Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
28-03-2020  

Almelo geeft verenigingen betalingsuitstel

Tot 31 oktober van dit jaar
 

ALMELO - De gemeente Almelo geeft (sport)verenigingen en stichtingen en ZZP?€?ers met zakelijk onroerend goed uitstel van betaling van gemeentelijke heffingen. De nieuwe betaaldatum is uitgesteld tot 31 oktober van dit jaar. Voor ondernemers in het MKB en grotere ondernemingen werd dit al aangekondigd in de ondersteuningsmaatregelen die de regering neemt i.v.m. de economische gevolgen van de coronacrisis.
De gemeente Almelo voegt daar sportverenigingen met veldaccommodaties en kantines aan toe evenals geprivatiseerde wijkcentra en bijvoorbeeld clubgebouwen van de scouting. Wel moet dat uitstel van betaling met spoed worden aangevraagd via uitvoeringsinstantie Gemeente Belastingen Twente (GB Twente) te Hengelo dat werkt voor alle Twentse gemeenten en enkele gemeenten in de Achterhoek.

Vorige week vroeg de raadsfractie Lokaal Almelo Samen (LAS) het college van B&W om de opschorting van betaaldatum voor gemeentelijke lasten uit te breiden met organisaties van maatschappelijk belang zoals sport, scouting et cetera. Meer informatie is te vinden op de websites van de gemeente Almelo en GB Twente.

Archief
Terug naar vorige pagina