Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-03-2014  

Geen WW voor werknemers RealWork


Hierbij een reactie op uw artikel van 01-03-2014
Geen WW voor 70 werknemers van Real Work
REAL WORK In Zwolle waar de gemeente Almelo in November 2013 nog enkele euro tonnen in moest steken omdat er anders geen geld meer betaald kon worden aan de Almelose onvrijwillige deelnemers. Nu gaat dit Re-integratiebureau dan nog failliet, en blijkt dat zij geen premieafdracht heeft gedaan ,zodat deze onvrijwillige deelnemers GEEN beroep op de WW kunnen doen .
En weer na nog niet zo lang geleden op de vingers getikt door de REKENKAMER wegens het niet voldoen van CONTROLE op de geld stromen. DENK aan Scoop en andere en Sportbeheer enz enz. OOK IN 2013
Nu weer geeft de Gemeente Almelo enkele euro tonnen in november 2013 om de uitkeringen veilig te stellen en nog geen half jaar later staan inwoners van Almelo, die hier niet om gevraagd hebben weer bij de “Sociale Dienst“ om van voren af te beginnen.
WAAR BLIJVEN DE ALMELOSE RAADSLEDEN MET HUN CONTROLE.
OP HOOFDLIJNEN BESTUREN BETEKEND NIET DAT HIER GESLAPEN KAN WORDEN .
NEEM UW VERANTWOORDELIJKHEID, EN DOE WAT U DOEN MOET.
MET VR GR HENNIE NIJHUIS
 

ALMELO/ZWOLLE – De ruim 70 werknemers die door de gemeente Almelo te werk werden gesteld bij het inmiddels failliete Zwolse re-integratiebureau RealWork kunnen fluiten naar hun WW-uitkering, maakte BurgerBelangenAlmelo (BBA) vandaag bekend. Gebleken is dat het nog jonge bedrijf RealWork, dat voor meerdere gemeenten cliënten uit de sociale dienst bemiddelde naar werk, geen sociale premies en loonheffing heeft afgedragen.
In november sprong de gemeente Almelo nog bij met een voorschot van enkele eurotonnen aan RealWork om betalingsproblemen uit oktober aan het personeel te kunnen betalen. Naar nu blijkt ook zonder gemeentelijke controle of de loonheffingen wel door RealWork werden afgedragen. Een smet op het blazoen van de Sociale Dienst Almelo die nu de door hen bemiddelde werknemers weer een uitkering moet verstrekken en naar 290.000 euro bevoorschotting aan RealWork kan fluiten. Een definitief besluit over recht op WW kan wel een half jaar op zich laten wachten.
Ook de gemeente Arnhem heeft nog een vordering van 73.000 euro op RealWork door bevoorschotting van salaris evenals Tilburg dat er ook eurotonnen bij inschiet. Eerder maakte curator D. Meulenberg al bekend dat er niet veel te halen valt bij de 5 failliete bedrijven rond het re-integratiebureau RealWork uit Zwolle.

Lees ook: ‘sociale werknemers wachten op salaris
 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina