Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-04-2011  

Raad kritisch over plan Noorse broeders

 

ALMELO – Het plan van de Noorse Broeders – tegenwoordig Christelijke Gemeente Nederland geheten – om aan de Grote Bavenkelsweg in het buitengebied van Almelo een centrum voor kerkelijke activiteiten, zorg en sport te bouwen is niet onverdeeld gunstig ontvangen in de gemeenteraad. De Noorse Broeders kochten het gebied van hovenier Hendrie Oude Wesselink met instemming van het college van B&W, nadat zij eerder al het boerenwoonhuis langs de Bornsestraat kochten.
Volgens de criticasters past het plan van veel stenen niet in de visie die de gemeente heeft voor het buitengebied. Het bestemmingsplan Buitengebied werd onlangs door de gemeenteraad aangenomen. Daarbij stond ter discussie de opslag van zand door transportbedrijf Kolenbrander aan de Grote Bavenkelsweg en dat werd afgewezen.
Volgens wethouder Theo Schouten (PvdA) valt het met het stapelen van stenen nog wel mee en kan het nog wel een paar jaar duren voordat er gebouwd gaat worden. Partijgenoot Jaap Stapel zag dat toch anders en verwees naar de visie over het buitengebied.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina