Sportberichten


Plaatsing  
 
19-09-2017  

Moeizame bekerwinst Heracles op Rijnsburg

 

RIJNSBURG – Het bekerduel van Heracles Almelo tegen Rijnsburgse Boys op sportcomplex De Middelmors in het Zuid Hollandse dorp werd een moeizame. Trainer Stegeman had met de basisplaatsen voor Drost en Duarte meer aanvalskracht in de achterste linie gebracht maar de tweede divisionist trok zich vooral terug op de verdedigende stellingen. Heracles claimde het balbezit maar kon nauwelijks een gaatje vinden in de hechte defensie.
Afstandsschoten moesten derhalve de oplossing bieden. Maar Peterson, Monteiro en Hardeveld hadden er geen succes mee zodat beide teams met o-o aan de thee gingen.

Pas na een uur voetballen, toen de ‘Boys’ juist gingen hopen op succes, kreeg Heracles de eerste kansen. Duarte schoot echter op de lat en ook Gladon was dichtbij. Met nog ruim een kwartier voor de boeg viel dan toch de eerste treffer voor de Heraclieden toen aanvoerder Pelupessy het nog maar eens van afstand probeerde (0-1). Even later slalomde Van Ooyen op vreemde wijze tussen twee tegenstanders door en leek het pleit beslecht. Zijn inzet caramboleerde echter van paal naar paal, waarna Rijnsburg kon opruimen. In de slotminuten bracht Stegeman nog Vermeij voor Gladon en dat bleek in blessuretijd alsnog de ‘gouden’ wissel toen Vermeij alsnog doel trof en alle hoop voor Rijnsburgse Boys de grond in boorde (0-2).
Al met al geen beste wedstrijd voor de Almeloërs die zich desondanks plaatsten voor de volgende ronde om de KNVB-beker. 
Rijnsburgse Boys - Heracles Almelo 0-2 (0-0)
Doelpunten: 0-1 Pelupessy (73), 0-2 Vermeij (90+1)

Scheidsrechter: Pérez

Geel: Prijs, Hardeveld, Goeman

OPSTELLINGEN
Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Artien, Prijs (Halman/87), Strooker, Goeman, Hudepohl (Van Oijen/69), Jongeneelen, Opoku, Parami (Serbony/82), Tillema.
Heracles Almelo: Castro; Droste, Pröpper, Hardeveld, Duarte; Niemeijer (Van Ooijen/46), Pelupessy, Monteiro; Darri, Gladon (Vermeij/87), Peterson (Navratil/71).

 
18-09-2017  

Tom en Sterre de toppers van balletje hoog


Sterre Kroezen tussen de Fc Twente-speelsters Sabrine Ellouzi en Maud Roetgering
Foto: Fc Twente
 

REGIO - De 12-jarige Tom Besten uit Haarle is zondag 17 september Overijssels kampioen Balletje Hooghouden geworden. Tijdens de finale van het kampioenschap in de Grolsch Veste (vooraf aan de wedstrijd Tc Twente – Fc Utrecht)  wist Tom de bal binnen het tijdsbestek van tien minuten 1328 keer hoog te houden.
Besten bleef daarmee de Almelose Sterre Kroezen (12) nipt voor,  de speelster van het Almelose PH wist de bal 1302 keer hoog te houden en was daarmee de beste bij de meisjes.  Besten en Kroezen waren ook de enige die boven het aantal van 1000 kwamen.
Het podium werd compleet gemaakt door Kevin van Dieren uit Nunspeet, die tot 769 keer kwam. Joost van de Rozenberg uit Elburg wist de bal 277 keer hoog te houden en werd vierde.

Winnaar Tom Besten plaatste zich tijdens de open dag van Go Ahead Eagles, hij kwam toen tot een score van 1037. Hier ging hij in de finale ruimschoots overheen. Sterre Kroezen plaatste zich tijdens de open dag bij FC Twente met een score van 838 en ook dat aantal werd fors verbeterd. Bij Heracles kwam Kevin van Dieren als winnaar uit de bus (490) en bij PEC Zwolle was Joost van den Rozenberg het beste met 322 keer.
RTV Oost organiseerde de voorronden van het Overijssels kampioenschap tijdens de open dagen van de vier Overijsselse betaald voetbalclubs. De vier winnaars plaatsten zich voor de finale in de Grolsch Veste. Medewerking werd verleend door studenten ‘Sport en Bewegen’ van het ROC van Twente. Naar verluidt wil RTV Oost ook volgend jaar het kampioenschap ‘balletje hoog’ organiseren.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
16-09-2017  

Trainer woedend over nederlaag Heracles

 

ZWOLLE – Trainer John Stegeman stak zijn woede na de nederlaag van Heracles in Zwolle tegen PEC niet onder stoelen of banken. Hij noemde zijn team een ‘stelletje schijtbakken’. Aanleiding het dramatisch verdedigen bij de twee doelpunten van PEC’er Mokthar waarbij de verdediging alleen maar achteruit liep en zo de ruimte weg gaf.

Het eerste doelpunt van de Zwollenaren al in de beginfase was een schoolvoorbeeld. Terwijl de mee opgekomen Breukers zich nog ongeveer bij de cornervlag van de tegenstander bevond, kreeg Mokthar de bal en kon daarmee vrij opstomen onderwijl de achteruit lopende Pröpper het nakijken gevend evenals de verraste doelman Castro (1-0).

Heracles herstelde zich daarna enigszins maar PEC bleef de betere ploeg. Toch kreeg Gladon nog kans op een doelpunt na een voorzet van Darri maar doelman Boer keerde de bal met de vuisten. PEC bleef het meest aanvallend maar wist niet te scoren.

Na rust opnieuw PEC dat aandrong maar geen echte kansen creëerde. Aan de andere kant was Boer Niemeijer net voor  op een steekpass van Peterson. Toch kwam Heracles langszij door een schot van Monteiro dat van richting werd veranderd  door PEC’er Ehizibue waardoor Boer het antwoord schuldig moest blijven (1-1).
PEC bleef de beter voetballende ploeg maar wist dat niet uit te drukken in doelrijpe kansen. De wedstrijd leek dus op een gelijkspel af te stevenen totdat opnieuw Mokthar nagenoeg ongehinderd door opnieuw Pröpper met de bal naar binnen kon snijden en de Zwollenaren alsnog de volle winst bezorgde (2-1)
‘Hier is het laatste woord nog niet over gesproken’, brieste Stegeman nadien voor de camera.

PEC Zwolle – Heracles Almelo 2-1
(1-0)
Doelpunten: 4. Mohktar 1-0, 78. Monteiro 1-1, 85. Mohktar 2-1

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Manschot

Geel: Sandler, Marcellis, Dekker, Mokhtar, Nijland (PEC Zwolle) Gladon, Van Hintum, Darri (Heracles Almelo)

OPSTELLINGEN
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Van Polen, Saymak, Bakker (69. Dekker), Thomas, Namli, Parzyszek (59. Nijland), Mokhtar.
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Propper, Hardeveld, Van Hintum (59. Duarte), Pelupessy (73. Van Ooijen), Niemeijer, Monteiro, Peterson, Gladon, Darri.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
09-09-2017  

Feyenoord ontsnapt in 2e helft tegen Heracles

 

ALMELO – Titelhouder Feyenoord heeft in Almelo tegen Heracles ook de vierde volle winst oprij gepakt dankzij een uitstekende eerste helft waarin Heracles vooral op het middenveld faalde. Balverlies leidde de 0-1 en de 0-2 nadat achtereenvolgens Pelupessy en Van Ooijen balverlies leden tegen El Ahmadi. Beide keren mocht Berghuis het karwei afmaken. Boëtius mocht daarop het superieure Feyenoord zelfs op 0-3 zetten met een schot dat via Van Hintum achter doelman Castro in het net belandde. Drie doelpunten alle van buiten de zestien en allemaal binnen een kwartier.
Heracles stelde daar een afstandsschot van Pelupessy tegenover dat net doel miste en ook Niemeijer schoot van dichtbij over het doel van Jones.

Na rust een herboren Heracles dat wel overtuigend de aanval zocht en aan klantenbinding deed. Niemeijer en Peterson konden het koppend nog niet afronden en ook Darri zag een venijnig schot gepareerd door Jones maar de rebound werd door Niemeijer wel binnen gekopt (1-3). Peterson zocht voortdurend het avontuur en dat leidde tot een overtreding van Diks waarna scheidsrechter Makkelie de bal op de stip deponeerde. Niemeijer gaf Jones geen kans en makte de aansluittreffer (2-3).
Feyenoord leek rijp voor de sloop en kon het spel niet meer onder controle brengen tegen een furieus Heracles. Vermeij kreeg het laatste kwartiertje zijn rentree na zwaar blessureleed en was koppend en schietend dichtbij de gelijkmaker.  Een afgeslagen corner in blessuretijd deed Heracles echter de das om toen doelman Castro zich ook in de  zestien van de tegenstander posteerde en Boëtius frank en vrij met de afgeslagen bal kon opstomen om deze in het verlaten doel van de Heraclieden te deponeren (2-4).

Heracles – Feyenoord 2-4 (0-3)
Score: 22. Berghuis 0-1, 29. Berghuis 0-2, 33. Boëtius 0-3, 73. Niemeijer 1-3, 81. Niemeijer 2-3 (pen.), 90+4 Larsson 2-4

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Makkelie

Geel: Peterson, Duarte, Darri (Heracles) Vilhena, Van der Heijden (Feyenoord)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Pröpper, Hardeveld, Van Hintum (Duarte/64); Niemeijer, Pelupessy (Vermeij/76), Van Ooijen (Monteiro/37); Darri, Gladon, Peterson.
Feyenoord: Jones; Diks, St. Juste, Van der Heijden, Nelom; El Ahmadi, Toornstra, Vilhena; Berghuis, Jörgensen (Kramer/22), Boëtius (Larsson/68).

Fotoreportage (35 foto's)...

 
28-08-2017  

Armenteros tekent bij Benevento in serie A


Voor Samuel Armenteros begint het nieuwe seizoen niet bij Heracles Almelo maar bij Benevento Calcio in de Italiaanse Serie A.
Het logo van Benevento kenmerkt zich door de clubkleuren en een afbeelding van een 'heks op een bezemsteel'.
 

ALMELO/BENEVENTO – Heraclesspeler Samuel Armenteros heeft voor 3 jaar getekend bij de Italiaanse club Benevento Calcio. De nieuwe club van de Zweedse international promoveerde twee jaar op rij en komt voor het eerst in de geschiedenis uit in de Serie A.

Armenteros speelde bij Heracles van augustus 2009 tot de winterstop 2013 al eerder bij Heracles Almelo en werd toen verkocht aan de Belgische topclub Anderlecht. Daarna volgden huurperiodes bij Feyenoord en Willem II en één jaar Qarabag Agdam, voordat hij vorig seizoen transfervrij terugkeerde naar Heracles Almelo. Het werd het tot nu beste seizoen voor de Zweeds/Cubaanse spits als profvoetballer met 19 doelpunten op naam. Ook werd hij verkoren tot de Zweedse nationale selectie. Voor zijn thuisland speelde hij tevens in alle selecties onder de 21 jaar.
De 27-jarige Armenteros kon via zijn spelersmakelaar Rispect Sports Agency financieel een klapper maken, maar wilde perse in Europa blijven voetballen vanwege zijn selectie voor het nationale elftal.  Wat Heracles Almelo voor zijn topper ontving is onbekend, maar op de transfermarkt wordt een vraagprijs van 2,5 miljoen euro genoemd.  
In de Serie A komt Samuel Armenteros zijn oud- ploeggenoot bij Heracles, Robin Gosens ook weer tegen. Deze werd eerder deze zomer door Heracles verkocht aan Atalanta Bergamo.

Prestaties Heracles niet onopgemerkt gebleven
Dat Heracles Almelo telkens weer weet te presteren ondanks een bescheiden financieel budget, is het afgelopen seizoen ook doorgedrongen bij clubs in de rest van Europa. Telkens worden spelers nationaal verkocht en nu ook internationaal en dat levert de club aardig wat ‘centjes’ op, terwijl de club zich toch al sinds 2005 handhaaft in de eredivisie en sindsdien ook nog eens aardige klassementen heeft neergezet met  de voorronde in de Europa Laegue tegen het Portugese Fc Arouca in augustus 2016 als voorlopig hoogtepunt.


Dit jaar lijkt de uittocht echter wel erg groot gelet op onderstaande lijstje dat begon in de laatste winterstop met Tannane en het gratis de poort uitlopen van Te Wierik en Bruns:

1. Oussama Tannane - AS Saint-Etienne
2. Mike te Wierik – Fc Groningen (transfervrij)
3. Thomas Bruns – Vitesse (transfervrij)
4. Robin Gosens – Atalanta Bergamo (Serie A)
5. Justin Hoogma – Hoffenheim (Bundesliga)
6. Samuel Armenteros – Benevento Calcio (Serie A)
Nog belangstelling voor:
Joey Pelupessy – transfer naar Fc Utrecht net afgeketst
Brandly Kuwas – nog belangstelling van meerdere clubs

 
26-08-2017  

Matig Heracles deelt met Excelsior

 

ALMELO – In de derde wedstrijd van deze prille competitie heeft een matig spelend Heracles Almelo gelijk gespeeld tegen Excelsior. Geen moment waren de Heraclieden overtuigend en werd de ‘slag’ vooral op het middenveld verloren, waar Luigi Bruins en Ryan Koolwijk aan Rotterdamse kant alle ruimte kregen om ballen aan te nemen en passes te strooien naar medespelers.

Verdedigend hield Excelsior zich vrij makkelijk op de been, zij het dat vooral van Brandley Kuwas in de eerste helft de meeste dreiging uitging. Herhaaldelijk werd er dan ook behoorlijk op zijn hielen getikt. Toch was hij het die de Heraclieden op een voorsprong zette door vanaf 20 meter doelman Alessandro Damen kansloos te verschalken (1-0).
Lang duurde de vreugde niet. Amper twee minuten later ‘poortte’ Luigi Bruins directe tegenstander Tim Breukers met een zacht schot dat doelman Bram Castro totaal verraste (1-1). 

Na rust bleef de aangeslagen Kuwas in de kleedkamer evenals de ‘onzichtbare’ Reuven Niemeijer. Met Kristoffer Petersen en Jamiro Monteiro als vervangers zette Heracles gelijk een offensief in, maar schoten van Joey Pelupessy en Jamiro Monteiro misten scherpte.
Toch kwam Heracles weer op voorsprong. Bart van Hintum bereikte de hard werkende Paul Gladon die handig wegdraaide van tegenstander Wout Faes en vervolgens de uitgelopen Damen het nakijken gaf (2-1). Invaller Peterson had vervolgens de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar hij strandde op Damen.

Excelsior kwam vervolgens weer langszij toen Zakaria El Azzouzi zijn diagonale schot langszij doelman Castro op de paal zag ketsen. Invaller Jinty Caenepeel stond op de goede plek en deponeerde de bal vervolgens simpel in het Almelose doel (2-2).

Trainer John Stegeman bracht daarop Lerin Duarte voor Peter van Ooijen om er nog een slotoffensief uit te gooien. Het was echter Hicham Faik die doelman Castro tot een uiterste krachtinspanning dwong voordat Heracles kansen kreeg. Pelupessy zag in de slotfase zijn schot onschadelijk gemaakt door Damen en Gladon zocht met een kopbal het doel net iets te hoog.
In blessuretijd kreeg de amper in het veld staande Anouar Hadouir ook nog een rode kaart toen hij de uitbraak van Tim Breukers in de kiem smoorde.

Al met al een matige wedstrijd waarin bij Heracles vooral de bezieling ontbrak die het tegen Ajax en Heerenveen wel liet zien. Bezieling die het team nodig heeft omdit seizoen door te komen. Vooral ook omdat Samuel Armenteros niet op de spelerslijst stond wegens de afrondende fase van een overstap naar de Italiaanse serie A bij promovendus  Benevento. Een overstap die de Zweedse krant Expressen al als zeker beschouwd voor de Zweedse Interntional. Voeg daarbij de afgeketste onderhandelingen met Fc Utrecht over Joey Pelupessi van afgelopen week en het wordt duidelijk dat geld op de bank niet alles is voor Heracles om de competitie goed door te komen. Te beginnen op 9 september a.s. als Feijenoord op bezoek komt.

Heracles Almelo - Excelsior 2-2 (1-1).
Doelpunten: 15. Kuwas 1-0, 16. Bruins 1-1, 52. Gladon 2-1, 64. Caenepeel 2-2.

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

Scheidsrechter: Van den Kerkhof

geel: Geel: Bruins, Pröpper, Koolwijk
rood: Hadouir (90+2)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Pröpper, Hardeveld, Van Hintum, Pelupessy, Niemeijer (46.Monteiro), Van Ooijen (77. Duarte), Kuwas (46. Peterson), Gladon, Darri.
Excelsior Rotterdam: Damen, Faes, Masop, Faik, Koolwijk, Bruins (88. Hadouir), Elbers (23. Caenepeel), Messaoud (77. Vermeulen), Mattheij, El Azzouzi, Fortes.

 
25-08-2017  

Profronde Almelo voor Bauke Mollema

 

ALMELO – Al direct na de Tour de France, waarin Bauke Mollema zijn eerste etappewinst boekte in de rit naar Le Puy-En-Velay, maakte de Groninger bekend dat hij ook in Almelo aan de start zou verschijnen van de 35e Profronde Almelo. Hij was daarmee de organisatie voor, maar liet vrijdagavond in de koers zien niet alleen voor het startgeld te komen. De enigen die hem nog enigszins bedreigden, waren streekgenoten Bram Tankink, Albert Timmer en coming-man Steven Lammertink in een gedevalueerd rennersveld dat verder vooral met amateurs was gevuld en wat talenten uit team Roompot.

 
23-08-2017  

Startlijst Profronde Almelo 2017

 

ALMELO – Zoals gebruikelijk maakte de organisatie in de afgelopen weken al gefaseerd namen bekend van de deelnemers aan de jaarlijkse Profronde Almelo. Per heden dan de complete lijst inclusief één buitenlander en die lijst willen wij u niet onthouden.

Daarnaast uiteraard vrijdagavond 25 augustus weer volop muziek in de Almelose binnenstad, waarbij de organisatie teruggreep naar vroegere successen met tal van looporkesten. Rond de uitgaanscentra en in horecabedrijven ook vaak muziek, zodat de keuze breed is voor dit jaarlijkse grote volksfeest dat vrij toegankelijk is.

Door de Vuelta en het naderende WK bij Bergen in Noorwegen in september a.s., is het aantal grote namen in de 7e lustrumuitvoering weliswaar beperkt, maar toch met een redelijk aantal deelnemers van de jongste Tour de France.
Tom Doumoulin, de winnaar van de Giro, liet de Tour en de Vuelta aan zich voorbij gaan om zich op het WK voor te bereiden. Ook in Almelo is hij er dus niet bij.
 
Aan de start van de 35e Profronde staan:
1 Bauke Mollema, Trek-Segafredo
2 Martijn Keizer, Team Lotto NL – Jumbo
3 Steven Lammertink, Lotto NL – Jumbo
4 Bram Tankink, Team Lotto NL – Jumbo
5 Albert Timmer, Team Sunweb
6 Tim Ariesen, Roompot - Nederlandse Loterij
7 Martijn Budding, Roompot - Nederlandse Loterij
8 André Looij, Roompot - Nederlandse Loterij
9 Brian Kamstra, Team Novo Nordisk
10 Wesley Kreder, Wanty - Groupe Gobert
11 Justin Timmermans, Baby Dump Cyclingteam
12 Elmar Reinders, Roompot - Nederlandse Loterij
14 Gert-Jan Bosman, Destil-Jo Piels
15 Chiel Breukelman, Destil-Jo Piels
16 Twan Brusselman, Destil-Jo Piels
17 Lars Olde Meierink, Destil-Jo Piels
18 Rens te Stroet, Destil-Jo Piels
19 Joey van Rhee, Destil-Jo Piels
20 Johim Ariesen, Metec-TKH Continental Cyclingteam p/b Mantel
21 Jasper Hamelink, Metec-TKH Continental Cyclingteam p/b Mantel
22 Stef Krul, Metec-TKH Continental Cyclingteam p/b Mantel
23 Maarten de Jonge, Maarten NED Monkey Town Continental Team
24 Jasper Ockeloen, Monkey Town Continental Team
25 Remco te Brake, Monkey Town Continental Team
26 Marco Zanotti (ITA), Monkey Town Continental Team
27 Barry Markus, Pauwels Sauzen - Vastgoedservice CT
28 Gosse van der Meer, Tarteletto – Isorex
30 Sander Iwema, NWV Groningen
31 Jelle Johannink, Sensa-Kanjers voor Kanjers Cycling Team
32 Wim Kleiman, Sensa-Kanjers voor Kanjers Cycling Team
33 Robin Löwik, Vlasman Cycling Team
34 Philip Kootstra, VolkerWessels-Merckx Cyclingteam
35 Jasper Plender, VolkerWessels-Merckx Cyclingteam
36 Bart Schipper, VolkerWessels-Merckx Cyclingteam
37 Danny Kroeze, WV Eemland

 
22-08-2017  

Vermeij kan het nog en scoort in Heerenveen

 

HEERENVEEN/ALMELO – Heracles-spits Vincent Vermeij lijkt weer helemaal op weg terug na zijn langslepende kruisbandblessure die hij begin dit jaar opliep tijdens de training. Vermeij maakte zijn rentree in het beloften-team dat met 0-1 won van Feijenoord in Rotterdam en speelde maandagavond in Heerenveen 70 minuten mee waarin hij twee keer scoorde. Hij zette de Heraclieden op voorsprong met een bekeken schot en kopte op aangeven van Wout Droste de gelijkmaker binnen nadat de Heerenveners via 2 treffers van Rojas op voorsprong waren gekomen.

Rentree Armenteros

De beloftenwedstrijd was ook een lichtpuntje voor spits Samuel Armenteros. Ook hij maakte na ‘hamstringperikelen’ gedurende een helft zijn rentree tegen Heerenveense beloften. Van het transferfront is op dit moment nog geen nieuws betreffende de Zweedse spits. Mogelijk dat de Zweedse international dus toch blijft bij de Heraclieden.

Monteiro in selectie Kaapverdië
Heracles Almelo zal Jamiro Monteiro van 28 augustus tot en met 7 september moeten missen. De middenvelder is opgeroepen door de bondscoach van Kaapverdië, dat in de Afrikaanse groep D een dubbele WK-kwalificatiewedstrijd afwerkt tegen Zuid Afrika. Op 1 september speelt Kaapverdië thuis in Praia, de return in Durban is op 5 september. Kaapverdië zal resultaten moeten boeken in de race om een ticket voor het WK 2018 in Rusland. Momenteel is de ploeg hekkensluiter met nul punten uit twee duels.

 
19-08-2017  

Heerenveen in laatste seconde naast Heracles

 

HEERENVEEN – Lang leek Heracles Almelo op weg naar opnieuw een overwinning in het Abe Lenstra stadion in en tegen Heerenveen. De Almeloërs kwamen in blessuretijd van de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van centrale verdediger Robin Pröpper en verspeelden de tweede winst op rij in deze nieuwe competitie door een doelpunt van invaller en nieuwkomer  Nemanja Mihajlovic in de laatste seconden van de wedstrijd.

De Heraclieden zijn zo’n beetje de ‘schrik van Heerenveen’ en hadden de zevende uit-overwinning nagenoeg binnen in een totaal van 13 sinds 2005. Net zoals in de verrassende overwinning op Ajax, speelden de Almeloërs vanuit een gesloten defensie waarbij weinig werd weggegeven om via de counter te pogen de winst binnen te halen.
Heerenveen had dan ook het overwicht maar dwong daarbij weinig kansen af terwijl doelman Bram Castro opnieuw een betrouwbaar sluitstuk bleek bij pogingen van Stijn Schaars en Arber Zaneli.
Het eerste doelpunt viel dan ook aan de andere kant toen Brandley Kuwas de corner nam en de mee opgekomen Robin Pröpper vlak voor rust de 0-1 binnenschoot via het lichaam van een Heerenveense verdediger.

Na rust dus opnieuw het offensief aan Friese kant, maar het was de voor Ibrahim Darri ingevallen Kristoffer Peterson die de Almeloërs na 50 minuten speeltijd op 0-2 had kunnen en moeten zetten. Doorgebroken en alleen voor doelman Wouter van der Steen faalde hij echter in de afwerking. Even later zag spits Paul Gladon zijn kopbal in een reflex gepakt door van der Steen. Heracles kreeg dus feitelijk de beste kansen.
Even later werd de gelijkmakende treffer van Daniel Høegh door scheidsrechter Van de Graaf terecht afgekeurd wegens duwen en zag Arber Zaneli zijn vrije trap onschadelijk gemaakt door Bram Castro. De Friezen drukten wel maar hadden het vizier niet op scherp. In de slotfase was het pompen of verzuipen. Tot in speelminuut 93 hielden de Almeloërs stand, maar de debuterende ingevallen nieuwkomer Nemanja Mihajlovic kopte in de slotseconden alsnog de gelijkmaker binnen omdat Pröpper verzuimde op tijd in te grijpen en Tim Breukers zijn directe tegenstander liet lopen.

Sc Heerenveen – Heracles Almelo 1-1
(0-1)
Doelpunten: (45+1) Pröpper 0-1, (90+3) Mihajlovic 1-1.

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Van de Graaf

Gele kaart: Ødegaard, Høegh, Woudenberg (allen Sc Heerenveen)

OPSTELLINGEN
SC Heerenveen: Van der Steen, Dumfries, Høegh, Van Aken, Woudenberg, Schaars, Kobayashi (74. Veerman), Thorsby (60. Rojas), Ødegaard, Reza, Zeneli (74. Mihajlovic).
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Pröpper, Hardeveld, Van Hintum, Pelupessy, Niemeijer (67. Monteiro), Van Ooijen, Kuwas (89. Navratil), Gladon, Darri (46. Peterson).

Fotoreportage (25 foto's)...

 
12-08-2017  

Heracles stuurt Ajax puntloos huiswaarts

 

ALMELO – Ajax heeft in Almelo een verrassend pak ‘slaag’ gekregen bij de competitiestart tegen Heracles Almelo. De Amsterdammers namen nog wel de leiding met 0-1 maar de Heraclieden wisten via doelpunten van spits Paul Gladon en rechteraanvaller Brandley Kuwas alsnog alle punten te pakken.

Vooraf dacht bijna niemand van de ruim 12.000 toeschouwers aan een overwinning vooral ook na het debacle tegen Fc Emmen en de matige oefenwedstrijden, maar tegen de Amsterdammers had trainer John Stegeman zijn team op scherp. Ajax was weliswaar veel meer in balbezit maar de Heraclieden verdedigden geconcentreerd en hadden in doelman Bram Castro ook de ‘man of the match’, met een aantal prima reddingen.
Voorin sleurde de voor topscorer Samuel Armenteros spelende Gladon dat het een lieve lust was en kwamen de uitvallen vooral via Brahim Darri en Brandley Kuwas. De laatste was helemaal op dreef, werd door Darri op pad gstuurd en stelde Ajax-doelman Onana als eerste op de proef. Met de vingertoppen wist Onana de inzet van Kuwas nog net naast de voor hem goede kant van de paal te werken. Debutant Hardeveld schoot even later de bal uit een corner net over.
Doelman Castro hield aan de overkant zijn doel schoon op inzetten van Younes, Kluivert, van Beek,  en Ziyech. Hij had bovendien de ‘mazzel’ dat Dijks tegen de paal schoot,  zodat het bij rust nog 0-0 was.

Na rust kwam voor Heracles-aanwinst Jamiro Monteiro de licht aangeslagen Reuven Niemeijer vervangen en vormde Joey Pelupessy de belangrijkste schakel tussen het middenveld en de laatste linie. De aanvoerder deed dat prima maar kon niet voorkomen dat de inkomende Ziyech de teruggetrokken voorzet van Younes snoeihard achter de onberispelijk keepende Castro joeg (0-1).
Heracles bleef geconcentreerd voetballen en speelde waar mogelijk de bal diep. De op pad gestuurde Kuwas zocht vervolgens de inlopende Gladon die onnavolgbaar de bal ineens langs zijn directe tegenstander en doelman Onana binnenschoot (1-1). De treffer van Gladon was nummer 750 voor Heracles in de eredivisie.
Trainer Marcel Keizer zocht daarop met aanvallende spelerswissels naar een doelpunt. Voor linksback Dijks kwam middenvelder De Jong en voor Schöne bracht hij Klaas Jan Huntelaar naast spits Dolberg in stelling. De nagenoeg nieuwe achterste linie van de Heraclieden bleef bij de les en nam geen risico’s ondanks de toenemende druk van de Ajaxieden. Met een lange crosspass werd Kuwas bereikt, deze lokte al dribbelend twee tegenstanders naar zich toe maar haalde onverwachts uit waarbij ook Onana kansloos was (1-2). Het nagenoeg volle stadion kolkte. Op het veld was het ‘vrouwen en kinderen eerst’. Castro keerde van dichtbij een schot van Huntelaar en bleef ook heersen bij de laatste ultieme doelpogingen van de Amsterdammers, die uiteindelijk puntloos huiswaarts keerden.

‘We waren gekomen met overtuiging voor resultaat. Hadden het overwicht maar waren slordig in de afwerking. De 0-1 was dan ook verdient, maar daarna gingen we teveel uit positie lopen waardoor Heracles via de counter eerst langszij kwam en de winnende treffer maakte. Dit is een flinke sportieve tik’, constateerde de zichtbaar teleurgestelde Amsterdamse coach Keizer die geen excuses kon bedenken.
Heracles-trainer John Stegeman deelde grotendeels de analyse van Keizer maar gaf zijn team vooral in verdedigend opzicht complimenten. ‘In balbezit waren we nog te slordig. Daarin moeten we nog stappen maken’, aldus Stegeman.

Heracles Almelo - Ajax
(0-0) 2-1
0-1 Ziyech (56), 1-1 Gladon (65), 2-1 Kuwas (82)

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Kevin Blom

Geel: Niemeijer (Heracles), De Ligt (Ajax)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers (Droste/57), Pröpper, Hardeveld, Van Hintum; Niemeijer (Monteiro/46), Pelupessy, Van Ooijen; Kuwas, Gladon, Darri (Peterson/77).
Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Viergever, Dijks (De Jong/71); Schöne (Huntelaar/77), Van de Beek, Ziyech; Kluivert (Cerny/83), Dolberg, Younes.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
21-07-2017  

Heracles contracteert verdediger Jeff Hardeveld

Aanleg verwarmd kunstgrasveld vordert

Nieuw verwarmd kunstgras en Jeff Hardeveld nieuwe aanwinst.
Foto's: Heracles Almelo en Fc Utrecht
 

ALMELO – Heracles Almelo heeft overeenstemming bereikt met Jeff Hardeveld en zijn club Fc Utrecht voor een overstap naar de Heraclieden.
De 22-jarige verdediger kwam in Almelo een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar overeen. "Met Jeff zijn we erin geslaagd een talentvolle verdediger aan ons te binden", aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. "Hij kan als linksback spelen, maar kan ook als linker centrale verdediger uit de voeten. Precies de posities waar we nog versterking zochten."
Jeff Hardeveld werd geboren op 27 februari 1995 en speelde in zijn jeugd voor Vitesse Delft en Feyenoord. In Rotterdam maakte hij elf jaar deel uit van de jeugdopleiding. Bij FC Utrecht maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal. De voormalig jeugdinternational (Oranje-18 en -19 en Jong Oranje) speelde 25 Eredivisieduels waarin hij 1 keer scoorde. Namens Jong FC Utrecht kwam Hardeveld tot 20 optredens in de Jupiler League (2 treffers).
Jeff Hardeveld: "Ik wil graag weer veel gaan spelen in de Eredivisie, het zou mooi zijn als dit bij Heracles Almelo lukt. Ik heb fijne gesprekken gehad en ook het stadion gezien. Het ziet er allemaal goed en professioneel uit. Ik heb met een aantal mensen gesproken, waaronder Kristoffer Peterson. Ook hij was heel positief."

Verwarmd kunstgrasveld
In het Polman Stadion is na enige vertraging gisteren ook begonnen met het ‘inleggen’ van het nieuwste kunstgras van producent Koninklijke TenCate, de GreenFields MX ‘Elite’. De voormalige hoofdsponsor draagt voor een belangrijk deel bij in de kosten. Dat doen ook veel andere bedrijven bij de aanleg van de veldverwarming. Veelal in natura, want de aanleg is een kostbaar project. Die uitvoering werd gekoppeld aan de werkzaamheden van de aanleg van het nieuwe kunstgras. Leveranciersproblemen van onderdelen van de technische installatie zorgden voor enige vertraging en ook moest nog een verwarmingselement worden vervangen omdat deze tijdens de werkzaamheden beschadigd raakte.
Het hele veld ging dus op zijn kop voor het aanleggen van kabelgoten en honderden strengen verwarmingselementen onder de laag lava, dat juist veel regenwater kan opnemen.  
Elk verwarmingselement heeft een stroomverbruik van 3.500 watt per uur. In totaal zo’n 1,5 megawatt voor het hele veld en dat paste nog net op het transformatorhuis bij het stadion. Het elektragebruik is dus enorm wanneer de verwarming wordt ingeschakeld en de kosten navenant, maar altijd nog voordeliger dan een gasgestookte installatie. De veldverwarming zal derhalve alleen maar worden ingeschakeld bij noodzaak.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
15-07-2017  

Heracles maatje te groot voor SVZW

 

WIERDEN – Op het veld van de 'Zwaluwen' in Wierden heeft de eersteklasser SVZW tegen Heracles niet voor een verrassing kunnen zorgen. De profs uit Almelo bleven de Wierdenaren met 1-7 de baas door doelpunten van Samuel Armenteros (3), Tarik Kada (2), Reuven Niemeijer en Jaroslav Navratil. Maarten Jansen zorgde voor de verrassing door SVZW op een 1-0 voorsprong te zetten.

De in het Heraclesnest teruggekeerde Paul Gladon zorgde voor het eerste gevaar voor het Wierdense doel. Zijn inzet ging via de paal voorlangs het doel van Mike Brinks. SVZW gaf in het begin goed partij door goed positiespel en dat resulteerde zelfs in een voorsprong toen Maarten Jansen Heraclesdoelman Harm Zeinstra met een intikkertje wist te verschalken.
Daarop zette Heracles een tandje bij. Een splijtende pass van Dario van den Buijs zette Reuven Niemeijer alleen voor de vergeefs uitlopende Wierdense doelman Mike Brinks  (1-1). Heracles zette meer druk waardoor het gevaar zich voor het doel van Brinks ontwikkelde die bij een actie geblesseerd raakte aan zijn vinger. Vervanger Jens Veldwachter kreeg meer en meer te doen maar pas rond de 40-tigste speelminuut trof Heracles doel toen Brahim Darri teamgenoot Jaroslav Navratil op maat bediende (1-2). Duarte, voor de gelegenheid linksback, had nog voor de rust de 1-3 op de schoen, maar Veldwachter deed zijn naam eer aan met een prima redding.

Na rust een compleet ander Heracles met o.a. Samuel Armenteros. De spits bleek het scoren niet verleerd en gaf meteen zijn visitekaartje af door drie doelpunten op rij. De eerste op aangeven van Kristoffer Peterson en twee keer via persoonlijk acties in het ‘vijandige’ strafschopgebied (1-5). Met een handig hakballetje gaf Armenteros ook Tarik Kada een vrije doortocht (1-6) en deze tekende met een individuele actie ook voor de 1-7.

SVZW – Heracles Almelo 1-7
(1-2)
14.Maarten Jansen 1-0, 20.Reuven Niemeijer 1-1, 39.Jaroslav Navratil 1-2, 48 Samuel Armenteros 1-3, 54. Samuel Armenteros 1-4, 55.Samuel Armenteros 1-5, 67.Tarik Kada 1-6, 86.Tarik Kada 1-7.

Scheidsrechter: Erik Braamhaar


Fotoreportage: Harry Broeze


OPSTELLINGEN
SVZW: Mike Brinks (21.Jens Veldwachter), Lars Kamperman-Leferink, John Lubbers, Tim Pothast, Harm-Jan Tip, Karlo Borghuis, Yesin Maskoui, Sten Knol, Denis Sahbaz, Maarten Jansen en Ferdi ter Avest. (wissels: Darek, Joshua ter Avest, Dries Beumer, Nino Ros, Michael Wensing en Jens Veldwachter)
Heracles Almelo 1e helft: Harm Zeinstra, Wout Droste, Dries Wuytens, Dario van den Buijs, Lerin Duarte, Joey Pelupessy, Jamiro Monteiro, Reuven Niemeijer, Brahim Darri, Paul Gladon en Jaroslav Navratil.
Heracles Almelo 2e helft: Michael Brouwer, Tim Breukers,Robin Pröpper, Tim van den Berg, Sebastian Jakubiak, Peter van Ooijen, Tarik Kada, Kristoffer Peterson, Brandley Kuwas, Samuel Armenteros en Daryl van Mieghem.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
14-07-2017  

Heracles contracteert Sebastian Jakubiak

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft de 24-jarige Sebastian Jakubiak gecontracteerd. De Duitser met Poolse ‘roots’ doorliep de jeugd bij Bor. Lubeck, Vfl Lubeck en Vfl Hamburg U17. Sinds 2011 kwam hij in de Regional Liga uit voor o.a. voor Vfb Lübeck, Fc Sankt Pauli en Sv Rödinghausen. Hij kwam tot 124 duels waarin hij 28 keer werd gewisseld en 40 keer als invaller binnen de lijnen kwam. Daarin scoorde hij 3 keer. In de afgelopen weken liep de transfervrije Jakubiak stage bij Heracles Almelo. De middenvelder wist daarbij een contract voor twee seizoenen met optie voor een derde af te dwingen.
“Sebastian heeft tijdens zijn proefperiode een prima indruk gemaakt”, aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. “We zijn blij dat we hem hebben kunnen vastleggen.” Mits Jakubiak de medische keuring doorstaat, gaat hij spelen onder nummer 21.

 
09-07-2017  

GP CSI Twente voor Laura Renwick

Frank Schuttert pakt derde plek met Chianti´s Champion

Laura Renwick werd met haar elfjarige bruine KWPN-ruin Bintang II Tengelo van de Zuuthoeve x Orlando) winnaar van de GP van Twente.
Foto ©Loes Wielheesen.
 

GEESTEREN – De 43ste editie van de Grote Prijs van Twente werd zondag een verdiende prooi voor de Engelse Laura Renwick. De 42-jarige amazone reed met haar elfjarige bruine KWPN-ruin Bintang II Tengelo van de Zuuthoeve x Orlando) als derde starter in de barrage van de hoofdrubriek van het CSI Twente naar een tijd van 40,91 seconde en daar kwamen de zes concurrenten na haar niet eens echt in de buurt. Het betekende de tweede overwinning van Laura Renwick op één dag op het Erve Maathuis. Ze waren allebei goed voor een personenauto.

De Engelse beleefde haar debuut in Geesteren, nadat ze twee jaar geleden met Bintang al eens de hoofdprijs had meegenomen bij het CSI Ommen. Ze werd er in 2016 als winnaar opgevolgd door Frank Schuttert, die in eigen huis voor een mooi feestje zorgde.

Dat zat er dit keer niet in voor Schuttert. In het zadel van de negenjarige bruine hengst Chianti’s Champion (v. Champion du Lys) beëindigde de stalruiter van Jos Lansink zijn barragrit na 44,19 seconde. Die was achter de Fransman Cedric Angot met diens elfjarige vosruin Saxo de la Cour goed voor de derde positie.

De nationaal kampioen van 2016 had aan Chianti’s Champion de voorkeur gegeven, omdat zijn andere topper Winchester na een blessure langzaam weer naar zijn oude niveau toewerkt. “Voor hem was Geesteren nog te vroeg om zo’n zware proef als vandaag te rijden, maar hij heeft het deze week hier prima gedaan. Misschien dat het met hem in topvorm hier wel was gelukt, maar vandaag zat het er gewoon niet in. Ik had nog wel ergens wat winst kunnen pakken, maar het zou nooit genoeg zijn geweest om Laura te kloppen. Ze was vandaag gewoon de beste.”

Frank Schuttert reist over ruim een week met de Nederlandse afvaardiging naar het CHIO Aken, waar hij als vijfde man reserve is voor het kwartet van Oranje in de landenwedstrijd. “Dan zal Winchester weer mijn eerste keus zijn. Champion moet ik op zo jonge leeftijd nog niet te vaak dit soort zware wedstrijden laten doen, ervan uitgaande dat hij ook nog mee moet kunnen lopen als hij vijftien of zestien is.”

Nog vier Nederlanders plaatsten zich voor de barrage. Johnny Pals werd vijfde met zijn  veertienjarige bruine merrie Wesselina (v. Cumano), Michael Greeve zesde met de bruine merrie Whitney BB (v. Nabab de Reve), Ben Schröder voor eigen publiek zevende met de negenjarige bruine ruin Davino Q (v. Vingino) en Doron Kuipers negende met zijn negen jaar oude vosruin Charley (v. Calido).

Fotoreportage (1 foto's)...

 
08-07-2017  

Heracles zet Almelose selectie te kijk

 

ALMELO – Het stelt in feite weinig voor zo’n oefenpotje van voetbalprofs tegen een lokale selectie en zo was het ook zaterdag tijdens het Almelo’s Feestje zoals die jaarlijkse ontmoeting met Heracles Almelo genoemd wordt. Het uitgangspunt van de verzamelde amateurs was de schade beperkt houden tot onder de 10 doelpunten. Het lukte niet. De profs konden zich het zelfs permitteren om twee ‘zekere kansen’ te missen die scheidsrechter Luinge op de stip had gelegd. Met 1-17 werd het een afdroogpartij, zij het dat Guy van Straaten (PH) nog een rebound tot eretreffer wist te verzilveren Het enige nut van de wedstrijd zit in het goede doel dat de baten tegemoet kan zien. 

Fotoreportage: Harry Broeze (klik hier)

Almelose selectie – Heracles Almelo 1-17
(1-11)
7. Kada 0-1, 11. Gladon 0-2, 12. Darri 0-3, 14. Gladon 0-4, 20. Darri 0-5, 20. Gladon 0-6, 22. Kada 0-7, 24. Breukers 0-8, 35. Gladon 0-9, 38. Gladon 0-10, 40. Van Straaten 1-10, 43. Gladon 1-11, 55. Niemeijer 1-12, 68. Van Mieghem 1-13, 74. Agbaljan 1-14, 76. Niemeijer 1-15, 81. Kada 1-16, 82. Kada 1-17.

Almelose selectie
Opstelling eerste helft: Brouwer, Seckel, Souhuwat, Wissink, Quentemijer, Van Straaten, Roling, Van Duiven, Schwarte, Azhimi, Dollekamp.
Opstelling tweede helft: Berends, Veneberg, Van Buul, Souhuwat, Quentemeijer, Van Straaten, Roling, Lohr, Schuttenbeld, Ten Hoeve, Akpinar.
Heracles Almelo:
Eerste helft: Brouwer, Breukers, Pröpper, Van den Buijs, Van Hintum, Pelupessy, Leemhuis, Van Ooijen, Kada, Gladon, Darri.
Tweede helft: Zeinstra, Droste, Wuytens, Van de Berg, Duarte; Jakubiak, Agbaljan, Niemeijer; Navratil, Gladon (72. Kada), Van Mieghem.

 
06-07-2017  

Castro ziet toch af van transfer AA Gent

 

ALMELO – Het werd Bram Castro gegund, de overstap van Heracles Almelo naar AA Gent. De clubs waren rond, maar toen Castro de zaak in Gent wilde afhandelen, kwam er een kink in de kabel. AA Gent zit al ruim in de keepers en wilde Castro kennelijk stallen bij Sint-Truiden, zo meldde Het Belang van Limburg.
Nico-Jan Hoogma, algemeen directeur bij Heracles Almelo, wist hier niets van en probeerde vergeefs contact te krijgen met AA Gent. Castro haakte vervolgens af en blijft dus onder contract bij Heracles Almelo, waar hij naar verwachting maandag weer aansluit bij de selectie.
Castro wilde de kans bij AA Gent benutten om dichter bij zijn gezin te zijn. Met de ‘move’ van AA Gent om hem te verhuren, ziet hij daar alsnog van af.
 

 
06-07-2017  

Aniek Diks beste in CSI-toprubriek donderdag


Aniek Diks won met haar veertienjarige bruine hengst Winston Jumper R het 1.40 m.)
Foto © Willem Pfeiffer/hippschtwente.nl
 

GEESTEREN – Op de eerste ‘internationale’ dag van het 43ste CSI Twente in Geesteren greep Aniek Diks de zege in de belangrijkste rubriek, die over twee fasen (1.40 meter) voor het CSI** om de Al Shira’aa Prijs. Met haar veertienjarige bruine hengst Winston Jumper R (v. Cantos x Concorde) was de amazone uit het Brabantse Vorstenbosch Rikke Belinda Barker met Oh La’la uit Denemarken 0,43 seconde te snel af. Remco Been eiste met de tienjarige vosmerrie Mine That Bird (v. Carthino Z x Indoctro) de derde plaats voor zich op.
Eric ten Cate, winnaar van de derby tijdens de Almelose Ruiterdagen met de Holsteiner Cool Clarimo, reed voor eigen publiek naar de zevende plaats met de tienjarige schimmelhengst Bleu Sky (v. Mr. Blue x Iroko). Vincent Geerink werd negende met de even oude bruine ruin Beaumont (v. Vermont x Julio Mariner) (4e in het 1.40 m tijdens de Almelose Ruiterdagen) en Ellen Zwijnenberg bezette de tiende stek met de ook al tienjarige Boncetto (v. Concetto Famos x Animo).  
 

 
02-07-2017  

Bram Castro definitief naar AA Gent


VERKOCHT
Justin Hoogma – Hoffenheim 1899
Robin Gosens – Atalanta
Bram Castro – AA Gent

VERTROKKEN
Thomas Bruns – Vitesse
Mike te Wierik – Fc Groningen

VERHUURD
Renze Fij – Fc Dordtrecht

AANGETROKKEN
Dries Wuytens (24) (Willem II) – contract 2 jaar
Jamiro Monteiro (23) (Cambuur) – contract 2 jaar
Paul Gladon (Wolverhampton Wanderers) – gehuurd 1 jaar
Bart van Hintum (30) – (transfervrij) contract 2 jaar
Dario van den Buijs (21)(Fc Eindhoven) - contract 3 jaar + optie
Harm Zeinstra (27)(Cambuur) – (transfervrij) contract 2 jaar)
 

ALMELO – Vrijdag was het nog 'proat', maar het vertrek van doelman Bram Castro bij Heracles Almelo is definitief. De 34-jarige Belg wil dichter bij zijn gezin acteren en gaat naar AA Gent waar hij de concurrentie moet aangaan met de Kroaat Lovre Kalinic (27), de onbetwiste eerste doelman van de nummer één van De Buffalo's, zoals de Gentenaren ook wel genoemd worden.  De club heeft nu maar liefst vijf doelmannen onder contract. Naast Kalinic en Castro ook nog Yannick Thoelen (26), de Zweed Jacob Rinne (24) en de 16-jarige Youn Czekanowicz die onlangs voor het eerst werd opgeroepen voorde nationale ploeg van Luxemburg.
Castro speelde drie jaar voor Heracles Almelo, jaren die Castro wellicht als zijn beste periode in het profvoetbal kan noemen. Heracles kan in ieder geval weer een transfersom toevoegen aan het banksaldo maar zal toch om zich heen moeten kijken voor een vervanger omdat Renze Fij (24) al eerder verhuurd werd aan Fc Dordrecht en voor hem Harm Zwijnstra transfervrij binnen hengelde.

Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma over het vertrek van Castro: “Met Bram Castro vertrekt er een uitstekende keeper en een heel goed mens. Vanuit menselijk oogpunt hebben we hem deze overstap ook gegund. Hij kan nu weer thuis gaan wonen bij zijn gezin. Wij wensen hem alle succes toe bij AA Gent, wat natuurlijk in België een hele mooie club is, en we hopen hem nog vaak te zien in Almelo.”

“Het is voor mij heel lastig om Heracles Almelo te verlaten”, aldus Castro. “Als ik alle clubs waar ik gespeeld heb in ogenschouw neem heb ik bij Heracles Almelo het beste gevoel. Het was de afgelopen jaren echter ook zo dat ik ver van mijn vrouw en twee kinderen woonde en leefde. Dat ging wel steeds meer wringen, dus toen deze kans voorbij kwam om dichtbij huis te gaan spelen heb ik deze aangepakt. Ik ben blij dat de club nog een transfersom voor mij ontvangt, maar ik heb het er tegelijkertijd heel moeilijk mee om Heracles Almelo te verlaten. Ik ga de club en de mensen enorm missen en wens ze alle succes en geluk toe. Ik kom zeker een aantal keren als supporter terug.”

UPDATE
Heracles Almelo is begonnen met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Bij 'buur' Oranje Nassau mocht men ook op zondag terecht voor een eerste training. Dat nog zonder aanwinst Jamiro Monteiro. De Kaapverdiaan speelde onlangs nog in de nationale ploeg en sluit pas vrijdag aan. 
Dat geldt ook ook voor spits Samuel Armenteros die voor Zweden nog scoorde tegen de Fransen. Heracles lichtte wel de optie in zijn contract voor nog een jaar voetballen bij de Heraclieden. Toch is het denkbaar dat hij nog wordt verkocht, maar dan alleen voor het 'grote geld'. Een binnenlandse transfer wordt uitgesloten.

Fotoreportage Harrie Broeze - eerste training

 
01-07-2017  

Murray en Klamer winnaars elite Triathlon Holten


Rachel Klamer wint voor de 5e keer de Triathlon van Holten
 

HOLTEN - Rachel Klamer heeft haar favorietenrol bij de elite dames met verve vervuld. Met overmacht schreef de Beuningse de ETU Sprint Triathlon Premium European Cup op haar naam. Met haar tijd van 01:01:24 was Klamer de Russische Anastasia Abrosimova en Australische Tamsyn Moana-Veale te snel af. Voor Klamer is het haar vijfde zege in Holten.
 
‘’Dit was een van de zwaarste wedstrijden die ik in Holten heb gelopen’’, kwam de zege van Klamer moeizamer tot stand dan deed vermoeden. ‘’Ik heb geprobeerd om vanaf het begin keihard te gaan. Als het mis zou gaan dan had ik het in ieder geval geprobeerd. Maar het was afzien vandaag.’’

Bij de elite mannen wist de Zuid-Afrikaan Richard Murray de ETU Sprint Triathlon Premium European Cup op zijn naam te schrijven. In een tijd van 00:54:31 kwam hij als eerste over de finish. De Brit Ben Dijkstra en de Amerikaan Matthew Mcelroy complementeerden het podium. Voor Murray is het zijn eerste zege in Holten. Snelste Nederlander was Jorik van Egdom. Zijn tijd van 00:55:18 bleek goed voor een twaalfde plaats.
 
‘’Ik ben ontzettend blij met mijn prestatie’’, aldus een goedlachse Murray. ‘’Vooral omdat ik in 2010 niet finishte. Het was toen dertig graden. Na het zwemmen voelde ik mij toen heel slecht waardoor ik bij het fietsen op de Holterberg af moest stappen. Dit is wel een revanche.’’

Uitslag vrouwen elite:
1) Rachel Klamer (Nederland): 01:01:24
2) Anastasia Abrosimova (Rusland): 01:01:58
3) Tamsyn Moana-Veale (Australië): 01:02:58
 
Uitslag mannen elite:
1) Richard Murray (Zuid-Afrika): 00:54:32
2) Ben Dijkstra (Groot-Brittannië): 00:54:39
3) Matthew Mcelroy (Verenigde Staten): 00:54:40

 
01-07-2017  

Erevoorzitter PH Almelo Hennie Blom overleden

 

ALMELO – Op vrijdagavond is erevoorzitter Hennie Blom van PH Almelo overleden. Hennie Blom begon 8 jaar oud te voetballen bij PH waar hij opklom tot eerste keeper in het eerste elftal maar in bestuurlijke zin ook al op zijn achttiende actief werd als jeugdleider en ook de jeugdopleiding gedurende 15 jaar als voorzitter ter hand nam. In 1974 nam hij de voorzittershamer over als algemeen voorzitter om deze pas in 1991 neer te leggen. De club eerde hem met een benoeming tot erevoorzitter.

Blom had vele verdiensten voor zijn club maar ook voor de Almelose sportwereld als geheel. Vele jaren was hij ook voorzitter van de Sportraad, de gemeentelijke commissie die met een ‘zak geld’ het hele meerjarige investeringsprogramma en onderhoud van alle sportcomplexen in de stad uitvoerde. Veel clubs kijken nog met weemoed terug naar die tijd in vergelijk met het huidige sportbeleid van de gemeente. 

Blom had echter ook een geel-zwart hart en volgde zijn club van nabij. Stak soms kritiek niet onder stoelen en banken, trad nog geregeld naar voren als er weer een commissie moest worden bemand,  maar bleef ook trouw supporter bij thuis- en uitwedstrijden.  Het laatste jaar werd dat minder door zijn afnemende gezondheid. Hennie Blom is 81 jaar geworden.

Donderdag, 6 juli, om 19.00 uur wordt een avondwake gehouden in de Sint-Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat 78 in Almelo.
Nadien is er gelegenheid om afscheid te nemen van Hennie en het condoleren van zijn nabestaanden.
De uitvaart vindt in besloten kring plaats.

 
30-06-2017  

Heracles Almelo haalt Jamiro Monteiro


Jamiro Monteiro tijdens de presentatie.
Foto: Harrie Broeze
 

ALMELO – Bij Heracles Almelo had voorzitter Jan Smit na 19 jaar voorzitterschap vandaag formeel zijn laatste werkdag.  Dat ging gepaard met twee officiële handelingen. Zo opende hij onder toeziend oog van burgemeester Arjen Gerritsen het Heracles Museum en rondde hij ook nog de komst van Jamiro Monteiro af, die de overstap maakt van Cambuur naar de Heraclieden.
De 23-jarige Kaapverdiër is geboren in Rotterdam, werd opgeleid bij Sparta en speelde vervolgens voor Fc Dordrecht, Hansa Rostock, Fc Anker Wismar en Cambuur.  Monteiro is de tweede speler van Cambuur die overkwam. Vorige week werd doelman Harm Zeinstra (27) al transfervrij overgenomen.

Eerder deze week haalde Heracles ook Paul Gladon terug. De spits wordt voor een jaar gehuurd van Wolverhampton Wanderers waarheen hij vorig jaar werd verkocht. Heracles had zich verder al verzekerd van de komst van centrale verdediger Dries Wuytens. De 27-jarige Belg kwam over van Willem II.

‘Proat’

Doelman Bram Castro zou nog een jaar doorgaan bij Heracles Almelo om daarna naar België terug te keren. Dat schijnt in een stroomversnelling te zijn gekomen. Vanuit Gent is er belangstelling. Castro zou er voor 3 jaar kunnen tekenen. Of de clubs er al uit zijn?

Vanuit Marokko het verhaal dat international Oussame Tannane in de belangstelling staat van Ajax. In het seizoen 2015-2016 scoorde Tannane in 11 duels 7 keer voor Heracles waarna een miljoenendeal volgde naar St. Etienne. Het zou de tweede keer zijn dat de 23-jarige Tannane bij Ajax op de loonlijst komt.

 
29-06-2017  

Drie Tukkers naar WK Waterpolo

 

REGIO - Yasemin Smit en Lieke Klaassen van Het Ravijn uit Nijverdal en de Bornse Marloes Nijhuis uitkomend voor het Goudse GZC Donk, zijn door bondscoach Arno Havenga geselecteerd voor het WK Waterpolo in Hongarije, volgende maand van 14 t/m 30 juli.
Havenga doet verder een beroep op Laura Aarts, Sabrina van der Sloot, Maud Megens. Debby Willemsz, Amarens en Dagmar Genee, Nomi Stomphorst, Vivian Sevenich en de talenten Ilse Koolhaas en Kitty Lynn Joustra.
De Oranjevrouwen spelen komende week ter voorbereiding op het WK in Budapest eerst een toernooi om de Domstad Trofee in Utrecht.

 
27-06-2017  

Nieuwe sponsor basketballers U20 Uitsmijters

 

ALMELO – Het sponsorcontract dateert al van januari jongstleden, maar de basketballers U20 van de Uitsmijters kwamen eerst nu hun fotoshoot maken in de nieuwe tenues bij sponsor café De Stam aan de Grotestraat Zuid dat met de club een driejarige verbintenis aanging. Het café heeft er dus een flink aantal ‘uitsmijters’ bij.  De club telt 12 teams en 190 leden.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
25-06-2017  

Eric ten Cate wint opnieuw derby in Almelo


Een brede grijns op het gezicht van Eric ten Cate na voor de tweede keer (eerder in 2012) de zware derby in Almelo gewonnen te hebben.
Foto: Fototrailer.nl
 

ALMELO – De historie van de Almelose Ruiterdagen is 51 jaar jong, want de formule van 10 dagen dressuur en springen blijft attractief voor hippisch Nederland. Tijdens de ponydagen kwamen ruim 800 pony’s aan de start en tijdens de paardendagen zo’n 1500 paarden. Over de duim gerekend telde de jongste editie meer dan 12.000 starts. Het zijn anno 2017 absolute records en daar had men in 1967 toen het allemaal begon, nooit aan gedacht.
Vooral de dressuur nam in de loop der jaren een  grote vlucht maar ook het rijtje namen aan bekende parcoursbouwers is indrukwekkend. Te beginnen met o.a. de legendarische J. Jurgens, B. Greven, M. Vos  en nu alweer jaren Jos Brinkman, allemaal mannen met een internationale licentie die meer cachet geven aan de Almelose Ruiterdagen. Bob Greven was de man die de derby toevoegde aan het programma. Een combinatiewedstrijd van springen en eventing met op- en afsprongen en de fameuze Irish Wall over een lengte van circa 1051 meter met 21 hindernissen en zo’n 25 sprongen.
In de circa 35 jaar dat de derby in Almelo verreden wordt slaagde nooit een deelnemer er in de derby drie keer op naam te schrijven, ondanks winnaars als Hans Brugman en Gert-Jan Bruggink en vele anderen die internationaal zijn gelauwerd. Slechts twee ruiters wonnen de derby in Almelo twee keer. Eric Wiefferink als eerste in twee opeenvolgende uitvoeringen en Pim Mulder die vandaag een poging deed om absolute koploper te worden. Het lukte hem niet tegen 29 andere geplaatsten. Van de 30 bleven slechts Eric ten Cate met  Cool Clarimo als eerste starter en Sander Naber met APG Faldo foutloos in de eerste omloop. Ten Cate moest in de barrage het spits afbijten van de enige derby van betekenis in Nederland, schreef De Hoefslag al in 2013. Dat ging met het ‘gas’ er op want Ten Cate wilde Naber voor een schier onmogelijke tijd zetten. Die opzet leek te gelukken maar een springfout op  het eind gooide bijna roet in het eten.  Concurrent Naber nam na de fout van Ten Cate de keuze voor een nul-rit. Voorzichtig en op maat zette hij APG Faldo voor de hindernissen en de opzet leek zijn vruchten af te werpen voor de Drent uit Holsloot. Maar ook hij sneuvelde op de zelfde hindernis waarop Ten Cate met Cool Clarimo zijn fout maakte en waardoor Ten Cate met zijn supertijd van 51,33 seconden weer een straatlengte op winst stond. Het was de tweede derbyzege van de ruiter uit Geesteren. Door zijn overwinning staat het Almelose derbylijstje van 2 keer winnen nu op 3 ruiters. Voor Ten Cate na eerder in 2012 dus opnieuw een nat pak in de ‘sloot’ want dat is de traditie van de scouting-parcoursassistenten. ‘Dit heeft wel wat en het  is voor het publiek ook leuk’, reageerde Ten Cate na afloop welgemoed en een envelop met inhoud en een paardensolarium van Kylix rijker. Of hij er ook zijn rijkostuum onder kan drogen?  
Pim Mulder zag het allemaal glimlachend aan, al had hij liever niet dat ene springfoutje in de eerste omloop gemaakt. Voor hem de troost dat hij ‘The best of The rest’ was met Celine in de geklokte tijd van 169,77 seconden in de Bolk Transport/Kylix Trial Jumping Almelo zoals de derby door de organisatoren genoemd wordt.

Uitslag

Uitslagen van alle paardenrubrieken 2017

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina