Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
26-09-2012  

De Kolk stapt uit overleg één MFA binnenstad


Heeft de voormalige Kolkschool zijn langste tijd als wijkcentrum De Kolk gehad?
 

ALMELO – Het bestuur van wijkcentrum De Kolk ziet verder overleg voor het vormen van één MFA voor de binnenstad in een uit te breiden wijkcentrum ’t Dok niet zitten en is uit het gemeentelijk overleg gestapt. Als reden wort de afstand gezien t.o.v. De Kolk. De gemeente wil De Kolk sluiten en ’t Dok in de noordelijke binnenstad uitbreiden. Ook is de gemeente al een aanbesteding gestart om het beheer van alle gemeentelijke MFA’s uit te besteden aan een ondernemende partner.
De gemeente heeft bijvoorbeeld het bestuur van ’t Veurbrook al aangeschreven dat het de gebruikersovereenkomst per 31 augustus 2013 gaat opzeggen.
Het bestuur van De Kolk heeft de hoop nog niet opgegeven dat het in De Kolk kan blijven met de huidige onderhuurders ATIB en Almelo Sociaal ondanks dat per 1 januari a.s. de gemeentelijke vergoeding voor een beheerder stopt. Of de gemeente daar in mee gaat is de grote vraag gelet op de brief aan ’t Veurbrook en in het verleden dichtdraaien van de subsidiekraan bij De Schelf waardoor een faillissement volgde. De gemeenteraad gaf eerder al eens aan dat goed functionerende wijkcentra niet noodgedwongen onder één centraal beheer behoeven te vallen, maar die richtlijn lijkt binnen het college van B&W geen opgeld meer te doen na het aannemen van de Voorjaarsnota 2012 waarin staat dat De Kolk en het wijkcentrum Goossenmaat gaan sluiten.

Lees ook: 'Gemeente op ramkoers tegen 't Veurbrook'

Archief
Terug naar vorige pagina