09-11-2019

Heracles fileert zwak VVV en trainer Maaskant

ALMELO – Twee keer tegen dezelfde tegenstander uitkomen is Heracles niet goed bekomen. Na de bekerwinst tegen RKC volgde in Waalwijk een nederlaag zodat even werd gevreesd voor een november/dip.

Tegen VVV bleek daar niets van. Met venijn werd het onder trainer Maaskant kwakkelende VVV Venlo verslagen. De Limburgers bakten er in Almelo niets van en gingen met 6-1 ten onder door doelpunten van Dessers, Merkel, Van de Water en Mauro Junior. De enige Limburgse treffer kwam uit een vrije trap van oud- Heraclied Van Ooijen.

Merkel opende het bal met een afstandstreffer, zijn eerste in Almelose dienst. De tweede treffer voor rust was een formidabele. Bakboord en Van de Water combineerden door de Venlose defensie waarbij Van de Water het vonnis voltrok via een bal vol op de slof. Keeper Kirschbaum kon het alleen maar gehoord hebben.

Na rust speelde Heracles in acht minuten de Limburgers helemaal van de mat via doelpunten van Dessers, Mauro Junior en opnieuw Dessers voordat Van Ooijen iets terug kon doen. Met nog zo´n 10 minuten speeltijd voor de boeg zette Dessers met zijn derde treffer de eindstand op het scorebord tegen een onthutsend zwak VVV. Dat belooft een duistere tijd voor trainer Maaskant die al weken zijn ´manschaft´ niet als een team aan het spelen krijgt.

Heracles Almelo - VVV-Venlo 6-1

1-0 Merkel (23), 2-0 Van der Water (41), 3-0 Dessers (56), 4-0 Mauro Júnior (60), 5-0 Dessers (64), 5-1 Van Ooijen (74), 6-1 Dessers (82)
Scheidsrechter: Kamphuis
geel: Pröpper, Van der Water; Janssen, Neudecker
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Bakboord, Pröpper (Van den Buijs/80), Knoester, Czyborra; Kiomourtzoglou (Jakubiak/46), Mauro Junior (Bijleveld/86), Merkel; Van der Water, Dessers, Dos Santos
VVV-Venlo: Kirschbaum; Pachonik, Röseler (Van Bruggen/54), Schäfer, Janssen; Neudecker, Post, Van Ooijen; Wright, Soriano (Soriano/67), Yeboah (Dekker/66)
Fotoreportage: Harry Broeze volgt