Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
06-06-2013  

Beroep Middelkamp sloop Indiƫ ongegrond

 

ALMELO – Al jaren vecht milieuactivist Marcel Middelkamp tegen de sloop van een deel van het Indiëcomplex. Eerst in persoon – hij huurde er zelfs een garagebox voor om belanghebbende te zijn – en later eerst namens sloper Kolenbrander uit Bornerbroek en daarna namens de Nijmeegse Vereniging Stedelijk Leefmilieu, Groen en milieubeheer. Ook vond Middelkamp al eens een beetje asbest van een soort dat in Nederland een eeuw geleden nauwelijk tot niet werd gebruikt tijdens de bouw van bedrijven of woningen. Onafhankelijke inspecties, o.a. in opdracht van het Openbaar Ministerie, vonden daarna niets wat de omgeving zou moeten verontrusten.
Maar doorn in het oog voor Middelkamp was de mobiele puinbreker die slopersbedrijf RGS inzette in opdracht van Ter Steege Indië Almelo BV, op het gigantisch grote voormalige bedrijfsterrein van Koninklijke Ten Cate.
Volgens Middelkamp was de mobiele puinbreker vergunningplichtig als bouwobject en ook zou sloper RGS onvoldoende maatregelen nemen tegen verstuiving van bouwstof. Hele reportages wijdde AlmeloNieuws.nl aan de sloop en telkens stonden de sproei-installaties volop te spuiten als er foto’s werden geschoten, maar Middelkamp zag de vernevelaars schijnbaar nooit.
In beroep bij de rechtbank Overijssel kreeg de Nijmeegse milieuvereniging en haar juridisch adviseur Middelkamp nu wederom nul op het rekest. Al met al een jaren voortslepende affaire die ontwikkelaar Ter Steege veel vertraging oplevert bij de ontwikkeling van de beoogde woonlocatietussen de jachthaven en de Visschedijk. Bovendien is de gemeente als wettelijk toezichthouder sinds 2010 kapitalen kwijt aan rechtsgang mede ook door juridisch geblunder. Of de strijd nu over is? Middelkamp en de zijnen kunnen nog binnen 6 weken hoger beroep aantekenen bij de Raad van State in Den Haag.

Archief
Terug naar vorige pagina