26-01-2019

Heracles de weg kwijt en PEC op herstelkoers

ALMELO – Zoals vaker is Heracles Almelo na de winterstop in mineur. Na het echec tegen de oud- Heraclieden bij FC Groningen volgde zaterdag een thuisnederlaag met 0-2 in de Overijsselse derby tegen PEC Zwolle waar trainer Jaap Stam als tussentijdse opvolger van John van ’t Schip nieuw elan in het team bracht.
Heracles Almelo speelde als een ‘krant’ waarin de aanvallers Kuwas en Peterson als smaakmakers uit de start van de competitie faalden. Peterson, die wel de hele wedstrijd in de basis stond, raakte geen bal goed en miste bovendien in de tweede helft de aansluittreffer vanaf de penaltystip.
De Almeloërs kwamen in de eerste helft op achterstand vanuit een corner waarbij spits Van Duinen volkomen vrij kon aanleggen. Doelman Blaswich trof in deze geen blaam. De Duitser voorkwam zelfs een grotere achterstand met een fraaie redding op een bekeken inzet van PEC-speler Namli.
PEC op haar beurt ontkwam aan de gelijkmaker in een bloedstollende scrimmage waarbij de paal uiteindelijk als scherprechter fungeerde.

Na rust probeerde Heracles Almelo weliswaar meer druk te zetten op het Zwolse doel maar elke aanvallende poging strandde in foute balbehandeling van Almelose zijde.  PEC daarentegen had met Thij een scherprechter in huis met een wat langere teen dan centrale verdediger Van de Buys die kennelijk niet goed kan omgaan met de steeds wisselende teams die trainer Wormuth het veld instuurt. De langdurig geblesseerde Robin Pröpper wordt in deze als leider in de defensie dan ook node gemist. In de laatste 10 duels won Heracles maar één keer en speelde het ook nog een keer gelijk.
PEC daarentegen bleek ook tegen Heracles op koers en dankzij de treffer van Thy was er ook rust in het team. De gemiste penalty van Peterson had mogelijk het tij kunnen keren, maar ook die kans werd verzuimd. Namli had de Zwollenaren helemaal op rozen kunnen brengen maar miste de scherpte in zijn schot.

Heracles Almelo kan zich richten op de uitwedstrijd tegen de Hagenezen van ADO die de Almeloërs in eigen huis eerder deze competitie al aftroefden. Er is dus wat goed te maken en dat begint tussen de oortjes. Dat is bovendien nodig, want de achtervolgers versterkten zich in de winterstop wel en komen al dichterbij. Het wordt dus ‘knokken’ voor de Heraclieden in de tweede helft van de competitie.

Heracles Almelo - PEC Zwolle 0-2 (0-1)
0-1 Van Duinen (16), 0-2 Thy (55)

Scheidsrechter: Lindhout

geel: Bouy, Clement, Ehizibue, Elbers; Drost, Merkel, Rossmann
bijz: Peterson mist pen. (60)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Van den Buijs (Dos Santos/80), Czyborra; Osman, Duarte (Drost/46), Merkel (Konings/65); Kuwas, Dalmau, Peterson.
PEC Zwolle: Van der Hart; Ehizibue, Van Polen, Lam, Paal; Clement, Namli, Bouy (Leemans/59); Van Crooij (Elbers/59), Thy (Flemming/90+1), Van Duinen.

<< Foto's: Heracles Almelo