Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
10-01-2018  

Enschede telt ‘Het Verzet Kraakt´ mee

 

ALMELO / HENGELO / ENSCHEDE – De musical ‘Het Verzet Kraakt’ over Neerlands grootste bankroof allertijden in 1944 in Almelo, wordt door de directie van het Wilminktheater/Muziekcentrum handig benut om de bezoekcijfers van de Enschedese cultuurtempel kunstmatig op te krikken. Hetzelfde deed de directie met de bezoekersaantallen (15.000) van het festival ‘Krang’ bij De Houtmaat in Hengelo, vanwege hand en spandiensten die werden verricht voor beide theateruitvoeringen.
Alleen de uitvoeringen van ‘Het Verzet Kraakt’ in Almelo trok al zo’n 30.000 bezoekers en verklaart bijna in het geheel de groei die het Wilminktheater/Muziekcentrum in 2017 in de boeken noteerde. 
Het aantal bezoekers werd op 219.064 geschreven tegen 187.380 in 2016. Trekt men 'Het Verzet Kraakt' (30.000) en 'Krang' (15.000) af van het totaal, heeft het Wilminktheater/Muziekcentrum in 2017 fors achteruit geboerd. Bovendien kan men de ticketinkomsten financieel niet boeken, maar het is toch een aardige subsidieverantwoording moet de directie van het Wilminktheater/Muziekcentrum gedacht hebben.
Het is dus afwachten of het Theaterhotel in Almelo dat ook doet of gedaan heeft. Per slot van rekening heeft men dagelijks de bezoekers en de ‘crew’ van ‘Het Verzet Kraakt’ van een diner voorzien en dat zijn wel inkomsten!

Archief
Terug naar vorige pagina