Sportberichten


Plaatsing  
 
15-07-2018  

Heracles klopt Jong Ajax in oefenduel

 

ALMELO – Als afsluiter van de door vele duizenden fans bezochte Open Dag won Heracles Almelo het oefenduel tegen Jong Ajax met 3-1 door doelpunten van nieuwkomers Joey Konings (2x)(1e helft) en de Spanjaard Adrián Dalmau (2e helft). De eretreffer voor Jong Ajax kwam pas laat in de tweede helft van de voet van Kaj Sierhuis.

Nieuwkomer Joey Konings was al in de eerste minuut dichtbij een kans de score te openen maar hij kopte de voorzet maar half raak. Het beloofde veel, maar was het sein voor een van beide zijden voorzichtige start waarin ook Jong Ajax een kans mistte toen Heracles-doelman Janis Blaswich op het verkeerde been stond en tot zijn opluchting de ingeschoten bal naast het doel zag gaan.
Ondanks de vele foute passes was opnieuw Heracles het dichtst bij een nieuwe kans voor een treffer maar Brandley Kuwas zag zijn inzet over het doel  van de Amsterdamse doelman Stan van Bladeren eindigen en ook Vincent Vermeij kreeg kansen waar hij meer mee had kunnen en moeten doen.
Het was Konings die na een korte drinkpauze voor de Heraclieden de ban brak door de voor Jong Ajax ingevallen linkerverdediger Leeroy  Owusu uit te kappen om vervolgens in de korte hoek doelman Stan van Bladeren te verschalken (1-0). Het was een korte fase waarin Heracles de jonge Ajaxieden in de tang had, maar ook de fase waarin Vincent Vermeij zijn kopbal door goalie Van Bladeren gepakt zag worden en de treuzelende Vermeij verder verzuimde te passen op de volkomen vrij richting het Amsterdamse doel lopende Kuwas. Het was nieuwkomer Konings die opnieuw trefzeker bleek. Deze keer kopte hij een corner van dichtbij in, zodat met 2-0 aan de thee begonnen kon worden.

Met 8 invallers in de tweede helft zette trainer Frank Wormuth nagenoeg de rest van zijn selectie in terwijl collega Michael Reiziger aan Amsterdamse zijde wat minder in de manschappen zat. Mannen als Lerin Duarte, Kristoffer Peterson, Brahim Darri en de nieuwkomers Sylvester van der Water en Adrián Dalmau lieten zien aardig met de bal overweg te kunnen, waardoor er toch meer dreiging uitging richting het Amsterdamse doel. Het was Dalmau die zijn eerste treffer voor de Almeloërs kon laten aantekenen na fraai individueel werk van Van der Water tegenover twee Ajaxieden (3-0). De Heraclieden leken zelfs op weg naar een grotere voorsprong, maar de voor Blaswich ingevallen Michael Brouwer ging opzichtig in de fout zodat Kaj Sierhuis een kwartier voor tijd alsnog de enige Amsterdamse tegentreffer simpel kon binnentikken. De op proef meespelende Stephen Sama speelde de tweede helft als linker-centrale verdediger nagenoeg foutloos.

Heracles Almelo – Jong Ajax 3-1 (2-0)
33.Joey Konings 1-0, 42.Joey Konings 2-0, 55.Adrian Dalmau 3-0, 75.Kaj Sierhuis 3-1

Heracles Almelo 1e helft: Janis Blaswich, Wout Droste, Tim van de Berg, Robin Pröpper, Bart van Hintum, Niels Leemhuis, Yoëll van Nieff, Brandley Kuwas, Joey Konings, Vincent Vermeij en Zeki Erkilinc.
Heracles Almelo 2e helft: Michael Brouwer, Tim Breukers, Stephen Sama, Dario van den Buijs, Lerin Duarte, Reuven Niemeijer, Dario van den Buijs, Brahim Darri, Silvester van der Water, Adrian Dalmau, Kristoffer Peterson
Jong Ajax: Stan van Bladeren, Robin Schouten, Sven Botman, Sebastian Pasquali, Boy Kemper, Dani de Wit, Che Nunnely, Teun Bijleveld, Danilo Pereira, Victor Jansen en Nicolas Kuhn. Wisselspelers: Issam El Maach, Dean Solomons, Jasper ter Heide, Navajo Bakboord, Leeroy Owusu en Kaj Sierhuis.

Fotoreportage Harry Broeze (klik hier)

 
12-07-2018  

Het wordt druk op de Open Dag bij Heracles

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft tijdens de Open Dag een attractief programma voor de fans. In en rond het stadion bruist het van de activiteiten maar kan ook een kijkje worden genomen in de catacomben en het Heracles museum. Hoogtepunten onder andere het ‘Open Overijssels Kampioenschap Balletje Hooghouden’, de fotoshoot voor fans, een graffiti-workshop, een mini-toernooi, muziek van DJ Bram Weiss en DJ Raymond,  FIFA 18 Games in de E-box met Heraclesspeler Brian Hessing, het forum met de nieuwe trainer Frank Wormuth en technisch manager Mark-Jan Fledderus, de presentatie van de spelers en als klapstuk de oefenwedstrijd tegen Jong Ajax.
Het vrij toegankelijke programma begint om 11.00 uur, maar de organisatie waarschuwt vol is vol. Op tijd zijn is dus van belang!

Nieuwe spelers
Heracles Almelo contracteerde al zeven nieuwe spelers. Zo maken Janis Blaswich (27)(Hansa Rostock), Maximilian Rossmann  (23)(Sf Lotte), Silvester van der Water (22)(Almere City), Yoëll van Nieff (25)(Excelsior), Joey Konings (25)(PSV), Adrián Dalmau (24)(Villarreal) en Jelle van Benthem (20)(jeugd: Fc Twente/Heracles) hun opwachting en krijgt Stephen Sama (25) zondag de kans een contract te verdienen. De geboortige Kameroener werkte al met trainer Wormuth bij het Duitse nationale team onder 20 en kent Kristoffer Peterson al uit de jeugdopleiding van Liverpool. Heracles is nog op zoek naar een linksback maar wel onder het motto ‘henig an’ dan breekt het lijntje niet. De club is financieel zeer gezond en wil dat blijven. Noodzaak om spelers te verkopen is er niet, maar dat biedt geen garantie, wel vergroot het de kans dat Brandley Kuwas en Jameiro Montero bij Heracles blijven. Beiden hebben eerder hun ambitie uitgesproken om mogelijk een stap te maken naar een grotere club. Dat deed ook Peter van Ooijen die zijn aflopende contract niet verlengde en nu clubloos zijn conditie op peil houdt bij PSV waar hij in vroegere tijden speelde voordat hij in 2015 via Go Ahead Eagles naar Heracles verkaste. Hij kwam in Almelo 71 keer in actie en scoorde er 3 doelpunten. De transfermarkt in Nederland duurt nog tot en met 31 augustus.

Seizoenkaarten

Huidige selectie

Fotoreportage (1 foto's)...

 
24-06-2018  

Thuiszege Marleen de Jong dressuurfinale Z2/ZZL

 

ALMELO – Marleen Aarnink - de Jong toonde zich op de slotdag van de de Almelose Ruiterdagen als de allerbeste in de dressuurfinale Z2/ZZ-L . Met No Doubt kreeg de op het thuisfront strijdende Marleen van de ‘tweekoppige’ jury 207,5 en 216,5 punt, een scorepercentage van 62,5 procent. De tweede prijs van de door Hoogstraten verwarming beschikbaar gestelde rubriek ging naar Noord Holland in de persoon van Gayle Bosch die met 61,5 procent op haar paard Humperdink nipt minder scoorde.  De derde plek was voor de Brabantse Michelle Westerdijk met Grand Romancier (60,29%) daarmee de andere finalisten Lotte Schippers (Sir Desteny CS),  Diana van der Spek (Evening Angel DS), Stephanie Scheerder (Deluna), Saskia Meijer (Diablo Newpeat) en Jeroen Verhoeckx (Ingeniero) achter zich latend.

Klik hier voor alle uitslagen Almelose Ruiterdagen 2018 (paarden)
Klik hier voor alle uitslagen Almelose Ruiterdagen 2018 (
pony's

 
24-06-2018  

Melissa Maatkamp voor Bas van der Aa in derby


Melissa Maatkamp toonde zich met Celvana als de allerbeste in de zware Almelose derby.
Een envelop met inhoud en een paardensolarium van Kylix als ereprijs werd haar deel uit handen van sportwethouder Arjen Maathuis.
 

ALMELO – De derby winnen tijdens de Almelose Ruiterdagen is maar weinigen gegeven. Het meest spraakmakende onderdeel, in Almelo Trial Jumping geheten, is een parcours voor de liefhebbers waar menig ruiter van naam of faam  zich in de afgelopen decennia op stuk beet. De Nijverdalse Melissa Maatkamp en Bas van der Aa uit Albergen waren de enige twee foutloze deelnemers over het bijna 1.300 meter lange parcours met 23 hindernissen. Voor parcoursbouwer Jos Brinkman dus toch weer een barrage en dat is waar het om gaat, strijdt tot het gaatje’ en dat straalt af op Brinkman die in de derby weer een vijfjarige cyclus toepaste van vernieuwing. ‘Ik ben altijd blij als de laatste door de finish is’, zei Brinkman na afloop. ‘Je weet het maar nooit of in een derby iedereen de concentratie vast kan houden om met verstand te blijven rijden tot het eind’, aldus de Albergernaar.
De editie 2018 werd deze keer vooral een Twentse aangelegenheid met geplaatste deelnemers als o.a. Remco Been, Rob Scherphof en tweevoudig eerdere winnaar Eric ten Cate. Nog nimmer werd de prestigieuze ‘Trial Jumping Almelo’ drie keer gewonnen door dezelfde ruiter. Het tekent de zwaarte van het machtig gebouwde jachtparcours met natuurlijke hindernissen en wallen waaonder de fameuze ‘Irish Wall’.
Melissa Maatkamp op Celvana ging als eerste starter in de barrage opnieuw voor een foutloos parcours en slaagde daar prima in. Het betekende voor Bas van der Aa op Davinci dat hij niet alleen ook foutloos moest blijven, maar tevens een snellere tijd op de chrono moest laten noteren. Die poging strandde op  de stijlsprong waar de balk uit de lepels viel. Daarna ging ook Van der Aa op safe naar de finish, een poging rijker en een illusie armer, want het was niet voor het eerst dat Van der Aa zijn kans op de prestigieuze Almelose derbyzege zag mislukken en Maatkamp de ‘prijzenpot’ met een waarde van zo’n 3.000 euro de hare kon noemen.
‘Best of the Rest’ werd Sven Peters met Durano E., gevolgd door Remco Been met Gouverneur, Eric ten Cate met Grace Emine W, Rob Scherphof met Kaatje en Kelly Van Wijk met Fantast, die allen een springfout maakten in het lange en zware basisparcours.

Klik hier voor alle uitslagen Almelose Ruiterdagen 2018 (paarden)
Klik hier voor alle uitslagen Almelose Ruiterdagen 2018 (
pony's)  

 
24-06-2018  

Lennard de Boer vooraan in GP van Almelo


Lennard de Boer op dreef tijdens Almelose Ruiterdagen.
© hippischtwente.nl
 

ALMELO – De strijd om de winst in de Grote Prijs van de Stad Almelo op het Twents Hippisch Centrum werd een dubbele prooi voor Lennard de Boer uit De Wijk. Terwijl ‘baas’ Gerco een mindere dag had op het CHIO in Rotterdam, troefde de stalruiter van de gebroeders Schröder (BWG Stables)  met Ferrero en  Foudre F tijdens de Almelose Ruiterdagen de concurrentie af in de barrage door niet alleen foutloos te blijven maar ook de snelste opeenvolgende tijden op de klok te zetten. Rob Scherphof bleef met Eclipse in de barrage eveneens foutloos maar de Vriezenvener moest genoegen nemen met een derde plek.
Bas Theeuwes     maakte met Dopharma's Carly in de barrage één springfout even als  Aafke Timmermans die met stalgenoot Dopharma’s Godfather nipt langzamer was. Voor Eric ten Cate met ECW Blue Sky restte de zesde plek na twee springfouten in de barrage.

Lees meer over de Almelose Ruiterdagen op www.hippischtwente.nl en klik hier voor alle uitslagen bij de paarden.

 
23-06-2018  

Fairfax Finale Kür voor Lotte Jansen

 

ALMELO – In de Kür op Muziek op het Twentse Hippisch Centrum Almelo was het wederom de sterk acterend Lotte Jansen die met Doedel naar de winst reed. De sinds kort van Itterbeck (D) naar Apeldoorn verhuisde Jansen had eerder al zeges gepakt in de klasse ZZ-L en was in de Kür opnieuw op dreef. Met twee scores van 71,63 procent en 66,375 procent behaalde zij een gemiddelde jury-score van 69 procent. Daarmee legde zij beslag op het door de Britse fabrikant beschikbaar gestelde Fairfax dressuurzadel als ereprijs.
Edwin Bos bleef met Engaging Leadership’s Avalon, de Apeldoornse dicht op de hielen maar moest genoegen nemen met een tweede plek voor de als derde geëindigde veteraan Rom Vermunt (Geesteren) die met Ghio (67,69%) zaterdagavond eveneens een prima proef liet zien op de verlichte All Weatherbanen van de Almelose Ruiterdagen.

 
22-06-2018  

Robert Vos pakt 1.40m zege op Ruiterdagen


Robert Vos - ©Stegen.net
 

ALMELO – Normaliter struint Wierdenaar Robert Vos de internationale hippische concoursen in Europa af, maar deze keer hield hij het dicht bij huis en wel de 52e Almelose Ruiterdagen, een fenomeen in hippisch Nederland qua omvang met zo’n 2.400 pony’s en paarden op de startlijsten in dressuur enspringen.
Vrijdagavond stond het nationaal springconcours voor paarden met hindernissen van 1.40 meter op het programma. Vos had wat goed te maken, want zondag er voor werd goede raad aan zoontje Thymen in de barrage van de zware springderby voor pony’s, duur betaald. De geadviseerde kortere route leidde tot een springfout van Thymen's pony Jacodes Aziel en kostte daarmee tevens de prestigieuze overwinning.

Vos had zich dus voorgenomen om het zelf beter te doen en slaagde daar ook nog in. Met Diabeau bleef Vos foutloos in de eerste omloop evenals tien anderen, waaronder Sjaak Sleiderink met Calanta, Björn Egberink met Doutzen van Klaverborch, ‘good old’ Willy van der Ham met All In On L. en de met een gastlicentie rijdende Est My Relander op Expert.

Willy van der Ham liet de barrage aan zich voorbij gaan, tevreden als hij was met zijn foutloze rit voor een paard in opleiding op niveau. Van de tien gerechtigde starters in de barrage bleven er opnieuw acht foutloos, zodat de gereden tijd de scherprechter werd. Wierdenaar Vos kwam met Diabeau als snelste over de finish in 44,14 seconden, gevolgd door Lennard de Boer met Don Diego in 44,46 sec. en Thomas Arendsen met Why Not als derde in een tijd van 46,65 seconden.

Lotte Jansen de beste in ZZ lichte tour Almelo
ALMELO – De twee rubrieken ZZ Lichte Tour van vandaag tijdens de 52e Almelose Ruiterdagen op het Twents Hippisch Centrum werden overtuigend gewonnen door Lotte Jansen van de Oost Veluwse Rij- en Jachtvereniging. Met Doedel reed zij naar uitstekende juryscores van 253 en 230 punten.
Stephanie Scheerder met Deluna van de rijvereniging St. Joris stelde daar een tweede en derde plek tegenover met respectievelijk   233 en 223,5 punten en dat was stuivertje wisselen met Edwin Bos van de Lunaruiters die op Engaging Leadership’s Avalon door de jury respectievelijk 231 en 223,5 punten kreeg toebedeeld. De Almelose eer in deze zware dressuur  werd in de tweede proef hoog gehouden door Lotte Klumper met haar paard Limited Edition door een score van 214,5 punten en daarmee in de middenmoot.

Zie alle uitslagen (paarden)
 

 
19-06-2018  

Heracles Soccer Camps in de regio

 

REGIO - Heracles Almelo organiseert in de aankomende zomervakantie vier Heracles Soccer Camps en twee keeperskampen voor kinderen van 6 tot en met 15 jaar bij verschillende amateurverenigingen in de regio. Alle Heracles Soccer Camps en keeperskampen duren drie dagen en staan onder leiding van gediplomeerde trainers.

De data van de Heracles Soccer Camps zijn van 23 t/m 25 juli (bij Oranje Nassau in Almelo), 26 t/m 28 juli (bij Juventa ‘12 in Wierden), 27 t/m 29 augustus (bij DES in Nijverdal) en 29 t/m 31 augustus (bij NEO in Borne). De keeperskampen vinden plaats bij Oranje Nassau (23 t/m 25 juli) en NEO (29 t/m 31 augustus). Inschrijven kan via www.heracles.nl/soccercamps.

Skill Games
Voetbalontwikkeling en voetbalbeleving vormen het uitgangspunt tijdens de Heracles Soccer Camps en keeperskampen. Na afloop ontvangen alle deelnemende kinderen hun eigen Heracles Soccer Camps-tenue, een Heracles Goodiebag en een certificaat als herinnering aan drie dagen vol voetbalplezier. Als nieuw onderdeel van het Soccer Camps-programma introduceert Heracles Almelo de Skill Games. Hierbij worden de leukste Skill Games uit de voetbalgame FIFA op het voetbalveld nagedaan.

Volledig programma
Alle trainingen van de Heracles Soccer Camps en keeperskampen vinden dagelijks plaats van 9:00-15:00 uur. Naast een uitgebreid voetbalprogramma is er tijdens de Heracles Soccer Camps ook een animatieprogramma, zoals bijvoorbeeld een voetbalquiz, bingo en een voetbalfilm. Bovendien komen er tijdens de Heracles Soccer Camps en keeperskampen spelers van het eerste elftal van Heracles Almelo op bezoek om voetbaltips te geven en handtekeningen uit te delen. Verder is er ook gelegenheid om op de foto te gaan met de spelers.

 
17-06-2018  

CSI GP-goud voor Alfonso, Bruggink tweede

Parcoursbouwer scherprechter in GP van Twente

Hier juicht Gert-Jan Bruggink nog na zijn foutloze rit in het basisparcours.
In de barrage 'verspeelde' hij de overwinning met één springfout.
Foto: Loes Wielheesen
 

GEESTEREN – In de Grote Prijs van Twente, het slotnummer van het CSI Twente in Geesteren,  werd vooral de voorgeschreven tijd de scherprechter. Parcoursbouwer Henk-Jan Drabbe en zijn Russische assistente Svetlana Dudina hadden niet alleen een krap bemeten parcours van 1.60 meter neer gezet dat de nodige ‘stuurmanskunst behoefde, maar ook nog eens een krap bemeten basistijd vastgelegd.
Nadat de eerste twee starters al tegen een tijdstraf opliepen, werd verzuimd de basistijd te verruimen, want na een derde rit mag dat volgens de FEI-reglementen niet meer. Het gevolg 29 van de 49 geplaatste starters liepen een tijdstraf op waarvan 5 in een verder vlekkeloze nulrit qua springfouten.
De Zwitser Paul Estermann, de Fransman Guillaume Foutrier, de Italiaan Riccardo Pissani maar ook de Nederlandse kanshebbers Marc Houtzager en Jur Vrieling konden derhalve vroegtijdig huiswaarts.
Slechts  twee ruiters wisten in de eerste omloop foutloos binnen de tijd het parcours te beëindigen. Te weinig voor een apotheose in een internationale viersterrenwedstijd. Een van hen Gert-Jan Brugging (De Lutte) met zijn snelle paard Casparo 26. De ander de op het domein van Vincent Voorn in Limburg neergestreken Italiaan Antonio Alfonso met de beduidend langzamere Chic Hin D Hyrencourt. Bruggink derhalve de grote favoriet en mogelijk de derde Tukker na Jos Lansink en Gerco Schröder die de GP van Twente op zijn naam kon schrijven. Zoals we Bruggink kennen, was er geen schroom om een snelle tijd neer te willen zetten om het zijn concurrent moeilijk te maken. Met die barragetijd van  40,26 seconden zat het wel snor, maar in alle haast viel er wel een balk uit de lepel en waren 4 strafpunten het loon. Voor concurrent Alfonso een uitgelezen kans om puur op de nul te rijden. Zelfs een tijdstraf zou dan geen roet meer in het eten kunnen gooien. Coach Wiljan Laarakkers wees Alfonso nog even fijntjes op de ‘knelpunten’ in dit barrageparcours, waarna Pissani in zijn finalerit het hoofd koel hield en met Chin Hin wel foutloos wist te blijven. Voor hem dus de grootste auto als prijs en voor Bruggink een ietwat kleinere. De Zwitser Paul Estermann was ‘the best of the rest’.

Alle uitslagen 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
17-06-2018  

Anky van Grunsven ziet zoon winnen in Almelo


Yannick Janssen van Grunsven neemt het Kent & Masters zadel in ontvangst uit handen van Heleen Klumper van saddlefitservice.nl
 

ALMELO – In het afsluitende nummer van de ponydagen tijdens de 52e Almelose Ruiterdagen was de Brabantse jongeling Yannick Janssen van Grunsven de grote winnaar. Onder het goedkeurend oog van moeder Anky reed hij met zijn pony Kodiak van Orchid S het ‘loodzware’ ruim 1300 meter lange derbyparcours met 23 sprongen foutloos rond. Dat deed ook Thymen Vos (Wierden) met Jacodis Aziel zodat de derby met o.a. de ‘Irish Wall’ in het parcours, toch nog een barrage kreeg. In de tweede omloop over het verhoogde en ingekorte parcours koos Yannick er voor om opnieuw zonder springfout te blijven. Dat lukte in een eindtijd van 56,05 sec. 'Ik ging niet voor de tijd', riep hij moeder Anky toe bij het verlaten van het springterrein. 'Goed gedaan jongen', antwoordde Anky die haar zoon een tweede foutloze rit zag maken op dit zware springconcours met meerdere op- en afsprongen. Aan Thymen Vos derhalve de sportieve plicht om sneller rond te gaan en om dan ook nog de balken in de lepels te laten liggen. Vader en internationaal springruiter Robert Vos gaf Thymen nog een tip mee om tijdwinst te boeken tussen twee hindernissen, maar dat werd helaas de inleiding tot een springfout in de dubbelsprong omdat hij met Jacodis Aziel niet helemaal goed uit kwam voor de eerste sprong. Werd deze nog licht getoucheerd, bij de tweede sprong ging het echt mis en viel de balk wel. Daarmee was de zege aan Yannick. Naast een envelop met wat zakgeld leverde dat ook een fraai en duur springzadel op van het Britse Kent & Masters Saddles en beschikbaar gesteld via licentiehouder saddlefitservices.nl van Heleen Klumper.  Voor beiden was er ook een staatsiedeken van de 52e Almelose Ruiterdagen.

Kür
Bij de Kür op Muziek ging de hoogste dressuurprijs van de ponydagen eveneens naar Brabant. De Tilburgse Nikki van de Borne reed haar pony Viva la Bam strak door de diverse overgangen van stap, draf en galop en liet ook in de keerwendingen en slangenvolte zien dat zij Viva goed aan de teugel had staan en ook nog eens passend in de begeleidende muziek. De beide keurmeesters jureerden haar dan ook met een prima gemiddelde score van 70,25 procent. Julia Willemsen van de Heuvelruiters uit het Gelderse Bergharen bleef daar met haar hengstpony Movie Star met een score van 67,94 procent ruim achter, maar bleef wel nipt voor op Frederique van Zeeland van de Geldropse Jagertjes die haar pony naar een score van 67,38 procent reed.
Naast wat ‘zakgeld’ voor de besten was er voor de top twee een staatsiedeken van de Almelose Ruiterdagen en voor de allerbeste nog een fraaie mountainbike van het Almelose Sensa.
Als spontane extra verrassing deelde drievoudig Olympisch kampioene Anky van Grunsven de ereprijzen uit aan de ‘prijzenpakkers’ in de ‘Kür’

Bekijk hier alle uitslagen bij de pony’s.

Tijdens de ponydagen verschenen bijna 850 pony's uit geheel Nederland aan de start. In april werd de inschrijving geopend en binnen een half uur waren de bijna 90 ponyrubrieken vol bezet. De Almelose Ruiterdagen blijft dus 'booming' in hippisch Nederland.
Maandag gaan de Almelose Ruiterdagen verder met de paardendagen (7) met a.s. zondag als laatste dag van jaarganguitvoering 52.

 
22-05-2018  

Werving vrijwilligers ASV van start

 

ALMELO/AADORP – Zo’n beetje elke vereniging zit te springen om vrijwilligers in deze tijd waarin geacht wordt dat vaders en moeders beide werken voor het gezinsinkomen.
Zo’n druk bezet leven gaat maar al te vaak ten koste van het vrijwilligerswerk, is de algemene klacht bij bestuurders van verenigingen die soms met de handen in het haar zitten om aan de steeds hogere verwachtingen van leden te kunnen voldoen.
Ook ASV’57 in Aadorp kan niet bestaan zonder haar vrijwilligers. Vandaar dat men een heuse wervingscampagne voor vrijwilligers op touw heeft gezet, inclusief promo-filmpje.
“De ene vrijwilliger besteedt er meer tijd aan dan een ander, maar dat geeft niet. Iedere bijdrage, hoe klein of groot dan ook, is belangrijk en welkom. Samen moeten we het doen en vele handen maken licht werk. Sporten in teamverband is ‘samenwerken’. Dat geldt niet alleen in het veld, maar ook daarbuiten”, schrijft de wervingscommissie in haar campagnebrief.

Op zaterdag 26 mei is het daarom de hele dag ‘inloop-dag’ bij ASV’57 waar initiatiefneemster Judith Kiers (06-36011768) en Monique Vogelaar (06-38755649) aanwezig zijn om uitleg te geven over het vrijwilligerswerk bij de sportvereniging en om u natuurlijk te ‘strikken’ als kantinemedewerker, elftalleider, vlaggenist, scheidsrechter, bestuurder of voor al dat andere werk wat bij ASV’57 gedaan moet worden. 

PS
Ook de (sport)verenigingen in Almelo doen graag een beroep op u!

 
20-05-2018  

PH kampioen van 4D op zaterdag

ON vierde eerder al kampioenschap 3D
 

ALMELO – Het leek een ‘walkover’ te worden voor PH dat van de 2e klasse op zondag overstapte naar het zaterdagvoetbal en derhalve in de 4 klasse moest beginnen. Keer op keer wonnen de geel-zwarten met dubbele cijfers maar op het eind van de competitie in de klasse 4D liet men toch wat steekjes vallen en duurde het nog tot de voorlaatste competitiewedstrijd voordat het kampioenschap gevierd kon worden. Dit mede door een uitstekend presterend Avereest dat lang bij bleef en ook promoveert naar de 3e klasse van het zaterdagvoetbal.
SVV’56  uit Silvolde delfde met 5-1 het onderspit bij PH dat eindelijk kan feestvieren na 17 overwinningen, 3 keer een gelijkspel en 1 nederlaag. Avereest verloor twee keer vaker.
Met het kampioenschap op zak wil PH ook volgend seizoen hoge ogen gooien in de 3e klasse, want het uiteindelijke doel is om zo snel mogelijk weer de 2e klasse te bereiken. Dat dit niet eenvoudig is, leert ON Almelo dat na jaren vergeefs nu wel het kampioenschap pakte en zo de stadsderby tegen PH ontloopt door plaatsing in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal.
PH moet voor een stadsderby volgend seizoen  naar ASV’57 dat op veilige afstand van degradatie bleef in de 3e klasse.
In de 4e klasse van het zaterdagvoetbal lijkt Sv DRC 2012 de Almelose vertegenwoordiger te worden. Vorig seizoen kon men geen representatief team op de been brengen, maar de laatste maanden bieden nieuwe aanmeldingen van spelers weer perspectief om de draad weer op te pakken. De  club lijkt twee elftallen extra op de been te kunnen brengen naast de al bestaande recreatieteams. Op 2 juni viert de fusieclub een reünie van oud- Rietvogels en oud- DVO-leden.

 
16-05-2018  

Janis Blaswich van Borussia naar Heracles

 

ALMELO – Heracles Almelo is rond met Borussia Mönchengladbach betreffende de overstap van doelman Janis Blaswich naar de Almelose eredivisionist. Onderling waren Heracles Almelo en Blaswich het al eens over een driejarig  avontuur van de doelman op de Hollandse velden, waarbij Heracles een optie bedong voor een vierde seizoen. De 1.93 m. lange doelman stond  sinds juli 2008 bij Borussia Mönchengladbach onder contracten en werd in het seizoen 2015-2016 verhuurd aan Dynamo Dresden en het afgelopen seizoen aan Hansa Rostock waarvoor hij in 34 wedstrijden 3060 speelminuten maakte en 16 keer de nul hield.
Heracles Almelo kwam Blaswich op het spoor via oud-Heraclied Martin Pieckenhagen die vijf jaar voor de Almeloërs op doel stond en in 2011 zijn carrière in 2011 bij FSV Mainz 05 beëindigde.

Blaswich is de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen. Technisch manager Mark-Jan Fledderus is verheugd met de komst van de doelman die Bram Castro ‘moet doen vergeten’: “Met Janis halen we een moderne keeper in huis. Naast goede reflexen op de doellijn is hij ook voetballend sterk. Hij bestrijkt een groot gebied buiten het doel en kan in de opbouw als extra man fungeren. We hebben hem lange tijd gevolgd en zijn overtuigd van zijn kwaliteiten.”
Ook Blaswich is verheugd met zijn Hollandse avontuur: ” De Eredivisie is een vooraanstaande Europese competitie waarin ik mijzelf kan bewijzen. De goede lijn van het afgelopen seizoen hoop ik bij Heracles Almelo door te trekken. Ik wil me verder ontwikkelen.”

 
06-05-2018  

Heracles wint 'Griekse derby' in Rotterdam

 

ROTTERDAM – De laatste wedstrijd van de competitie werd een ruime 2-5 overwinning voor Heracles Almelo op het Rotterdamse Kasteel. De tegen degradatie strijdende Rotterdammers namen nog wel een 1-0 voorsprong door een treffer van Friday maar binnen de minuut maakte Peterson weer gelijk nadat hij eerder al een bal op de lat zag eindigen. Heracles had het beste van het spel en had voor rust al afstand moeten nemen maar Kuwas en Peterson verzuimden het af te maken.
Na rust  waren het opnieuw de Spartanen die een voorsprong namen. Dit keer was het Spierings die Het Kasteel vreugde bracht.  Lang duurde dat niet want invaller Vermeij, koud in het veld, tikte de rebound van Pröpper uit een vrije schop van Monteiro onberispelijk in.
Sparta speelde daarna vol op de aanval maar doelman Castro wilde in zijn laatste wedstrijd voor de Heraclieden niet buigen op inzetten van Mühren en Sanusi. Toen vervolgens Breukers ook nog eens zijn eerste competitiedoelpunt voor de Almeloërs scoorde, leek Sparta veroordeeld tot de nacompetitie. In blessuretijd werd dat nog eens onderstreept door kopgoals van de naar ‘The Wolves’ terugkerende Gladon en invaller Vermeij.

Sparta Rotterdam - Heracles Almelo 2-5
(1-1)
25.Fred Friday 1-0, 26.Kristoffer Peterson 1-1, 50.Stijn Spierings 2-1, 61.Vincent Vermeij 2-2, 78.Tim Breukers 2-3, 90+1. Paul Gladon 2-4, 90+3.Vincent Vermeij 2-5

Scheidsrechter:

Geel: Ryan Sanusi, Stijn Spierings, Miquel Nelom

OPSTELLINGEN
Sparta Rotterdam: Jannik Huth Frederik Holst, Sander Fischer, Jeffrey Chabot (30. Michel Breuer), Miquel Nelom, Deroy Duarte, Thomas Verhaar (46. Iliass Alhaft), Ryan Sanusi, Fred Friday, Robert Mühren (68.Paco van Moorsel) en Stijn Spierings.
Heracles Almelo: Bram Castro, Tim Breukers, Wout Droste, Robin Pröpper, Bart van Hintum, Peter van Ooijen (65.Mohammed Osman), Niels Leemhuis (60. Paul Gladon), Jamiro Monteiro, Jaroslav Navratil (60. Vincent Vermeij), Brandley Kuwas en Kristoffer Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze – klik hier

 
29-04-2018  

Utrecht laat langszij tegen jubilerend Heracles


Het 115-jarige Heracles liet ter gelegenheid clubicoon Everton Ramos da Silva overkomen uit Brazilië evenals de dit seizoen vertrokken Samuel Armenteros uit Amerika, Joey Pelupessi uit het Verenigd Koninkrijk en Justin Hoogma uit het Duitse Hoffenheim. Samen met de naar de KNVB 'getransfereerde' algemeen-directeur Nico-Jan Hoogma hadden zij nog een fan-groet tegoed.
Na afloop van de laatste thuiswedstrijd in deze competitie werd ook publiekelijk afscheid genomen van Bram Castro (naar KV Mechelen), Paul Gladon (terug naar The Wolves), Roland Baas, Jaroslav Navratil, Kai Huisman, Gor Agbaljan, Renze Fij, en de trainers John Stegeman (naar Go Ahead Eagles) en Rob Alflen (naar Helmond Sport).

In de perskamer nam de verzamelde pers afscheid van Jan en Tiny van Tuyl. Zij waren gedurende 30 jaar bij Heracles het vaste gezicht voor de pers.
 

ALMELO – Fc Utrecht wist na het startsignaal van scheidsrechter Kevin Blom niet wat het overkwam met de pikstart van het jubilerende Heracles in het Polman Stadion. Nog in de eerste speelminuut werd door rechterverdediger Breukers de in het midden geposteerde Kuwas bereikt die vervolgens de bal in het net achter Utrecht-doelman Jensen deponeerde (1-).
Het 115-jarige Heracles was zonder echte spits van start gegaan met Kuwas in een vrije rol en Navratil en Peterson op de flanken. Dat verraste Fc Utrecht volkomen waardoor het centrale verdedigers-duo geen directe tegenstander had en liep te 'zwalken'.  Toen vervolgens ook nog de op pad gestuurde Navratil vanaf de achterlijn kon voorzetten, wist Peterson nog nipt die voorzet listig achterover te halen waardoor de goed doorgelopen Navratil de bal nog in de vierde speelminuut opnieuw in het net knalde. (2-0).
Fc Utrecht was compleet van slag en wist niet wat hen overkwam. De Heraclieden combineerden er in een hoog tempo lustig op los waarbij Niemeijer en Navratil nog kansjes kregen de voorsprong uit te bouwen. Het duurde een kwartier voordat de Utrechters meer grip op het spel kregen en aan aanvallen konden gaan denken. Het afstandsschot van Kliaber nipt over het doel van Castro was het eerste signaal dat de Urechters zich niet wilden laten afslachten. Het tweede gevaar voor Castro kwam uit een corner die Jansen goed inkopte, maar de naar KV Mechelen vertrekkende Bram Castro kreeg er op de doellijn nog zijn rechtervoet tegenaan. Ook Dumic probeerde het van afstand maar schoot over.  De stemming zat er dus goed in bij de rust in het Polman Stadion waar de Utrechtfans en Heraclesfans eensgezind vol leedvermaak de stand van zaken bij Vitesse-Fc Twente (1-0) bezongen.

Na rust joeg Fc Utrecht op de aansluitingstreffer door het middenveld te gaan beheersen. Klich probeerde het van afstand en miste het doel. Aan de andere kant schoot bij een uitval Peterson over de kruising. De oud-Utrechter zag even later ook doelman Jensen zijn inzet keren. Van de Kreek zorgde met een rake kopbal voor de aansluitingstreffer (2-1). Het sein voor de Utrechters om nog meer druk te zetten. De Almelose defensie hield met kunst en vliegwerk lang stand maar moest vlak voor tijd toch toezien hoe Van der Maarel vanuit de kluts alsnog de Utrechters langszij bracht (2-2). De wissel van Osman voor Niemeijer in de negentigste speelminuut kan scheidend coach Stegeman in zijn persoonlijke aantekeningen bijschrijven als een overbodige. Osman zocht de frustratie nog in een vergeefs afstandsschot terwijl de combinatie met Peterson meer voor de hand lag.

Heracles Almelo - FC Utrecht 2-2 (2-0)
1-0 Kuwas (1), 2-0 Navratil (4), 2-1 Van de Streek (68), 2-2 Van der Maarel

Scheidsrechter: Blom


OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Droste, Pröpper, Van Hintum; Niemeijer (Osman/90), Leemhuis (Jakubiak/59), Monteiro; Kuwas (Gladon/79) en Peterson.
Fc Utrecht: Jensen, Klaiber, Dumic, Janssen, van der Maarel; Klich, Strieder (Kali/65), van de Streek; Emanuelson (Sow/81), Kerk en Dessers (Görtler/65).

Fotoreportage: Harry Broeze
klik hier

De door de spelers gedragen jubileumshirts worden geveild.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
13-04-2018  

Heracles na kwartier uitgespeeld tegen AZ

 

ALMELO – Het verloop van de wedstrijd van Heracles Almelo tegen het bezoekende AZ is met drie regels wel uitverteld. Een kleine 20 minuten boden de Heraclieden partij en was het ook aanvallend aardig bezig. Het keerpunt kwam na de gemiste strafschop van Kuwas nadat Peterson onderuit werd getrokken door Til. Bizot pakte de slecht ingeschoten strafschop en daarna nam AZ de overhand tegen het van slag geraakte Heracles.

Toen Til kort daarop de voorzet van Svensson eenvoudig kon binnentikken, was het verder AZ wat de klok sloeg en liep Heracles achter de feiten aan (0-1). Weghorst pikte vervolgens de bal op na een blunder van Heraclied Dries Wuytens en bediende Idrissi die via de vuisten van Castro raak schoot (0-2). Castro behoedde daarna de Almeloërs voor een grotere achterstand bij een schot van Midsj?.

Na rust deed een schot van Van Ooijen, dat het doel van Bizot rakelings miste, de aanhang van de Almeloërs nog even opleven. Het was ijdele hoop. AZ bleef heer en meester en zag Jahanbakhsh, na een goede loopactie, uit de draai de derde Alkmaarse treffer in het Almelose doel knallen (0-3).
Heracles berustte duidelijk in de suprematie van de Almaarders die daarna alleen nog maar de bal rond tikten om Weghorst in stelling te brengen.

Heracles Almelo - AZ 0-3 (0-2)
0-1 Til (25), 0-2 Idrissi (30), 0-3 Jahanbakhsh (59)

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

geel: Svensson, Gladon, Monteiro

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Droste, Wuytens, Baas; Monteiro, Jakubiak, Van Ooijen (Duarte/64); Kuwas (Navratil/76), Gladon, Peterson (Darri/64).
AZ Alkmaar: Bizot; Svensson, Vlaar, Wuytens (Hatzidiakos/58), Ouwejan; Midtsjø, Koopmeijners, Til; Jahanbakhsh (Seuntjens/82), Weghorst, Idrissi (Bel Hassani/87).

Fotoreportaqge: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
10-04-2018  

Passend afscheid Nico-Jan Hoogma bij Heracles

 

ALMELO – Nico-Jan Hoogma kreeg vanmiddag bij Heracles Almelo het afscheid dat hij verdient. De geboortige Heerenvener speelde voor Cambuur, Fc Twente, HSV en Heracles Almelo waar hij het kampioenschap meemaakte in 2005 en nog een jaar eredivisie speelde voor hij directeur technische zaken werd en daarna als algemeen directeur de club 12 jaar diende.

Vorige maand maakte Hoogma, tot verrassing van velen en in navolging van voorzitter Jan Smit, de overstap naar de KNVB als directeur topsport, terwijl iedereen de gang naar de Bundesliga verwachtte. In de komende vier jaar moet Hoogma het topsportklimaat van de nationale voetbalbond op de rails krijgen in nauwe samenwerking met de technische staf onder leiding van Ronald Koeman, die eveneens voor vier jaar tekende.

Later meer...

Fotoreportage (4 foto's)...

 
01-04-2018  

Oranje Boven in Ronde van Vlaanderen

 

Van tevoren getipt als de grote kanshebber in de Ronde van Vlaanderen, maakte Nikki Terpstra (33) het volledig waar door solo over de meet te komen. Na 22 jaar (1986 –Adrie van der Poel) dus eindelijk weer eens een Nederlandse zege in de klassieker over de kasseien in het Vlaamse land.  
Al vroeg in de wedstrijd, na diverse valpartijen, ontstond er al een kopgroep met daarin o.a. de Deen Mads Pedersen, de winnaar van vorig jaar Philippe Gilbert en de Nederlanders  Pascal Eenkhoorn, Floris Gerts en Pim Ligthart.   
Gerts haakte af na 120 km koers en toen de echte kopmannen daarna de koers overnamen ging Terpstra er samen met Nibali en anderen er tussenuit op de Kruisberg in achtervolging op de kopgroep. Onder de volgers ook Dylan van Baarle en Ad Langeveld. Terpstra sleurde aan de kop van het veld, zag Nibali afhaken en ook Van Baarle en Langeveld op de Oude Kwaremont. Pedersen bleef nog even in het wiel maar moest uiteindelijk ook afhaken en werd tweede voor Gilbert, de ploeggenoot van Terpstra.

In de vrouwenkoers van de Ronde van Vlaanderen was het helemaal ‘Oranje Boven’ met de Zwolse Anna van der Breggen (27) als glorieuze solowinnares en landgenoten Amy Pieters en Annemiek van der Vleuten als tweede en derde.
Met nog 26 km te gaan begon Van der Breggen haar indrukwekkende solo op de Kruisberg en bleek ongenaakbaar.

 
01-04-2018  

Heracles sukkelend ten onder tegen Heerenveen

 

ALMELO – Vooraf was de wedstrid tussen Heracles Almelo en het bezoekende Sc Heerenveen er een om plek 8 in de eredivisie maar de Almeloërs hadden een complete óff day tegen de Friezen en verloren uiteindelijk met 1-2.

Vooral de aanvalslinie van Heracles met Petersson en Kuwas op de vleugels en Vermeij in de spits faalden en konden geen bal vasthouden. Voeg daarbij het middenveld dat mede daardoor niet aansloot en Heerenveen was in de eerste helft heer en meester in oever het algemeen een matige 'pot' voetbal.
Toch duurde het lang, na twee pogingen van Zeneli voor de Friezen en Monteiro die nipt over het doel van Hansen knalde, voordat de eerste treffer viel in het Almelose Polman Stadion. Met nog tien minuten voor de rust kopte Thorsby ongehinderd de Friezen naar een verdiende voorsprong van 0-1 en enkele minuten later kon Zeneli vanaf de stip die voorsprong uitbouwen naar 0-2 door doelman Castro kansloos te laten.
Even leek Jakubiak nog voor de rust de aansluitingstreffer op de schoen te hebben maar zijn schot ging voorlangs het doel van Hansen.

Na rust bracht trainer John Stegeman Lerin Duarte voor linksback Baas voor wat meer aanvallende impulsen en jakubiak kon in de kleedkamer achter blijven ten faveure van de aanstaande voetbal millionair en van de Wolves gehuurde Paul Gladon als extra spits.
Heerenveen kwam weliswaar onder druk te staan, maar grote kansen bleven uit terwijl de Friezen met uitvallen gevaarlijk bleven.
Het was Gladon die een treffer zag afgekeurd wegens buitenspel en ook Kuwas verzuimde de aansluitingstreffer evenals Peterson en nog eens Kuwas.
Aan de andere kant zag Castro Reza langs schieten en mikte Dumfries in de handen van de Belg die Heracles aan het eind van de competitie gaat verlaten.  Ook de voor Vermeij ingevallen Brahim Darri treuzelde te lang maar hij maakte in blessuretijd wel de fraai eretreffer. Dit nadat de Friese spits Reza na enig theater en een gele kaart als traktatie, het veld mocht ruimen voor Henk Vreeman. 
Heerenveen bleef derhalve simpel overeind en verwees de Almeloërs naar plek 10 op de ranglijst.

Commentaren”:
Jürgen Streppel: ‘Blij met de overwinning en de punten. Middenveld overwicht maar stilstaande moment nodig voor de goals. Tweede helft kwam meer druk van heracles en moesten we terug. Toch vergaten we het spel op slot te gooien. De tegentreffer kwam gelukkig laat’.
John Stegeman : ‘We hebben het vandaag matig gedaan. Zo ken ik mijn team niet. Wel moeite met middenveld van Heerenveen daar hadden we het lastig mee. Maar ook slecht aan de bal. Wat kleine mogelijkheden in de eerste helft ondanks dat we er wel goed op getraind hebben. Brachten ons zelf in de problemen en vandaar de doelpunten tegen. In de tweede helft getracht de wedstrijd te kantelen. Paar keer verzuimd te scoren en mede daardoor komt de aansluittreffer veel te laat’.

Heracles Almelo - sc Heerenveen 1-2
(0-0)
0-1 Thorsby (37), 0-2 Zeneli (40/strafschop), 1-2 Darri (90+3)
Scheidrechter: Ed Jansen
geel: Breukers, Pierie, Schaars, Ghoochannejhad

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Droste, Pröpper, Baas (Duarte/46); Jakubiak (Gladon/46), Monteiro, Van Ooijen; Kuwas, Vermeij (Darri/77), Peterson.
Sc Heerenveen: Hansen; Dumfries, Høegh, Pierie (Bulthuis/68), Woudenberg; Schaars, Kobayashi, Thorsby; Ødegaard (Vlap/61), Ghoochannejhad (Veerman/82), Zeneli.

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

 
01-04-2018  

Heracles Almelo - Sc Heerenveen live

  IN ALMELO SCHIJNT IN BLESSURETIJD DE AANSLUITTREFFER VAN INVALLER BRAHIM DARRI TE LAAT TE KOMEN VOOR DE HERACLIEDEN. IN GRONINGEN ZET KLAAS-JAN HUNTELAAR DE AJAXIEDEN OP EEN 1-2 VOORSPRONG. NA VEEL THEATER, EEN VERGEEFSE BRANCARD EN BELOONT MET EEN GELE KAART VERLAAT GHOCHANNEJHAD HET VELD IN ALMELO VOOR ZIJN VERVANGER HENK VEERMAN BRAHIM DARRI KOMT IN ALMELO IN HET VELD VOOR SPITS VERMEIJ. DAVE BULTHUIS VERVANGT BIJ HEERENVEEN KIK PIERIE. IN ALMELO VERZUIMT HERACLES TOT TWEE KEER TOE DE AANSLUITTREFFER. In Groningen makt Justin Kluivert de gelijkmaker voor Ajax. Gladon schiet vrij voor doel over en verzuimt de aansluittreffer. Michael Vlap vervangt bij Heerenveen Martin Odegaard. De Zwolse Anna van der Breggen schrijft na een solo de Ronde van Vlaanderen op haar naam. Na drie minuten wordt de aansluittreffer van Gladon afgekeurd wegens buitenspel. Heracles start de twee helft met Paul Gladon voor Sebastián Jakubiak en Lerin Duarte voor Roland Baas. Heerenveen krijgt penalty. Zeneli straft af 0-2 Morten Thorsby zet Heerenveen op voorsprong in Almelo door simpel in te tikken na een corner. Na de hervatting strandt Heracles door goe ingrijpen van Hansen. In Almelo stoomt Drost mee op naar voren, legt af op Monteiro die na twee kapbeweigingen nipt over het doel van Martin Hansen knalt. In Groningen staat het 1-0 door een doelpunt van Tom van Weert tegen het bezoekende Ajax 14.30 UUR: IN ALMELO FLUIT SCHEIDSRECHTER ED JANSEN AF FC TWENTE IS IN DE VENLOSE KOEL BLIJVEN STEKEN OP 0-0 EN BLIJFT HEKKENSLUITER. ALMELO - Een klein halfuurtje en in het Polman stadion begint de wedstrijd tussen Heracles Almelo en Sc Heerenveen. De inzet plek 8 op de eindranglijst voor nacompetitie om `Europees voetbal. COMMENTAREN: HERACLES - HEERENVEEN Jürgen Streppel: Blij met de overwinning en de punten. Middenveld overwicht maar stilstaande momente nodig voor de goals. Tweede helft kwam t spel op slot te gooien. De tegentreffer kwam gelukkig laat. John Stegeman :we hebben het vandaag matig gedaan. Zo ken ik mijn team niet. Wel moeite met middenveld van Heerenveen daar hadden we moeite mee. Maar ook slecht aan de bal. Wat kleine mogelijkheden in de eerste helft ondanks dat we er wel goed op getraint hebben. Barcahten ons zelf in de problemen en vandaar de doelpunten tegen. In. De tweede helft getracht de wedstrijd te kantelen. Paar keer verzuimd te scoren en mede daardoor komt de aansluittreffer veel te laat.

 
28-03-2018  

Bram Castro vertrekt bij Heracles Almelo


Bram Castro vertrekt na vier jaar transfervrij bij Heracles Almelo.
Foto: Harry Broeze
 

ALMELO – Vorige zomer zou doelman Bram Castro (35) al bij Heracles Almelo vertrekken terug naar zijn thuisland België.  Tussen Heracles Almelo en AA Gent was de zaak al rond. Castro leek daarmee zijn wens om meer bij zijn gezin te zijn, te kunnen waarmaken. Interne strubbelingen bij AA Gent brachten Castro alsnog tot het inzicht om niet over te stappen naar AA Gent.  Bij Heracles Almelo gingen toen alle poorten open om Castro weer in de gelederen te sluiten, maar de wens bleef knagen bij de Belg.
Na dit seizoen mag Castro derhalve vrij vertrekken bij de Almelose club. Men gunt hem na vier jaren van trouwe dienst een vrije uitgang om een overstap naar een andere club dichter bij huis te maken. Alleen het bereiken van de nacompetitie door Heracles zou nog kunnen betekenen dat Castro nog een paar wedstrijden  meer uit komt voor de Heraclieden, maar anders is de laatste wedstrijd uit tegen Sparta zijn laatste wedstrijd voor de Almelose club. Castro, naast de Belgische ook de Spaanse nationaliteit, speelde als prof voor KRC Genk, St. Truiden, Roda JC, PSV, MVV en Heracles maar daar kan nog een club bijkomen omdat Castro nog niet denkt aan stoppen.

Naast Castro vertrekt ook college-doelman Renze Fij (25) bij Heracles Almelo. Een verhuur als duo-doelman bij FC Dordtrecht werd geen onverdeeld succes waardoor Fij in de winterstop weer terugkeerde om zijn contract tot einde van dit seizoen uit te dienen. Fij begon zijn carrière bij de jeugd van Fc Twente om via Go Ahead Eagles bij de jeugd van Fc Groningen uit te komen waar Heracles Almelo hem weghaalde in de zomer van 2013.
Heracles Almelo heeft wel de intentie om door te gaan met doelman Michael Brouwer die in 2013 werd gehaald bij AGOVV. Met Brouwer zijn gesprekken gaande.
Heracles Almelo heeft ook de intentie om Peter van Ooijen langer aan de club te binden. De middenvelder heeft dit seizoen zijn draai gevonden en dat wekt vertrouwen om met hem het gesprek aan te gaan voor verlenging van zijn aflopende contract. Van Oijen werd in de zomer van 2015 gehaald bij Go Ahead Eagles. Ook Niels Leemhuis kan volgend jaar blijven. Zijn contract-optie is gelicht.

Het lot van een opleidingsclub als Heracles is tevens dat elke zomer afscheid wordt genomen van een rits aan spelers. Zo werd het aflopende contract van Tim van den Berg formeel opgezegd en valt ook het doek voor Gor Agbaljan, Kai Huisman, Daryl van Mieghem (verhuurd aan De Graafschap) en Jaroslav Navratil.
Verrassend is dat de optie in het contract van Roland Baas niet is gelicht. Hij speelde zich de laatste tijd als linksback in het eerste team.
Voor Zeki Erkilinc (FC Twente) en Paul Gladon (Wolverhampton Wanderers FC) eindigt aan het einde van het lopende seizoen de huurperiode.
“We zijn deze spelers dankbaar voor hun inzet voor onze club. We wensen hen veel succes in hun verdere carrière”, zegt technisch manager Mark-Jan Fledderus in het persbericht van de Almelose eredivisionist.

 
17-03-2018  

Vitesse en Heracles gelijk op in Arnhem

 

ARNHEM – In het Gelredoom waren Vitesse en Heracles vooral vriendelijk tegen elkaar. Scheidsrechter Lindhout had een makkelijke avond en kon zijn kaarten op zak houden. Na de derbywinst op Fc Twente zag trainer Stegeman geen reden om zijn elftal te wijzigen. Vitesse trad aan zonder Bruns maar wel met Linssen die beiden een Heracles-verleden hebben. Dat geldt ook doelman Pasveer die na wat mindere optredens op de bank belandde.

In de eerste helft hadden de Arnhemmers het betere van het spel maar speelde doelman Castro weer de betrouwbare sluitpost van de Heracles-defensie. Mount, Karavaev em Matavz van afstand probeerden het maar Castro was evenzoveel keer op zijn post. Van Ooijen probeerde het namens Heracles maar Pasveer’s vervanger Houwen was nog net op tijd.

Na de rust een gelijk beeld. Vitesse combineerde beter maar zag ook Pröpper een bal voor de lijn stoppen op een inzet van Foor. Geen enkel moment vloog de vlam in de pan terwijl de beste kansen voor Vitesse waren. Mount zag een inzet in het zijnet belanden en Castro plukte een schot van Beerens uit de hoek en pakte ook een afstandsschot van invaller Van Bergen. Hetzelfde deed doelman Houwen op een afstandsschot van Heraclied Monteiro. Zodat begin en eindstand gelijk bleef.
Met het puntje heeft Heracles nog zicht op de achtste plek. Op 1 april komt Heerenveen naar Almelo.   

Vitesse - Heracles Almelo 0-0


Scheidsrechter: Lindhout

geel: geen

OPSTELLINGEN
Vitesse: Houwen; Kara, Kashia, Miazga, Faye; Serero, Mount, Foor; Beerens (Bruns/85), Matavz, Linssen.
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Wuytens, Pröpper, Baas; Van Ooijen, Monteiro, Jakubiak (Niemeijer/46); Kuwas, Vermeij (Gladon/76), Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
15-03-2018  

DFB-opleidingschef Wormuth naar Heracles


Wormuth is tot en met 19 maart hoofd van de trainersopleiding in Duitsland en was tot 2016 coach van Duitsland onder 20. Daarvoor werkte hij als trainer op lagere niveaus bij VfR Aalen, Union Berlin, SSV Reutlingen en SC Pullendorf en als assistent van Joachim Löw bij het Turkse Fenerbahçe. Als speler kwam de verdediger uit voor Offenburger FV, SC Freiburg, Hertha BSC en Freiburger FC.

De technische staf van Heracles Almelo blijft, op het naderende vertrek van John Stegeman na, intact. Zij het dat Robby Alflen een aflopend contract heeft. Vorig jaar zou hij de overstap maken naar NEC maar dat ging ter elfder ure niet door.
Heracles is nog in overleg met Alflen of hij mogelijk vertrekt of toch bij Heracles blijft.
 

ALMELO – Het gonsde al weken, Keizer wordt de nieuwe trainer, Van der Gaag, Langeler en ook de huidige assistent Rob Alflen werden genoemd in het geruchtencircuit, maar Heracles Almelo heeft de opvolger van de vertrekkende Stegeman verrassend uit Duitsland gehaald.
Frank Wormuth is de naam. De geboortige 'Berliner' Wormuth staat sinds 2008 aan het hoofd van de trainersopleiding van de Duitse voetbalbond (DFB). Daarnaast was hij sinds 2010 trainer van het Duitse nationale elftal onder twintig jaar. “Ik kijk er weer naar uit om iedere dag op het veld te staan. Ik voelde dat er nog altijd een trainer in mij zit. In de gesprekken met Heracles Almelo werd dat bevestigd. De kennis die ik in de laatste tien jaar in de aansturing van de opleiding heb opgedaan, wil ik graag in de praktijk tot uiting brengen. Heracles Almelo is een club die goed bij mij past”, zei Wormuth die vandaag voor 2 jaar tekende (met optie 1 jaar verlengen) bij de Almelose eredivisionist.

De benoeming lijkt de laatste hand van de naar de KNVB vertrokken algemeen directeur Nico-Jan Hoogma te zijn. Hoogma toonde eerder kritiek op de opleidingen van spelers in ons land en vond dat het allemaal wel wat zwaarder mag qua trainingsaanpak en wees daarbij naar o.a. Duitsland. Saillant, Hoogma is sinds kort de hoogste chef van het topsportbeleid bij de KNVB.

In ieder geval is men bij Heracles verheugd met de komst van Wormuth. . “Frank heeft enorm veel ervaring in de voetbalwereld. Behalve met zijn voetbalvisie, past hij ook als opleider goed bij Heracles Almelo. Hij is het brein achter de vernieuwing van het Duitse voetbal en met zijn kennis kan hij onze club verder ontwikkelen. Samen met Frank gaan we voor attractief voetbal. Hij zal zich de Nederlandse taal (Ich bin ein Almeloër) eigen maken. Tot het nieuwe seizoen werkt hij op de achtergrond toe naar onze samenwerking. ( Op 19 maart wordt door de DFB de laatste trainersopleiding onder verantwoordelijkheid van Wormuth afgerond - red.) Voor nu ligt de focus het verdere seizoen op het doorzetten van de goede lijn van de laatste wedstrijden. Te beginnen met Vitesse-uit komende zaterdag”, aldus technisch manager Mark-Jan Fledderus van de Almelose club.
Bij de DFB wordt het vertrek van Frank Wormuth betreurt. "Wir bedauern, dass Frank den DFB verlässt", zegt Oliver Bierhoff - directeur nationale DFB-teams - op de site van de Duitse voetbalbond.

 
11-03-2018  

Bornse Joy Beune wint WK Schaatsen junioren

Compleet Nederlands Allround podium
 

SALT LAKE CITY (USA) – Op de eerste dag van het WK Schaatsen voor junioren in het Amerikaanse Salt Lake City reed de Bornse Joy Beune het sinds 2008 bestaande wereldrecord junioren op de 1500 meter van Marit Leenstra uit de boeken met de nieuwe recordtijd van 1.54.21. Jutta Leerdam (1.54,32) en Elisa Dul (1.56,83) completeerden. het Nederlandse podium.
Op de 500 meter reed Beune weliswaar een persoonlijk record van 38,69 seconden, een verbetering met bijna 0,8 seconden, maar dat bracht haar niet verder den de vijfde plek. Over beide afstanden stond ze na de eerste dag tweede in het klassement achter landgenote Leerdam.
Dag twee was voor Beune wederom goed voor wereldrecords door de Bornse junior. Als eerste ging het wereldrecord op de 1.000 meter aan diggelen met een tijd van 1.14.21 en ook de tijd van 3.59,47  op de 3.000 meter werd de winnende recordtijd. Leerdam (4.05,19) en de Japanse Lemi Williamson (4.05,96.) volgden op afstand.
Jutta Leerdam (1.14,38) en Elisa Dul (1.15,31) volgden Beune op de schaatsmijl. Gedrieën vormden zij het WK-podium in dezelfde volgorde.

 
09-03-2018  

Heracles vergroot degradatiezorg Fc Twente


Trainer Stegeman kon het niet laten zijn crew even te fotograferen (midden).
Brandley Kuwas was door het dolle. De shirts van deze wedstrijd, met logo Kans voor een Kind, worden geveild voor het vervullen van kinderwensen voor zieke kinderen. Kijk op de website van Heracles Almelo.
 

ALMELO – In een bomvol ‘kolkend’ Polman Stadion heeft Fc Twente met 2-1 het onderspit gedolven in de Twentse derby tegen Heracles Almelo. De spanning zat er vooraf goed op met de uitspraak van KNVB-boss Jan Smit dat hij geen traan zou laten indien Fc Twente zou degraderen.  Ook het verdrietige bericht dat de 8-jarige dochter van oud- Heracles voetballer Anthoine van der Linden kort voor de wedstrijd, die in het teken stond van de stichting Kans voor een Kind, was overleden aan bloedkanker hakte er in bij de spelers en begeleiding van de Almelose eredivisionist.
De motivatie was dus messscherp en Heracles zette de Enschedeërs vanaf het beginsignaal flink onder druk. Al in de eerste minuut kreeg Maher dan ook al geel toen hij werd overlopen door ‘man off the match’ Heraclied Monteiro. De vrije trap van Kuwas leek meteen al doel te treffen maar met een uiterste krachtsinspanning kon doelman Trommel dat Enschedese onheil nog voorkomen door de bal nipt naast te tikken.
Fc Twente kwam er in de eerste helft niet aan te pas door veelvuldig balverlies, terwijl de Heraclieden verzuimden door te drukken. Peterson leek in het begin solistisch op weg naar een doelpunt maar een overtreding binnen de zestien werd weggewuifd door arbiter Blom. Kuwas zag een corner eindigen op de vuisten van Drommel, Vermeij kopte over, Maher zag een pegel van afstand beroerd door de vingertop van Castro en Boere tikte te subtiel de bal over. Daarmee zijn de hoogtepunten uit de eerste helft wel genoemd. Zij het dat Cuevas zijn negende gele kaart van dit seizoen kreeg ton hij Monteiro op Zuid-Amerikaanse wijze afstopte.

In de tweede helft stuurde Fc Twente trainer GertJan Verbeek aanvallender het veld in. De wedstrijd kreeg er een ‘boost’ door als kijkspel. Een snelle uitbraak van de gasten via Holla betekende zelfs een voorsprong omdat Tighadouini koel bleef en beheerst de bal achter doelman Castro schoof (0-1).
Heracles raakte niet van slag en kwam al snel weer langszij doordat Kuwas de oprukkende Baas bereikte die vanaf de achterlijn Peterson bediende die de bal binnentikte langs de vergeefs graaiende Drommel (1-1). Het stadion ‘ontplofte’ en rook bloed net zoals de Heraclieden op het veld. Wederom was het een corner van Kuwas die de 2-1 inluidde. De mee opgekomen Pröpper stond frank en vrij ver achter de tweede paal en kopte diagonaal binnen bij de eerste paal waar de op de doellijn postende Maher nog wel de bal met het hoofd toucheerde maar deze via de lat achter de lijn zag ploffen. Het vervolg van de wedstrijd golfde op en neer waarbij Monteiro in de handen van Drommel schoot, Jensen zijn schot in de handen van Castro zag belanden en en El Hamdaoui over het Almelose doel mikte.
Met de verdiende winst houdt Heracles nog zicht op de eerste acht voor Europees voetbal en zag Tc Twente zich zakken op de ranglijst naar de voorlaatste plaats.

‘Wij waren in het begin veel te voorzichtig’, begon Gertjan Verbeek zijn commentaar. Toch was hij van mening dat Fc Twente weinig had weggegeven. In de rust had hij derhalve de opdracht gegeven meer voorwaartse druk te zetten. ‘We maakten drie snelle aanvallen waarbij we de voorsprong namen. De gelijkmaker kwam te snel via een prima aanval van Heracles. Dat Pröpper die bal binnenkopt, mag hij nog eens tien keer proberen maar dan gaat ie er niet in’, was het berustende commentaar. ‘Mijn jongens hebben hard gewerkt en we moeten het vizier nu richten op de volgende wedstrijd’, aldus Verbeek.
Trainer John Stegeman memoreerde dat het overlijdensbericht van het dochtertje van Anthoine van der Linden er flink inhakte. ‘Dan moet je nog spelen. We hadden in de eerste helft wel het overwicht maar speelden niet goed genoeg. Toen we in de tweede helft achter kwamen te staan, zag je dat mijn spelers alles wilden geven om te winnen’, aldus Stegeman. Overigens meldde Stegeman ook dat hij er van overtuigd is dat Fc Twente zich veilig kan spelen met deze selectie.

Heracles Almelo - FC Twente 2-1
(0-0)
0-1 Tighadouini (50), 1-1 Peterson (57), 2-1 Pröpper (63)
Scheidsrechter: Blom
geel: Maher, Van Ooijen, Cuevas, Monteiro, Van der Lely, Wuytens
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers (Van de Berg/89), Droste (Wuytens/64), Pröpper, Baas; Jakubiak, Monteiro, Van Ooijen; Kuwas, Vermeij (Gladon/80), Peterson.
FC Twente: Drommel; Van der Lely, Bijen, Lam, Cuevas; Maher, F. Jensen, Holla; Maria, Boere (Hooiveld/81), Tighadouini (El Hamdaoui/72).

Fotoreportage: Harry Broeze (volgt)

Zie ook: Veiling wedstrijdshirts Kans voor een Kind

 

Fotoreportage (31 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina