Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
09-02-2023  

Trein naar Berlijn gaat in 2024 Almelo voorbij


Duitse intercity Berlijn-Amsterdam met Nederlandse loc is in 2024 passé. DB neemt dan de Spaanse Talgo in gebruik die op beide netspanningen kan rijden.
 

ALMELO - Met ingang van 2024 stopt de internationale treinverbinding tussen Amsterdam en Berlijn niet meer in Almelo.
Al langer is NS en Deutsche Bahn in overleg met elkaar het traject met een reisduur van 30 minuten in te korten, gelet op de vele 'randstadklachten' betreffende de tijdsduur.
Al eerder werd aangekondigd dat Deutsche Bahn met ingang van 2024 de nieuwe Talgo in gebruik gaat nemen, zodat een locwissel in Bentheim (D) overbodig wordt. Door de stop in Almelo ook te cancelen kan nog een beetje extra tijdwinst gemaakt worden.
Hengelo blijft de Twentse opstap in beide richtingen en Deventer blijft als tweede provinciale stop gehandhaafd. Deventer wordt door veel reizigers uit de regio Arnhem en Nijmegen gebruikt als opstap richting Berlijn.

Voor reizigers uit Twente naar Leeuwarden vice versa wordt de treinverbing ook beter. In de zomer wordt het antwoord verwacht op de ingediende adviesaanvraag om de verbinding Zwolle/Lelystad/Leeuwarden te optimaliseren met een tijdwinst van 25 minuten.
Vanuit Twente moet men dan eerst met Blauwnet reizen tussen Enschede en Zwolle.Dit besluit valt pas na de zomer.

Archief
Terug naar vorige pagina