Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
17-07-2015  

Strengere voorwaarden Profronde Almelo


Na 33 jaar dreigt dit het slotbeeld te worden van de Profronde Almelo
 

ALMELO – Ze worden er langzamerhand tureluurs van, de organisatoren van de Profronde Almelo. Jaar op jaar wordt men geconfronteerd met toenemende preventieve veiligheidseisen, opgelegd door de gemeente die op deze wijze flink stuurt in de uitgaven van de door sponsoring verkregen gelden van de stichting.
In de 33e opeenvolgende Profronde op 28 augustus a.s. wordt het publiek van de populairste kijklocaties geweerd. Dat is de viersprong Waagpein/Marktstraat/Schuttenstraat/Schokland, de hoek Schokland/Grotestraat, de driesprong Grotestraat Noord/Oranjestraat/Boddenstraat en de hoek Boddenstraat/Schalderoi. Burgemeester Hermans wil op de bewuste plekken in het 1,3 km lange parcours door de binnenstad geen publiek meer toelaten en deze hoeken afzetten met zware hekwerken en dikke pakken met strobalen. Aanleiding is het Monstertruckdrama in Haaksbergen waarbij de truck het publiek in reed. Burgemeester Gerritsen kon na dat drama zijn biezen pakken en dat risico wil Hermans natuurlijk niet lopen. Daarom dus lege plekken op de mooiste kijklocaties tijdens de 33e Profronde Almelo, want stel je voor dat er een volgauto uit de bocht vliegt!
Op het Amaliaplein wordt de toestroom van publiek gemaximaliseerd. Het plein ligt al niet meer aan het parcours maar valt wel onder het veiligheidsregime. De ondernemers aan het Amaliaplein hebben security in moeten huren om de hekken te sluiten als de toestroom te groot wordt.

Lees ook: artikel website Almelo's Weekblad of facebook en 'Dwarsliggers'

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina