Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
09-04-2013  

Negen jaar en tbs voor moord Nathalie Weinreder

 

ALMELO - De 24-jarige Dennis V. uit Almelo heeft 9 jaar cel en tbs met dwangverpleging gekregen wegens doodslag op Nathalie Weinreder in december 2010. De rechtbank in Almelo heeft het vonnis dinsdagmiddag bekendgemaakt.

De rechters achten op basis van bloed- en dna-sporen en chatverkeer bewezen dat Dennis V. (foto) in de nacht van 10 op 11 december 2010 de 23-jarige Nathalie Weinreder door verwurging om het leven heeft gebracht. Haar bijna tweejarige dochtertje Desi lag boven in bed.
V. zou onder meer kwaad op zijn vriendin zijn geweest omdat zij abortus had laten plegen toen ze van hem zwanger was geraakt. De volgende dag had hij op een pc bij zijn grootouders voortdurend gezocht op de naam van Nathalie.

Het lichaam van Nathalie werd op zondag 12 december, anderhalve dag na haar dood, in haar woning ontdekt door haar ouders. Die hadden argwaan gekregen toen Nathalie niet opendeed en haar dochtertje boven lag te huilen.

Volgens advocaat John Peters van V. heeft Dennis V. geen eerlijk proces gehad. Peters vindt dat het Openbaar Ministerie (OM) last heeft gehad van een tunnelvisie en heeft nagelaten om onderzoek te verrichten naar andere, mogelijke verdachten. Uit chatverkeer bleek onder meer dat Nathalie die avond van meer personen bezoek heeft gehad.

Gezien V.’ gebrekkige ontwikkeling, zijn weigering tijdens het onderzoek mee te werken aan een psychisch onderzoek plus het feit dat hij eerder voor geweldsdelicten is veroordeeld, vinden de rechters ook dat hij gedwongen moet worden een behandeling te ondergaan.

V. gaat hoogstwaarschijnlijk in hoger beroep.

Lees ook:
Eis 9 jaar en Tbs in moord Nathalie Weinreder
Rechtbank hoort deskundigen in Almelose moord
Verdachte moord Nathalie langer vast
SMS-bom in moordzaak Nathalie Weinreder
Had Nathalie’s dood voorkomen kunnen worden
Dode vrouw in woning aangetroffen

Archief
Terug naar vorige pagina