31-08-2019

Heracles verrast Groningen in Euroborg

GRONINGEN – Heracles Almelo heeft een verrassende 1-2 overwinning behaald tegen FC Groningen in het Hitachi Capital Mobility Stadion zoals de Euroborg tegenwoordig genoemd wordt. De Almeloërs hadden het betere van het spel terwijl de Groningers met name in de tweede helft wat onbezonnen op jacht gingen naar doelpunten. Voor rust kwam alleen Van der Water tot scoren met een fraaie krul vanaf 20 meter nadat Dessers de bal op maat gaf en de Groningers op achterstand aan de pauze beginnen.

Na rust zette FC Groningen de jacht in op zoek naar een gelijkmaker. Daarbij ging het onsamenhangend te werk zonder echte kansen te creeren. Het is dat de in de basis terug gekeerde Breukers zich vlak na de hervatting makkelijk liet aftroeven door Warmerdam, anders was de Groninger aanvaller nooit tot scoren gekomen (1-1). De Groningers bleven onbezonnen te werk gaan terwijl de Almeloërs juist het betere in de combinaties legden. Czyborra toog herhaaldelijk mee naar voren en toen hij na een kwartiertje niet direct een vrijstaande medespeler vond, knalde hij de bal van grote afstand op het Groningse doel, ziende dat doelman Padt wel wat ruim voor zijn doel stond. Onhoudbaar ging de bal diagonaal bij de tweede paal in het doel en deze ‘beauty’ kon wel eens het doelpunt van de maand worden. Het was tevens de eerste treffer voor de jonge Duitse linkerverdediger. Nadien zuchtte en zwoegde FC Groningen verder zonder kansen terwijl Heracles goed verdedigend juist extra ruimte kreeg voor snelle uitbraken. Zelfs de beschermende wissel van aanvoerder Pröpper na zijn zware blessure, bracht Heracles niet in zwaar weer want invaller Rossmann verzaakte niet.
Al met al geen hoogstaande wedstrijd met een wat beter spelend Heracles dat na het gelijkspel van een week eerder nu ook de eerste overwinning greep.

FC Groningen - Heracles Almelo 1-2