19-05-2011

Heracles Almelo wint nipt van FC Groningen

ALMELO - Heracles Almelo is het tweeluik in de playoffs tegen FC Groningen goed begonnen. Het won thuis in een aantrekkelijk duel met 3-2. Aankomende zondag volgt de uitwedstrijd in Groningen.

De eerste helft begon Heracles Almelo voortvarend. FC Groningen was duidelijk nog niet wakker, wat al snel leidde tot een 2-0 voorsprong. In de 6de minuut scoorde Samuel Armenteros de 1-0, en Darl Douglas tekende na een kwartier voor de 2-0. De jubelstemming werd abrupt onderbroken toen Jonas Ivens nog geen minuut later voor de 2-1 zorgde. Met deze stand werd gerust.

Na rust begon FC Groningen aanvallender, wat leidde tot een paar grote kansen op de gelijkmaker. Na 56 minuten wist Samuel Armenteros Heracles met een kopbal op 3-1 te krijgen, maar direct daarna wist Leandro Bacuna voor 3-2 te zorgen. Tot het einde toe bleef het spannend aan beide kanten maar er werd niet meer gescoord.

Maikel Kieftenbeld van FC Groningen mocht vlak voor tijd voortijdig douchen nadat hij 2x geel van scheidsrechter Jan Wegereef had ontvangen.

< De 3-1 van Samuel Armenteros wordt gevierd.