Persberichten
Persberichten graag sturen als Wordbestand aan: redactie@almelonieuws.nl
Meegeleverde foto's als bijlage meesturen a.u.b.


Plaatsing  
 
23-02-2016  

Stadsgesprek over vernieuwing binnenstad


Waagplein wordt Waagstraat.
 

ALMELO – Voorafgaand aan het stadsgesprek van de gemeenteraad met de burgers van dinsdag 23 februari a.s. in het stadhuis over de vernieuwing van de binnenstad, wordt om 17.00 uur vanaf het nieuwe stadhuis aan de Haven ZZ eerst een stadswandeling gehouden om ter plekke uitgelegd te krijgen wat er allemaal op de schop gaat.
Digitaal kan men hier een kijkje nemen.
 

 
12-07-2017  

Inloopspreekuur wijkverpleging CarintReggeland

 

ALMELO – Carintreggeland Wijkverpleging houdt op woensdag 12 juli 2017 een  inloopspreekuur voor al uw vragen op gebied van wonen, zorg en welzijn. Elke tweede woensdag van de maand tussen 11.30 – 12.30 uur kunt u binnenlopen in het Wijkcentrum De Schelf in de wijk Schelfhorst (Binnenhof 51, 7607 KH Almelo).

De overheid heeft bepaald dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis moeten blijven wonen. Als u wat ouder bent kunnen er mogelijk vragen gaan spelen over aanpassingen in huis, veiligheid in en om het huis en zorg aan huis.
U kunt voor al uw vragen terecht op het inloopspreekuur van Carintreggeland. De medewerkers van de wijkverpleging informeren u onder andere over wijkverpleging, het wonen in een Carintreggeland Huis (waaronder tijdelijk verblijf), thuisondersteuning, (woning)aanpassingen vanuit de WMO, Ergotherapie Thuis, Personenalarmering, de Medido (medicijndispenser), het Reisbureau van Carintreggeland, zorg in de laatste levensfase en uitleen van hulpmiddelen.

 
04-11-2017  

Art Flow gaat verder waar MAFF stopt

 

ALMELO - Art Flow Events is een beweging van nieuwe media- en lichtkunst door de Euregio. Grensoverstijgend vanwege de deelname van partners uit Nederland en Duitsland. Zo is er lichtkunst gepresenteerd in Haaksbergen, Rheine, Metelen, Weerselo, Münster en in Nottuln. Op al deze locaties hebben lokale organisaties bijgedragen aan Art Flow. Internationale kunstenaars droegen bij met het maken van videomappings op centrale gebouwen zoals kerken en bijzondere objecten.
 
<< Een van de laatste Art Flows is in Almelo op 4 november met het werk van Eva Schmeckenbecher uit Stuttgart in het Kunst-Torentje. Eva benaderd video- en fotokunst niet op een digitale manier. Voor haar installatie in het Kunst-Torentje is ze bezig geweest met het ontleden van foto’s afgedrukt op fotopapier met mesjes en linialen, op deze wijze komt haar fascinatie voor, afbeeldingen van gebouwen, ruimtes, muren, dagelijkse situaties, verhalen, lichaamsdelen, camera’s en apparaten letterlijk aan het licht. Haar vaak zeer toegankelijke werken zijn resultaten van processen, die komen uit reflectie en het opnieuw ontwerpen van de wereld.
 
Het Media Art Flow Festival (MAFF) rond dit jaar zijn programma af met een aantal kleine acties op gebied van lichtkunst. Deze week is er al lichtkunst te bewonderen op de balkons van de Javatoren in Almelo. MAFF oftewel Art Flow sluit daarbij aan op de Herman Krikhaarprijs, die op 22 oktober wordt uitgereikt in de Hoofdzaak in de Javatoren.
 
Verder komt het woord MAFF nog terug tijdens de Halloween avond in Almelo, met een eigen MAFF horror show projectie op de Waag. Als laatste valt er op 22 december, rondom de langste nacht, MAFFe kunst te zien rondom het Kunst-Torentje en het nieuwe kanaal bij het stadhuis te Almelo.
 
En dan verdwijnt de naam MAFF voor altijd. Want de stichting Nieuwe Twentse Kunst is tot de conclusie gekomen, dat de basis om een volledig festival voor beeldende kunst te organiseren in Almelo ontbreekt.
 
Art Flow Events is een euregionaal project, er wordt onderzocht om dit om de twee jaar met Nederlandse en Duitse partners te organiseren.
 
Het samenwerkingsproject tussen de stichting NTK en Kloster Bentlage ‘Art Flow Events’ wordt mogelijk gemaakt door Interreg IV A programma Deutschland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie (EU). Verder droegen de gemeenten Haaksbergen, Dinkelland, Almelo en de Duitse deelstaat Noordrijn Westfalen bij.
Van het hele project zal een boek verschijnen en op 19 november gepresenteerd worden in Kloster Bentlage bij Rheine (D).

 
13-11-2017  

Grote Kofferbakverkoop op IndiŽ Almelo

 

ALMELO, zondag 26 november, 12/16.00 uur, toegang vrij

Meer dan honderd verkoopplaatsen biedt deze overdekte markt op 5.000 m2 in de vroegere weverij. De kofferbakverkoop biedt een mooie gelegenheid om een middag te snuffelen en om originele Sinterklaas- en Kerstaankopen te doen. Om op zoek te gaan naar uitbreiding van uw verzameling. Om er een leuke winterjas of ander kledingstuk voor weinig geld op de kop te tikken of misschien vindt u er een boek dat u altijd al graag wilde lezen. Ook opa’s en oma’s kunnen er natuurlijk weer lekker veel speelgoed, vinden zodat de kleinkinderen het fijn vinden om op bezoek te komen, want er is weer genoeg om mee te spelen. Tweedehands spullen, maar soms ook nieuwe zoals miskopen of geschenken die nooit zijn gebruikt, zullen worden aangeboden. Speelgoed, kleding, hebbedingetjes, sieraden, serviesgoed, meubeltjes, kerstspullen, (strip)boeken, films, singles en elpees, u kunt het zo gek niet bedenken. Voor kinderen is er een springkussen. Ook zijn er kramen met onder andere Indische hapjes, Mexicaans Soulfood, koffie, thee, belegde broodjes en zoete koekjes. Er wordt een terras ingericht waar het lekkers kan worden gegeten, maar eten meenemen naar huis kan natuurlijk ook.

Voor de verkopers is dit een mooie gelegenheid om overbodig geworden spullen te verkopen na het opruimen van de boeken- of kledingkasten, het kinderspeelgoed, de muziekcollectie en de schuur en zolder. Er zijn ruim honderd verkoopplaatsen. Een verkoopplaats voor een personenauto kost € 12,50 en voor een busje of SUV € 17,50. Bovendien wordt een bedrag van € 5,00 borg gevraagd. Als de plaats schoon wordt opgeleverd wordt de borg terugbetaald. Dit is de goedkoopste markt in de regio en het mooie is, u hoeft niet met uw spullen te sjouwen. Er zijn nog verkoopplaatsen beschikbaar. Meer informatie is te vinden op de facebookpagina van KofferbakverkoopAlmelo of stuur een e-mail met uw adresgegevens naar kofferbakverkoopalmelo@gmail.com om u aan te melden, u ontvangt dan een bevestiging. Verkopen op deze markt is eenvoudig, u rijdt de auto naar binnen op aanwijzing van de organisatie. Na het parkeren kan de verkoop beginnen. Velen zullen hun waren op de grond op een kleed of zeil achter de auto uitstallen, maar een (behang) tafeltje meenemen kan natuurlijk ook. En wilt u graag een plaats naast de buurvrouw, vriendin of familielid, dan kunt u in de bevestiging lezen hoe u dat kunt doen.
 

Archief
Terug naar vorige pagina