Politiek nieuws


Plaatsing  
 
02-12-2013  

140 sociale werknemers wachten op salaris


Dit toont de website van RealWork
 

ALMELO – In augustus ging de gemeentelijke sociale dienst van Almelo in zee met Real Work BV, een re-integratiebureau met als hoofdvestiging Zwolle. Liefst 140 werknemers uit de kaartenbak van de gemeentelijke sociale dienst kregen op die manier een werkplek met als uiteindelijk doel het vinden van een reguliere baan.
In september toog verantwoordelijk wethouder Mieke Kuik-Verweg naar de Almelose bedrijfslocatie om samen met de re-integratiewerknemers en de leidinggevenden te lunchen. Echter bij dit WorkFirst-project loopt niet alles naar wens. Vrijdag na werktijd kregen de werknemers onderstaande email waarin werd aangekondigd dat het salaris even op zich laat wachten, maar dat wel wordt verwacht dat men gewoon op het werk verschijnt.
Op de facebookpagina van Burgerbelangen Almelo (BBA) werd een en ander onthult.

Reactie van een getroffene:

IN PLAATS VAN LOON KRIJG JE DEZE MAIL

Beste medewerkers van WWA B.V.,

Wij hebben een vervelend bericht.

Helaas zijn een aantal van onze opdrachtgevers deze maand te laat met betalen. Dit betekend dat wij de lonen niet op tijd kunnen betalen.

Wij zijn ons er van bewust dat wij niet van onze medewerkers kunnen verlangen om in deze omstandigheden te gaan werken. We hebben besloten om verder te gaan op het moment dat iedereen zijn loon heeft ontvangen. Dit is in de loop van aankomende week. Hou hierom telefoon- en mailverkeer in de gaten, zodat we contact op kunnen nemen wanneer we weer gaan starten.

Let op: detacheerde medewerkers (bijvoorbeeld bij Novon Schoonmaak) worden wel gewoon bij hun bedrijf verwacht.

Ik hoop jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Tanja Spoelman
Directeur

Realwork B.V.
Badhuiswal 8
8011 VZ Zwolle
038-4219029
www.realwork.nl

EN DEZE BAAN KRIJG JE DAN VIA DE UITKERING


 

 

Archief
Terug naar vorige pagina