03-02-2019

ADO verslaat 'angstgegner' Heracles Almelo

DEN HAAG – ADO Den Haag kan na de 2-0 winst op het bezoekende Heracles Almelo definitief het bordje ’agnstgegner’ van de kleedkamermuur halen. Sinds februari 2014 wonnen de bezoekende Heraclieden drie keer en speelden ook nog eens twee keer gelijk.
In de wedstrijd van vandaag leek het wederom lang op een gelijkspel uit te draaien, maar ADO pakte in het slotkwartier toch nog de volle winst door twee doelpunten van de Russische invaller Tomas Necid.
Al in de eerste minuut leek ADO op koers toen Falkenburg een vrije trap binnenkopte maar hij deed dat wel vanuit buitenspelpositie waardoor scheidsrechter Mulder de treffer annuleerde. Beide teams speelden voor de overwinning maar dat leidde niet tot hoogstaand spel en veel kansen. Kuwas had de bezoekers op voorsprong kunnen zetten maar zijn schot werd vakkundig door doelman Zwinkels onschadelijk gemaakt. Het leidde tot een licht overwicht voor de Hagenezen die de Duitse doelman Blaswich schoten van Becker, El Khayati en Beugelsdijk onschadelijk zag maken en dus de pauze begon met de beginstand.

Na rust waren de eerste kansen voor Heracles. Kuwas schoot echter tegen een tegenstander en Zwinkels pareerde een inzet van Konings.  El Khayati zette daar een doel-missende vrije trap tegenover en zo leek een gelijkspel in de maak.
De wissel Necid voor Falkenburg bleek echter in de slotfase een gouden greep. Met nog tien minuten op de klok speelde Necid zich met een kapbeweging vrij en gaf vervolgens Blaswich het nakijken in het Almelose doel. De ban was daarmee gebroken, want Necid kopte vlak voor tijd ook nog eens de tweede treffer voor ADO binnen.
Voor de Almeloërs opnieuw een slecht resultaat in een wel erg lange slechte periode. De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag a.s. om 18.30 uur thuis in het Polmanstadion tegen Ajax, de club waar het met 1-1 zo goed begon bij de seizoenstart.

ADO Den Haag – Heracles Almelo 2-0 (0-0)
79.Thomas Necid 1-0, 89.Thomas Necid 2-0

Scheidsrechter: Mulder

geel: Van Hintum, Droste, Hooi, Beugelsdijk, Necid

OPSTELLINGEN
ADO Den Haag: Zwinkels, Troupee, Beugelsdijk, Kanon, Meijers, Immers, El Khayati (90. Malone), Bakker, Becker, Falkenburg (69. Necid) en Lorentzen (46. Hooi).
Heracles Almelo: Blaswich, Droste (90. van de Berg), Rossmann, Van Hintum, Czyborra, Drost, Osman, Van Nieff, Kuwas, Dalmau en Konings (86. Peterson).

Fotoreportage: Harry Broeze