Sportberichten


Plaatsing  
 
27-02-2011  

Rietvogels en DVO op weg naar fusie


Fantasie-shirt
(bewerking AN.nl)
 

ALMELO – SV Rietvogels en DVO’71 zijn toch op weg naar een fusie. Zelfs over een nieuwe naam is met het al eens en dat moet ‘Sportclub DRC 2011’ worden. Het gezonde verstand lijkt dus de bovenhand te krijgen na jaren van overleg en weerstand bij vooral DVO’71 dat qoute qe qoute zelfstandig doorwilde na een verhuizing van ’t Maatveld naar sportcomplex De Riet. De leden van Rietvogels gingen daar voorliggen en gaven het bestuur wel de vrije hand voor een fusie als voorwaarde voor huisvesting op De Riet. De club bezit de opstalrechten op het sportcomplex De Riet.
Ook sportwethouder Jan van Marle zette druk op de ketel en gaf onomwonden te kennen dat DVO’71 het verblijf op ’t Maatveld niet met nog een jaar kon rekken en bedacht zelfs een convenant om de verenigingen tot samenspraak te dwingen en blijkbaar met succes.
Daarmee komt een eind aan een jarenlang durende patstelling waardoor de voetbalsport op De Riet een betere ontwikkeling kan krijgen dan met twee elkaar beconcurrerende clubs op het sportcomplex. De onderhandelaars zijn het ook al eens over de nieuwe clubkleuren meldt Rietvogels-voorzitter Bert Hümmels aan TC Tubantia. ‘Dit gaf minder problemen dan ik had gedacht’, oordeelt Hümmels daarover.
Hümmels praatte trainers en elftalleiders bij na het traditionele Broer Nijland zaalvoetbaltoernooi dat deze keer werd gehouden in de IISPA. 
Verwacht mag worden dat DRC 2011 haar prestatieafdeling zal richten op het zaterdagvoetbal en het zondagvoetbal als recreatie zal beschouwen. Een hoofdtrainer is er ook al. Manuel Sanchez Torres kwam eind 2010 overeen om zijn contract met DVO'71 te verlengen.

Archief
Terug naar vorige pagina