De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
22-03-2015  

VVD op ramkoers in coalitie inzake asielbeleid


Mr. Malik Azmani geboren te Heerenveen, woonachtig in Stegeren (Ov).
Zijn vader is Marokkaans, zijn moeder Friezin.
 

DEN HAAG – De Tweede Kamerfractie van de VVD ligt op ramkoers met het zelf bedachte nieuwe plan voor Europees asielbeleid. Maanden werd getracht er samen uit te komen met coalitiegenoot PvdA maar dat is niet gelukt.
Reden het zerobeleid dat de VVD onder aanvoering van bedenker Mr. Malik Azmani voorstaat. Volgens Azmani moeten de buitengrenzen van Europa potdicht en moeten asielzoekers uitsluitend in eigen regio hulp worden geboden. Het oud- raadslid van de gemeente Ommen weet als meester in de rechten maar al te goed dat Nederland gebonden is aan internationale verdragen ook via de VN. Toch wil hij het kabinet op pad sturen in Europa om te bewerkstelligen dat de buitengrenzen dicht moeten. Azmani heeft volgens eigen zeggen geen zin in verdronken bootvluchtelingen die massaal over de Middellandse Zee Europa proberen te bereiken tegen betaling aan mensensmokkelaars.

Een vleugje humaniteit zit er in de boodschap van Malik en zijn liberale partijgenoten maar is het plan reëel?
Nederland heeft nagenoeg alle internationale verdragen over mensenrechten ondertekend en was daar altijd voorloper in. Die verdragen zijn veelal ook in de eigen Nederlandse wetgeving opgenomen. Het kabinet wordt dus het bos ingestuurd. Azmani zou eerst moeten pogen de eigen wetten te veranderen en ook daar lijkt dat een brug te ver in de huidige politieke omstandigheden.
Bovendien worden de meeste vluchtelingen al in eigen regio opgevangen. Syrische vluchtelingen zelfs 97 procent in buurlanden als Libanon, Jordanië en Turkije.
Daar komt bij dat Nederland al uiterst summier vluchtelingen toelaat en Duitsland zelfs het meest liberaal acteert binnen de Europese Unie. Voor de plannen van Azmani lijkt er dus geen draagvlak in binnen en buitenland. Toch omarmt de VVD het plan van Azmani en dat kan alleen met de opkomst van de Wilders-aanhang te maken hebben. De VVD kiest kennelijk voor een kabinetscrisis nu de PvdA als coalitiepartner het onaanvaardbaar heeft uitgesproken en er ook onvoldoende draagvlak is in het parlement.
 

Archief
Terug naar vorige pagina