Shownieuws


Plaatsing  
 
12-11-2008  

DJ Tiësto levert remix af voor Atari

 

De met een Grammy Award genomineerde Tiësto kan weer een nieuwe mijlpaal noteren in zijn imposante carrière. De speciaal voor de PlayStation®3 ontwikkelde innovatieve actie game Alone In The Dark: Inferno, vervaardigd door Eden Games in opdracht van Atari, zal vergezeld worden door een exclusieve remix van de wereldster. Deze remix zal wereldwijd uitgebracht worden als “Tiësto presents Alone In The Dark: Inferno - Edward Carnby” op CD single, als digitale download en op een gelimiteerde picture disc vinyl op 18 november 2008.

Tiësto nam de krachtige orkestrale muziek en het sinistere Bulgaarse koor van Olivier Deriviere’s originele soundtrack als hoofdbestanddelen voor zijn remix en levert een productie af die de bekende Tiësto kenmerken bevat: maximaal episch en dansvloer gericht. “De originele soundtrack is een geweldige compositie met veel ingrediënten die perfect pasten in de remix”, aldus Tiësto. “Voor mij was het de eerste keer dat ik een remix geproduceerd heb voor een videogame, wat dus een mooie uitdaging was. Ik heb er erg van genoten!”

In Alone In The Dark: Inferno neemt de speler de rol in van de paranormaal begaafde onderzoeker Edward Carnby, die gedurende één apocalyptische nacht vecht om te overleven in de straten van New York terwijl hij het wereldschokkende geheim achter New York’s Central Park moet ontrafelen. De eerste reacties van gamers en de media leert dat Alone In The Dark: Inferno ontvangen wordt als de ultieme actie game die door de duistere graphics, de diepzinnige verhaallijnen, de intense actie en de implementatie van de nieuwste technieken op game gebied het begrip “adventure game” naar een hoger niveau tilt.

De release zal visueel ondersteund worden door een videoclip die volledig uit elementen bestaat afkomstig uit de videogame. “Met Alone In The Dark kwamen we voor verassende uitdagingen te staan”, zegt Iwan de Kuijper, General Manager van Streamline Records en Streamline Sound. “De noodzaak om iets te creëren dat de game exact aanvult, zonder de waarden van de betrokken artiesten aan te tasten eiste een grote mate aan veelzijdigheid, maar ik weet zeker dat het eindproduct voldoet aan de hoge standaard van alle betrokken partijen. Deze release zal de standaard gaan zetten voor de toekomstige integratie tussen muziek en videogames.”

Tiësto presents Alone In The Dark: Inferno - Edward Carnby zal wereldwijd uitgebracht worden op 18 november 2008 via Streamline Records, in samenwerking met Black Hole Recordings. Twee additionele remixen van deze track zullen exclusief beschikbaar zijn op het PlayStation® Network later in november.

Voor meer informatie over Alone In The Dark: Inferno: www.centraldark.com  

Voor meer informatie over Streamline Records: www.streamline-records.com  

Voor meer informatie over Tiësto: www.tiesto.com  

Archief
Terug naar vorige pagina