Persberichten
Persberichten graag sturen als Wordbestand aan: redactie@almelonieuws.nl
Meegeleverde foto's als bijlage meesturen a.u.b.


Plaatsing  
 
23-02-2016  

Stadsgesprek over vernieuwing binnenstad


Waagplein wordt Waagstraat.
 

ALMELO – Voorafgaand aan het stadsgesprek van de gemeenteraad met de burgers van dinsdag 23 februari a.s. in het stadhuis over de vernieuwing van de binnenstad, wordt om 17.00 uur vanaf het nieuwe stadhuis aan de Haven ZZ eerst een stadswandeling gehouden om ter plekke uitgelegd te krijgen wat er allemaal op de schop gaat.
Digitaal kan men hier een kijkje nemen.
 

 
16-02-2019  

Waar blijft mijn drol? Ga zaterdag kijken!

 

ALMELO – Waterschap Vechtstromen laat zaterdag belangstellenden zien hoe het waterschap het rioolwater zuivert. Bij de zuiveringsinstallatie De Sumpel aan de Bosuil in Almelo is het daarom Open Dag. Een dag met experimenten waaraan u mee kunt doen en tal van andere proeven. Ook voor kinderen is dat een interessante dag met speciaal aangepaste proefjes en natuurlijk rondleidingen.
Waterschap Vechtstromen organiseert de Open Dag in het kader van de naderende bestuurlijke Waterschapsverkiezingen waarvoor de burger haar stem kan uitbrengen, maar uiteraard ook voor de bewustwording van de gevolgen van bijvoorbeeld het weggooien van overtollige medicijnen en/of frituurolie in de wc of teveel gebruik van toiletpapier om over verspilling van water maar niet te spreken. De Open Dag bij De Simpel duurt van 12.00 tot 16.00 uur.

< Bij AS Paint in Vriezenveen werden de wraps op auto’s van Vechtstromen geplakt om aandacht te wekken voor de vraag: Waar blijft mijn drol? 
 

 
23-02-2019  

Het TuinTrend Event van Kees Smit

 

Kees Smit Tuinmeubelen is klaar voor het nieuwe tuinseizoen en dat pakken ze groots aan met hét Tuintrend-Event van 2019 in twee weekenden op twee locaties. Zaterdag 23 en zondag 24 februari in de Experience Store XXL in Almelo en zaterdag 2 maart en zondag 3 maart in de Experience Store XXL in Amersfoort. Met meer dan 20 deelnemers staan de twee weekenden in het teken van tuininspiratie.

Maak tijdens het Tuintrend-Event kennis met de nieuwste trends op gebied van tuin en terras. Ontdek de nieuwe collectie tuinmeubelen en kom tuinideeën opdoen. Inspiratie nodig voor een overkapping of advies op maat van een tuinarchitect? Het Tuintrend-Event biedt het allemaal. Krijg professionele tips en doe mee aan leuke winacties.

Echt het buitenleven proeven? Neem tijdens het event in Almelo dan deel aan een workshop ‘Creatief met Bloemen’ en de Mattie’s Grill BBQ-workshop ‘Ambachtelijke mini-burgers maken’. In Amersfoort hebben ze iets anders in petto. Daar is op zaterdag 2 maart Ivo Putman van de Grote Tuinverbouwing aanwezig en presenteert handige ins en outs over het inrichten van de tuin. Daarnaast gaat hij zes mensen gelukkig maken met persoonlijk tuinadvies.

Geniet tijdens dit weekend van culinaire hapjes en verfrissende drankjes en beleef het zomergevoel. Ook voor kids is er genoeg te doen! Kortom, een uitje voor het hele gezin. Benieuwd naar meer informatie over dit weekend? Bezoek keessmit.nl/event.

Aanmelden voor de Nieuwsbrief met kans op 2.000 euro kan via: www.keessmit.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Laat de zomer beginnen!

 
28-02-2019  

Beatlemania herleeft: Beatlesavond in Wierden!

 

WIERDEN - Donderdag 28 februari organiseren de Culturele Raad Wierden, boekhandel Reterink en de Bibliotheek samen een muzikale avond, helemaal in het teken van: The Beatles!
Wie kent ze niet? The Fab Four uit Liverpool. The Beatles hebben in hun tijd de wereld veroverd met hun muziek en hun wilde lokken. En nog steeds wordt de band aangewezen als meest invloedrijk op het gebied van popmuziek. In hun 10-jarig bestaan hebben ze grenzen overschreden, trends neergezet en andere artiesten richting gegeven voor de toekomst.
Docent popgeschiedenis aan het conservatorium in Enschede, Arris Roordink, weet alles van popmuziek. Hij kan dan ook als geen ander vertellen over de muzikale reis van The Beatles. Arris vertelt over de ontwikkeling van de band, beginnend bij hun eerste album en dan door tot het laatste. Hoe kwam hun muziek tot stand? Door wie werden ze beïnvloed? En hoe kan het dat ze 10 jaar lang over de hele wereld de hitparades domineren?
Een avond over The Beatles is natuurlijk niet af zonder dat waar het eigenlijk om draait: de muziek! Daarom is er een gelegenheidsformatie van lokale muzikanten die, samen met het publiek, de muziek van The Beatles tot leven brengt. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om boeken en platen te kopen. En een Beatlesverzamelaar komt zijn ruime collectie aan bijzondere fan-artikelen  tentoonstellen.
Kom ook luisteren, leren, meezingen en vooral genieten tijdens deze unieke avond over de grootste band allertijden: The Beatles!

Datum en tijd: donderdag 28 februari, aanvang 20.00u, inloop 19.30u
Locatie: Het Ontmoetingscentrum, spoorstraat 7, Wierden
Kosten: €8,- in de voorverkoop, €10,- aan de deur.
Kaarten kunnen worden gekocht bij: Bibliotheken Wierden en Enter, Primera in Enter en Reterink in Wierden.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
05-04-2019  

Almelose 'LaWeDaMaDo' toneelt in Vriezenveen

 

VRIEZENVEEN, 5/6 april, 19.30 uur, entree zaal CCK2; 7 euro pp

De nog vrij jonge Almelose toneelvereniging ‘LaWeDaMaDo’(laten we dat maar doen) gaat haar tweede seizoen in met het nieuwe toneelstuk ‘Kloosterlingen’ geschreven door de Almelose auteur José Runhaar-Lourens. 

In het stuk wordt een ingedut dorpje waar het leven zich voornamelijk afspeelt in het café en  het tegenoverliggende klooster opgeschrikt wanneer een inbreker zijn toevlucht in het klooster zoekt. Hij krijgt hulp van twee nonnen. Dat levert uiteraard de nodige hilarische verwikkelingen op. Zal de rust weerkeren in het ooit zo vredige dorpje? En zoals de PR-afdeling van ‘LaWeDaMaDo’ dat aanduid, belooft het twee avonden vol vermaak net zoals het succes vorig jaar.

Op beide avonden is de zaal open vanaf 19:30 uur en begint het stuk om 20:00 uur. Wederom is de locatie van deze voorstelling het CCK2 aan de Kerkstraat in Vriezenveen. Kaarten kosten €7,- in de voorverkoop en aan de zaal €8,-.
U kunt uw kaarten bestellen via www.lawedamado.nl. Tevens vindt u op deze website meer informatie over ‘Kloosterlingen’ en de toneelvereniging.

 

Archief
Terug naar vorige pagina