1. Kuwas concentreert zich op een doeltreffende pegel
2. Dalmeau kopte de van de lat kaatsende bal in het net
3. Scheidsrechter Van de Graaf lijkt Peterson al rennend toe te juichen
(Foto's: Harry Broeze)

ZWOLLE – In de Overijsselse derby zaterdagavond tussen PEC Zwolle en Heracles Almelo was het verschil van de klassering in de competitie niet af te lezen. Het tot nu teleurstellende PEC, dat al vijf nederlagen leed in de nog prille competitie, deed er vanaf het startsignaal van scheidsrechter Van de Graaf alles aan om de hoog geklasseerde Heraclieden een voet dwars te zetten.  Het resulteerde in de eerste minuten al in kansrijke situaties voor Namli en Flemming maar beiden lieten het na de Almeloërs op achterstand te zetten. Pas na een kwartier kreeg Heracles meer grip op de wedstrijd en kwamen er ook dreigende situaties voor het Zwolse doel. Een vrije trap van Kuwas ruim buiten het strafschopgebied luidde zelfs een Almelose voorsprong in. De pegel van Kuwas spatte op de lat uiteen boven de kansloze doelman Van der Hart. De altijd scherp staande Spaanse spits Dalmeau was er als de kippen bij om de kaatsende bal alsnog in het net achter Van der Hart te koppen (0-1). De ‘blauwfingers’ leken even van slag en Heracles toonde daarop meer aanvallende aspiraties. Tot de rust werd echter niet meer gescoord, mede ook om dat Heracles-doelman Blaswich geen krimp gaf bij een afstandsschot van de Zwolse spits Van Duinen.

Na rust verzuimde oud- Zwollenaar Drost, alleen voor Van der Hart, om de Heraclieden op 2-0 te zetten. In plaats van te schieten kwam er een te zachte pass richting Kuwas waardoor de Zwolse defensie kon opruimen. Langzamerhand ontwikkelde PEC een licht overwicht en toen de Zwolse back Ehizibue vrijuit kon opstomen, luidde dat de gelijkmaker in via de afrondende Van Duinen (1-1).
Het maakte vereende krachten los bij het team van trainer Van ’t Schip. Doelman Blaswich wist ternauwernood een inzet van Hamer onschadelijk te maken en had tevens het geluk aan zijn zijde toen Lachman de bal tegen de lat kopte.  Trainer Wormuth zette aan Almelose kant nog wel Osman, Duarte en Vermeij in om alsnog alle puntjes uit Zwolle mee te kapen, maar ook dat lukte niet zodat beide teams zich met een ‘draw’ tevreden moesten stellen in de aanloop naar de midweekse bekerwedstrijden tussen Heracles en Vitesse (woensdag 18.30 uur) en De Graafschap (dinsdag) tegen het bezoekende PEC Zwolle.

PEC Zwolle - Heracles Almelo 1-1 (1-0)
0-1 Dalmau (17), 1-1 Van Duinen (72)

Scheidsrechter: Van de Graaf
Geel: Dekker, Ehizibue; Breukers, Rossmann, Van Hintum

OPSTELLINGEN
PEC Zwolle: Van der Hart; Ehizibue, Lachman, Lam, Paal; Leemans (Genreau/60), Hamer, Dekker (Bouy/69); Namli, Van Duinen, Flemming.
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Van Hintum; Drost, Merkel, Van Nieff (Osman/72), Peterson; Kuwas (Duarte/69), Dalmau (Vermeij/84).

Fotoreportage: Harry Broeze