17-02-2018

Van Persie matchwinner tegen Heracles

ROTTERDAM – De wedstrijd in de Rotterdamse kuip tussen Feyenoord en Heracles Almelo was er een van de gemiste kansen. Had Feyenoord meer balbezit, de kansen waren het meest voor de Almeloërs. De Rotterdammers waen niet in goeden doen en zochten wanhopig naar de goede vorm terwijl de Heraclieden, straf in de dekking, de meeste kansen kregen in de eerste helft. Breukers schoot naast, Kuwas verprutste een fraaie kans en Vermeij reageerde niet adequaat. Tot de rust bleef het derhalve 0-0 omdat Castro de afstandschoten van de regerend kampioen pareerde.
Na rust opnieuw Feyenoord met meer balbezit. De Rotterdammers drongen weliswaar meer aan, maar de kansen waren voor de Almeloërs, waabij Peterson pech had met een schot op de lat. Heracles leek soeverein terwijl ‘De Kuip’ begon te morrelen. Toch waren het de Rotterdammers die op voorsprong kwamen. Uit de rebound kreeg Van Persie de ruimte voor een schot dat via het uitstekende been van Pröpper alsnog langs de kansloze doelman Castro in het net verdween. Even leek Feyenoord door te drukken, maar Castro ontnam ook Jörgensen zijn haast zeker lijkende treffer. Met hart en ziel gingen de Heraclieden op jacht naar de gelijkmaker. Invaller Gladon was nog het dichtste bij maar doelman Jones hield de Feyenoorders op een geflatteerde winst.

Het pakken van punten moet dus weer in Almelo gebeuren. Op zaterdag 24 februari om 19.45 uur de Overijsselse derby tegen het goed presterende PEC Zwolle, de eerste maar naar verwachting toch zware kans. Op vrijdag 9 maart de Twentse derby tegen Fc Twente om 20.00 uur. Voor toegang biedt Heracles Almelo passe partout korting voor nog beschikbare plaatsen.

Feyenoord - Heracles Almelo 1-0