Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
23-08-2011  

Deurwaarder legt beslag bij Dolle Pret

 

ALMELO – Een deurwaarder heeft vanmorgen beslag gelegd op de bankrekening van ‘Dolle Pret in Almelo BV' op bedrijvenpark ’t Noordbroek, waardoor geen betalingen meer kunnen worden verricht. Ook is beslag gelegd op de inventaris en is een openbare verkoop binnen vier à vijf weken te verwachten. Volgens juridisch adviseur J. Eshuis kan alleen de gemeenteraad nu nog ingrijpen op basis van de Gemeentewet artikel 17. De raad deed er bijna anderhalf jaar over om de beleidsregels zodanig aan te passen dat de jarenlang bestaande activiteiten alsnog gelegaliseerd kunnen worden.

De dwangsommen met een totale hoogte van 50.000 euro - inmiddels inclusief kosten opgelopen tot boven de 60.000 euro - werden opgelegd n.a.v. een conflict met de gemeente Almelo over een bestemmingsplanwijziging in 2006. Nadien noemde de gemeente Almelo de activiteiten in de bovenzaal niet meer passend in het bestemmingsplan.

De voorganger van Dolle Pret, het met open armen binnen gehaalde kartcentrum, organiseerde eveneens feesten en partijen in de daarvoor speciaal gebouwde bovenzaal. Zelfs de gemeente Almelo hield er toen feesten met haar ambtenaren. 

De gemeenteraad besloot eerder dit jaar de activiteiten van Dolle Pret in Almelo BV alsnog te legaliseren. Het college van B&W wil daar wel aan meewerken maar wil tevens de opgelegde dwangsommen incasseren omdat deze destijds rechtens waren volgens wethouder Johan Andela (VVD).

Voor zaterdag 27 augustus a.s. stond nog een CD-presentatie van Melany de Jonge op de agenda. Of deze doorgang kan vinden is nog niet duidelijk. Aan de CD-presentatie zouden een keur van Nederlandstalige artiesten deelnemen.  

Lees ook:
‘Van Boetekleed naar Schandpaal’.en
'Dwangsom Dolle Pret naar deurwaarder'

Geplaatst: 12.02 uur 
Aangepast: 16.40 uur
Laatst aangepast: 20.31 uur


Reactie van Hennie ter Avest

Archief
Terug naar vorige pagina