Sportberichten


Plaatsing  
 
16-08-2013  

Almelose Voetbalfederatie valt uit elkaar

 

ALMELO – De twee grootste voetbalclubs in Almelo, zondagclub PH en zaterdagclub Oranje Nassau (ON) stappen volgende week uit de Federatie van Almelose Voetbalverenigingen, meldt het Twentse opinieweekblad De Roskam.
Volgens het bericht zien beide clubs de meerwaarde van de federatie niet meer en is men (PH en ON) mans genoeg om hun eigen boontjes te doppen door onderling overleg of inkoop. Vooral richting gemeente wordt de onderlinge afstemming binnen de federatie met totaal negen clubs – waaronder veel kleinere - als belemmerend gezien zegt ON-voorzitter Koetsier (foto) in het artikel.

Of dat beide clubs in dank wordt afgenomen, valt overigens nog te bezien. Vooral ON is bijvoorbeeld aangewezen op overleg met de voetbalclubs Sv Almelo en La Prémière en de handbalclub CKV Achilles vanwege het plan voor een nieuw voetbalstadion voor de Bvo Heracles Almelo. ON moet daarvoor wijken en is aangewezen op het ‘inschikken’ van de drie clubs op het sportcomplex Ossenkoppelerhoek.

Frappant in deze is ook de grootse bezuiniging op sportgebied die de gemeente Almelo al heeft doorgevoerd en nog wil doorvoeren. Daarvan lijken vooral de kleinere clubs als eerste de dupe te worden. Er is dus wel een algemeen belang maar PH en ON denken er waarschijnlijk baat bij te hebben als kleinere clubs omvallen. Koetsier is sinds 2011 voorzitter van ON.

Archief
Terug naar vorige pagina