25-10-2008

Heracles 'kinderlijk' eenvoudig langs ADO

ALMELO - Heracles Almelo is thuis nogsteeds ongeslagen. In een bij vlagen aantrekkelijk duel werd ADO Den Haag met 3-1 'kinderlijk' aan de kant geschoven. 'Man van de wedstrijd' Everton Ramos da Silva scoorde twee maal en gaf een assist aan Ricky van den Bergh, die op zijn beurt een doelpunt en twee assists aan Everton gaf.

Tijdens de warming-up moest Jan Wuytens afhaken met een blessure. Bas Dost was weer hersteld van zijn hamstringblessure en zat weer op de bank.

Heracles nam direct het initiatief. In de 13de minuut maakte Everton uit een door Van den Bergh genomen - en Overtoom doorgekopte cornerbal - de 1-0. Hij vierde zijn feestje met een speen in de mond. Een paar minuten later werd het opnieuw gevaarlijk voor het Haagse doel, het schot van Everton werd geblokt door de Haagse doelman Zwinkels, en even later ging de inzet van Van den Bergh rakelings naast. Bridji raakte licht geblesseerd (hamstring) en moest al na een klein half uur het veld ruimen voor Lukas Bajer.

Na een half uur begon ADO agressiever te worden en kwamen de ploegen meer in evenwicht. Ricky van den Bergh scoorde zijn tweede gele kaart van het seizoen door een te late sliding op Tillema. Scheidsrechter Van Boekel 'spaarde' hem korte tijd later door geen tweede gele kaart te geven na het vasthouden van een Hagenees.

Op aangeven van Van den Bergh scoorde Everton in de 39ste minuut zijn tweede doelpunt, met een wieg-act tot gevolg. Namens ADO was Knopper dichtbij een tegentreffer maar hakte de bal naast Pieckenhagen's doel.

De tweede helft begon Heracles wederom aanvallender dan ADO Den Haag. Martens hield zijn hoofd koel toen ADO met 2 man voorin ontsnapte en hen beheerst de bal ontfutselde. In de 65ste minuut kwam uit een aanval van Heracles de 3-0: een voorzet van Looms werd teruggekaatst door Everton, waarna Van den Bergh alleen voor Zwinkels kwam te staan. Hij faalde niet.

Heracles Almelo nam na de 3-0 gas terug waardoor ADO Den Haag meer grip leek te krijgen. Hórvath kopte naast en Pieckenhagen redde o.a. een inzet van Verhoek. Daarnaast kreeg Meric een grote kans doordat Pieckenhagen de bal in zijn voeten schoot net buiten het 16-metergebied, maar Meric schoot ruim naast.

In de 82ste minuut kwam ADO vanuit het niets op 3-1; vanuit een vrije trap van Verhoek kopte Hórvath langs de uitgekomen Pieckenhagen. Dit was het enigste gevaar wat ADO nog te bieden had.

5 minuten voor tijd kreeg Ricky van den Bergh een publiekswissel. Na het eindsignaal kregen de spelers van Heracles een ovationeel applaus.

Kijk en luister naar het commentaar van Ricky van den Bergh en wat zegt ADO-trainer Ande Wetzel.

Voor de foto's van de Afterparty kijkt iedereen bij de rubriek Shownieuws.