De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
09-03-2015  

Exit voor Opstelten en Teeven, kabinet wankelt!

 

DEN HAAG – Amper een week voor de provinciale verkiezingen wankelt het tweede kabinet Rutten. Na alle partij-perikelen rond VVD’ers was het vanavond het opstappen van minister Ivo Opstelten als minister dat het nieuws beheerste. Aanleiding de foutieve informatie aan de Tweede Kamer rond de betaling aan crimineel Cees H. in 2000. Opstelten vertelde een jaar geleden de Tweede Kamer dat het een betaling betrof van 1.250.000,00 harde Nederlandse guldens en zei er bij dat de Kamer daar maar op moest vertrouwen. Vorige week kwam het bewijs dat het een betaling betrof van 4.750.000 guldens. De betaling kwam tot stand op initiatief van toenmalig officier van justitie Fred Teeven, in ruil voor tips van de crimineel die daarmee zijn crimineel vermogen terug kreeg zonder dat het ministerie van financiën daarin werd gekend.
Teeven werd als officier van justitie de naam ‘crimefighter’ toebedeeld en liep daarbij in zijn functioneren langs het randje van de wet en wellicht beging hij toen een stap over die rand. Als staatssecretaris van justitie restte hem na het opstappen van minister Opstelten niets anders dan ook zijn ontslag aan te bieden aan de koning. Hij en Opstelten ontlopen daarmee een debat in de Tweede Kamer dat morgenavond zou plaatsvinden. Wel beantwoordde Opstelten nog schriftelijk ruim 100 Kamervragen over deze ‘affaire’ voordat hij zijn aftreden vanavond bekend maakte.
De oppositie in de Tweede Kamer wil nu een debat met minister-president Rutten over de 'deal' met crimineel Cees. H. en dat op het moment dat het kabinet er in de peilingen slecht voor staat.

 
22-03-2015  

VVD op ramkoers in coalitie inzake asielbeleid


Mr. Malik Azmani geboren te Heerenveen, woonachtig in Stegeren (Ov).
Zijn vader is Marokkaans, zijn moeder Friezin.
 

DEN HAAG – De Tweede Kamerfractie van de VVD ligt op ramkoers met het zelf bedachte nieuwe plan voor Europees asielbeleid. Maanden werd getracht er samen uit te komen met coalitiegenoot PvdA maar dat is niet gelukt.
Reden het zerobeleid dat de VVD onder aanvoering van bedenker Mr. Malik Azmani voorstaat. Volgens Azmani moeten de buitengrenzen van Europa potdicht en moeten asielzoekers uitsluitend in eigen regio hulp worden geboden. Het oud- raadslid van de gemeente Ommen weet als meester in de rechten maar al te goed dat Nederland gebonden is aan internationale verdragen ook via de VN. Toch wil hij het kabinet op pad sturen in Europa om te bewerkstelligen dat de buitengrenzen dicht moeten. Azmani heeft volgens eigen zeggen geen zin in verdronken bootvluchtelingen die massaal over de Middellandse Zee Europa proberen te bereiken tegen betaling aan mensensmokkelaars.

Een vleugje humaniteit zit er in de boodschap van Malik en zijn liberale partijgenoten maar is het plan reëel?
Nederland heeft nagenoeg alle internationale verdragen over mensenrechten ondertekend en was daar altijd voorloper in. Die verdragen zijn veelal ook in de eigen Nederlandse wetgeving opgenomen. Het kabinet wordt dus het bos ingestuurd. Azmani zou eerst moeten pogen de eigen wetten te veranderen en ook daar lijkt dat een brug te ver in de huidige politieke omstandigheden.
Bovendien worden de meeste vluchtelingen al in eigen regio opgevangen. Syrische vluchtelingen zelfs 97 procent in buurlanden als Libanon, Jordanië en Turkije.
Daar komt bij dat Nederland al uiterst summier vluchtelingen toelaat en Duitsland zelfs het meest liberaal acteert binnen de Europese Unie. Voor de plannen van Azmani lijkt er dus geen draagvlak in binnen en buitenland. Toch omarmt de VVD het plan van Azmani en dat kan alleen met de opkomst van de Wilders-aanhang te maken hebben. De VVD kiest kennelijk voor een kabinetscrisis nu de PvdA als coalitiepartner het onaanvaardbaar heeft uitgesproken en er ook onvoldoende draagvlak is in het parlement.
 

 
26-03-2015  

Piloot laat A320 met opzet crashen in de Alpen


Co-pilot Andreas Lubitz joeg opzettelijk 150 mensen de dood in.
(Foto van zijn facebookpagina)
 

NEW YORK/PARIJS - Bij de crash van het vliegtuig van Lufhansa-dochter German Wings lijkt opzet in het spel te zijn. De melding kwam woensdagavond via The New York Times die zich baseert op kringen rond het onderzoeksteam van de gevonden voicerecorder.
Donderdag dan de bevestiging van de leidinggevende Franse officier van justitie tot verbijstering van Lufhansa en German Wings. “Het is de ergste nachtmerrie dat er zoiets zou kunnen gebeuren'', aldus Lufthansa-topman Carsten Spohr donderdag tijdens een persconferentie nadat bekend was geworden dat de copiloot vermoedelijk de crash opzettelijk heeft veroorzaakt.

Co-pilot Andreaz Lubitz (28) uit het plaatsje Montabaur ten noordoosten van Koblenz, heeft in ieder geval twee handelingen verricht die het toestel, dat op de automatische piloot vloog, naar beneden stuurde. Ook blokkeerde hij de toegang tot de cockpit voor de gezagvoerder die kort daarvoor de cockpit had verlaten voor mogelijk een sanitaire stop. Voordien had hij samen met Lubitz nog de te volgen landingsprocedure in Dusseldorf doorgenomen. De Franse officier van justitie meldde dat Lubitz daar lauw op reageerde, voor zover dat nu beoordeeld kon worden uit de opname. Ook was te horen dat de gezagvoerder op de hermetisch afgesloten cockpitdeur bonkte en schopte om binnen te komen en reageerde hij niet op oproepen van de verkeersleiding. Zijn ademhaling werd tot op het eind gehoord en ook werd vlak voor de inslag gekrijs geoord van passagiers.
Lubitz heeft een uitstekende staat van dienst tijdens zijn opleiding en niets wees er op dat hij in psychische nood verkeerde, zo de reactie van German Wings en de vliegclub Westerwald waarvan Lubitz lid was en de eerste beginselen van het zweefvliegen onder de knie kreeg. Cynisch genoeg plaatste de club nog en overlijdensadvertentie waarin de dood van Lubitz als talentvol vlieger werd betreurd en afsloot met de tekst; "We zullen hem nooit vergeten!" Met 630 vlieguren op de Airbus A320 was het volgens ervaren zegslieden niet ongebruikelijk dat een co-piloot de A320 alleen vliegt.
Bij KLM is dat eveneens gebruikelijk in dit type Airbus dat door twee piloten bediend wordt. Amerikaanse maatschappijen staan niet toe dat slechts een bemanningslid alleen achter blijft in de cockpit. De Noorse luchtvaartmaatschappij Norwegian heeft de 'Amerikaanse' regel donderdag alsnog met onmiddellijke ingang ingevoerd, naar aanleiding van de ramp van dinsdag. In het geval dat een van de twee piloten naar het toilet moet, neemt dan in ieder geval een van de twee stewards zijn plaats in zodat een piloot nooit alleen zit, mocht deze onwel worden.
Niemand van de 150 inzittenden overleefde de crash van de A320 in de Franse Alpen.
 

Archief
Terug naar vorige pagina