Persberichten
Persberichten graag sturen als Wordbestand aan: redactie@almelonieuws.nl
Meegeleverde foto's als bijlage meesturen a.u.b.


Plaatsing  
 
23-02-2016  

Stadsgesprek over vernieuwing binnenstad


Waagplein wordt Waagstraat.
 

ALMELO – Voorafgaand aan het stadsgesprek van de gemeenteraad met de burgers van dinsdag 23 februari a.s. in het stadhuis over de vernieuwing van de binnenstad, wordt om 17.00 uur vanaf het nieuwe stadhuis aan de Haven ZZ eerst een stadswandeling gehouden om ter plekke uitgelegd te krijgen wat er allemaal op de schop gaat.
Digitaal kan men hier een kijkje nemen.
 

 
16-02-2019  

Waar blijft mijn drol? Ga zaterdag kijken!

 

ALMELO – Waterschap Vechtstromen laat zaterdag belangstellenden zien hoe het waterschap het rioolwater zuivert. Bij de zuiveringsinstallatie De Sumpel aan de Bosuil in Almelo is het daarom Open Dag. Een dag met experimenten waaraan u mee kunt doen en tal van andere proeven. Ook voor kinderen is dat een interessante dag met speciaal aangepaste proefjes en natuurlijk rondleidingen.
Waterschap Vechtstromen organiseert de Open Dag in het kader van de naderende bestuurlijke Waterschapsverkiezingen waarvoor de burger haar stem kan uitbrengen, maar uiteraard ook voor de bewustwording van de gevolgen van bijvoorbeeld het weggooien van overtollige medicijnen en/of frituurolie in de wc of teveel gebruik van toiletpapier om over verspilling van water maar niet te spreken. De Open Dag bij De Simpel duurt van 12.00 tot 16.00 uur.

< Bij AS Paint in Vriezenveen werden de wraps op auto’s van Vechtstromen geplakt om aandacht te wekken voor de vraag: Waar blijft mijn drol? 
 

 
21-04-2019  

Open Huis bij AutoHaarhuis Almelo


Hans en Gerard Haarhuis, trotse winnaars van 'Onafhankelijk Bovag Autobedrijf van het jaar 2018/2019'.
 

Wat ooit begon in 1961 aan de Dorpsstraat in Geesteren met een handelsvoorraad voor de deur van 2 auto’s, is anno 2019 uitgegroeid naar twee moderne autobedrijven die vanuit Geesteren en Almelo de Twentse markt bestrijkt.
Toen was het vader Gerrit Haarhuis die vanuit de woning startte met een werkplaats aan huis. Vanaf 1990 werd zoon Gerard eigenaar en algemeen directeur en twee jaar later stapte ook Gerard’s broer Hans in het bloeiende autobedrijf dat groter en groter werd in de handel van jonge en betrouwbare occasions.   Inmiddels was AutoHaarhuis al wel verhuist naar de Vriezenveenseweg waar in 1996 een grootscheepse nieuwbouw ontstond gevolgd door een uitbreiding en metamorfose van de werkplaats in 2010.

Op moderne leest geschoeid timmerde AutoHaarhuis aan de weg qua autohandel, service en onderhoud, reparatie en schadeherstel, maar ook de verhuur van lichte bedrijfsauto’s en de introductie van alle vormen van autolease zoals private lease, financial lease, shortlease en operational lease.

Elektrisch
Inmiddels beleefde ook de elektrisch aangedreven auto al een tijdje haar entree bij AutoHaarhuis. Medewerkers werden en worden geschoold in de nieuwste techniek, de benodigde apparatuur werd aangeschaft, want de moderne auto - zowel elektrisch dan brandstofaangedreven - brengt u niet alleen van A naar B, maar doet dat ook met behulp van de nodige boordcomputers en dat vergt voortdurend nieuwe kennis.  

Dit jaar wordt bij AutoHaarhuis ook de e.GO Stadsauto geïntroduceerd onder het motto Share2use.    Het nieuwe carsharing-concept van Haarhuis Electric wordt momenteel uitgerold in Twente. Electrische auto’s waarover u 24/7 kunt beschikken. Reserveren en activeren via de app en rijden maar …
AutoHaarhuis kan u er alles over vertellen!!!

Bijvoorbeeld op Tweede Paasdag wanneer AutoHaarhuis Almelo Open Huis houdt in de nieuwe vestiging Twentepoort West 9 vlak bij de op-afrit naar de A35 en waar natuurlijk ook nog jonge kwalitatieve en aantrekkelijk geprijsde auto’s van alle merken met alle brandstofsoorten worden aangeboden.

 
30-06-2019  

Koetsentocht Almelose Ruiterdagen door de stad

 

ALMELO, (koop)zondag 30 juni, start: 10.30 uur, finish 15.00 uur

Tijdens de 53e Almelose Ruiterdagen van 28 juni t/m 7 juli is de stad weer het domein waar ruiters en amazones massaal met meer dan 2.300 paarden en pony’s  hun hippische aspiraties kunnen botvieren. Dressuur, springen, paardenshows, muzikaal vertier, en een ‘strodorp’ op het Twents Hippisch Centrum Almelo aan de Bosrand waar het 10 dagen lang goed toeven is en bovendien gratis toegankelijk.

Koetsentocht
Sinds het 10e lustrum in 2016 organiseert de stichting Almelose Ruiterdagen bovendien een Koetsentocht met diverse aanspanningen. Een authentiek gebeuren met oog voor detail al dan niet met éen paard voor de koets dan wel tweespan, tandem of zelfs vierspan. De tocht voor het aangespannen paard vertrekt zondag 30 juni om 10.30 uur vanaf de Weverij op het voormalige Indiëcomplex aan de Haven NZ om van daaruit via de vermelde route naar het buitengebied van Almelo te gaan door de Gravenallee en de Waterregge richting Zenderen waar een fotomoment wordt ingepast bij het klooster. Daarna gaat de tocht richting Bornerbroek voor een stop en lunch bij TMZ Theresiahof. Na de lunch gaat het via het Tusveld en het Nijreesbos weer richting Almelo langs TMZ Het Weggeler om via de binnenstad tijdens de koopzondag (Koornmarkt - rond 14.00 uur) door de Grotestraat te paraderen om weer richting het Twents Hippisch Centrum te gaan. Daar aangekomen, volgt dan op het hoofdterrein even na 15.00 uur een slotdefilé waarbij de passerende gespannen becommentarieerd worden en de mooiste aanspanning zal werden bekroond. Ook is er een prijs voor het span met de beste gangen en zal er tevens een aanmoedigingsprijs te behalen zijn.

Aansluitend kunt u dan genieten van het spektakelstuk van de dag, de ponyderby over natuurlijk uitziende hindernissen met de fameuze Irish Wall in het springparcours met 23 sprongen over een lengte van ruim 1.300 meter waaraan alleen de allerbesten van de eerste 3 (pony)dagen mogen meedoen.
De dag er na zijn de ringen vrij voor 7 dagen paardensport in optima forma met deelnemers van Maastricht tot Groningen en van Den Helder tot Glanerbrug. Ook die dagen is het Twents Hippisch Centrum Almelo gratis toegankelijk.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina