Politiek nieuws


Plaatsing  
 
27-12-2010  

De onterechte verbazing van de VVD

 

ALMELO – De fractie van de VVD heeft zich vandaag in een brief aan het Almelose college van B&W verbaasd over de verdeling van 29 miljoen euro voor de aanleg van 13 verkeersprojecten in de regio Twente. De gemeente Almelo ziet daarvan geen cent en dat is de liberalen in het Almelose in het verkeerde keelgat geschoten.
De VVD wijst daarbij op de op stapel staande plannen voor de aanleg van de Burgemeester Schneiderssingel als verbindingsweg tussen het station NS Centraal en de aan te leggen woonwijk Waterrijk. Die weg is volgens vice- fractievoorzitter Jemy Pauwels tevens van regionaal belang.
Het gekke is dat de VVD al in maart 2010 hierover vragen stelde omdat zij via de provincie vernomen had dat die daar anders over dacht. Gedeputeerde Job Klaasen (ook VVD) zag als portefeuillehouder dat regionale belang niet en wilde daar ook geen geld voor uit trekken en dat werd in september jl. nog eens aan de raad bevestigd.
Ook het bestuur van de Regio Twente - waarin de Almelose wethouder Theo Schouten de verkeersportefeuille van de regio beheert – ziet dat regionale belang niet in navolging van de provincie.
De brief van vandaag moet dus ook meer als ultimo gezien worden om nog enige druk uit te oefenen of als camouflage dienen, omdat wethouder van stadsontwikkeling Gerrit van Woudenbergh (VVD) al lang weet dat Almelo in de afgelopen jaren al zeer fors heeft gesoupeerd uit het regiopotje Verkeer met de aanleg van de Nijreessingel, de fietstunnel naar het Nijrees, de verkeersconstructie over het Verdiept Spoor en de recente reconstructie van de Sluitersveldsingel/Ootmarsumsestraat. Bovendien is door het college van B&W al lang besloten om de Burgemeester Schneiderssingel gefaseerd aan te leggen, waarbij het deel tussen de Sluiskade NZ en de Kolthofsingel prioriteit krijgt vanwege de verplichtingen t.o.v. projectontwikkelaar Ter Steege Vastgoed, die het voormalige Indiëcomplex in ontwikkeling heeft genomen.
Lees ook de publicatie uit oktober jl. op de website van de VVD.
Klik hier voor alle details van het in september 2010 ter inzage gelegde project.
En hier een archiefbericht uit januari 2010.


Brief VVD: Financiering regionale projecten en Schneiderssingel (pdf)

Archief
Terug naar vorige pagina