Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
25-03-2020  

Almelose Ruiterdagen geschrapt vanwege corona


Deelnemers, supporters en publiek zorgen jaarlijks voor een economische input van zo'n 700.000 euro voor stad en regio, zo bleek eerder uit statistisch onderzoek van de gemeente.
Jaarlijks telt het hippische evenement tussen de 10.000 en 12.000 starts voor zo'n 800 pony's en 1400 paarden met hun berijders in dressuur en springen voor de basissport van alle klassen B, L, M. en Z, tot Intermediar en Kür in dressuur en nationaal de GP van Almelo 1.40m in het springen en de derby die maar zelden in Nederland verreden wordt.
 

ALMELO – Het had editie 54 moeten worden van de Almelose Ruiterdagen van 12 tot en met 21 juni. Zo’n beetje alles heeft men op het Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand  in al die jaren wel meegemaakt. Dagen/uren die uitvielen vanwege hitte of hemelwater in belang van mens en dier, maar nog nooit werd een streep gezet door een volledige editie.
De coronacrisis is daar debet aan. Zo verkondigde vrijdag de organisatie van het CHIO Rotterdam dat   het 5*evenement in het Kralingse Bos niet doorgaat en nu meldt de organisatie van een der grootste hippische evenementen van Nederland dat ook de Almelose Ruiterdagen kan worden geschrapt. Geen duizenden paarden en pony’s met hun berijders naar Almelo dit jaar om aan de start te verschijnen en ook een flinke economische tegenvaller voor stad en regio.

In de eerste plaats vanwege diegenen die getroffen zijn door een besmetting met corona en het indammen daarvan, mede omdat het virus mogelijk langer moet worden bestreden dan gedacht, maar ook vanwege de economische gevolgen en onzekerheden voor de sponsoren van de Almelose Ruiterdagen. De organisatie meldt in deze in haar persbericht dat zij de trouwe sponsoren wil ontzien vanwege de acute zorgen voor personeel en bedrijf.
Normaliter is het aantal maximale inschrijvingen binnen een week vol, maar vanwege de corona-uitbraak werd de inschrijving al opgeschort naar 1 april en is nu dus helemaal gecanceld.

Voor de Almelose rijvereniging De Looleeruiters en de stichting Twents Hippisch Centrum Almelo is het niet doorgaan van de Almelose Ruiterdagen een grote aderlating. Het hippische evenement ging namelijk 54 jaar geleden van start om de rijvereniging en de stichting te ondersteunen.
Ook voor de honderden vrijwilligers van de Almelose Ruiterdagen is het besluit een grote teleurstelling, maar zij kunnen bij het opheffen van de veiligheidsvoorschriften ten aanzien van de coronacrisis mogelijk nog in actie komen bij eventueel kleinere regionale te organiseren concoursen op het Twents Hippisch Centrum. Aankondigingen daarvan komen te zijner tijd!
Voor de Almelose Ruiterdagen betekent het editie 54 in het jaar 2021, jaargang 55 na oprichting. 

Archief
Terug naar vorige pagina