Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
15-02-2013  

Hamers en hufters

 

Met deze twee woorden kun je wel zo ongeveer de afgelopen week samenvatten, voor wat de gemeente Almelo betreft. Erg opvallend vond ik de overvloed aan negatieve berichten over onze gemeente. Dag na dag druppelde de treurnis onze huiskamer binnen en op een gegeven moment ga je je afvragen in hoeverre er aan negatieve beeldvorming gedaan wordt. Het is allemaal wel heel erg in het trieste getrokken.
Zo begon het vorige week met de man met de hamer. Vervolgens een aantal berichten op de site van Tubantia: Een 30 jarige man die volledig door het lint gaat, een deur intrapt, bewoner bedreigt en een agent in het gezicht spuwt. Iemand die z’n rijbewijs moet inleveren nadat hij te veel aan Bacchus had geofferd. Dan was er nog een man die z’n vriendin mishandelde en een paar stoere binken die sigaretten roofden uit een tabakswinkel.
Als klap op de vuurpijl meldt Tubantia dat Almelo plek 146 op de “hufterranglijst” van RTL scoort.
Zo, dan kun je je in het stadhuis nog eens zachtjes op het hoofd krabbelen. Wat een ellende en welk een negatieve beeldvorming. Terecht?
De fles is halfvol of halfleeg, want er zijn in Nederland namelijk 145 gemeenten die Almelo voor zich moet dulden voor wat hufterig gedrag betreft. Den Haag spant de kroon met maar liefst 1000 meldingen op 10000 inwoners, dus 1 op de 10. Daar steekt Almelo maar schamel bij af.
Verder lees ik niets bij het regionieuws van Oldenzaal, terwijl die gemeente Almelo ruim de sporen laat zien met plek 126 op de ranglijst. Waarom wordt deze gemeente dan niet genoemd als meest hufterige gemeente in Twente en wordt wel Almelo zo duidelijk naar voren geschoven?
Enschede is trouwens net zo hufterig, het scheelt 1 overtreding per 10000 inwoners, maar radiostilte heerst.
Het is maar net hoe je een bericht brengt, waar je de accenten legt. Geen sterk item, ook al niet omdat het gegevens uit de periode 2007-2011 betreft. Het voelt meer als het geven van een extra trap na in een toch al moeilijke periode voor onze gemeente. Een beetje unfair dus.

Anne Jan Teunis


Lees ook: Hufters betaalden 80 miljoen boete in vijf jaar

Archief
Terug naar vorige pagina