Shownieuws


Plaatsing  
 
01-11-2008  

Van Jonge Leu & Oale Groond weer van start

  ENTER - De start van de vierde serie van de regiosoap Van Jonge Leu & Oale Groond is vrijdagavond gevierd.

Lees verder...

 
01-11-2008  

Ilse de Lange heeft haar eerste No. 1 hit

 

ALMELO - Ilse DeLange heeft met het nummer So Incredible haar eerste nummer 1-hit te pakken. De plaat stijgt deze week van nummer 14 naar nummer 1 in de Single Top 100.
De zangeres uit Almelo blijft daarmee Gerard Joling en ex-Idol Nikki voor. Eerder deze week kreeg DeLange een gouden plaat voor het album So Incredible. Er zijn meer dan 30.000 stuks van de cd verkocht.

 
09-11-2008  

Afterparty Heracles Almelo - Vitesse

 

ALMELO - Ondanks het gelijke spel van de Heraclieden tegen Vitesse was de afterparty weer erg genieten.

Fotoreportage (16 foto's)...

 
10-11-2008  

Miriam Makeba gestorven tijdens optreden Italië

 

CASERTA (It) - Miriam Makeba, de zangeres die een wereldhit scoorde met Pata Pata, is op 76-jarige leeftijd overleden in Italië. "Mama Africa" overleed op het podium na een beroerte.

Makeba trad op in Caserta, in het zuiden van Italië bij Napels, tijdens een anti-maffiaconcert voor Roberto Saviano, een schrijver die door de maffia met de dood wordt bedreigd. Ze was goed een half uur aan haar optreden bezig, toen ze neer viel. Ze werd geboren in 1932 en was een van de meest bekende voorgangers in de strijd tegen apartheid. Makeba nam deel aan Paul Simons Graceland-tour in 1987. Vrijdagavond trad ze nog op in het Amsterdamse Paradiso voor een dolenthousiast publiek en woensdag daarvoor tijdens het African Festival in Tilburg. Eerder dit jaar had ze eigenlijk al afscheid genomen van het Nederlandse publiek omdat ze haar carriëre wilde bëindigen.

Jazz
Makeba verwierf bekendheid in de jaren '50 als jazzzangeres. De wereldhit Pata Pata bracht ze uit in 1967. Een jaar ervoor kreeg ze een Grammy voor een plaat die ze samen maakte met zanger-entertainer Harry Belafonte.

Kijk naar het originele Pata Pata filmpje uit 1967 op You Tube.

 
11-11-2008  

Regio variant 'Tatort' op RTV Oost?

bron: RTV Oost
 

HENGELO - TV Oost is één van de regionale zenders met plannen voor een Nederlandse variant op de Duitse krimireeks Tatort.
Het is de bedoeling dat elf regionale omroepen op zaterdagavond een zogeheten regiokrimi gaan uitzenden. De ene keer speelt een aflevering in Overijssel, dan andere keer in Gelderland of Limburg. De scripts en de scenario's die zijn bedacht door producent NL Film en TV en zijn goedgekeurd door de omroepen. Nu moet nog 1,8 miljoen euro bijeen worden gebracht door de omroepen. NL Film en TV produceert nu voor diverse regionale omroepen soapseries.

 
11-11-2008  

Tangarine bij Music Store Almelo

 

ALMELO - zaterdagmiddag 15 november komt de Drentse band Tangarine naar de Music Store in Almelo om hun nieuwe album "Fields of Poetry" te promoten. Tangarine is een jonge band die met hun tweede album goed aan de weg timmeren. Bij Tangarine draait het om de liedjes van Sander en Arnout Brinks. Met een platenkast vol Simon & Garfunkel, Bob Dylan en The Beatles begonnen de tweelingbroers op jonge leeftijd met liedjesschrijven en componeren.

De nieuwe single is opgepikt door De regionale zenders van Groningen, Friesland en Drenthe en ook Rtv Oost draait het nummer zeer regelmatig. Afgelopen week was de band ook te gast in de studio in Hengelo. Ook landelijk gebeurd er wat en in de afgelopen weken is de band regelmatig (live) te horen geweest op de landelijke zenders.

Van het nieuwe album is de single This old robe uitgebracht. Inmiddels is de video al te bewonderen op Youtube
De officiële release van de clip zal deze week plaatsvinden.

De instore vindt plaats om 13.30 uur. 

Music Store, Passage 3, 7607 CE Almelo, tel. 0546-811879

 
12-11-2008  

DJ Tiësto levert remix af voor Atari

  De met een Grammy Award genomineerde Tiësto kan weer een nieuwe mijlpaal noteren in zijn imposante carrière. De speciaal voor de PlayStation®3 ontwikkelde innovatieve actie game Alone In The Dark: Inferno, vervaardigd door Eden Games in opdracht van Atari, zal vergezeld worden door een exclusieve remix van de wereldster. Deze remix zal wereldwijd uitgebracht worden als “Tiësto presents Alone In The Dark: Inferno - Edward Carnby” op CD single, als digitale download en op een gelimiteerde picture disc vinyl op 18 november 2008.
Lees verder...

 
13-11-2008  

Fons Platenkamp en nieuwe bundel


Fons Platenkamp: “Nog een Moal noa ´t Huuske”. (Foto: De Planthof Communicatie)
  BORNERBROEK - De Twentse artiest Fons Platenkamp heeft meer in zijn mars dan het zingen van liedjes in het dialect. Als schijver heeft hij nu voor de derde keer in het dialect een boekje uitgegeven en in de handel gebracht.
Lees verder...

 
14-11-2008  

L.I.N.E.(Loud is not enough) Play Me Tour

 

ALMELO - L.I.N.E. is de in 2003 opgerichte jonge, opkomende pop/rockband die op het punt staat van doorbreken! Door hun energieke en overtuigende performance en aanstekelijke popsongs zijn ze graag geziene gasten in het clubcircuit en op festivals, waaronder de Zwarte Cross, Huntenpop, Eurosonic en het Bevrijdingsfestival. In 2007 neemt de band een EP op in de Arnold Mühren Studio te Volendam. Deze wordt in eigen beheer uitgebracht en is enthousiast ontvangen. Later dat jaar wordt L.I.N.E. door radio 3FM uitgeroepen tot Serious Talent en spelen ze tijdens de Serious Request actie in het Glazen Huis. Ook zijn ze meerdere malen live te horen geweest op o.a. Radio 2, 3FM en op de televisiezenders MTV en TMF.

 < Topzangeres Kristl.

Fotoreportage (15 foto's)...

 
14-11-2008  

Gala 'Kans voor een Kind' levert 72.000 euro op

 

ALMELO - Donderdag bracht in de nieuwe multifunctionele zaal van het Theaterhotel de gala-avond van de Twentse stichting ‘Kans voor een kind’ maar liefst 72.000 euro op. De gala-avond werd gepresenteerd door NOS sportcoryfee Tom Egbers. Lees verder in het AW

 
16-11-2008  

Tangarine bij Music Store Almelo.

 

ALMELO - Zaterdagmiddag 15 november was de Drentse band Tangarine naar de Music Store in Almelo gekomen om hun nieuwe album "Fields of Poetry" te promoten. Tangarine is een jonge band die met hun tweede album goed aan de weg timmeren. Bij Tangarine draait het om de liedjes van Sander en Arnout Brinks. Met een platenkast vol Simon & Garfunkel, Bob Dylan en The Beatles begonnen de tweelingbroers op jonge leeftijd met liedjesschrijven en componeren. De nieuwe single is opgepikt door De regionale zenders van Groningen, Friesland en Drenthe en ook Rtv Oost draait het nummer zeer regelmatig. Afgelopen week was de band ook te gast in de studio in Hengelo. Ook landelijk gebeurd er wat en in de afgelopen weken is de band regelmatig (live) te horen geweest op de landelijke zenders.

Fotoreportage (6 foto's)...

 
26-11-2008  

SchlagerTV knallend van start bij Cogas Kabel

  ALMELO - Tegen een passend decor van onvervalste Bratwurst, schuimende consumpties, Lederhosen, Jodeldir­nen met ijzeren hoskuiten en de Tiroler blaaskapel “Ober Krainer Hertz” wordt donderdag 27 november om 16.30 uur bij Cogas Ka­bel in Almelo het officiële startsein gegeven van SchlagerTV. Of de genodig­den in polonaise zullen rondgaan is nog even de vraag, maar het wordt zeker een knallende start van een bijzondere zender. Cogas Kabel is de eerste kabelexploitant die via haar zogenaamde previewkanaal de nieuwe zender gratis voor al haar 80.000 abonnees gaat doorgeven.
Lees verder...

 
27-11-2008  

Stereo zet waag op de kop !


Astrid Kunst - "Stereo"
 

ALMELO - De avond begon goed met de supportact van “The Tommycats”. De Tommycats is een scherp gekleed trio uit Enschede die sinds 2004 flink aan de weg timmeren op ROCK gebied. Dit trio heeft elkaar gevonden via de pop en rockschool Enschede en is nu een groeiend succes.

Na een spetterend optreden van de Tommycats was het dan zo ver, “STEREO”.  Deze nieuwe Rockgroep is ontstaan uit de overgebleven kandidaten van het televisieprogramma Rock Nation dat afgelopen najaar werd gehouden. Rock Nation was een zoektocht van manager Edwin Jansen en zijn raadsman Dennis Weening naar de nieuwste rockband van Nederland. Met het winnen van deze televisieshow won de band een platencontract bij EMI. Stereo bestaat uit Astrid Kunst (zang), Daan Koch (gitaar), Jean-Baptiste Zablone (gitaar), Stephan Beuving (drums), Thijs Schrijnemakers (toetsen) en Noah Smits (bas).

Hopelijk kunnen we dit jaar nog genieten van hun eerste album.
Meer op : http://www.stereomusic.nl/

Fotoreportage (13 foto's)...

 
27-11-2008  

Ambassadeur Thomas-CliniClown-Berge

 

HAAKSBERGEN - Zanger Thomas Berge wordt de nieuwe goodwill-ambassadeur van CliniClowns Nederland. Op 7 december tijdens het Gala van de Gouden Neus wordt de Haaksbergenaar officieel gepresenteerd. Met behulp van Thomas Berge wil men het werk van CliniClowns nog bekender maken.   

 
30-11-2008  

Afterparty Heracles Almelo - Willem II 1-0

 

Fotoreportage (20 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina