Persberichten
Persberichten graag sturen als Wordbestand aan: redactie@almelonieuws.nl
Meegeleverde foto's als bijlage meesturen a.u.b.


Plaatsing  
 
23-02-2016  

Stadsgesprek over vernieuwing binnenstad


Waagplein wordt Waagstraat.
 

ALMELO – Voorafgaand aan het stadsgesprek van de gemeenteraad met de burgers van dinsdag 23 februari a.s. in het stadhuis over de vernieuwing van de binnenstad, wordt om 17.00 uur vanaf het nieuwe stadhuis aan de Haven ZZ eerst een stadswandeling gehouden om ter plekke uitgelegd te krijgen wat er allemaal op de schop gaat.
Digitaal kan men hier een kijkje nemen.
 

 
12-07-2017  

Inloopspreekuur wijkverpleging CarintReggeland

 

ALMELO – Carintreggeland Wijkverpleging houdt op woensdag 12 juli 2017 een  inloopspreekuur voor al uw vragen op gebied van wonen, zorg en welzijn. Elke tweede woensdag van de maand tussen 11.30 – 12.30 uur kunt u binnenlopen in het Wijkcentrum De Schelf in de wijk Schelfhorst (Binnenhof 51, 7607 KH Almelo).

De overheid heeft bepaald dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis moeten blijven wonen. Als u wat ouder bent kunnen er mogelijk vragen gaan spelen over aanpassingen in huis, veiligheid in en om het huis en zorg aan huis.
U kunt voor al uw vragen terecht op het inloopspreekuur van Carintreggeland. De medewerkers van de wijkverpleging informeren u onder andere over wijkverpleging, het wonen in een Carintreggeland Huis (waaronder tijdelijk verblijf), thuisondersteuning, (woning)aanpassingen vanuit de WMO, Ergotherapie Thuis, Personenalarmering, de Medido (medicijndispenser), het Reisbureau van Carintreggeland, zorg in de laatste levensfase en uitleen van hulpmiddelen.

 
30-08-2017  

Het Verzet Kraakt, theater, expo en docu

 

ALMELO – In het oorlogsjaar 1944 op 15 november pleegde het verzet een overval op het filiaal van de Nederlandse Bank in Almelo. Een overval met instemming van de Nederlandse regering in ballingschap. Doel het verkrijgen van kapitaal om de staking bij NS tegen het juk van de bezetter en andere verzetszaken te kunnen financieren. Acht Twentse verzetsstrijders gewapend met één pistool dringen ’s avonds rond half zes naar binnen. Enkele uren later is er 46 miljoen gulden buitgemaakt. Enkele dagen later heeft de Duitse bezetter het fenomenale bedrag terug, zijn er ‘daders’ opgepakt, mishandeld en afgevoerd naar Duitse concentratiekampen. Slechts een paar overleefden. Dat zijn de feiten, maar hoe luiden de verhalen en achtergronden van deze grootste bankroof tot op de dag van vandaag.

In de maak is een theatervoorstelling, een documentaire van Peter Schoof die vanaf mei wordt uitgezonden door RTV Oost en in de aanloop naar de voorstellingen exposities in Almelo, Harbrinkhoek, Nijverdal, Rijssen, Vriezenveen en Wierden. Directeur Klaas Knot van de Nederlandse Bank komt op 24 mei de expositie in Almelo openen. Op 13 en 14 mei is in het Theaterhotel nog een gezamenlijke productie met toneel, zang en muziek  in het Theaterhotel als aanloop naar de theatervoorstellingen op het Indiëcomplex.

De theatervoorstellingen vinden plaats op het Indiëcomplex en staan gedateerd op 30 en 31 augustus en 1, 2, 6, 7, 8, 9, 13, 14, 15, 16, 20, 21, 22 en 23 september. De reserveringen gaan via het Theaterhotel.
Alle informatie vindt u op: www.hetverzetkraakt.nl 

 
10-09-2017  

Jarig RTV Oost traktatie toer

 

Op vrijdag 4 september 1992 begon TV Oost als eerste regionale zender in Nederland met televisie-uitzendingen. Nu, 25 jaar later, zendt de omroep inmiddels 7 dagen per week nieuws, sport en informatieve programma's uit. Een kwart eeuw oud en dat moet worden gevierd! RTV Oost trakteert alle Overijsselaars daarom op vijf muzikale feesten op zondagen in mei, juni en september. Het eerste muzikale feest vindt plaats op zondag 14 mei in Haaksbergen. De entree is natuurlijk helemaal gratis.

Hoe ziet deze feestdag eruit?
De feestzondag begint ’s morgens om 11:00 uur met een uur lang gezellig 'Frühshoppen in…'. Hierbij wordt ook wordt gedacht aan een drankje en een hapje. Presentatoren Bert Eeftink en Dorothy Oosting praten met bijzondere gasten en inwoners van Haaksbergen en voor de muzikale omlijsting zorgt ‘Grensland Oberkrainer’ uit Overdinkel. Frühshoppen in Haaksbergen volg je live op TV Oost.

In de namiddag volgt vanaf 16:00 uur op dezelfde locatie een groots muzikaal pleinfeest met een lange rij bekende artiesten zoals: Bouke, Dries Roelvink, Johnny Bolk, New Timeless, Elz Bakker, Marga Bult en Ronnie Ruysdael. De presentatie is in handen van Marcel Spijkerman, bekend van het radioprogramma Goeiemiddag Overijssel. Ook lokaal talent en de streektaal wordt hierbij niet vergeten. Het pleinfeest wordt in twee delen uitgezonden op TV Oost. Deel 1 tussen 20.00 en 21.00 uur ’s avonds en deel 2 een week later op hetzelfde tijdstip. De uitzendingen worden later op de avond herhaald tussen 23.00 en 00.00 uur.

Waar is dat feestje?
Na Haaksbergen op 14 mei volgen nog Steenwijk op 28 mei, Bathmen op 11 juni, Tubbergen op 10 september en Ommen op 24 september.

Meer informatie over de Jubileumtour vindt je op:
www.rtvoost.nl/acties/jubileumtour/

 
13-09-2017  

De OVA is springlevend!


Activiteiten van of met de OVA in september:
14-09-2017 - Bingo 14.00 uur, clubgebouw De Kauwe Rietstraat 222a
21-09-2017 - Bingo 14.00 uur, clubgebouw De Kauwe Rietstraat 222a
26-09-2017 - IJs maken
28-09-2017 - Bingo 14.00 uur, clubgebouw De Kauwe Rietstraat 222a
30-09-2017 - COSBO/OVA Infomarkt
 

ALMELO - De Ouderen Vereniging Almelo (OVA) is springlevend! De vereniging organiseert allerlei activiteiten voor senioren in Almelo, werkt graag samen met de andere ouderenorganisaties en brengt langs verschillende lijnen de belangen van ouderen voor het voetlicht. En de OVA wil graag springlevend blijven, daarom houden we nu een ledenwerfactie via verschillende kanalen.

De OVA bestaat inmiddels alweer 5 jaar en dat laten we niet ongemerkt voorbijgaan. Dat lustrum vieren we met onze leden in december 2017 en met een openbare bijeenkomst in maart 2018.

De OVA is een actieve en groeiende vereniging. In de eerste 7 maanden van dit jaar mochten we 18 nieuwe leden verwelkomen. En dat verwelkomen doen we ook letterlijk: 2 keer per jaar houden we een kennismakingsbijeenkomst met bestuur en nieuwe leden. We stellen ons voor aan elkaar en we praten over het reilen en zeilen van de vereniging.

De OVA heeft actieve leden die zich graag inzetten en meedoen aan activiteiten: een goed werkend bestuur en tientallen vrijwilligers (onder meer bij het Tabletcafé, de OVA-Bingo, de Vrijwillige OuderenAdviseurs, de bezoekdienst, de ledenadministratie, wijkbezorgers, begeleiding Zomerschool, deelname Seniorenraad, redactie SeniorenJournaal en voor het organiseren van allerlei activiteiten zoals o.a. de wekelijkse bingo op donderdagmiddag in clubgebouw De Kauwe aan de Rietstraat 222A.

Als lid van de OVA krijgt u (via onze landelijke organisatie FASv) korting op de premie van uw zorgverzekering. Verder kunt u goedkoop een rijbewijskeuring laten doen en zijn er andere kortingsacties, bijvoorbeeld korting op theatervoorstellingen.

De OVA heeft een eigen website (www.ouderenverenigingalmelo.nl) en een eigen Facebookpagina (in Facebook zoeken op OVA). We houden u hiermee (en met het bekende SeniorenJournaal) graag op de hoogte van onze activiteiten en van andere leuke en interessante nieuwtjes.
De OVA organiseert interessante en gezellige activiteiten. In de afgelopen maanden waren we bij de Sterrenwacht in Lattrop, het Stadsmuseum, het Heracles-stadion, het ROC, Fun-ie-Fit en natuurlijk – samen met de andere ouderenorganisaties - bij de Zomerschool. Binnenkort gaan we kijken hoe ijsjes worden gemaakt, er komt nog een kaartmiddag, een lunch met onze vrijwilligers en een gezellige eindejaarsbijeenkomst.

Alle reden om lid te worden! Het lidmaatschap is niet duur: Voor 2017 is de contributie € 25,00 per jaar en € 20,00 voor de partner. Kom er bij en doe mee!  Stuur een mail of een briefje naar het secretariaat of bel:  Secretaris OVA, Henk Kloosterhof, Border 8, 7609 XE  Almelo; telefoon 0546-451590; email: henk.kloosterhof@ouderenverenigingalmelo.nl .

Meer info: ouderenverenigingalmelo.nl 

 
22-09-2017  

Badkamerkoor Almelo start 2e seizoen

Zingend het najaar in
 

ALMELO - Het Almeloos Badkamerkoor begint weer op vrijdagavond 22 september  aanstaande in de Kapel van Hof 88. Iedereen kan zich aansluiten, jong of oud, man of vrouw, sopraan of alt, ervaren stem of niet. Plezier staat voorop, niet de prestatie.
Vorig jaar startte het Badkamerkoor en al snel werd het een succes, met een prima opkomst. Eén keer in de maand samen zingen  zonder een verplicht lidmaatschap. Je komt als je zin hebt en je zingt mee: gouwe ouwe liedjes, moderner werk in het Nederlands en andere talen. Inmiddels is er een map met 50 songs en deze breidt zich steeds uit.  Het verschil met andere koren zit hem in ( gebrek aan?!) ambities. Geen optredens of vast  lidmaatschap, maar puur plezier in het  lekker zingen met elkaar. Zoals je dat thuis onder de douche doet. Iedereen kan gemakkelijk meedoen. Je volgt  eigen stem. Het koor is laagdrempelig. Na een drukke week is het Badkamerkoor op de vrijdagavond van 19.30 tot 21.30 uur een ontspannen manier om het weekend te beginnen. Zingen is gezond! Bovendien is het gezellig, je maakt makkelijk contact. Onder leiding van dirigent Imelda Vrijenhoek houdt de groep wel het tempo erin. Bij een drankje in de pauze of na afloop kun je in goed gezelschap wat napraten. Andere data zijn 13 oktober, 17 november en 15 december.
Voor meer informatie kun je mailen naar Ineke Tieltjes, badkamerkoor@outlook.com . Aanmelden mag, maar hoeft niet, koor-of zangervaring is niet vereist. Bijdrage per avond: vijf euro, drankjes voor eigen rekening.


 

 
07-10-2017  

Expo IVN fotowedstrijd ‘Natuur in de Stad´

 

ALMELO – Het IVN organiseerde een fotowedstrijd met als thema ‘Natuur in de Stad’.
Bij de inzendingen van particulieren won de familie Ten Velde. Onder de inzendingen van scholieren werd de foto van Bart Kuilder (VSO De Brug) als beste gewaardeerd door de jury.

< Hier gebruikt als aankondiging van de expo


Rond het thema ‘Natuur in de Stad’ word ook een foto-expositie georganiseerd in de maand oktober. De expositie vindt plaats in een leegstaand winkelpand aan de Hagenborgh (nabij het Wokrestaurant).

De groepen 7 en 8 van de Almelose basisscholen gaan in het kader van natuureducatie een kijkje nemen tussen 7 en 22 oktober a.s.

Voor particulieren is de expositie op twee zondagmiddagen geopend. De data 15 en 22 oktober van 14.00 uur tot 16.30 uur.

 
11-10-2017  

Domweg gelukkig in Almelo

 

ALMELO, woensdag 11 oktober, 19.30 – 21.30 uur, Bibliotheekcafé de Meridiaan, toegang vrij

Is geluk zoeken alleen van deze tijd? Of zijn mensen altijd al bezig het geluk te vinden?

De maand van de geschiedenis heeft dit jaar als “Geluk”. Daarom organiseren we in samenwerking met de Historische Kring Almelo een avond onder het motto “Domweg gelukkig in Almelo”.

Hans Krol, voorzitter van de HKA vertelt over de wederopbouw en de jaren vijftig in Almelo. Met foto’s en filmpjes over deze periode in Almelo: o.a. het badhuis, de nieuwbouwwijken Sluitersveld en het Nieuwland. 
De Almelose dichter Willem van Dooren draagt voor uit eigen werk en van de dichtersgroep De vijftigers.

Als muzikale omlijsting het vrouwen smartlappenkoor Völle Wille uit Borne met liedjes als Daar bij die waterkant en twee reebruine ogen.
 

 
14-10-2017  

HobNobbers van toen organiseren jaarlijkse feestje

‘We gaan de jaren ’70 in’

Op de voorgrond Esther Portier, Ikkie Furstner en Paul Salakory en op de achtergrond de organisatoren Johan Oude Voshaar en Jan van den Hof op de bühne van ’t Kroegje.
 

ALMELO, zaterdag 14 oktober, aanvang 20.00 uur (kaarten in voorverkoop)

De term ‘’krasse knarren’ is wellicht wat overdreven voor de bezoekers van het vroegere Almelose Poppodium HoBNob in de jaren ’60 van de vorige eeuw, maar Johan Oude Voshaar en zijn kompaan Jan van den Hof kunnen het nog niet laten een jaarlijks ‘memory-feestje’ te organiseren. Al dik 10 jaar zijn beiden betrokken bij de organisatie en voor hen tevens vele anderen. De laatste jaren werden de muzikale feestavonden ook steeds meer bezocht door kinderen van de HobNobbers van het eerste uur. Reden ook om dit jaar niet te blijven hangen in de Sixties, maar muziek uit de jaren ’70 de boventoon te laten voeren.

Soultrain
‘Paul Salakory is als deejay uit die tijd natuurlijk heel bekend, maar ook nu boekt hij nog succes met zijn Soultrain’, zegt mede-organisator Jan van den Hof. De vroegere discotheken BiRiBi en The Saloon in Almelo waren destijds dan ook min of meer zijn thuis als deejay. ‘Ik heb er nog steeds plezier in en binnenkort ga ik zelfs het land door met andere deejay’s tijdens wedstrijden in de eredivisie om de businessruimtes te laten ‘swingen’ in de derde helft, vertelt Paul die zich al verheugd op het komende memory-feestje van de HobNobbers in de grote zaal van café ’t Kroegje op de hoek van de Bornerbroeksestraat en de Nicolaas Beetstraat. Een feestzaal waar in de jaren ’60 al veelvuldig concerten werden georganiseerd en zich nog steeds kenmerkt door de de authentieke details van toen, maar wel nieuw leven is ingeblazen.

E’nJoy
Swingen gaat het tijdens de HobNobbers-memory-evening ook tijdens het optreden van de band E’njoy. Met Esther Portier (zang), Anis de Fretès (gitaar/zang), Efus Tuparia (bas), Alex Jaolat (drums), Vincent Pattiwael (percussie/zang) en Michiel ten Have (toetsen) staan dan ook garant voor heel wat jaren buhne-ervaring. En of dat niet genoeg is, is er ook nog een gastoptreden van zanger Ikkie Furstner. Als beroepsmuzikant beleefde Ikkie decennia internationale successen met de bands Eastern (Seven cq Royal) Aces, The Tielman Brothers en Mata Hari waarmee hij nog een toernee door Indonesië maakte. Fysiek malheur maakte gitaarspelen onmogelijk, maar zingen kan hij nog altijd. Het beloofd dus een fijne avond te worden!  

Voorverkoop
Voor het HobNobbers-feestje zijn entreekaarten alleen in de voorverkoop verkrijgbaar. U kunt informeren en bestellen via:  
Johan Oude Voshaar – Mob. 06-23155721, Jan van den Hof – Mob. 06-44837793 en Johnny Lewakabessy – Mob. 06-44421754

 
21-10-2017  

Geen ‘Pride´ maar ‘Pink Drink´ in Almelo

 

ALMELO, zaterdag 21 oktober, Polman Stadion

Op zaterdag 21 oktober 2017 wordt de 1e editie van de PINK DRINK party gehouden in de Businesslounge van Heracles. Een spectaculair dansfeest! De visie van de initiatiefnemers is dat Almelo klaar is voor een 'open minded' feest voor o.a. hetero’s, homo’s, transgenders en lesbiennes. Het regenboogkleurige zebrapad geeft al aan dat Almelo een stad is waar iedereen welkom is. Doelstelling is dat Pink Drink DE jaarlijkse ‘place to be’ en een groeiend evenement in Twente wordt. Bij de ticketprijs van € 20,00 zijn een welkomstdrankje (Pink Drink) en hapjes inbegrepen. Lekkere club muziek wordt afgewisseld met disco deuntjes op een spectaculaire dansvloer. Ook lopen er prachtige drag queens rond. Verder zijn er VIP arrangementen verkrijgbaar in de vorm van luxe hapjes met een fles bubbels. Houd onze pagina op Facebook in de gaten voor mooie Like, Deel & Win acties met o.a. een overnachting in een suite in Hotel Het Huis van Bewaring in Almelo! Kijk voor meer informatie en ticket verkoop op Facebook/Pinkdrink en www.pink-drink.nl
 

Archief
Terug naar vorige pagina