Shownieuws


‘De Groote Markt 30´ nieuwe serie RTV Oost

Op maandag 2 april gaat TV Oost van start met eerste serie afleveringen van ‘De Groote Markt 30´. De nieuwe ‘regiocomedy´ speelt zich af in een Overijsselse kroeg en belicht op humoristische wijze het wel en wee van de gasten en het personeel. De dialogen zijn grotendeels in het dialect. ‘De Groote Markt 30´ is elke werkdag te zien bij TV Oost om 19.20 en 22.20 uur. Om 19.40 en 22.40 uur wordt de aflevering van de voorgaande dag herhaald. De eerste serie telt 30 afleveringen van elk vijftien minuten. In oktober volgt een tweede serie.


Aan de rand van De Groote Markt van een middelgrote stad in Overijssel ligt het gezellige café/restaurant De Groote Markt 30.
Geert Grotestroek, een echte Tukker, is de barman en kroegbaas van De Groote Markt. Hij is getrouwd geweest met Ellemijn, tot die er vandoor ging met een Duitse ondernemer die begonnen is in de varkensmest en nu professioneel korfbaltrainer is.Hanna is de barjuffrouw van De Groote Markt. Net als Geert heeft ze een mislukt huwelijk achter zich. Met een vent die haar kleineerde en onzeker maakte en daar heeft ze nu nog steeds last van.
Mireille is de dochter van Geert. Ze is 18 jaar en heeft een jaar vrij genomen van school om te ontdekken wat ze nu eigenlijk wil.


Wilco is een vaste klant in de kroeg. Hij is jonger dan hij eruit ziet, maar dat krijg je nu eenmaal als je altijd in de kroeg hangt.


De Overijsselse Surinamer Wesley is vaste klant in de kroeg. Hij is achter in de dertig en is er eigenlijk altijd. Om elf uur komt hij binnen en om half twaalf gaat hij weg.


Sjak Tito Balvert is een raadslid van een eenmansfractie in de gemeenteraad. Hij is een jaar of veertig, heeft een grote mond en zegt dat hij in de kroeg zit om contact te houden naar de mening van de gewone man.


Jeanette is de net iets te jonge vrouw van raadslid Sjak Balvert. Ze is eind dertig, praat te hard en wil teveel. Ze heeft er een hekel aan dat haar man zoveel in de bar zit, maar iedere keer als ze hem op komt halen blijft ze zelf ook plakken.


Het tweede familieprobleem, na Mireille, van Geert en Hanna heet Suus. Suus is de zus van Hanna en ze is een beetje vreemd

Nieuwsbericht | Fotopagina | Diavoorstelling

Terug naar vorige pagina