Persberichten
Persberichten graag sturen als Wordbestand aan: redactie@almelonieuws.nl
Meegeleverde foto's als bijlage meesturen a.u.b.


Plaatsing  
 
23-02-2016  

Stadsgesprek over vernieuwing binnenstad


Waagplein wordt Waagstraat.
 

ALMELO – Voorafgaand aan het stadsgesprek van de gemeenteraad met de burgers van dinsdag 23 februari a.s. in het stadhuis over de vernieuwing van de binnenstad, wordt om 17.00 uur vanaf het nieuwe stadhuis aan de Haven ZZ eerst een stadswandeling gehouden om ter plekke uitgelegd te krijgen wat er allemaal op de schop gaat.
Digitaal kan men hier een kijkje nemen.
 

 
08-03-2018  

Handwerkcafe in De Schelf

 

ALMELO, 8 maart, 09.30 uur, wijkcentrum De Schelf

Samen handwerken!
Eens in de maand, op de tweede donderdagochtend, is het handwerkcafé in wijkcentrum De Schelf. Samen handwerken, gezellig kletsen en koffie drinken. Ieder neemt zijn/haar eigen werk mee, dat kan heel verschillend zijn. Haken, breien, borduren, quilten, patchworken, noem maar op. Ze dienen elkaar ook van advies als dat nodig is. Per keer betalen ze 3 euro entree, daar zit ook 1 kopje koffie bij in. Wilt u ook (weer) gaan handwerken? Kom dan vrijblijvend een kijkje nemen in het Wijkcentrum De Schelf, zaal 2. Vanaf 09.30 uur bent u welkom. Voor meer info kunt bellen: Joke Warringa tel. 0546 866446.

Via info@ontmoetingsplein55plus.nl of kijk op www.ontmoetingsplein55plus.nl. U vindt ons ook op Facebook!
 

 
12-12-2018  

Kerstmarkt bij Stadsboerderij Beeklust

 

ALMELO - Op stadsboerderij Beeklust kan iedereen op woensdag 12 december genieten van de echte kerstsfeer. Snuffel tussen de vele verlichte kraampjes, geniet van de muziek en warm op bij de vuurtjes en de warme chocolademelk. De kerstmarkt vindt plaats van 16.00 tot 20.30 uur aan Ledeboerslaan 3 Almelo. Naast de kraampjes is er een DJ die kerstliedjes draait, treedt popkoor Vocal Group Update op, is er een lootjeskraam met leuke prijzen en gaat het echte kerstverhaal gespeeld worden.
Er zijn weer veel aanbieders met verschillende producten aanwezig met een kraam op de kerstmarkt. Enkele aanwezigen zijn: De Groenderij, Heerlijk Happy, Germany Delicatessen, Interactcontour, Jolidi, Naturhuus Almelo en Zorgboerderij Het Wierke. 

Parkeren
Bij stadsboerderij Beeklust is weinig tot geen gelegenheid om de auto te parkeren tijdens de kerstmarkt. Bezoekers kunnen de auto plaatsen bij het winkelcentrum en in de parkeergarage op het Van Gogh Plein Almelo. Dit is op slechts twee minuten loopafstand. Voor fietsers is er wel gelegenheid om te parkeren bij de stadsboerderij.

 

 
23-12-2018  

Jubelconcert 100 jaar AMK en AMC

 

ALMELO, 23 december, St. Georgiusbasiliek

Dat het Almelo’s Mannen Koor (AMK) en het Almelo’s Christelijk Mannenkoor (ACM) in hetzelfde jaar hun eeuwfeest vieren mag wel een unicum worden genoemd. Op 21 april jongstleden werd al een eerste gezamenlijk jubileumconcert gegeven in de Grote Kerk aan het Kerkplein in Almelo en op zondag 23 december volgt een tweede in Kerstsfeer in de St. Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat te Almelo. De entree voor dit tweede jubileumconcert is gratis.

Zangfonds voor de jeugd
Ondanks de feestelijke jubelactiviteiten ziet men toch het feit van vergrijzing toeslaan onder de leden die al de nodige concerten in binnen- en buitenland achter hun naam hebben staan.
Dat onderkennende, heeft men tevens de handen ineen geslagen voor het vormen van een Zangfonds voor jongeren. Onder het motto ‘Wij geven onze stemmen door’ moe het Zangfonds ruim baan scheppen voor de toekomst door belangstellende jongeren te begeleiden in een toekomstige koor-carrière. Tijdens het jubelconcert wordt daarvoor een eerste cheque overhandigd als startkapitaal voor de commissie die de jeugd gaat begeleiden. In ieder geval gaan Hans Buld, Frank den Bakker, Anja Lankamp en Marieke Zoutendijk al commissieleden aan de slag met het uitwerken van het plan ‘Wij geven onze stemmen door’. Zij allen zijn muzikaal onderlegd en hebben volop feeling met kinderen/jeugdigen om hen te begeleiden naar het volwaardig koorlidmaatschap voor de jeugd. Tijdens het Jubelconcert kunt u daar eventueel nog een ‘steentje’ aan bijdragen want zingen in een koor is niet allen leuk en ontspannend, maar draagt tevens bij aan de sociale ontwikkeling! 

 
27-12-2018  

Editie 3 Popquiz XL in Almelose horeca

Inschrijving geopend
 

ALMELO, donderdag 27 december.

Op 27 december a.s. (‘derde kerstdag’) vindt de derde editie van de Popquiz XL plaats. Dit jaar is niet de wevershal van Indië het decor, maar worden de rondes gespeeld in verschillende horecagelegenheden in het centrum van Almelo. De inschrijving start op zaterdag 24 november a.s. via www.popquizxl.nl.

Deelnemende teams spelen telkens twee rondes op één locatie, om daarna volgens een vastgesteld schema naar een volgende plek te verkassen. In totaal bestaat de quiz uit acht rondes, ieder team bezoekt dus vier verschillende café’s of restaurants. Aan het eind van de avond komen alle deelnemers op één plek bij elkaar voor de uitslag.

Meezingen
In de PopquizXL komt opnieuw de gehele historie van de popmuziek voorbij, van rockabilly tot hiphop, van metal tot dance, van country tot schlager. De samenstellers van de quiz houden net als andere jaren het pop-olympische motto voor ogen: meezingen is belangrijker dan winnen. Net als vorig jaar gaat de opbrengst van het inschrijfgeld in z’n geheel naar een goed doel, waarbij dit jaar nadrukkelijk wordt gezocht naar één of meer plaatselijke bestedingen.

Laagdrempelig
De Popquiz XL is een initiatief dat ruim twee jaar geleden werd geboren tijdens één van de maandelijkse popquizzen bij Proeflokaal België in Almelo. Enkele deelnemers daaraan staken de koppen bij elkaar om een grote, laagdrempelige popquiz te organiseren,  een muzikaal feest der herkenning voor iedereen die is opgegroeid met popmuziek. De eerste editie was direct een doorslaand succes, en bij de tweede editie bleek een week voor de tijd het maximaal mogelijke aantal teams al te zijn bereikt.

Praktische informatie
Een deelnemend team bestaat uit vier of vijf personen. Teams kunnen zich opgeven via www.popquizxl.nl. Deelname kost 7,50 euro per teamlid. Volg ons voor het laatste nieuws over de quiz op Facebook en Twitter.
 

Archief
Terug naar vorige pagina