Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
12-06-2012  

Pieter Omtzigt niet op CDA-kandidatenlijst

 

DEN HAAG – Enschedeër Pieter Omtzigt zal op zoek moeten naar een andere baan. De kandidatencommissie van het CDA heeft de geboortige Hagenaar geen plaats gegund op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezing op 12 september a.s.
Omtzigt was in de kamer actief voor pensioenrechten en maakte middels een wetsontwerp een einde aan de woekerpensioenpremies. Ook maakte hij zich druk voor behoudt van kwaliteit in de gezondheidszorg en trok hij aan de bel toen het Almelose ziekenhuis plannen ontwikkelde om de verloskunde naar Hengelo te verplaatsen. (Klik hier)

Eerste Overijsselaar op de voorlopige lijst is Eddy van Hijum uit Laag Zuthem op plek 7. Zelfstandig ondernemer Herma Boom uit Haaksbergen is de hoogste nieuwkomer uit Overijssel op plek 13. Veearts E. van der Mik uit Deventer is de derde Overijsselaar op plek 27 van de lijst. Met 3 kandidaten uit Overijssel komt de provincie, dat toch als CDA-bolwerk gezien kan worden, er bekaaid af.

Dissident Koppejan is afgestraft en is eveneens afgevoerd van de lijst. Mede-dissident Kathleen Ferrier zag die bui al aankomen en bedankte zelf voor de eer. Beiden streden tegen de gedoogconstructie met de PVV en Koppejan zag als Zeeuw niets in het onder water zetten van de Hedwigepolder. Koppejan ging niet akkoord met een onverkiesbare plek.
De voorlopige lijst wordt nu voorgelegd aan de afdelingen die nog tegenvoorstellen kunnen doen. Op 30 juni wordt de definitieve lijst gekozen.


Kopie CDA Advieslijst TK2012

Archief
Terug naar vorige pagina