Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-11-2013  

Grootste veiling ooit van kavels en huizen

 

ALMELO – Projectontwikkelaar Megahome in Almelo verkeert in dermate grote financiële problemen dat er maar liefst 24 huizen en 206 bouwkavels gedwongen worden geveild. Megahome (Mega NPB) verwierf zich sinds de vestiging in Almelo bouwgrond in gemeenten als Almelo, Borne, Hengelo, Wierden, Balkbrug, IJhorst, Rouveen, Emmen en Emmeloord. Eerder werd op last van financier Rabobank al een gedwongen verkoop van 100 kavels aangekondigd maar dat ging toen niet door. Dat schijnt volgens DTZ Zadelhoff deze keer niet aan de orde te zijn. Er kan mogelijk geboden worden op de gehele aangeboden portefeuille of op losse delen zoals kavels en woningen.
Megahome houdt verder de lippen stijf op elkaar. Eigenaar en Quote-miljonair Willy Welles had vroeger een klein aannemersbedrijfje in Emmeloord, begin er Mega NPB in 1991 en kwam naar Almelo ten tijde dat ook ex- burgemeester Menno Knip de overstap maakte van Emmeloord naar Almelo. Welles sloot destijds een overeenkomst met de investeerderspoot Roty van het bouwconcern Roosdom-Tijhuis uit Rijssen. Samen kochten zij her en der bouwlocaties op in den lande maar enige jaren geleden werd die samenwerking beëindigd en maakte Welles zijn bedrijf Megahome groot.
Ontwikkelaar en autocoureur Willy Welles kwam ook onlangs nog in het nieuws in de gedrukte versie van het Twentse magazine De Roskam. Daarin werd onthuld dat Welles zichzelf en zijn familie kort geleden een dividend van 18 miljoen euro had toegekend terwijl de Rabobank al zeer stevig aan de deur rammelde. Ook toen reageerde de inwoner van Zenderen niet op het artikel.
Welles speelde jaren geleden ook een rol bij het wegkopen van de bloemenkiosk van Ruud Sinnema op de Koornmarkt. Die kiosk moest weg van de gemeente Almelo ondanks dat de locatie nog maar enkele jaren eerder door de gemeente aan Sinnema verkocht was. Welles kocht de kiosk en verkocht het later inclusief grond weer aan de gemeente. Het laatste jaar bekoelde de verhouding tussen gemeente en Megahome van Welles. De ontwikkelaar nam ondanks contractuele verplichtingen bouwkavels niet af van de gemeente, waarna de gemeente Megahome onlangs sommeerde zich aan die verplichting te houden.

Archief
Terug naar vorige pagina