Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
18-10-2018  

Kees Smit bouwt warehouse op XL Park

Showroom en hoofdkantoor verhuist mee

Blije gezichten tijdens de presentatie in de showroom van Kees Smit Tuinmeubelen !
v.l.n.r.: Michel Kotteman (weth. te Borne), Arjen Maathuis (weth. te Almelo), ondernemer Henk Smit en XL Park projectdirecteur Jan Geerdink.
 

ALMELO – Het snel groeiende Kees Smit Tuinmeubelen gaat direct op een zichtlocatie aan de A35 een warehouse bouwen van 100.000 m2 op een kavel van 45.000 m2. In de vier bouwlagen wordt ook het hoofdkantoor gevestigd met een oppervlakte van 3.000 m2 en word tevens de online-marketing geconcentreerd. Nu heeft Kees Smit nog vier opslaglocaties in de regio. In totaal gaat het om ruim 111.000 m2 vloeroppervlak.
Kees Smit Tuinmeubelen, dat naast het XL Experience Center langs de A1 in Amersfoort nog maar kortgeleden de fraaie vernieuwbouw van de showroom aan de Ambachtstraat realiseerde, gaat deze locatie verlaten en realiseert tevens een XL Experience Center van 7.000 m2 in de nieuwbouw alsmede een assessoireshop van 1.500 m2.
Het is een vlucht naar voren, gelet op de snelgroeiende onderneming die afgelopen zomer al het aantal van 340 werknemers aantikte. ‘In de winter is dat altijd wat lager, maar in de komende jaren voorzien wij een flinke groei. Door de opslaglocaties te concentreren, wordt nu alle logistiek geconcentreerd. Zowel qua aanvoer via de containerterminal van CTT alsmede verzending van online-verkoop en bevoorrading van het XL Experience Center in Amersfoort langs de A1’, aldus directeur Henk Smit van het Almelose familiebedrijf dat in 1942 begon.

Ook de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo en provincie Overijssel als aandeelhouder van het XL Businesspark aan de A35 te Almelo zijn verheugd dat overeenstemming is bereikt. De Almelose wethouder Arjen Maathuis wees in deze op het behoud en groei van werkgelegenheid, evenals zijn collega Michel Kotteman (Borne) als voorzitter van het dagelijks bestuur van het XL Park.
Met de overeenkomst kan projectdirecteur van het XL Park Jan Geerdink weer een geslaagde aquisitie op zijn naam schrijven. ‘Het had ook heel anders kunnen lopen. Het had zomaar gekund dat Kees Smit Tuinmeubelen haar logistieke afdeling naar net over de grens in Duitsland had verlegd. Blij dat er nu overeenstemming is en blij dat het XL Park er weer een grote speler bijkrijgt’, aldus Geerdink.
Als geboren Almeloër is Henk Smit mede verheugd dat de expansie op ‘Oale Groond’ kan worden gerealiseerd. Smit verwacht dat vergunningverlening en bouw zo’n anderhalf jaar in beslag neemt. ‘Ik kan nu in ieder geval in overleg met een architect en mogelijke bouwers’, zei Smit na afloop van de presentatie in de nog nieuw ruikende fraaie showroom aan de Ambachtstraat en waarvoor naar verwachting snel een andere gebruiker zal worden gevonden.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina