Sportberichten


Plaatsing  
 
29-06-2008  

Zipf en Vodickova winnaars 24e Triathlon Holten

 

Bij de Elite heren was Nieuw Zeelander Graham O’Grady de beste zwemmer, op de voet gevolgd door landgenoot Tony Dodds. Al snel vormden zich op de fiets een aantal groepen. Rob Steegink moest, vanwege een blessure, de strijd opgeven tijdens het fietsen van de rondes door het centrum van Holten en de Holterberg. In de afsluitende 10 kilometer lopen moest de uiteindelijke beslissing gaan vallen. De Nederlander Youri Severin lag bij de doorkomst van het fietsen naar het lopen op een goede vijfde plek. Sander Berk, de huidige Nederlandse Kampioen, moest door ziekte helaas na twee rondes lopen uit de race stappen. Na vier rondes door het centrum en het buitengebied van Holten te hebben gelopen bleek Jonathan Zipf de beste atleet. Hij werd winnaar van de Triathlon Holten in een tijd van 1:52:37. Beste Nederlander werd Youri Severin met een uitstekende derde plek.

Bij de Elite dames wist de Duitse Joelle Franzmann als eerste het koude water van “De Domelaar” te verlaten. De kersverse NK kampioen Birgit Berk kwam als derde uit het water. Bij de dames werd op de fiets al gauw een kopgroep gevormd. Bij de wissel van het fietsen naar het lopen lagen de dames erg dicht bij elkaar. Gedurende de vier looprondes door het centrum van Holten wist Radka Vodickova, vorig jaar tweede bij de dames, echter afstand te scheppen tussen zichzelf en de Elite Dames en bereikte als eerste het vernieuwde finishterrein op ’t Smidsbelt. De Duitse Joelle Franzmann werd tweede. De beste Nederlandse dame was Birgit Berk, zij wist een uitstekende achtste plek te behalen tijdens de 24ste editie van de Triathlon Holten.

Met een watertemperatuur van 17 graden gingen de junioren als eerste van start voor de European Junior Cup. Dit jaar werd er voor het eerst gezwommen in zandwinning “De Domelaar”, gelegen tussen Markelo en Holten. Thomas Bishop uit Groot Brittannië wist zich meteen al in de kopgroep te plaatsen en was in staat deze positie ook vast te houden. Hij mocht zich dan ook de terechte winnaar van de European Junior Cup Holten noemen. Beste Nederlander was Lesley Derks uit Sittard op een uitstekende derde plek. Ruim vijf minuten later wist de eerste dame, Monika Orazem uit Slovenië, de finish te bereiken. Orazem werd op de hielen gezeten door de winnares van vorig jaar, Maaike Cealers. Zij eindigde enkele seconden later op een uitstekende tweede plaats.

Archief
Terug naar vorige pagina