Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
19-10-2015  

Hoogeveen daagt Megahome in kort geding

 

HOOGEVEEN / ALMELO – De gemeente Hoogeveen spant een kort geding aan tegen projectontwikkelaar Megahome uit Almelo. Het in moeilijkheden verkerende imperium van de in Zenderen woonachtige miljonair Willy Welles komt volgens de gemeente Hoogeveen haar afspraken niet na in de nieuwbouwwijk Erflanden. Volgens die afspraken zou Megahome na de bouwvak beginnen met het aanleggen van het openbaar gebied zoals straten en stoepen en komt het ook andere recente afspraken niet na.
Megahome ligt al langer onder vuur en ook huisbankier Rabobank veilde het afgelopen jaar al honderden bouwkavels in meerdere Nederlandse steden. Megahome heeft ook problemen met de ontwikkeling van de wijk Delftlanden in de gemeente Emmen. Daar zijn slechts 300 van de 1.600 woningen gerealiseerd en staan er bovendien een aantal leeg, zo publiceerde het Nieuwsblad van het Noorden.
Megahome baarde eerder opzien door wel een grootse dividendbetaling te doen van 18 miljoen euro aan de aandeelhoudende familie Welles, zo openbaarde het Twents onafhankelijk weekblad De Roskam eind 2013.

Archief
Terug naar vorige pagina