27-01-2018

Groningen ziet Heracles langszij komen

GRONINGEN – Bij Heracles Almelo zijn de uitwedsstrijden dit seizoen niet om over naar huis te schrijven. Toch togen de Almeloërs naar Groningen met de intentie om voor het eerst in een uitwedstrijd winst te behalen. Fc Groningen is dit seizoen kwetsbaar en wisselvallig en ook maakte de club bekend dat het na dit seizoen niet doorgaat met trainer Ernst Faber. Kortom het geloof was er, zeker na het goede spel maar verloren duel tegen koploper PSV.

Fc Groningen kwam echter dominanter uit de startblokken en zette de Heraclieden al vroeg vast op eigen helft. Het was Van Weert die dat uitdrukte met de eerste treffer en de Groningers verdient  op een 1-0 voorsprong zette. Heracles probeerde het wel, maar had een vrije trap nodig om na een half uurtje de gelijkmaker te laten aantekenen. Monteiro pikte de korte vrije trap op en kreeg alle gelegenheid om aan te leggen om zijn schot doeltreffend te laten eindigen in de lange hoek (1-1).  Toch gingen de Groningers halverwege de wedstrijd met een voorsprong de kleedkamer in. In slechts twee slotminuten schoten de vrijstaande Drost en Mahi de Noordelingen naar een 3-1 voorsprong.

Na rust bracht een woedende trainer Stegeman Gladon in als extra spits en kwam Kuwas voor Darri om meer aanvallende opportunistische impulsen te bewerkstelligen. Groningen werd in het defensief gedrongen, Kuwas snelde over links zijn directe tegenstander voorbij en bediende de inkomende Vermeij op maat om de aansluitingstreffer op het scorebord te laten zetten. Even later zag Kuwas zijn inzet maar net voorlangs het Groningse doel gaan. Heracles liet de kop niet hangen, speelde lange ballen en ook vanuit de laatste linie werd meer en meer de aanval gezocht. Met nog een dikke tien minuten op de klok was het de mee opgestoomde Pröpper die vanaf de zijlijn poogde Vermeij bij de tweede maal te bereiken, maar tot schrik van doelman Padt ging de voorzet via binnenkant paal het Groningse doel in.  De ‘wereldtreffer’ haalde uitgebreid de TV-uitzendingen. In de slotfase drong Heracles nog wel aan op de volle buit, maar doelman Padt wist de alleen voor hem opduikende Vermeij het scoren toch te beletten. Een puntendeling tussen beide teams die elkaar niet veel ontlopen en daarmee moest Stegeman genoegen mee nemen.

FC Groningen – Heracles Almelo 3-3
(3-1)
28. Van Weert 1-0, 33. Monteiro 1-1, 43. Drost 2-1, 45. Mahi 3-1, 63. Vermeij 3-2, 78. Pröpper 3-3

Scheidsrechter: Higler.

Geel: Doan, Memisevic (FC Groningen) Breukers, Hardeveld, Van Ooijen (Heracles Almelo).

OPSTELLINGEN
FC Groningen: Padt, Te Wierik, Memisevic, Van Nieff (66. Larsen), Warmerdam, Drost, Reis, Mahi (61. Bacuna), Van de Looi, Doan (82. Veldwijk), Van Weert.
Heracles Almelo: Castro, Breukers Pröpper, Wuytens, Hardeveld, Monteiro (46. Gladon), Jakubiak, Van Ooijen, Darri (46. Kuwas), Vermeij, Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze