Sportberichten


Plaatsing  
 
19-06-2011  

Hippische wereld strijkt neer in Twente

 

GEESTEREN/ALMELO – In de komende weken zullen de wegen naar Twente vol zitten met paardentransporten. Allereerst begint op woensdag 22 juni het CSI Twente in Geesteren waar t/m zondag 26 juni zo’n 1000 paarden aan de start komen uit binnen- en buitenland. Onder hen o.a. John en Robert Whitaker en Nick Skelton (Groot-Brittannië), Jessica Kürten, Denis Lynch en Dermott Lennon (Ierland), Beat Mändli, Pius Schwizer en Daniël Etter (Zwitserland), Jos Lansink en Philippe Lejeune (België), Luciana Diniz (Portugal), Peter Wylde (Verenigde Staten), Christian Ahlmann (Duitsland) en Malin Baryard-Johnsson (Zweden) en de Nederlandse toppers Jeroen Dubbeldam, Albert Zoer, Gert-Jan Bruggink, Ben Schröder, Gerco Schröder, Wim Schröder, Vincent Voorn, Maikel van der Vleuten, Harrie Smolders, Marc Houtzager en Leopold van Asten.
In Almelo beginnen de Almelose Ruiterdagen op vrijdag 24 juni met de ponydagen een week later dan normaal i.v.m. het CSI Twente. Aan de start zo’n 750 pony’s uit geheel Nederland, waaronder de nationale top.
Op maandag 27 juni beginnen de paardendagen waarvoor ruim 1400 paarden zijn aangemeld. Onder hen o.a. de toppers Ben en Wim Schröder maar ook Wesley Heijdens, Tom Brinkman, Chantal Regter, Harrie Wiering, Hans Brugman, Janet Holmberg, Peter Olthof, Willy van der Ham, Dominique Roelofsen - Goud met de Young Riders op 18 juni jl. in Hagen (D) - en de gebroeders Sander en Vincent Geerink. Met Tom Brinkman is in ieder geval een winnaar van de zware Almelose derby aan de start. Een prestatie die de gebroeders Schröder ook wel ens neer willen zetten. Hans Brugman won de derby ook al eens, evenals Gert-Jan Bruggink. Zij allen staan ook aan de start in Geesteren.
Vooral de dressuur is in Almelo weer indrukwekkend met het aantal starters die deelnemen van de beginnerklassen t/m de Grand Prix waarin de vaderlandse dressuurtop aan de start staat. Het totaal aantal starts t/m zondag 3 juli, wanneer de finales worden gereden bij de dressuur en het springen, bedraagt ruim tienduizend. Zaterdagavond 2 juli is er een zware finale bij het springen onder kunstlicht. Rondom het 10- daagse hippische evenement zijn diverse activiteiten en wordt vrijdag 1 juli het traditionele ruiterbal gehouden met de topformatie Celebration. De Almelose Ruiterdagen van 24 t/m 3 juli zijn gratis toegankelijk.
Meer info:
CSI Twente
Almelose Ruiterdagen

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina