Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
11-03-2013  

Eis 9 jaar en TBS in moord Nathalie Weinreder

 

ALMELO – Voor de rechtbank in Almelo hoorde verdachte Dennis V. een eis van 9 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging tegen zich eisen wegens doodslag op zijn ex- Nathalie Weinreder in december 2010.
De verdachte die tot nu in alle talen bleef zwijgen en ontkent, zou volgens het O.M. niet de intentie hebben gehad om te doden maar kwaad zijn geworden op zijn ex- vriendin en moeder van een dochter wegens een ondergane abortus van het kind waarvan hij de vader zou zijn.
Verdachte V. heeft geen alibi voor de avond van 10 december na 23.00 uur terwijl hij wel een sms-bericht had ontvangen van zijn ex- dat zij een film ging bekijken. In d woning werden wel sporen gevonden van verdachte maar niet een onomstotelijk bewijs dat niemand anders de dader kan zijn. Een week geleden beweerde het Rijssense recherchebureau PD dat V. mogelijk niet de dader is. Die visie deelt het O.M. niet getuige de eis. PD Recherche is opgericht door de rechercheurs Jan Paalman en Charl de Roy van Zuydewijn die hun collega’s en het O.M. in de zaak van de Enschedese vuurwerkramp beschuldigden van tunnelvisie, waardoor zij hun baan bij de politie verloren.
Donderdag a.s. gaat het proces verder en is de verdediging aan het woord. De verdediging probeerde een week geleden de rechters te wraken, omdat zij vooringenomen zouden zijn in deze zaak. Die wraking werd afgewezen.

Lees ook:
Rechtbank hoort deskundigen in Almelose moord
Verdachte moord Nathalie langer vast
Had Nathalie’s dood voorkomen kunnen worden
Dode vrouw in woning aangetroffen
 

Archief
Terug naar vorige pagina