Persberichten
Persberichten graag sturen als Wordbestand aan: redactie@almelonieuws.nl
Meegeleverde foto's als bijlage meesturen a.u.b.


Plaatsing  
 
23-02-2016  

Stadsgesprek over vernieuwing binnenstad


Waagplein wordt Waagstraat.
 

ALMELO – Voorafgaand aan het stadsgesprek van de gemeenteraad met de burgers van dinsdag 23 februari a.s. in het stadhuis over de vernieuwing van de binnenstad, wordt om 17.00 uur vanaf het nieuwe stadhuis aan de Haven ZZ eerst een stadswandeling gehouden om ter plekke uitgelegd te krijgen wat er allemaal op de schop gaat.
Digitaal kan men hier een kijkje nemen.
 

 
08-03-2018  

Handwerkcafe in De Schelf

 

ALMELO, 8 maart, 09.30 uur, wijkcentrum De Schelf

Samen handwerken!
Eens in de maand, op de tweede donderdagochtend, is het handwerkcafé in wijkcentrum De Schelf. Samen handwerken, gezellig kletsen en koffie drinken. Ieder neemt zijn/haar eigen werk mee, dat kan heel verschillend zijn. Haken, breien, borduren, quilten, patchworken, noem maar op. Ze dienen elkaar ook van advies als dat nodig is. Per keer betalen ze 3 euro entree, daar zit ook 1 kopje koffie bij in. Wilt u ook (weer) gaan handwerken? Kom dan vrijblijvend een kijkje nemen in het Wijkcentrum De Schelf, zaal 2. Vanaf 09.30 uur bent u welkom. Voor meer info kunt bellen: Joke Warringa tel. 0546 866446.

Via info@ontmoetingsplein55plus.nl of kijk op www.ontmoetingsplein55plus.nl. U vindt ons ook op Facebook!
 

 
09-05-2018  

Liedenbaum viert hele zomer feest

 

ALMELO/TUSVELD  - Restaurant Liedenbaum, tegenover de Nijreesberg, viert de hele zomer feest vanwege het 80-jarig bestaan. Nagenoeg elke Almeloër heeft er wel eens op het terras gezeten tijdens zomerse dagen. De kinderen ravottend op de Nijreesberg onder toeziend oog van pa en ma en na afloop even genieten van een ijsje of drankje bij het tegenover de ‘berg’ gelegen Liedenbaum.
Inmiddels is Liedenbaum van theehuis in 1938 uitgegroeid naar een fijn restaurant à la carte met feestzaal voor bruiloften en partijen en met een fraai terras voor en achter waar het goed toeven is ook als ‘rustplek’ tijdens het ‘dauwtrappen’ op Hemelvaartsdag of tijdens een fietstocht door het Nijrees en langs de Doorbraak op zonnige zomerse dagen.
Nog altijd is Liedenbaum een familiebedrijf, nu in de vierde generatie.  Dat wordt deze zomer tot en met september gevierd met een wekelijkse jubileumschotel voor 8,88 euro vanwege de 80 jaar.
Kijk voor alle info op: www.liedenbaum.nl

 
30-06-2018  

Biologisch troef bij Het Wevershuisje

 

ALMELO - Trudy en Peter Koopman komen al enkele jaren bij Het Wevershuisje met hun biologische groenten, chutneys, sappen en diverse soorten huisgemaakte jam. Na de vraag van enkele vaste klanten of ze niet vaker konden komen, hebben ze hier gehoor aan gegeven. Ze komen voortaan elke laatste zaterdag van de maand bij Het Wevershuisje. Voor uw agenda de volgende data: 26 mei, 30 juni, 28 juli, 26 augustus, 29 september en  27 oktober. Van 12.00 tot 16.00 uur zullen Peter en Trudy dan bij Het Wevershuisje zijn met hun artikelen.

PS
Biologisch winkelen kan natuurlijk ook van maandag t/m zaterdag bij
Han’s natuurvoeding
aan de Schuttenstraat 4 in Almelo.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
20-10-2018  

Expo 10 jaar Herman Krikhaar Prijs Almelo

 

ALMELO, 20/28 oktober 2018, Hof 88
 
In 2018 bestaat de Herman Krikhaarprijs 10 jaar en dit zal gevierd worden met een grote expositie in de Kunsthal van Hof 88 van alle deelnemers aan de prijs. Het is de eerste keer, dat de Herman Krikhaarprijs expositie in de Kunsthal plaats vindt. Daarmee is de prijs aangeland op één van de meest gerenommeerde locaties voor kunst in Almelo. Met de Herman Krikhaar Prijs wordt de geboortige Almeloër die wereldberoemd werd met zijn vroegere galerie aan de Spuistraat in Amsterdam en ook door zijn eigen werk, blijvend geëerd.
Met stichting Indigo is nu overeengekomen, dat de expositie die behoort bij de prijs, ook de komende jaren in de Kunsthal van Hof 88 zal blijven.
 
Om het 10 jarig bestaan extra luister te geven, zal de weduwe van Herman Krikhaar, Helena Stork speciaal uit Frankrijk overkomen om de prijs op 21 oktober 2018 uit te reiken.
 
De jury in 2018 bestaat uit Maarten van Aken, Marianne Lammersen en Alwi Oude Aarnikhof deze selecteren een winnaar op basis van ingeleverd werk. De winnaar ontvangt een geldprijs van 500 euro en zijn of haar werk wordt langer in de kunsthal tentoongesteld.
 
De deelname aan de prijs is voorbehouden aan beeldend kunstenaars uit alle disciplines wonend of werkend in Almelo.
 
Locatie: Kunsthal Hof 88
Data: 20 t/m 28 oktober 2018
Prijsuitreiking: 21 oktober 2018 om 16.00 uur door Helena Stork
 
De Herman Krikhaarprijs 2018 wordt mogelijk gemaakt door:
Gemeente Almelo, Stichting Indigo, Stichting Nieuwe Twentse Kunst

 
02-11-2018  

Mendelssohns 'Lobgesang' in Grote Kerk Almelo

 

ALMELO, Vrijdag 2 november, 19.00 uur, entree 19 euro

In de Grote Kerk aan het Kerkplein geeft concertkoor Sursum Corda Almelo onder leiding van concertmeester Eric Kotterink uitvoering aan het ‘Lobgesang’ van Felix Mendelssohn-Bartholdy. Het Nederlands Begeleidingsorkest kent deze avond als solisten Johannette Zomer (sopraan), Eline Harbers (alt), Marcel Reijans (tenor)

Voorafgaand aan het ‘Lobgesang’ houdt Ben Koelman als groot kenner van klassieke muziek, een inspirerende lezing over het ‘Lobgesang’ en diens schepper Felix Mendelssohn-Bartholdy. De lezing is niet in de Grote Kerk maar in gebouw De Schouw, tegenover de kerk. Na de lezing van circa 40 minuten, die om 19.00 uur begint, verkast men naar de kerk voor het concert . Voorafgaand aan het concert speelt het Nederlands Begeleidingsorkest ook nog het 2e deel uit Dvorak's 9e symfonie (“Uit de nieuwe wereld”).

De combinatie-entree bedraagt 19 euro.

Kaarten kunnen worden besteld via de website:
www.sursumcorda-almelo.nl

Archief
Terug naar vorige pagina