Shownieuws


Plaatsing  
 
25-03-2012  

‘De Groote Markt 30´ nieuwe serie RTV Oost

 

Onderkoelde humor
Volgens Marcel Oude Wesselink, adjunct-directeur/hoofdredacteur van RTV Oost, is ‘De Groote Markt 30´ een productie waarmee de Overijsselse regionale omroep zich opnieuw gaat onderscheiden. ‘Na met ‘Van Jonge Leu en Oale Groond´ het genre regiodrama te hebben geïntroduceerd, is er gezocht naar opnieuw iets nieuws waarin ons publiek zich herkent. Mijn conclusie was dat als er iets is waarmee de oosterling zich onderscheidt, het wel de onderkoelde humor is. Met het voorbeeld van het legendarische Cheers voor ogen, was de combinatie snel gemaakt. Regiocomedy!´.

De serie
In een middelgrote stad in Overijssel ligt het gezellige café/restaurant De Groote Markt 30. Het was ooit een bekende wielrennerskroeg en wordt nu uitgebaat door de kleinzoon van de originele eigenaar, Geert Grotestroek. Geert houdt het liefst alles zoals het vroeger was, ook al weet hij dat hij met de tijd mee moet gaan. Bier met nootjes aan de bar schijnt niet meer te kunnen, er moet nu ook gegeten worden. Dus wordt er naast kleine hapjes ook een uitgebreide dinerkaart geserveerd. Dit alles onder de bezielende leiding van Hanna, die de perfecte vrouw voor hem is maar daar heeft Geert voorlopig even geen tijd voor. Het runnen van het café gaat namelijk niet vanzelf. Er komen weinig klanten behalve de vaste stamgasten en de nieuwe generaties blijven al helemaal weg. Hanna gelooft dat hij het moderner aan moet pakken, maar daar heeft Geert het moeilijk mee.

De acteurs
De rol van kroegbaas Geert wordt vertolkt door Laus Steenbeeke, bekend van ‘Het Klokhuis’ en ‘'t Schaep met de 5 pooten’. Zijn tegenspeelster is Ilse Warringa in de rol van barjuffrouw Hanna. Jan Riesewijk (bekend als ‘Mans’ uit ‘Van Jonge Leu en Oale Groond’) en de uit Hengelo afkomstige stand-up comedian Jeffrey Spalburg spelen de vaste klanten Wilco en Wesley. Andere rollen worden vertolkt door Karlijn Koel (Geerts dochter Mireille), Wim Schluter (raadslid Sjak Balvert), Toos Ligtenberg (echtgenote Simone Balvert) en Magda Nij Bijvank (Suus, de zus van Hanna).

Het productieteam
‘De Groote Markt 30’ wordt geregisseerd door Jan Albert de Weerd en geproduceerd door Ingmar Menning van Bing Film & TV. Het scenario is geschreven door een team van regionale schrijvers bestaande uit André Manuel, Laurens ten Den, Nathalie Baartman en Jasper Beerthuis. Het team stond onder leiding van scenarist Ger Apeldoorn, bekend van comedyseries als ‘Het zonnetje in huis’ en ‘Sam Sam’.

Fotoreportage (8 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina