Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
03-09-2010  

Gemeente en rechter wijzen eis Middelkamp af


AlmeloNieuws.nl maakte deze foto enkele maanden geleden op het Indiƫterrein
 

ALMELO – De gemeente Almelo heeft het verzoek van milieuadviseur Middelkamp tot handhaving tegen de puinbreker activiteiten op het Indiëterrein afgewezen. Eerder deze week diende de zaak al voor de voorzieningenrechter om de werkzaamheden te stoppen, maar toen trok Middelkamp de zaak in omdat de gemeente beloofde donderdag te besluiten op het verzoek tot handhaving.
De gemeente noemde tijdens de zitting Middelkamp niet als belanghebbende ondanks dat hij één dag voor het ingediende handhavingsverzoek nog gauw een garagebox op 160 meter afstand huurde. De gemeente had ook geen overtredingen op het 25 ha grote terrein geconstateerd. Middelkamp betoogde dat er niet werd gesproeid zoals wettelijk is voorgeschreven waardoor bouw- en fijnstof in de omgeving zou worden verspreidt.
Of Middelkamp vandaag opnieuw naar de voorzieningenrechter stapt is nog onbekend. Bouwbedrijf Ter Steege ziet in ieder geval af om morgen tijdens de Open Dag de puinbreker in werking te hebben.

Update:
Milieuadviseur Middelkamp heeft vrijdagmiddag alsnog bij de bestuursrechter om een voorlopige voorziening gevraagd. De rechter wees dat echter op alle fronten af. Ter Steege Vastgoed BV en sloopbedrijf RSG – beide uit Rijssen - kunnen voorlopig voort met de werkzaamheden op het Indiëterrein.
Voor Middelkamp rest nu eerst de gang naar de gemeentelijke commissie van Onderzoek & Advies en mogelijk daarna een bodemprocedure bij de Raad van State.
Ter Steege Vastgoed BV wil begin 2011  met de bouw van woningen in de eesrte 2 fases van start gaan.

Archief
Terug naar vorige pagina