01-04-2018

Heracles sukkelend ten onder tegen Heerenveen

ALMELO – Vooraf was de wedstrid tussen Heracles Almelo en het bezoekende Sc Heerenveen er een om plek 8 in de eredivisie maar de Almeloërs hadden een complete óff day tegen de Friezen en verloren uiteindelijk met 1-2.

Vooral de aanvalslinie van Heracles met Petersson en Kuwas op de vleugels en Vermeij in de spits faalden en konden geen bal vasthouden. Voeg daarbij het middenveld dat mede daardoor niet aansloot en Heerenveen was in de eerste helft heer en meester in oever het algemeen een matige 'pot' voetbal.
Toch duurde het lang, na twee pogingen van Zeneli voor de Friezen en Monteiro die nipt over het doel van Hansen knalde, voordat de eerste treffer viel in het Almelose Polman Stadion. Met nog tien minuten voor de rust kopte Thorsby ongehinderd de Friezen naar een verdiende voorsprong van 0-1 en enkele minuten later kon Zeneli vanaf de stip die voorsprong uitbouwen naar 0-2 door doelman Castro kansloos te laten.
Even leek Jakubiak nog voor de rust de aansluitingstreffer op de schoen te hebben maar zijn schot ging voorlangs het doel van Hansen.

Na rust bracht trainer John Stegeman Lerin Duarte voor linksback Baas voor wat meer aanvallende impulsen en jakubiak kon in de kleedkamer achter blijven ten faveure van de aanstaande voetbal millionair en van de Wolves gehuurde Paul Gladon als extra spits.
Heerenveen kwam weliswaar onder druk te staan, maar grote kansen bleven uit terwijl de Friezen met uitvallen gevaarlijk bleven.
Het was Gladon die een treffer zag afgekeurd wegens buitenspel en ook Kuwas verzuimde de aansluitingstreffer evenals Peterson en nog eens Kuwas.
Aan de andere kant zag Castro Reza langs schieten en mikte Dumfries in de handen van de Belg die Heracles aan het eind van de competitie gaat verlaten.  Ook de voor Vermeij ingevallen Brahim Darri treuzelde te lang maar hij maakte in blessuretijd wel de fraai eretreffer. Dit nadat de Friese spits Reza na enig theater en een gele kaart als traktatie, het veld mocht ruimen voor Henk Vreeman.
Heerenveen bleef derhalve simpel overeind en verwees de Almeloërs naar plek 10 op de ranglijst.