Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
28-02-2011  

Bewoners Kolthofsingel woedend om bomenkap

 

ALMELO – De bewoners aan de Kolthofsingel en Haghoeksweg zijn woedend op een drietal buurtgenoten aan de Haghoeksweg en Ledeboerlaan die de gemeente hebben gevraagd om drie eiken langs de Kolthofsingel te laten kappen. Nog woedender zijn zij op de gemeente die voornemens is die aanvraag te honoreren. Sinds jaar en dag vormen de eiken aan de Kolthofsingel een lanenstructuur, al lang voordat de huizen op het voormalige sportveld van CSG Het Noordik werden gebouwd. Door de voorgenomen kap dreigen nu gaten geslagen te worden in de lanenstructuur.
‘Zij wisten dat die bomen er stonden toen men daar ging wonen. En nu zomaar de kettingzaag er in? Dan is het hek van de dam en kan iedereen blijkbaar zijn individuele belang boven het collectief stellen’, was een der opmerkingen die maandagavond over tafel ging in wijkcentrum Erve Noordik.
Één moedige aanvrager ging kort de confrontatie aan en had het over beperking van lichtval in de tuin en de jaarlijkse last van vallend blad en eikels.
Het maakte geen indruk en alle verontruste bewoners besloten derhalve spontaan de knip te trekken om een actiecomité op te richten om de eiken van de ondergang te redden.
Het comité onder voorzitterschap van de heer A. Zwaap kreeg van de aanwezigen cart blanche om het verlenen van een kapvergunning te bevechten desnoods tot de rechter. Gelet op de beschermende bepalingen 7.2 in de gemeentelijke nota ‘Bomenbeleidsplan’ over bomen in de openbare ruimte is het verzet niet geheel kansloos.

Foto's beschikbaar gesteld door aanwonenden van de Kolthofsingel.


Bomenbeleidsplan

Fotoreportage (8 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina