Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
05-12-2012  

Noorse Broeders mogen starten met plan

 

ALMELO – De Noorse Broeders, tegenwoordig Christelijke Gemeente Nederland (CGN) genoemd, mogen gedeeltelijk van start met hun bouwplan Bavinckel in het buitengebied tussen Zenderen en Almelo. Vorig jaar hield de PvdA het plan nog tegen wegens de onduidelijkheid over het groengebied, maar dinsdag vonden de coalitiegenoten PvdA/VVD/CDA elkaar na een langdurige schorsing en kan CGN starten met het ontmoetingscentrum en twee dienstwoningen. De bouw van 30 zorgwoningen kreeg nog niet de instemming van de raad en daar zal CGN niet blij mee zijn.
Ook niet blij was raadslid Bert Hümmels. De trage gang van zaken in het debat en de uitloop van een schorsing van een kwartier naar ruim drie kwartier was voor hem aanleiding zijn misnoegen te uiten en de raadsvergadering voor gezien te houden.
Eveneens niet blij zijn de stichting Natuurlijk Twente (NAT) en buurtbewoner Mossel, de man die eerder de sluiting van de naastgelegen stortplaats bewerkstelligde. Buurtbewoner Mossel betoogde dat het plan van de Noorse Broeders niet paste in het bestemmingsplan en de natuur. Hij kreeg de oppositie wel aan zijn kant, maar niet de coalitiepartners die meer oog hadden voor de inspanningsverplichting van het college van B&W. Deze hield namelijk een eerder plan op het Wendelgoor tegen en vervolgens lag Urenco dwars bij een andere locatie langs de Grote Bavinkelsweg.
Of NAT en buurtbewoners nu gaan procederen tegen het raadsbesluit is nog niet zeker, maar als dat gebeurt, kan het hele plan nog wel eens sneuvelen.

Lees ook:
30-11-2012 ‘Slag op slag
21-12-2011 ‘Wa’k nou lees
30-11-2011 ‘B&W opnieuw akkoord met plan Noorse Broeders
21-12-2011 'Raad zegt halt tegen plan Noorse Broeders'
12-04-2011 ‘Raad kritisch over plan Noorse broeders
26-12-2010 ‘B&W akkoord met plan Noorse Broeders

En lees ook de visie van NAT en de visie van buurtbewoner Mossel


Standpunt NAT over plan Bavinckel
Ruimtelijke uitgangspunten volgens buurtbewoner Mossel

Archief
Terug naar vorige pagina