Politiek nieuws


Plaatsing  
 
11-12-2018  

Enschedese 'eens maar nooit weer'-motie XL Park

 

ALMELO/ENSCHEDE - De Enschedese partijgenoten van de Almelose raadsleden Monique van Saane en Jeroen Wiertz (D66) hebben gisteravond laat de gemeenteraad van Enschede zo ver weten te krijgen dat een ‘eens maar nooit weer’-motie werd aangenomen over de geplande verhuizing van Kees Smit Tuinmeubelen naar het XL Businesspark Twente aan de A35 bij Almelo.
Het RBT zoals het gezamenlijke Twentse bedrijventerrein eerst publiekelijk genoemd werd, is een exploitatie van de gemeenten Almelo, Borne, Hengelo, Enschede en de provincie Overijssel en bestemt voor ‘ruimtevreters’ waarvoor elders in Twente geen ruimte is. Logistiek en industrie met kavels van minstens 2 ha is daarbij de leidraad.  Het plan van Kees Smit Tuinmeubelen omvat 100.000 m2 magazijn plus kantoor, fotostudio ten dienste van de webshob en een showroom van 7.500 m2, zijnde de hoofdvestiging waardoor de versplinterde huisvesting in Almelo en Vroomshoop kan worden samengevoegd. Maar vooral die showroom is nu wat de Enschedese gemeenteraad op initiatief van D66 niet zint. ‘Eens maar nooit weer’, moet daarom nog deze week op de agenda van het bestuur van de gemeenschappelijke regeling RBT zoals het bestuurlijke vehikel formeel heet. Kees Smit Tuinmeubelen heeft tevens een grote showroom pal aan de A1 bij Amersfoort en zocht een oplossing voor één logistiek centraal magazijn, waarbij aanvoer over water ook tot de mogelijkheid behoort. Dat heeft het nu op het Twentse XL Businesspark gevonden.

Energietransitie
Ook op de agenda van de gemeenschappelijke regeling RBT moet volgens de Enschedese gemeenteraad het plaatsen van zonnepanelen op de daken van de logistieke ‘ruimtevreters’ ophet XL Businesspark, een verkondiging waarvoor de VVD in Almelo al langer pleitte. Het bestuur van het RBT onder voorzitterschap van de Bornse wethouder Kotteman heeft dus wat te bespreken.

bron: De Roskam

Archief
Terug naar vorige pagina