Persberichten
Persberichten graag sturen als Wordbestand aan: redactie@almelonieuws.nl
Meegeleverde foto's als bijlage meesturen a.u.b.


Plaatsing  
 
23-02-2016  

Stadsgesprek over vernieuwing binnenstad


Waagplein wordt Waagstraat.
 

ALMELO – Voorafgaand aan het stadsgesprek van de gemeenteraad met de burgers van dinsdag 23 februari a.s. in het stadhuis over de vernieuwing van de binnenstad, wordt om 17.00 uur vanaf het nieuwe stadhuis aan de Haven ZZ eerst een stadswandeling gehouden om ter plekke uitgelegd te krijgen wat er allemaal op de schop gaat.
Digitaal kan men hier een kijkje nemen.
 

 
08-03-2018  

Handwerkcafe in De Schelf

 

ALMELO, 8 maart, 09.30 uur, wijkcentrum De Schelf

Samen handwerken!
Eens in de maand, op de tweede donderdagochtend, is het handwerkcafé in wijkcentrum De Schelf. Samen handwerken, gezellig kletsen en koffie drinken. Ieder neemt zijn/haar eigen werk mee, dat kan heel verschillend zijn. Haken, breien, borduren, quilten, patchworken, noem maar op. Ze dienen elkaar ook van advies als dat nodig is. Per keer betalen ze 3 euro entree, daar zit ook 1 kopje koffie bij in. Wilt u ook (weer) gaan handwerken? Kom dan vrijblijvend een kijkje nemen in het Wijkcentrum De Schelf, zaal 2. Vanaf 09.30 uur bent u welkom. Voor meer info kunt bellen: Joke Warringa tel. 0546 866446.

Via info@ontmoetingsplein55plus.nl of kijk op www.ontmoetingsplein55plus.nl. U vindt ons ook op Facebook!
 

 
09-05-2018  

Liedenbaum viert hele zomer feest

 

ALMELO/TUSVELD  - Restaurant Liedenbaum, tegenover de Nijreesberg, viert de hele zomer feest vanwege het 80-jarig bestaan. Nagenoeg elke Almeloër heeft er wel eens op het terras gezeten tijdens zomerse dagen. De kinderen ravottend op de Nijreesberg onder toeziend oog van pa en ma en na afloop even genieten van een ijsje of drankje bij het tegenover de ‘berg’ gelegen Liedenbaum.
Inmiddels is Liedenbaum van theehuis in 1938 uitgegroeid naar een fijn restaurant à la carte met feestzaal voor bruiloften en partijen en met een fraai terras voor en achter waar het goed toeven is ook als ‘rustplek’ tijdens het ‘dauwtrappen’ op Hemelvaartsdag of tijdens een fietstocht door het Nijrees en langs de Doorbraak op zonnige zomerse dagen.
Nog altijd is Liedenbaum een familiebedrijf, nu in de vierde generatie.  Dat wordt deze zomer tot en met september gevierd met een wekelijkse jubileumschotel voor 8,88 euro vanwege de 80 jaar.
Kijk voor alle info op: www.liedenbaum.nl

 
30-06-2018  

Biologisch troef bij Het Wevershuisje

 

ALMELO - Trudy en Peter Koopman komen al enkele jaren bij Het Wevershuisje met hun biologische groenten, chutneys, sappen en diverse soorten huisgemaakte jam. Na de vraag van enkele vaste klanten of ze niet vaker konden komen, hebben ze hier gehoor aan gegeven. Ze komen voortaan elke laatste zaterdag van de maand bij Het Wevershuisje. Voor uw agenda de volgende data: 26 mei, 30 juni, 28 juli, 26 augustus, 29 september en  27 oktober. Van 12.00 tot 16.00 uur zullen Peter en Trudy dan bij Het Wevershuisje zijn met hun artikelen.

PS
Biologisch winkelen kan natuurlijk ook van maandag t/m zaterdag bij
Han’s natuurvoeding
aan de Schuttenstraat 4 in Almelo.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
01-07-2018  

Rommelmarkt speeltuin Het Nieuwland

 

ALMELO, zondag 1 juli, 12/18.00 uur

In speeltuin Het Nieuwland wordt een rommelmarkt/fancy fair georganiseerd ten bate van de speeltuin. Het is bovendien een jaarlijkse feestdag voor de jeugd met vele leuke activiteiten en spellen voor jong en oud. Denk aan touwtje trekken, blikgooien, tasje trekken, rommelmarkt, luchtkussen en nog veel meer leuke spelletjes, en voor de volwassenen, een bingo, envelop trekken en een loterij met vele leuke en waardevolle prijzen!!!
Een optreden van de Almelose zanger Maikel Dokter staat eveneens op het programma terwijl presentator Marcel Veldman van ‘Veldman Time’ garant staat voor het aaneenrijgen van het programma. Als klap op de vuurpijl zijn ook de Minions en Spiderman te verwachten.

Standhouders voor de rommelmarkt/fancy fair kunnen een marktkraam huren!
Meer info: www.speeltuinhet nieuwland.nl  of email naar: info@speeltuinhetnieuwland.nl Bellen kan ook via: 0546-829294  

 
07-09-2018  

The Incredible Dr. Pol keert terug naar Enschede

 

ENSCHEDE, 7 september, Wilminktheater

Nadat zijn theatervoorstelling in oktober vorig jaar razendsnel was uitverkocht in Enschede, keert de van origine Drentse Jan Harm Pol terug naar het Wilminktheater op vrijdag 7 september 2018. Met nóg persoonlijkere, ‘beestachtigere’ en intiemere verhalen over zijn leven en werk op het platteland van Amerika, wil hij een jong en nieuwe generatie inspireren respect- en liefdevol om te gaan met dier en mens. Daarnaast biedt de voorstelling een unieke kijk in het leven van de man achter Dr. Pol. Een voorstelling voor het hele gezin vol (h)eerlijke levenswijsheden en anekdotes van ’s werelds meest beroemde dierenarts. De kaartverkoop is gestart.

Kaarten voor deze voorstelling zijn te verkrijgen voor jongeren voor € 27,00 en volwassenen betalen € 37,00. Online via www.wilminktheater.nl en van maandag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur telefonisch via 053-4858500 en aan de kassa van het Wilminktheater aan de Wenninkgaarde 40-42.

Archief
Terug naar vorige pagina