Persberichten
Persberichten graag sturen als Wordbestand aan: redactie@almelonieuws.nl
Meegeleverde foto's als bijlage meesturen a.u.b.


Plaatsing  
 
23-02-2016  

Stadsgesprek over vernieuwing binnenstad


Waagplein wordt Waagstraat.
 

ALMELO – Voorafgaand aan het stadsgesprek van de gemeenteraad met de burgers van dinsdag 23 februari a.s. in het stadhuis over de vernieuwing van de binnenstad, wordt om 17.00 uur vanaf het nieuwe stadhuis aan de Haven ZZ eerst een stadswandeling gehouden om ter plekke uitgelegd te krijgen wat er allemaal op de schop gaat.
Digitaal kan men hier een kijkje nemen.
 

 
05-12-2017  

Steun de Kerstpakkettenactie

 

ALMELO – De crisis is voorbij maar nog lang niet iedereen merkt dat omdat men nog zoekende is naar net betaald werk en nog steeds van een laag inkomen moet rondkomen. De Almelose Stichting Nomen Nescio (Naam Onbekend) is een van die organisaties die al jaren de handschoen oppakt om minder bedeelden tijdens de Kerst een extraatje te bezorgen middels een kerstpakket.
In die doelgroep vallen bijvoorbeeld éénouder gezinnen met kinderen die bijvoorbeeld al vier jaar moeten rondkomen van een sociale uitkering. Naar gelang het slagen van de actie krijgen zij een pakket met boodschappen ter waarde van 25 euro en een waardebon van 100 euro te besteden bij de HEMA.
Vorig jaar kon Nomen Nescio  in het Almelose 300 pakketten bezorgen en dat hoopt men dit jaar te overtreffen, want nog steeds zijn er zo’n 2.800 personen die moeten leven van een bijstandsuitkering. De gemeentelijke sociale dienst is ook de instantie die de ergste gevallen selecteert.
Nomen Nescio zamelt voor dat doelgeld in van gulle gevers die kunnen doneren via www.nomennescioalmelo.nl maarmen kan zich ook aanmelden als sponsor via info@nomennescioalmelo.nl
De vrijwilligers van Nomen Nescio en van de serviceclubs in Almelo bezorgen de pakketten anoniem.

 
02-02-2018  

Expositie Bolk Transport in Huis van Katoen…

 

ALMELO,  februari/maart Huis van Katoen en Nu

De historie van Bolk Transport uit voert ons terug naar 1934 toen Jan Bolk en Johan Looms vanuit de boerderij van Bolk aan de Kerkhofsweg in Almelo begonnen met transportdiensten middels paard en wagen. Aardappels en balen turf als brandstof is veelal de lading die in stad en ommeland wordt bezorgd. Daarnaast worden ook drankbevoorradingen uitgevoerd naar diverse cafés  die in het bezit zijn van de familie Bolk.

De Tweede Wereldoorlog gooit roet in het eten. Het transportbedrijf komt stil te liggen. In 1945 als Nederland is bevrijd, starten Jan en Johan het transport weer op. Dit keer met zelf aangepaste Amerikaanse legertrucks en trailers van eigen makelij. Bouwbedrijf Goossen en Machinefabriek Rossmark zijn de eerste opdrachtgevers. Ook worden loonwerkers vervoerd van en naar de turfsteekvelden achter Vriezenveen. In 1947 sleept het transportbedrijf bierbrouwer Heineken binnen als grote klant.  Vanaf de brouwerij in Amsterdam transporteert en distribueert het gerstenat door geheel Twente. Anno nu verzorgt Bolk Transport de bier en drankendistributie nog steeds in geheel Oost Nederland en zijn ook Grolsch en andere brouwers vaak opdrachtgever.
In 1963 kwam Henk Bolk als 23-jarige jongeling aan het hoofd te staan van de onderneming nadat zijn vader Jan overleed. Henk was de expansiedrift niet vreemd, zocht samenwerking met collega’s in het vak, lobbyde namens hen in geheel bestuurlijk Nederland, zorgde telkens voor kwalitatief materieel om de veiligheid te vergroten voor werknemers en anderen en durfde ook zaken te doen om te kunnen groeien.
Zes jaar geleden namen de directieleden het concern over en werd Henk Bolk voorzitter van de raad van commissarissen dat de directie van het concern met raad en daad blijft bijstaan. 

Goederentransport en distributie zijn nog immer de traditionele werkzaamheden met warehousing als tijdelijke opslag aan toe. Aanvullend werd ook het exceptioneel transport door geheel Europa verder ontwikkeld, evenals het transport van zeecontainers over de weg, spoor en water. Daarbij rijden inmiddels meer dan 150 trucks door Europa. De containeroverslag van spoor en water begon op het emplacement in de Almelose binnenstad. Inmiddels is dat verplaats en uitgebreid naar terminallocaties zoals op het XL Businesspark bij Bornerbroek, de binnenhaven van Hengelo en zeehaven Rotterdam en de spoorterminal in Bentheim (D). Vanuit Rotterdam rijden dagelijks treinen met containers vise versa richting Bentheim en verder naar Scandinavië en Oost Europa. Ook de spoorverbinding voor containers met Basel is inmiddels gerealiseerd. Het containertransport over water en spoor is ondergebracht bij CTT Intermodaal Transport dat Henk Bolk oprichtte samen met andere partners in de transportwereld. CTT is daarbij aangesloten op de logistieke digitale netwerken van de haven- en douanediensten in Rotterdam. Het samenstellen van transport per trein, water en over de weg kan daarom veel sneller gerealiseerd worden.
Het concern met inmiddels zo'n 300 personeelsleden, heeft naast de al vernoemde vestigingen tevens steunpunten in Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Roemenië.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
03-03-2018  

Stadsmuseum verkoopt overtollige boeken

 

ALMELO, zaterdag 3 maart, 13/17.00 uur

In de boekencollectie van het Stadsmuseum Almelo zijn nogal wat dubbele exemplaren.
Deze worden op de zolder van het Stadsmuseum Almelo te koop aangeboden.
Het gaat om de volgende categorieën:
Twente, Twentse industrie, Overijssel, taal, kunst, Duitstalige boeken en diversen.

Locatie:
Stadsmuseum Almelo
Prinsenstraat 13

 
04-03-2018  

Jazz at the Bieb: 'Duke' en Mercer Ellington

 

ALMELO - Zondag 4 maart, 15.00 uur, entree 7 euro
 
Dit concert van Johan Bijkerk's Kwintet in Leescafe De Meridiaan is gewijd aan composities van de grote Afro- Amerikaanse componist- arrangeur en pianist Edward "Duke" Ellington (1899- 974) en zijn zoon Mercer- trompettist arrangeur (1919 -1976).

Duke Ellington speelde hoofdzakelijk eigen composities. Veel hiervan werden hits zoals Mood Indigo en It Don't Mean A thing If It Ain't Got That Swing. Hij schreef o.a suites: diverse stukken over één thema, over de Afro- Amerikanen: Black, Brown and Beige.
Deze suite ging in 1943 in première in Carnegie Hall.

Mercer schreef diverse composities voor het orkest van zijn vader, toen The Duke geen eigen composities voor de radio mocht spelen van de vakbond.

Johan Bijkerk luisterde sinds zo'n 60 jaar naar muziek van de Duke. Hij vertegenwoordigde Nederland in 1983 tijdens de E.B.U.- jazzkwis in Parijs. In navolging van The Duke schreef hij jazz-suites over o.a. Almelo, Portugal, Cuba en New Orleans.

Leescafé de Meridiaan
Toegang € 7,00, bibliotheekleden € 6,00 (jeugd tot 18 gratis)

 
14-03-2018  

Logistiek heeft honderden banen beschikbaar

 

REGIO - Logistiek ondernemer Bleckmann heeft medio dit jaar 200 tot 250 werknemers nodig voor het nieuwe Europese distributiecentrum van de Chinese speelgoedgigant VTech op het XL Businesspark Almelo. De selectie verloopt via uitzendbureau Timing.
Daarmee is het nog niet gedaan met de vraag naar personeel voor de logistieke sector. Ook het Europese distributiecentrum van Timberland, eveneens op het XL Businesspark, heeft eveneens personeel nodig net zoals veel Twentse transportbedrijven, waaronder HST, vragen om chauffeurs.
De groei van de sector op het XL Businesspark zal in de eerstvolgende jaren oplopen naar 1.000 werknemers zo is de verwachting. Twente-breed denkt men zelfs aan 2.000 banen met een doorgroei naar 10.000 op wat langere termijn, waarbij de overslag van containers een flink aandeel heeft.

De sector organiseert daarom de ‘Week van de Logistiek’ met een ‘Kick Off’ op woensdag 14 maart in de Weverij op het Indiëcomplex in Almelo.   Op donderdag 15 maart is het Werkpleindag voor diegenen die zijn ingeschreven bij de Werkpleinen in Almelo, Enschede en Hengelo. Met de bus wordt dan een rondrit gemaakt langs diverse bedrijven in de regio. Als beloning is er een gratis toegangskaartje naar keuze voor een thuiswedstrijd van Heracles Almelo of FC Twente.
Vrijdag 17 maart zijn Twentse scholieren uit het VMBO te gast voor een Doe-ochtend waarbij diverse logistieke bedrijven worden bezocht.
Op zaterdag 18 maart houdt het ROC van Twente (logistiek, transport en monteursopleiding) van 10.00 tot 15.00 uur een Open Dag bij de schoollocaties in Almelo, Enschede, Hengelo, Oldenzaal en Rijssen voor iedereen die nog een opleidingskeuze moet maken. Wel dien je je eerst aan te melden

Meer info:

www.weekvandelogistiek.nu/ 
www.rocvantwente.nl/open-zaterdag.html

Archief
Terug naar vorige pagina