Sportberichten


Plaatsing  
 
08-12-2019  

Sparta en Heracles scoren niet in matig duel

 

ROTTERDAM – Het duel op het ‘Kasteel’ tussen ‘runner-up’ Sparta en Heracles Almelo was er een van matige 6-jes als teams en individueel. De wedstrijd leek nog aardig te beginnen, maar al snel ‘verzandde’ het duel in matig voetbal waarbij wel hard werd gewerkt, maar de vele fouten de overhand kregen en scoren een ‘brug te ver’ bleek.
Tegen de verwachting in bleek Czyborra toch inzetbaar nadat hij vorige week na het duel tegen ADO met krukken het stadion verliet, maar de jonge Duitser kwam niet tot grote hoogte, laat staan dat hij ook de eerste kans voor de Rotterdammers inluidde met een opruimende ‘afzwaaier’.  De snelle Van de Water bleek niet inzetbaar nadat hij zich tijdens de training blesseerde, waardoor Dos Santos in de basis startte. De Almeloërs drongen vooral in het eerste half uur aan op een snelle treffer maar bleek onmachtig in het uitspelen van een echte kans. De vrije trap van afstand van Osman bleek dan ook het hoogtepunt met voor de Rotterdammers een uitstekende redding door doelman Harush om de zeker lijkende treffer nipt onder de lat te voorkomen. De Spartanen speelden eveneens geen kansen uit voor de thee.
Na rust zakte het duel helemaal naar een bedenkelijk peil. Sparta-coach Fraser bracht dan ook als eerste wissels in met Duarte en Pirou voor respectievelijk Harroui en Dervisoglu om de wedstrijd vanuit Rotterdams perspectief te proberen een gunstige wending te geven. Het leidde niet tot beter spel laat staan grote kansen. Heracles-trainer Wormuth had zich kennelijk al verzoend dat het niet ‘liep’ en bracht pas in de slotfase met Konings en Bijleveld ‘fris bloed’. Voor Konings eindigde dat na amper vijf minuten in een rode kaart toen hij ietwat ongelukkig poogde de bal over de op de grond zittende Mattheij te tikken maar niet op tijd zag dat Mattheij ook nog zittend probeerde de bal te koppen. Schoen en gezicht raakten elkaar met ‘rood’ voor Konings hoewel ‘geel’ hier meer op zijn plaats was geweest vanwege de ongelukkige samenloop. Kortom de wedstrijd eindigde zoals het begon waarbij de jarige Dessers, PSV’er Malen weer langszij zag komen aan de top van de landelijke scoringslijst.

Voor Heracles rest op zondag 15 december om 16.45 uur een nieuwe kans tegen de bezoeker en concurrent in de ranglijst Fc Utrecht dat vandaag weer eens punten pakte in en tegen Groningen.
Op woensdag 18 december om 19.45 uur staat Heracles Almelo tegen FC Dordrecht om de KNVB-Beker op het programma. De ticketverkoop is gestart evenals de verkoop van voordelige halfseizoenkaarten.

Sparta Rotterdam - Heracles Almelo 0-0

Scheidsrechter: Martens
geel: D. Duarte, Faye, Mattheij allen Sparta en Kiomourtzoglou, Osman, Pröpper allen Heracles.
rood: Konings (90) (Heracles)
OPSTELLINGEN
Sparta Rotterdam: Harush; Abels, Vriends, Mattheij, Faye; Auassar, Harroui (D. Duarte/59), Smeets; Rayhi (L. Duarte/65), Ache, Dervisoglu (Piroe/77)
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper, Knoester, Czyborra; Kiomourtzoglou, Osman, Merkel; Mauro Junior (Bijleveld/89), Dessers, Dos Santos (Konings/85)
Fotoreportage: Harry Broeze (volgt)

 
30-11-2019  

ADO Den Haag kansloos onderuit in Almelo

Heracles met 4-0 superieur

UPDATE:
Na de dikke 6-1 winst op VVV kon VVV-trainer Maaskant vertrekken. Nu trekt na een nachtje slapen, Fons Groenendijk er de stekker zelf uit na het 4-0 verlies tegen Heracles in Almelo.
 

ALMELO - Slechts één uitgespeelde kans, - een individuele actie van de snelle Summerville, was het schamele wapenfeit voor ADO De Haag na een zaterdagavondje voetballen in het verre Almelo. Heracles was superieur, gaf nauwelijks iets weg en scoorde een vijfde thuisoverwinning op rij met vanavond doelpunten van Dessers (2x), Mauro Junior en Alexander Merkel. Dessers staat nu met 11 doelpunten op plek 1 op de topscorerslijst en Heracles als team op plek 5 in de eredivisie met een ruime plus in doelsaldo omdat het bij de Almeloërs tegenwoordig ook defensief aardig staat.

De voorwaartse aspiraties van ADO in de eerste helft zijn met een afstandsschot hoog over en een vrije trap in handen van doelman Blaswich, beide door ‘veteraan’ Goossens, wel verteld. Heracles stelde er twee uitgespeelde kansen tegenover en beide raak. Het was Dessers die na dik 20 minuten speeltijd de score opende op fraai aangeven van Merkel. Om de as draaiend zette de Belg zijn tegenstander opzij en gaf doelman Koopmans geen schijn van kans (1-0). Het was de tiende van de spits die Dalmau moest doen vergeten. PSV-huurling Mauro Junior liet nog voor rust het lied Brasil uit de luidsprekers knallen door een voorzet van rechtsback Breukers doeltreffend af te ronden (2-0). Even daarvoor moest Heracles even slikken toe Czyborra na een sliding ogenschijnlijk met een zware blessure het veld verliet. Het betekende de rentree na twee jaar blessureleed (kruisband) van Hardeveld die zich moeiteloos staande hield.

Na rust probeerde ADO als nummer voorlaatst van de competitie wat meer voorwaartse druk te zetten maar slaagde daar in teamverband nauwelijks in. Het was Dessers die de Heraclieden opnieuw een doelpunt bezorgde nadat Van de Water de diep gaande en in de basis teruggekeerde Osman bediende. De ‘controller’ op het middenveld bediende op zijn beurt de inkomende Dessers die de bal vol op de slof nam en daarmee doelman Koopmans kansloos het nakijken gaf (3-0).
Merkel maakte vervolgens het Almelose feestje compleet op aangeven van Dessers door niet terug te kaatsen maar zijn directe tegenstander te omspelen om daarop Koopmans opnieuw de gang naar het net te laten maken (4-0).

Zelfs een eretreffer was de Hagenezen niet gegund toen Necid de bal met de hand meenam om deze in het Almelose doel te deponeren. Scheidsrechter Manschot had er na aandringen van de Heraclieden de VAR voor nodig.

Al met al een superieur Heracles dat de Hagenezen nog dieper in het moeras drukte en de hoofdbrekens voor trainer Groenendijk omhoog stuwde. Groenendijk toonde zich na afloop zwaar teleurgesteld en zag na de eerste Almelose treffer het vertrouwen in zijn ploeg wegebben. Hij noemde de zege van Heracles dik verdiend en zijn wissels, vooral die van Beugelsdijk, als een vorm van ‘demage control’.
Collega Wormuth merkte op dat Heracles op voorhand de wedstrijd kon winnen en ADO deze moest winnen. ‘We kregen veel ruimte, ook voor de counter en mijn team heeft verdiend gewonnen.’ Toch waarschuwde de Berlijner vanwege het kleine verschil in deze competitie. ‘Twee keer winst en je staat bovenin en twee keer verlies sta je onderin’, aldus Wormuth die de overwinning verdiend vond maar verder ook nog wel verbeterpunten zag. ‘Als trainer heb je altijd wel wat aan te merken’, zo Wormuth die het vizier al weer gericht heeft op de uitwedstrijd tegen Sparta op ‘Het Kasteel’ te Rotterdam. Zondag 15 december wacht Heracles de wedstrijd (16.45 uur) tegen het bezoekende FC Utrecht, waarna woensdag 18 december om 19.45 uur FC Dordrecht op bezoek komt voor de strijd om de KNVB-Beker.


Heracles Almelo - ADO Den Haag 4-0 (2-0).
Score: 22. Dessers 1-0, 39. Maurio Junior 2-0, 57. Dessers 3-0, 65. Merkel 4-0.
Scheidsrechter: Manschot
geel: Hardeveld, Pröpper
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich, Breukers, Pröpper, Knoester, Czyborra (32. Hardeveld), Osman (72. Dos Santos), Kiomourtzoglou, Merkel, Van der Water (86. Konings), Dessers, Mauro Júnior.
ADO Den Haag: Koopmans, Malone, Beugelsdijk, Pinas, Meijers, Immers, Goossens (69. Bakker), Haye (58. Ould-Chikh), Summerville, Necid, Falkenburg.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
23-11-2019  

Ajax blijft koel en wint nu wel van Heracles

 

AMSTERDAM – Heracles Almelo heeft niet opnieuw eten te stunten in de Johan Cruyff Arena. Vorig seizoen werd het eerste competitietreffen een puntendeling gevolgd door een 1-0 thuisoverwinning  in Almelo. Daarmee snoepten de Heraclieden de regerend kampioen de meeste punten af in het vorige seizoen.

Zover liet de sensatie uit de Champions League deze keer niet komen hoewel de Almeloërs in het eerste half uur aardig partij boden en ook kansen kregen. Toch was het Ajax dat de score opende na eerdere kansen niet hebben weten te verzilveren door redding van doelman Blaswich op een schot van Tadic en een schot dat nipt over het doel ging. Dat deed Jakubiak ook twee keer niet voor de Almeloërs door vlak langs de kruising te schieten en door Onana het niet niet al te moeilijk te maken bij een doelpoging. Ook Promes strandde op Blaswich evenals Ziyech die even later toch weer het gaatje vond bij de tweede paal waar Promes opdook om binnen te koppen. Labyad had het verschil voor rust nog groter kunnen maken maar ook hij kwam een superieure Blaswich tegen. De nipt missende vrije trap in het zijnet van de Amsterdammers voorkwam alsnog de gelijkmaker voor de thee.

Na rust een feller aandringend Ajax met Promes als gangmaker door net over het doel van Blaswich te schieten. Gevolgd door een pass op maat van Blind door Labyad al glijdend in het Almelose doel gedeponeerd. Het was vervolgens  Promes die op bijna identieke wijze als zijn eerste treffer nu met de voet binnen te tikken uit de voorzet van opnieuw Ziyech.
Mauro Junior en de lang geblesseerde Mohammed Osman moesten in de tweede helft de Heraclieden meer impulsen bezorgen, maar het was Ajax dat afstand nam. Ook doordat een inzet van Osman door Onana werd gekeerd en Dessers zijn doelpoging op de doellijn zag mislukken omdat Sergiño Dest nog net zijn doelman te hulp kon komen. Aan de andere kant was Blaswich scherp bij een poging van Martinez en miste voor het Amsterdamse doel Mauro Junior een teenlengte om de bal van aangever Czyborra binnen te tikken.   Klaas Jan Huntelaar kreeg de 4-0 op zijn naam door een schot van Dest iets van richting te veranderen. Pech voor Dest gevolgd door nogmaals pech voor Dest die op de middenlijn tegen Dessers in de fout ging door zich de bal te laten ontfutselen. Dessers was sneller en ook Onana kon de eretreffer vlak voor het eindsignaal niet meer voorkomen.

Ajax - Heracles Almelo 4-1 (1-0)
1-0 Promes (26), 2-0 Labyad (56), 3-0 Promes (60), 4-0 Dest (87), 4-1 Dessers (90+)
Scheidsrechter: Higler
geel: geen
OPSTELLINGEN
Ajax: Onana; Mazraoui (Dest/67), Schuurs, Blind, Tagliafico; Van de Beek, Ziyech (Marin/81), Martínez; Labyad (Huntelaar/73), Tadic, Promes.
Heracles Almelo: Blaswic; Breukers, Pröpper, Knoester, Czyborra; Jakubiak (Osman/57), Merkel, Kiomourtzoglou; Van der Water (Bijleveld/69), Dessers, Dos Santos (Mauro Júnior/61).

 
15-11-2019  

Dessers scoort in oefenduel tegen Vitesse

 

ARNHEM – Op sportcentrum Papendal bij Arnhem speelden Vitesse en Heracles vrijdagmiddag een oefenduel. Beide teams mistten zes spelers vanwege interlandverplichtingen. Een duel dus om anderen een kans te geven om zich in de kijker te spelen van of  Leonid Sloetski of Frank Wormuth.

Bij Heracles maakte Mo Osman gedurende de eerste helft zijn rentree sinds 11 augustus toen tegen Fortuna Sittard. De vaste keus van vorig seizoen sukkelde maanden met een spierblessure. Heracles toonde zich de betere in dit duel om des keizers baard waarbij Dessers op slag van rust de Almeloèrs op voorsprong zette op aangeven van Dos Santos. Al wisselend door beide trainers bleven de Heraclieden het betere van het spel houden maar de treffer van Niemeijer kreeg geen genade van de scheidsrechter zodat de treffer van Dessers de enige bleef.

 
09-11-2019  

Heracles fileert zwak VVV en trainer Maaskant

 

ALMELO – Twee keer tegen dezelfde tegenstander uitkomen is Heracles niet goed bekomen. Na de bekerwinst tegen RKC volgde in Waalwijk een nederlaag zodat even werd gevreesd voor een november/dip.

Tegen VVV bleek daar niets van. Met venijn werd het onder trainer Maaskant kwakkelende VVV Venlo verslagen. De Limburgers bakten er in Almelo niets van en gingen met 6-1 ten onder door doelpunten van Dessers, Merkel, Van de Water en Mauro Junior. De enige Limburgse treffer kwam uit een vrije trap van oud- Heraclied Van Ooijen.

Merkel opende het bal met een afstandstreffer, zijn eerste in Almelose dienst. De tweede treffer voor rust was een formidabele. Bakboord en Van de Water combineerden door de Venlose defensie waarbij Van de Water het vonnis voltrok via een bal vol op de slof. Keeper Kirschbaum kon het alleen maar gehoord hebben.

Na rust speelde Heracles in acht minuten de Limburgers helemaal van de mat via doelpunten van Dessers, Mauro Junior en opnieuw Dessers voordat Van Ooijen iets terug kon doen. Met nog zo´n 10 minuten speeltijd voor de boeg zette Dessers met zijn derde treffer de eindstand op het scorebord tegen een onthutsend zwak VVV. Dat belooft een duistere tijd voor trainer Maaskant die al weken zijn ´manschaft´ niet als een team aan het spelen krijgt.

Heracles Almelo - VVV-Venlo 6-1

1-0 Merkel (23), 2-0 Van der Water (41), 3-0 Dessers (56), 4-0 Mauro Júnior (60), 5-0 Dessers (64), 5-1 Van Ooijen (74), 6-1 Dessers (82)
Scheidsrechter: Kamphuis
geel: Pröpper, Van der Water; Janssen, Neudecker
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Bakboord, Pröpper (Van den Buijs/80), Knoester, Czyborra; Kiomourtzoglou (Jakubiak/46), Mauro Junior (Bijleveld/86), Merkel; Van der Water, Dessers, Dos Santos
VVV-Venlo: Kirschbaum; Pachonik, Röseler (Van Bruggen/54), Schäfer, Janssen; Neudecker, Post, Van Ooijen; Wright, Soriano (Soriano/67), Yeboah (Dekker/66)
Fotoreportage: Harry Broeze volgt


 
30-10-2019  

Heracles bekert verder, RKC out, 4-3

 

ALMELO – De eerste van de twee ontmoetingen deze week tussen Heracles Almelo en RKC Waalwijk was er een met technische hoogstandjes, klungelig balverlies, splijtende passes en veel doelpunten. In Almelo won Heracles met 4-3 in de strijd om de volgende KNVB bekerronde. Promovendus en hekkensluiter in de reguliere competitie RKC mag zaterdag thuis proberen zich te revancheren, maar dan in de competitie.

Beide teams begonnen bij aanvang met inzet van veel wisselspelers. Bij Heracles waren dat doelman Brouwer, Van den Buys, Breukers en Jakubiak. RKC-coach Fred Grim zette zelfs vijf andere spelers in ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd.
Heracles startte prima en kreeg al vlot een voorsprong toen Czyborra met een fraaie pass Dessers bereikte die vervolgens de Waalwijkse doelman Vaessen het nakijken gaf (1-0). Twee minuten later had Dessers kans de voorsprong te verdubbelen, maar nu wist Vaessen dat wel te voorkomen.  Vervolgens brak een fase aan waarin de druk naar voren wat minder was bij de Heraclieden. RKC kroop wat meer uit haar schulp maar dat leidde niet tot grote kansen. Het was Heracles dat na dik een half uur wel scoorde. Mauro Junior veroverde aan de zijlijn de bal, bediende Jakubiak die vervolgens de mooiste steekpass van de wedstrijd tussen een melee van RKC-spelers doorstuurde om de snelle Van de Water te bereiken. Deze pikte de bal fraai mee en gaf de Waalwijkse doelman geen schijn van kans (2-0).
Even later leek Dessers de Almeloërs in veilige haven te brengen maar zijn treffer vond geen genade in de ogen van het arbitrale trio wegens nipt buitenspel.
Daarna zakten de Heraclieden verder weg en kon RKC laten zien ook over jonge talenten te beschikken. Op slag van rust leidde dat tot 2-1 toen Maatsen attent een afgeslagen schot oppikte en doelman Brouwer passeerde.

De aansluitingstreffer gaf RKC na rust meer elan. Vrij van competitiesores toog het richting het Almelose doel. Brouwer wist een ‘knal’ te pareren van Vermeulen die dat evenlater nog eens probeerde. Nu werd het schot ook afgeslagen maar Sow was attent om de rebound wel doeltreffend af te ronden (2-2).
Heracles besefte dat een tandje bij gezet moest worden. Dessers scoorde al vlot 3-2, zijn tweede treffer van de avond en opnieuw in the lead. Toch was RKC niet verslagen want even later kon Czyborra hands niet voorkomen bij het van dichtbij geloste schot. Scheidsrechter Bax wees onverbiddelijk naar de stip. Leemans liet zich niet afleiden door irritante tribunegasten en schoot binnen hoewel Brouwer nog dichtbij kwam (3-3). Leemans vond het moment om de ‘hardcore gang’ van Heracles uit te dagen en werd vervolgens getrakteerd op bier.
RKC rook dat er misschien meer in het vat zat en ging op jacht maar wel onzorgvuldig door Heracles meer countervrijheid te geven. Dos Santos ondernam een doelpoging die op het dak van het Waalwijkse doel eindigde. Even later dan toch opnieuw een voorsprong voor de Heraclieden toen Dos Santos vanaf de achterlijn de inkomende Van de Water bediende. Deze nam de bal aan op de borst en nam de bal vervolgens vol op de slof om Vaessen het nakijken te geven (4-3).

Met nog 20 speelminuten op de klok kreeg RKC meer haast en werd de bal voorwaarts gepompt. In de Almelose defensie leidde dat tot onzorgvuldigheid. Breukers kopte richting eigen doel maar Czyborra voorkwam erger, Dessers was slordig bij een pass waarna RKC leek te gaan scoren, tot woede van Van der Buys op Dessers en Kiamourtzoglu voorkwam erger bij een schot van Spierings, zo maar enkele omschrijvingen uit de slotfase waar Heracles zonder kleerscheuren doorheen kwam en dus in de hoed zit voor de loting van de volgende bekerronde.

RKC-coach Grim vond na afloop dat hij twee teams met veel talent had zien voetballen waarin Heracles effectiever met de kansen omsprong. Hij gaf zijn spelers een compliment voor de tweede helft en op basis daarvan heeft Grim vertrouwen voor het duel op zaterdag tegen opnieuw Heracles maar dan in de reguliere competitie.

Heracles-coach Wormuth vond dat de neutrale toeschouwers een attractieve wedstrijd hadden gezien en vond dat KC best wel talenten in huis heeft. Over zijn eigen team was hij wat kritischer met name in de tweede helft waarin te weinig werd gebracht om de druk naar voren te zetten. ‘Dat gaan we zaterdag in Waalwijk beter doen, zei hij grijnzend richting Grim.


Heracles Almelo – RKC Waalwijk 4-3 (2-1)
7. Dessers 1-0, 35. Van der Water 2-0, 45. Maatsen 2-1, 52. Sow 2-2, 55. Dessers 3-2, 62. Leemans 3-3, 70. Van der Water 4-3
Scheidsrechter: Bax
geel: Kiomourtzoglou, Tahiri, Meulensteen
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Michael Brouwer, Tim Breukers, Dario van den Buijs, Mats Knoester, Lennart Czyborra, Orestis Kiomourtzoglou, Sebastian Jakubiak (84.Alexander Merkel), Mauro Junior (76.Teun Bijleveld), Silvester van der Water, Cyriel Dessers en Dabney Dos Santos (83.Joey Konings).
RKC Waalwijk: Etienne Vaessen, Fabian Sporkslede, Hannes Delcroix, Anas Tahiri, Clint Leemans, Kevin Vermeulen (81.Dylan Vente), Melle Meulensteen, Said Bakari, Stijn Spierings, Darran Maatsen en Sylla Sow.
Fotoreportage: Harry Broeze (volgt)

 
26-10-2019  

Heracles verslaat PEC ruim in Overijsselse derby

 

ALMELO – Slechts een kwartier duurde de hoop op een goed resultaat in Almelo van PEC-trainer John Stegeman. Het duel om de provinciale hegemonie moest de ommekeer brengen voor de Zwollenaren die niet bijster goed zijn gestart in deze competitie. PEC begon dan ook vol passie met een eerste wapenfeit van oud- Heraclied Bel Hassani die de Almelose doelman Blaswich op de proef stelde maar deze gaf geen krimp.
Heracles-trainer Wormuth zag het gevaar en sommeerde zijn manschappen de druk meer neer voren te zetten. Een toevalstreffer van de Almeloërs hielp daarbij toen na een dik kwartier een voorzet van Van de Water via het hoofd van centrale verdediger Lachman pal voor de voeten van de mee opgekomen linkerverdediger Czyborra belandde. Deze aarzelde geen moment en nam de bal vol op de pantoffel om als een granaat in te slaan in het Zwolse doel (1-0).

Het team van Stegeman was daarna volledig het spoor bijster en de regie kwijt.  Mauro Junior, de PSV-huurling van Heracles Almelo, dartelde vanaf dat moment over het veld en de Zwollenaren hadden het geluk dat doelman Mous tot tweekeer toe reddend optrad bij doelpogingen van de Braziliaanse Olympische international die na afloop door de ‘Old Stars’ van Herecles tot Man of the Match werd benoemd.
Het had ook middenvelder  Orestis Kiomourtzoglou mogen zijn. De Griek met een Duits paspoort stond overal op het veld zijn mannetje in zowel aanvallend, verdedigend en dirigerend opzicht. Zeker twee keer zette hij doeltreffende pogingen van de Zwollenaren – o.a. de doelpoging van Kenneth Paal - op het laatste moment de voet dwars en voorkwam daarmee vlak na rust onheil voor de zwart-witten.
Heracles-topscorer Cyriel Dessers scoorde deze wedstrijd niet. Doelman Mous voorkwam met zijn redding het tweede Almelose doelpunt toen Dessers een ultime poging deed. Ook bleef Mous overeind bij een doelpoging van Kiomourtzoglou. Heracles bleef echter aanvallen en Dessers werd uiteindelijk de King of the Assist. Op de vierkante meter tikte Mauro de bal na Dessers die de bal in een beweging in de voeten van Van de Water tikte die tussen twee Zwolse verdedigers door plotseling voor Mous opdook en deze geen schijn van kans gaf (2-0). De tweede treffer van de Almeloërs veranderde het team van Stegeman in los zand waarbij meer en meer ‘gemekkerd’ werd richting scheidsrechter Martin Perez. Vooral Bel Hassani vergat daardoor te voetballen. Ook de al vroeg voor Saynak ingevallen oud- Heraclied Thomas Bruns speelde een kleurloze wedstrijd. Geen dribbels en geen gevaarlijke schoten die ze in Almelo van hem gewend waren. Ook het inzetten van Lennart Thy bracht geen kentering teweeg bij de Zwollenaren.
Bij Heracles luidde invaller Joey Konings de derde treffer in. Uitgeweken naar rechts schoot hij met nog 10 minuten op de klok, de bal diagonaal tegen de paal waarna Mauro Junior in de rebound wel de bal via binnenkant paal in het netje schoot (3-0) om de wedstrijd helemaal op slot te zetten. Thy zag vervolgens zijn poging op een eretreffer op de lat van het Almelose doel eindigen. Voor Heracles kwam er in blessuretijd nog wel treffer bij via een steekpass van Dessers op Konings die nu wel doeltreffend afrondde (4-0). 

PEC wacht komend weekend (vrijdag) de zware wedstrijd tegen Ajax.
Heracles Almelo moet zaterdag op reis naar ‘hekkensluiter’ RKC. Een wedstrijd waarbij onderschatting op de loer licht, want de Brabanders spelen op zich beter dan de stand doet vermoeden. Het wordt het tweede treffen tussen Heracles en RKC in deze week want woensdag spelen beiden in Almelo eerst nog het duel om de volgende ronde van de KNVB Beker. Deze wedstrijd is voor iedereen toegankelijk met aangepast tarief van 10 euro. Jaarkaarthouders vrije toegang. 


Heracles Almelo - PEC Zwolle 4-0 (1-0)
1-0 Czyborra (17), 2-0 Van der Water (65), 3-0 Mauro Júnior (81), 4-0 Joey Konings (90+1)
Scheidsrechter: Pérez
geel: Clement (op scherp)
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich, Czyborra, Knoester, Pröpper, Bakboord, Merkel, Mauro Júnior (Szöke/86), Kiomourtzoglou, Dos Santos (Konings/66), Dessers, Van der Water (Bijleveld/79)
PEC Zwolle: Mous, Paal, Nakayama, Lachman, Bajselmani (Thy/71), Clement, Saymak (Bruns/20), Hamer, Bel Hassani, Reza, Van Crooij
Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (26 foto's)...

 
05-10-2019  

Matig Heracles Almelo te sterk voor Fc Emmen

 

ALMELO – De wedstrijd tussen Heracles Almelo en Fc Emmen had veel weg van een vriendschappelijk duel met randfestiviteiten. Zo kwam een groep Drentse supporters per fiets naar Almelo luidkeels brullend ‘Wie dot mij wat, wie dot mij wat, wie dot mij wat vandage 'k Hen de banden vol met wind, nee ik heb ja niks te klagen Wie dot mij wat, wie dot mij wat, wie dot mij wat vandage 'k Soll wel zeggen ja het mag wel zo’, naar het liedje ‘Fietse’ van de groep Skik. De aanleiding een medesupporter die onlangs een hersenbloeding kreeg en de wedstrijd per wensambulance kon bezoeken. De tocht per fiets was een ‘hart onder de riem’ voor Dennis Groen die nog een lange revalidatie te wachten staat.
Bij het betreden van het veld vervolgens geen jeugdige voetballertjes in wedstrijdtenue hand in hand met de spelers, maar eenzame alleenstaande ouderen vanwege de week om meer stil te staan bij het lot van eenzame senioren.
Als klap op de vuurpijl in de rust dan nog de huldiging van Brandley Kuwas, de rechterspits die afgelopen zomer Heracles verruilde voor Al Nasr uit Dubai. Hij was er speciaal voor overgekomen en dat vond de leiding van de Almelose club toch een mooi gebaar. Drie jaar voetbalde de smaakmaker bij Heracles Almelo waar hij 23 keer scoorde in 103 duels en zich ook nog in het nationale elftal van Curacao speelde.

Dan de wedstrijd. Fc Emmen zette gelijk druk, maar Heracles verwachtte dat ook, verklapte trainer Wormuth na afloop. Heracles speelde er dus op in met een afwachtende houding die al in de tweede minuut tot succes had kunnen leiden als Emmen-doelman Telgenkamp zijn uitschuifbeen niet tegen de bal had kunnen zetten die de doorgebroken Dessers op het doel afvuurde.
Een kwartiertje later was Emmen uitgeraasd zonder enig gevaar voor het doel van Blaswich tot stand gebracht hebbende. Heracles was vanaf dat moment de bovenliggende partij en bleef dat ook. Telgenkamp en zijn verdedigers haalden heel wat ballen van de doellijn gedurende de wedstrijd, maar Heracles had in feite al genoeg aan de vijfde treffer van Dessers sinds de competitiestart. Hij had er negen wedstrijden voor nodig. Alleen Koos Knoef deed dat namens de Heraclieden in 1964 al in acht wedstrijden en houdt dus nog steeds het record.
Overigens was de voorzet van Van de Water waaruit Dessers koppend afrondde, loepzuiver.
De 1-0 stand bleef tot de rust.

Na de thee en de huldiging van Kuwas bleef Heracles heer en meester. Merkel had in de rebound de 2-0 op de schoen maar de Belg Heylen voorkwam dat op de doellijn. Even later troefde doelman Telgenkamp Heracles-spits Dessers opnieuw af zodat de Emmenaren nog konden blijven hopen. Na een uur voetballen dan toch de tweede Almelose treffer. Merkel stuurde linksback Czyborra met een lepe bal naar de achterlijn vanwaar de Duitser op maat Dessers bediende. Emmenaar Veendorp wierp zich er voor maar deponeerde daarbij ook de bal in eigen doel (2-0).  
Kiomourtzoglou probeerde vervolgens nog Telgenkamp te passeren maar zag zijn doelpoging net naast de paal in het zijnet belanden. Dessers schoot daarna volledig vrijstaand over en invaller Dos Santos zag zijn inzet gekeerd op de doellijn door Bijl. Daarmee zijn de momenten van de Almeloërs wel verteld.
Wormuth bracht in de slotminuten naast Dabney dos Santos voor Van de Water, ook nog Bijleveld voor de vandaag minder zichtbare PSV-huurling Mauro Jaqueson Júnior Ferreira dos Santos en Cijntje voor matchwinner Dessers, maar veel had dat niet meer om handen.
‘Wat fris bloed dat op het eind nog wat kan ontregelen en meeverdedigen’, zo trainer Wormuth op de vraag waarom deze wissels pas in de laatste speelminuten werden toegepast. Maar tijdrekken lijk een meer plausibele verklaring gelet op de grijns op het gezicht van Wormuth. Het was niet nodig, want de Emmenaren kregen niet één uitgespeelde kans terwijl Heracles toch ook niet meer dan matig beschouwd kon worden, maar wel de wil toonde om te werken. Ook de herkansing voor Bakboord als rechtsback kan in deze als geslaagd beoordeeld worden. Wormuth tenslotte vond dat zijn ploeg meer kansen had moeten benutten en er minstens vier in het doel van Emmen had moeten leggen.
Op zondag 20 oktober mag Heracles dat proberen in De Kuip tegen Feyenoord

Heracles Almelo - FC Emmen 2-0 (1-0).
31. Dessers 1-0, 59. Veendorp 2-0 (e.d.).
Scheidsrechter: Van der Eijk.
geel: Veendorp, Burnet en Laursen (allen Fc Emmen)
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich, Bakoord, Pröpper, Knoester, Czyborra, Merkel, Mauro (90. Bijleveld), Kiomourtzoglou, Van der Water (86. Dos Santos), Dessers (93. Cijntje), Konings.
FC Emmen: Telgenkamp, Bijl, Heylen, Veendorp, Burnet (80. Roosken), Hiariej, Chacon, Peña, Slagveer (71. Arias), De Leeuw, De Vos (62. Laursen).
Volgende thuiswedstrijd: Zaterdag 26 oktober, 20.45 uur, Overijsselse derby tegen PEC Zwolle.
Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (29 foto's)...

 
29-09-2019  

AZ in Den Haag de betere tegen Heracles

 

DEN HAAG – Na drie winstpartijen op rij, moest Heracles Almelo in haar uitwedstrijd tegen AZ te Den Haag in de Alkmaarders haar meerdere erkennen. Al combinerend kreeg AZ de nodige kansen via Idrissi, Boadu, Gudmundsson en Wuytens, maar de afwerking faalde dan wel Heracles-doelman Blaswich zat de nummer drie van de ranglijst dwars. Heracles stelde er weinig tegenover, zij het dat Merkel als eerste het probeerde maar zijn schot naast het doel zag gaan. De ruststand was derhalve gelijk als bij het beginsignaal van scheidsrechter Van Boekel, mede omdat de Almelose doelman een inzet van de voor Gudmundsson ingevallen smaakmaker Stengs over de lat tikte en ook een knal van Indrissi pareerde. De paal was bovendien een sta in de weg voor de Alkmaarders en welkome hulp voor de uitstekend keepende Duitse goalie.

Na rust opnieuw een aandringend AZ maar de eerste echte kans was voor de Almeloërs. Doelman Bizot pareerde echter het schot van Kiormourtzoglou. Het had zomaar een voorsprong kunnen zijn voor de Heraclieden die hoofdzakelijk vanuit een gesloten defensie poogden in de counter te gaan. De verdiende voorsprong voor de Alkmaarders kwam er dan toch, al was daar wel ‘een stervende zwaan’ voor nodig om scheidsrechter Van Boekel de bal op de stip te laten leggen. Merkel kon er op zich weinig aan doen dat hij zijn tegenstander licht beroerde.
Koopmeiners liet op zijn beurt zien dat hij vanaf de stip niet faalt, al tikte doelman Blaswich de strafbal nog bijna met zijn linker been over het doel (1-0). Heracles op haar beurt had de stand al snel gelijk kunnen trekken, maar spits Dessers en ook Konings in tweede instantie kwamen een voetje tekort op de voorzet van Van de Water. Het is dat AZ het voetballende overwicht niet meer uitbuitte waardoor er dus nog enige spanning in de wedstrijd zat door sporadische uitvallen van de Almeloërs. Zo zag Dos Santos een volley gepareerd door de Alkmaarse doelman en Dessers zag zijn inzet naast gaan via een verdediger. Het leek dan ook een magere overwinning te worden voor de nummer drie uit de ranglijst, tot smaakmaker Stengs alsnog kort voor het eindsignaal uitblinker Blaswich wist te passeren bij de eerste paal.   

AZ - Heracles Almelo 2-0
(0-0)
1-0 Koopmeiners (55/strafschop), 2-0 Stengs (88)
Scheidsrechter: Van Boekel
geel: Pröpper, Wijndal, Breukers, Midtsjø, Merkel
OPSTELLINGEN
AZ Alkmaar: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Wijndal; Midtsjø, De Wit, Koopmeiners; Gudmundsson (Stengs/28), Boadu (Sugawara/75), Idrissi (Aboukhlal/82).
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper, Knoester, Czyborra; Kiomourtzoglou, Mauro Junior (Cijntje/73), Merkel; Van der Water (Dos Santos/73), Dessers, Konings.
Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
27-09-2019  

Riwald met hybride truck in Dakar Rally 2020


Renault Trucks C460 Hybrid Edition - door het Tsjechische MKR Technology ontwikkelt tot rallytruck.
 

ALMELO – Rallycoureur Gert Huzink van het Riwald Dakar Rally Team staat tijdens de Dakar Rally 2020 met een hybride truck aan de start. De Renault truck werd samen met het Tsjechische MKR  Technology ontwikkelt en inmiddels volledig getest. De Renault Trucks C460 Hybrid Edition is een lichtgewicht vrachtwagen welke inclusief de 700 kilo wegende hybride techniek het ideale gewicht van 8,5 ton heeft bereikt.

De truck met het hybride aandrijfsysteem, voorzien van Eurol Specialty smeermiddelen, werd aan extreme omstandigheden blootgesteld en boekte daarbij veelbelovende resultaten. Het Riwald Dakar Team heeft dan ook een 3-jarige verbintenis afgesloten met MKR Technology qua rally-ontwikkeling en afstelling. Het hybride aandrijfsysteem, voorzien van Eurol Specialty smeermiddelen, is aan extreme omstandigheden blootgesteld en getest met veelbelovende resultaten.

Huzink acht het moment rijp om de nieuwe hybride aandrijving van de truck te introduceren in ’s werelds zwaarste rally. ‘Dagelijks zijn we met Riwald Recycling duurzaam en innovatief actief met hergebruik van metalen met als doel 100 procent hergebruik. Die visie introduceren wij nu ook in de Dakar Rally met als doelstelling om binnen de contrachtperiode met MKR Tecnology een top 3 klassering te kunnen bewerkstelleggen’, aldus Gert Huzink die zich tevens gesteund weet door sponsoren als o.a. Renault, Eurol, AxleTech, Hendrickson en ZF Friedrichshafen. 
De introductie van hybride-aandrijving in het truckklassement van Dakar 2020 wordt eveneens met grote belangstelling gevolgd door organisator ASO. Zij zien het Riwald Dakar Team met Gert Huzink achter het stuur van de nieuwe Renault Trucks C460 Hybrid Edition graag aan de start van de Dakar 2020 verschijnen.

De nieuwe truck werd vrijdag gepresenteerd tijdens het feestelijke 30-jarig jubileum van Riwald Recycling.  Het bedrijf met hoofdvestiging te Almelo, telt verder nog vestigingen in Beverwijk en Kootstertille.
De hybride truck en de assist-voertuigen van Riwald Dakar Team zijn zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur te bezichtigen tijdens de Open Dag
aan de Buitenhaven in Almelo.

 
20-09-2019  

Heracles countert naar winst in Twentse derby


Na winst op Groningen en Willem II, pakt Heracles de derde overwinning op rij in de derby tegen Tc Twente (uit in de Grolsch Veste).
Onder het motto 'niet lullen maar poetsen' werd het een ere-rit naar Erve Asito zoals het stadion in Almelo tegenwoordig heet.
 

ENSCHEDE – De Twentse derby, na een jaar pauze, leverde winst op voor Heracles Almelo. In de Grolsch Veste werd de weer in de eredivisie teruggekeerde Enschedeërs met -2-3 afgetroefd. Het was de derde zege op rij voor de Heraclieden met de ‘zwervende’ Mauro Junior als matchwinner.

Al in de vijfde minuut keken de bezoekers tegen een achterstand aan door de op rand van buitenspel  diep gaande  Aitor Cantalapiedra die in zijn vrije doorgang - de VAR graf groen licht aan scheidsrechter Kamphuis - niet faalde tegen doelman Blaswich (1-0). Dat had even zo goed andersom kunnen zijn want Heracles trok na het beginsignaal van Kamphuis fel van leer, waarbij Busquets dermate onder druk stond dat hij bijna zijn eigen doelman passeerde.
De treffer van Aitor op aangeven van Espinosa betekende echter een kentering in de aanvalsdrift van de bezoekers.  Tc Twente ging op zoek naar de 2-0 met beter spel dan de Heraclieden  die het meest de bal in de ploeg hielden met een goed gesloten defensie en vooral loerden op de counter.
Dessers dreigde als eerste maar vond Drommel op zijn weg. De Enschedeërs hadden een overwicht en leken op 2-0 te komen via Espinosa maar de VAR was resoluut en oordeelde hands door Espinosa, zodat Kamphuis de treffer afkeurde.  Even later dan weer het thuispubliek op het rabat. Breukers maakte hands maar Kamphuis was resoluut in zijn afwijzing van een strafschop omdat de Heraclied de bal van dichtbij tegen de arm werd gekopt. De rust naderde en zo leken de Enschedeërs met een voorsprong aan de thee te gaan. Daar dacht Pröpper anders over. Met een lange uithaal overpeelde hij alles wat Fc twente was en bereikte daarmee de goed reagerende Dessers die zich het buitenkansje niet liet ontglippen (1-1) het werd nog erger, want in blessuretijd ving Mauro Junior de door de defensie van Fc Twente afgeweerde bal goed op en schoot vloeiend met buitenkantje linker schoen de bal in een fraaie volley achter doelman Drommel (1-2). De Braziliaan dook overal op op het veld waarbij Fc Twente geen greep kreeg op diens spel. Een fikse domper voor de thuisploeg op slag van rust.

Na rust opnieuw een aandringend Fc Twente op jacht naar de gelijkmaker. Het niveau zakte echter waardoor Heracles, toch ook onder de maat spelend, meer aan uitvallen toekwam. Dessers had als eerste kunnen profiteren, maar met alleen Drommel nog voor zich, verslikte de Belg zich in de bal. Toch kwam Heracles op 1-3 via een fraaie aanval over vier schijven. Merkel gaf de bal keurig aan de beter vrijstaande Czyborra die zijn voorzet precies tussen twee tegenstanders liet neerploffen waarbij Mauro Junior er als kleinste man van het veld als de kippen bij was om koppend fraai af te ronden (1-3). De huurling van PSV heeft het bij Heracles prima naar zijn zin nu hij meer aan voetballen toekomt. De extra beloning zit hem in de selectie voor het Braziliaans Olympisch Elftal. Voor de ‘huurlingen’ van Fc Twente was de derde Almelose treffer een flinke domper. Plichtmatig werd nog wel de aansluittreffer gezocht, maar niet meer met passie. Vlak voor het einde veerde het team van trainer Garcia nog even op omdat Berggreen dan toch het hoofd goed tegen de bal kreeg (2-3). Nog even werd met man en macht de bal in het strafschopgebied van de Almeloërs gepompt, maar de gelijkmaker kwam er niet, omdat de Heraclieden overtuigend op tijd alles wisten te ruimen. De ‘kater’ bleef derhalve in Enschede, terwijl de Heraclieden zich konden opmaken voor een zegetocht bij thuiskomst.

FC Twente - Heracles Almelo 2-3
(1-2)
1-0 Aitor (5), 1-1 Dessers (41), 1-2 Mauro Junior (45+2), 1-3 Mauro Junior (80), 2-3 Berggreen (90+2)
Scheidsrechter: Kamphuis
geel: Espinosa, Zekhnini (beiden Fc Twente); Kiomourtzoglou (Heracles)
OPSTELLINGEN
FC Twente: Drommel; Pleguezuelo, Bijen, Schenk, Verdonk (Aburjania/81); Selahi (Berggreen/68), Busquets, Espinosa; Aitor, Vuckic, Zekhnini
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper, Knoester, Czyborra; Kiomourtzoglou, Mauro Junior (Bakboord/90), Merkel; Van der Water (Van den Buijs/85), Dessers, Konings (Dos Santos/56)
Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
15-09-2019  

Heracles rolt Willem II op met 4-1

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft in de thuiswedstrijd tegen Willem II flink uitgehaald met een uime 4-1 zege door doelpunten van Dessers (2x), Mauro Junior en Van de Water. Het tegendoelpunt kwam van de Griek Pavlidis.
‘Het was niet het scenario waarmee Willem II uit Tilburg vertrok’, zo erkende trainer Adrie Koster. Onze doelstellingen lagen bij winst maar dat pakte heel anders uit tegen een beter spelend Heracles waarbij wij verdedigend teveel steken lieten vallen en aanvallend te weinig brachten’, aldus de Zeeuw die dit jaar de Brabanders voor het eerst onder zijn hoede heeft.

Het eerste kwartier stelde niet veel voor. Zowel Heracles als Willem II hielden het veld klein en wisten nauwelijks het doel van de tegenstander te bereiken, zei het dat een vrije trap van Trésor de Almelose doelman Blaswich nog enige moeite bezorgde.
De eerste kans voor Heracles was meteen raak. Dessers zette als een echte spits zijn directe tegenstander Peters opzij bij een ingooi van Breukers, kapte vervolgens nog een Tilburger uit en schoot knap binnen bij de eerste paal waarbij doelman Wellenreuther geen enkele kans maakte (1-0).
Vanaf dat moment maakten de thuisfans ook meer lawaai dan het goed gevulde supportersvak van de Tilburgers. De vlugge Van de Water probeerde het even later ook, maar diens inzet werd wel door de Duitser in het Tilburgse doel gepareerd.
Heracles leek op weg naar meer en zette de tegenstander klem terwijl verdedigend de zaak op orde leek. De gelijkmaker van Pavlidis kwam even later toch onverwacht. De Griek kon op aangeven van de in het strafschopgebied doorgedrongen Trésor ongehinderd binnen schieten bij de Almelose doelman Blaswich (1-1).
Heracles raakte niet van slag, bleef aanvallend druk uitoefenen en dat werd kort voor rust beloond met de op stoom komende Dessers die opnieuw Peters aftroefde uit een vrije trap van Mauro vanaf de achterlijn (2-1). Peters zelf veroorzaakte de vrije trap nadat Dessers de uitgelopen Wellenreuther omspeelde.
Van de Water poogde van afstand de Heraclieden al voor rust in ‘veilige haven’ te brengen, maar Wellenreuther was hierbij wel scherp.

Na de pauze opnieuw een aandringend Heracles. Willem II probeerde er wel uit te komen, maar aanvallend was het allemaal onzuiver. Mauro luidde vanuit zijn vrije rol op het middenveld de ondergang van Willem II in. Hij onderschepte een bal, bediende Dessers aan de zijlijn die meteen de diep sprintende Mauro op maat de bal terug gaf waarna Mauro de opkomende Merkel bij de achterlijn bereikte die oog had voor de vrijstaande Van de Water. Diens op de slof genomen bal verdween als een kanonskogel in het doel van Wellenreuther (3-1). De mooiste aanval van de wedstrijd en ook de treffer was om in te lijsten.
Koster probeerde nog de bakens te verzetten met het inzetten van achtereen Quinonez, Kabangu en de in Almelo geen onbekende Paul Gladon. Het mocht niet baten. Heracles verslapte niet en bleef voorwaarts druk uitoefenen. Toen Mauro even later met Dessers opnieuw de combinatie aanging, was het pleit beslecht want de Braziliaan verzaakte niet in de afronding (4-1). Brasil, klonk vervolgens uit de luidsprekers om de feestvreugde te vergroten terwijl dat in het uitvak naar een dieptepunt zakte, verwent als men was in recente uitwedstrijden.
Heracles nam wat gas terug en hield tegelijkertijd de verdediging sluitend. Het begint te draaien bij Heracles dat na vorig seizoen toch 44 doelpunten zag vertrekken door transfers. Voor de Tilburgrs was het de eerste nederlaag in deze jonge competitie in een uitwedstrijd.

‘So einfach kann Fußball sein. Wir dürfen letztes Jahr nicht vergessen. Wir sind vom gleichen Niveau aber Mann muß am richtigen Moment Tore schießen. Hier in Almelo will Mann immer Spektakel aber Wir haben uns vorher gesagt daß Wir auch Punkte brauchen. Komplimente an meiner Mannschaft‘, so Trainer Wormuth.

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 20 september tegen de prima presterende promovendus Tc Twente. De Twentse derby staat op scherp!
Op zaterdag 29 september speelt Heracles uit in Den Haag tegen AZ.
De eerstvolgende thuiswedstrijd is zaterdag 5 oktober om 18.30 uur tegen Fc Emmen.
     

Heracles Almelo - Willem II 4-1
(2-1)
1-0 Dessers (17), 1-1 Pavlidis (33), 2-1 Dessers (42), 3-1 Van der Water (55), 4-1 Mauro Júnior (63)
Scheidsrechter: Kooij
geel: Peters, Llonch, Saddiki (allen Willem II)
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper, Knoester, Czyborra; Kiomourtzoglou, Mauro Junior (Bijleveld/87), Merkel; Van der Water (Cijntje/83), Dessers, Konings (Dos Santos/90).
Willem II: Wellenreuther; Heerkens, Peters, Holmén, Nelom; Llonch (Quinonez/64), Saddiki, Vrousai; Ndayishimiye (Kabangu/69), Pavlidis, Köhlert (Gladon/62).
Fotoreportage: Harry Broeze(volgt)

 
12-09-2019  

Vriezenveense amazone naar WK Endurance

 

VRIEZENVEEN – De 20-jarige amazone Imke Lamsma uit Vriezenveen is met haar paard Sjabeka geselecteerd voor deelname aan de WK Endurance voor de jeugd. KNHS-bondscoach Jarmila Lakeman selecteerde haar voor de 120 km lange wedstrijd die woensdag 18 september wordt verreden in het Italiaanse Pisa.

De Nederlandse equipe bestaat verder uit Anne Marijn Kok (Hendrik Ido Ambacht) - LI Krizos, Nanke Kramer (De Veenhoop) – Liby, Ijjou Mohamed (Leiden) - Ugo de Jass en Desiree Warmenhoven (Rijnsburg) - Habischa Badia.

 
31-08-2019  

Heracles verrast Groningen in Euroborg

 

GRONINGEN – Heracles Almelo heeft een verrassende 1-2 overwinning behaald tegen FC Groningen in het Hitachi Capital Mobility Stadion zoals de Euroborg tegenwoordig genoemd wordt. De Almeloërs hadden het betere van het spel terwijl de Groningers met name in de tweede helft wat onbezonnen op jacht gingen naar doelpunten. Voor rust kwam alleen Van der Water tot scoren met een fraaie krul vanaf 20 meter nadat Dessers de bal op maat gaf en de Groningers op achterstand aan de pauze beginnen.

Na rust zette FC Groningen de jacht in op zoek naar een gelijkmaker. Daarbij ging het onsamenhangend te werk zonder echte kansen te creeren. Het is dat de in de basis terug gekeerde Breukers zich vlak na de hervatting makkelijk liet aftroeven door Warmerdam, anders was de Groninger aanvaller nooit tot scoren gekomen (1-1). De Groningers bleven onbezonnen te werk gaan terwijl de Almeloërs juist het betere in de combinaties legden. Czyborra toog herhaaldelijk mee naar voren en toen hij na een kwartiertje niet direct een vrijstaande medespeler vond, knalde hij de bal van grote afstand op het Groningse doel, ziende dat doelman Padt wel wat ruim voor zijn doel stond. Onhoudbaar ging de bal diagonaal bij de tweede paal in het doel en deze ‘beauty’ kon wel eens het doelpunt van de maand worden. Het was tevens de eerste treffer voor de jonge Duitse linkerverdediger. Nadien zuchtte en zwoegde FC Groningen verder zonder kansen terwijl Heracles goed verdedigend juist extra ruimte kreeg voor snelle uitbraken. Zelfs de beschermende wissel van aanvoerder Pröpper na zijn zware blessure, bracht Heracles niet in zwaar weer want invaller Rossmann verzaakte niet.
Al met al geen hoogstaande wedstrijd met een wat beter spelend Heracles dat na het gelijkspel van een week eerder nu ook de eerste overwinning greep.

FC Groningen - Heracles Almelo 1-2
(0-1)
0-1 Van der Water (28)
1-1 Warmerdam (47)
1-2 Czyborra (62)
Scheidsrechter: Lindhout
geel: Absalem en  Itakura (Groningen), Merkel (Heracles)
OPSTELLINGEN
FC Groningen: Padt; Zeefuik, Itakura, Te Wierik, Absalem (Postema/75); Hrustic, Schreck (Benschop/46), Matusiwa; El Hankouri, Sierhuis (Gudmundsson/67), Warmerdam.
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Knoester, Pröpper (Rossmann/75), Czyborra; Kiomourtzoglou, Mauro Júnior, Merkel; Van der Water (Szöke/82), Dessers, Konings (Van den Buijs/89).
Fotoreportage: Harry Broeze
 

 
30-08-2019  

Geletruidrager Teunissen wint Profronde Almelo

 

ALMELO – De vaderlandse criteriums zijn eigenlijk de kers op de taart voor renners die in de Tour de France van zich doen spreken.  Zo ook Mike Teunissen die op de tweede dag van Le Grande Boucle als Nederlander, na een periode van 30 jaar ontwenning, in het geel reed.
Met Jumbo/Visma teamgenoot  Antwan Tolhoek toog Teunissen naar Almelo. Vrijgesteld van deelname aan de Ronde van Spanje. Tolhoek had Zeeuwse fans langs de kant, de rest van de vele duizenden kwamen vooral voor Teunissen en het vermaak. SunWeb leek nog even roet in het eten te gooien met twee mannen vele ronden lang op de vlucht. Met nog een paar rondjes voor de boeg kwam Teunissen en zijn mede-achtervolgers al wat dichterbij om pas in de allerlaatste ronde in de laatste bocht voor de finish toe te slaan. Want dat was wel zeker, wie in die bocht niet als eerste doorkwam, kon de overwinning wel vergeten. Het bleek de tweede zege van Mike Teunissen in Almelo. In 2003 won hij namelijk als nieuweling het Nederlands Jeugdkampioenschap dat destijds in de wijk Ossenkoppelerhoek werd verreden.  De beelden van toen kwamen als verrassing voor Teunissen ‘voorbij’ op grote beeldschermen. Na de huldiging van toen, nu een huldiging door de Ronde Miss die zijn moeder had kunnen zijn, maar dat zag je er bij lange na niet vanaf. Koen de Kort kwam als tweede over de meet en streekgenoot Maurits Lammertink reed in zijn ‘thuiswedstrijd’ naar het ‘brons’. Ramon Sinkeldam ten slotte won het klassement van de tussensprints met een premie van vijfduizend euro.

Voor speaker Harry Middeljans was uitvoering 37 van de Profronde Almelo zijn laatste. De Wierdenaar deed dat in zijn lange carrière door het gehele land vaak met Kees Maas, de Bourgondische Brabander die al vele jaren trouw samen met Middeljans het commentaar tijdens de Profronde Almelo verzorgt. De Brabander werd ooit gehaald door wijlen Mister Profronde Harrie Nijhuis die aan de wieg stond van dit volksevenement. Maas kwam vanzelfsprekend naar Almelo na zijn overlijden voor diens eredienst want hij bouwde een emotionele band op met Nijhuis en Almelo. Maas wil nog door tot 2022 met criteriums. Eerst dan is de man die nooit om een woord verlegen, in navolging van Middeljans van plan de microfoon neer te leggen. Iets wat hij eerder dit jaar wel deed bij de Zesdaagse van Rotterdam, want dat werd inmiddels wel een fysiek te zware opgave.
Kortom de renners kunnen niet zonder de speakers die het volk informeren maar ook mede vermaken. Net zoals de talloze straatorkesten, de reclamekaravaan met strooigoed en de live-optredens op pleinen en in de horecabedrijven tot in de laatste uurtjes.  De stad bruist tijdens de Profronde. Kortom op weg naar editie 40 in 2022, want dan is Maas 75 jaar en ‘valt ook voor hem het doek’ in Almelo.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (119 foto's)...

 
19-08-2019  

Mauro jr geselecteerd voor Olympisch Brasil

 

ALMELO/ São Paulo – Heracles Almelo zal Mauro jr even moeten missen. De Braziliaan is door bondscoach André Jardine geselecteerd voor oefenwedstrijden van het Braziliaans Olympisch Elftal. Op 5 en 9 september oefenen de Brazilianen in Estádio do Pacaembu in São Paulo tegen de Olympische medekandidaten voor 2020 Tokyo tegen Colombia en Chili. De kwalificatiereeks wordt begin 2020 gespeeld.
 

 
18-08-2019  

Youngsters PSV troeven Heracles af


Fotoreportage: Harry Broeze
 

ALMELO – Heracles Almelo is er niet in geslaagd om PSV punten af te snoepen. De Youngsters van PSV, gemiddeld 23- jaar, waren effectiever in de afronding (2x) waar Heracles kansen liet liggen. Blessureleed van o.a. Pröpper en de vertrekwens van Osman zorgden er voor dat trainer Wormuth zijn team centraal in de verdediging en het middenveld moest omgooien, maar desondanks begon men na het startsignaal van scheidsrechter Kamphuis furieus en Dessers had al in de eerste minuut doelman Zoet kunnen passeren maar mikte rakelings over. Het was Bergwijn die de score opende. De international stuurde Heracles-debutant Bijleveld ‘het bos in’, waardoor hij vrij kon opstomen richting het Almelose doel om van afstand Blaswich het nakijken te geven met een geplaats schot (0-1).
Heracles pakte daarna de handschoen op en werd de resterende eerste helft zelfs de bovenliggende partij maar achtereenvolgens Bijleveld, Dessers en van de Water wisten niet doeltreffend af te ronden. PSV leek nog even de voorsprong te kunnen verruimen omdat scheidsrechter Kamphuis de bal op de stip legde wegens hands van de wat onzeker begonnen Bakboord, maar de VAR was deze keer Heracles goed gezind, zodat Kamphuis na beoordeling van de beelden zijn beslissing herriep.
Na rust werd Heracles door de ‘tiffosi’ meer toebedacht, maar PSV was kennelijk door trainer van Bommel met andere opdrachten ‘het Erve’ opgestuurd. Veelvuldig werd het spel ontsierd door spelbederf waardoor de Eindhovenaren maar liefs zeven keer een gele kaart verzamelden. Ook aanvallend liet men weinig meer zien, zij het dat Gakpo nog een bevlieging kreeg en de bal op maat bij debutant Ittaren (17) bezorgde, waarna deze doeltreffend kon intikken (0-2).
Huurling Mauro jr. wilde een beter resultaat tegen zijn vroegere club en zocht veelvuldig het duel op. Hij bediende Dessers handig maar deze was onzuiver in de afronding waardoor doelman Zoet de aansluiting van de Almeloërs voorkwam. Trainer Wormuth bracht nog wel vergeefs Szöke, Dos Santos en Konings voor nieuw elan. Szöke was feitelijk nog het dichtst bij een treffer toen hij in de val de bal nog met de hak trof, maar doelman Zoet had nog een reflex in huis. Dessers schoot vervolgens nog in het zijnet.

Ondanks de nederlaag wanhoopte Wormuth na afloop niet. ‘We kregen kansen, speelden goed voetbal maar zijn nog niet effectief genoeg’, aldus de Berlijner die toch ‘Stolz’ op zijn ‘Manschaft’ was. ‘Als men de PSV-bank bekijkt, zie je daar louter spelers die bij ons een basisplaats zouden hebben’, aldus Wormuth die ondanks de nederlaag en het behalen van slechts een puntje na drie wedstrijden, waarbij hij de eerste nederlaag grotendeels bij de omstandigheden van toen neerlegde, toch wel perspectief blijft zien dat zijn team ook in de afronding zich nog zal verbeteren.

De volgende wedstrijd van de Almeloërs is zaterdag 24 augustus om 19.45 uur thuis tegen Vitesse.     
  
Heracles Almelo - PSV 0-2 (0-1)
0-1 Bergwijn (16), 0-2 Ihattaren (58)
Scheidsrechter: Kamphuis
geel:
Mauro jr, Van der Water (beiden Heracles)
Baumgartl, Bergwijn, Boscagli, Dumfries, Gakpo, Sadílek, Viergever (allen PSV)
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Bakboord, Knoester, Van den Buijs, Czyborra; Kiomourtzoglou, Bijleveld (Szöke/68), Merkel; Van der Water (Dos Santos/86), Dessers, Mauro Junior (Konings/79)
PSV: Zoet; Dumfries, Baumgartl, Viergever, Sadílek (Boscagli/71); Rosario, Guti, Ihattaren (Hendrix/66); Bergwijn, Malen (Aboukhlal/90+2), Gakpo
Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
15-08-2019  

Kick-off OldStars Tennis met Tom en Sjaak

  OLDENZAAL - Vanmorgen werd in Oldenzaal OldStars tennis gepresenteerd door de tennisbond KNLTB en het Nationaal Ouderenfonds. De kick-off vond plaats in aanwezigheid van 'Flying Dutchman' en tennislegende Tom Okker, die tot op heden als de hoogst genoteerde Nederlander op de ATP-wereldranglijst staat. Aan zijn zijde stond voetballegende Sjaak Swart, OldStars promotor en ambassadeur van het OldStars walking football van het Nationaal Ouderenfonds. Sjaak Swart heette Tom Okker welkom in de OldStars familie, door symbolisch het ambassadeurschap over te dragen. Aan de zijlijn van het tenniscourt bekrachtigen Menzis en het Nationaal Ouderenfonds de samenwerking en tekenden zij de overeenkomst in het kader van het programma OldStars Sport voor de periode 2019-2021.
Lees verder...

 
13-08-2019  

Heracles contracteert Belgisch talent Mo Amissi

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft Mohamed Amissi (19) gecontracteerd. De jonge Belg komt over van NAC Breda en tekende zondag jl in Almelo een tweejarig contract met een optie voor nog een seizoen. Amissi gaat voornamelijk voor het tweede elftal van Heracles Almelo uitkomen.
"Mo is een linksbuiten met een goede techniek", vertelt technisch manager Tim Gilissen. "Wij geven hem de kans zich door te ontwikkelen om te zien of hij de sprong kan maken naar de Eredivisie."
Voordat Amissi in 2014 naar NAC Breda kwam, speelde hij in de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Afgelopen maand speelde Amissi, zoon van een Burundese moeder, namens Burundi op de Afrika Cup. Ter voorbereiding op het toernooi maakte hij zijn debuut voor het land, nadat hij eerder al uitkwam voor Burundi onder 20.

Wandelgangen
- 14-08-2019
Ook Mo Osman dreigt in Almelo de poort van Erve Asito nog in deze transferwindow achter zich dicht te trekken. De Syrische international weigerde een contractverlenging bij het Almelose Heracles waar hij nog tot midden 2020 onder contract staat. Osman en zijn zaakwaarnemer schermden met aanbiedingen van andere clubs o.a. uit de Emiraten. De Almelose club die Osman de ruimte bood om zijn 'gestrande' ontwikkeling (Vitesse/Telstar) weer perspectief te bieden, zou daarop het management van Osman de boodschap hebben meegegeven om maar met die clubs de onderhandelingen te openen. In ieder geval schijnt Heracles Almelo niet van plan te zijn om Osman zijn 'diensttijd' bij de zwart-witten te laten uitzitten. Of nog deze transferwindow danwel de winterstop lijkt het einde te zijn voor de Syriër in Almelose dienst.
 

 
11-08-2019  

VAR 'regelt' eindstand Fortuna - Heracles


Fotoreportage: Harry Broeze
 

SITTARD – Na het debacle van Heracles  Almelo (vooral negatief door ongenuanceerde protesten van eigen fans tegen de nieuwe naam van het stadion) tegen Heerenveen in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen, probeerden de Almeloërs in Sittard dat van zich af te spoelen. Maar ook daar werd het team van Frank Wormuth ‘begroet’ met een spandoek ‘ontERVEn’.
Groots was het spel tussen de Limburgers en Almeloërs niet, hoewel de laatsten wel het meest aan de bal waren, maar vergaten te scoren.
Dat deden de zwart-witten wel na een kwartier toen Dessers zijn tegenstander uitkapte en en met een stift fraai Mauro Jr. bediende om de 0-1 op het scorebord te kunnen laten aantekenen. Scheidsrechter Blom wees al naar het midden, maar de VAR greep in omdat de tegenstander van Dessers was gestruikeld over diens kleine teen. Dit tot onbegrip van toeschouwers, spelers en analytici die vooral de mooie combinatie koesterden waarvoor mensen juist naar voetbal gaan.

Al dan niet terecht, Heracles zag zijn eerste treffer van het seizoen geannuleerd en daarmee de ’bevrijding’ uit het negatieve van de openingswedstrijd. Hoogstaand was de wedstrijd niet hoewel Heracles het meest aanspraak maakte op een overwinning. Die leek na de pauze in beeld toen Osman eindelijk eens een keer diep speelde over de diagonaal richting Van de Water. Nipt sneller dan de uitlopende doelman Kosolev kon hij vervolgens simpel intikken, zodat de Almeloërs toch op voorsprong kwamen (0-1).
Dessers had Heracles vervolgens in veilige haven kunnen schieten, maar raakte de paal en ook Mauro Jr strandde op doelman Kosolev die net als Blaswich in de openingswedstrijd van beide clubs ook vier keer de gang naar het net kon maken.
Heracles leek de eerste zege binnen te hebben, ook in de slotfase toen Fortuna nog twee keer vergeefs aandrong. Het venijn zat echter in de staart van de verlenging toen Fortuna over rechts de achterlijn bereikte en waarbij de mee verdedigende Mauro Jr. met een sliding nog de voorzet wilde voorkomen. Ook hier greep de VAR voor velen onbegrijpelijk in, waarna de onzeker fluitende Blom – toch een man met ervaring – alsnog de bal op de stip legde. Diemers liet zich dat buitenkansje niet ontnemen waardoor Heracles alsnog in de zesde minuut van de verlenging alsnog een dreun te verwerken kreeg. (1-1)

Heracles-trainer Frank Wormuth sprak na afloop van een ‘zwarte dag voor scheidsrechters’!
Hij kreeg later massaal steun van voetbal-analytici die ook naar het geblunder van de VAR op andere velden keek.
Heracles wacht zondag 18 augustus de thuiswedstrijd tegen PSV. De aanvang is door de KNVB bepaald op 20.00 uur i.v.m. Europees voetbal van de bezoekers.

Fortuna Sittard – Heracles 1-1
(0-0).
59. Van der Water 0-1, 90+. Diemers 1-1 (strafschop).
Scheidsrechter: Blom.
geel: Passlack, Ninaj (Fortuna) Osman, Czyborra (Heracles).
OPSTELLINGEN
Fortuna Sittard: Koselev, Passlack, Amiot, Ninaj, Mica Pinto, Smeets, Ugur (64. Sambou), Álex Carbonell (69. Essers), Diemers, Karjalainen (76. Zeka), Dama?can.
Heracles Almelo: Blaswich, Bakboord, Pröpper (59. Rossmann), Knoester, Czyborra, Merkel, Kiomourtzoglou, Osman (87. Bijleveld), Van der Water (70. Dos Santos), Dessers, Mauro Junior.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
04-08-2019  

Ei-smijters en haan bezorgen Heracles domper

 

ALMELO – Een prima voorbereiding en een gunstig telraam tegen Sc Heerenveen zorgden er voor dat Heracles-trainer Frank Wormuth en zijn team vol verwachting uitkeken naar de opening van het nieuwe seizoen tegen de club uit het Friese ‘Haagje’.

Zij hadden echter buiten ‘de waard’ gerekend als je de fanatieke aanhang van de Almelose eredivisionist zo omschrijven mag. De zich op de borst kloppende ‘sfeermakers van Vak Q’ hadden vooraf aangekondigd geen sfeeractie te houden uit protest tegen de nieuwe naam van het stadion ‘Erve Asito’. Maar er kwam wel een ‘sfeeractie’ zij het een negatieve. Direct na het beginsignaal van scheidsrechter Martens, vlogen eieren in het rond en op het veld, gekookt en wel. Het hielp de spelers van Heracles en suppoosten van het Erve enigszins bij het noodzakelijke opruimen.   Daarna volgde dan de ‘vrijlating’ van een fraaie witte haan die even later ook in de kuif gegrepen werd. Het leverde de activisten ‘striemende’ fluitconcerten van afkeuring op maar of dat enigszins indruk maakte bij de actievoerende ‘leeghoofden’, kan worden betwijfeld.

Indruk maakte de actie wel bij de spelers van Heracles. Volledig ‘van de leg’ begonnen zij aan de wedstrijd tegen het bezoekende Heerenveen waar oud- Heraclied Ben Rienstra strooide met passes en zo zijn oude club onder druk zette. Binnen een half uur toonde het scorebord 0-3 na doelpunten van Dresevic, waarbij de altijd betrouwbare doelman Blaswich schutterde door over de bal heen te duikelen, Bruyn van afstand raak schoot en Rossmann in de fout ging om Van Bergen vrij baan te geven richting het doel van de Almeloërs.

Wormuth greep onmiddellijk in en haalde Rossmann van het veld om het ‘bekvechten’ met Blaswich te beëindigen en om invaller Knoester de rust in de achterhoede te laten herstellen. Daar slaagde hij in want voor de pauze werd niet meer gescoord. Na rust dan een wat agressiever voetballend Heracles dat voorwaarts meer druk zette met de ingebrachte Mauro Jr. Kansjes kwamen er wel maar Heerenveen speelde op de nul en poogde via uitvallen nog tot groter succes te komen. Passer Rienstra zag vanaf de kant dat dit weinig zoden aan de dijk zette, zei het dat Ejuke in blessuretijd de voorsprong nog wat verbeterde voor de statistieken (0-4).

Met dank aan de ‘aanhang uit Vak Q’ dus een ware domper voor Heracles Almelo en dat kan wel eens langer gevolgen hebben voor de club die vooral in aanvallend vermogen de gehele voorhoede van vorig seizoen zagen vertrekken.

Heracles – SC Heerenveen 0-4
(0-3).
8. Dresevic 0-1, 17. Bruijn 0-2, 28. Van Bergen 0-3, 90. Ejuke 0-4.
Scheidsrechter: Martens
geel: Bakboord (Heracles) Bruijn, Kongolo (Heerenveen).
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich, Bakboord, Rossmann (30. Knoester), Van den Buijs, Czyborra, Osman, Merkel, Szöke (74. Bijleveld), Van der Water, Dessers, Dos Santos (46. Mauro Jr.).
SC Heerenveen: Hahn, Floranus, Dresevic, Botman, Woudenberg, Rienstra (74. Akujobi), Faik, Kongolo, Van Bergen, Odgaard (89. Van der Heide), Bruijn (67. Ejuke).
Fotreportage: Harry Broeze

 
01-08-2019  

Albert Zoer wint 1.40m op CSI Ommen

Albert Zoer: 'Freedom verdient de kost wel terug op CSI Ommen'

Foto: Fototrailer.nl - Almelo
 

STEGEREN - Dejavu op CSI Ommen 2019. Net als vorig jaar won Albert Zoer met zijn ruige schimmel Freedom (v. Larino) de internationale 1.40m rubriek op donderdag door op de Driehoekshoeve van de familie Schuttert maar liefst 99 andere ruiters achter zich te laten. “Freedom is een geweldig paard. Negen jaar nu. Die verdient hier de kost wel terug, zoals hij altijd doet op concours”, vertelt de Drentenaar die alvast bijna 1.000 euro uit de prijzenpot haalde.

De 1.40m proef, direct op tijd en ontworpen door Henk Linders, was een mooie opwarmer voor het internationale springgeweld. “Een proef waar sommigen echt voor de winst reden en die sommigen gebruikten als inloopronde voor het 1.50m dat morgen op het programma staat. Ik kan met Freedom voor elke proef gaan. Die lijdt daar niet van. Zo voorzichtig is hij. Je kan vol hakken naar een sprong rijden, je weet toch wel dat hij op het laatste moment terugkomt omdat hij foutloos wil blijven. Ik kan merken dat hij veel meer ervaring heeft ten opzichte van de overwinning van vorig jaar. Hij doet alles nu heel makkelijk en is in verhouding wel twee keer zo snel geworden.”

De toekomst ziet er goed uit voor Albert Zoer. Het opleiden van jonge paarden is een lange weg, maar hij heeft nu een stel paarden achter de hand waarmee hij straks het verschil kan maken. Twee weken geleden nog won hij de tweesterren Grote Prijs van De Wolden met Florian. “De paarden sprongen al wel langer goed, maar het komt er dit jaar ook echt uit qua resultaten. Florian heb ik nu ook mee. Of wij ruiters het merken dat CSI Ommen van een viersterren concours teruggegaan is naar een driesterren? Nee, helemaal niet. Het is gewoon een heel mooi concours waar iedereen graag wil rijden. En met nog steeds vier rankingproeven, wat voor een driesterren evenement geweldig is.“
   
In de Provincie Overijssel Prijs werd Albert Zoer opgevolgd door de Brit Keith Shore met Iron Lady van ’t Meulenhof (v. Parco), gefokt uit één van Belgisch beste merrielijnen. Iron Lady’s moeder Narcotique de Muze IV, grootmoeder Qerly Chin en overgrootmoeder Kerly sprongen allemaal op 1.60m Grand Prix niveau. Knap derde en vierde werden Yannick Hendrikx uit België op Good Time (v. Quality Time TN) en Siebe Kramer op zijn eigen fokproduct Evermeta (v. Mr. Blue) die nauw verwant is aan de beroemde springpaardenvererver Kannan.

In de 1.30m Hendrik Jan Schuttert Sporthorses Prijs sloeg Jarno van Erp voor de tweede achtereenvolgende dag zijn slag met Flying Boy, een negenjarige zoon van El Capone waarmee Jarno 1.60m Grote Prijzen springt. Gisteren vijfde en nu tweede werd Elisah Aarts op Gouvernante VDL (v. Bacardi VDL). Bas van der Aa (Albergen) sloot de topdrie op Evira’s Uno (v. Numero Uno).

America first in de 1.35m Agrifirm Prijs. Michael Hughes won op de Frans gefokte schimmel Bynintot des Carmille (v. Ninto de Baufour). Samantha Bos pakte met Coco Chanel (v. Connor) de tweede prijs, voor Rob Schipper op Famke (v. Boss).

De donderdag werd afgesloten met een sensationele en goed bezochte Fieten Olie menavond. Winnaars waren Gert van de Hoek (tweespan paarden), Wout van Veluw (vierspan pony’s) en Gerben van de Berg (tweespan pony’s).

CSI Ommen vervolgt vrijdag met vijf internationale springrubrieken. Iets na 18.00 uur zal de spannende 1.50m proef van start gaan. Rond 21.15 uur staat de Puissance op het programma, het hoogtespringen over een muur die elke ronde verhoogd wordt. Aansluitend barst het feest los. Kom kijken. De toegang is gratis.

www.csiommen.nl

Fotoreportage (1 foto's)...

 
09-07-2019  

Dalmau naar Utrecht, Dessers naar Heracles

Van Nieff voetbalt verder in Hongarije
 

ALMELO – De Spaanse spits Adrian Dalmau kan na bejubeld te zijn, nu door de Heraclesfans worden gehekeld. Op het dieptepunt van zijn carrière gaf Heracles Almelo hem een kans. Ooit als jongeling door Real Madrid binnengehaald als groot talent maar afgezakt tot het derde niveau in Spanje. In Almelo kreeg hij een nieuwe kans met een 2-jarig contract en zowaar, schopte de soms te fanatieke (9x geel) en gedreven spits er in zijn eerste seizoen in de eredivisie 19 in. Slechts De Jong en Tadic gingen hem nog voor. Dan zingt zijn naam rond en anders zorgt daar zijn management wel voor. In thuisland Spanje zong rond dat Leganes en Granada interesse hadden, Heerenveen werd afgewimpeld en Macabi Tel Aviv deed zelfs een zeer fors salarisaanbod, hetgeen Dalmau’s hoofd op hol deed slaan. Heracles en Macabi werden het niet eens. Vraag en aanbod lagen te ver uit elkaar. De topscorer van Heracles gooide daarop de kont tegen de krib en weigerde zelfs werk, het geen hem op een schorsing van de club kwam te staan.

Kruisbestuiving
Bij Heracles Almelo weten ze dat het kwaad kersen eten is met spelers die in het hoofd ontsporen en daarbij eerder een last dan een lust worden. Kortom er diende zich een ontsnappingsroute aan. Bij Fc Utrecht bleek Cyriel Dessers eventueel los te weken. De Belg van Nigeriaanse afkomst schopte het in zijn thuisland tot de nationale jeugd onder de 21. Utrecht nam de tweebenige spits in 2017 over van NAC . In Utrecht maakte Dessers zijn verwachtingen niet geheel waar op het hoogste niveau maar wist toch regelmatig het net (12x) te vinden ondanks een flinke blessureperiode. In die tijd leerde hij tevens Robin Pröpper en Sebastian Jakubiak kennen tijdens de revalidatie in de Zeister bossen. Ook landgenoot Dario van der Buijs kende hij al van eerdere duels. Dessers komt dus niet helemaal als een vreemde eend in de bijt bij Heracles binnen en sloot in Almelo al een overeenkomst af voordat Dalmau in Utrecht rond kwam. Dessers reisde maandag al gelijk af met zijn nieuwe club naar het trainingskamp in Billerbeck (D) waar hij liet weten vertrouwen te hebben in zijn kans bij Heracles Almelo. ‘Er schijnt bij deze club iets in de lucht te zitten dat spitsen doet bloeien. Ik wil dus ook in het rijtje van goede spitsen bij Heracles’, zo zijn ontboezeming in Billerbeck.

Van Nieff naar Hongaarse Puskás Akademia FC
Heraclesmiddenvelder Yoëll van Nieff (26) vervolgt zijn voetbalcarrière in Hongarije. Al aan het einde van het seizoen werd duidelijk dat in Almelo geen verdere toekomst gloorde. Van Nieff mocht derhalve transfervrij vertrekken. Van Nieff vond zijn heil onder de rook van Budapest in het stadje Felcsút waar in 2005 de club Puskás Akademia FC werd opgericht en vernoemd naar de beroemdste speler die Hongarije ooit kende.

 
07-07-2019  

Heracles huurt Mauro Jr en contracteert Szöke

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft opnieuw haar slag geslagen op de transfermarkt. Van PSV komt Mauro Junior over. De Braziliaan is gehuurd voor de periode van één seizoen om meer speelervaring op te doen in de eredivisie. De jongeling geldt als een groot talent en tekende in 2017 bewust voor 4 jaar bij PSV met de wil om te slagen.

Van Fc Köln komt de Serviër Adrian Szöke over. Hij speelde al in het Servisch nationale team onder de 18. Bij Fc Köln fungeerde hij vaak als schaduwspits op het tweede niveau waarin hij vorig seizoen 12 keer tot scoren kwam.

Eerder al haalde Heracles Almelo Navajo Bakboord en Teun Bijleveld van Jong Ajax binnen waarvoor zij uitkwamen in de Keukendivisie.
De Almelose club shopte ook in Zuid Duitsland bij SpVgg Unterhaching waar het de Griek Orestis Kiomourtzoglo wist te strikken. Op Mauro Junior na die werd gehuurd, tekenden alle jonge talenten voor twee jaar met de optie van een verlenging van een jaar.  

Heracles Almelo maakte de overeenkomsen met Mauro Jr en Adrian Szöke officieel bekend tijdens de familiedag van Heracles Almelo. Naar schatting kwamen daar vandaag zo'n 15.000 bezoekers op af. De club bereikte ook een nieuw record bij de verkoop van seizoenkaarten.

 
07-07-2019  

Mulder wint ook de derby Almelose Ruiterdagen


Pim Mulder was de meest succesvolle deelnemer bij het springen. Hij won ook de derby om de Bolk Transport Prijs met een Kylix paardensolarium als ereprijs naast de gevulde envelop.
 

ALMELO – De derby in het springen is een der zwaarste onderdelen van de paardensport. In Almelo al 34 jaar verreden. Jos Brinkman uit Albergen is als internationaal 3* parcoursbouwer al sinds jaren verantwoordelijk voor het ontwerp van deze wedstrijd over een lengte van ruim 1300 meter met 23 sprongen over natuurlijk ogende hindernissen waaronder de fameuze Irish Wall.
De derby in Almelo onder de naam Trial Jumping is derhalve alleen voor de best geklasseerden uit de dagen vooraf in de klassen Z en ZZ weggelegd. Dat ruiters deze derby tijdens de Almelose Ruiterdagen vaker dan een keer winnen is dan ook op een hand te tellen. Grote namen als Hans Brugman en Wim Schröder uit het verleden lukte dat maar een keer evenals de nog actieve Gert Jan Bruggink die tijdelijk wat met fysiek ongemak tobt.
Wie het wel lukten waren o.a. Eric Wiefferink en Pim Mulder die het beiden zelfs in twee opeenvolgende jaren lukte. Ook Tom Brinkman, zoon van de parcoursbouwer, schreef de derby in Almelo al twee keer op naam, evenals Eric ten Cate, maar sinds zondag is Pim Mulder de absolute alleenheerser. Hij reeg de successen aaneen tijdens de 53e Almelose Ruiterdagen en won ook het fameuze slotnummer, de derby. Slechts drie deelnemers wisten de eerste omloop foutloos te blijven en in de noodzakelijke barrage was Pim Mulder met Gondola B ongenaakbaar. Hessel Hoekstra was met Diazetta 1,68 seconden langzamer. De winnares van vorig jaar Melissa Maatkamp kwam met Celvana nog wel foutloos door de eerste lange omloop maar zag in de barrage af van verdere strijd na een afgeworpen balk om haar paard verder te sparen. Ook dat behoort bij de paardensport. Winnaar Mulder had met BCO Furioso nog een tweede troef in dit zwaarste nummer van de Almelose Ruiterdagen. Met een springfout in de eerste omloop zette hij de wteede tijd neer, goed voor een vijfde plek overall achter de als vierde geëindigde Koen Westendorp met Celano die eveneens met een springfout nipt sneller was dan Mulder op de rug van BCO Furioso.

Alle uitslagen paarden dressuur en springen klik hier

 

Archief
Terug naar vorige pagina