CSI Twente
 

GEESTEREN (KNHS) - CSI Twente viert haar 45-jarig jubileum met de organisatie van de Longines FEI Nations Cup™ of the Netherlands voor dressuur op driesterren en springen op vijfsterren niveau. Daarmee komt de wereldtop voor beide disciplines van 20 tot en met 23 juni naar het bekende terrein van Erve Maathuis in Geesteren. Bondscoaches Rob Ehrens en Alex van Silfhout stellen hun sterkste teams op en maken van de landenwedstrijden een belangrijke observatie richting de Europese Kampioenschappen in Rotterdam. “We gaan voor een topeditie van dit 45ste CSI Twente”, vertelt concoursdirecteur Rob Maathuis enthousiast.

Na 1989 en 1994 is het de derde keer dat CSI Twente gastheer is van de Longines FEI Nations Cup™ springen en beleeft het een primeur bij de dressuur. Beide worden normaliter tijdens het CHIO Rotterdam verreden. “In 1989 was er ook een EK in Rotterdam en in 1994 was er in verband met de Wereldruiterspelen in Den Haag geen Landenwedstrijd in het Kralingse Bos. Nu het CHIO Rotterdam de Europese Kampioenschappen organiseert zijn wij wederom gastheer. Ik zie het als een mooi natuurlijk moment dat de Landenwedstrijd na 25 jaar terugkeert naar Twente, van oudsher toch een van de toonaangevende paardenregio’s die ons land rijk is”, legt Rob Maathuis namens CSI Twente uit.

“Het gebeurt niet vaak dat deze vacature open ligt. Voor ons als organisatie hoeven we eigenlijk alleen het prijzengeld te verhogen van viersterren naar vijfsterren niveau en ons goed in te stellen op de extra voorschriften vanuit de FEI. Facilitair en qua ruimte, infrastructuur en concoursterrein hebben we het prima voor elkaar. We hebben veel ervaring met het organiseren en zijn breed georiënteerd. Zo hebben we ook één en tweester springwedstrijden, landelijke rubrieken, dressuur, fokkerij en pony’s in ons pakket.”

Grote Prijs al op vrijdag
Het CSI Twente begint dit jaar op zondag 16 juni met de pony's en paarden op landelijk niveau. Vanaf donderdag 20 juni komen de combinaties op internationaal sterren niveau in actie. De Longines Grand Prix of Twente rijden de topcombinaties op vrijdag. De Longines FEI Nations Cup™ voor de springruiters is zondagmiddag. De landenwedstrijd voor de dressuur wordt op zaterdag 22 en zondag 23 juni verreden.

“De FEI heeft uit de eerste Europese divisie vijf landen aangewezen voor ons concours. Nederland komt met onder anderen Harrie Smolders. Duitsland is aanwezig met wereldkampioene Simone Blum in het team. De Zweden nemen Europees kampioen en nummer twee van de wereld Peder Fredricson mee. Ook België rijdt voor de punten. Het won vorig jaar de finale in Barcelona en de ruiters staan hoog op de wereldranglijst”, vervolgt Maathuis.

“Daarnaast is Spanje hier, gastheer van de finale in Barcelona. Ook  Oostenrijk, dat vorig jaar naar de eerste divisie promoveerde, en Brazilië, in 2018 winnaar van onder andere de Nations Cup in La Baule, komen naar Geesteren. En Japan, dat getraind wordt door Wim Schröder, verschijnt aan start. Een leuke bijkomstigheid, aangezien dat land de Olympische Spelen van 2020 in Tokio organiseert.”

Nederland krijgt bij de dressuur concurrentie van de teams van Groot Brittannië, de Verenigde Staten, Zweden, Frankrijk en België. “Concurrentie is goed. Dat houdt iedereen scherp. We zijn goed voorbereid en hebben er zin in. 45 jaar CSI Twente, een jubileum. We gaan dan ook voor een top-editie’, kijkt Maathuis vol verwachting vooruit.

Nederlands dressuurteam
Alex van Silfhout stelt in Geesteren zijn momenteel sterkste equipe op. De bondscoach heeft de top vier van het onlangs gehouden NK Dressuur opgeroepen. Emmelie Scholtens (Gorinchem) zal kiezen tussen Apache en haar hengst Desperado, die onlangs imponeerde in Compiègne. Het team bestaat verder uit Edward Gal (Oosterbeek) met Glock’s Zonik NOP Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) en Glock’s Dreamboy NOP en Anne Meulendijks (Heeze) op MDH Avanti NOP.
Daarnaast komen alle kaderleden aan start op Erve Maathuis in het CDI3*. Dat zijn Adelinde Cornelissen, Marlies van Baalen, Danielle Heijkoop, Patrick van der Meer, Diederik van Silfhout en Thamar Zweistra.

Team Rob Ehrens
De Longines FEI Nations Cup™ van Geesteren is een week na die van Sopot, waar Nederland aan start komt. Geesteren is de tweede van de vier landenwedstrijden waar Oranje punten verzamelt om zich te plaatsen voor de finale in Barcelona. Geesteren is de tweede observatiewedstrijd voor de springruiters na het NK in Mierlo richting het EK in Rotterdam. Bondscoach Rob Ehrens zal zijn team voor Geesteren bekend maken na het Pinksterweekend, waarin zijn combinaties op veel internationale wedstrijden actief zijn.

Ehrens: “We hebben het thuisvoordeel en ik wil mezelf niet in de vingers snijden door de ploeg te snel bekend te maken, omdat er nog wat twijfels zijn. Daarvoor is deze wedstrijd te belangrijk voor ons. In Geesteren willen we voor eigen publiek zo goed mogelijk voor de dag komen. De combinaties die we kiezen, moeten in een flow zitten.”

45e CSI Twente 2019
Vrijdag 21 juni
17.30 uur     Longines Grand Prix of Twente CSIO5* 1.60m

Zaterdag 22 juni
17.30  uur    Grote Prijs CSI2*, 1.45m
15.35 uur    CDIO3* Grand Prix (FEI Nations Cup™ Dressage of the Netherlands 2019)


Zondag 23 juni
12.15 uur    CDIO3* – Grand Prix Special (FEI Nations Cup™ Dressage of the Netherlands 2019)
14.25 uur    CDIO3* – Kür op Muziek (FEI Nations Cup™ Dressage of the Netherlands 2019)


14.45 uur    CSIO5* – Longines FEI Nations Cup™ Jumping of the Netherlands 2019 (1e manche)
16.10 uur    CSIO5* – Longines FEI Nations Cup™ Jumping of the Netherlands 2019 (2e manche)

 
31-05-2019  

KNVB schorst amateurvoetballer anderhalf jaar

Scheidsrechters zien af van toernooi bij de club
 

ALMELO – Voetballer Semih E.  van het tweede team van voetbalclub La Première is door de KNVB voor anderhalf jaar geschorst. De man werd onlangs handtastelijk tegen de scheidsrechter tijdens de bekerfinale tegen ‘noaber’ Almelo 2. Deze staakte daarop de wedstrijd en verliet het sportcomplex aan de Maardijk onder begeleiding. Daarna deed hij aangifte bij de politie wegens molest, meldde Tubantia. Grensrechter en clubvoorzitter José Diaz zwakte de handtastelijkheid af maar zei er bij dat het bestuur zich nog beraad over een gepaste straf. Dat heeft de KNVB inmiddels gedaan op basis van het wedstrijdrapport.
De KNVB strafte een andere speler van het 2e team van La Première eveneens fors. Hij werd met rood het veld uitgestuurd en mag tot november dit jaar niet ‘ballen’.

De Scheidsrechtersvereniging Almelo en Omstreken (SAO) heeft La Première inmiddels laten weten dat alle scheidsrechters van de SAO zijn bericht met het advies om niet aan te treden bij het op de rol staande jaarlijkse Hendrie Krüzen-toernooi. Dit onder het motto; ‘Van de scheidsrechter blijf je af’.
Semih E. wil in beroep tegen zijn zware straf. De KNVB kende de overwinning op formele grond toe aan het team van Almelo 2 en haalde tevens de nog op de rol staande competitiewedstrijd tussen beide teams van de agenda. 

 
30-05-2019  

Uitsmijters en 'LAP' tekenen voor 'Noaberschap'

 

ALMELO – Onder toeziend oog van wethouder van Sport Arjen Maathuis en met een ferme handtekening op papier hebben de voorzitters van honk- en softbalvereniging Uitsmijters’55 en voetbalvereniging La Première een overeenkomst getekend waarin wordt vastgelegd dat Uitsmijters ’55 de nieuwe ‘Noaber’ wordt van de 110-jarige voetbalclub aan de Maardijk.
La Première staat een deel af van het gebouw om een eigen kantine te kunnen creëren met eigen ingang voor de ‘balknuppelaars’ die verder 2 kleedkamers van de voetballers opknappen om deze geschikt te maken voor de bee-, soft- en honkballers die vooral in de zomermaanden gebruik zullen maken van het op kosten van de gemeente nieuw aan te leggen combinatieveld voor soft- en honkbal.
Daarvoor levert de voetbalclub 2 velden in maar krijgt daarvoor wel de beschikking over een nieuw aan te leggen kunstgrasveld - op het huidige hoofdveld - eveneens op kosten van de gemeente Almelo die voor het gezamenlijke plan ruim 8 euroton uittrekt. 
Met de door de gemeente vereiste ‘noaberschapsovereenkomst’ is tevens afgesproken goede ‘noabers’ te willen worden met wederzijds respect en met ieder een eigen ingang maar ook wederzijds gebruik van de kleedkamers als de diverse activiteiten daar om vragen.
Na 14 jaar ‘getouwtrek’ kan daarmee de in 2005 voorgenomen sluiting van sportcomplex ’t Maatveld worden afgerond.

<< v.l.n.r.: La Première-voorzitter José Diaz, wethouder Arjen Maathuis en Uitsmijters-voorzitter Tim Zitter
(Foto: Leo van Raaij)

 
21-05-2019  

Fc Utrecht is Heracles Almelo echt de baas

 

UTRECHT – Na de 0-2 thuisnederlaag in de Play Off voor Europees voetbal tegen Fc Utrecht gloorde er nog een sprankje hoop bij Heracles Almelo op een goed resultaat in de uitwedstrijd. ‘In bekervoetbal is namelijk alles mogelijk’, zo trainer Wormuth een dag voorafgaand aan het duel.
Maar net zoals in Almelo, liet Dick Advocaat zijn team ‘met de deur dicht’ beginnen om Heracles te laten uitrazen, waarna de Utrechters ongenadig toesloegen met 3-0.

Heracles Almelo kan dus op vakantie terwijl de nummer vier van de reguliere competitie het verder mag ‘uitvechten’ in de dubbelfinale tegen de regulier nummer vijf Vitesse dat in de Gelredome het bezoekende Fc Groningen klop gaf met 3-1 na verlies in Groningen met 2-1.
Een nacompetitie dus om één plek in de voorronde voor de Europa League en dat is nu net wat Dick Advocaat tegen de borst stuit. ‘Je speelt een hele competitie voor het bepalen van de ranglijst en dan kun je via de Play off alsnog buiten de boot vallen omdat dit soort wedstrijden een andere dynamiek met zich meebrengen en dat ook nog eens in half gevulde stadions’ , aldus Advocaat.
Collega Wormuth zag wel de charme van het ‘toetje’ op de competitie, maar de geboortige Berlijner kan na de afsluitende training en het kleine feestje naar huis voor vakantie na zijn debuut op de Nederlandse velden.

Voor de spelers van Heracles geldt hetzelfde, zij het dat Kuwas na de vakantieperiode aan de bak kan in Dubai. De staf van Heracles zal verder wel bezig blijven met mogelijke verkoop van spelers en het aantrekken van nieuwe talenten, want dat is wat Heracles als club blijft, een opleidingsteam.  

In Utrecht kwamen de Heraclieden duidelijk te kort om nog voor een verrassing te zorgen. Kuwas en Dalmau stonden samen in de spits met een vijfmans middenveld achter zich en drie man op de laatste linie. Utrecht had aanvankelijk wat moeite met deze tactische vondst van trainer Wormuth en zo waren reddingen nodig van doelman Jensen om kansen van beide Almelose spitsen te elimineren. Dalmau kreeg de bal zelfs op een presenteerblaadje van Strieder, maar Jensen pareerde de doelpoging van de Spanjaard die verrassend als derde endige op de topscorerslijst. Vanaf de bank ‘schreeuwde’ Advocaat wel de nodige aanpassingen, maar die kwamen pas na ruist uit de verf en door het inbrengen van de Fransman Jean-Christophe Bahebeck die de uitvallende en bij Wolfsburg onder contract staande Bazoer verving.
Bahebeck scoorde er vanavond twee, terwijl de Zweed Gustafson net zoals in Almelo vanaf de stip de score mocht openen na een overtreding van Knoester op Dressers. Het was de vierde penalty die Gustafson dit seizoen tegen Heracles Almelo verzilverde. Na de 1-0 achterstand gooide Heracles nog wel alles in de strijd, maar Utrecht maakte via Bahabeck goed gebruik van de ruimte die daardoor mede ontstond.
Al met al geen resultaat voor Europees voetbal voor de Almeloërs, die echter terug kunnen kijken op een prima seizoen waarin het als zevende eindigde en daardoor ook nog een kwart miljoen euro hogere bijdrage uit het Fox Sport reclamefonds verdiende.

FC Utrecht – Heracles Almelo 3-0
(0-0)
57. Gustafson 1-0, 80. Bahebeck 2-0, 90+1 Bahebeck 3-0

Scheidsrechter:
geel: Knoester

OPSTELLINGEN
FC Utrecht: David Jensen, Sean Klaiber, Emil Bergström, Willem Janssen, Nicolas Gavory, Rico Strieder, Riechedly Bazoer (23.Jean-Christophe Bahebeck), Simon Gustafson, Cyriel Dessers, Gyrano Kerk (75.Mark van der Maarel) en Othmane Boussaid (46.Lukas Görtler).
Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers (68.Silvester van der Water), Wout Droste (29.Bart van Hintum), Mats Knoester, Lennart Czyborra, Mohammed Osman, Dario van den Buijs, Alexander Merkel (76.Joey Konings), Brandley Kuwas, Adrian Dalmau en Dabney Dos Santos.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (24 foto's)...

 
18-05-2019  

Utrecht wel effectief, Heracles niet

Kans op Europees voetbal miniem voor Almeloërs
 

ALMELO – Met een gigantisch spandoek ‘ga voor goud’ zette de ‘harde kern’ van Heracles Almelo de start van de Play Offs om Europees voetbal enige luister bij, maar de Heraclieden kregen daarbij te maken met een Fc Utrecht dat op ‘last’ van trainer Dick Advocaat bewust met een gesloten defensie de Almeloërs tegemoet trad maar ook zelf het veld werden ingestuurd door trainer Frank Wormuth met de opdracht om de nul proberen vast te houden en aanvallend niet teveel risico te nemen.
Heracles werd door deze tactische instructies min of meer gedwongen het spel te maken terwijl de Utrechters op de counter loerden. De naar Dubai vertrekkende Kuwas zorgde voor het eerst voor gevaar door op rechts door te breken maar Utrecht-doelman Jensen liep op tijd uit om het gevaar te keren. Even later kopte spits Dalmau een voorzet van Breukers over terwijl Kuwas aansluitend zichzelf in kansrijke positie speelde maar faalde bij de afwerking mede omdat Jensen wederom een goede actie in huis had en dat vervolgens nog eens herhaalde bij een schot van de dit seizoen zo trefzekere Spanjaard Dalmau. Het bezoekende Fc Utrecht had zich in dit eerste halfuur nog nauwelijks aan het front laten zien. Met nog 10 minuten voor de spelpauze dan toch het eerste doelpunt. Utrecht-huurling Bazour bereikte de achterlijn en ging maar al te graag liggen toen de meeverdedigende Merkel een voetje uitstak. Scheidsrechter Manschot wees gedecideerd naar de stip hoewel Merkel bij hoog en bij laag ontkende Bazoer geraakt te hebben. Bazoer zelf zei na afloop ‘wel iets gevoeld te hebben’ en dan weet je het in feite wel. De VAR corrigeerde niet, Merkel kreeg geen geel of rood en Gustafson faalde niet (0-1).
Nog voor rust zette Fc Utrecht de Almeloërs op 0-2 en deze keer uit een spelhervatting. Dessers kopte volkomen vrij de vrije trap van linksback Gavory in het net achter doelman Blaswich. Het was de 23e tegentreffer uit een spelhervatting, zo de gegevens van de statistici. Daarmee is aangetoond dat de Almeloërs dit verdedigende aspect niet voldoende beheersen. Krijgt men dat onder de knie, had men in de reguliere competitie zomaar eens 12 punten extra kunnen pakken.

Na rust bracht Wormuth wel Lerin Duarte in voor wat meer creatieve impulsen. Het zorgde in ieder geval voor meer beleving op de tribune en meer druk op de defensie van de bezoekers.
Dalmau, altijd lastig voor zijn tegenstanders, zag Jensen zijn inzet keren evenals Dos Santos zijn schot geblokt zag worden in de defensie van de Utrechters. Osman probeerde het van afstand maar ook nu bracht Jensen moeizaam redding. De lastige rebound werd door Dalmau van dichtbij over geschoten.
Utrecht stelde er weinig tegenover en had een corner nodig om weer enig gevaar te stichten. Blaswich stond echter op zijn post om de koppoging van Gustafson onschadelijk te maken. Bijna weer een doelpunt vanuit een spelhervatting.
Zo trefzeker Dalmau was na de winterstop, zo ging in deze wedstrijd opnieuw een kans verloren toen Jensen zijn kopbal onschadelijk maakte, Even later schoot de Spanjaard buiten bereik van Jensen net voorlangs op prima aangeven van Kuwas. Heracles kreeg dus niet de gehate ‘nul’ van het scorebord af en mazzelde nog in de slotfase toen Blaswich fraai een schot van invaller Görtler onschadelijk maakte. Het zou teveel van het goede zijn geweest voor de Utrechters.      

Heracles staat dus op achterstand in het ‘tweeluik’ met de Utrechters, maar trainer Wormuth die toch een fraaie seizoensprestatie neerzette met een nagenoeg compleet nieuw team, heeft de hoop nog niet laten varen. De kansen die zijn team kreeg tegen de Utrechters, zijn daarvoor de aanleiding. Collega Dick Advocaat zal zijn spelers naar verwachting woensdagavond met dezelfde instructies het veld op De Galgenwaard insturen. 
Heracles moet dus winnen met 3 doelpunten anders kan het op vakantie.

Heracles Almelo – FC Utrecht 0-2 (0-2)
36.Simon Gustafson 0-1, 41.Cyriel Dessers 0-2

Scheidsrechter: Manschot

geel: Dos Santos, Van den Buijs, Knoester, Van Overeem, Gustafson

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Mats Knoester, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra, Mohammed Osman, Alexander Merkel (46.Lerin Duarte / 90.Bart van Hintum), Jesper Drost (63.Joey Koings) , Brandley Kuwas, Adrian Dalmau en Dabney Dos Santos.
FC Utrecht: David Jensen, Sean Klaiber, Emil Bergstöm, Mark van der Maarel, Nicolas Gavory, Joris van Overeemb (55.Rico Strieder), Richedly Bazoer, Simon Gustafson, Sander van de Streek, Gyraon Kerk (86.Othmane Boussaid) en Cyriel Dessers (75.Lukas Görtler).

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

Fotoreportage (26 foto's)...

 
15-05-2019  

Heracles dankt Fc Emmen na verlies tegen PSV

 

EINDHOVEN - Heracles Almelo kan wederom een dankbriefje richting Emmen sturen. Hielpen de Drenten vorige week met een overwinning op Willem II de Almeloërs aan deelname voor de Play Off om Europees voetbal, vandaag wonnen de Emmenaren van Fc Groningen dat daarmee tussen de Heraclieden en ADO Den Haag bleef staan. Voor de Almeloërs betekent dat zo’n 2,5 euroton extra uit de reclamepot van Fox Sport.
Zelf verloren de Heraclieden de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen in Eindhoven van PSV met 3-1. Waar op de tribunes mogelijk nog hoop was op een megaoverwinning en een falend Ajax op de Vijverberg in Doetinchem om alsnog in punten gelijk te komen met de Ajaxieden en via het doelpuntgemiddelde het kampioenschap binnen te halen.

Die hoop bleek ijdel, want Ajax verzaakte niet tegen de ‘superboeren’ en het fantasie-elftal van trainer Wormuth stond in het Philipsstadion al binnen 25 seconden op voorsprong omdat oud- PSV’er Konings (bovenste foto) zijn vroegere club gelijk op achterstand zette na op pad gestuurd te zijn met een steekpass van Van de Water.

De spelers van PSV geloofden zelf kennelijk niet meer in een wonder, want Heracles had het eerste half uur weinig te duchten en had zelfs met 0-2 achter kunnen staan als Viergever niet net nog op tijd de op doelman Zoet afstormende Jesper Drost had weten af te stoppen. Bij de volgende corner moest Zoet zelf in actie komen om de kopbal van Wout Droste onschadelijk te maken.
Dat was kennelijk het signaal voor de PSV’ers om toch maar het tempo omhoog te gooien, waarmee ook de druk op de defensie van de Heraclieden toenam.  Middenvelder Drost moest zelfs op de doellijn een kopbal van de Jong onschadelijk maken en de in de basis debuterende doelman Brouwer moest in actie komen bij een schot van Malen. Toch kwam de gelijkmaker toen Droste een voorzet van Angelino dermate van richting veranderde dat het als een eigen doelpunt in de analen werd bijgeschreven. Even later maakte Brouwer nog een fraaie ‘krul’ van Pareira onschadelijk zodat beide teams met de stand 1-1 aan de thee  konden.

Na het beginsignaal van de tweede helft trok PSV meteen van leer door vanuit een spelhervatting met een corner doeltreffend een voorsprong te pakken via de binnenkoppende Viergever. Het overkomt de Almeloërs te vaak en dat is nog een zorgelijk puntje voor trainer Wormuth in de Play Offs. PSV controleerde en drong verder aan via de Jong die zijn kopbal uit een corner zag gepareerd. De aanvoerder van de topscorerslijst wilde maar al te graag nog een doelpunt maken om concurrent Tadic niet langszij te laten komen. Hij deed het toch op de Vijverberg.
In de slotfase aanvaardde ook PSV dat Ajax de titel zou pakken en dach gaf nog wat ruimte voor de ingebrachte Heraclieden Kuwas en Peterson. Kuwas schoot nipt langs de verkeerde kant van de paal voor een gelijkmaker en Peterson zag in de slotminuut nog hoe doelman Zoet zijn inzet naast tikte. Dit nadat Malen bij het begin van de extra speeltijd de Eindhovenaren alsnog een derde treffer bezorgde.

Voor de Eindhovenaren zit de competitie er op. Heracles mag zaterdagavond om 18.30 uur aan de bak tegen het bezoekende Fc Utrecht om daarna dinsdag de return te spelen in de Play Off.
De andere Play Off gaat tussen Vitesse en Fc Groningen, waarna de twee winnaars het nog in een tweestrijd tegen elkaar opnemen om Europa in te kunnen gaan.

PSV – Heracles Almelo 3-1
(1-1)
1. Konings 0-1, 32. Droste (eigen doelpunt) 1-1, 48. Viergever 2-1, 90. Malen 3-1

Scheidsrechter: Nijhuis

geel: kaarten:Adrian Dalmau, Pablo Rosario

OPSTELLINGEN
PSV: Jeroen Zoet, Denzel Dumfries, Daniel Schwaab (89,Trent Sainsbury), Nick Viergever, Angelino, Pablo Rosario, Gaston Pereiro (80.Cody Gakpo), Erick Gutierrez (72.Jorrit Hendrix), Donyell Malen, Luuk de Jong en Steven Bergwijn.
Heracles Almelo: Michael Brouwer, Wout Droste, Mats Knoester, Dario van den Buijs, Bart van Hintum, Jesper Drost (61.Lerin Duarte), Joey Konings (74.Kristoffer Peterson), Alexander Merkel, Silvester van der Water (61.Brandley Kuwas), Adrian Dalmau en Dabney Dos Santos.

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
15-05-2019  

Walking Football Interland in Polman Stadion

 

ALMELO – Op zaterdag 8 juni is er een heuse interland Nederland-Duitsland  ‘Walking Football’ in het stadion van Heracles Almelo. Het 55+team van de Rotary Club Ambt Almelo speelt dan om 19.30 uur een wandelvoetbalwedstrijd tegen de Rotary-broeders uit het Duitse Herford aansluitend op de dagen van de 4e editie van de Almelo City Cup die op 5, 6 en 7 juni 40 teams herbergt uit verschillende landen.

De wedstrijd tussen de Rotarians moet gezien worden als promotie van het wandelvoetbal onder de naam Walking Football Oldstars. Dankzij sponsoren is er namelijk ook wat geld beschikbaar om die promotie van het initiatief door het Nationaal Ouderenfonds te stimuleren onder oudere Almeloërs onder het motto ‘Je bent zo jong als je je voelt en nooit te oud om te leren’.
Rennen is er niet bij, evenals slidings en ook mag de bal niet hoger gespeeld worden dan de heup. Kortom gewoon actief bezig zijn en gezondheid bevorderend.

Over de Rotary
De Rotary Club Ambt-Almelo is een groep van enthousiaste mensen uit verschillende beroepsgroepen die elkaar verrijken met kennis en gezamenlijk projecten organiseren die bijdragen aan de maatschappij. De Rotaryclubs in Nederland maken deel uit van het wereldwijde netwerk van Rotary International.

 
14-05-2019  

Puntje tegen PSV kan Heracles geld opleveren


Brandley Kuwas sloot na de wedstrijd tegen zijn oude club Excelsior zijn contract met zijn nieuwe club Al Nasr in Dubai.
Drie jaar heeft de international voor Curacao er bijna opzitten bij Heracles Almelo. Tegen PSV en in de Play Off wil hij nog vlammen voor de Almelose club waar hij het prima naar zijn zin heeft gehad.
Sportief gezien had Kuwas (27) liever vorig jaar een overstap gemaakt naar de Premier Leagae maar vol overtuiging koos hij nu voor een avontuur in Dubai, mede omdat hij zich daar financieel onafhankelijk kan maken. Dat acht Kuwas van groot belang voor de toekomst van zijn familie en moeder die alles opzij heeft gezet om hem een voetbalcarrière te gunnen. Toch mooi dat hij daar zo voor uit komt!

Met de overstap kan Heracles Almelo ook weer een aardig bedrag bijschrijven bij de algemene reserves. De club noemt nooit bedragen, maar De Telegraaf heeft het over een transfersom van 2,5 miljoen euro.
In ieder geval is de Almelose club financieel kerngezond en blijft de focus gericht op het opleiden van jonge spelers.

Trainer Wormuth is ook volgend seizoen aan de Almelose club verbonden. De ex- nationaal trainer van de jeugd van de Duitse Voetbalbond heeft daarin veel ervaring en weet zich verzekerd van zijn assistenten René Kolmschot en Peter Reekers die beiden hun contract verlengden. Cultuurbewaker Kolmschot (50) met drie jaar en Reekers (37), die inmiddels zijn volledige profi-trainersdiploma behaalde, tekende twee jaar bij.
Het is allemaal 'koek en ei' wat de staf betreft, want ook fysiotherapeut Ashwien Baidjnath en videoanalist Michaël van Doren tekenden een jaartje bij.
 

ALMELO – De kaarten lijken na afgelopen weekend geschud in de eredivisie. Ajax lijkt het verdiende kampioenschap woensdag te gaan verzilveren. Tenzij men op De Vijverberg verzaakt tegen De Graafschap en Heracles een dikke ‘zeperd’ behaalt in de uitwedstrijd tegen PSV. Nu heeft Heracles geen al te beste historie tegen PSV, waartegen het behaalde landskampioenschap in 1941 met twee overwinningen van 1-5 uit en 6-1 thuis in de finaleronde de Eindhovense club nog wel het ergste pijn gedaan zal hebben.
Één puntje zou Heracles Almelo in Eindhoven nog moeten behalen om de meest succesvolle competitie in het betaalde voetbal ooit te kunnen neerschrijven. Dan hoeft het Fc Emmen niet te bedanken voor de overwinning op Willem II en kan het Fc Groningen op eigen kracht achter zich houden en misschien nog wel ‘opstomen’ naar de vijfde lek in de ranglijst mocht Vitesse in Venlo en Fc Utrecht thuis tegen Sc Heerenveen verzaken. Van groot belang ook om ADO Den Haag af te troeven in de verdeling van de TV-gelden. Het kan de Almeloërs zomaar enkele eurotonnen extra opleveren in het nieuwe seizoen.

Kortom de wedstrijd in Eindhoven is nog van belang. Trainer Wormuth geeft Michael Brouwer in ieder geval de kans om te laten zien dat hij even goed is als doelman Blaswich, maar weet nog niet zeker of Rossmann en Osman hun ‘pijntjes’ kwijt zijn. De opstelling staat derhalve nog niet vast. Ook niet bij PSV waar Daniel Schwaap morgen zijn laatste wedstrijd speelt en terugkeert naar Duitsland. Lozano zal er niet bijzijn, zo de verwachting en Bergwijn schijnt in de belangstelling te staan van Ajax. De club wil Bergwijn nog niet voor 60 miljoen euro verkopen aan concurrent Ajax zo de reacties van trainer Van Bommel en manager John de Jong maar als Bergwijn het pad van spelersmakelaar Fulco van Kooperen volgt, kon dat wel eens tot problemen gaan leiden in Eindhoven.
Ook van Bommel heeft zich nog niet uitgelaten over zijn opstelling tegen het bezoekende Heracles Almelo. Als het aan hem ligt gooit zijn team de beuk er in mocht Ajax onverwacht nog verzaken op De Vijverberg. Om 19.30 uur beginnen alle eredivisieclubs aan hun laatste wedstrijd in dit seizoen. De KNVB heeft voor alle zekerheid een reserve kampioensschaal in de kofferbak liggen.

Na woensdag weten we meer over de Play Offs voor Europees voetbal en de nacompetitie promotie/degradatie. Donderdagmorgen 10.00 uur staat alle informatie over de kaartverkoop bij Heracles online. Seizoenkaarthouders kunnen gratis een entreekaart aanvragen mits zij uiterlijk donderdag hun kaart hebben verlengd voor het nieuwe seizoen.

 
12-05-2019  

Excelsior strijdt, Heracles niet!

"Spelers moeten 'knip' trekken", volgens trainer Wormuth

v.l.n.r.: Wout Droste, Vincent Vermeij, Bart van Hintum, Tim van de Berg en Zeki Erkilinc namen na afloop afscheid van de Almelose supporters.
 

ALMELO – Hoe graag willen de spelers van Heracles Almelo uitkomen in de Play off voor Europees voetbal? Die vraag kan gesteld worden na de voorlaatste competitiewedstrijd waarin Heracles Almelo de kans had op een unieke vijfde plek in de ranglijst (met meer TV-geld) en Excelsior Rotterdam het Bredase NAC van zich af moest houden om via de nacompetitie de kans te krijgen op het verlengen van het eredivisieschap.

Wat de toeschouwers in het Polmanstadion – dat nu vlak voor een naamswijziging staat - kregen voorgeschoteld was in ieder geval geen team van 11 strijdende Heraclieden die aan klantenbinding deden. Linksbuiten Peterson, die het seizoen zo fraai begon, heeft na de winterstop nog niet één keer kunnen bekoren en raakte in deze wedstrijd maar één keer een bal goed. Een assist waarmee spits Dalmau wel raad mee wist. Alle andere balcontacten van Peterson verzandden in egoïstisch geklungel in de persoonlijke jacht op eerherstel die zelfs onbegrijpelijk tot het eindsignaal van trainer Wormuth door mocht gaan. Ook Merkel bleef ver van zijn beste vorm en verdedigend was het los zand gezien alle doelpunten van het bezoekende Excelsior die Heracles met 4 tegen 5 aftroefden omdat men wel als team bleef fungeren.

Lerin Duarte, misschien wel de talentvolste speler van Heracles Almelo, begon op de bank. Enig overgewicht is daar al maanden de aanleiding toe, maar direct na de pauze mocht hij dan toch aantreden voor de eveneens ondermaats presterende Drost. Het werd een kwartiertje voetbal waarin gnoten kon worden van aanvallend vernuft via een ‘poortje’ en steekpasses die in de eerste helft node gemist werden. Een kwartiertje waarin Excelsior op een 4-2 achterstand werd gezet met een wonderschoon schot van 30 meter door Duarte zelf die in het gat dook dat Kuwas met zijn loopactie trok.

De andere drie treffers van Heracles staan op naam van Dalmau, de Spaanse spits die met 19 treffers wel als derde op de topscorerslijst staat. Niet door een hoog voetbalgehalte, maar wel telkens zeer doeltreffend.
Het was niet genoeg, Excelsior heeft zich de laatste tijd onder de nieuwe trainer Ricardo Moniz weten te ontworstelen aan de neerwaartse spiraal en bleek met de jeugdige Mikael Edwards ook nog een talent in huis te hebben. Kortom Excelsior maakte 5 doelpunten en dat geeft de Rotterdammers wellicht wel de ‘swung’ voor klassebehoud.

Of de Heraclieden de ‘mindset’ kan omkeren  voor strijd om Europees voetbal?
Trainer Wormuth zette na afloop de zaak op scherp. Hij vond dat de spelers in de buidel moeten tasten om de ‘aanhang’ financieel te compenseren omdat deze compleet verzaakten. Ook zelf wil hij de ‘knip’ trekken als eindverantwoordelijke. Als dat maar geen pakketje ‘Berliner Luft’ wordt.

Kortom de competitie zit er bijna op met nog een uitwedstrijd tegen PSV voor de boeg, waarna Heracles verder mag ballen om mogelijk Europees voetbal. Voor een aantal spelers kans op eerherstel maar dat Heracles ook gaat cashen lijkt eveneens zeker.

Zo ‘verklapte’ oud- voorzitter Jan Smit na afloop het vertrek van Brandley Kuwas naar Dubai door Kuwas luidkeels te feliciteren met zijn transfer. De club Al Nasr schijnt volgens De Telegraaf 2,5 miljoen euro neer te tellen voor de man die tot dusverre dit seizoen 10 keer doel trof en eveneens  10 assists op naam heeft staan.
Kristoffer Peterson, bij Heracles zijn eerste Zweedse cap makend, staat eveneens in de etalage en het zou ook zomaar kunnen dat Heracles de revelatie van dit seizoen Adrián Dalmau aan de hoogste bieder verkoopt. Lerin Duarte wil zelf graag verkassen omdat hij zich ondergewaardeerd voelt, ondanks zijn overgewicht. Trainer Frank Wormuth zal dus weer moeten bouwen aan een nieuw team waarbij karakter om wel te slagen als ‘Fußballprofi’ in plaats van taxichauffeur, wel eens doorslaggevend kan worden.
Maar eerst nog PSV en de Play offs voor Europees voetbal met dank aan Fc Emmen dat concurrent Willem II de das omdeed!

Heracles Almelo - Excelsior 4-5 (1-2)
0-1 Ömarsson (4)(45)(90+1), Dalmau 1-1 (23)(51)(58), 4-2 Duarte (61), 4-3 Mattheij (72), 4-4 Eckert (89).

Scheidsrechter: Gözübüyük

geel: Rossmann

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann (Van Hintum/75), Van den Buijs, Czyborra; Osman, Drost (Duarte/46), Merkel; Kuwas, Dalmau, Peterson.
Excelsior: Damen; Horemans, Mattheij, Matthys, Oude Kotte, Van der Meer (Bruins/57); Schouten, Koolwijk (Edwards/69), Fortes; Ómarsson, El Hamdaoui (Eckert/85).

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
03-05-2019  

Vrij entree bij oefenduel Heracles

 

ALMELO – Door de aangepaste competitieagenda vanwege Ajax in de Champions League, heeft Heracles een onderling oefenduel ingelast tegen de reserves.
Voor wie nog nooit in het stadion van de Heraclieden is geweest, een mooie gelegenheid om dit onderlinge oefenduel te bekijken. De toegang is gratis.
De wedstrijd begint zondag 5 mei om 12.00 uur.
De toegang is louter via ingang 1 aan de linkerkant van het Polman Stadion dat na afloop van de huidige competitie een andere naam krijgt.

Laatste thuisduel
Met nog 2 wedstrijden te gaan in de competitie speelt Heracles Almelo het laatste thuisduel op zondag 12.00 mei om 14.30 uur tegen het bezoekende Excelsior. De Rotterdammers hebben de punten hard nodig voor klassebehoud en Heracles eveneens voor plaatsing in de Play Offs om Europees voetbal. Daarna volgt nog de uitwedstrijd tegen PSV.

Seizoenkaarthouders
Tot uiterlijk 13 mei hebben seizoenkaarthouders nog het recht om hun huidige zitplaats te verlengen voor het seizoen 2019-2020. Wees er dus snel bij want daarna komen de resterende plaatsen in de ‘vrije’ verkoop. Klik hier voor alle informatie.

 
03-05-2019  

Oud- Heraclied Frits Soetekouw overleden

 

AMSTERDAM / ALMELO – Als geboortige Amsterdammer (16-06-1938) kwam Frits Soetekouw als verdediger in het seizoen 1963-1964 over van de Volewijckers naar Heracles Almelo onder trainer Keith Spurgeon.
Teamgenoten van toen o.a. topscorer aller tijden Joop Schuman †, Oranjespits Hennie van Nee †, Roel ‘Issie’ Greving †, Herman ‘Barend’ Vrielink †, Dick Reekers †, doelman Jan van der Wint, de Duitsers Herbert Finken en Wolfram Arnthoff †, Joop Brand, Bobby Westra en de onlangs overleden Herman Morsink † . Een seizoen waarin tegen Feyenoord werd gewonnen (3-0) en gelijkgespeeld (1-1) maar ook thuis met 1-0 werd gewonnen van Ajax en uit verloren met een dikke 7-0 ‘zeperd’.

Ajax haalde Soetekouw weer naar Amsterdam, ondanks dat hij met plezier terug keek op zijn periode bij Heracles. Bij Ajax bleef hij drie seizoenen. Soetekouw verloor echter zijn krediet na een eigen goal in de UEFA-cup seizoen ‘66/67 tegen Liverpool. Trainer Rinus Michels stelde hem eenvoudig niet meer op. Desondanks hield Soetekouw warme herinneringen aan Michels.

Na Ajax volgden nog PSV Eindhoven waar Soetekouw een bloeiende rijschool opzette. Toch bleef zijn geboortestad trekken en voorzitter Dé Stoop verleidde hem voor een overstap naar DWS Amsterdam waar ook een eind kwam aan zijn voetbalcarrière in 1971. Frits Soetekouw kwam tot één interland voor Oranje tegen België in 1962. Hij overleed gisteren op 80-jarige leeftijd te Amsterdam.

 
02-05-2019  

Almeloër Vijverberg wint EK Biljart Artistiek


EUROPEES KAMPIOENSCHAP 2019
Brandenburg a/d Havel (D)

'Billard Artistique'
1. Erik Vijverberg (NL), 12 match-pnt. 1063 total-pnt.
2. René Dericks (NL), 10 match-pnt. 960 total-pnt.
3. Marvin Heinrich (D), 6 match-pnt. 737 total-pnt.
 

BRANDENBURG (D)/ALMELO – De Almelose biljarter Erik Vijverberg (52) behaalde zaterdag in het Duitse Brandenburg de Europese titel in het ‘Billard Artistique’. De tweevoudig titelverdediger Serdar Gümüs (Turkije) had in de dagen er voor al zijn kansen verspeeld door nederlagen tegen de Hongaar David Keller en de Nederlander Sander Jonen.
In de finale rekende Vijverberg af met landgenoot Rene Dericks die eigenlijk ook zijn trainingsmaatje is. Het was de eerste Europese titel voor Vijverberg die al wel drie Nederlandse titels op naam heeft staan en in 2012 al eens tweede werd op het WK. Het biljart artistiek bestaat uit partijen over 100 figuren waarbij per figuur verschillend gewaardeerde punten behaald kunnen worden.

Drie turven en een kratje
Vijverberg leerde al biljarten vanaf dat hij drie turven hoog was en amper zijn kin op de biljartrand kon leggen in het vroegere café van vader Peter aan de Ootmarsumsestraat in Almelo. Een limonadekratje bracht toen nog uitkomst om de keu goed ter hand te kunnen nemen. Driebanden werd zijn specialisme een wedstrijdvorm waarin Vijverberg nog steeds uitkomt in clubverband. Vanavond hoopt hij met zijn team Mariënberg de titel binnen te slepen in de derde divisie.

Billard Artistique
De liefde voor het kunststoten zoals biljart artistiek ook wel genoemd wordt, werd Erik bijgebracht door Jan (Brunnekreef) ‘van de Zon’, legendarisch kastelein en biljarter van het gelijknamige café restaurant te Goor die in 2011 overleed. Vijverberg eert hem nog steeds met een portret aan de muur in zijn privé bljartdomein waar Vijverberg niet alleen traint, maar ook met regelmaat een ‘balletje stoot’ met zijn vriendenschare die hem door dik en dun steunt in zijn sportieve ambities. In wezen doet ‘Jan van de Zon’ dat ook nog steeds met zijn boekjes over het kunststoten. Fysiek leed zorgde er namelijk voor dat Vijverberg met zijn kunstknie weer helemaal aan de basis moest beginnen. ‘Dat heb ik gedaan aan de hand van de boekjes van Jan en daar heb ik enorm veel aan gehad’, aldus Viijverberg die zijn Europese titel als het resultaat daar van ziet.
Dank van Vijverberg gaat ook uit naar zijn kleine schare sponsoren waardoor hij het kunststoten ook buiten Nederland op grotere wedstrijden kan beoefenen. Het kunststoten oogt dan wel attractief, maar het ‘grote geld’ in het biljarten is meer aan het driebanden en kaderspel gebonden. Zijn Europese titel in het kunststoten leverde zo’n 2.500 euro op, maar daar staan de kosten van een weekje Brandenburg tegenover. ‘Ik doe dus mee om te winnen, anders kan ik beter wat anders gaan doen’, zo de gevangenenbewaarder van professie.

Eindstanden

 
23-04-2019  

Strijdend Heracles kan AZ niet verrassen

 

ALKMAAR – Heracles Almelo heeft niet voor een verrassing kunnen zorgen in het AFAS-stadion. Tegenstander AZ kwam al bij de eerste de beste kans op voorsprong toen Stengs een goede combinatie van zijn teamgenoten vanaf de zestienmeterlijn doeltreffend afronde (1-0).
Goed verdedigend kon Heracles verder onheil voorkomen waarbij doelman Blaswich opnieuw als betrouwbare sluitpost fungeerde. De nummer vier van de eredivisie bleef echter het Almelose doel zoeken maarook Heracles kreeg kansen. Zo werd een inzet van Dalmau gestuit door AZ-doelman Bizot en gaf linkerverdediger Czyborra vlak daarna opnieuw een goede pass. Dit keer aan Kuwas die geen last had van zijn lichte blessure. Kuwas schoot vervolgens tegen Koopmeiners aan maar kon de herkansing wel verzilveren en de gelijkmaker laten aantekenen (1-1).

Na rust bleef AZ de bovenliggende partij, hoewel Heracles bllef strijden. Een treffer voor de Alkmaarders afgekeurd wegen buitenspel maar na een uur kwam dan toch opnieuw de voorsprong toen Gudmundsson tegen de paal schoot en vervolgens de bal wel in het net achter Blaswich joeg (2-1). Stengs had met nog een kwartier op de klok zijn team in veilige haven kunnen brengen, maar Blaswich hield de Heraclieden in de wedstrijd.
Met Konings als extra spits gooide Heracles alles in de strijd om opnieuw langszij te komen en even leek het daarop toen Dalmau met een steekpass Konings bereikte. Deze schoot vanuit een moeilijke hoek echter tegen de attent keepende Bizot aan. In blessuretijd namen de Almeloërs alle risico’s, maar een gelijkspel bleef uit. Dit tot frustratie van Breukers die scheidsrechter Mulder verweet  niet een tweede gele kaart aan AZ’er Wijndal te hebben gegeven terwijl Breukers een tijdje geleden voor een lichte overtreding wel zijn tweede geel kreeg voorgeschoteld. Met nog twee wedstrijden voor de boeg zal Heracles de  laatste thuiswedstrijd op zondag 12 mei tegen Excelsior punten moeten pakken voor de kans op Europees voetbal.

AZ - Heracles Almelo 2-1
(1-1)
1-0 Stengs (8), 1-1 Kuwas (42), 2-1 Gudmundsson (66)

Scheidsrechter: Mulder

geel: Wijndal, Koopmeiners, Gudmundsson, Konings

OPSTELLINGEN
AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Koopmeiners, Wijndal; Midtsjø (Wuytens/88), Til, Maher; Stengs, Seuntjens (Boadu/84), Gudmundsson.
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra; Osman (Konings/83), Dos Santos (Duarte/57), Merkel; Kuwas, Dalmau, Peterson (Drost/69).

Bekijk hier de foto's van Harry Broeze.

 

 
19-04-2019  

Heracles Almelo verslaat Sc Heerenveen

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft tegen Sc Heerenveen goede zaken gedaan in het bereiken van de Play offs voor Europees voetbal.  Kuwas vanaf de stip en Dalmau scoorden voor de thuisploeg terwijl Lammers eveneens vanaf de stip tekende voor het enige doelpunt van de Friezen.

De wedstrijd begon matig omdat beide teams niet tot aan het gaatje gingen ondanks dat Peterson al in de derde minuut al een schot geblokt zag. Doelman Blaswich hield de Friezen twee keer op rij van scoren af bij doelpogingen van Schmidt en Lammers.
Toch leek Heerenveen onder toezicht van oud- voorzitter Riemer van de Velde en de nieuwe preses Cees Roozemond het eerst op voorsprong te komen maar scheidsrechter Hooij keurde de treffer van Van Amersfoort af omdat deze vooraf een overtreding beging tegen rechterverdediger Breukers.
Even later zag Hooij aan de andere kant van het veld een overtreding van Kobayashi tegen Kuwas niet over het hoofd en wees gedecideerd naar de stip. Kuwas zelf verzilverde het buitenkansje (1-0). Dalmau kreeg daarop de kans om de voorsprong uit te breiden teoen heerenveen in het middenveld in de fout ging. Doelman Hahn kraaide echter victorie en pareerde het schot van Dalmau. Kooij bleef alert en zag ook een overtreding tegen de binnen de zestien neergelegd Van Bergen. Lammers bracht de Friezen weer langszij (1-1). Oud- Heraclied Rienstra had de bezoekers nog op slag van rust op voorsprong kunnen zetten maar ook Blaswich behoede zijn team.

Na rust gooide Heracles het tempo omhoog waarbij de Friezen het eerste leken te profiteren van de ruimte die ontstond. Lammers mikte nipt over en Schmidt zag voor de tweede keer in de wedstrijd een inzet van hem onschedelijk gemaakt door Blaswich. Ook Rienstra merkte vlak daarop dat Blaswich later door de  oudgedienden van Heracles tot ‘man off the match’ werd gekozen en terecht.
Heracles kreeg echter meer grip op de wedstrijd en zette de Friezen onder druk. Pierie schoot daarbij haast de bal achter zijn eigen deolman Hahn maar de daarop volgende corner van Osman werd wel de scherprechter. Dalmau schoot Osman’s hoekschop onberispelijk binnen (2-1) en zorgde ‘en passant’ tevens voor zijn doelpuntentotaal in de jacht op clubtopscorer allertijden. Heracles bleef het overwicht houden en de mee opgestoomde Van den Buijs zag zijn kopbal op de lat boven Hahn uiteenspatten.  Waarna een hectische slotfase aanbrak  in een wedstrijd die qua niveau matig genoemd kon worden. Invaller Thorsby fungeerde als Friese stormram maar Blaswich kiepte in het Almelose doel onberispelijk bij zeker twee goede kansen van de Deen. Van de Water moest op zijn beurt erkennen dat ook doelman Hahn zijn schot pareerde waardoor het bij 2-1 voor de Almeloërs bleef.

Heracles Almelo – sc Heerenveen 2-1
(1-1)
Brandley Kuwas 1-0 (28), Lammers 1-1 (41), Dalmau 2-1 (73)

Scheidsrechter: Kooij

geel:

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra, Alexander Merkel, Mohammed Osman, Dabney Dos Santos (88.Mats Knoester), Brandley Kuwas (75.Sylvester van der Water), Adrian Dalmau (80.Joey Konings) en Kristoffer Peterson.
Sc Heerenveen: Warner Hahn, Doke Schmidt, Daniel Høegh, Kik Pierie, Lucas Woudenberg (81.Dennis Johnsen), Ben Rienstra, Yuki Kobayashi (88.Jizz Hornkamp), Michel Vlap (81.Morten Thorsby), Mitchell van Bergen, Sam Lammers en Pelle van Amersfoort.

Fotoreportage Harry Broeze
- klik hier

 
18-04-2019  

Vrij baan voor Ajax met uitstel competitieronde

 

ZEIST – De KNVB gaat de voorlaatste competitiedag van de Eredivisie 14 dagen opschuiven (programma 28 april naar 14 mei) waarmee het de laatste competitiedag wordt. Dit alles om Ajax ruim baan te geven in haar voorbereiding op de halve finale in de Champions Leaque tegen Tottenham Hotspurs.
KNVB-directeur Eric Gudde noemt de verplaatsing van het voorlaatste speelschema noodzakelijk omdat Ajax anders geen twee volle dagen rust heeft voor de wedstrijd tegen de Engelse opponent. Gudde beseft dat de KNVB met het besluit niet elke club blij maakt maar gaf tevens te kennen dat het ook geen optie was om UEFA te bewegen het duel tussen  de Spurs en Ajax een dag op te schuiven vanwege contractuele verplichtingen zoals TV-rechten en degelijke. Ook voorziet Gudde geen problemen vanuit gemeenten omdat  14 mei toch al als eerste speeldag voor de Play Offs om Europees voetbal geagendeerd stond. 
Voor zowel de geplaatste clubs voor de Play Offs als de clubs in de nacompetitie promotie/degradatie betekent het dat de spelers later met vakantie kunnen.
Indien op de voorlaatste competitiedag nog geen beslissing valt aangaande het kampioenschap, doet zich het feit voor dat Ajax de competitie me het beslissende duel afsluit in Doetinchem tegen de Graafschap. De kampioendoder uit 2016. Voor Heracles Almelo kan dan de verplaatste uitwedstrijd tegen PSV nog van belang zijn voor plaatsing in de Play Offs en voor PSV mogelijk nog het kampioenschap.

 
18-04-2019  

Heracles en Fc Twente negeren wens Enschede

Voorlopig samen door in Hengelo met jeugdopleiding
 

ALMELO/ENSCHEDE – Het gesprek van woensdagavond tussen Heracles Almelo en Fc Twente hoe verder met de gezamenlijke jeugdopleiding heeft niet geleid tot een ander standpunt dan enkele weken geleden al werd uitgesproken, zo meldt RTV Oost.
Heracles Almelo deelt volledig de kosten van de gezamenlijke opleiding met Fc Twente en heeft toen ook al een geografische verdeling besproken van te contracteren talentvolle jonge spelers. Ook houdt men vast aan de trainingslocatie bij het Fanny Blankers Koen Stadion in Hengelo. 
Daarmee wordt de eis van de gemeenteraad van Enschede genegeerd inzake een kwijtschelding van 5 miljoen euro en een achtergestelde lening van 9 miljoen euro aan de in financieel zwaar weer verkerende Enschedese club. De Enschedese raad wil vanwege die inmiddels besloten steun aan de kampioenskandidaat van de Keukendivisie dat het alle activiteiten van zowe de jeugdopleiding en de professionele damesafdeling in Enschede concentreert. Als argument werd de buurgemeente Hengelo verweten dat het Fc Twente niet financieel ondersteunt in haar financiële schuldsanering.

Heracles Almelo en Fc Twente, waar Frans Weghorst - de vader van ex- Heraclied Wout Weghorst - inmiddels is benoemd tot commissaris,  delen de mening dat een vroegtijdig vertrek uit Hengelo tot kapitaalvernietiging leidt omdat de gebouwen nog contractueel vastliggen tot in de zomer van 2027 en de velden tot medio 2021. Dat lijkt ook het jaar te worden dat mogelijk toch nog een andere keuze word gemaakt. In ieder geval praten Heracles Almelo en Fc Twente medio mei verder over de uitwerking van een volledig gedeelde gezamenlijke jeugdopleiding.

 
16-04-2019  

Heracles opent Fanplein bij thuiswedstrijden

Primeur bij duel tegen sc Heerenveen komende vrijdag
 

ALMELO - Heracles Almelo opent komende vrijdag het Fanplein, een plek waar supporters samenkomen in aanloop naar de thuiswedstrijd. Het plein is vrij toegankelijk voor alle supporters van Heracles Almelo en bevindt zich op het terrein van het Polman Stadion, vlak voor de FanServiceShop. Op het Fanplein staan stands waar hapjes, drankjes en fanartikelen verkrijgbaar zijn. Ook is er muziek en een groot videoscherm.

Het Fanplein opent vrijdag om 18.00 uur, twee uur vóór de aftrap van Heracles Almelo – sc Heerenveen.

Fanplein bij iedere thuiswedstrijd

Heracles Almelo heeft de intentie om het Fanplein bij iedere thuiswedstrijd te faciliteren. In overleg met de Gemeente Almelo is besloten een proef te draaien bij de resterende thuiswedstrijden in de competitie van dit seizoen. Naast de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (Goede Vrijdag 19 april) is er ook een Fanplein bij Heracles Almelo – Excelsior op zondag 12 mei. Het Fanplein is vanaf twee uur voorafgaand aan de te spelen wedstrijd tot aan de aftrap toegankelijk.

Kaarten Heracles Almelo – sc Heerenveen nog verkrijgbaar
Kaarten voor Heracles Almelo – sc Heerenveen zijn nog verkrijgbaar. Er geldt vrije verkoop. Kaarten zijn er vanaf €16,- per stuk. Voor kinderen, jeugd en zestigplussers gelden nog scherpere tarieven vanaf €13,-. Kaarten zijn verkrijgbaar via heracles.nl/tickets en in de FanServiceShop in het Polman Stadion.

Verleng online je seizoenkaart
Vanaf vrijdag 10.00 uur kunnen seizoenkaarthouders hun seizoenkaart online verlengen voor het seizoen 2019-2010 . U maakt kans op een mooie prijs. Klik hier!

Archief
Terug naar vorige pagina