Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
23-01-2012  

Kapwoede Almelo gaat maar door

 

ALMELO – De kapwoede van de gemeente Almelo gaat maar door. Nu heeft de gemeente het voornemen om op het Waagplein en net om de hoek aan het begin van de Wierdensestraat in totaal 7 platanen en 2 moerascypressen te kappen. Waarvoor en waarom luidt de vraag, want op beide locaties zijn geen grootse bouwplannen die op het punt staan te beginnen.

< De 150 jaar oude rode beuk aan de Wierdensestraat sneuvelde al eerder. Nu schijnt het de beurt te zijn voor de 2 moerascypressen.

Overigens hebben de bewoners van de Kolthofsingel een succesje behaald. Het voornemen om 3 eiken te kappen gaat niet door. Bij de bezwarencommissie en de voorzieningenrechter zijn deskundigenrapporten overlegd waarin het vakkundig terugsnoeien van de eiken als een goed alternatief wordt gezien. De gemeente heeft na ampel beraad die visie overgenomen en heeft de bezwaarmakers verzocht om de procedure bij de voorzieningenrechter in te trekken.
Dat zal alleen gebeuren als de gemeente alsnog verklaard om de procedurekosten te vergoeden, meldt juridisch adviseur Eshuis. Is dat niet het geval, dan gaat de zitting formeel door. De uitkomst laat zich in dat geval raden.

E. Overige besluiten op aanvragen om omgevingsvergunning
Vergunningvrij
Onderstaande aanvragen om omgevingsvergunning zijn ingediend voor activiteiten waarvoor geen omgevingsvergunning is vereist.
• Hoeselderdijk 14, 1104093, wijzigen gevels stal, 11 januari 2012
• Waagplein (thv nr. 5) en Wierdensestraat (thv nrs. 2a en 6 t/m 10), 112151, kappen 7 platanen en 2 moerascypressen, 11 januari 2012
• Biesterweg 31, 1103573, kappen walnotenboom, 11 januari 2012

 

Archief
Terug naar vorige pagina