Persberichten
Persberichten graag sturen als Wordbestand aan: redactie@almelonieuws.nl
Meegeleverde foto's als bijlage meesturen a.u.b.


Plaatsing  
 
23-02-2016  

Stadsgesprek over vernieuwing binnenstad


Waagplein wordt Waagstraat.
 

ALMELO – Voorafgaand aan het stadsgesprek van de gemeenteraad met de burgers van dinsdag 23 februari a.s. in het stadhuis over de vernieuwing van de binnenstad, wordt om 17.00 uur vanaf het nieuwe stadhuis aan de Haven ZZ eerst een stadswandeling gehouden om ter plekke uitgelegd te krijgen wat er allemaal op de schop gaat.
Digitaal kan men hier een kijkje nemen.
 

 
12-07-2017  

Inloopspreekuur wijkverpleging CarintReggeland

 

ALMELO – Carintreggeland Wijkverpleging houdt op woensdag 12 juli 2017 een  inloopspreekuur voor al uw vragen op gebied van wonen, zorg en welzijn. Elke tweede woensdag van de maand tussen 11.30 – 12.30 uur kunt u binnenlopen in het Wijkcentrum De Schelf in de wijk Schelfhorst (Binnenhof 51, 7607 KH Almelo).

De overheid heeft bepaald dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis moeten blijven wonen. Als u wat ouder bent kunnen er mogelijk vragen gaan spelen over aanpassingen in huis, veiligheid in en om het huis en zorg aan huis.
U kunt voor al uw vragen terecht op het inloopspreekuur van Carintreggeland. De medewerkers van de wijkverpleging informeren u onder andere over wijkverpleging, het wonen in een Carintreggeland Huis (waaronder tijdelijk verblijf), thuisondersteuning, (woning)aanpassingen vanuit de WMO, Ergotherapie Thuis, Personenalarmering, de Medido (medicijndispenser), het Reisbureau van Carintreggeland, zorg in de laatste levensfase en uitleen van hulpmiddelen.

 
30-08-2017  

Het Verzet Kraakt, theater, expo en docu

 

ALMELO – In het oorlogsjaar 1944 op 15 november pleegde het verzet een overval op het filiaal van de Nederlandse Bank in Almelo. Een overval met instemming van de Nederlandse regering in ballingschap. Doel het verkrijgen van kapitaal om de staking bij NS tegen het juk van de bezetter en andere verzetszaken te kunnen financieren. Acht Twentse verzetsstrijders gewapend met één pistool dringen ’s avonds rond half zes naar binnen. Enkele uren later is er 46 miljoen gulden buitgemaakt. Enkele dagen later heeft de Duitse bezetter het fenomenale bedrag terug, zijn er ‘daders’ opgepakt, mishandeld en afgevoerd naar Duitse concentratiekampen. Slechts een paar overleefden. Dat zijn de feiten, maar hoe luiden de verhalen en achtergronden van deze grootste bankroof tot op de dag van vandaag.

In de maak is een theatervoorstelling, een documentaire van Peter Schoof die vanaf mei wordt uitgezonden door RTV Oost en in de aanloop naar de voorstellingen exposities in Almelo, Harbrinkhoek, Nijverdal, Rijssen, Vriezenveen en Wierden. Directeur Klaas Knot van de Nederlandse Bank komt op 24 mei de expositie in Almelo openen. Op 13 en 14 mei is in het Theaterhotel nog een gezamenlijke productie met toneel, zang en muziek  in het Theaterhotel als aanloop naar de theatervoorstellingen op het Indiëcomplex.

De theatervoorstellingen vinden plaats op het Indiëcomplex en staan gedateerd op 30 en 31 augustus en 1, 2, 6, 7, 8, 9, 13, 14, 15, 16, 20, 21, 22 en 23 september. De reserveringen gaan via het Theaterhotel.
Alle informatie vindt u op: www.hetverzetkraakt.nl 

 
10-09-2017  

Jarig RTV Oost traktatie toer

 

Op vrijdag 4 september 1992 begon TV Oost als eerste regionale zender in Nederland met televisie-uitzendingen. Nu, 25 jaar later, zendt de omroep inmiddels 7 dagen per week nieuws, sport en informatieve programma's uit. Een kwart eeuw oud en dat moet worden gevierd! RTV Oost trakteert alle Overijsselaars daarom op vijf muzikale feesten op zondagen in mei, juni en september. Het eerste muzikale feest vindt plaats op zondag 14 mei in Haaksbergen. De entree is natuurlijk helemaal gratis.

Hoe ziet deze feestdag eruit?
De feestzondag begint ’s morgens om 11:00 uur met een uur lang gezellig 'Frühshoppen in…'. Hierbij wordt ook wordt gedacht aan een drankje en een hapje. Presentatoren Bert Eeftink en Dorothy Oosting praten met bijzondere gasten en inwoners van Haaksbergen en voor de muzikale omlijsting zorgt ‘Grensland Oberkrainer’ uit Overdinkel. Frühshoppen in Haaksbergen volg je live op TV Oost.

In de namiddag volgt vanaf 16:00 uur op dezelfde locatie een groots muzikaal pleinfeest met een lange rij bekende artiesten zoals: Bouke, Dries Roelvink, Johnny Bolk, New Timeless, Elz Bakker, Marga Bult en Ronnie Ruysdael. De presentatie is in handen van Marcel Spijkerman, bekend van het radioprogramma Goeiemiddag Overijssel. Ook lokaal talent en de streektaal wordt hierbij niet vergeten. Het pleinfeest wordt in twee delen uitgezonden op TV Oost. Deel 1 tussen 20.00 en 21.00 uur ’s avonds en deel 2 een week later op hetzelfde tijdstip. De uitzendingen worden later op de avond herhaald tussen 23.00 en 00.00 uur.

Waar is dat feestje?
Na Haaksbergen op 14 mei volgen nog Steenwijk op 28 mei, Bathmen op 11 juni, Tubbergen op 10 september en Ommen op 24 september.

Meer informatie over de Jubileumtour vindt je op:
www.rtvoost.nl/acties/jubileumtour/

 
07-10-2017  

Expo IVN fotowedstrijd ‘Natuur in de Stad´

 

ALMELO – Het IVN organiseerde een fotowedstrijd met als thema ‘Natuur in de Stad’.
Bij de inzendingen van particulieren won de familie Ten Velde. Onder de inzendingen van scholieren werd de foto van Bart Kuilder (VSO De Brug) als beste gewaardeerd door de jury.

< Hier gebruikt als aankondiging van de expo


Rond het thema ‘Natuur in de Stad’ word ook een foto-expositie georganiseerd in de maand oktober. De expositie vindt plaats in een leegstaand winkelpand aan de Hagenborgh (nabij het Wokrestaurant).

De groepen 7 en 8 van de Almelose basisscholen gaan in het kader van natuureducatie een kijkje nemen tussen 7 en 22 oktober a.s.

Voor particulieren is de expositie op twee zondagmiddagen geopend. De data 15 en 22 oktober van 14.00 uur tot 16.30 uur.

Archief
Terug naar vorige pagina