Sportberichten


Plaatsing  
 
26-02-2017  

Heracles weet niet te stunten in de Arena

 

AMSTERDAM – Voor 49.554 toeschouwers in de Amsterdam Arena leek Heracles Almelo even voor een verrassing te zorgen tegen Ajax dat nog steeds in de achtervolging is op lijstaanvoerder Feijenoord in de strijd om de landstitel. Ajax begon met kansen voor Dolberg, de zijn meerdere moest erkennen in doelman Castro, Klaassen prikte de bal net langs de goal en ook Traoré bemerkte dat Castro op zijn post stond. De Ajaxieden trokken dus in de beginfase fel van leer leunend op de defensie die al zes wedstrijden op rij de nul wist vast te houden.
Heracles loerde vooral op de snelle tegenstoot. Aanwinst Peterson werd als eerste op pad gestuurd door Armenteros. Hij omspeelde doelman Onana maar wachtte vervolgens te lang om de bal in het doel te deponeren zodat Riedewald de bal nog net voor de doellijn weg kon werken. Vijf minuten later leken de Almeloërs toch de leiding te nemen toen Armenteros wel prima afwerkte, maar de grensrechter zag de grote teen van de spits als buitenspel waardoor scheidsrechter Gözübüyük de treffer alsnog annuleerde, een besluit dat fel werd bekritiseerd.

Ajax tekende alsnog voor de voorsprong toen Dolberg in de 23e minuut wist te profiteren toen Castro een van richting veranderd schot van Klaassen niet goed onder controle kreeg. Heracles antwoordde met de twaalfde seizoentreffer van Armenteros die de voorzet van Droste koppend afrondde.
Ajax zette alles op alles om nog voor de rust afstand te nemen maar slaagde daar niet in tegen de vijfmans-defensie en doelman Castro die antwoord had op alle Amsterdamse schoten die wel zijn doelgebied bereikten.

Pas na rust zorgde het jeugdige talent De Ligt opnieuw voor een Amsterdamse voorsprong door koppend de corner van Zyech af te ronden. Toen vlak daarop Sanches met een laag afstandsschot de 3-1 liet aantekenen, was het met de veerkracht van de Heraclieden gedaan. Even leek Heracles nog dichterbij te komen toen Peterson op snelheid de Amstedamse defensie het nakijken gaf en Navratil op maat bediende. De Tsjech zag echter doelman Onana zijn inzet onschadelijk maken. In de slotminuut wist Traoré de stand nog naar 4-1 te tillen door Castro het nakijken te geven.

Ajax – Heracles Almelo 4-1 (1-1)
Score: 23. Dolberg 1-0, 25. Armenteros 1-1, 56. De Ligt 2-1, 60. Sanchez 3-1. 90. Traoré 4-1.

Commentaren coaches klik hier

Scheidsrechter: Gözübüyük

Geel: Onana, Pelupessy, Armenteros

OPSTELLINGEN
Ajax: Onana, Veltman, Sanchez, Riedewald, Viergever (46. De Ligt), Klaassen, Schöne (78. De Jong), Ziyech, Traoré, Dolberg (72. Neres), Younes.
Heracles Almelo: Castro, Droste, Te Wierik, Hoogma, Gosens, Pelupessy, Kuwas (62. Duarte), Bruns, Navratil (77. Darri), Armenteros, Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (24 foto's)...

 
18-02-2017  

Asito ook sponsor E-sport Heracles

 

ALMELO – Na afloop van de wedstrijd Heracles Almelo tegen Excelsior tekende hoofdsponsor Asito ook het sponsorcontract met Heracles Almelo voor het internationaal digitale voetbalspel E-Sport van Heraclesspeler Brian Hessing. De nummer zes van de wereld plaatste zich onlangs voor het WK dat in mei a.s. in Madrid wordt afgewerkt.

De E-Sport is dit jaar een marketinginstrument geworden in het betaald voetbal waar bijna bij iedere eredivisieclub een E-speler onder contract staat. Het doel van Heracles met E-Sport is het bereiken van de jeugd om meer te focussen op voetbal in het algemeen en de club Heracles in het bijzonder.
Die formule slaat bij sponsor Asito eveneens aan verzekerde directeur Stolk die dit had laten onderzoeken. Doel van Asito is bijvoorbeeld studerende jongeren bereiken voor werk in de vakantieperiodes.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (1 foto's)...

 
18-02-2017  

Heracles bindt Excelsior aan de zegekar

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft zaterdagavond met 4-0 afstand genomen van Excelsior Roterdam dat dik een uur met 10 man moest spelen door het wegzenden van Jurgen Mattheij met 2 keer een gele kaart.

Trainer Stegeman begon met Mike te Wierik als rechterverdediger voor de niet geheel fitte Droste en met Robin Pröpper naast Hoogma in het centrum.
De Kralingers begonnen goed aan de wedstrijd en hielden de Heraclieden aardig achterin. Doelman Castro moest enkele keren ingrijpen om zijn team te behoeden voor een achterstand. De kentering kwam nadat Mattheij tegen zijn tweede kaart opliep door twee keer onreglementair Armenteros af te stoppen. Heracles kroop uit haar schulp en zocht meer en meer de aanval. De Kralingers lieten het afweten op vechtlust waardoor Heracles steeds beter in het spel kwam. Toch moesten de 9.322 toeschouwers nog bijna tot de rust wachten voor het eerste doelpunt van de wedstrijd. Oud- Excelsior speler Brandley Kuwas schoot van dichtbij een voorzet tegen de lat en wist de terugkomende bal alsnog in het doel te tikken.

Na rust ook een te mak Excelsior waardoor het overwicht van Heracles zich meer en meer aftekende. Aanvoerder Thomas Bruns strooide met passes maar tekende na een driehoekje zelf voor de 2-0. Daarna een fraaie assist op de opkomende Mike te Wierik die de bal direct op de slof nam en doelman Hahn kansloos liet. Het waren de eerste treffers van het seizoen voor Bruns en Te Wierik. De slottreffer was voor de hardwerkende Kristoffer Peterson nadat Bruns diagonaal over ver de uitgeweken Armenteros bereikte. Hij gaf een voorzet op maat zodat Peterson keurig kon afwerken tot 4-0. In de slotfase mocht Van den Berg nog zijn debuut maken voor de licht aangeslagen Gosens.

Commentaren:
Van der Gaag vond dat zijn team zichzelf een slechte dienst had bewezen. ‘We waren in het begin goed aan de bal, deelden prikjes uit totdat de tweede gele kaart viel en met 10 man verder moesten. In deze fase van de competitie is strijd nodig. Dat was er niet en we hebben vandaag niets uitgestraald en al zeker niet nadat we in ondertal kwamen.’
Stegeman: ‘We hadden een moeilijke wedstrijd verwacht. Speelden in het begin teveel achteruiten toonden te weinig durf en dan wordt het matig. Nadat we in overtal kwamen, begon de kentering. Scoorden er vier met een paar mooie aanvallen, maar het nog meer gekund. Hopelijk kunnen we nu wat meer naar boven kijken.’

Heracles pakte in de laatste drie wedstrijden zeven punten. Een score waar vooraf voor getekend zou zijn. Na twee wedstrijden thuis op rij volgen nu twee uitwedstrijden. De eerste tegen Ajax dat nog knokt om het kampioenschap en het tweede uitduel tegen het altijd lastige NEC in Nijmegen. Op 11 maart is de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. 
    

Heracles Almelo – Excelsior Rotterdam 4-0
(1-0).
Score: : 42. Kuwas 1-0, 58. Bruns 2-0, 66. Te Wierik 3-0, 84. Peterson 4-0.

Scheidsrechter: Mulder

geel: Mattheij 2x, Bruins, Pröpper

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro, Te Wierik (72. Droste), Pröpper, Hoogma, Gosens (87. Van de Berg), Bruns, Pelupessy (68. Darri), Van Ooijen, Kuwas, Armenteros, Peterson.
Excelsior Rotterdam: Hahn, Karami, Mattheij, De Wijs, Kuipers, Faik, Bruins, Koolwijk, Elbers (71. Fortes), Hasselbaink (79. Van Duinen), Ondaan.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
17-02-2017  

DRC hervat competitie tegen hekkensluiter

 

ALMELO – Voor vierdeklasser DRC 2012 zit de winterstop er eindelijk op. Zaterdagmiddag speelt het om 14.30 uur op De Riet tegen hekkensluiter Zuid Eschmarke uit Enschede. Trainer Peter van Meerten heeft door blessures problemen maar hoopt toch op een goed resultaat. Van de laatste vier wedstrijden werd er een gewonnen en drie gelijk gespeeld. Zuid Eschmarke speelde een keer gelijk en verloor de laatste drie wedstrijden. De Enschedese club wacht nog steeds op de eerste overwinning.
Sv DRC 2012 - Zuid Eschmarke: 5-4 (1-3).
Pilic 1-0, Kuis 1-1, Nijkamp 1-2 en 1-3, De Jong 2-3, Pilic 3-3, Proslvsny 4-3, Pilic 5-3, Teutelink 5-4 (pen.).


In dezelfde klasse neemt ASV'57 het op in de uitwedstrijd in Marle tegen MVV'69, de nummer voorlaatst in de ranglijst. De Aadorpers voeren samen met Achilles Enschede de ranglijst aan. Achilles pakte op doelgemiddelde de eerste periode.
MVV'69 - ASV'57: 0-5 (0-2).
Aouam 0-1, Agerbeek 0-2, Uitslag 0-3, Koorn 0-4 en 0-5.


Koploper Luctor et Emergo neemt het zondag om 14.30 uur op in de tweede klasse op tegen het bezoekende Achilles '12. PH moet zondag naar WSW in Apeldoorn dat derde staat. PH speelt volgend seizoen in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal en dat is te merken aan de stand waar het nog net voor hekkensluiter Colmschate '33 staat.
Luctor et Emergo - Achilles '12: 2-1
Colmschate '33 - PH Almelo: 1-2

 
16-02-2017  

Heracles moet flink aan de bak tegen Excelsior

 

ALMELO – Heracles Almelo ziet geen gemakkelijke wedstrijd tegemoet tegen het Excelsior. De Rotterdammers hebben de punten hard nodig en kunnen bogen op goede resultaten tegen de Heraclieden. De laatste twee wedstrijden in Almelo gingen de Rotterdammers met de volle winst naar huis. Heracles won thuis in het seizoen 2011/2012 voor het laatst.
Heracles kreeg na de hervatting van de competitie al 8 doelpunten om de oren in drie thuiswedstrijden. Evenveel als in de eerste acht thuisduels voor de winterstop. Daar staat tegenover dat Heracles maar liefst 17 van de 19 doelpunten scoorde na rust. Met de moraal zit het dus goed en ook 4 punten uit de laatste twee duels stemt tevreden. Maar de volle winst tegen Excelsior komt zeer goed uit voordat het naar Ajax en NEC afreist.
Trainer Stegeman kan niet beschikken over Lerin Duarte (hamstring), Vincent Vermeij (achterste knieband), Mark-Jan Fledderus (kruisband) en Gor Agbaljan (achillespees). Twijfelachtig zijn verder Mike te Wierik, Wout Droste en Tim Breukers die deze week weer  meetrainde.

Heracles Almelo – Excelsior Rotterdam
Polman Stadion, zaterdag 18 februari, 19.45 uur 

 
14-02-2017  

Eurosped Volley zoekt heil in Vroomshoop

 

ALMELO/VROOMSHOOP – Eredivisionist volleybal Eurosped uit Almelo zoekt met ingang van de nieuwe competitie haar heil in sporthal De Punt in Vroomshoop. De nationale bekerwinnaar van vorig seizoen vertrekt vanwege de financieel gunstige condities die worden gegarandeerd door de nieuw op te richten businessclub Twenterand Volleybal.
Eurosped Volley maakte naam in Oldenzaal en kwam jaren geleden naar Almelo vanwege de indoortopsportaccommodatie IISPA bij het Polmanstadion van Heracles Almelo.
Het tot Almelo's Sportteam van het Jaar 2016 verkozen team maakt nog wel inde IISPA de binnenkort startende kampioenspoule af om de nationale titel. Sliedrecht Sport, Set Up’65 uit Ootmarsum, regerend kampioen VC Sneek, Flynth Flamingo's en Coolen Alterno zijn daarin de tegenstanders.

Lees ook: Gelukkig hebben we Heracles nog!

 
14-02-2017  

TenCate Grass koopt Ceelen Sport Constructies

 

ALMELO - Ceelen Sport Constructies BV (CSC Sport) uit Zeewolde is overgenomen door Worldleader in kunstgras voor sportvelden TenCate Grass uit Nijverdal, dochter van het Almelose Royal TenCate. Bij de overname van de specialist in het aanleggen van sportvelden met kunstgras, zijn 20 werknemers betrokken. Het bedrijf werkt al jaren met het Almelose concern via dochteronderneming GreenFields ontwikkelaar en leverancier van getufte, geweven en hybridekunstgrassystemen.
 

 
11-02-2017  

Eurosped en SetUp verliezen in slot competitie


Eurosped Almelo en Set Up'65 zijn de Twentse vertegenwoordigers in de kampioenspoule om het nationale kampioenschap volleybal.
 

De afsluitende wedstrijd in de reguliere competitie van de eredivisie volleybal bij de vrouwen leverde de Twentse vertegenwoordigers Eurosped Almelo en SetUp’65 beide een nederlaag op. Beide clubs hadden zich al geplaatst voor de kampioenspool waarin Set Up’65 als tweede in de reguliere competitie met 4 punten begint en Eurosped als zesde geplaatste met nul.

In Gennip ging Eurosped tegen Flynth Flamingo’s onderuit met 3-0 in sets. De ‘meiden’ van coach Jan Berendsen leken in de eerste set nog een vroege achterstand weg te werken, maar kwamen in de slotfase tekort. Ook in de tweede en derde set kwam het Almelose team niet op drift, zodat  de Flamingo’s een 3-0 overwinning konden laten bijschrijven.    

Flynth Flamingo's Activia - Eurosped Almelo 3-0

Sets: 25-22, 25-21, 25-20
Scores Eurosped: Kullerkann 17, Makken 9, Hofsté 7, Kamphuis 4, Koebrugge 4, Haar 1, Jansen 1.


In Zwolle ging Set Up’65 in vijf sets verrassend onderuit tegen Regio Zwolle Volleybal dat zich niet wist te plaatsen voor de kampioenspool. De eerste set werd nog een afgetekende 18-25 overwinning en ook de derde set was met 23-25 voor de Ootmarsumse ploeg van coach Abchir. Het Zwolse team won de tweede en vierde set en pakte de volle winst in de Tiebreak.

Regio Zwolle Volleybal - Springendal Set-Up'65 3-2

Sets: 18-25, 25-23, 23-25, 25-23, 15-8
Scores Set-Up'65: I. Oude Luttikhuis 21, Wolt 19, C. Oude Luttikhuis 10, Giesselink 6, Engbers-Hollink 6, Von Piekartz 3, Baasdam 2.


De poule om het nationale kampioenschap begint over twee weken.
De andere geplaatste teams zijn lijstaanvoerder Sliedrecht Sport dat onlangs Eurosped als natianale bekerhouder onttroonde, de kampioen van vorig seizoen VC Sneek, Flynth Flamingo's en Coolen Alterno.

 
11-02-2017  

Heracles poetst 0-2 achterstand weg tegen Roda

 

ALMELO – De wedstrijd tussen Heracles Almelo en Roda JC hing eerder op de dag aan een zijden draadje door een grote stroomstoring die de helft van de stad parten speelde, maar scheidsrechter Kuipers kon om 18.30 uur gewoon het startsignaal geven omdat die stroomstoring op tijd verholpen werd. In het niet al te hoog staande duel wist Heracles Almelo in de eindfase alsnog  een gelijkspel uit het vuur te slepen via twee doelpunten van topscorer Armenteros.

In de eerste helft een matig spelbeeld met veel balbezit voor de Almeloërs en een achterin hangend Roda dat loerde op de counter. Doelman Castro stond gewoon op doel na het seponeren van de rode kaart van vorige week tegen Willem II en op linksvoor een actieve Peterson omdat coach Stegeman Darri op de bank liet beginnen.
De eerste doelrijpe kans kwam voor Bruns na goed werk van Peterson maar de aanvoerder schoot over het doel van Van Leer. De tweede kans was voor Gosens die de pass van Hoogma oppikte maar hard voorlangs schoot. Armenteros kwam net daarvoor lengte te kort om een voorzet van Te Wierik af te ronden. Kort voor rust opnieuw Gosens na fraai voorwerk van Kuwas maar de Duitser zocht het Limburgse doel veel te hoog. Roda kreeg op slag van rust haar eerste kans toen Werker een corner inkopte, maar Bruns stond op de goede plek naast Castro en werkte de bal uit het doelgebied.

Na rust zagen 10.457 verkleumde toeschouwers hoe Roda het baken verzette door meer druk naar voren uit te oefenen. El Makrini en Paulissen misten het doel van Castro. Na een kwartier wist Bruns over links Peterson te bereiken maar diens schot miste zuiverheid en Kuwas zag daarna zijn inzet via het been van Ananou en de paal naast het doel van de Limburgers belanden.
Het waren de Limburgers die het eerst doel troffen. Paulissen schoot van afstand en via het been van Hoogma werd doelman Castro opeens kansloos. Kort daarna leek Roda op rozen te zitten toen Van Hyfte een afgeslagen bal op de wreef nam en Castro kansloos liet. Schahin kon vervolgens de wedstrijd op slot gooien, maar mistte alleen voor Castro. Het cruciale duel om de punten leek voor Heracles verloren maar coach Stegeman offerde Drost voor Darri om meer voorwaarts te voetballen en bracht Pröpper in voor Van Ooijen om wat meer ‘oorlog’ in de defensie van Roda te ontwikkelen. Die strategie lukte. Pröpper zette met een onbestraft duwtje zijn tegenstander opzij, bediende met het hoofd Armenteros en de spits schoof de bal in het doel van van leer. Het bracht ‘warmte’ op de tribunen en meer opportunisme in de aanvallen van de Almeloërs. Darri zoch oplinks zijn tegenstander op, kapte en liet een voorzet los die Armentros koppend kon afronden nadat hij zich handig van zijn tegenstander had los gemaakt. De gelijkmaker leverde een jubelstemming op maar het bracht geen verschil meer voor de eindstand omdat Paulissen voor Roda het doel van Castro mistte en Armenteros voor Heracles doelman Van Leer niet het nakijken kon geven.

De Limburgse coach Anastasiou ‘sikkeneurde’ na afloop dat Pröpper een duw gaf om koppend Armenteros te bereiken voor de aansluittreffer en noemde het tot de tachtigste minuut een interessante wedstrijd maar vond het jammer dat zijn ploeg de voorsprong niet vast kon houden en het te makkelijk had weggegeven.

Coach Stegeman vond dat Heracles niet heeft laten zien wat het kan. Na de heersende beginfase ging Roda anders druk zetten. dat werd niet goed opgepakt. Toch zag ik drie kansen in de eerste helft en twee in de tweede, die niet werden verzilverd voordat Roda op voorsprong kwam. Over de vermeende overtreding van Pröpper kun je twisten, maar dat overkomt ons ook wel eens. Het moet beter en dat kunnen ze’, aldus Stegeman.

Zaterdag a.s. kunnen zijn mannen dat om 19.45 uur laten zien tegen het bezoekende Excelsior. De wedstrijd is cruciaal in aanloop naar het zware uitduel tegen Ajax in de Arena.


Heracles Almelo - Roda JC 2-2
(0-0)
0-1 Paulissen (65), 0-2 Van Hyfte (68), 1-2 Armenteros (79), 2-2 Armenteros (87)

Scheidsrechter: Kuipers

Geel: El Makrini, Pröpper

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Droste (Darri/71), Te Wierik, Hoogma, Gosens; Bruns, Pelupessy, Van Ooijen (Pröpper/78); Kuwas, Armenteros, Peterson (Navratil/85).
Roda JC: Van Leer; Milec, Ananou, Werker, Van Peppen; El Makrini (Auassar/85), Ajagun, Van Hyfte; Van Velzen (Gnjatic/71), Schahin (Papazoglou/78), Paulissen.


Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
05-02-2017  

Eurosped wint van Taurus

 

ALMELO – De volleybalsters van Eurosped hebben de laatste reguliere competitiewedstrijd tegen Taurus gewonnen met 4-1 in sets. De Almelose bekerhouder was al geplaatst voor de kampioensgroep waarin het opnieuw de strijd moet aangaan met o.a. Set Up ’65 uit Ootmarsum om de Twentse hegemonie in het nationale topvolleybal. De andere geplaatsten zijn heersend landskampioen Vc Sneek, huidig koploper Sliedrecht Sport, Flynth Fast en Coolen Alterno.

Statistieken:
Eurosped – Taurus 3-1
Sets: 25-14, 25-20, 23-25, 25-19.
Scores Eurosped: Kullerkann 18, Kamphuis 14, Koebrugge 13, Knijff 12, Makken 5, Wopereis 4.

< Foto: Eurosped

 
04-02-2017  

Heracles Almelo stunt met 10 man in Tilburg

 

TILBURG – De herstart van Heracles Almelo na de winterstop was met drie nederlagen op rij tegen Fc Groningen, Fc Twente en PSV niet florissant maar in de trilogie tegen Willem II, Roda JC en Excelsior zijn de Almeloërs goed begonnen door in een druilerig Tilburg Willem II met 1-3 te verslaan.
Voor 12.800 toeschouwers leek het verkeerd uit te pakken toen doelman Castro al snel het veld werd verwezen met een overtreding op de doorgebroken Oulare. De Tilburgse topscorer Sol liet invaller-doelman Fij geen kans (1-0) zodat de Heraclieden nog 70 minuten met 10 man verder moesten zonder spelmaker Duarte die werd geofferd voor Fij.

Heracles was gestart zonder de zieke Armenteros, waardoor Vermeij in de basis stond, net zoals Van Ooijen voor de geschorste Bruns. Heracles leek dus een zware avond tegemoet te gaan en groef zich in om via de counter de spaarzame kansen te benutten. Kuwas bediende op snelheid Vermeij voor de eerste kans om langszij te komen maar deze strandde op de Tilburgse doelman Lamprou. Ook Fij liet in zijn eredivisie debuut zien zijn mannetje te staan en behoedde de Almeloërs kort voor rust voor een grotere achterstand door de vrije trap van Haije in een reflex onschadelijk te maken.

Na rust een beter georganiseerd Willem II maar de Tilburgers wisten het niet uit te buiten. Toen Van Ooijen ook nog eens van dik 30 meter met een fraai schot de gelijkmaker (1-1) liet aantekenen knapte er kennelijk iets bij de Tilburgers. Heracles dook meer en meer op voor het doel van  Lamprou en dat gaf onrust. Invaller Peterson stond koud in het veld toen hij de 1-2 binnen tikte omdat de Tilburgers de bal niet weg kregen. Even later dan de 1-3 via linksback Gosens in een soortgelijke situatie. Binnen dik vijf minuten stonden de Almeloërs op winst en met nog dik 20 minuten op de klok waren de Tilburgers zo ontredderd dat het nauwelijks nog aan voetballen toekwam.

Trainer Stegeman: “Wij begonnen wat moeizaam aan de wedstrijd. De rode kaart voor Bram (Castro) vond ik een te zware straf maar Renze (Fij) heeft het uitstekend gedaan. Wij gingen op zoek naar de gelijkmaker en zijn ook blijven voetballen. Daarin een groot compliment voor de ploeg. Wij hebben de tweede helft gecontroleerd.”
Aanvoerder Mike te Wierik: “Na drie nederlagen was dit hard nodig. Even leek Heracles weer het Heracles van vorig seizoen: niet van z’n stuk te brengen. Het voelde weer een beetje als vanouds.”


Dat vanouds heeft Heracles ook nodig in de thuisduels op rij tegen het competitie vervalsende grof shoppende Roda JC op zaterdag 11 februari om 18.30 uur en Excelsior op zaterdag 18 februari om 19.45 uur.

Willem II – Heracles Almelo 1-3 (1-0)
24. Sol 1-0 (pen.), 62. Van Ooijen 1-1, 65. Peterson 1-2, 68. Gosens 1-3.

Scheidsrechter: Lindhout.

Rood: Castro, Geel: Droste.

OPSTELLINGEN
Willem II: Lamprou, Van Anholt, Peters, Lachman, Tshimanga, Haye (67. Croux), Lieftink, Kali, Koppers (83. Calcan), Oulare (59. Falkenburg), Sol.
Heracles Almelo: Castro, Droste, Te Wierik, Hoogma, Gosens, Duarte (23. Fij), Pelupessy, Van Ooijen, Kuwas (81. Navratil), Vermeij, Darri (63. Peterson).

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (32 foto's)...

 
03-02-2017  

Europese vlag op Oranjeshirt?

 

BRUSSEL (B) – Er is veel te doen in het Europees parlement over afgevaardigden die ‘vriendjes’ een functie op papier geven om maar goed te kunnen cashen of zich met onzinnige regelgeving bezighouden. Verschillende afgevaardigden moeten fors terugbetalen om het onrechtmatig verkregen geld in de kas te laten terugstromen van de Europese Unie. Onder hen o.a. de Franse afgevaardigde Marie le Pen en de Brit Nigel Farage die beiden niets liever willen dan dat de Europese Unie uiteen valt terwijl de Europese Unie toch een economisch machtsblok in de wereld is dankzij die unie.

Europarlementariër Costa is de weg kwijt
Europese afgevaardigden begrijpen niet of willen niet begrijpen dat zij zich met belangrijke zaken bezig moeten houden in aller Europees belang. Dat heeft ook de Italiaanse Europarlementariër Silvia Costa (68) nog niet begrepen. Zij lanceerde een niet- bindende motie om de shirts van nationale sportteams te voorzien van de Europese vlag naast het nationale symbool.
Minister Schippers (Sport) is er helemaal klaar mee. ‘Volgens mij zijn er wel belangrijkere zaken in Europa’, aldus de minister.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
28-01-2017  

PSV mazzelt en Heracles oogst pech

 

ALMELO – Heracles Almelo is er niet in geslaagd om punten af te snoepen van landskampioen PSV. In het eigen Polman Stadion werd het 1-2 door de winnende treffer in de slotfase van Davy Pröpper die in de belangstelling staat van het Russische Fc Zenith.

PSV begon goed aan de wedstrijd met een gedegen gesloten defensie. ‘We hebben het in Almelo altijd moeilijk’ zei trainer  Philip Cocu daar na afloop over. De eerste kans was dan ook voor de Eindhovenaren via Gastón Peirero, maar de Almelose doelman Bram Castro gaf geen krimp. Peter van Ooijen stelde daar een kans tegenover met een afstandsschot maar ook doelman Jeroen Zoet stond op zijn post.
Heracles ontworstelde zich echter aan de druk van de Eindhovenaren. Aanvoerder Thomas Bruns was overal te vinden, Brahim Darri hield rechtsback Santiago Arias op zijn plek en Samuel Armenteros was met de bal aan de voet ongrijpbaar voor de Eindhovense defensie. Het leidde tot een overtreding van Daniel Schwaap waarna scheidsrechter Blom de bal op de stip legde. Armenteros zou zelf het ‘vonnis’ voltrekken om zijn negende doelpunt te laten aantekenen. Nog nimmer had hij van de stip gemist, maar doelman Zoet koos voor de goede hoek en stompte de bal richting zijlijn. Een tweede kans om de Almeloërs op voorsprong te zetten was weggelegd voor Brahim Darri maar zijn schot ging nipt langs het Eindhovense doel. Met 0-0 stuurde Blom derhalve de beide teams de kleedkamers in voor de thee. 

Na rust opnieuw een geconcentreerd PSV, vastbesloten het verlies van het vorig seizoen in Almelo te wraken. Er was echter een fout voor nodig van Mike te Wierik om op voorsprong te komen. Uitgerekend de weinig scorende Bart Ramselaar profiteerde en liet zich het buitenkansje op 0-1 niet ontnemen. De Eindhovenaren hadden even een overwicht en scoorden nog twee keer maar Blom floot evenzoveel keer af wegens buitenspel.
Voor Heracles bleef de hoop op de gelijkmaker overeind en met nog een kwartier speeltijd kwam die er ook toen Brandley Kuwas een voortreffelijke voorzet van zijn schoen liet vertrekken op de vrijlopende Armenteros die wonderschoon de bal ineens op de slof nam om doelman Zoet het nakijken te geven (1-1). Stichter van dit alles was de nieuwe aanwinst Kristoffer Peterson die zijn kermend op de grond liggende aanvoerder Bruns negeerde en Kuwas in de gelegenheid stelde om voor te zetten.
PSV leek even aangeslagen en het duel leek gelijk te eindigen. Het mocht echter niet zo zijn. Davy Pröpper kon van afstand nog een keer aanleggen en zag zijn schot via de weer puik spelende Justin Hoogma alsnog achter de plotsklaps kansloze doelman Castro in het Almelose doel belanden. Daarmee pakten de Eindhovenaren maar wat gelukkig de 1-2 overwinning.

Trainer Philip Cocu: ‘We begonnen goed aan de wedstrijd. Het was de verdienste van Heracles dat zij daar goed onderuit speelden. Daarom namen we een tandje terug om nog compacter te staan. In de tweede helft werd een tandje bijgezet maar we lieten na om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Met enig geluk viel alsnog de winnende goal maar mede ook omdat opnieuw bleek dat Siem de Jong een slimme speler is. Ik heb complimenten voor mijn team dat bleef voetballen.’

Trainer John Stegeman: ‘Ook ik heb complimenten voor mijn team. Ze hebben hartstochtelijk gespeeld en ik heb veel goede dingen gezien. Het team speelde met lef en durf tegen een heel goede ploeg. De jongens hebben alles geprobeerd en als we zo blijven spelen gaan we een goed restant van de competitie tegemoet. Wel moeten we dan hard blijven werken. Deze wedstrijd hadden we minimaal een punt verdiend.’


Stegeman kan in de uitwedstrijd tegen Willem II niet beschikken over aanvoerder Bruns die tegen zijn vijfde gele kaart opliep. Te Wierik staat met vier keer geel op scherp.
Daarna volgen twee thuiswedstrijden op rij tegen Roda JC en Excelsior. Alle drie wedstrijden waarin punten gepakt moeten worden.

Heracles Almelo - PSV 1-2 (0-0)
0-1 Ramselaar (50), 1-1 Armenteros (74), 1-2 Pröpper (87)

Toeschouwers: 11.245

Scheidsrechter: Blom

Geel: Te Wierik, Bruns
Bijz: Armenteros (Heracles) mist strafschop (10)
Blom hield kaarten op zak bij overtreding Schwaab

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Hoogma, Breukers; Bruns (Duarte/78), Pelupessy, Van Ooijen (Vermeij/73); Kuwas, Armenteros, Darri (Peterson/61).
PSV: Zoet; Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Willems (Brenet/69); Pröpper, Guardado, Van Ginkel, Ramselaar (Siem de Jong/83); Luuk de Jong, Pereiro (Bergwijn/79).

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
28-01-2017  

Darri verkiest Heracles boven Fc Twente

 

ALMELO – Het ‘geflirt’ van Fc Twente met Heracles-aanvaller Brahim Darri (22) heeft er toe geleid dat Darri Heracles verkiest boven Fc Twente. Vrijdag tekende Darri een contractverlenging van 2 jaar met de club in Almelo. Zijn contract zou aan het eind van de lopende competitie aflopen. Hij maakte in januari 2015 de overstap van Vitesse naar de Heraclieden.
“Ik heb het enorm naar m’n zin in Almelo. Ook andere clubs toonden interesse, maar ik wil graag hier blijven en zie voldoende mogelijkheden mij bij Heracles verder te ontwikkelen", zegt de aanvaller op de website van Heracles.
Darri hervatte onlangs de training na een hamstringblessure.

 
27-01-2017  

Oogink en Ten Tusscher sporters vh jaar

 

ALMELO – Tijdens de Almelose sportverkiezingen van het jaar werd Taekwondoka Reshmie Oogink (27) voor de vierde keer op rij verkozen tot sportvrouw van het jaar. Zij bereikte tijdens de Olympische Spelen van Rio de kwartfinale.
Tot sportman van het jaar werd verkozen  motorcoureur Lesley ten Tusscher (25). Hij werd in 2014 al eens genomineerd maar behaalde in 2016 titels in het Open Nederlands Kampioenschap en de BeNeCup in de klasse 600cc.

Sportteam

De volleybalsters van eredivisionist Eurosped werden als winnaar van de NEVOBO-beker geeerd met de titel sportploeg van het jaar.

Talent
Bij de talenten ging de titel naar de Bornse tunster Astrid de Zeeuw (13) van Topturnen Oost Nederland dat haar domicilie heeft in de IISPA te Almelo.

G-sportteam
De titel voor het team met een beperking was ‘weggelegd’ voor het G-team van de Mixed Hockey Club in Almelo dankzij de zilveren medaille tijdens de Special Olympics.

Stimuleringsprijs voor Prosoc/DRC 2012
De sportstimuleringsprijs ging naar het al vaker genomineerde Prosoc Passend Voetbal van trainer Peter van Meerten bij sportvereniging Sv DRC 2012 in Almelo waar autistische kinderen in teamverband aangepast trainen. Van de in totaal 55 kinderen uit de regio stroomden er 8 door naar het reguliere voetbal. Bijkomend gunstig effect is dat schoolprestaties verbeteren en medicijngebruik mindert, omdat de kinderen beter leren omgaan met hun individuele prikkels.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (61 foto's)...

 
27-01-2017  

Peterson naar Heracles, Van Mieghem verhuurd

 

ALMELO – Met het aantrekken van Kristoffer Peterson (22) heeft Heracles Almelo een talentvolle aanvaller aangetrokken. De Zweed ging op 16-jarige leeftijd van Sävedalens IF naar Liverpool werd uitgeleend aan Tranmere Rovers en verkaste in 2014 naar Fc Utrecht. Hij maakte de winnende treffer tegen Sparta, viel in tegen Ajax en miste in de beker tegen Cambuur een penalty. Voor het nationale Zweedse team onder 21 speelde hij vijf wedstrijden. “We hebben met Kristoffer een prima aanvaller vastgelegd. Hij is zeer talentvol, wij zien in hem een directe versterking voor onze selectie”, aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma die Peterson voor 2,5 jaar vastlegde.

Fc Twente lonkt naar Darri
Daar staat tegenover dat Heracles Almelo mogelijk aan het eind van het lopende seizoen Brahim Darri de poort uit ziet wandelen. Zijn contract loopt in de zomer af en bij Fc Twente is serieuze belangstelling. Darri kwam in 2014 over van Vitesse, leek dit jaar van vaste waarde te worden tot een hamstringblessure roet in het eten gooide. Darri heeft inmiddels de training hervat. 

Daryl van Mieghem op huurbasis naar De Graafschap
Heracles Almelo verhuurt Daryl van Mieghem voor de rest van het seizoen aan De Graafschap. De 27-jarige aanvaller maakt per direct de overstap naar Doetinchem. Van Mieghem keerde afgelopen zomer terug in Almelo, hij kwam dit seizoen 9 keer in actie (2 treffers). “Daryl moet op zijn leeftijd wekelijks spelen en dat kan bij De Graafschap”, aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. “Uiteraard blijven wij Daryl op de voet volgen, we wensen hem veel succes toe.” De verbintenis van Van Mieghem in Almelo loopt tot medio 2018.

 
20-01-2017  

Spannende Twentse derby brengt Heracles niets

 

ENSCHEDE – In een bijna volle Grolsch Veste waren 28.600 toeschouwers getuige van een aantrekkelijke en sportieve Twentse derby tussen Fc Twente en Heracles Almelo. Op het veld geen spanningen zoals zich die de dagen vooraf voordeden tussen ‘supportersgroepen’ van beide clubs.
Onder leiding van scheidsrechter Makkelie ontspon zich een tot het eindsignaal spannend duel waarbij hij slechts één keer de gele kaart trok. Fc Twente trok in het duel aan het langste eind met 1-0.

Fc Twente ontwikkelde na de start een licht overwicht en kwam na tien minuten op 1-0 toen Celina perfect voorgaf en de achter de hinkende Gosens vrijstaande Andersen koppend afrondde. Daarna werd Heracles gelijkwaardig waarbij het spel heen en weer golfde met kansen voor beide doelen, waarbij de doelmannen Marsman en Castro meerdere keren de sluitposten waren.  Vooral Heracles-topscorer Armenteros was een plaag voor de defensie van de Enschedeërs maar zijn afrondingen waren minder gelukkig. 

Na rust wederom een spannend kijkspel met kansen voor beide partijen. Invaller Vermeij vergat twee keer om af te ronden voor de Almeloërs en ook Kuwas zag een pegel op de vuisten van doelman Marsman eindigen.
Spits Unal die zo’n geweldige seizoenstart maakte, ligt al negen wedstrijden droog en zag nu zijn inzet achter de kansloze Castro tegen de paal belanden. De rebound van Celina ging naast. Gosens probeerde vervolgens Marsman nog te verschalken, maar zijn verre schot ging nipt naast, waardoor de snelle voorsprong van de Enschedeërs zich uitbetaalde.

Trainer Stegeman was teleurgesteld dat de Heraclieden wat slapjes waren begonnen waardoor de achterstand ontstond en vond het een onnodige nederlaag.
Trainer Hake was heel blij met de winst, ook al kwam die moeizaam tot stand. ‘Na de 1-0 werden we arrogant en kon Heracles zich weer in de wedstrijd knokken. Het had slechter kunnen aflopen, maar we zijn wel de verdiende winnaar’, aldus Hake.

FC Twente – Heracles Almelo 1-0 (1-0)
Score: 10. Andersen 1-0.

Scheidsrechter: Makkelie.

Gele kaart: Andersen (FC Twente)

OPSTELLINGEN
Fc Twente: Marsman, Ter Avest, Andersen, Thesker, Van der Lely, Klich, Mokotjo, Celina (89. Bijen), Yeboah (46. F. Jensen), Ünal, Seys (82. Trajkovski).
Heracles Almelo: Castro, Droste, Te Wierik, Hoogma, Gosens, Pelupessy, Bruns (81. Bruns), Duarte (65. Vermeij), Kuwas, Armenteros, Van Mieghem (46. Navratil).

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
18-01-2017  

Schaatsen op natuurijs in de regio


Foto: De baan in Haaksbergen
 

De ijspret op natuurijs is vandaag begonnen maar zal gezien de weersverwachting niet lang stand houden. Vandaag kunt u terecht bij:

Haaksbergen IJSCH: Scholtenhagenweg 40 c, Open vanaf 11.00 uur – www.ijsch.nl
Wierdense IJsClub: 2e Lageveldsweg 6, Open vanaf 13.30 uur - tot 21.30 entree € 2,- pp - http://wierdense-ijsclub.nl/
Hengelo – Combibaan: Van Alphenstraat, Open vanaf 14.00 uur – http://combibaanhengelo.nl
 

 
15-01-2017  

Groninger Kram wint 12e Winterloop Almelo

 

ALMELO – De Groninger Maurice Kram wist de 10 km van de 12e Winterloop in het Almelose Schelfhorstpark op zijn naam te schrijven. Hij passeerde de meet in 38 minuten en 20 seconden. Chris Rikhof (Almelo) en Martijn Kolkman (Vriezenveen) gingen met ruim 2 minuten achterstand als tweede en derde over de finish.
De Almelose Annemieke Buijs won bij de vrouwen in een tijd van 50 minuten en 3 seconden. Daarachter volgden Eveline Lenferink (Almelo) en Helga Lammers (Vriezenveen).

De 6 km kwam op naam van de Almeloër Bart Faassen (13) in een tijd van 24 minuten en 2 seconden. Hier volgden Tim Hendriks (28)(Geesteren) en Jan-Hendrik Kollen (50)(Almelo) als tweede en derde. Bij de vrouwen waren de eerste drie plaatsen een regionale aangelegenheid  met respectievelijk Fallon Siwes (29:21), Maureen Kassies (29:25) en Elke Tijhuis (30:39).

Bij de 4 km eindigden de Hengelose broers Kevin Voss en Mike Voss als eerste en derde. Robin Steentjes uit Enter wist zich als tweede daar tussen te wringen. De tijd van winnaar Kevin Voss was 14 minuten en 55 seconden.
Leonie Brummer uit Groningen ging als vierde over de meet en was de snelste dame in een tijd van 17 minuten en 28 seconden. Haar volgden Isabel Schiphorst en Mandy Krul beiden uit Almelo.

Daen Bonthuis uit Deventer liep in 8 minuten en 27 seconden het snelst de 2 km. Hem volgden Sil Kremer en Daniël Maag beiden uit Almelo.
Bij de meisjes was Lisanne Beunk uit Almelo het snelst met een tijd van 10 minuten en 18 seconden. Als tweede en derde volgden respectievelijk Liv Huisinga (Hardenberg) en Kyra Leijsen (Almelo).

Complete uitslagenlijsten: 10 km, 6 km, 4 km. 2 km.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (92 foto's)...

 
13-01-2017  

Heracles beschamend onderuit tegen Groningen

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft vanavond in een beschamende partij voetbal met 1-4 kansloos verloren van Fc Groningen. Het was het vierde opeenvolgende verlies van de Heraclieden bij hervatting van de competitie na de winterstop en dat mag opvallend worden genoemd.
De eerste kansen waren nog wel voor de Almeloërs via een schot van Van Mieghem dat met enig grabbelen kon worden gepareerd door doelman Padt. Armenteros was dichtbij met een kopbal en een schot van Duarte ging via de doelman over de achterlijn. Het waren ook de enige kansen voor het wegzakkende Heracles in de eerste helft.
Aan de andere kantontwikkelde Sørloth zich na een gemiste kans, tot een plaag voor de defensie van de Almeloërs die geen grip op hem kon krijgen. Het was Drost die een kwartier voor rust met een foute onderschepping de Groningers in het zadel hielp. Mahi liet zich de buitenkans niet ontnemen en zette de Groningers op een 0-1 voorsprong. Het werd chaos in de verdediging en al snel kon de volkomen vrijstaande rechtsback Payne van buiten de zestien de Groningse voorsprong uitbreiden naar 0-2. Toen Sørloth vlak daarop ook nog de 0-3 liet aantekenen, was Heracles verslagen.

Na rust zakte Heracles helemaal weg en kregen de Groningers kans op kans mede door een ijverige Sørloth die bijna elk duel in zijn voordeel besliste maar moeite had met de juiste richting. Armenteros en Bruns deden nog pogingen het tij te keren maar slaagden niet. Dat lukte de Groningers wel via Mahi die zijn tweede doelpunt van de avond liet aantekenen en Heracles op 0-4 zette. Vlak voor tijd viel nog wel de eretreffer toen Van Mieghem van afstand fraai  de 1-4 inschoot.
Coach Faber toonde zich tevreden en zag bij vlagen een uitstekend voetballend Fc Groningen dat in de passing, de omschakeling en doeltreffendheid de Almeloërs aftroefde.
Collega Stegeman toonde zich teleurgesteld maar liet ook weten dat hij zich stoorde aan de tendens van hoge verwachtingen door het supporterslegioen; ‘Ik zeg het niet vaak, maar dat we na één keer play-offs, het daaropvolgende seizoen dat zo weer bereiken, is niet vanzelfsperekend. Iedereen denkt blijkbaar dat we zo maar even in de top acht eindigen, maar daar zijn we nu nog niet goed genoeg voor. Forget it.’ Toch zag ook hij een zwak Heracles dat vooral verdedigend niet het normale niveau haalde en daardoor in de tweede helft ook niet ‘va banque’ kon spelen.

Heracles Almelo - FC Groningen 1-4
(0-3)
0-1 Mahi (30), 0-2 Payne (34), 0-3 Sørloth (39), 0-4 Mahi (87), 1-4 Van Mieghem (90)

Scheidsrechter: Van Boekel

Geel: Tibbling, Sørloth, Hoogma

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Hoogma, Gosens; Bruns, Pelupessy (Van Ooijen/71), Duarte (Vermeij/82); Kuwas (Navratil/64), Armenteros, Van Mieghem.
Fc Groningen: Padt; Payne, Larsen, Reijnen, Van Nieff; Tibbling (Idrissi/62), Bacuna, Jenssen (Memisevic/78), Linssen (Drost/74); Mahi, Sørloth.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (28 foto's)...

 
11-01-2017  

Eurosped in halve finale na derbyzege op Set Up

 

ALMELO – De volleybalsters van het Almelose Eurosped hebben in de Twentse derby om de NEVOBO-Beker tegen het Ootmarsumse Set Up’65 in vier sets gewonnen. Voor de regerend bekerkampioen Eurosped betekent het de halve finale tegen Sliedrecht Sport.
De Estse nieuweling Kadi Kullerkann startte bij het thuisspelende Eurosped in de basis die verder bestond uit Eline Gommans, Judith Kamphuis, Daphne Knijff, Carliijn Koebrugge, Rochelle Wopereis en libero Kim de Wilde.
Aan de andere kant van het net  de zusjes Kirsten, Ilse en Carmen Oude Luttikhuis evenals Loes Engbers-Hollink, Kiki von Piekartz, Daphne Giesselink en libero Jorinda Kremer. DeOotmarsimse ‘meiden’ waren met ‘wraakgevoelens’ naar de IISPA afgereisd vanwege het eerdere thuisverlies van 0-3 in de competitie. Het kwam er niet van. In de eerste set liepen de ‘meiden’ van coach Jan Berendsen al snel uit naar 6-0. Maar Set Up’65 is niet zo maar weg te blazen. Bij 12-12 stond de set weer in evenwicht en dat ging zo door tot 22-22. In de slotfase dan toch het gaatje naar setpoint bij 24-22. Toen vervolgens Carmen Oude Luttikhuis in het net sloeg, was de set binnen.  
In de tweede set maakte Eurosped de dienst uit en ging het via 20-14 en 24-19 naar de setwinst door de beslissende score van Kullerkann.
De derde set werd moeizaam voor beide teams die elkaar niets toegaven. Het verdedigende werk van de zusjes Carmen en Ilse Oude Luttikhuis gaf echter de doorslag voor een 2-1 stand in sets. De vierde set moest dus gewonnen worden door Set Up om nog aanspraak te kunnen maken op de volgende bekerronde.

Eurosped dacht daar echter anders over en bereikte al snel een comfortabele voorsprong van 12-6, een voorsprong ook, die het verdedigde tot het matchpoint van 24-20. Set Up stribbelde nog twee keer tegen voordat Carlijn Koebrugge de Almelose zege veilig stelde.

De regerend bekerkampioen moet het nu uit en thuis opnemen tegen Sliedrecht Sport. De andere halve finale gaat tussen VC Sneek en US Amsterdam.

Eurosped – Springendal Set-Up’65 3-1
(25-22, 25-19, 23-25, 25-22)

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (85 foto's)...

 
10-01-2017  

Bredewoud volgt Jan Smit op bij Heracles Almelo

 

ALMELO – Heracles Almelo voorzitter Jan Smit (71) had tijdens de Nieuwjaarsspeech een verrassing, hij stopt per 1 juli a.s. als voorzitter. Sinds 1998 stond Smit aan het roer en hij ‘regeerde‘ met ijzeren vuist om de club financieel boven Jan te krijgen. In 2003 schreef de club zwarte cijfers met een bescheiden begroting van 2,9 miljoen euro. Nu is dat zo’n 11 miljoen euro en is het stadion uitgebreid met een tweede ring naar een capaciteit van ruim 12.000 toeschouwers.
Het kampioenschap van de eerste divisie, de verloren bekerfinale tegen PSV en het eerste Europese voetbal voor de uit 1903 stammende club waren sportieve successen voor Smit maar ook op de transfermarkt wist Smit zijn slag te slaan door goedkope spelers binnen te halen en met succes te verkopen.
Ondanks een te lage indeling door de KNVB, heeft de club geld op de bank, maar daar taalde Smit niet om omdat de club er financieel beter voorstaat dan menig club die financieel hoger werd gekwalificeerd dan de Almeloërs. De club heeft namelijk lage overheadkosten vanwege een kleine staf en bestuurders die zich kosteloos inzetten. Tussen de mensen en tussen de spelers dat was de ‘stiel’ van Jan Smit waarover wijlen trainer Frits Korbach ooit zei; ’Hij heeft geld als water maar als je hem op de kop zet, rolt er nog geen dubbeltje uit zijn broekzak.’ Het was kenmerkend voor de ooit jongste deurwaarder van Nederland die er om bekend stond zijn opdrachtgevers die centen te bezorgen waar men recht op had. Zuinig zijn, had hij van huis meegekregen toen hij als tiener al langs de deur ging om de klanten van de winkel van zijn ouders te helpen herinneren aan hun aflossingen. Zoals Smit privé zijn vermogen vergaarde met het deurwaarderskantoor, de kunstveilingen en ondernemingen waaronder De Bonte Wever in Assen, zo zuinig was hij ook als voorzitter van zijn club Heracles waar hij als jongetje liever onder het hek doorkroop dan een dubbeltje entree te betalen. Een overwinning tegen ‘aartsrivaal’ Fc Twente vierde hij te midden van zijn spelers, maar een premie zat er niet in. ‘Een overwinning op Fc Twente is al een beloning op zich’, verkondigde Smit daarover.
Nimmer nam Smit een blad voor de mond. Hij noemde bijvoorbeeld spelersmakelaars ‘zakkenvullers’. Smit kon dat zeggen omdat hij de laatste onbezoldigde voorzitter uit het betaalde voetbal is.
Ook de KNVB kreeg regelmatig een ‘veeg uit de pan’. Recent nog bekritiseerde hij directeur betaald voetbal Gijs de Jong die wegen zoekt om de eredivisie te verkleinen om meer spannende wedstrijden op hoger niveau te krijgen. ‘Zolang Feyenoord nog verliest bij Go Ahead en Ajax geen kampioen kan worden bij De Graafschap is er met de spanning in onze competitie niets mis’, aldus Smit die vindt dat de KNVB uitsluitend een facilitaire rol moet spelen. 

Smit wordt op 1 juli opgevolgd door Hans Bredewoud, registeraccountant van professie, ex- directeur van KroeseWevers Corporate Finance BV en huidige eigenaar van Bredewoud CF, een bedrijf dat waardebepalingen doet voor ondernemingen.
Bredewoud woont in Wierden en is geboren in het Gelderse Hattum. Voor hem zal de rol van voorzitter meer een bestuurlijk zijn en minder op de voorgrond. Voor de publieke rol zal algemeen-directeur Nico-Jan Hoogma meer in de ‘spotlights’ treden.
 

 
06-01-2017  

Heracles wint oefenpotje, contract trainer verlengd

 

EPE – Dit jaar geen buitenlands tripje voor de spelers van Heracles Almelo tijdens de winterstop. Trainer John Stegeman, die vandaag zijn contract met een jaar verlengde tot de zomer van 2018, gunde de spelers een langere ‘kerstpauze’ en zocht zijn toevlucht voor een trainingsstage in zijn ‘hometown’ Epe op de Veluwe.
Na enkele dagen stevige trainingsarbeid werd vanmiddag op het veld van Sv Epe geoefend tegen de ‘Superboeren’ uit Doetinchem. Heracles liet de openingsfase aan De Graafschap en het was El Jebli die zag dat doelman Castro zijn inzet uit de kruising ranselde. Nadat De Graafschap was ‘uitgeraasd’, zette Armenteros een een/tweetje op met Gosens waarna de spits keurig de 1-0 binnentikte. Hoogma kreeg kort voor de pauze de kans om de rust in te gaan met 2-0, maar zijn schot ging ‘naams-getrouw’ hoog over.

Ook na rust het betere spel door de Heraclieden. Kuwas bediende Duarte op maat maar zijn kopbal werd op de doellijn gekeerd door doelman Bednarek. Bruns mocht het met een vrije trap proberen maar diens inzet kon de Doetinchemse doelman niet echt verontrusten. Heracles kon het overwicht toch uitdrukken met een tweede doelpunt, maar had daar wel topscorer Armenteros voor nodig die de aanvalscombinatie doeltreffend afrondde. Pelupessy had nog een derde op de schoen. Hij zag zijn afstandsschot rakelings over het doel van de ‘Superboeren’ gaan, waardoor het toch 2-0 bleef.

Heracles Almelo – De Graafschap 2-0
(1-0)
35. Armenteros 1-0, 76. Armenteros 2-0.

Scheidsrechter: Dieperink.


OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro, Droste, Te Wierik, Hoogma, Gosens, Pelupessy, Bruns, Duarte, Kuwas, Armenteros, Van Mieghem.
De Graafschap: Bednarek, Will, Lammers (75. Diemers), Linthorst (46. Straalman), Driver, Diemers (46. Kaak), Smeets (75. Bannink), Bannink (46. Nieuwpoort), El Jebli (46. Van den Hurk), Parzyszek (75. El Jebli), Van Overbeek (75. Linthorst).

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

 
05-01-2017  

Huzink en Ter Beek gesneuveld in Dakar Race


Foto: Ewald Huzink - Riwald Dakar Team
 

TUPIZA (Bolivia) Gert Huzink was op de tweede dag van Dakar 2017 al het haasje. Met de Renault K520 van het Riwald Dakar Truckteam lag de Mandervener in de tweede proef op de tweede dag van Dakar 2017 op slechts 4 km voor de finish op een tiende positie in het truckersveld. Een grote stofwolk ontnam hem het zicht en in die stofwolk botste hij op een stilstaande truck. Door de botsing was zijn volledige rechtervoorwielophanging afgebroken. Met behulp van de snelle Ginaf assistentietruck, bestuurd door Ed Wigman, werd op drie wielen nog wel de compound bereikt maar ondanks een nacht door-sleutelen kwam de K520 niet op tijd klaar om weer van start te gaan. Na het echec op de voorlaatste dag van de editie 2016, toen zijn Tatra volledig uitbrandde, dus opnieuw een domper voor de Almelose handelaar in recyclebare metalen.   
Ed Wigman bleef met zijn teamleden Joël Ebbers en Rik Slijkhuis in de Riwald Ginaf nog wel in de race en verleent eveneens assistentie aan aan het Mammoet Rallysport Team van Martin van den Brink en het Maxxis Team. Gert Huzink pakt het eerste de beste vliegtuig naar huis en moet weer een jaar wachten om de race wel goed uit te rijden.

De Hengeloër Ronald ter Beek viel donderdag uit als ‘kistrijder’ in het motorklassement. De 49-jarige behoorde daarmee tot de twaalf motorcrossers die de eindstreep van de klassementsproef, op grote hoogte in Bolivia, niet bereikten. Ter Beek kampte met technische mankementen, die hij gaande de proef niet kon oplossen.
Oud- Vriezenvener Bastiaan Nijen Twilhaar is als ‘kistrijder’ nog wel in de race. Hij eindigde donderdag op plek 20 en staat in het klassement op 25.

De tweede dagoverwinning voor een Nederlander was voor trucker De Rooy met zijn Iveco. De eerste dagen had hij pech door leeglopende banden die het klassement voor de eerdere eindwinnaar van het truckklassement verziekten.
Martin van den Brink behaalde met zijn Renault Sherpa eerder deze week al een dagzege in het truckers-legioen. Vandaag was hij net op tijd binnen.

Fotoreportage (6 foto's)...

 
05-01-2017  

Heracles contracteert E-Speler Bryan Hessing

  ALMELO – Na Ajax en PSV heeft Heracles Almelo nu ook een FIFA E-speler. De Almeloër Bryan Hessing heeft donderdagmiddag zijn handtekening gezet onder een contract dat hem de eerste E-Speler van Heracles Almelo maakt. Bryan, behorend tot de internationale top, gaat Heracles Almelo vertegenwoordigen op FIFA-toernooien in binnen- en buitenland. Met het rugnummer 99 op zijn shirt begint Bryan vanaf 14 januari aan het avontuur.

Als geboren en getogen Almeloër is Bryan (26) vereerd dat hij mag uitkomen voor zijn club. “Voor mij is dit absoluut een droom die uitkomt. Het gevoel is ontzettend goed. Al vanaf het eerste contact merk ik dat de club achter mij staat en mij alle mogelijkheden en faciliteiten biedt om door te groeien.” Bijzonder is dat ook Bryans vader in de jaren 1987 tot en met 1989 onder contract stond bij Heracles Almelo. Wim Hessing speelde twintig competitieduels voor de club en kreeg zijn opleiding bij het vroegere Sv Rietvogels.
Lees verder...

Archief
Terug naar vorige pagina